- Yettel topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
válasz
Ed Parker #12137 üzenetére
Miért mondjam, hogy jó, ha az összes közül számomra egy ami ér valamit, a többi szemét?De csak ezért jöttél a telefonos topikba, hogy osszad az észt? Ezért kár volt, eltudom egyedül is dönteni, hogy mi tetszik, mit tartok jónak
Én sem rohanok leosztani senkit sem a hifi topikba, csak mert nem értek egyet az álláspontjával, pedig hidd el sok eset volt már rá, mégsem mentem és mondtam meg a frankót...
-
mumk1
addikt
válasz
Ed Parker #12127 üzenetére
Jó képek, bár ezek inkább a fotóst dicsérik, mintsem azt, hogy mivel készültek.
@Bilux
Azt pont nem lehet.
"They can use apps like Hipstamatic or Camerabag to edit their photos however programmes like Photoshop are not allowed."
De ettől függetlenül a kép szerkesztők nem a sátántól való dolgok.
-
-
zack
nagyúr
válasz
Ed Parker #10768 üzenetére
Miért? Azért mert 170k? Volt már a füledben, hallottad a hangját?
Eleve ott kezdődik, hogy ennyit nem ér. Lehet kicsivel jobb a jelenlegi legjobbaknál, de árban +70-80% a felár. Vagy szerinted ami ennél silányabb, azzal rossz a hang?
Az IE8 "csak" 80-90k körül van, de gyanítom erről a szintről sincs fogalmad, ha 170k füleseket linkelgetsz, ráadásul látatlanban, csak azért mert drága.Még ez a szint sem feltétlen kell ahhoz hogy minőséget halljon az ember. Brainwavz teteje, Vsonic GR07, tehát 40k-ig bezárólag is lehet találni nagyon jó füleseket.
-
Mano66
senior tag
válasz
Ed Parker #10099 üzenetére
Látod én bátran magamba nézhetek!Nem sértöt irtam,csak igazságot.De te senki tanácsát nem vetted jó szivvel.Csak szajkoztad,hogy milyen szar az One kamerája.Mindenki leirta,hogy nem a legjobb.Ennek a tudatában vettük meg.Mig mi tudunk vele élni,te nem.Ennyi.
Sok sikert az i5-köz. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Ed Parker #10110 üzenetére
szivesen.
en azert, ha tudtam, probaltam....
az i5 egy jo telefon, de az sem tokeletes.
te ugy dontottel, hogy az abban levo hiba szamodra elviselhetobb, mint a one-ban meglevok.
ezt szerintem el lehet fogadni, de egy dolgot majd igerj meg nekem, ha valamiben jobb volt a one, akkor jussanak eszedbe az itteni hozzaszolasaink....
sok sikert, es hasznald egeszseggel es megelegedessel a regi-uj telefonodat!
(ja, mai nap a masodik nap amit 1 toltessel elmegy a htc, ugy, hogy 4 ora a kijelzo hasznalatom, es 28 perc beszelgetesem es 14 db sms-em is van. nekem ez eleg.) -
Mano66
senior tag
-
spawn21
veterán
válasz
Ed Parker #10068 üzenetére
Vagy a Te telefonoddal van a baj, vagy Veled
Érdekes, nálam is használhatóan szuperál a kamera. Bele lehet kötni. ahogy a Nokia 808-ba is, nem kellene venned magadnak egy kamerát és egy Nokia 3210-est?
Cseréld el, mert láthatóan hamarosan agyvérzést kapsz. (szíved joga fújni a telefont) -
válasz
Ed Parker #10001 üzenetére
több embernek kérdéses a hallása, mint a látása, legalábbis szerintem.
nekem a 4s hangja nagyon bejött anno, az 5 már kevésbé.
kamerában nekem sem tetszik a one, de ezt csak hosszas és alapos, más típusú - főként - csúcskategóriás telefonokkal történő összehasonlítás után mertem kimondani, amíg a jó zeneiség összehasonlítás nélkül is azonnal lejött, bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy zenével inkább foglalkozom, mint fényképezéssel. -
Xaels
félisten
válasz
Ed Parker #9974 üzenetére
Itthon vagyok. Ebben a formában a PH tömörítés miatt ez a kép nem nagy szám. Most nem akarom megint belinkelgetni a saját képeimet. Ha érdekelnek megtalálod őket itt is meg a fotós topikban is.
(#9986) Cyberpunk: zenére nagyon jó. Közel a Wolfson-os Galaxy-k szintjén van. Üzemidőre 3G-n vegyes. 4-6óra netezés között megy fény és egyéb tényezők függvényében. Kamera javult, de nem akarom megint magam linkelni.
-
boksz
senior tag
válasz
Ed Parker #9979 üzenetére
Vigyázz !!!
A kamera nem szar, én inkább átlagosnak mondanám....Azért lehet vele jó képeket lőni, fotózni pedig tudni kell..... aki nagyon erre az opcióra gyúr.
Én inkább azt írnám, hogy ügyesebben kell használni a kamerát, oda kell jobban figyelni mikor fotózol, több stílust kell belevinni, hogy kompenzáld a hiányosságait. -
boksz
senior tag
válasz
Ed Parker #9966 üzenetére
Kissé unalmas már ez a " szar az One kamerája " dolog.
Azzal minden ONE tulajdonos tisztában van, hogy a kamerája nem profi és a Samsung és sok mobil optikája jobb.
Aki megveszi a telefont és fikázza a kamerát, az azt kell, hogy mondjam körültekintés nélkül adott ki 140.000.- forintot, mivel egy csomó teszt áll rendelkezésre a mai világban. Blogok, videók, tesztképek stb.
Ennek a telefonnak a kamerája pontosan elég arra, hogy ha kell gyorsan le tudjon vele fotózni a felhasználó egy pillanatot, és facebookon stb. azonnal megossza a barátaival. Kérdem én kell ennél több egy mobilba ?
Aki profi fotókat akar készíteni mobillal az vegyen Nokia Lumia 1020-t.Egyébként meg a fentebbi képek rosszul lettek élesítve, azért homályosak, nem a mobil hibája.
-
Xaels
félisten
válasz
Ed Parker #9967 üzenetére
Azt, hogy egyes oldalak mit írnak nem mérvadó, nem szokás rendesen újra tesztelni frissítés után. Az Anandtech például pozitívan írt a kamerával kapcsolatban még az első szoftverrel és azóta csak javult. Annak hiszek amit saját magam tapasztalatok, az meg teljesen megfelelő.
-
zack
nagyúr
válasz
Ed Parker #9961 üzenetére
Most írták le. Mit nem értesz ezen? Van aki tud vele fényképezni. Te nem. Ezt el kell fogadni. Xaels képeit nézd meg, a mobil fotós topikban...De én is tettem fel párat.
Kár megint elkezdened a "fika hadjáratot". PW 808, S4, i5, i4S, más szint, de ezt mindenki tudja.
Fikázás helyett gyakorold inkább a fényképezést és tapasztald ki (gyári szoftverrel próbálkozol remélem). -
S e t h
nagyúr
válasz
Ed Parker #9937 üzenetére
Ha nyitottabb lennél, akkor nem tartanád hülyeségnek.
Gondolom te sem viszel magaddal külön mp3 lejátszót, könyvet,vmi média file lejátszót.Ez ott van mind a zsebedben, onnantól fogva meg rajtad múlik, ,hogy ha jön veled szembe egy szituáció, akkor mit kezdesz vele.
Gyenge a One kamerája?Igen.Xaels ennek ellenére jól tudja használni?Igen.A többi már csak kifogás. -
zack
nagyúr
válasz
Ed Parker #9794 üzenetére
Még mindig nem normális ám.
Mi alakul? Az hogy 5 óra helyett ment 7 óra?
Majd akkor mond ezt, és akkor tegyél be képeket, ha túl vagy a szervizen, és 18-20 óra készenlétet produkál ennyi kijelzőidővel.
Mindenki mondta már hogy szerviz...Nem értem miért húzod-halasztod. -
k.soma
senior tag
válasz
Ed Parker #9721 üzenetére
Én éjjel nappal energiatakarékos módban használom a telefont, ezáltal redukálja a fényerőt eléggé. Ha napon vagyok és esetleg nem látok a kijelzőből így semmit, akkor kikapcsolom az energiatakarékost, és máris feljebb kúszik a fényerő. Amint nincs szükségem a nagy fényerőre (vagy nagyobb magórajelekre) visszakapcsolom az energiatakarékos módot.
-
zack
nagyúr
válasz
Ed Parker #9706 üzenetére
3ó17p kijelzővel ilyen paraméterekkel 22 órát kellene mennie készenlétben. Vidd el, és gariban cseréltess aksit, valószínű hogy gyári hibás. Más megoldás nincs. Kár ezen tovább rugózni.
(#9707) g0n21
Szerintem nincs a földön olyan ember még egy, aki így használná.
Persze van hogy 1-1 játék miatt elkapja az embert a gépszíj, de ilyen azért nem hinném hogy sűrűn előfordulna. El sem tudom képzelni hogy lehet non-stop kijelzővel használni, és leginkább azt, hogy mire.
-
g0n21
senior tag
válasz
Ed Parker #9704 üzenetére
Az a kicsit több, mint 3 óra screen on normális lehetne mondjuk 4 órával, 4 és féllel. De semmi különösebben rendellenes nincs a képen (sajnos)
Elsőősorban nem az számít, hogy össz.mennyi idő alatt merül le, hanem a screen on time, mivel a kijelző a legnagyobb fogyasztó.
Akiknek 15-18 órát bír (nekem is), azok nem egyhuzamban használják, mint nagyjából Te, hanem azt az időt szétosztva a 15-18 órára. -
zack
nagyúr
válasz
Ed Parker #9701 üzenetére
Akkor minek megy 5 órát a BT?
Most vagy feleslegesen hagyod bekapcsolva, vagy nem 1 órát használod.
Ott van fehéren feketén. Lényegében töltéstől merülésig ment a BT folyamatosan. BT 5ó24p készenlét 5ó51p.
Valami nagyon nem gömbölyű itt nekem.(#9700) dani3l
Van "Manage WiFi" funkció a beállításokban.
-
g0n21
senior tag
válasz
Ed Parker #9698 üzenetére
Ahogy elnézem a rendszer wakelock kellett a zenéhez, ok, a byond pod érthető, az internet nekem nem szokott ennyi lenni, ha szabad kérdeznem, mire használtad a böngészőt?
Arra vagyok kíváncsi, hogy a fényerő mennyi volt általában. Ha rányomsz a gsam-on belül a kijelzőre, akkor kiírja, hogy milyen arányban oszlott meg a képernyő.
A podcast (beyondPod) folyamatos adathasználatot igényel?
Összesen ez 5 óra alatt mennyi ideig hallgatsz zenét? -
g0n21
senior tag
válasz
Ed Parker #9661 üzenetére
Amikor betallózod a képet, akkor van egy kocka, amit ki kell pipálni, hogy konvertálás jpeg-re (mobilarena, webes felület). Vagy, linkeld dropboxból, simán linkként.
Kali: én is T, az eddigi telephelyünkön az udvaron volt lte, a földszinten edge, az emeleten 3g.
Most elköltöztünk (oktogonra), kint az utcán lte, az épületen belül meg szenved lte és 3g között. -
g0n21
senior tag
válasz
Ed Parker #9651 üzenetére
Nem tudom pontosan telepítetted-e a gsam battery monitort, de ha nem, akkor tedd meg. Ott, a legalsót, az alkalmazásokat kiválasztod, akkor a legfelső, legördülő menüben van ébrentartás ideje, és ébresztések száma.
Ott mutathatja azokat az appokat, amik vagy túl sokszor ébresztik, vagy nem hagyják deep sleep-be menni, ahogy Zack is írta.Ha gondolod linkeld be róla a screenshotot (screenshot: power+ home gomb), és segítünk.
kali: Én hiszek neked, mert nyilván nem a kisujjadból szívtad ki, de az én tapasztalatom is azt mutatja, hogy ha engedélyezem a 4g-t, akkor érezhetően gyorsabban merül a telefonom.
Nemtudomkiírta:, hogy az ébrentartás ideje megegyezik a screen on-nal. NEM! 4.2 óta nem. Az ébrentartást a gyári beállítások - power- history menüben már nem a képernyőhöz viszonyítva csinálja, hanem alkalmazás ébresztésének kijelzésére.
-
válasz
Ed Parker #9634 üzenetére
nem eszi jobban az akkumulátort a 4g/lte háló, one, s4 és xperia z alatt szinte semmi különbség a 3g használat ellenében, és i5 alatt sem normális a jelentős különbség, bár ott mutatkozott nekünk is minimális többlet 3g alatt, de a durva jelző nem használható rá, akkor ott valami probléma volt esetedben!
zaibatsu; így igaz, lte képes díjcsomag is kell hozzá, de nem mindegyik olyan alapban.
dani3l; az csak a beállítási lehetőség, opcinoális, ha minden más feltétel is adott (lenne).
-
Nightfall75
tag
válasz
Ed Parker #9589 üzenetére
(#9591) NandorHUN
Szívesen!
(#9589) Ed Parker
Nem hiszem hogy program okozza, a telefon ébrenléti ideje nagyjából megfelel annak, amikor a képernyő be volt kapcsolva, és ez normális.
Ami viszont a screenshot kapcsán érdekes lehet, az a hálózati jel. A zöld csíkban a különböző árnyalatok mutatják a térerő különböző fokozatait. Látom használod az LTE-t, és amikor a screenshot készült alig volt jel. Vélhetően emiatt nagyon gyakran vált az LTE - 3G között, emiatt folyamatosan keresi a jobb térerőt és ez eléggé be tud tenni az üzemidőnek.
Csak a teszt kedvéért próbáld meg egyszer miután levetted a töltőröl merülésig a GSM/WCDMA/LTE auto helyett csak GSM/WCDMA auto beállítást használni (Beállítások - Mobilhálózat alatt megtalálod). Így csak 3G-d lesz, de mivel az stabilan erős hálózattal van már kiépítve, vélhetően nem fog olyan gyakran hálózatot keresgélni.
-
zack
nagyúr
válasz
Ed Parker #9589 üzenetére
És te ebből mit látsz?
Mert én azt, hogy valami progi ébren tartja a telót, nem engedi deep sleep - be. Mi következik ebből? Hogy nem a telefonod a kaki, hanem valamelyik progi okozza.
Szóval eddig úgy fest a köpködésed oka egy valószínűleg általad telepített program okozza. Azt már meg se merem kérdezni hogy marketes progikat használsz vagy innen-onnan beszerzett forrásból. -
zack
nagyúr
válasz
Ed Parker #9427 üzenetére
Kicsit kevered a dolgokat.
Amióta itt vagy szidod ezt a szerencsétlen One-t ha kell ha nem. Tetézed a zsigerből utálatodat, az aláírásoddal, és az ilyen "lóf@szból furulya" elszólásaiddal. Rajtad kívül nincs itt olyan a topikban, de még PFC-n sem, akinek ennyi (valószínűleg kreált) gondja és problémája lenne a One-nal.
Az hogy nekem elketyeg ennyit, nem kirívó. Érdekes, Torrente kollégának, aki szintén konyít az Androidhoz valamicskét, szintén semmi gondja vele, és tudtommal elégedett, ahogy ezt a topik tagok többsége is elmondhatja magáról. Nem azzal van gond, hogy leírod mi nem jó, vagy mi nem tetszik, hanem mást sem tudsz csak fikázni, és adott problémát szajkózod folyamatosan. Lehet kifogtál egy hibás példányt, ezt innen nehéz lenne megmondani fórumon keresztül, pláne úgy, hogy elfogult "alma fan" vagy, és ami másképpen működik, az már eleve nem lehet jó, mert te csak használni akarod.Szerintem mindenki "csak" használja, semmi ördöngősség nincs ebben, nem kell agyon hackelni a telefont hogy jó legyen. Se ezt, se az S4-et, se a Note2-öt, pedig a Note2 az i5-tel egy idős. Elmúltak már azok az idők, amikor csak úgy volt jó az Android, ha agyon hackelted. Mivel használtam már i5-öt, 1 évig i4 32GB-ot is, kijelenthetem objektívan, hogy a Jelly Bean már simán hozza az iOS szintjét, ami az elődöknek nem sikerült (Gb, ICS).
A HTC simogatóról meg annyit, vannak hibák elenyésző mennyiségben, mint minden kereskedelmi forgalomban kapható műszaki cikknél, és azért van a fórum, hogy ezekre megoldást találjon a júzer, és ha nincs más, akkor szerviz. De ennek mi köze az Androidhoz? Mi köze a One-hoz? Tudtommal a te i5-öd is szervizben van...Akkor most ezért kaki az iOS és az i5? Ja hogy nem. Értem. Csak a One és az Android. Nekem az i4 az 1 éves garanciaidő lejárta utána 1 hónappal kezdte a home gomb a mikrokapcsoló hibát. De ezért még nem lesz ősellenség sem az iPhone, sem az iOS.
Intelligencia kérdése ezek megítélése...A mondatot nem fejezem be. Mindenki tudja hogy folytattam volna.(#9449) Ed Parker
Formázgasd csak. Egyébként nem Li-ion aksi van benne? Nos, biztos ezt se tudod, mert ez sem érdekel, de ezeket nem kell formázni. Kell nekik 3-4-5 teljes feltöltési ciklus, és ezzel el is éri a maximális kapacitását. A Li-ion aksikban nincs memória effektus, bármikor rá lehet tölteni, túltölteni se tudod, mert az elektronika lekapcsolja, ahogy lemeríteni sem tudod teljesen, mert bár 1% után biztonsági okokból kikapcsol, az aksiban még marad ilyenkor szufla, azt elkerülve hogy tönkremenjen az egyetlen dologtól, a teljes lemerüléstől. A NiMh aksikat és a NiCad aksikat kellett a régi időkben formázni, és kifejezetten káros volt a rátölteni lemerülés előtt a memória effektus miatt.
Gondoltam leírom, mert ennek éppen annyi köze van a One-hoz mint az i5-höz. Ha ilyen alapvető dolgok nem érdekelnek, és nem olvasol róluk, akkor miért is várjuk azt, hogy beleásod magad az Androidba... -
toeki
senior tag
válasz
Ed Parker #9427 üzenetére
Sajnos az androidot tanulni kell.
Hidd el, a one NEM a Te telefonod, ne szenvedj vele tovább. A te idegeid is nyugodtabbak lesznek, meg azon fórumtársainké is akik nem értik, hogy nálad miért nem áll össze az ami náluk igen.más:
Nálam főzött és gyári rom alatt is nagyon jól működik az energiatakarékos funkció, leszabályozza a magokat, féken tartja a fényerőt, éjszaka 2-3 százalékot merül bekapcsolt hsdpa-val. Bőven 5 óra screen-on-time felett vagyok, valószinű szerencsém van az adótornyokkal is , a lakásom és a melóhelyem között max 2 tornyot váltok és sem melóban sem otthon nem kell a one-nak azzal küzdeni hogy térerőt fogjon - ez valószinű jó hatással van a radio-rész fogyasztására. -
zack
nagyúr
válasz
Ed Parker #9407 üzenetére
"Lóf@szból furulya"?
Az hogy kifogtál egy hibás darabot, esetleg lusta vagy formázni, vagy csak pusztán jóleső érzéssel tölt el, fikázni egy remek készüléket, amíg megkapod a csere i5-öt, nem igazán tudom eldönteni. Ez utóbbi biztos benne van. Jössz itt ezzel a napi 2x töltéssel...Érdekes módon nálam tegnap is 17 órát ment el, de úgy hogy kapott rendesen. 2,5 órát telefonáltam és folyamatosan online voltam.
Szóval folyton a "szegénységi bizonyítványodat" magyarázod, nem akarod te ezt érteni, nem akarsz te ebbe beleszokni, nem akarod megoldani, és rájönni mi mitől lehet, ellenben az önigazolás, miszerint az i5 az isten, és hogy jól döntöttél hogy megvetted, az mindennél fontosabb számodra. Napi szinten másról sem szól a topik, mint hogy teleköpködöd olyan infókkal, amiket már mindenki tud veled kapcsolatban, mert amióta itt vagy ha 50x nem írtad még le hogy ilyen sz@r meg olyan sz@r, és hogy óránként töltőre kell tenned, akkor 1x se.
Én nem istenítek egy telefont se, objektíven kezelem őket hibáikkal együtt, de ez a "lóf@szból furulya" kicsapta a biztosítékot...Őszintén remélem ezek után mindenki helyén fogja kezelni a veled kapcsolatos dolgokat itt a topikban, és a továbbiakban magaddal fogsz itt társalogni. -
woodpaul
őstag
válasz
Ed Parker #9400 üzenetére
Egész nap gép előtt ülök, így nekem nem oly fontos, hogy a telefonom is berregjen mindig, ha jön egy email vagy FB értesítés. Emellett otthon van Nexus7 tabletem is, inkább azon böngészek.
Jó kérdés, minek... A korábbi telefonom (Samsung Galaxy S) lagolása mindig kiakasztott. Ez legalább pöpec, ha kézbe veszem. Szoftveresen és hardveresen, anyagminőségben egyaránt.
-
CSiPet2
tag
válasz
Ed Parker #9382 üzenetére
Ezek még a 3 éves Desire-ömön sem voltak normális dolgok, ha egy factory reset ezeket nem rakja rendbe, akkor cseréltesd.
Az meg hogy laggoljon, ahogy valamelyik előző hsz-ben írtad... Most már nyomkodom én is pár órája, de még nem jött össze, pedig heavy user vagyok. -
markyy18
aktív tag
válasz
Ed Parker #9379 üzenetére
Nekem is feltűnt h nem sokat vagy semmit nem javít az üzemidőn.
Ha nem nagy meló visszakapni a telefonba próbálj meg egy factory resetet én is azt csinálom ha nem szűnik meg ez a nagy merülés.CSiPet2: majd oszd már meg velünk neked hogyan bírja.
te resetelted frissítés előtt?
-
markyy18
aktív tag
válasz
Ed Parker #9371 üzenetére
Nekem is ilyen bajom van. Ha energiatakarékon van, ha nem akkor is merül szinte percenként 1%-ot. Készenlétben is óránként 1% ami szerintem sok mert régebben nem csinálta ezt se gyári se stock rendszerrel. Ennek FR lesz a vége, igaz nem mutatja gsam h valami program kifejezetten pörgetné a procit de mégis merül pl tegnap 13 órát bírt ki 2,5 óra kijelzővel ebben volt 9 óra mobilnet meg 1 óra wifi kb. fényerő auto YAAB-al.
Kb. 5-6. teljes töltési ciklus volt a rendszer teljes újratelepítése óta ennyi idő elégnek kéne lenni. -
Gabesz11
tag
válasz
Ed Parker #9246 üzenetére
Egy jo het minimum. Nekem eszrevehetoen jobb lett. Fel 6kor vettem le a toltorol. Bongeszek.viberezek.emailezek es most van 85%-on. Letoltottem a snapdragonhoz a battery gurut. Ma fog lejarni a tanuladi ideje,erre kivancsi vagyok hogy jobb lesz e meg tole. Meg irtak itt hogy 4.2.2-es szofton is javul az akksi. En este frissitettem.vodafonos vagyok hsdpa megy folyamat. Hajlitva van csak a masik
. A torott egyenlore fix es nem hajlik
-
Halboy78
csendes tag
válasz
Ed Parker #9220 üzenetére
Igazad van, de nem is én hasonlítom hozzá. Amúgy írtam az ios mint rendszer nekem nem jön már be az androidhoz képest.
Amúgy mint mondtad most ismerkedsz a rendszerrel és hasonlítod a már bejáratott i5-höz, akkor ez se releváns, nem?Nem kötözködöm, elfogadom, hogy érthető okokból elfogult vagy az ios felé, csak a hozzászólásaidból is az jött le az elején, hogy az i5 mindenben jobb holott nem is ismered azt amiről véleményt formálsz. Ez így kicsit degradáló nekem One tulajdonosnak. Adj időt magadnak és az androidnak megvan mindkét rendszer előnye és hátránya a másikhoz képest. Ezt kell elfogadni mindkét tábornak.
Részemről off vége. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Ed Parker #9211 üzenetére
egyebkent nehez ez.
neha ugy erzem, hogy nekem is i5 kell, majd a masik pillanatban meg mashogy.
a one mar azert nagyon kozel jar smooth-sagban az i5-hoz, sok helyen ugyan olyan.
alapjaba veve viszont a csucs androidok gyorsabbak, es e mellett nagyon jol testre szabhatoak.
mikor i5-om volt napokig, 1-2 hetig orultem neki, majd az unalom egyhangusag es az "ezt nem lehet", "azt nem tudom megcsinalni" erzes fogott el...
nyilvan ez egyen fuggo, van akinek ugy jo pl. a beepitett billentyuzet, vagy a lehuzhato notibar ahogy van.
az ios7 is kezdi ezt a funkcionalitasbeli lyukakat tomkodni, DE NEM ENGEDI a felhasznalot beleszolni abba, hogyha o egyik nap idojaras kijelzest akar a home-ra, masik nap meg teljes kepernyos naptarat, harmadik nap pedig zenelejatszot.
aki ilyen ereteku androidot hasznal, az hasznalhatna i5-ot is, de nem teszi, es ugyaez forditva.
nagyon tetszik a one, nagyon jol funkcional, de neha nekem is elojon az a kerdes, hogy itt-ott miert rezzen meg?
van amikor ez felidegesit, akkor cserelnek ios-re, maskor meg jaj, dehogy kell.
szoval nem vagy egyedul.... -
Halboy78
csendes tag
válasz
Ed Parker #9211 üzenetére
''na várj,azért ha én kiadok ennyi pénzt egy telefonra,azt te sem gondolod halál komolyan hogy mókolni fogok a telefonnal,hogy jól működjön?''
Szerintem pont ez a baj, hogy így állsz hozzá, ahogy Zack is írta ezt a rendszert is ki kell ismerni meg kell érteni.
Életem egyik legjobb döntése volt annak idején az i4-ról váltás a htc desire-re pedig nem egy kategória a két telefon, de a rendszer maga - ha adsz időt magadnak a megismerésre - már megéri ezt a fáradságot.
Eddig semmi mókolást nem kellett csinálnom a telefonnal és számomra simán, akadás nélkül tökéletesen ellátja a feladatát.
Részemről soha többet ios az a plusz amit a smooth felület ad, nem kárpotól azért a szabadságért amit az android jelent.
Üdv -
zack
nagyúr
válasz
Ed Parker #9195 üzenetére
Kár hasonlítgatni az iOS-t és az Androidot. A két legsimább működésű telefon a csúcskategóriát figyelembe véve a mai napig a Nexus 4 és a HTC One Android rendszeren belül. Ha ezek simasága sem felel meg, akkor kár erőltetned a droid vonalat, vissza kell térni az iPhone-hoz. Az iOS-nél nincs fregmentálódás, egy típus köré épül a rendszer, tehát az optimalizálás mindenképpen jobb iOS-en. Azt azért hozzáteszem, 1 évig voltam i4 tulaj Androidos korszakom előtt, és i4-ről S2-re váltottam, és nem "köpködtem az Androidot az iOS gördülékenységéhez képest. Miért? Mert már az S2 is baromi jó kütyü volt, és nem volt hiányérzetem, hogy visszaváltsak, és ugye ez még hol van a One-hoz képest.
Nemrég jöttél át, a napokban magyarázták neked a srácok a gyári visszaállítás jelentőségét, egy esetleges új ROM feltételét full wipe után. Persze itt mindenki türelmes, és segítőkész, de nem ártana utánaolvasgatnod az Androidos rendszernek, mielőtt véleményezed egy olyan rendszerhez hasonlítod, amit régóta használsz, és egyszerű mint a faék. Az alapokkal nem árt megismerkedni egy új rendszer használata előtt vagy közvetlen utána. Amikor átjöttem iOS-ről Androidra 1 hétig csak olvasgattam. Érdekelt a rendszer, és mert tudtam, ha megszerzem az alapokat, teljesen más irányból fogom látni a működését, felépítését, és ez nagyban hozzá fog járulni a felhasználói élményhez. Így is lett.
A hozzászólásoddal, hogy te mit tartasz gyengének, és mit nem, addig nem releváns, amíg ezekkel nem vagy tisztában. Pucold le a rendszert, tolj rá egy wipe-ot, esetleg S-OFF-old, nulláról tegyél rá egy új 2.24.401.1-es build-et, és esetleg utána, miután megismerted a rendszert, össze lehet hasonlítani.
Nálam és még jó párunknál minden villám gyorsan hasít, semmi problémát nem tapasztalunk sebesség terén, tehát vagy túl nagyok az elvárásaid, vagy "beléd ivódott" az iOS, és az iPhone, és sosem leszel igazán elégedett. Az hogy mennyi idő alatt merül le, megint nem mérvadó, mert az üzemideje jobb mint bármelyik iPhone-nak. Tegnap 9%.on tettem töltőre, úgy hogy 19ó készenlétet produkált 4ó30p kijelzővel, amiben volt kb 1-1.5 óra GPS is (Endomondo Pro), és mivel új ROM van fent, ez még javulni fog. Persze folyamatos játékkal, max fényerővel, ennek töredéke alatt le lehet meríteni ahogy mindegyiket.
Lehet az utolsó mondatodban fogalmazási hibák vannak, de én nem arra törekszem, hogy minél hamarabb le tudjam meríteni, és utána ezt bőszen hangoztatni, hanem a felhasználói szokásaim szerint használni, úgy hogy lehető legtovább bírja. Az hogy pár óra alatt lemerítetted, egész sok mindentől lehet, ha nem az volt a célod, hogy minél előbb lemerüljön. Mint már írták neked, process beragadása, aksi probléma, ROM probléma, és még az energia menedzsment figyelmen kívül hagyása is ide tartozik, pl auto fényerő és társai. -
Xaels
félisten
válasz
Ed Parker #9196 üzenetére
Settings / Language & Keyboards / HTC Sense Input / Advanced. Pipa ki.
Az érintés érzékelését pedig a fejlesztői beállítások között találod azt hiszem. Amit a Settings / About / Software Information / More menüponton belül úgy tehetsz elérhetővé ha a Build Number soron sokat bökdösöl utána megjelenik a Settings-en belül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged