Hirdetés
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Ászpárral nyerhet kártyapartit a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pipó
őstag
válasz
Butcher-HUN #23775 üzenetére
A ramok biztosan nem kapnak feszt. Nem is nagyon van értelme azt húzni, a sávszélessége bőven elég még a húzott a gpu-nak is. Én egyébként egy jó hete megváltam a 280-tól, amit újonnan vettem még 2008. augusztusában. Szóval jó sokáig kiszolgált, ilyen hosszú ideig talán nem is volt kártyám. (Leszámítva talán egy 1 mb-os pci virge kártyát, bár az azért húzta csak tovább, mert párhuzamosan egy másik gépben már dobogott egy 3Dfx)
-
Pipó
őstag
válasz
Butcher-HUN #23773 üzenetére
Nem tudom, mert sosem adtam neki plusz feszt, inkább visszavettem. Nem vártam tőle annyit tuningban, mint amennyivel többet fogyasztott volna, illetve alapból sem egy hűvös csendes kártya. Az eredményed szerintem így is becsületes. Ha mégis feszt adnál neki, 1,25-1,27V fölé szerintem nem érdemes menni, úgy letesztelni mit megy és abból már lehet következtetni, hogy megéri e egyáltalán még emelni rajta. Drasztikusan tud ám emelkedni a fogyasztás a plusz feszültséggel.
-
Pipó
őstag
válasz
Butcher-HUN #23768 üzenetére
Az az igazság, hogy nekem azóta vissza volt véve a gpu fesz, mióta az AB-vel erre lehetőség nyílt, így már nem emlékszem a pontos értékekre. Úgy rémlik, hogy Crysis alatt alapból belenyalt a 90 fokba, de fesz visszavétel után megállt 81-82-n. Nekem maradt auto ventin a kártya mindkét esetben, nem csináltam hozzá profilt. A VRM fesszel nem foglalkoztam, nagy a huzat a házamban, van egy 14-es venti, ami szerintem pont rá fújt, így ahogy néztem, az mások kártyájához képest nálam nagyon alacsony volt. Valamikor csináltam olyat, hogy egy 8 cm-es venti lukaiba tiplit tekertem lábnak, letettem a ház aljába a kártya alá és felfelé fújt. Na az sokat jelentett. Egy másik ventit az oldalára állítottam, a kártya elé, kicsit döntve és úgy fújta rá a kártyára a levegőt, a ház vége felé irányítva (kivettem egy záróvasat alóla). Miután visszavettem a feszt, idővel ezeket megszűntettem, de egyébként nagyon sokat jelentettek.
-
Pipó
őstag
válasz
Butcher-HUN #23765 üzenetére
Ha nem bekapcsolás után ennyi, hanem mondjuk fél óra, óra múltán, akkor szerintem nem abnormálisan magas. Időnként internet alatt is (lap nyitogatáskor) felvált rövid időre 3D órajelre és olyankor magasabb feszt kap. Célszerű visszavenni a 3D feszültséget pl. afterburnerrel, nekem a 2D feszültségen ment 3D-ben is, ha jól emlékszem 1,035V-on és simán bírta. Így emiatt 2-3Dben is alacsonyabbak voltak a hőfokok. Kísérlet képpen -ha jól emlékszem 1,01-re is visszavettem a 3D feszt és még az is ment fagyás nélkül, de visszatettem a 2D-sre, mert fura volt, hogy 3D-ben leveszi a feszt.
-
Bulitt
addikt
válasz
Butcher-HUN #23765 üzenetére
Első körben a ház szellőzése, amit leírtál nem igazán mondható jónak. A húzat rendszer a legjobb, tehát elől be, hátul ki, és semmilyen oldalsó ventilátor nem fúj/szív bele a légáramlatba.
Takarítás közben a VGA-ról leszedted a burkolatot? Mert a belső elrendezés miatt, belül még marad egy kevéske por, illetve egy újrapasztázás nem árthat neki. Sok kis finom porszemcse simán bele tud ragadni a pasztába
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Butcher-HUN #23740 üzenetére
Jóáron találtam, meg itt a közelben, ismerősömnél.
Lehet, hogy az lesz, meglátjuk, hogy milyen a blokk, megnézem.
Ezt a videót néztem énis, de köszönöm a segitséget. -
ZetorGumi
addikt
válasz
Butcher-HUN #23738 üzenetére
Kérdés:
XFX GTX 295 az refnyákos?
Meg egy singlePCB-s refnyákos 295 vizhűtéséhez egy blokk elegendő? Láttam már olyat, hogy két blokk volt rajta, mind a két oldalon.
Mert találtam itt hardveraprón jóáron XFX 295-öst, meg EK blokkot. -
Sifre
senior tag
válasz
Butcher-HUN #23732 üzenetére
A driver verzióra nem emlékszem, de biztos hogy nem a legújabb. Miután írtam eszembe jutott, hogy nemrég feltelepítettem egy gpu figyelő gadgetet, ami bekavarhat. Letiltottam, majd kiderül ez volt-e a baj.
Köszi a segítséget!
-
MeroM
senior tag
válasz
Butcher-HUN #23717 üzenetére
nekem is viszi a 450 w os chieftech igaz nekem 55nm es kártya van a gépembe de mellette ott a 4 mag nekem is bár nálam nincs húzva!
-
Kalos7
tag
válasz
Butcher-HUN #23598 üzenetére
Egy MSI Radeon HD6790 1GB 256bit DDR5 mit szólsz?
33-ért már lehet újonnan venni. -
L_ajos
őstag
válasz
Butcher-HUN #23598 üzenetére
Szerintem is ez lenne az igán gazdaságos és legtöbb előnyt nyújtó megoldás. Persze ha van pénz ez se
Én is egy 460 cserén agyalok, mert a kártyával semmi baj - de a gar lassan lejár és ha utána döglik meg az nagy szopó... SZal ez a tanács engem is megerősített
Szerintem jövőhónapban én is cserélem a jó öreg kártyámat
-
Atimester
aktív tag
válasz
Butcher-HUN #23508 üzenetére
Köszi mindenkitől az infót!
Így legalább betudom pozícionálni az én kártyámat is az átlagba.
Én alul feszelve használom, mert 20%-kal kevesebb feszültségen is hibátlanul elmegy (1,00V-on), gyári órajeleken: 602/1296/1107MHz, és terhelés alatt (FurMark) pont 100W-tal kevesebbet eszik!!!
Akár 1,00V alá is csökkenthető a feszültsége, 0,95V-on is még stabil marad FurMark alatt.
De ahogy látom, ezek átlagos tuning eredmények. -
bim
veterán
válasz
Butcher-HUN #23362 üzenetére
Nagyon nem vágom ezt a témát csak azt hogy a gpu x2-nek kell lennie a shader órajelének minimum.
Pepe: Szépen alakul ez. -
Sziszifeca
őstag
válasz
Butcher-HUN #23349 üzenetére
A windows asztalon, jobb klikk, majd nvidia control panel.
-
bim
veterán
válasz
Butcher-HUN #23320 üzenetére
Igen annak. Pontosabban ő állítja elő a feszültséget ami a gpu-nak kell az üzemeléshez. Emeled a feszt és nő a hőfoka mert többet dolgozik.
-
bim
veterán
válasz
Butcher-HUN #23318 üzenetére
gpu-nak ugyanis a vrm a voltage regulator modul rövidítése. Szóval az nyomja a kakaót ...
Persze csak csínján kell bánni a fesszel nehogy elpatkoljon a kártya. -
Sziszifeca
őstag
válasz
Butcher-HUN #23314 üzenetére
Hát ezzel az én problémám nem oldódik meg.
Én a tuningot eddig próbáltam ki 1 3dmark erejéig: 700/1512/1290
Simán lement, de azóta is alapon használom.
Nekem az a bajom, hogy a 182.06-os driver fölött nem jó az órajel használata. Mikor elindítok 1 játékot, akkor felmegy 648/xxx/xxx-re az órajel, de kb 10mp múlva le is esit 400/600/xxx-re.
A 180.06-al meg simán jó.
Az új driverekben mi van ami nálam, meg 2 haveromnál nem jó?Ti mit használtok? : MSI Afterburnert, Evga Precisiont, vagy rivaturnert?
-
Memphis79
aktív tag
válasz
Butcher-HUN #23283 üzenetére
Ok.Köszi kipróbálom.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23211 üzenetére
-
Speed®
titán
válasz
Butcher-HUN #23213 üzenetére
Supersamplinggal ment természetesen. Nem tudom miért inaktív nála
-
Speed®
titán
válasz
Butcher-HUN #23197 üzenetére
Min 16
Max 69
Avg 42Beállítások ugyanazok, printscreen nem menti a képet..szóval ez van ;p
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23197 üzenetére
Super-samplingot hol kapcsoltad be? Driverből?
A bench menüjében csak a multi-samplingot tudtam 4x-e tenni.Igaz így nem összehasonlítható de azért lefuttattam:
Egyébként arra a felbontásra nem kell elkapkodnod a cserét!
Bőven van még kakaó a 280-akban!
(#23198) axwel18:
Csak bios buherával, flash-eléssel tudnál feszt csökkenteni. Szerintem felejtsd el.
Pláne ha XFX-ed van! Ami XFX-ről én tudok abból mind kispórolták az energiatakarékos üzemmódokat és a hűtőikből a heatpipeokat! Egyszer volt egy 1gigás XFX GTS 250-em de soha többet nem veszek tőlük kártyát, mert botrányos amiket kiadnak a kezük közül! -
Speed®
titán
válasz
Butcher-HUN #23192 üzenetére
Tuning ugyanaz mindig (továbbiakban is, 3.3GHz, 800/4000).
A képeket összevágtam, ne kelljen külön feltöltögetni..sorrendben DX10, DX11 Tess Off, Moderate, Normal, Extreme.Látszik mennyi értelme van a tesszelációnak ebben a generációban..tényleg jól néz ki már normál módban is, de van probléma bőven..lassú és gondot okoz a fizika..ütközésszámítás necces ugye..jó lenne, ha megoldanák, mert a látvány okés, nagyon is. De nem állapot, hogy egy tesszelált oszlop mögé bújva edámi sajttá lőnek, mert a kiterjesztett textúra nem tereli a golyókat..
Egyébként oké, hogy VGAt akarunk terhelni, de szerintem a 8xAA nem jó dolog..csomó játékban hiba a vége és felesleges nyúzás is..részemről 4xAA/8xAF párti vagyok, e fölé nem megyek, látványban semmi javulás, csak VGAgyilkolás van. FullHDhoz meg 24" felett kell csak AA, de ott is elég a 2xes szvsz..valahol 32"ig. Onnantól hiába AA, ha fizikailag nagyok a képpontok..
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23192 üzenetére
Nálad igen. De mivel nekem dx11-es karim van így én hiába állítom Dx10-re nem Dx10 ben fog lefutni a teszt mint nálad hanem Dx11-ben a Dx11-es fícsörök kihagyásával. Ez a nagy előnye a Dx11-nek, hogy visszafelé kompatibilis. (ezért nem parasztvakítás szerintem) Ez annyit jelent ha jól tudom, hogy a játékkészítőknek nem kell egy játékba külön elkészíteniük a Dx9-Dx10-Dx11 módokat, hanem elég Dx11-ben megcsinálni és ha olyan karin futtatja valaki ami csak Dx10-et vagy Dx9-et tud akkor a kódnak csak az adott kártyának megfelelő részei futnak le.
Olyan benchet kell keresni amiben egyáltalán nincs Dx11! Ami csak Dx10-es. Legyen pl Crysis benchmark Dx10-ben!vagy esetleg FarCry2.
Remélem nem írtam túl nagy baromságot! Ha valaki jobban képben van Dx témában az javítson ki ha tévedek! -
Speed®
titán
válasz
Butcher-HUN #23187 üzenetére
Procilimit inkább úgy értendő, hogy magasabb felbontással sem esnének lejjebb az FPSek adott esetben. De mivel a CRTm 1280x1024ben véget ér (TFT meg 1440x900), így nem tudok neked feljebb mérni..
Viszont ezeknek a felbontásoknak nyílvánvaló előnye, hogy tolható az AA/AF.
Persze ha engem kérdezel, szebb egy kép fullhdban, mint 1680ban 4xAAval..
Más kérdés, hogy én nem merek fullhdt venni, mert hamar elfogy a 460 szvsz.
Elvagyok ~HDben, ha TVn tolom a cuccokat, az ~2mre van tőlem, nem zavar. -
Speed®
titán
válasz
Butcher-HUN #23172 üzenetére
Dobok neked 460/768al tesztet, csak azt mondd meg, alap vagy tuningolva?
Procim hasonló a tiédhez, de van 6MB L3 is, tehát Phenom II X4@3.3GHz..
szerintem a 100Mhz difi kiegyenlít ilyen szempontból, kérdés, kártya alap? -
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23176 üzenetére
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23169 üzenetére
Írtam, hogy Stalker CoP-ban néztem. Clear Sky nincs meg nekem de úgy emlékszem nagyon szapulták annak idején a grafikus motorját...
Szedd le a CoP benchmarkot és futtass egy tesztet. Ha kíváncsi vagy lefuttatom én is a te beállításaiddal az 560-on. -
Speed®
titán
válasz
Butcher-HUN #23166 üzenetére
Írtam a 460 topikba, a 280-560 váltás most és később is ugyanannyi lenne..
Tehát nem az a kérdés, hogy mikor válts, hanem, hogy rászánsz-e ~20kt ;p
30-40%ot nyersz teljesítményben és fogyasztásban is, +DX11 és 3 év gari..460 nem opció, ebben mindenki egyet fog érteni..nem éri meg a fáradtságot.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Attól függ, hogy mivel játszol. Salker, DX10-ben pl megfektette a 280-at de az 560 DX11-ben élsimitással, HBAO-val nagyon viszi. Gondolom 460-on is már szépen szalad. Ebből a szempontból nem nevezném "parasztvakításnak" a DX11-et.
Annó én is vaciláltam, hogy 460-ra váltok 280-ról de letettem róla. szerintem sem érdemes 460-ra váltanod. Inkább várj még aztán nézz majd 560-at apróban pár hónap múlva.
-
rumkola
nagyúr
válasz
280-ról én biztosan nem váltanék csak ha nullába jönne ki a dolog, vagy pár ezret megér hogy új kártyád van sok garival, esetleg ha nagyon érzékenyen érint a fogyasztás
DX11 parasztvakítás -
Cube576
tag
válasz
Butcher-HUN #23150 üzenetére
A GTX560 Ti nem csak 256 bites véletlenül?
-
Speed®
titán
válasz
Butcher-HUN #23157 üzenetére
Lévén hasonló sebességű kártyám van, remélem elég lesz még jó darabig ;p
De persze igényfüggő a dolog..fullhdban hamar vége van ezeknek, alatta jók.
Részemről a magam 19"@1440x900/32"@1366x768 felbontásával elleszek..Most nézem, M3D kecód van..jó is az..~4 évig használtam, de 1 éve pihen..ha újra ATX méretben szeretnék nyomulni, visszaköltözök, nem kell jobb. Kicseréltem a gyári ventiket és plexiztem az oldallapot meg lefújtam feketére belül, simán elfér benne egy combosabb konfig is jó hőmérsékletekkel
-
Speed®
titán
válasz
Butcher-HUN #23150 üzenetére
A GTX460al az a helyzet, hogy ha kifogsz egy átlagosan tuningolható példányt, elvan 30% OC felett is, 900MHz nem ritka tőlük, szinte az a kivétel amelyik nem bírja..és így azért már elég korrekt sebessége van. Ettől függetlenül pusztán technológiai szempontból egy GTX280at nem cserélnék le rá..az 560Tire meg pláne, mert alig gyorsabb és drága még. Azt szoktam vallani, hogy egy kártyát úgy érdemes lecserélni, ha az utód legalább a 1.5Xes teljesítményét hozza a tuningolt réginek. Ezért váltottam 4830ról a GTX460ra..
axwel18
Alapon nézve ~5% a GTX260 előnye átlagot tekintve, minimum FPSek tekintetében nyerőbb, és tuninggal kitolható a difi. Én nem cserélném.. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23088 üzenetére
DX11 nem nagyon izgat engem sem. Természetesen tegnap este azért megnéztem a Heaven bench-et maxra tesszelálva és a stalker soc-ot is dx11-ben. Meg fogom lesni a 3DM11-et is ha már jár a kártyához de egyébként szerintem a tesszelláció halálra van itélve játékokban. Senki nem akar bokáig elmerülni a tesszelált talajban épp ezért nem is fogják csak minimálisan használni. Stalker SOC benchmarkban pl be lehet pipálni a tesszellációt de én hiába meresztettem a szemem nem láttam nyomát sehol.
Ja és ami még megdöbbentő volt, hogy SOC benchben is minimum kétszer gyorsabb a 280-nál. Gondolom a DX11 miatt. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23086 üzenetére
A 280 kb a 460-al van egy szinten. A 470 jóval gyorsabb nála.
Az 560 meg ugye hozza a 470 szintjét és tuningal még többet is tud.
Még csak pár rövid tesztet és játékot néztem. Az oprendszer egyelőre ugyan az a 2 éves Win7 64bit ami a 280 alatt is volt ezért én még számítok javulásra. Elsőre a GTA4 Gay Tony benchmarkját néztem ugyan azokkal a beállításokkal. Itt még az új rendszertől és a raid0tól várok még jelentős javulást. Néztem még FarCry2-t, egyelőre csak ingame és nem benchmark de eszméletlen, hogy míg a 280 néha leesett 20fps közelébe 4xAA-val addíg az 560-at a rövid teszt alatt nem sikerült 50 alá vinni sehogysem 8xAA-val. És még nem tuningoltam! Úgy érzem a 950mhz simán meg lesz. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23084 üzenetére
Miért? Az 560 nem DX11-es?
Meglepően brutálisan odaver a 280-nak!
És mindehhez, pici, halk és hűvös! -
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23065 üzenetére
Nem ismerem azt a tipust de 20A-el biztos elég!
Azt hittem kb 14-15A-t tudhat mert a gugli ilyen találatokat dobott ki nekem. Biztos valami masszívabb béllel készült ez már.
Kíváncsi lennék, hogy ez a 32nm-es, turbo boost-os szöveg konkrétan milyen technológiát vagy felépítést takar. Nekem erősen marketing rizsa érzésem van vele kapcsolatban.
Tény hogy ha elvisz egy i7-et meg egy 570-et tuningal akkor nincs mitől tartanod.
Én emiatt a behangosodás miatt -amit írtál- kezdtem arra gyanakodni, hogy esetleg határon jár, mert nekem az 5éves, 420w-os enermaxom sosem hangosodott be pedig egy 4ghz-re húzott Q9550-et és egy szintén tuningolt GTX 260-at etetett két 18A-es ágról.
Úgy látszik chieftec-nél direkt így lövik be a ventivezérlést. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23055 üzenetére
Eszem ágában sincs téged győzködni drága kolléga!
Rögtön levégtam, hogy értessz a tápokhoz amikor Enermax helyett a Tt-t javasoltad.
Ha egy tápnak "izzadnia" és pörögnie kell mint állat ahhoz hogy etetni tudjon egy konfigot az már nálam nem túl bíztató jel. Attól még elmehet évekig is gond nélkül meg az is előfordulhat, hogy egy gyengébb alkatrész vagy kiszáradt kondi miatt korábban adja meg magát. Ha 18-20A-t legalább tud a 12v-os ágain akkor olyan nagy baj nem lehet de ismét csak azt tudom mondani, hogy nem érdemes határon járatni tartósan egy tápot sem.(#23063) Telefunen :
"Az egyik PCIe tápcsatit az egyik ágról, a másikat a másik ágról kösd be."Ez sokszor segít! Lehet, hogy itt is ez a baj, hogy egy ágon van a vga.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Butcher-HUN #23061 üzenetére
Hát az FSP, mivel Chifivel meg se mozdult.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Butcher-HUN #23054 üzenetére
Hát ez igencsak nehéz kérdés most akkor..
Megnéztem a táp pontos típusa: FSP-400PNR
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23039 üzenetére
"ha el kezdek játszani egy idő után a táp begyorsít ez nem azt jelenti hogy kevés a tápom"
Ha begyorsít terhelés alatt az azt jelenti, hogy teljesítőképessége határán van. Nem tesz jót egy tápnak ha huzamosabb ideig így van használva. Érdemes kb 20% ráhagyással kalkulálni ha az ember tápot vásárol. Én ezért döntöttem az 525-ös Enermax mellett.(#23037) Sziszifeca:
Bőven elég oda a cx400 is de helyedben lecsapnék az enermaxra amíg még megvan! -
Sziszifeca
őstag
válasz
Butcher-HUN #23047 üzenetére
És a Thermaltake, vagy az Enermax a jobb táp?
Most hirtelen ez is szóba jött: [Thermaltake] vagy akkor már ez jobb [Enermax]. -
bim
veterán
válasz
Butcher-HUN #23031 üzenetére
Azért mert "vén" Nem mondtam hogy rossz is ...
Nekem egy jó darabig meglesz. Szerintem még a cry2 is el fog rajta futkosni kompromisszumokkal.
Amúgy is vizezve van és így már néma és elég hűvös a drágaságom. -
Sziszifeca
őstag
válasz
Butcher-HUN #23035 üzenetére
Rup1u5: Köszi! De a 400W nem lesz kevéske??
Az Enermaxnál a 2db venti nem hangos?? Vagy az a poti ott a venti szabályzó?Butcher-HUN: Mindkét táp megvan nekem (FSP-400, és Chieftec-450), és érdekes módon az FSP-vel megy, Chieftec-el be sem röffen, pedig ott van 1db 6pin-es külön ág is.
De mivel nagyon cicereg az FSP, vagyis terhelődik a táp ezért akarok feljebb menni legalább 500W körülre. Ott csak jó lesz már..
Nekem a GTX285 az Chieftec 500-al megy.Ezért is lesz elég 500W.
Nem a nevem alatt szereplő confighoz lesz, hanem havernak rakok össze gépet. E8400+GTX280
-
Telefunen
őstag
válasz
Butcher-HUN #23035 üzenetére
szerintem megér a dolog egy tesztet, én arra tippelnék, hogy nem lesz ott semmiféle újraindulás
A te géped pl. többet eszik mint az övé a penryn-el, meg a két modullal (még ha DDR2 is), szal bírni fogja az FSP.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Butcher-HUN #23014 üzenetére
Pontosan ilyen tipus: Chieftec 450W (GPS-450AA-101A)
1db sata 750Gb-os vinyó, és 1db sata DVD író van benne. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #23003 üzenetére
nyúeggdotkom
-
kpal
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #22944 üzenetére
Itta PH-s teszt igaz ebben 285 van de némi iránymutatást ad [link].
-
Speed®
titán
válasz
Butcher-HUN #22944 üzenetére
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #22937 üzenetére
-
The Lord
tag
válasz
Butcher-HUN #22907 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.A PhysX mennyire változtatja meg a játék élményt, és menyivel melegszik jobban a gyorsítókártya???A GTX 275-re is kell valami jó hűtést vennem ti mit ajánlotok mert én az AC GTX 285-re vagy az AC GTX PRO-ra gondoltam!?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #22911 üzenetére
Akkor itt lenne már az ideje, hogy megtanuld használni a "szerkesztés" gombot!
-
CoolFish
csendes tag
válasz
Butcher-HUN #22907 üzenetére
És az E8400- is megfogadom, pont ezen filóztam, de akkor el van döntve már
Köszi ezt is
üdv!
-
CoolFish
csendes tag
válasz
Butcher-HUN #22911 üzenetére
Ok, köszönöm szépen a tanácsokat, megfogadom
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Butcher-HUN #22878 üzenetére
Az csak beállíás hiba lehet... Fesz, időzítés?
1,65V-al tudni kéne a 8-8-8-24 2T-t. Nekem 1,64V-al viszi 8-8-8-20 1T-t 1600-on.
mod:
kpal: HDMI-t nem használok, ott még nem tartok a fejlődésben.
-
kpal
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #22880 üzenetére
Azt hogy külön kábellel kell összekötni a hangkarival a 280/285-öt de a GTX5xxx és GTX4xx -hoz nem kell kábel. Értemzi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Butcher-HUN #22874 üzenetére
Jah és a másik fő hátránya a 295-nek, hogy csak 896MB-os memóval tud gazdálkodni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Butcher-HUN #22874 üzenetére
Nem csak, 8800GT még nem tud PowerPlay-t, se HybridGraphics-ot se az ehhez kapcsolódó Hybrid Power-t, se 3Way SLI-t.
mod:
Szerkesztettél... azt hittem a 88GT és GTX285 közti különbség érdekel.
Mai játékokban a textúra számítás nem annyira fajsúlyos, jóval kevesebbet fogyaszt a 570 ezért jóval kevesebbet is zabál. Tud hangot is továbbítani az 570 HDMI-n anélkül hogy külön be kéne kábelezned a hangkarival. Jah és a GTX295 nem Gather4 kompatibilis textúrázó csatornával rendelkezik.
-
kpal
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #22872 üzenetére
Nekem is mostanság lesz hasonló ugrás csak 8800gt után 285.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #22870 üzenetére
Jók!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #22868 üzenetére
Szerintem ne feszelgesd amíg nem tisztázódik, hogy most valóban forrósodik 2D-ben vagy nem.
Amúgy valóban Precision-t használok gond nélkül és ha feszelni akarom nagy ritkán akkor evga voltage tuner-t.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Butcher-HUN #22866 üzenetére
Evga Precision pl. Én is azt használom meg Rup1u5 is pl.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Butcher-HUN #22865 üzenetére
Mondjuk annyi észrevételem van hogy én MSI Afterburnerer tuningoltam anno a Geforce 9600GT-t. GTX280 nál engedi ugyan a ventilátor szabályozást de ha beállítóm az órajeleket és apply semmi ugyan azt írja hogy 602Mhz megy a diagrammon ahol mutatja a hőfokot is gpu használat, viszont ahol meg húzni kell a csúszkákat ott azt mutatja amire állítottam. Láttam hogy aktíválni is lehet a feszültség szabályzót ahoz nem merek hozzá nyúlni mert annyira nem értek hozzá. Milyen progival lehet húzni fesz emelés nélkül az órajeleket+ tudja a progi a manuális venti szabályozást is. Köszi előre is!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #22862 üzenetére
Láttam írtad itt is, hogy alig lehet hozzáérni olyan forró és hogy "rángat".
Összehasonlítás képpen föltekertem most 100%-ra én is a ventit. Kb 3-4 perce megy így és 44fok a GPU, 38fok a PCB. Ha elindítom a GPU-Z-t fölmegy 46ra.
Szerintem normális az nálad csak nem vagy még hozzászokva a 280-ashoz!
Ezek rendesen tudnak fűteni. Arra ügyelj, hogy azért 85fok fölé ne engedd játékok alatt mert akkor a VRM-ek már 90-100 között fickándoznak.
Egy újrapasztázás és takarítás azért nem ártana. Nálam mindíg az az első dolog ha használt kártyát kapok kézhez de általában az újakkal is meg szoktam csinálni mert előfordúl, hogy a gyárban félrecsúszva rakták be a hővezető párnát vagy sok/kevés a paszta. A zsír új evga GTX 260-amnál pl a hűtő alól kilógott az egyik fehér hővezető párna!Szóval érdemes lekapni a hűtőt. Ha te nem mered bevállalni én szívesen megcsinálom neked!
Teszek rá MX-2-t és azzal jó lesz.Azért az nem teljesen normális, hogy 2D-ben nem lehet hozzáérni olyan foró!
Lehet driveres probléma is. Épp ma történt velem az, hogy alvó állapotból felébresztve a gépet a Precision teljesen lehetetlen értékeket írt és 100-on tekerte a ventit. Jól van, gondoltam, biztos meghülyült a driver az alvásban. nem foglalkoztam vele és a ventit levettem 30%-ra, monitor kikapcs és mentem szerelni valamit amíg a gép töltött lefelé.
Mikor visszaértem éreztem, hogy elég szokatlanúl nagy hő dől ki az asztal alól. Szó szerint fűtött a gép. Inkább újraindítottam, mert a Precisionból a GPU hőmérséklet grafikonja is eltűnt!
Újraindítás után minden rendben volt, Precision mindent mutatott ahogy kell de a GPU még akkor is 60 fok fölött volt. Pedig órák óta csak 2D-ben ment.
Szóval előfordulhat driveres meghülyülés is!
Figyeld a hőmérsékleteket! -
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #22860 üzenetére
(#22862) Butcher-HUN:
Azért melegedik mert áram folyik át rajta! Mégis mit jelent nálad az, hogy forró, melegedik?Nálam 2D-ben, ezek a hőfokok:
Tedd már meg, hogy kitöltöd az adatlapodat rendesen, hogy tudjuk milyen konfigod van, tegyél föl egy GPU-Z-t és egy MSI afterburner-t vagy EVGA Precision-t.
Sokkal könnyebb úgy segíteni, hogy nem kell találgatni meg keresztkérdéseket feltenni.
A másik meg az, hogy ne offolj tele más topikokat a kérdéseddel! Ott tedd föl ahova való és várd meg míg választ kapsz! -
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #22860 üzenetére
Nem! Az nem normális!
-
Pipó
őstag
válasz
Butcher-HUN #22857 üzenetére
Én egyébként javaslok egy kis alulfeszelést a vga-nak msi afterburnerrel, alapórajelen elég sokat lehet vele spórolni energiából és sokkal hűvösebb, halkabb is lesz. A táp is jobban bírja.
-
kpal
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #22855 üzenetére
Neked nem BFG 280-ad van ?
-
Laraxior
titán
válasz
Butcher-HUN #22852 üzenetére
ha 80%os a táp hatásfoka akkor az csak 360W
alapon nem is lesz gond vele...de a tuning..nah az biztos hazavágja
-
bim
veterán
válasz
Butcher-HUN #22852 üzenetére
Nem az a lényeg mi van ráírva hanem a belseje. Lehet LC power 650-et is venni és egy nagyobb terhelésnél elkezd ingadozni a feszkó vagy épp újraindul a gép. Ezzel nem az akarom mondani hogy rossz a csifi de mondjuk nem egy lapon van a corsair-el. Az sem mindegy hogy milyen zajjal dolgozik egy nagyobb terhelésnél.
Szerintem amúgy elég lesz az a táp ehhez a konfighoz de az itteni emberkék (köztük én is) sok évre vesznek tápot és erősebbet hogy később lehessen fejleszteni ha úgy adódik. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #22848 üzenetére
A headroom nagyából ráhagyást vagy plusz mozgásteret jelent. Nem jutott eszembe megfelelő magyar kifejezés rá. Ebben az esetben annyit jelent, hogy nagyon a teljesítménye határán fog üzemelni az a táp. Ez pedig nem igazán előnyös. Úgy érdemes tápt választani, hogy maradjon benne még tartalék. Én ebből az elgondolásból választottam az 525-ös Enermaxot. Nekem az is fontos, hogy 5-6 évig ne kelljen tápot cserélnem.
-
Laraxior
titán
válasz
Butcher-HUN #22848 üzenetére
Én nem bíznám rá...de többet úgyse tudok mondani....
molex? hát a sima tápcsati -
Laraxior
titán
válasz
Butcher-HUN #22846 üzenetére
molexből csinálj 8pinest mindenképpen.
de ha quad processzor van mellette...én nem sok tuningot jósolok oda. nem éppen a legjobb a tápnak ha állandóan 100%on teker.... alapon menni fog,de mihelyst megterheled...hát nem tudom...gyakorlatban kiderül. Én lecserélném egy VX450re... -
Laraxior
titán
válasz
Butcher-HUN #22844 üzenetére
oda meg inkább processzor kell mint VGA
1680as felbontáshoz lenne a legalkalmasabb az a VGA -
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #22842 üzenetére
Akkor nem lesz gond vele szerintem bár nem sok "headroom" marad a tápban.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #22834 üzenetére
Mondtam én, hogy Corsair-t vegyél!
(#22836) Laraxior:
google több fajtát is kiad erre a típusra. Van amelyik 2*18A, aztán van ami 14A-15A. -
Laraxior
titán
válasz
Butcher-HUN #22834 üzenetére
bár nincsen kitöltve az adatlapot,de az biztos hogy a gtx280 eléggé leterheli a 12Vos ágat...főleg úgy hogy nincsen rajta rendesen leosztott PCI-E ág. ha szerencséd van akkor találsz normális átalakítót,egyébként a legjobb ill legstabilabb az 4 molexből csinál két 6ost és abból egy 8pines. Van olyan hogy simán egy molexből csinál egy 8pinest,nem a legjobb választás,de az is megoldás.
ha instabilitást tapasztalsz akkor lehet gyanakodni bátran a tápra -
Laraxior
titán
válasz
Butcher-HUN #22832 üzenetére
irány átalakítóért...
de lehet hogy kevés lesz neki az a táp...sőt biztosra veszem hogy teljes terhelésnél valószínűleg újra fog indulni a géped -
rup1u5
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #22815 üzenetére
Látom X4-es proci mellé menne.
Corsair VX450, vagy ha az nem fér bele keretbe akkor már egy Corsair CX400 is elég. -
N_A_S
veterán
válasz
Butcher-HUN #22815 üzenetére
Szerintem elég. De nézd meg az nV honlapján mekkora a minimális táp igénye. Én 500-as OCZ-vel hajtok egy 260-as GTX-et.
-
N_A_S
veterán
válasz
Butcher-HUN #22812 üzenetére
többször ne kérdezd meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- LEGO klub
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Interactive Brokers társalgó
- Hardcore café
- Futás, futópályák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 27% Számla! GIGABYTE RTX 4090 GAMING OC 24G GDDR6X Videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Sapphire PULSE RX 6700 XT 12GB GDDR6 Videokártya!
- FÓLIÁS! Inno3D RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest