- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
HTC U11
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyLine3000
addikt
Mivel a teló jópárszor feloldott a zsebemben és volt ilyenkor pár kezdeményezett hívás is, beállítottam az ujjlenyomat olvasót. Azóta nem jött elő az a hiba, hogy random nem oldja fel a home gomb a kijelzőt. Úgy rémlik, hogy amikor megvettem a telót, leszedtem vmi frissítést a rendszerhez és utána jött elő. De ujjlenyomatolvasóként megszűnt.
-
SkyLine3000
addikt
Rájöttem, miért van!
Van egy widgetem a főoldalon, amin kapcsolók vannak. Wifi, bt, hálózatváltás, mobiladat, képernyő lezárása. Már régóta használom. Ha azzal zárom le a kijelzőt, akkor csak a megadott mintával oldja fel. Ha hagyom, hogy alvóba menjen, vagy a bekapcs gombbal zárom le a kijelzőt akkor már műxik. Tehát az az app a ludas. -
SkyLine3000
addikt
Most nagyjából jól műxik. Viszont az mitől lehet, hogy rendesen felold mindenhol, csak akkor kéri állandóan a beállított mintát, ha a home képernyőn hagyom? Ha odébb lapozok akármerre, vagy menüben vagyok, vagy alkalmazásban, tökéletesen felold. De az alapértelmezett főképernyőn kéri a mintát. Mert így mindig oda kell figyelnem, hogy ne hagyjam ott a telót, hogy legyen értelme az egésznek..
-
SkyLine3000
addikt
Ez az ujjlenyomat olvasó hogy működik? Eddig még nem használtam. Illetve régen ki akartam próbálni, de nem sikerült. Most megint tettem vele egy próbát. De ha megadom az ujjlenyomatomat, mindenképp kell neki valami másodlagos biztonsági izét beállítani. Ha beállítok, pl mintát (vagy kódot, stb), akkor feloldáskor kéri a mintát is. Minek? Azért van az ujjlenyomat. Ha kiveszem a mintát, akkor törli az ujjlenyomatot. Így mi értelme? Azt hittem, beállítom az ujjlenyomatot, tudomásul veszi, oszt műxik...
-
SkyLine3000
addikt
Itt az új középkategóriás HTC Desire 22 Pro teló: [link]
-
SkyLine3000
addikt
Igen, pont ezért volt könnyebb, mert nem nekem kellett a parancsokat kiadni, hanem a program megcsinálta helyettem. De most egyelőre nem is foglalkozok a témával, mert nincs hozzá kedvem. Pont azért, mert nem akarom elszúrni. Amik miatt meg kellett volna, annyira nem életbevágó, hogy hazavágjam a telót. Ahhoz túl jó. Majd talán veszek egy leharcolt példányt két marék szotyiért, aztán azon lehet gyakorolni.
#5954 zsotesz81 : Már rég megvolt.
-
SkyLine3000
addikt
LG-nél nem kellett semmiféle parancssor sem romoláshoz, sem roothoz. de még custom recovery felrakáshoz sem. Illetve root-nál egy bat fájlt kellett indítani, ami parancssorból futott le, de ott is csak kétszer kellett nyomni entert és mindent megcsinált.Ott ráadásul mondjuk 7-es droidról is simán vissza lehetett menni 5-ösre (LG UP). Előtte Samsungom volt, ott is romoltam egy csomót. Odin és társai.
#5952 Balinov: Nem erről volt szó. Nyitott mappában, shift+jobb egérrel a felugró menüből kellett volna parancssort nyitni, de w10 alatt csak powershell opció van. W7 alatt van parancssor.
-
-
SkyLine3000
addikt
Gondoltam, kinyitom a bootloadert. Elkezdtem csinálni a leírás szerint. Amikor a "platform_tools" mappában nyitok egy parancssort és kiadom a "fastboot devices fastboot oem get_identifier_token" parancsokat, mindig ezt az üzenetet kapom. Pedig a megfelelő mappából nyitom a parancssort.
Mi lehet a hiba? Mit rontok el?
Mennyivel egyszerűbb, könnyebb volt LG-n... -
SkyLine3000
addikt
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Roland8622 #5939 üzenetére
Én éjszakára mindig kikapcsolom a telót. Így három nap után még általában 20-30% marad. Most épp 24%-on van. Folyamatosan be van kapcsolva a wifi, gps. Szinte minden nap lövök pár képet, ha elmegyek sétálni, vagy bármi másért. Böngészés, ez az. Ha kihasználom 4-5 óra között szokott lenni a sot. De persze kevesebb is van. Ugyanezekkel a felhasználási szokásokkal az LG G3, G4 fele ennyit tudott. Ott a 1,5-2 óra sot volt az "elfogadott". Pedig ugyanakkora méretű, felbontású a kijelző és ugyanakkora az aksi. Ezek szerint a régebbi soc ennyivel többet zabált. Én meg vagyok elégedve az akkuteljesítménnyel. Ezzel a konfiggal nagyon többet nem lehet elvárni/kihozni. Sokkal lassabban merül, mint a G3, vagy a G4. Itt még 30%-al is simán nekimegyek egy egész napnak.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Roland8622 #5937 üzenetére
Én is erről az oldalról szedtem le gcam-ot, csak másik fajtát. Lehet, jó, csak nem kompatibilis 7.1.1-el. Neked melyik droid van a telón? Én nem frissítettem 8-ra, 9-re, mert nem olvastam túl jókat róluk. Elcseszni meg nem akartam az amúgy meg szinte hibátlanul működő telót. Főleg nem a kamerát.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Roland8622 #5934 üzenetére
Ez milyen alapú gcam? Én még 7.1.1-en vagyok. Nem akarok feljebb menni. Ebből a listából akármit teszek fel, mindre azt írja, hogy "gond volt a csomag elemzésekor".
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Roland8622 #5932 üzenetére
Szia!
Te melyik gcam-ot használod?
Nekem a GoogleCamera-Pixel2Mod-Arnova8G2 Version 8 van fent.
Egyébként szerintem a gyári kamera appal is jó képeket csinál, csak ugye ott nincs annyi opció. Kamerában még mindig ott van a szeren. Sok mai felsős teló nem produkál ilyen minőséget, vagy pedig qrva drágán.
Nekem régóta van DSLR-em, de sok esetben simán kiváltja, ha úgy adódik. -
SkyLine3000
addikt
Már csináltam fr-t, de nem történt változás. LG-n elég egyszerű volt a rom csere, akár upgrade, akár downgrade. Azért gondolom, hogy vmi szoftveres dolog lehet, mert ha véletlen nem old fel a home gombbal, feloldom mondjuk dupla koppal és visszazárom, utána már simán működik a home gomb feloldás is. Egy darabig a gyári rommal használtam, de nem emlékszem,hogy azzal ilyen lett volna. Amivel frissítettem, abban a frissítésben került be a 60fps videó. Ez van most fent.
Mivel nem főverzió downgrade-t próbálnék meg, csak a 7-es egy korábbi változatát, azt hittem, nem bonyolult itt sem. Tapasztalatom van romolgatásban, hisz LG-nél sokat csináltam, oda-vissza, custom recovery, stb. Ott viszont nem kellett bootloadert nyitni. De ez HTC, itt nem olyan egyszerű, mint ott volt, ahogy látom. Kéne egy donor teló gyakorolni. -
SkyLine3000
addikt
Még egyszer.
A telómon 7.1.1 van, melynek a szoftverszáma 1.27.401.12. A gyári rom frissült erre.
Ezen naponta többször is előfordul a feljebb említett jelenség, hogy a home gomb nyomására nem old fel a kijelző. Leszedtem egy 1.13.401.1 számú stock romot (is). Földobnám, hogy kiderítsem, ezalatt is előjön-e ez a hiba/jelenség? Sajnos nem tudom, hogy gyárilag milyen számú rom volt a telón. Viszont nem rémlik, hogy ott lett volna ilyen.
Az összefoglalóban lévő leírás jó lenne (ha jó a stock romhoz is), csak az ott lévő linkek egy része halott. Pl az "android eszközök".
Ha valakinek megvan esetleg, hogy mit tartalmaz az "android eszközök" mappa és fel tudná dobni vmi letöltő oldalra, vagy leírná a tartalmát ide, megköszönném! -
SkyLine3000
addikt
válasz
Shokkolo #5917 üzenetére
Én sem olvastam semmi konkrétumot, csak azt, hogy bejelentenek vmi csúcs telót. De addig talán nem kell sokat aludni.
Nekem csak az az egy kérdésem lenne mindenkihez, hogy hogyan tudok HTC-n downgradelni. De nem egyik főverzióról a másikra, hanem egy főverzió korábbi kiadására. -
SkyLine3000
addikt
Kb fél év használat után azt kell hogy mondjam, jó kis telefon ez még mindig. LG G4-ről váltottam. Eleinte fura volt pár dolog, de már megszoktam. Gyári 7.1.1-en vagyok, nem frissítettem. A rendszer gyors, semmi gondom vele. Bőven megállja ma is a helyét. Pl G3-hoz képest mérföldekkel gyorsabb. Van több gyári alkalmazás, mi viszont már nem működik. Az aksi nagyon jó. A G4 és a G3-ban is ugyanekkora méretű és felbontású kijelző és ugyanekkora aksi van, az U11 mégis sokkal tovább bírja. Ott az én felhasználói szokásaimmal kb 1-1,5 nap volt az átlag. Itt simán megvan stabilan a 3 nap, úgy, hogy wifi, gps folyamatosan megy és ilyenkor is általában van még benne 20% körül. A fotós képességei is messze nagyon jók. A G4 is baromi jó volt, de ez még jobb. Szerintem simán felveszi a versenyt a mai csúcs telókkal is minőségben. Nem tervezem lecserélni mostanában, mert meg vagyok elégedve vele.
Az LG-nél elég egyszerű volt a romolás, root. Itt még egyiket sem csináltam meg.
Pedig jó lenne a root, illetve visszatennék egy kicsit régebbi, frissítés előtti romot, mert van egy olyan hiba (lehet, feljebb írtam), hogy néha előfordul, hogy a home gomb érintésére nem ébred fel a kijelző. Ilyenkor dupla koppal, vagy bekapcs gombbal élesztem fel. Ha ilyenkor egyből visszazárom, már működik a home gombos feloldás. Nem tudom, mitől van ez? Azért tennék vissza egy kicsit régebbi romot, hogy hátha ott ezt nem csiálja. Viszont a legtöbb leírásnál hiányzik pár dolog, ami a romoláshoz kell. Sok a már halott link. Itt, a téma összefoglalóban is ez van. így nem volt még kedvem nekiállni. Kár, hogy nincs egy jó leírás, működő linkkel mert megcsinálnám a downgradet. Nem akarok főzött romot, csak gyárit.
Áprilisban viszont elvileg a HTC bejelent egy új csúcstelót! Kíváncsi leszek. Bár nem fogok cserélni. -
SkyLine3000
addikt
Én nem frissítettem és nem is fogok. Jelenleg 7.1.1-en vagyok, 1.27.401.12 a szoftverszám. Egyel régebbi volt rajta, amikor megvettem. Vagy kettővel.
Már nem tudom. Ebbe került bele a 60fps videófelvétel. Viszont azóta, amióta ez van rajta, időnként a home gomb nem oldja fel a kijelzőt. Nincs beállítva az ujjlenyomat olvasó, mert nem kell. Csak arra van beállítva, hogy feloldja a kijelzőt. Ilyenkor, ha nem oldja fel, koppintással feloldja. Majd, ha egyből lezárom, utána már a home is feloldja. Úgy emlékszem, mintha a gyári szofton, amivel vettem a telót, ilyen nem volt. Nem csinálja sűrűen, de csinálja néha. Gondolom, valami szoftveres bug lehet.
LG-nél csuklóból ment a romolás, root, minden.itt még nem próbálkoztam, pedig a root jó lenne. Mennyire macera mondjuk 7.1.1-es firmware-ról valami korábbit visszatenni? -
SkyLine3000
addikt
Még annyit, hogy a tesztben leírtakkal ellentétben a kijelző napsütésben is remekül látható.
-
SkyLine3000
addikt
Én most abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egyelőre nem kell utódot keresni, hisz megtaláltam.
Főleg az miatt, hogy új. A G3-at én is jópár évig használtam, újonnan vettem, amikor megjelent. Ezt sem szándékozom eladni mostanában. Nekem ilyen telefon kell: 16:9, vagy max 18:9-es kijelző, szögletes és mindenféle noccs, meg lyukmentes. Nekem ez a nagybetűs kijelző, nem ezek a fosok, amiket az apple "jóvoltából" fosnak ki magukból a gyártók. Nem vagyok hajlandó ilyen telefonkat venni,. Inkább vigyázok a jelenlegire, mint a hímes tojásra, hogy sokáig bírja.
-
SkyLine3000
addikt
Most már használom pár hete a zsír új U11-et. Tudom, itt soknak már lejárt lemez, de én egy teljesen újhoz jutottam hozzá aprópénzért, így olyan, mintha a megjelenésekor vettem volna meg, csak töredék áron.
Előtte LG G3 és G4 volt. Ezek is megvannak. Voltak megszokott LG-s dolgaim, amiktől nem szerettem volna megválni, így nehéz is volt Szerencsére kb 90%-ban sikerült ezeket megoldanom a Htc-n is.
Az aksi és a kijelző mérete, felbontása tök ugyanaz, mint az Lg-knél volt, mégis sokkal jobban bírja. Mivel napközben gép és wifi közelben vagyok, így nem kell egész nap a telót nyomkodnom. Ezzel a napi rutinnal a G4 átlag 1,5 napot bírt ki, vagy nagyon takarékosan 2, de persze le lehetett meríteni simán 1 nap alatt is. Az U11-et 3 (!!) naponta töltöm. Tegnap este már azért néztem rajta videót, hogy merüljön. 1,5 óra stream videó 9%-ot merített rajta. Ez azért nem rossz, na.A MA-s tesztben videózásra fhd-ban 7 órát írtak. Hát, sztem bőven több.
A rendszer működése szerintem hibátlan. Gyors, nem kell várni semmire. Tudja, amit kell. Nekem a fotózás fontos. De itt sem kellett csalódnom, mint pl nemrég a Mate 10 pro-ban. A gyári app mellé feltettem egy gcamot is. A fotók több, mint meggyőzők. Amikor felteszem a gépre, legtöbbször azon kapom magam, hogy igazából nem kell rajtuk semmit állítanom. Ráadásul ezzel az egy szenzorral szinte mindent meg tudok oldani. Normál fotók, portré, makró, maketthatás. Ha lenne rakta tele, akkor semmi sem hiányozna. Azért az ois jó hogy van benne. Ezt a minőséget az ois-al olcsón nem lehet megkapni. Az edge sense-t is használom. Rövid nyomásra a gcam, hosszúra a gyári fotós app indul. Sokszor jó, amikor fotózok, a kezemben van a teló, képet akarok csinálni, megszorítom picit és mire lőni akarom a képet, máris fut az app.
Szoftveresen maradtam 7.1.1-en. Feljebb nem mentem és valszeg nem is fogok. Sikerült az állandóan felugró frissítési figyelmeztetést is véglegesen kilőnöm. Ehhez nem kellett egyébként semmilyen trükk, plusz app, vagy root. Ha lesz hozzá kedvem, a rootot kéne megcsinálnom, mert pár dologhoz kéne.
Vettem rá kéz alól egy új Spigen crystal liquid tokot 1500ért. Azért ez jobb,mint a gyári. Fóliát is találtam rá.
A gps is frankó, gyorsan talál jelet, még lakáson belül is, wifinek is jó a térereje.
Nem bántam meg, hogy nem vettem más telót 90-100ért, ami nem tudott volna ennyit.
Minden bizonnyal maradni fog még sokáig. Ennyi pénzért (44e) nem kaptam volna jobb, új telefont.
Onnan tudom, hogy jó a teló, hogy nem vágyom arra, hogy elővegyem a G4-et, nem hiányzik. -
SkyLine3000
addikt
A telómon 7-es droid van. Frissítésből 1.27.401.5 (711mb) verziót dob fel mindig bekapcsolás után. Ha jól olvastam itt a fórumban, ez még csak a 7-es droidhoz egy frissítés?
Kamerában 1080p/60fps videó, biztonsági és rendszerfrissítéseket tartalmaz.
Az Oreo frissítések pedig 2-essel kezdődnek? Ha jól tudom. -
SkyLine3000
addikt
Köszi!
Van egy alkalmazása, a Power Toggles (1000 éve használom), amivel kapcsolókat lehet kitenni főképernyőre. Az újraindításhoz és a teló kikapcsoláshoz ikonnal, szintén rootot igényel. Plusz a Titániummal le szoktam törölni az olyan gyári appokat, amikre semmi szükség (em) és csak tíltani lehet alapból. Szintén root. -
SkyLine3000
addikt
Itt hogy műxik a rootolás? A bootloader nyitásával? Mert az összefoglaló külön nem tér ki a root-ra. LG-n (G3, vagy 4) erre volt külön proggi, amivel 1 perc alatt meg lehetett csinálni, nem kellett bootloadert nyitni.
Beregeltem a HTCdev oldalra. -
SkyLine3000
addikt
válasz
Adam289 #5882 üzenetére
Szerintem az a helyzet, hogy kamera minőségben nincs olyan fejlődés, mint pl az soc-ben. Ott minden évben gyorsulnak a telók, meg több a ram, stb, de fotózás minőségében nem igazán. Az 1000 éves G4-emmel még most is sokkal jobb képeket csinálok, mint egy középkategóriájú telókkal, holott azok hardvere más sokkal jobb, mint a G4-é, pedig az felsős volt, amikor megjelent.
A mostani felsős telók nem csinálnak annyival jobb képeket egy pár évvel ezelőtti felsős, mint amennyit a hardver fejlődése ígérne. Ezért félek mindig a váltástól. Veszek egy új telót sok pénzért, aztán koppanok, hogy alig van előrelépés képminőségben. -
SkyLine3000
addikt
Gyorstárcsázás widgetet nem lehet kitenni a főképernyőre? Mert nem találok ilyet. LG-n simán lehetett (közvetlen tárcsázás, közvetlen üzenet). Akiket gyakran hívok, kint van a főoldalon az ikonja. Csak rábökök és már hívja is. Még 7-esen vagyok. Nem tudom a későbbieken van-e?
Illetve kár, hogy telefonszámoknál nem lehet alapból az ismeretlen számokat tiltani. Ehhez is kell külön app. Van jópár dolog, amit nagyon megszoktam az LG-nél és másokban nincs, csak appok letöltésével. A főoldalak körkörös lapozása is miért nem alap? Meg ott az időjárás widget akkor is mutatta az időjárást, ha a gps nem volt bekapcsolva. Itt be kell lennie kapcsolva, hogy mutassa. De az is csak eszi az aksit. Hiába, na. Nagyon kényelmes volt az LG UI. VOlt közben Mate 10 pro-m is. Abból is hiányoztak dolgok, amik ott megvoltak és tök kényelmesek voltak.#5873 Gabengocia: már töltöttem le pár gcam-ot. Majd kipróbálom őket, hogy melyik műxik.
-
SkyLine3000
addikt
-
SkyLine3000
addikt
Azért csodálkoztam, hogy tudtak vele bokeh fotót csinálni. Youtube videóban láttam. Vmilyen másik telóval hasonlították össze. Ugye itt nincs mélységszenzor. Mondjuk nekem egyáltalán nem lényeg. Asszonyé meg tudja.
Pro módban mondjuk lehet kicsit trükközni a manuális fókusszal. Csináltam már G4-el egy rovarról tök jó közeli képet, amin a háttér mosott volt. De jobban szeretem, ha egy képen minden éles. -
SkyLine3000
addikt
Az a lényeg, hogy ne legyen az, mint több gyártónál, hogy a frissítésekkel nem működnek funkciók, romlik a kamera minősége, stb. Egy Mate 10 pro-t is azért adtam el nemrég, mert a frissítéssel pont a kamera minősége romlott. Nekem meg az fontos. Ráadásul nem lehetett ott visszamenni két főverziót. Talán egyet sem.
Most várom hozzá a fóliákat (több féle. üveg, hagyományos). Hátha vmelyiket lehet majd használni...
Még csak 1-2 teszt képet csináltam vele. Portrét mennyire lehet vele csinálni (bokeh)? Asszony mániája lett, hogy így csináljak róla képeket, mer4tz amiket csináltam másik telóval, nagyon bejöttek neki. -
SkyLine3000
addikt
Üdv!
Hozzájutottam egy null km-es, gyakorlatilag új HTC U11-hez. Full dobozos, összes gyári tartozékkal. 7.1.1 van rajta. Fel is dobta, hogy van frissítés. Érdemes frissíteni? Több telónál eljátszották, hogy amivel kijött a gyárból, az volt a legjobb, a későbbi főverzió váltások inkább csak rontottak a helyzeten. G3, G4. Ezek voltak/vannak. Azokat is az eredeti szoftverükkel használtam.
Hivatalosan melyik droid főverzió rá a legfrissebb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S21 FE 128GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP377
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest