- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nortol
senior tag
válasz
smoothcase #4368 üzenetére
Én csak ennyivel tudok segíteni: http://matrixhu.nortol.info/
Itt sok mindent megtalálsz összegyüjtve, de többet nem tudok segíteni...
A bootloader unlockolás egyike az első témáknak. -
nortol
senior tag
Mivel igazán hasznos fejlesztés nem nagyon van a telefonra, így az infók tökéletesen használhatóak most is, de másfajta segítséggel nem tudok szolgálni az összegyüjtött tartalmakon kívül...
-
nortol
senior tag
válasz
cannibalform #4293 üzenetére
Ha válasz kell, azt éppen adhatok Én is, bár nem olyat, amire Te gondolsz :-)
Legszívesebben azonnal töröltetném az egész hozzászólásodat, mert amit itt Te ide hánytál nekünk, ez minden csak nem hozzászólás.
Ha problémád van, legalább annyival tiszteld meg a többieket, hogy érthetően és tagoltan írsz, a helyesírásról nem is beszélve...
Ez nem csak ide, hanem az élet minden területére igaz kell, hogy legyen.
Remélem, hogy nem csak Én vagyok így a véleményemmel, hanem mások is.
Gondolom, hogy nem ilyen válaszra vártál :-)
De amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten is.
-
nortol
senior tag
Így talán jobban eligazodnak egyesek...
Az anyagok az egyes híreknek az anyagai. -
nortol
senior tag
válasz
Tomacko #4089 üzenetére
Some users have screen tearing with the current kernel code (look this post), so use this kernel:
http://goo.im/devs/epinter/olympus/kernel-cm10.1-20130826_1436-epinter-olympus-hporch32.zipNéhány felhasználónál képernyő akadozás tapasztalható az aktuális kernelkóddal(nézzd meg ezt a hozzászólást), akkor használd ezt a kernelt...
Nagy vonalakban így hangzik magyarul...
Mostmár eltudod dönteni, hogy kell e neked az a plussz kernel.
Csak azt kellene értelmezni amit láthatsz is abban a rövidke leírásban...
-
nortol
senior tag
Konkrétan a ROM felesztői oldalára lettem volna kíváncsi :-)
-
nortol
senior tag
válasz
#41180928 #3977 üzenetére
A több magot csak a frissebb kernelek kezelik. Ennyi az egész. És én sem vagyok meggyőződve már, hogy ez ennyire fontos, főleg, hogy a minap olvastam egy cikket, hogy a voda kiadott egy 1 magos telefont 15.000 Ft-ért, és már azon is vagy ICS vagy Jb fut...
Márpedig a jelenlegi helyzet az, hogy az xda-s developerek igaz, hogy nagyot alkottak azzal, hogy új kernelt barkácsoltak össze az atrix 4g alá, de az akkumulátor idő kicsinysége gyakorlatilag nem teszi lehetővé azt, hogy az ember a mindennapokban nyugodtan használhassa arra a telefont, amire azt ki is találták.
Nekem most cm7.2 van fennt és átlaghasználom a telefont, így 2-3 naponta kell töltőre tennem.
A másfél 2 nappal még kompromisszumot tudnék tenni, de jelenleg szerencsés esetben reggeltől estig elég az akkuidő az új kernellel. Egy napot nem lehet kihagyni töltés nélkül, ez pedig már nagyon kényelmetlen tud lenni.2.99-es Paranoid Android-ot: egy linket tudnál nekem adni? Kipróbálnám én is...
-
nortol
senior tag
Finally got my phone working.
My problem was with the latest update (4.5.145)and trying to go back to 4.5.141. From Moto website" You cannot downgrade back to original software 4.5.141 after this update".
I read in a post somewhere that if you go into recovery and mount the phone as usb storage you can get access to the internal storage.
I copied Nottach Trix 1.2.9 zip to the internal storage and flashed that through recovery.
Phone booted right up into Nottach Trix and no more boot-loop.Lehet, hogy az eredeti motorolás androidtól el kell, hogy köszönj, de legalább lesz egy jó alternatív rom a telefonon.
-
nortol
senior tag
-
nortol
senior tag
válasz
hatpersze #3898 üzenetére
Tegnap este meg vettem a swype-ot én is egy éves swype beta használat után. Hosszú szöveg bediktálást is 95%-os pontossággal fordít le írott szövegre, a telepítés utáni első kötelező beállítások alkalmával a magyar nyelvet is be tudod állítani...
Egyéni vélemény, de szerintem nincsen a swype-nak jobb alternatívája... -
nortol
senior tag
válasz
Kispósi #3889 üzenetére
Ha kezd zizis lenni, akkor szerintem mindent wipe-olni kell.
Nem véletlenül kezdett "zizis" lenni...
Pont azért lett zizis, mert sok zizis adat van benne már...Az üzeneteket elötte lemented pl az sms backup programmal, aztán restart és full wipe mindennek...
Vagy használod a zizis oprendszert továbbra is...
Amúgy általában a felhasználói programok tesznek "zizissé" egy androidot, így lehet, hogy a felhasználói szokásaiddal kell kompromisszumokat kötni...
-
nortol
senior tag
válasz
Monika1113 #3794 üzenetére
Mónika, neked itt a helyed, nem nálunk :-)
-
nortol
senior tag
válasz
Kispósi #3782 üzenetére
Itt vannak a legfrissebb infók mindig.
Ha meg van frissítés, hidd el, hogy itt is nagyon hamar híre kel...Számomra az akkuidő növelése lenne már csak a friss hír, de ez még odébb van, ahogy nézem, és a topikból azt vettem ki, hogy a gappsal van összefüggésben a rövid akkuidő.
Gapps nélkül az üzemidő látványosan megnő, viszont gapps nélkül az androidos telefon nem ér semmit se... -
nortol
senior tag
válasz
Tomacko #3768 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/re_motorola_atrix_a_m_atrix_fogva_tart/hsz_3703-3703.html
Én sosem használtam sd kártyát, így nekem nem voltak rebootok, de egyre kevesebb embernek vannak reboot problémái...
Nekem atom stabil a rom, hibát nem nagyon tapasztaltam.
-
nortol
senior tag
válasz
#41180928 #3717 üzenetére
Ha jól emlékszem még régebbi hozzászólásokra, ha vissza teszed az eredeti rendszert és ne adja Isten frissíted is, akkor az unlockolt telefonod ha minden igaz, végérvényesen lockolt lesz és leszögezed magadat, illetve a telefont abban az állapotban(lehet, hogy keverem valamivel, de majd jön a helyesbítés)...
Igaz, csak magánvélemény, de szerintem a lapdock inkább szemfényvesztés, mint egy nagyon jól használható valami...
-
nortol
senior tag
-
nortol
senior tag
válasz
Matada2.3 #3697 üzenetére
Nos még egyetlen reboot sem volt, le is kopogom...
Az egyetlen problémám még mindig csak a fényképek nemszinkronizálása :-)
Valamint már hozzá tehetem azt is, hogy az akku idő bizony elmarad azért az eddig megszokottól, mert tegnap este 19 órától ma 10 órára már csak 25% körüli volt a töltöttség. -
nortol
senior tag
4-5 óra alatt sikerült ki ismernem a rendszert, felköltöztem rá minden programommal.
Se rebootot, se más fura dolgot nem tapasztaltam eddig, működik mindenem hiba nélkül.Az antutu is jobb eredményt mutatott mint ezelött (ha jól emlékszem).
A kettő mag dolgozik éppen ahogy megkívánja a használat.
Eddig a folyamatos kézben tartástól és állandó telepítgetéstől sem melegedett.A kamera által készített fotók viszont nem nagyon akarnak szinkronizálódni a google+-al...
Most, hogy a nehezén túl vagyok, feltöltöttem 100%-ra és mostantól már az átlagos használat mellett látni fogom az akkumulátor időt...
-
nortol
senior tag
válasz
Matada2.3 #3690 üzenetére
Feltettem és eddig nem találkoztam semmiféle hibával sem.
SD kártyát sosem használtam, így azok a problémák, amiket az SD kártya okozna, nálam nem is jelentkezhetnek...Most telepítgetek és majd kiforrja magát remélem :-)
Az akku időt ismét rendesen kijelzi a telefon, mert már jó ideje csak 70%-ig sikerült csak feltölteni...
-
nortol
senior tag
válasz
rum-cajsz #3514 üzenetére
"hej, addig mindenki áhítozott a lapdockra, most eladnám, de nulla érdeklődő."
A helyzet az, hogy nem is olyan régen még én is örültem volna egy lapdoknak, de mostanra már alig várom, hogy asszony megörökölje tőlem a 4g-t...
Valszeg mára mindenki hasonló képpen van ezzel a telefonnal, nemhogy még plussz kütyüt vásároljon hozzá :-(
A baj a fejélesztéssel az, hogy amilyen lassan haladnak(sajnos), addigra a szeméttelepen fog kikötni az összes 4g :-(
-
nortol
senior tag
válasz
rum-cajsz #3467 üzenetére
Bátram ajánlom, ha egy olyan romot akar valaki, ami működik is :-)
-
-
nortol
senior tag
válasz
snapdragon #3457 üzenetére
Pontosan :-)
Ha egyikre kiadják, egy hét múlva mehet fel a többire is :-)Arról nem is beszélve, hogy már root is lesz rá talán, és jöhetnek az interaktív romok is rá.
-
nortol
senior tag
válasz
snapdragon #3451 üzenetére
Ha így lesz, akkor ez a topik is életre fog kelni ismét :-)
-
nortol
senior tag
válasz
snapdragon #3448 üzenetére
Én már csak akkor hiszek a motorolának atrix 4g ics témában, ha már itt a fórumon mindenkinek az van fennt a kütyün rajtam kívül :-)
Talán egy kicsit hamarabb is :-)
Főleg, hogy határozottan állították, hogy annyi volt a 4g frissítésnek...
Minden esetre követem a topikot, hátha :-)
-
nortol
senior tag
válasz
Pubszon #3367 üzenetére
Ha érdekel, akkor itt van az xda-s topikja, olvass utánna, lesz mit, mert jó hosszú :-)
Minden esetre arra készülj fel, hogy ami nem gyári, vagy nem cm7 azzal minddel kompromisszumokat kell kötnöd.
-
nortol
senior tag
válasz
stbtamas #3331 üzenetére
Hidd el, hogy ha az xda-s srácok megoldották volna már a problémát, akkor itt mindenki fullos ics-el nyomulna már.
Azt az energiát, munkát és szabadidőt amit ebbe a magára hagyott hardverre pazarolnak, sokkal hasznosabb dolgokra is pazarolhatnák, de ők kitartanak és keresik a megoldást arra, hogy neked legyen egy olyan romod, amilyet leírtál... (és persze nekem is
)
Ha eddig még nem tudtad volna, a motorola is lemondott az atrix 4g-ről, egyáltalán nem fejlesztenek már hozzá semmit sem.
Kivéve persze az xda-s probálkozást, aminek viszont ugye semmi köze sincsen a motorolához.
-
nortol
senior tag
-
nortol
senior tag
Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy nagyon sokan abban a pillanatban kezdtek csak a motorola leváltásán gondolkozni, mikor egyértelmüvé vált az, hogy az atrix 4g-re eddig tartott a hivatalos fejlesztés.
A minap egyik ismerősöm által lehetővé vált, hogy eljátszadozzak egy sg III-as kütyüvel.
Azóta odafigyelek minden egyes infomorzsára, ami közelebb hozhat engem is egy ilyen telefon birtoklásához :-)
-
nortol
senior tag
Én nem tudom, hogy te hogyan következtetted ki ebből a cikkből azt, hogy lesz Jelly Bean az atrix 4g-re, merthogy az egész arról szól, hogy nem lesz azokra a telefonokra, amelyeket a képen is láthatsz...
Itt már hivatalosan is közölte a motorola a tényt, ráadásul a cikk is jó infórmációkat ad véleményem szerint.
Valamelyikőnk szövegértelmezésével lehet a baj :-)
Már csak azt remélem, hogy nem én öregszek :-)
-
nortol
senior tag
"Gyors, stabil, akkukímélő legyen. Valami javaslat esetleg?"
A gyári romra gondoltál már?
Rootolni kell és kiszedni a felesleget.Ha már gondoltál a gyárira, akkor még mellé a cm 7.2-őt ajánlanám én, persze más mást ajánl majd :-)
De szerintem a gyárit lakjad csak be nyugodtan elsőre...
-
nortol
senior tag
Will remain on Gingerbread (Android 2.3). Eligible for the Motorola trade-up program. Go to motorola.com/tradeup to participate
-
nortol
senior tag
Szerintem Te nem a leírások szerint telepítetted a cm7-et! Valamit tuti, hogy kihagytál!
Ennyi az egész!Ha mindent a megfelelő sorrendben tettél volna, ahogy a leírásokban is szerepel, akkor egy cm7 nem okozhatott volna ilyen problémát!
Olvasd el ismét a cm7 telepítés menetét, és tegyél úgy, ahogy az le is van írva, és ne hagyjál ki egyetlen lépést sem, ahogy eddig tettél!
Ha teljesen elcseszerintődött volna a telefon, akkor az aláírásomban találsz linket az atrixra...
Mindenki másnak is csak annyit tudok mondani, hogy tudás nélkül ne romoljon, hanem maradjon mozdulatlan... :-)
-
nortol
senior tag
válasz
littlelion21 #3118 üzenetére
"Kiküldik egy külföldi szervizbe?"
Ne akarj magadnak már annyira rosszat :-)
Véleményem szerint hardveres problémája az atrix 4g-nek nem nagyon van, illetve nem nagyon hallottam róla.
Persze Murphy is megmondta, hogy amit ember rak össze az el is romolhat, de azért ettől nagyon messze van az atrix :-)A problémák 99%-a abból fakad, hogy az ember elkezdi buherálni, romolgatni és olyankor bekrepál valami, de az is ilyenkor szoftveres problémára vezethető vissza.
Ha a földhöz csapod, persze hardveres problémád lesz, de ez már a te problémád :-)
-
nortol
senior tag
Kitették a romot torrentre :-)
Úgylátszik, hogy ez a dolog már nincsen senki irányítása alatt :-)Ráadásul a világ minden részéről szedik, szal nem csak nekünk fájó a dolog :-)
Itt lelhető fel jelenleg a torrentfájl: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=32670109&postcount=353
-
nortol
senior tag
Vajon mi lett a sorsa a megszellőztetett ics rom topikjának?
Ugyanis eltünt, mintha ott se lett volna...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1928569 -
nortol
senior tag
válasz
rum-cajsz #3079 üzenetére
Az jutott eszembe, hogy nem e a motorola keze van e ebben a kiszivárogtatásban :-)
Eljutottak vele valameddig, aztán gondoltak egyet és "véletlenül" megszellőztették a félkész romot, hogy a fusiprogramozók majd szépen befejezzék és az atrixosok is kilegyenek így elégítve, nem beszélve arról, hogy az ő vállukról is leveszik a gondot így :-)
-
nortol
senior tag
Csak egy tanács a jövőre való tekintettel :-)
Máskor még csak véletlenül se vágd bele az angol szöveget a google translate-be vagy bármi más hasonló okosságba, mert ahogy ez a howto is, úgy szinte minden más is csak egy értelmetlen zagyvaság lesz...
Valszeg az eredeti angol még értelmes volt, de mire beírtad már érthetetlen is lett a nagyja :-)
-
nortol
senior tag
-
nortol
senior tag
-
nortol
senior tag
válasz
Rascally81 #2787 üzenetére
Egyrészről szomorú, hogy ennyire lement ennek a készüléknek az ára, mert szószerint vetekszik a mostani csúcskészülékekkel, ha pedig a minőséget nézem, akkor meg veri is a legtöbbjét.
Másrészről viszont jó, mert egy nagyon jó telefonhoz lehet hozzájutni elérhető áron :-) -
nortol
senior tag
válasz
N.E.R.O. #2780 üzenetére
Okozhatta ezt az, hogy (mint kiderült) Hong-Kong-i hardverű telefonra tettem az USA romot?
Kizárt dolog, főleg, hogy a következő mondatoddal ezt meg is válaszoltad magadnak...
Bár még utána is működött egy darabig még...Küldöm vissza az eladónak...
Szerintem ez a dolog a fentiek ismeretében igencsak inkorrekt eljárás, Én biztos, hogy keményen ignorálnám a kérésedet, persze ha boltról van szó, ami szervizelteti, akkor persze más a helyzet, főleg, ha sikerül eredeti állapotba visszahozni :-) -
nortol
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest