- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imdre
aktív tag
válasz
snapdragon #3519 üzenetére
Az enyém is az
Majd lehet valaki belepatkolja valamelyik stock rom-ba ezt a frissítést. Bár szerintem moto-n kívül már senki nem foglalkozik gb-el -
Imdre
aktív tag
Most olyan dolog történt, amire nem számítottam
Bekapcsoltam a wifit és feldobta a frissítést, ami tartalmazza a gps javítási 1 éves moto szuper titkos fejlesztési produktumát. Ez ugye at&t verzióra szól. Ezzel csak az a gondom, hogy eu retail verzióm van nottachtrix-al (tudom, ez at&t verzió)...
Na most jönne a kérdésem: vajon feltehetem-e ezt?Egyébként nem gondoltam volna, hogy wifin keresztül is elérhetővé teszik. 27MB, de egyelőre nem mertem feltenni.
tvamos, igen...
-
Imdre
aktív tag
válasz
rum-cajsz #3501 üzenetére
Köszi az infót, de kavarog a gyomrom a motorola-tól. 2012. 3. negyedévre ígér ics-t, erre fél évvel később kiad egy ilyen frissítést?!
Inkább nem írom ki a véleményem, mert egy életre kitiltanak innen
Bár egy szót sem szólhatunk, hiszen jött rá frissítés két év elteltével is - igaz froyo-val adták ki, amikor már a pici kínai csudamobilok is Gb-el jöttek ki
Pedig jó telefonokat és szoftvereket csinál a moto (most is gyárin vagyok, gond nélkül), de nem tudom miért csinálják ezt... -
Imdre
aktív tag
válasz
stbtamas #2437 üzenetére
Play-ről töltsd le a data ON/OFF progit, az kirakható widget-et is tartalmaz. De kismillió ilyen app van fenn.
Mx video playert próbáld ki, az támogatja a több magot is. De van több jó lejátszó is.
Nekem másfél napot bír: összesen 6 óra kijelzőhasználattal, 3 óra böngészéssel, 1 óra telefonálással, meg némi navigálással - én ezt jónak tartom.
-
Imdre
aktív tag
válasz
AiRborNee #2416 üzenetére
Azt én már nagyon soknak tartom. Nekem 40-45°C között van 3G-n aktív netezéssel (1-2 óra). E fölött még nem járt soha, pedig szilikontokban tartom.
Hogy mi okozhatja azt nem tudom, de érdemes volna felrakni egy programot, ami figyeli az adott program processzor használatát (mérték, időtartam). -
Imdre
aktív tag
válasz
Devergo7 #2404 üzenetére
Érdekesen kanyarodsz vissza a 3. hozzászóláshoz a Te 20xx. hozzászólásoddal
Valóban nem az. Ha csúcskészüléket akarsz, amiről beszélnek, akkor vegyél egy One X-et, SGS 2/3-at. Na azokról lehet beszélni: 150k és melegednek, elfogy a ram, kopik a "kaszni", beég a kijelző (legalább van szervizfutár hozzájuk) - de jók, mert már milliók szívnak vele
azaz mégsem, hiszen bebeszélik maguknak, hogy a legjobb telefon az övék...
Ha így nézzük, akkor valóban csak egy füstfelhő az Atrix -
Imdre
aktív tag
Nem próbáltam, de premete írásából az derül ki, hogy csak a 2.3.6-os romot tolhatod fel. Az amit linkeltem 2.3.6-os az jó (legalábbis a fájlnév alapján ez a legújabb at&t-s rom).
rum-cajsz egyébként azért javasolta azt a módszert, mert ha sbf-ből csinálod és valami közbejön, akkor kuka a telefon....rum-cajsz: passz.... Nem próbáltam/néztem utána, mert én a Retail verzióról váltottam Nottachtrix-ra, így ezt a kört nem kellett lefutnom. Csak jeleztem premete megjegyzését, nehogy gondja legyen belőle. De premete a mestere ennek, csak Ő elvan már az Atrix 2-vel
Egyébként valószínűsítem, hogy úgy megy, ahogy leírtad...
-
Imdre
aktív tag
-
Imdre
aktív tag
Itt a 2.3.6-os, itt, pedig a 2.3.4-es at&t-s sbf.
Igen RSD Lite-al kell felrakni. Nem pont úgy, mint Defy-n, de hasonló a menete.Szerk.: a 2.3.4-es valóban a Retail verzió a fájlnév alapján! Nézd meg XDA-n...
N.E.R.O: bátran ajánlom rum-cajsz és premete leírásait, azokkal simán menni fog. De előtte még próbáld ki, amit rum-cajsz javasolt...
-
-
Imdre
aktív tag
válasz
N.E.R.O. #2243 üzenetére
Ez érdekes...
Nekem is a legfrissebb 2.3.6-os at&t-s rom van fenn és hibátlan. Ilyen jó gps tulajdonságú telefonom még nem volt.
Egyébként próbáld meg másik rommal persze, hátha...Cm7/9, illetve van más használható rom is. Én vissza már nem lépnék, de lehet a gyári újrahúzása is megoldja a problémádat.
-
Imdre
aktív tag
válasz
jano2101 #2219 üzenetére
Nem tudtam, hogy még a hangokat sem lehet testreszabni. Én nem próbáltam ics romokat, így nem tudok ajánlani sem másikat. A kamera lehet azért nem működik, mert nem jó a kiválasztott camera app - lehet választani az installer által vagy öt fajtát.
Hátha lesz valaki, aki ajánl valami jó romot, bár sajna elég kihalt ez a topic... -
Imdre
aktív tag
Láttam én is, de fogalmam sincs hogy csinálták. Nekem a CM7 hozta a legtöbbet, de a gyári romhoz képest csiga lassúnak tűnik
. Lehet kipróbálom amit Te használsz... Még Atrix-on nem próbáltam ICS romokat, tárhelyem meg van bőven backup-nak
De nem a benchmark programok miatt, mert hozhat nekem bármilyen eredményt, nálam a használhatóság, stabilitás a döntő.
Bár lehet megvárom a gyári ICS-t, ha azt is úgy eltalálják, mint a 2.3.6-os AT&t romot, akkor nem is keresek alternatívákat. -
Imdre
aktív tag
Szia! A telepítéskor valószínűleg az 1GHz-es kernelt választottad - ahogy nézem. Három kernelt tartalmaz a telepítő: 1-,1,3-,1,45GHz. A programmal (gondolom Antutu cpu progi) csak az órajelhez tartozó feszültséget tudod 25mV-onként állítani.
Egyébként nem rossz az a 6300-as érték, nekem 6275 volt a legtöbb Cm7-en és 1,3GHz-es kernellel. Bár a gyári gyomlált rom nekem sokkal gyorsabb 1GHz-en, pedig antutu csak 5200-at adott rá. Így én maradtam a valós sebességnél a benchmark helyett.
A légyeg, kernelt kell cserélned az órajel emeléshez. -
Imdre
aktív tag
Nos, kiszedtem a NottachTrix-ból a gyári AT&T kernelt. Készítettem belőle zip-et, ami recovery-ből feltehető. Mivel premete 2.3.6-os gyomlált romja volt az alap, természetesen a ramfix-ről megfeledkeztem
. Ezt pótoltam, viszont amit nem értek, hogy ezek után nem működött a wifi
Csak annyit írt, hogy "hiba", be sem kapcsolt.
Ez mitől lehet?
premete, esetleg van ötleted, hogy hol hibázhattam?
Volt egy korábbi backup-om, visszaállítottam a rendszert így nincs probléma, de néha kipróbálnék más kernelt is. -
Imdre
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna linkelni egy recovery-ből felrakható gyári 2.3.6-os at&t kernelt? XDA-n nem működnek a linkek, viszont más oldalakon is csak azok a linkek vannak..
Köszi! -
Imdre
aktív tag
válasz
Matada2.3 #2124 üzenetére
A vodásokon európai (Retail) rom van, ami 2.3.4-es android. Az amerikai AT&T szolgáltatóra kiadott már 2.3.6-os android verziót is (illetve várhatóan ICS-t is). Szerintem egy két app a főbb különbség, nameg az optimalizálás. Én premete 2.3.6-os AT&T-s verzióját használom, mert ez a leggyorsabb/legstabilabb rom szerintem (bár néhány CM7 funkció hiányzik, de nagyon)
Ez az egy baj van a Motorolával, nagy ívben tojik az Amerikán kívüli felhasználókra... -
Imdre
aktív tag
válasz
Matada2.3 #2122 üzenetére
Nem vagyok kezdő előzőleg defym volt
Tudom, nekem is az volt előtte. Csak itt jobban kell figyelni, mert unlock esetén ugye nyitott a bootloader, tehát könnyebb téglásítani, mint a Defy-t. A Defy-t szinte lehetetlen volt - bár néhány életművésznek sikerült
Majd annyit kérek, hogy miután megvetted, írd már ide ki a pontos Rom verziót, amivel árulták (általában a Retail verzió van rajtuk, de én gyorsan cseréltem romot)
-
Imdre
aktív tag
válasz
Matada2.3 #2120 üzenetére
Gratula előre is!
1. Megy, a net is. Nekem valamiért a 3G gyengébb a kelleténél, de megy (Szegeden biztos menni fog).
2. Mindenre feldugható
3. Remélem premete nem haragszik meg, hogy belinkelem a leírását. Itt mindent megtalálsz: kellékeket, leírásokat. Olvasd el alaposan, mert olvastam, hogy amatőrök miatt premete nem készít több leírást - remélem meggondolja magát
4. Nem kell unlockolni a készüléket csak akkor, ha romot (vagy kernelt) akarsz cserélni. Ha csak root kell, arra ott a SOC - itt a fórumba keress rá premete belinkelte, amit teszteltem - működik!!! -
Imdre
aktív tag
válasz
titankahn #2105 üzenetére
Ha elolvastad volna a három hozzászólással korábbi válaszom, akkor ott írtam, hogy megy a root a super one click-el is
Egyébként ha szolgáltatónál akarsz venni telefont, akkor hasonló árkategóriában nincs jobb telefon szerntem. Jó kis telefon ez, gyorsan meg is gondoltam az eladását, mert egyszerűen nem tudnám mire lecserélni - nekem meg olyan telefon nem kell, ami 100k felett van és hemzseg a garanciális és egyéb problémától. Ez a teló marad nekem sokáig...
Gyakorlatilag nem tudok hibát mondani rá -
Imdre
aktív tag
válasz
titankahn #2101 üzenetére
Rootolni lehet, legfeljebb a unlock nem fog menni. De szerintem az itthoni készülékek még nyithatóak - az enyém 3 hetes és nyitható volt (szintén vodás vásárlás).
A programok telepíthetősége meg végképp független a bl nyithatóságtól. A root meg biztos a soc-al megoldható. -
Imdre
aktív tag
Na végre van 3G-m T-Mobile hálózaton is! Igaz gyenge a térerő, de van...
Az érdekes, hogy a Vodafone-os kártyával fullos a térerő. Lehet így marad a készülék... -
Imdre
aktív tag
erre valaki?
Razr-re megoldották gyári romra is, így szerintem itt is megoldható. Csak nem tudom az elérési útvonalakat jól megadni. -
-
Imdre
aktív tag
Egy újabb kérdésem volna. Nem tudom valaki foglalkozott már a tárolóhelyek elnevezéseinek módosításával? Gyári romokon volna jó, ha valaki képben lenne...
A probléma, hogy a belső memóriát hívja sdcard-nak, a sd-kártyát meg sdcard-ext-nek.
Most ott tartok, hogy a vold.fstab fájlban módosítottam az elnevezéseket. Ez megoldotta az elnevezések problémáját, de gépre csatlakoztatva újraindul, és csak a belső memória volt elérhető. CM7 mintájára töröltem a fájlból a :none:lun1 bejegyzést, így már nem indul újra, de még mindig csak a belső memória érhető el - illetve a kártyát manuálisan kell visszacsatolni, mert csak leválasztja, de vissza már nem mountolja. Valami az elérési útvonalaknál nem stimmel.
Ez annyiból is valós lehet, hogy a menü/tárhelynél a sd-kártyát nevezi belső tárhelynek és a belső tárhelyet sdcard-nak.
Nekem ez azért lenne fontos, mert nagyobb sd-kártyával használom, így szeretném, ha azt használnák a programok content-nek (tehát nem a programok telepítőjét akarom áthelyezni, azt tudom, hogy megoldható).
CM7-et azért nem használok, mert most jobban bejön a gyári 2.3.6.De ha valaki tud egyszerűbb megoldást az ne tartsa magában
-
Imdre
aktív tag
válasz
rum-cajsz #1980 üzenetére
Köszi, de már ezt is próbáltam. 3g kell, hogy legyen, defy-al majdnem fullos volt. Van, hogy 3-4 vonást jelez a térerőnél, de csak segélyhívás, vagy az sem engedélyezett. Próbáltam manuálisan rámenni a hálózatra, de nem tud 3g-ben csatlakozni a T-mobile-hoz.
Már nem maradt semmi ötletem... -
Imdre
aktív tag
A garancia odáig rendben van, hogy megvan. Csak nem tudom hogyan érvényesítek egy szolgáltatatói (jó alapjába véve gyári) garanciát más szolgáltatóval fennálló hiba esetén?
Nincs valakinek ismerőse a cordon-nál?vagy valami elérhetőség? A titkos számon sem értem el őket mostanában.
-
Imdre
aktív tag
megálltam
Felraktam a Retail sbf-et, kipróbáltam a 3G-t - failed
Full wipe után ment fel a 2.3.6-os AT&T zip, kipróbáltam a 3G-t - failed
Full wipe után visszament a cwm mentésem a CM7-ről, kipróbáltam a 3G-t - failedMindannyiszor a korábban linkelt képen mutatkozó jelenség jött elő: 2G-n az "about phone" menüben a T-Mobile HU szerepel. Átváltva 3G-re ugyanitt a felirat átvált a Vodafone HU-ra, természetesen továbbra is T-Mobile kártyával használva...
Sőt! Probáltam átváltani manuálisan 3g alatt a hálózatot és azt írja ki, hogy: nem sikerült csatlakozni a t-mobile hálózatához.
-
Imdre
aktív tag
Na csak megcsináltam újra a folyamatot: Retail EU rom fel, szükséges előkészületek után ment is fel premete 2.3.6-os AT&T-s zip-je. Sajnos a helyzet változatlan
Az a gond, hogy fájna a szívem visszaküldeni, mert egy Vodás kártyával ez egy hibátlan telefon, de így...
A 8 napba még beleférek simán a jövő héten így szerintem megy vissza - bár jó árban csíptem. Az a baj, ha megkockáztatom a szerviz meg tojik a fejemre, akkor van szopacs.
Bár van élet a 3G nélkül, de a tudat, hogy csak Vodafone-os hálózaton van, zavar.
Számomra egyre inkább valószínű a hardveres hiba - kérdés, hogy javítanák-e. -
Imdre
aktív tag
"Ahogy nézem a képet, csak arra tudok gondolni, hogy hogy a fenébe lehet ez"
Na akkor már ketten vagyunk.Nem jól látod egyébként a dolgokat
Tehát szerdán megkaptam a telefont, csütörtökön raktam fel rá a CM7-et. Akkor vettem észre, hogy nem megy a 3G. Kipróbálás gyanánt felraktam a Nottach Trix romot, majd premete 2.3.6-os AT&T-s zip verzióját - eredménytelenül. Ekkor visszaraktam sbf-ből a gyári 2.3.4-es Retail EU romot, mindhárom szolgáltató kártyájával kipróbáltam, semmi (illetve csak vodás kártyával ment a 3G).... Azért akartam felrakni sbf-ből a gyári AT&T-s romot, de nem mertem. Ma felrakom újra a Retail verziót, majd közvetlenül premete 2.3.6-os AT&T-s zip verzióját - így mit működik.Egyébként nem görcsölnék vele, hanem beadnám egyből szervizbe, de nem mondhatom vodáéknak, hogy nem megy a T-mobile-os kártyámmal a 3G - pech, hogy épp a vodással megy csak a 3G
Valahogy a Cordonnal kellene letárgyalni, csak elérhetetlenek...
A leírás tökéletes, premete összerakta csomagostól mindenestől - ezért nagy RESPECT neki - ha feljutok Pestre megkapja a sörét is
De köszönet még rum-cajsz fórumtársunknak is!
-
Imdre
aktív tag
-
Imdre
aktív tag
válasz
premete #1963 üzenetére
Nem, nem... félreértesz. Ezt felraktam már természetesen, de nem ment ezzel sem. Én úgy gondoltam, hogy a komplett sbf romot flashelem fel.
Nem vodás az apn, csak valamiért mindenáron a vodát akarja 3G-n. Ezt linkeltem korábban, hogy milyen marhaságokat csinál, ha átváltom 3G-re.
De időközben csináltam még egy képet itt megtekinthető. Nem értem ezt miért csinálja.
De lehet annyit még megpróbálok, hogy felrakom a Retail gyárit, majd rögtön a Te 2.3.6-os romodat, hátha. Keddig van időm kísérletezgetni, csak tégla ne legyen... -
Imdre
aktív tag
válasz
premete #1961 üzenetére
Telefonra értettem az international kifejezést
Most CM7 van fenn, de alapnak korábban a "1FF-olympus_emara-user-2_3_4-4_5_2A-74_OLE-31_20-release-keys-signed-NonEFIGSRetail-EU.sbf" lett flashelve.
nortol oldaláról már leszedtem mindent, így teljes a fegyverzet
Még egy kísérletet tennék a "att_2_3_6-4_5_141-111212.sbf" gyárira is. Az érdekelne, hogy ez felmehet-e, mivel tudom vannak apróbb eltérések régiónként. Hátha ezzel menne a 3G a többi hálózaton is.
Csak most bánom, hogy nem vagyok Vodafone-os- akkor nem lenne semmi gubanc
-
Imdre
aktív tag
Az international típusra rárakható a gyári AT&T-s sbf verzió?
Még ezt megpróbálnám, de egyenlőre nem mertem felrakni. -
Imdre
aktív tag
válasz
premete #1956 üzenetére
Felraktam a Te 2.3.6-os AT&T-s romodat, azzal sem ment. Vagy a gyári AT&T-s sbf-re gondoltál?
A szervízzel az a gond, hogy vodás kártyával megy, így elhajtanak a ... valószínűleg. De az is érdekes volt, hogy mikor beleraktam a vodás kártyát, akkor a statusbar-t lehúzva szerepelt a Vodafone és a Vodafone HU felirat is egymás alatt. Olyan, mintha 3G-re váltáskor a Vodafone hálózatra akarna csatlakozni, de nem bír -
Imdre
aktív tag
-
Imdre
aktív tag
Dupla
-
Imdre
aktív tag
-
Imdre
aktív tag
Na megnézet:
- Telenor-on nem megy
- T-Mobile-on nem megy
- Vodafone-on megyNa erre volnék kíváncsi, hogy miért van így. Mégcsak nem is reklamálhatok miatta
-
Imdre
aktív tag
válasz
Hohohohóóó.. #1930 üzenetére
Ez nem jó hír. Ma kipróbálom mindhárom szolgáltató kártyájával.
nortol
Természetesen tudom, hogy független a telefon (ezért is vettem meg), csak azért írtam, hogy nem AT&T-s telefonról van szó. A Defy-on tökéletes volt a 3G, itt semmit nem lehet csinálni. Remélem azért lehet valamit tenni, mert csak ezért nem megyek át a Vodához.
Azt hittem megtaláltam a tökéletes telefont, de úgy látszik mindnek van valami defektje... -
Imdre
aktív tag
Na most visszaraktam a gyári (vodás) 2.3.4-et. Így sem megy a 3G. Amint átváltom elmegy a hálózat (se net, se telefon - csak segélyhívás). Megnéztem, hogy amint átváltom 3G-re, akkor a "telefonról" menüben a T-mobil átvált Vodafone-ra, gondolom annak a hálózatát akarná. Az APN tuti jó, mert 2G működik rendesen. Viszont így visszagondolva az AT&T-s se volt jó CM7-en, de mivel hibás volt nem foglalkoztam akkor vele.
Használ még valaki Vodafone-os (International) készüléket T-mobile kártyával? Rendben megy a 3G?
Vagy küldjem fel szervízbe? - ennek roppant mód nem örülnék... -
Imdre
aktív tag
Jelenleg a legújabb nightly-t használom, de korábban a pár napig nálam lévő "kis hibás" Atrix is ezt csinálta.
Statusbar-on, ha átváltok 2g-ről, akkor a t-mobil írás átvált "nincs szolgáltatásra", valamint a térerő is inaktív lesz. Olvastam másnak is volt ilyen, de a megoldást nem találtam. Próbáltam apn beállításokat, de eddig eredménytelenül - esetleg, akinek jól működi elküldhetné.
A cm7-el én is úgy vagyok, mint Te. -
Imdre
aktív tag
válasz
rum-cajsz #1910 üzenetére
Nem is azért kellene, tetszik premete gyomlált 2.3.6-os rom-ja. Sőt szerintem gyorsabb is valamivel, mint a Cm7. De Defy-on nekem az jött be a legjobban, így több mint fél évig szinte csak azt használtam - nagyon megszoktam
Nézelődök XDA-n, de egyenlőre nem lelem a megoldást. Sajna nem ismert hiba, így lehet le kell róla mondanom -
Imdre
aktív tag
Sziasztok!
Beálltam én is az Atrix 4G-t használók táborába. Néhány hete premete már sikeresen kiképzett a fontosabb dolgokból - ismételten köszönömEgy kérdésem viszont volna CM7 használókhoz: a gondom az volna, hogy csak a 2G működik jelenleg. Ha átváltok 3G-re, akkor azt írja ki, hogy nincs szolgáltatás. T-mobile-os vagyok, a gyári rom-nál nem volt gond (Vodafone-os a gép). Valakinek nincs véletlen ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest