Hirdetés
- IFA 2025: Sokrétű tudást kínál az AGM két friss strapabírója
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Valószínűleg a Honor legolcsóbb modellje lesz
- IFA 2025: Lépcsőmászó, víztisztító, szögletes és gombóc alakú robotporszívók
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Huawei P30 - kell ennél több?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devergo7
tag
Fura , hogy mennyire nagy dolognak lett kiáltva , s alig hallani róla.
-
-
Matada2.3
veterán
válasz
balage25 #2392 üzenetére
Egy batt kalibráció kéne neked nem tudom próbálkoztál-e vele.Battery Calibration
-
tvamos
nagyúr
Hello premete! Kosz a tippet az Andida aksival! Az elso feltoltesnel mar tud annyit, mint a gyari, lehet, hogy meg jobb is lesz.
Ja es a Power Bank is nagyon jol jon bicajos navigacional! -
nortol
senior tag
válasz
Matada2.3 #2377 üzenetére
Tudomásom szerint a nandbackup csak akkor segít, ha amit felteszel, az sokban nem különbözik az eredeti rendszertől.
Én nem tudom, hogy a miui miben más, de ezekszerint teljesen más a rendszer mint amit a nandbackupod tartalmaz, így a nandbackup gyakorlatilag csak meddő helyfoglaló a tárhelyen, mert a rendszert már nem tudod belőle visszahúzni.Place ROM zip file in your SD card
Boot into recovery
Create a backup
Fatory reset device (Use Th3Bill Wipe_All_Atrix.zip)
Install zip from SD card
Reboot and enjoy!Az aláhúzott sort is megcsináltad úgy, ahogy írja?
-
nortol
senior tag
válasz
Matada2.3 #2375 üzenetére
Ha ezekután is ragaszkodsz a miuihoz, akkor erre már sok mindent nem lehet mondani...
Itt az ideje, hogy mással próbálkozz :-)
Én személy szerint cm 7.2-őt használok teljes megelégedéssel.
Ez persze nem jelenti azt, hogy Te is így tegyél, de talán itt az idő, hogy a miuit a sarokba dobd! -
Matada2.3
veterán
nekem mostanság van ki a f***om mert újra megpróbáltam a miui-t rátenni aromával és ugyan azt csinálja
egyszerűen nem hiszem el...
-
N.E.R.O.
tag
Én is igy látom mert csak a szabvány android recovery-t látom a fastbootnál.
És ugye nekem is csak a superuser nem ment fel... :S
Ami viszont kellene a romoláshoz. Ha eddig jól olvastam vissza.
Bár sok helyen látom, hogy SD kártya is kell hozzá, de elvileg internal storage-ről is megoldható.
Ehhez leírás valamerre, mert míg itt a válaszra vártam olvastam ugyan visszafelé kb 6-700 hozzászólásnyit, de erről sehol nem esett szó.
Valahol csak annyit mondanak, hogy recoverybe be, zip megad, aztán restart és kész.
Máshol meg az Aroma installert mondják (nottachTrix-ra)...
Kissé káosz van itt... -
nortol
senior tag
-
N.E.R.O.
tag
Hali
Végre jutottam kis szabadidőhöz, és összeszedtem a bátorságot, hogy unlock és rootoljam a telefonom.
Ebben kellene kis segítség.
rum-cajsz leírása lapján csinálom.
Az unlock gond nélkül lement, de amikor a rootoláshoz érek, és ki kell adni a parancssorban a parancsokat az második sorra ezt kapom (/preinstall/dosu után):"bash: groups: command not found"
de azért belép a root@localhost:/# -ba
ezután ha megyek tovább, akkor az utolsó sor után azt irja, hogy:
"pkg: /preinstall/superuser.apk
Failure [INSTALL_FAILED_INSUFFICIENT_STORAGE]"Angolul érted, de a linuxot nem ismerem.
Ötlet segítség? -
nortol
senior tag
válasz
Tigrismacko #2366 üzenetére
Azt próbáld meg, hogy feltöltöd teljesen, majd kikapcsolod.
Hagyod kikapcsolva pár órán keresztüól, vagy fél napon keresztül, majd kapcsold be.
Így lehet közelíteni, hogy akkumulátor probléma, hardver probléma, vagy éppen szoftveres probléma van e a háttérben.Ha merül a kikapcsolt állapotban is, akkor a szoftveres problémát már ki is lehet zárni ugye, ami viszont akár garanciáztatást is jelenthetne azonnal.
-
Tigrismacko
csendes tag
Amikor feltettem a romot, már akkor is csak ennyire bírta. Van folyamatos frissítés is, de egy full töltés után egy órával 10%-ot esik, ez kb olyan, mintha mondjuk menne a GPS rajta. Próbáltam már újra rakni a romot, próbáltam már romot is, de jelentős javulás semmi nem volt. A defy-m ha egész nap nyomkodtam, akkor is jobban bírta.
A 3G meg nem hiszem, hogy jelentős lenne, hiszen folyamatosan kelenföldön vagyok, itt azért szerintem nincs olyan rosszul lefedett terület. De a múltkor már azt is kikapcsoltam, de nem segített. Ami egy kicsit segített, hogy ha a wifit és bluetooth-t kikapcsolom. Ezzel kb egy-két órát nyerek de este 9-re tuti, hogy vége.
Megnéztem a programokat, semmi olyan nincs ami nagyon merítené.
Majd próbálgatom, hátha rájövök, hogy mitől lehet. -
nortol
senior tag
válasz
Tigrismacko #2364 üzenetére
Csak kettő a rengeteg lehetőség közül...
3G be van kapcsolva folyamatosan gyakori frissítéssel egybe kötve, de olyan helyen vagy általában ahol nincsen, vagy nagyon gyenge a 3G, így az akkut sokkal erőteljesebben meríti, mint bármi más...
A második lehetőség a sok közül szoftveres lehet, mint például valamelyik telepített program folyamatosan pörgeti a processzort. De mivel mi nem tudjuk, hogy miket telepítettél a telefonra, ezt nem is fogjuk tudni megállapítani.És még kismillió oka lehet annak, hogy ilyen gyorsan merül...
-
Tigrismacko
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki abban segíteni, mitől lehet az, hogy a full feltöltött telefont amikor reggel 5kor leveszem a töltőről, 6kor, amikor még semmit nem csináltam vele, már 90%-on van, és ha este 7-ig nem merül le, örülök. Néha annyira meleg a telefon a zsebembe, hogy már zavar. Az előbb is már nem volt csak 2%-on, gondoltam felteszem a számítógépre, mert még leszedek róla pár képet. Erre egyszer csak kikapcsol. Az adatkábelen sem tudott annyi áramot felvenni, hogy ne merüljön le, vagyis több volt a fogyasztása, mint a töltése.
Ez rögtön az első pillanattól kezdve ilyen volt. A vodánál vettem, feltettem rá a NottachTrix4G 1.3.1 ROM-ot.
Valakinek ötlete? Esetleg szerviz? -
RAiN91
őstag
Van most nálam még egy Atrix 4G. Full ugyan az a szoft van mindegyiken (gyári AT&T 2.3.6, minden egyezik, kernel stb.), és az egyiknek az alsó érintőgombok háttérvilágítása láthatóan halványabban világít. Beállítások is egyeznek, gondolok itt a display-re. Ez miért lehet? És a gombok sem ugyan azok a home-n, pl. egyiknél ott van a kamera ikon, a másiknál nem, és más az üzenet ikonjuk is. Ez mitől van? Nem lett semmi változtatva, szóval nem értem.
(defy-n is változott a max fényerő a gombsornál amikor 2.1-ről 2.2-re váltottunk, halványabb lett, de most más a helyzet, mert mindegyiken ugyan az a ROM van)
Igaz, az egyik OTA-val lett frissítve, a másik pedig RSD-vel.
-
Devergo7
tag
Beneveznék egy ilyen motorolára szívesen.
-
Matada2.3
veterán
válasz
premete #2349 üzenetére
köszi.
Előjött egy problémám: Nottachtrixról "váltottam" át miui us-re de nem megy.
Először eljutott a boot animációig aztán nem ment tovább újraindítottam sokszor és semmi megint újratettem és már a boot animációig sem jutott el. Megpróbáltam restoreolni az alap romot de azt írta ki h failed to restore system 2x is. Most mit tegyek?
csak az az 1 zip van fent.
ez a rom. -
nortol
senior tag
válasz
premete #2342 üzenetére
Nem kötekedni akarok, csak halkan megjegyzem, hogy a defy+ -nál orrba és szájba lehet rsd-lite programmal nyomatni az sfb fájlokat, persze biztosan ott is van egy határ, ahol a telefon azt mondja egy hótidegen sbf-re, hogy na itt elég...
De defy+ -nál az sbf feltolás mindig is a mentőöv volt :-)
Főleg, ha a "gyári" sbf fájlt nyomták fel a programmal, akkor mindig rendbe is jött a cuccos... -
RAiN91
őstag
Na szóval a gyári ROM-ot hogyan tudnám vissza rakni, most akkor szabad unlocked BL-re rárakni a gyári SBF-t, vagy nem, és ha nem, akkor hogyan lehetséges?
-
Pepeninho
őstag
Én sem értem, hogy minek rontanak el valamit ami már egyszer bevált. Ujjlenyomat-olvasó már a 2ben sem volt, szóval nekem az nem hiányozna, gondolom nem is viccből hagyják ki másodjára is. képernyő nagysága még pont belefér nálam. Aksi szerintem bírna annyit amennyi nekem kell. Nem veszem meg, ez biztos. Megvárom a 4.et.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
rum-cajsz #2332 üzenetére
Elsőre tetszik, de jobban belegondolva az alábbi problémáim vannak vele:
- túl nagy képernyő
- kis akkumulátor
- alul a gombok alatt a hatamlas üres tér, még ATT logóval is elég ronda
- nekem hiányzik róla az ujjlenyomat érzékelő, nagyon megszerettem.
- az 1GB RAM lehet, hogy karcsú lesz a jövőre+1 kiváncsi leszek, hogy ez új webtop dokkolót igényel, vagy valamelyik jelenlegivel kompatibilis lesz.
-
Gabó75
senior tag
válasz
Tök jó, de én azt vártam, hogy a Maxx akksiját kapja. Pedig volt egy olyan tervem, hogy asszony megkapja az Atrix 2-met:-) Inkább majd, ha kijön a 4-es nagyobb akksival, akkor váltok. Persze, ha lesz pénzem. Különben sem szívesen válnék meg az ideális telótól. A 720-as felbontás annyira nem izgat.
-
nortol
senior tag
válasz
Isten ments, nem hinném, hogy bárkit fárasztanál a hírekkel :-)
Amúgy a legnagyobb probléma a mobiltechnika világában az, hogy az akkumulátorok világa sajnos nem fejlődik párhuzamosan a mobileszközök világával együtt.
Az atrix 3 is ennek egy tökéletes példája, illetve példája lesz.
Míg nem lesz valami forradalmi áttörés az energitárolásra, addig ezek a szuper kütyük sokszor több csalódást okoznak az embereknek, mint örömet...
-
rum-cajsz
őstag
Amíg az ICS-re várakozunk, remélem megbocsátjátok, hogy hírekkel fárasztalak titeket.
A múltkor a katonák kaptak Atrixot, a mai hír, hogy érkezik a régen várt Atrix 3, Atrix HD néven4.5-inch 720p képernyő, 1.5GHz dual-core processzor, 1GB of RAM, 8BGB belső tár, 8 megapixel kamera és microSD kártya hely.
Mérete: 69.9 x 133.5 x 8.4 mm
Súlya: 140 gramm
Aksi: 1780 mAhMotorola oldal
Droid Life
The Verge cikk -
premete
veterán
Annyit pontosítsunk, hogy az at&t-s, 2.3.6-os nem full stock rom, csak system és boot.img, az feltehető Eu-s Atrix 4g-kre is (ramfix kell még hozzá), de nem fog frissülni. Amikor a frissítés elérhető lesz, akkor tudja valaki at&t-s rom factory segítségével megcsinálni a fruitcake-et, ami feltehető lesz a nem at&t-s, de nyitott bootloaderrel rendelkező Atrix 4g-kre.
Elméletileg, mert ha a Moto beletesz még egy csavart, akkor csak az at&t-seknek lesz ICS-ük.
Ha valaki nagyon bátor, megpróbálkozhat a full at&t-s rom flesselésével nem at&t-s készüléken, de számoljon azzal, hogy az eltérő hardver miatt
1, fel sem megy, de az Eu-s 2.3.4 még visszatehető
2, fel sem megy, és a készülék többet el sem indul, csak alaplapcsere után. -
RAiN91
őstag
A gyári softot hogy tudnám vissza tenni RSD-vel, ha már unlockoltam a BL-t és főzött ROM van fent? Gondolom így nem szabad simán RSD-vel rátolni, de akkor mi a megoldás?
-
Matada2.3
veterán
Az megoldhatò, hogy stock att-s romot tegyek majd a telòlra amit majd lehet frissíteni ICS-re majd?
-
Haart
addikt
Semi hír az ICS kidobásának időpontjáról AT&T-re?
-
RAiN91
őstag
válasz
jano2101 #2312 üzenetére
Nem tudom, mert raktam is vissza gyorsan a gyárit. Az ICS launcher nagyon tetszik, sajnálom, hogy 2.3-ra nem lehet felrakni ezeket. (illetve a gyári ICS launcher-t fel lehet, de annak az animációja a home-n akadós laggolós, mint a gyári blur, és a többi gyári android launcher).
Egyébként az AOPK-t felraktam 2x is, de nem akart elindulni a teló, nem tudom mit ronthattam el 2x is. -
Matada2.3
veterán
Nekem is tetszik a fent említett rom. Csak nekem hiányzik a hdmi támogatás abból is a media dock és a monitorozás.
-
RAiN91
őstag
Ha unlockoltam a BL-t, utána már nem szabad a gyári sbf-t flash-elni, igaz?
Most fel raktam egy ICS ROM-ot, tetszik, de sajnos SD kártya kell neki, hogy pl. tudjak fényképezni, internalra nem tudja rakni. Van esetleg más jó ROM, aminél működik ez? -
tvamos
nagyúr
Nektek megy a VLC?
Mert nekem elindul, valamit keres, vagy tolt, vagy nem tudom... majd kilep.(#2305) nortol
Az akukrol... En azt nem irtam, hogy teljesen kisutom, amig ki nem kapcsol a telefon.
De valoban mindenki azt gondol, meg irogat itt, amit akar!
(En nem vagyok akkumulator fejleszto. Szerintem nem is talalsz sokat.)
/* Ellenben a munkahelyen ul mellettem egy srac, aki naponta tesztel kulonbozo aksikat. Mondjuk most szabadsagon van. */ -
Nem vagyok akkumulátor fejlesztö, de ezeket olvastam a témában:
Nem az akkumulátor miatt kell a "töltés-kisütés", hanem az androidnak, hogy megtanulja az akku határait, mert nincs két egyforma akku. Ezt a battery.stats-ban tárola el, ez alapján fogja legközelebb feltölteni, és kijelezni, hogy mennyire merül a telefon. Ezért nem is lehet, és nem is engedi "tökig meríteni". -
nortol
senior tag
"toltes-kisutes"
Mostmár annyi "összevisszamindenfélehistória" kering az aksikról, hogy jó lenne már egyszer s mindenkorra egy végleges howtot írni erről a témáról és mindenkihez eljuttatni :-)
Az Én tudomásom szerint ha ezeket az akkumulátorokat ha kisütik, vagyis tökig merítik, az rosszabbat tesz neki minden másnál.
Te azt mondod, hogy ha azt akarjuk, hogy elérje az akku a full kapacitását, akkor ki kell "sütni" 8-10 alkalommal...
Mások is ezt mondják, de vannak még mások is, akik pedig azt mondják, amit Én is mondok :-)))
Én azt gondolom, hogy az a jó, amit Én tudok erről a témáról, de gondolom, hogy Te is meg vagy a magad igazáról győződve :-)
Ha azt veszem, amit Én tudok, akkor a Te állításod kb 5-10 évvel ezelött tökéletesen megállta volna a helyét, viszont olyan akkumulátorokat talán már nem is kapsz, főleg nem telefonokhoz, amikre ez igaz volt.
Nem a kettőnk állítása között szeretnék igazságot tenni, csak egyszerüen Én is az igazságot szeretném már tudni :-)
Szal ha van valaki, aki akkumulátor fejlesztő itt, az felvilágosíthatná a nagyközönséget :-)
Aztán majd terjesztjük az igét, ha kell :-))) -
tvamos
nagyúr
Az en tapasztalatom szerint kell 8-10 toltes-kisutes ciklus, hogy elerje a teljes kapacitasat az aksi.
Azt mondanam, hogy ha az eredeti gyari aksi, akkor ne aggodj!
En is azok koze tartozom, akinek megy a kijelzo egy nap 4-5 orat, es otthon is, meg a melohelyen is tolton van. Nekem ne merulgessen le! Ennyi... Utalom, ha hazafele feluton lemerul a vonaton. -
nortol
senior tag
Én rendes használatról beszéltem, mikor 3 napot mondtam :-)
Persze a rendes használat mindenkinek mást mond :-)
Van akinek azt jelenti, hogy reggeltől estig nyomja a 3d-s játékokat, és közben töltőn van de így is lemerül estére :-)Én most magamról beszéltem, aki telefonálgat is, ha kell netezik is egy picit, vagyis simán csak használja a kütyüt...
Így töltöm 3-4 naponként.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- YouTube
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Windows Insider Program
- Sorozatok
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Brutál szép állapot!! Apple iPhone 14 Pro Max 128GB 91% akkumulátor - Deep Purple
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt jó akku
- Apple iPhone 14 Plus (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Fekete)
- Apple iPhone 12 Pro Max (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Szürke)
- Apple iPhone 15 Pro Max (használt, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Natúr Titánium)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3410, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest