Hirdetés
- IFA 2025: Sokrétű tudást kínál az AGM két friss strapabírója
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Valószínűleg a Honor legolcsóbb modellje lesz
- IFA 2025: Lépcsőmászó, víztisztító, szögletes és gombóc alakú robotporszívók
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
matepalfi
aktív tag
Amúgy meg itt atrixnál van downgrade? mármint, ha én felrakok egy újabb romot, akkor mindig vissza tudom rakni a gyári romot rá valahogyan?
(gondolom valami sbf-el) -
Matada2.3
veterán
-
Rx
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap rendeltem meg a vodánál a készüléket, izgatottan váron.
Igazából nem volt okos telefonom (pár hónapig birtokoltam egy iphone 3g-t) az android területén nem vagyok egyáltalán jártas és a fogalmakkal se vagyok tisztában.
Természetesen volt már a kezemben jó pár androidos készülék.
Olvastam a készülékről, hogy Mo.-i forgalmazó nincs sajnos és a frissítés sem egyszerű (a magam nevében beszélek) és veszélytelen.
Ha beviszem egy GSM boltba ott orvosolni tudják a problémám?
A garancia ugrik ebben az esetben?
Válaszokat előre is köszönöm!
További szép napot mindenkinek!Üdv, Rx
-
nortol
senior tag
válasz
matepalfi #2190 üzenetére
Ez a laggolás szerintem egy baromság.
Bár nekem cm 7.2 van most a telefonon, de a gyári sem csinált ilyet.
A 2 mag és az 1 giga memória erről gondoskodik bőven.Én 3-4 naponta teszem töltőre átlagos használat mellett.
A SE X 10 mini pro után ez egy műszer lesz számodra :-)))
-
matepalfi
aktív tag
-
nortol
senior tag
-
matepalfi
aktív tag
Köszi szépen a segítséget, ez is csak megerősített aban, hogy ezt kell megvennem
akkor ez at&t-s lesz. :-)
még annyi hogy láttam neten sok videót, hogy lagool a telefon, ezt egy szoftverrissítéssel lehet orvosolni?
majd ha meglesz írok úgyis ide a fórumba és akkor majd kérnék segítséget rootoláshoz, stb-hez (gondolom roothoz elég a soc)[SZERK] még annyit hogy a töltő megfelel a magyarországi szabványnak vagy kell valami átalakító?
-
nortol
senior tag
válasz
matepalfi #2186 üzenetére
Ha at&t-s a telefon, azt nagyon egyszerü megállapítani, ugyanis a hátoldalán rajta van az at&t-s logó :-)
Ami "hibát" említettem, az sem hiba tulajdonképpen, mert főleg melóhelyen szokott történni, mikor magán jellegü dolgokat nem akartam széjjel kürtölni :-)
Személy szerint semmilyen negatív dolgot nem tudok felhozni.
-
matepalfi
aktív tag
tehát, ha hangosan beszélek a telefonban akkor elvileg hallani fognak engem is rendesen, meg amit mondok? általában amúgy is hangosan beszélek a telefonba, nem motyorgok
Más ilyen hibát/ észrevételt tudnál mondani ha van még ilyen apróság?
Tényleg ez az egyik legjobb ajánlat a piacon. ITT tervezem megvenni.
Ez a telefon akkor elvileg az at&t-s? -
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Azt szeretném megkérdezni hogy a térerővel illetve a beszélő érthetőségével, mikrofon ill. hangszóró minőségével vannak-e gondok? Jól érteni mindenkit aki hív és visszafele is jól ért minket a telefonáló? -
RAiN91
őstag
válasz
premete #2151 üzenetére
Ezt vettem. Gyárihoz képest ez milyen lehet? Ha jól tudom abban is 1930-as van, de gondolom nem csak az számít.
Más: milyen különbség van egy magyar vodánál kapható, és egy AT&T-s között, van belőle előnyöm, hogy AT&T-s telóm van, vagy full ugyan az a kettő? (szoftvercsere szempontjából, mintha olvastam volna, hogy AT-re frissebb verziók vannak, de azokat vodára is rá lehetne rakni, nem?)
-
Matada2.3
veterán
Én is vennék már a vodánál ez lesz a 2. hét amíg csak várok a válaszra, hogy van-e...
Addig is olvasgatom az unlock leírásokat és valami nem tiszta. Ha nekem nem At&T-s romom lesz akkor menni fog az unlock? (máshol azt olvastam hogy valami rom fix kell másikokhoz)
Megköszönném ha valaki fölvilágosítana! -
matepalfi
aktív tag
most hogy néztem osztálytársam atrixát nekem is kedvem támadt venni egyet.
Tudnátok róla mondani vmit?
mennyit bír az aksija? játékok vannak rá optimalizálva? (mc3, gta3. 9mm) -
Imdre
aktív tag
Láttam én is, de fogalmam sincs hogy csinálták. Nekem a CM7 hozta a legtöbbet, de a gyári romhoz képest csiga lassúnak tűnik
. Lehet kipróbálom amit Te használsz... Még Atrix-on nem próbáltam ICS romokat, tárhelyem meg van bőven backup-nak
De nem a benchmark programok miatt, mert hozhat nekem bármilyen eredményt, nálam a használhatóság, stabilitás a döntő.
Bár lehet megvárom a gyári ICS-t, ha azt is úgy eltalálják, mint a 2.3.6-os AT&t romot, akkor nem is keresek alternatívákat. -
Gabbo
aktív tag
Mondjuk azért vannak Antutu score-ok között Dél-Koreai arcok, akiknek elég nagy pontszámot dobált az app!
-
Imdre
aktív tag
Szia! A telepítéskor valószínűleg az 1GHz-es kernelt választottad - ahogy nézem. Három kernelt tartalmaz a telepítő: 1-,1,3-,1,45GHz. A programmal (gondolom Antutu cpu progi) csak az órajelhez tartozó feszültséget tudod 25mV-onként állítani.
Egyébként nem rossz az a 6300-as érték, nekem 6275 volt a legtöbb Cm7-en és 1,3GHz-es kernellel. Bár a gyári gyomlált rom nekem sokkal gyorsabb 1GHz-en, pedig antutu csak 5200-at adott rá. Így én maradtam a valós sebességnél a benchmark helyett.
A légyeg, kernelt kell cserélned az órajel emeléshez. -
matepalfi
aktív tag
köszönöm szépen
az lenne a kérdésem, hogy rootoláshoz kell e az előtte lévő Unlock rész? vagy az csak akkor kell ha unlockolni akarom?
Úgy értem, hogy máshol akkor rakják így sorba, ha ezek egymás előfeltételei, vagy itt csak egybe leír mindent?
a fastbootnak van valami előfeltétele? -
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Osztálytársamnak ilyen telefonja van és megkért engem mivel nekem is androidos telóm van, hogy rootoljam neki, tegyek fel cwm recoveryt, de nem akarom elcseszni neki és lenne a műveletek előtt pár kérdésem:
1. Rootolni egyszerűen SuperOneClickel meg tudom csinálni, vagy itt más módszerrel kell rootolni?
2. Recovery felrakásához milyen előfeltételek kellenek? és mik a lépések?
elég csak a fastboot a recoveryhez?
3. Custom romnak milyen előfeltételei vannak?
Előre is köszönöm a segítséget, remélem megértitek miért kérdezek, nem akarom elrontani a telóját.
Üdv. -
Gabbo
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap én is büszke tulaja lettem a készüléknek. A root és a recovery felrakás is rendben ment.
Erre a rom-ra esett a választásom, igényes a recovery telepítője, testreszabhatósággal, stabil és minden funkciója működik. Ajánlom mindenkinek!
Viszont nem tudtok valami app-ot amivel lehet húzni a cpu-t? Ugyanis a rom is tartalmaz, de csak azt tudod beállítani, hogy max-min érték mennyi legyen. (1ghz a max)
Antutu benchmark 6391 pontot adott, de láttam a ranglistában, hogy vannak 8700 pontos atrixok is. -
nortol
senior tag
Kijött a végleges cm 7.2 a mai napon: http://download.cyanogenmod.com/?device=olympus&type=stable
-
Imdre
aktív tag
Nos, kiszedtem a NottachTrix-ból a gyári AT&T kernelt. Készítettem belőle zip-et, ami recovery-ből feltehető. Mivel premete 2.3.6-os gyomlált romja volt az alap, természetesen a ramfix-ről megfeledkeztem
. Ezt pótoltam, viszont amit nem értek, hogy ezek után nem működött a wifi
Csak annyit írt, hogy "hiba", be sem kapcsolt.
Ez mitől lehet?
premete, esetleg van ötleted, hogy hol hibázhattam?
Volt egy korábbi backup-om, visszaállítottam a rendszert így nincs probléma, de néha kipróbálnék más kernelt is. -
Imdre
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna linkelni egy recovery-ből felrakható gyári 2.3.6-os at&t kernelt? XDA-n nem működnek a linkek, viszont más oldalakon is csak azok a linkek vannak..
Köszi! -
premete
veterán
Ez a legjobb Atrix 4G akku ár=érték arányban.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Nincsen valakinek esetleg használaton kívül lévő eladó akksija? -
nortol
senior tag
válasz
raulicio #2143 üzenetére
Ha még egy picit tudnál várni, akkor nem sokára jön az at&t-s atrixra az ICS.
Ha arra frissítesz, akkor megint lesz egy fél éved arra, hogy gondolkozhass azon, hogy szeretnéd e buherálni a kütyüt :-)Ha viszont már ehhez sincsen türelmed, akkor az aláírásomban található első oldalon körbenézhetsz, ahol találhatsz jópár nagyon jó leírást is, többek között premete tollából is...
-
raulicio
senior tag
Jó tudom, nagyon béna vagyok, ne fáradjatok azzal, hogy ezt le is írjátok
Szóval adott a helyzet, több mint fél éve azért vettem egy atrixot, mert meguntam a sok romolást az acer a 1-emmel és gondoltam ezzel nem játszok majd, hanem használom a stock romot és kész. Még csak rootolással sem fáradtam eddig, viszont mostanában elérkezett az idő, amikor megszabadulnék már a sok hülye motorolás cucctól (blur és társai) esetleg kipróbálnék egy-két custom cuccot.
Viszont elkövettem egy hibát annó amikor kijött a 4.5.141 ota frissítés (természetesen at&t-s telefonról van szó, euból származót nem is vettem volna) én fel is raktam.Itt tartunk most: adott egy abszolút stock at&t-s motorola atrix 4.5.141-es rommal, amit minimálisan szeretnék rootolni aztán meg meglátjuk.
A probléma az, hogy semmilyen "noob guide"-ot nem találok ezekhez. Az aceren annyira egyszerű volt ez az egész szórakozás a romokkal. csak fel kellett tenni egy custom recoveryt és ott volt root/unroot parancs onnan lehetett custom romokat telepítgetni, stb. Még az acer későbbi frissített romjait is simán lehetett cserélgetni az acer tools-al és gyakorlatilag lehetetlen volt téglásítani. Ezzel szemben az atrixnak kicsit félve esnék neki... -
Matada2.3
veterán
Ezt nem hiszem el
Szegeden nincs atrix pedig bejártam 4 vodát is
-
hito
nagyúr
Hogy miiii?
Ezzel a zsolti gyerekkel nem érdemes foglalkozni, gyökér egy fazon lehet, figyelgetem már egy ideje. Minden hirdetése szét van offolva, meg megy a hajtépés és az iszapbírkózás. Hát ez nem hinném, hogy véletlen van. Meg majdnem minden hirdetése alatt ott van, hogy csalódás kizárt. Mi az , hogy csalódás kizárt? Majd tudja előre, hogy három nap használat után nekem fog-e tetszteni a készülék vagy nem. Hol dolgozik ez, a teleshop-nál?
-
nortol
senior tag
válasz
premete #2130 üzenetére
Amúgy ha hallgatsz rám, akkor nem állsz le a howtok írásával, mert mint eddig is kiderült, abban is nagyon jó vagy.
Az pedig, hogy 100 emberből néhány nem képes értelmezni a leírtakat, nem szabad, hogy eltántorítson egy olyan dologban, amiben jó vagy...Itt van példának okáért a defy-s oldalam.
Havi majdnem 4000 egyedi látogató van az oldalon már hónapok óta, de csak pár embernek gyülik meg a baja a howtok alkalmazásával.
Ráadásul eddig egytől egyig ki is derült, hogy ami gebasz volt, az mind humán error miatt volt.Ezért is mondom, hogy ne pár esetből vonj le hibás következtetéseket, hanem arra gondolj, hogy mennyien viszik végig a leírásaidat némán és hibátlanul...
Na ők azok, akik csak olvasnak, de nincsen semmi okuk arra, hogy életjelet mutassanak. Viszont sokkal többen vannak mint a hangos többség :-)))
-
-
Zzenit
tag
Sziasztok! Megérkezett nekem is a telefon. Egyelőre még a gyári 2.3.4-es Android van rajta, görög lokalizációjú (bár ennek még nem láttam hátrányát). A Motoblur felület e-mail kezelője csak annyiban jobb, hogy cooliris szerűen pörgeti az új maileket? Míg a sima gmailes, meg egymás alá kiírja őket? A rootolásnál Android SDK-hoz le kell tölteni mindent, vagy elég az alapprogram? A teló jó, működik ahogy kell, ennyi. Várom már az offline navit a googletől.
-
premete
veterán
Én is sejtem, hogy arra gondolt, de egy parancssori beírásnál nem az a döntő, hogy ki, mire gondolt, hanem az, hogy mit ír be.
A másik, hogy RSD Lite-tal sem lehet feltenni az at@t-s romot az európai Atrixra, ebből látszik, hogy a leírást vagy el sem olvasta, vagy nem érti.... ezért nincs semmi értelme a leírásoknak, itt kiderül feketén.fehéren. -
premete
veterán
válasz
Matada2.3 #2126 üzenetére
A Radio Data System (RDS), azaz „rádiós adatrendszer”, az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) által kiadott kommunikációs protokoll szabványa, kis mennyiségű digitális információ elküldésére szolgál hagyományos FM-rádiós adások alatt.
Minek leírni 10 helyen, vagy el sem olvassák, vagy nem értik meg, vagy egy parancs másolása is problémát okoz gyakran. -
Matada2.3
veterán
Értem és tudom, hogy európát le sz*rja... És miután rds-el felment onnantól simán lehet majd frissítenem akár ICS-re mivel eredeti (gyári) romnak fogja nézni?
Még egy megjegyzés: Nem kéne olyan első hsz.-t csinálni mint más topicokban? Szerintem nem egy rossz dolog főleg a kezdőknek mint nekem. De ez csak egy feltevés.
-
Imdre
aktív tag
válasz
Matada2.3 #2124 üzenetére
A vodásokon európai (Retail) rom van, ami 2.3.4-es android. Az amerikai AT&T szolgáltatóra kiadott már 2.3.6-os android verziót is (illetve várhatóan ICS-t is). Szerintem egy két app a főbb különbség, nameg az optimalizálás. Én premete 2.3.6-os AT&T-s verzióját használom, mert ez a leggyorsabb/legstabilabb rom szerintem (bár néhány CM7 funkció hiányzik, de nagyon)
Ez az egy baj van a Motorolával, nagy ívben tojik az Amerikán kívüli felhasználókra... -
Imdre
aktív tag
válasz
Matada2.3 #2122 üzenetére
Nem vagyok kezdő előzőleg defym volt
Tudom, nekem is az volt előtte. Csak itt jobban kell figyelni, mert unlock esetén ugye nyitott a bootloader, tehát könnyebb téglásítani, mint a Defy-t. A Defy-t szinte lehetetlen volt - bár néhány életművésznek sikerült
Majd annyit kérek, hogy miután megvetted, írd már ide ki a pontos Rom verziót, amivel árulták (általában a Retail verzió van rajtuk, de én gyorsan cseréltem romot)
-
Imdre
aktív tag
válasz
Matada2.3 #2120 üzenetére
Gratula előre is!
1. Megy, a net is. Nekem valamiért a 3G gyengébb a kelleténél, de megy (Szegeden biztos menni fog).
2. Mindenre feldugható
3. Remélem premete nem haragszik meg, hogy belinkelem a leírását. Itt mindent megtalálsz: kellékeket, leírásokat. Olvasd el alaposan, mert olvastam, hogy amatőrök miatt premete nem készít több leírást - remélem meggondolja magát
4. Nem kell unlockolni a készüléket csak akkor, ha romot (vagy kernelt) akarsz cserélni. Ha csak root kell, arra ott a SOC - itt a fórumba keress rá premete belinkelte, amit teszteltem - működik!!! -
Matada2.3
veterán
Sziasztok,
Eljött az idő, holnap veszek egy atrixot a Vodafonnál (ha van és minden jól megy Szegeden).
Felmerült bennem pár kérdés amire nem tudtam pontos választ találni.
1. A vodofoneos megy trémobil kártyával (azaz a net is?)
2. A dokkolót (ami ugye jár) azt Tv-re és Pc-re egyaránt fel lehet dugni?
3. Szeretnék kérni útmutatókat a roothoz és romokhoz.
4. Nem teljesen értem hogy minek is kell unlockolni a készüléket?Előre is köszi!
-
rum-cajsz
őstag
Nem az enyém a blog, de ha nem tilos, reklámoznám ezt a találkozót, hátha lesz belőle valami: [link].
Ugyanis engem érdekelnek az új Motorola cuccok. -
uzsgyi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ME860 gépem (HKTW). Telenor előfizető vagyok. "Use only 2g networks" bekapcsolásával egyáltalán nem talál szolgáltatót. Nincs térerő. Ha kikapcsolom van, de nagyon gyenge. Valaki járt már így. Mit tudok tenni?
Előre is köszi a segítséget. -
hito
nagyúr
Ha esetleg valakit érdekelne az apró rovatban megtalálja a Laptop Dock-omat és a HD Multimedia Dock-omat (BT billentyűvel és BT egérrel együtt) is. Természetesen mindkettő dobozos, minden tartozékával
Priviben lehet zaklatni ha valakit érdekelne.
-
nortol
senior tag
válasz
premete #2112 üzenetére
Erre csak azt mondom, hogy az ibm berkein belól a google translate használata is tiltott...
nem véletlenlenül...innentől kezdve pedig aki céges levelezésre is szeretné használni az androidot, annak azzal is kell számolni, hogy a googlin keresve egyszercsak saját magával kerűl szembe...
Ez velem megtörtént szó szerint, azért is mondom...
Ez pedig munka vesztéshez is vezethet...
-
hito
nagyúr
Nem tudok dönteni, hogy Atrix ismét, vagy RAZR
A RAZR-el is tudnám használni a lapdockomat.
-
Imdre
aktív tag
válasz
titankahn #2105 üzenetére
Ha elolvastad volna a három hozzászólással korábbi válaszom, akkor ott írtam, hogy megy a root a super one click-el is
Egyébként ha szolgáltatónál akarsz venni telefont, akkor hasonló árkategóriában nincs jobb telefon szerntem. Jó kis telefon ez, gyorsan meg is gondoltam az eladását, mert egyszerűen nem tudnám mire lecserélni - nekem meg olyan telefon nem kell, ami 100k felett van és hemzseg a garanciális és egyéb problémától. Ez a teló marad nekem sokáig...
Gyakorlatilag nem tudok hibát mondani rá -
tvamos
nagyúr
Ez a kerdes nagyon OT, de muszaly vagyok megkerdezni valahol...
Ti nem tartotok attol, hogy ezekben a fozott, ilyen-olyan ROM-okban esetleg olyan reszletek is vannak, amik a telefonon tarolt szemelyes informaciok kiszivarogtatasara szolgalhatnak?
Valahol olvastam hasonlot, (a'sszem a Gadmei T883 DIY ROM-mal kapcsolatban,) es nalam beindult a fosas. En bankolok a telefonommal, vasarolok, stb... -
-
titankahn
tag
super one click el nem lehet rootolni csak ezzel a hosszadalmasabb módszerrel amit linkeltetek? köszi
-
Imdre
aktív tag
válasz
titankahn #2101 üzenetére
Rootolni lehet, legfeljebb a unlock nem fog menni. De szerintem az itthoni készülékek még nyithatóak - az enyém 3 hetes és nyitható volt (szintén vodás vásárlás).
A programok telepíthetősége meg végképp független a bl nyithatóságtól. A root meg biztos a soc-al megoldható. -
titankahn
tag
válasz
titankahn #2099 üzenetére
nem enged szerkeszteni elolvastam amit linkeltetek, akkor az uj atrix amit vennék a vodátol 2 hét mulva unlock meg rootolhatatlan? de sd kártyára másolt apk-t azt tudok telepiteni? igy már elgondolkodtató root hasznos tud lenni, esetleg bármely szolgáltatónál 2 magos 4" feletti mobilt tudtok ajánlani atrixéhoz hasonlo áron? (ilyen 5ezres havidijjal) köszi a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Metal topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Brutál szép állapot!! Apple iPhone 14 Pro Max 128GB 91% akkumulátor - Deep Purple
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt jó akku
- Apple iPhone 14 Plus (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Fekete)
- Apple iPhone 12 Pro Max (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Szürke)
- Apple iPhone 15 Pro Max (használt, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Natúr Titánium)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest