-
Mobilarena
HTC U11
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyLine3000
addikt
Igen, pont ezért volt könnyebb, mert nem nekem kellett a parancsokat kiadni, hanem a program megcsinálta helyettem. De most egyelőre nem is foglalkozok a témával, mert nincs hozzá kedvem. Pont azért, mert nem akarom elszúrni. Amik miatt meg kellett volna, annyira nem életbevágó, hogy hazavágjam a telót. Ahhoz túl jó. Majd talán veszek egy leharcolt példányt két marék szotyiért, aztán azon lehet gyakorolni.
#5954 zsotesz81 : Már rég megvolt.
-
SkyLine3000
addikt
LG-nél nem kellett semmiféle parancssor sem romoláshoz, sem roothoz. de még custom recovery felrakáshoz sem. Illetve root-nál egy bat fájlt kellett indítani, ami parancssorból futott le, de ott is csak kétszer kellett nyomni entert és mindent megcsinált.Ott ráadásul mondjuk 7-es droidról is simán vissza lehetett menni 5-ösre (LG UP). Előtte Samsungom volt, ott is romoltam egy csomót. Odin és társai.
#5952 Balinov: Nem erről volt szó. Nyitott mappában, shift+jobb egérrel a felugró menüből kellett volna parancssort nyitni, de w10 alatt csak powershell opció van. W7 alatt van parancssor.
-
-
SkyLine3000
addikt
Már csináltam fr-t, de nem történt változás. LG-n elég egyszerű volt a rom csere, akár upgrade, akár downgrade. Azért gondolom, hogy vmi szoftveres dolog lehet, mert ha véletlen nem old fel a home gombbal, feloldom mondjuk dupla koppal és visszazárom, utána már simán működik a home gomb feloldás is. Egy darabig a gyári rommal használtam, de nem emlékszem,hogy azzal ilyen lett volna. Amivel frissítettem, abban a frissítésben került be a 60fps videó. Ez van most fent.
Mivel nem főverzió downgrade-t próbálnék meg, csak a 7-es egy korábbi változatát, azt hittem, nem bonyolult itt sem. Tapasztalatom van romolgatásban, hisz LG-nél sokat csináltam, oda-vissza, custom recovery, stb. Ott viszont nem kellett bootloadert nyitni. De ez HTC, itt nem olyan egyszerű, mint ott volt, ahogy látom. Kéne egy donor teló gyakorolni. -
justman
csendes tag
Köszi...
Hát igen...valószínűleg nem is jutott eszembe az adott helyzetben, hogy milyen védettsége is van a telefonnak, hiú remény volt, hogy jé, működik, ennyit kibír...persze én hibáztam, nem vitás...
Kiszáradásra, öngyógyulásraakkor ne számítsak?
Szerinted egy ilyen tisztító művelet kapcsán-előtt hozzá lehet férni az adatokhoz, vagy az teljesen lutri, hogy megmarad(nak)tak-e?
Esetleg nincs ötleted hol próbálkozzak a javítással? -
Olyasmire gondoltam, hogy mittudomén a 128-ast nem lehet bővíteni, mert csak.
Amúgy nem vagyok nagy telefontudós, másban utazom, pc-vel még elbohóckodok, de nekem ez az android kimarad már
Szóval akkor semmiben nem más, csak tárhelyben. Bele lehet csattintani ebbe is egy 64-es kártyát, meg egy sim-et, aztán jószél.
Mennyivel volt drágább a 64-esnél?
Van egy törött hátlapos jófogáson, azon filózom, lealkudni belőle egy új hátlap árát... -
Chuck Norris
senior tag
-
cyber86
őstag
Azért szeretném megcsinálni, mert valamiért nem az igazi a teló működése és nem tudom, hogy szoftveres vagy hardveres-e a hiba. Pl fb-ba ha megnyitok valamit van, hogy nem reagál a vissza gombra mintha lefagyna a készülék de a home gombra reagál igaz van, hogy pár secet várni kell, hogy kilépjen és mostanában a messenger sem az igazi és már többször próbálkoztam fr-rel de hiába. És arra gondoltam, hogy nem-e sérült meg a rendszer de akkor valszeg nem tud rajta. Viszont 1 próbát megtennék hátha.
-
HeadHunter98
tag
Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy második tulajdonosa vagyok a készüléknek. A jótállási jegyre az van ráírva, hogy 2017.11. Megpróbálkozom majd vele.
Az adapterekről pedig, nézegettem én is, főleg amazonon, csak inkább a személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi.Továbbá még arról szeretnék érdeklődni, hogy ha külföldről (pl Aliexpress, Amazon stb.) rendelek és nem feltétlen lesz lehetőségem átvenni a csomagot személyesen ahogy megérkezik, akkor azt a kerületi postára kiküldik? Esetleg alapból a posta címét adjam meg a félreértések elkerülése végett? Köszi előre is.
-
HeadHunter98
tag
Milyen módosításokra lenne szükség?
Kano: Kétlem, hogy lenne. Benyomtam a *#*#4636#*#* kódot, és a telefon adatainál az LTE beállítások szürkén vannak jelölve, valamit állítani sem tudom őket. A G4-n a hívásbeállítások között volt a VoLTE, szerintem ennek itt is így kéne lennie.
-
Headers
tag
Én értem az egészet, hogy miért van, minden felvetett dologra van magyarázatod, ez eddig oké és ezzel kano is így van szerintem.
Amit ő sem akar elfogadni, hogy ez így működik és a legutóbbi hozzászólásával fel is oldotta az egész problémát, hogy legközelebb nem vesz htc-t. A htc nem egy új kínai gyártó, hanem egy prémium kategóriás, komoly múlttal rendelkező cég és ezért meglepő azt látni, hogy ennek ellenére ekkora szívás van vele több területen is.
Egyébként szerintem csatlakozok kano-hoz, mert nekem ez a htc már nem az, amit egykor imádtam. (volt HD2-m, M7-em, M8-am és persze U11-em is) -
Dr. Maci
tag
Köszönöm a segítő szándékú tippeket és az együttérzést is.
Ferob tanácsát követve körömmel próbálkoztam. Valószínűleg igazad van abban, hogy ez az a kétoldalú ragasztó lehet, csak nagyon ki van folyva. Olyannyira, hogy alul, az alsó hangszóró felett körömmel le tudtam a kifolyt részeket kapargatni. Viszont az oldalak mentén olyan kicsi a kifolyás, hogy körömmel nem tudom elérni, csupán esztétikailag zavaró, hogy ott vannak ezek a csíkok, illetve foltok. (Olyan, mintha ezeken a részeken a fém keret és a hátlap illesztése között megült volna valamiféle szennyeződés, de bizonyosan itt is erről a ragasztóról van szó.) Próbáltam a nedves törlőkendőt, de természetesen semmit sem ért. A sebbenzinnel nagy kárt tudok okozni ezeken a részeken? Tehát a hátlap és a fém keret közötti illesztésekre kell gondolni.
Ugyanez igaz a kamera környéki részre, a fedő anyag maradványai (fólia?), amelyek kis pontokat hagytak maguk után sem körömmel, sem pedig nedves kendővel nem jöttek le, így itt is megpróbálnám a sebbenzint fülpiszkáló pálcikára, vagy a törlőkendőre felvíve.
Egyébként érdekes, hogy azokon a helyeken, ahol ki tudtam szedni a ragasztót körömmel, nem látszik semmi, ugyanolyan az illesztés, mint a telefon más részeinél. Magának a ragasztónak pedig szilikonszerű állaga van.Gondoltam arra is, hogy eladom a telefont és rendelek egy újat. Ilyen állapotban mennyit érhet legfeljebb?
Jelenleg egy Spiegen Rugged Armor tokban tartom, ami teljesen elfedi ezeket a részeket, de egyszerűen zavar, hogy ilyen állapotban van a telefon, miközben összesen nem használtam eddig 1 hetet.
-
ferob
őstag
Azt még hozzátenném az előbbiekhez a tisztítástól függetlenül, hogy meglepetten olvastam, hogy valamilyen kifolyt ragasztóról és plecsniről írsz, mivel a készüléken belül biztos, hogy semmilyen folyékony ragasztó nem lett használva, mivel kizárólag a készülékhez való, méretre vágott kétoldalú ragasztó anyagokat használnak csak, ami egyrészt, ha hozzá is érne bármihez, nem hagy különösebb nyomot, de ha mégis, akkor az ujjal könnyen ledörzsölhető volna, továbbá a szervizelés során a készülék egyes elemeire, így pl. a kijelzőre is egy nem annyira speciális műanyag fóliát raknak, amin semmi ilyen jellegű ragasztó nem található.
Az ilyen jellegű nyomoknak az eredetét megfejteni nem tudom, de inkább gyanakodnék a leadás helyére, ahol esetleg ráragasztották a készülékre az adatait, de lehet, hogy egyszerűen csak összekenték valamivel.
Más:
Az előző hozzászólások fényében meg kell jegyezzem, hogy a tisztításhoz leírt lehetőségek közül egyikkel se próbálkozzon senki, különösen NE acetonnal vagy egy pengével, mert az pontosan akkora hülyeség lenne, mintha valaki tűvel próbálná tisztítani pl. a hangszórót, ami sajnos megtörtént eset másik HTC topikban.Ha valamilyen szennyeződést el kell távolítani a készülékről, akkor használjunk egy puha kendőt, amit igény esetén be lehet enyhén nedvesíteni.
Ha olyan szennyeződés kerül a telefonra, amit a kendő nem hoz le, azt nemes egyszerűséggel meg kell próbálni finoman ledörzsölni az ujjunkkal.
A rések tisztításához pedig használjunk egy puha, de száraz ecsetet. -
illes0102
aktív tag
köszönöm, a gyors választ!
figyelni fogok ezekre akkor majd ha szétkapom. csinálok majd 1-2 fényképet ha leszedtem a hátlapot biztos ami biztos, aztán ha az a baja akkor rendelek egy kamera modult is találtam egy-kettőt egész jó áron, majd felveszem az eladóval a kapcsolatot előtte, hogy honnan is vannak, mennyire eredetiek. -
kano
nagyúr
"..mert inkább csak hátrányai lesznek, mint előnyei, és több dolgot veszít vele az ember, mint amit nyerne"
Például? Milyen hátránya lenne a LOS-nak a gyárival szemben?"A zárt bootloader azért létezik, mert a gyártó nem kíván arra pluszban nem kevés forrást elkülöníteni, hogyha pl. egyesek módosított kernelekkel tönkreteszik a készüléket"
Ez a szép elmélet és a kamu kifogás a gyártóktól. Meg lehet csinálni úgy egy készüléket, hogy soha semmilyen szoftveres dologgal nem lehet tönkretenni teljesen (lásd Oneplus széria). Volt olyan, hogy véletlenül rossz kernelt flasheltünk fel a Oneplus One-omra és onnan is vissza lehetett hozni. Ez mind csak gyártói akarat kérdése (és 1db flash IC pluszban, de még abban sem vagyok biztos, hogy ez is kell és nem lehet megoldani a jelenlegi HW-al). Ezt a fenti maszlagot a Samsung adta be a kedves felhasználóknak és azóta is eszi mindenki. Ha ez tényleg így volna, akkor a Oneplus már régen csődbe ment volna a szervizköltségektől.
Egyébként akinek erre nem lenne igénye az úgy sem nyúlna hozzá a készülékhez, akinek viszont van erre igénye miért ne csinálhatná?"A Project Treble kapcsán pedig nincs mit kommunikálni, mivel minden készülék, ami legalább Oreo szoftververzióval került forgalomba, az támogatja, minden más esetben semmilyen kötelezettség nincs."
Ez igaz, akkor már csak az kellene, hogy forráskódokat tegyen elérhetővé a gyártó."A márka kapcsán nyilvános fórum nincs, ahol bármilyen véleményt tudnál nyilvánítani, így maximum a Twitter és egyéb hasonló felületek vannak, ahol meg tudod írni, amit szeretnél."
Köszönöm, akkor facebook és twitter marad. Megkérdezem, hogy mi a hivatalos hozzáállásuk a szervizelés/BL nyitás dologgal kapcsolatosan és, hogy esetleg az A Treble miatt nem akarnak-e nyilvánosságra hozni forráskódokat, hogy legyen is értelme a projektnek. -
-
Badboys
őstag
Én azt szoktam csinálni csak 6.0 óta eléggé letargikus az egész theme szerkesztő. Fentebb írtam,hogy nem javítottak utána. Amennyiben emlékszel még az M9 nél már panaszkodtam,hogy nem olyan ami volt. Végül is a kissé macerásabb részét választottam átnézem az egész ikon készletet és ami 1.8 mb. fölött van ott 95% ban át van javítva minden ikon. Viszont ami problémás,hogy most hiába van a gyűjteménybe 8-10 ikon készlet,ha átállok 8.0 ra ,ugrik a gyüjtemény és elölről kell kezdeni a válogatást. De hát valamit -valamiért.
-
Kobun1980
aktív tag
-
Kobun1980
aktív tag
ocnuh-1
A doboz valószínűleg zsugorfoliazva volt, de bevallom nem emlékszem, és az fel sem merult bennem, hogy valaki ott cserélte ki.
A dobozon olyan infót nem találtam szajbaragosan, hogy ez egy katlrtyas, vagy sem, ezért ezt sem néztem.
Ami viszont tuti, hogy 2 kártyát rendeltem, mondván, hogy a jövoben szükség lehet rá. A számlán is az szerepel.
Ezért akarom vissza vinni. Szerintem ők sem tudtak pontosan, csak az engem nem vigasztal, hogy ezért fizettem többet, és kaptam kevesebbet... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lexus, Toyota topik
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP398
- iPhone 11 - 64 GB - független
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest