2019. január 21., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

HTC U11 - újra a szorítóban

Megrázta magát a HTC, fennállásuk 20. évfordulójára egy ütős csúcsmobilt raktak össze, amely tud újat is mutatni, de nem ezért lehet szeretni.

Hirdetés

Bevezető

Hányszor írtuk már le, hogy a HTC anyagilag nem teljesít túl jól? Hányszor tippeltük mi is, mások is, hogy a cégnek előbb-utóbb vége lesz? Hányszor legyintettünk egy-egy új HTC telefon kapcsán, hogy rendben van ugyan, de az árral elszálltak? Megszámolni sem lehet, a HTC mégis létezik, fejleszt, nem tűnt el, az U11 kapcsán pedig úgy tűnik, hogy lehet velük komolyan is számolni. Persze jókor és jó ütemben léptek be a VR világába is, a Vive-ról egyöntetű az a vélemény, hogy a jelenlegi legfrankóbb, kereskedelmi forgalomban is kapható VR-megoldás, az Apple ráadásul partnerségre lépett nemrég a Steammel is, amelynek VR-ága pont a HTC-hez fűződik, a Google pedig évek óta a tajvani gyártóhoz fordul sokszor, ha referenciatelefont kell összeütni.


[+]

Az U11 pedig a One-sorozatot váltja, de nem véletlenül kerestek másik nevet. Egyrészt a formaterv az, amin gyökeresen változtattak, hiszen sok kritikát kaptak, hogy a One M7, M8, M9 és a HTC 10 nagyon hasonlítanak egymásra, másrészt tényleg más megközelítésben tervezték meg az új modellt, aminek kistestvérei (U Ultra és U Play) már korábban bemutatkoztak. De ott még nem lehetett annyira érezni, hogy nagyon változtak volna a dolgok, noha az Ultra nem sikerült rosszul és az ára sem szállt el durván, a csúcsmodell U11 viszont láthatóan sokkal nagyobb odafigyeléssel készült és sikerült úgy belőni az árszintet is, amely ezúttal nem túlzó. Nem is olcsó, de mindenképpen sokkal reálisabb és életszerűbb, mint amit a HTC-től megszoktunk.


[+]

Az U11 bejelentését kénytelenek voltak az MWC után időzíteni, hiszen a Snapdragon 835-ös rendszerchip első használatát a Samsung lekötötte az S8-cal, cserébe viszont a bemutató után elég hamar a boltokba tud kerülni a termék, ha minden igaz, akkor hazánkban több szolgáltató is felveszi majd a kínálatba, ami mindenképpen jót fog tenni az eladásoknak, de a kártyafüggetlen árral sem lőttek mellé, az LG G6 és a Galaxy S8 közé tették a szintet, ami itthon 250 ezer forintot jelent. Nem kevés, de a tudásához mérten mondhatjuk, hogy reális.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.