Motorola Atrix – a (m)átrix fogva tart

Bevezető

Mobilkommunikációs cégvezetői körökben ismert mondás, hogy „soha ne írd le a Motorolát“. Az amerikai cég egyszer már totálisan a padlóra került, miután a V3 sikerét követően képtelenek voltak megújulni és a piac úgy elszaladt mellettük, mind egyszeri kisgazda a hippitüntetésről. Temette már mindenki a céget, viszont pont jött a válság, ami a többieket megtépázta ugyan, de a Motorola csak kajánul röhögött: ők már minden költségcsökkentést megtettek, kvázi előbb léptek, mint bárki más. És baromi hamar kihozták a piac akkori legjobb androidos okostelefonját, a Milestone-t.

Motorola Atrix
[+]

Fanfárok, csinnadratta, tűzijáték, légiparádé: a Motorola elkezdte összeszedni magát, s ha már így belejöttek, akkor lett XT720, Backflip, Flipout, Milestone II... de igazából a következő durrantás a Defy volt, amely a strapabíró okostelefonok népesnek nem nevezhető mezőnyének máig egyetlen tagja, pont olyan áron, mintha nem is lenne rajta extra burkolat és védelem. Ennek is már lassan fél éve, úgyhogy jött megint egy durva gép, a most nálunk vendégeskedő Atrix. Kicsit előre is ugorhatunk: a következő Motorola-durranás a Xoom lesz – ha és amennyiben hazánkba is megérkezik majd.

Motorola Atrix
[+]

Merthogy most van némi gond a hazai forgalmazással, jelesül az, hogy nincs. A szolgáltatók nemzetközi kapcsolatokkal szerzik be több-kevesebb sikerrel a még forgalmazott termékeket, hivatalos hazai értékesítés nincs, a korábbi disztribútor ugyanis lehúzta a rolót. Így a hozzánk eljutott Atrix is egyenesen az Államokból jött, az XXL GSM vállalta be a rizikót a rendeléssel és adta nekünk le tesztelni a cuccot. Ezért aztán ott virít az at&t felirat a hátlapon, illetve a doboz sem a gyári, hanem kissé kormánypárti (narancsszínű), de a tartozékok azért megvannak. Sebaj, a lényeg, hogy itten vagyon a termék, pár lelkes olvasó a Mobile Meetingen meg is nyomkodhatta, immáron hatodik napja nyüstölöm, s bizony mondom néktek: a Motorola még mindig nagyon tud.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés