- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Butcher-HUN
senior tag
Na belőttem AB-ban 1,225mV és az órajelek a következők 756/1566/1300. venti 70% igaz még enyhe idő van ha bejön a meleg akkor 100% pörgetem majd.
BF3-al teszteltem vagy 1 órán keresztül nem hibázott a GPU. Azt olvastam egy tuning portálon 1,3mV adható neki max 24/7-be. Ez mennyire igaz? Ja és még valami AB-ban mikor emelem a feszt akkor csak a GPU kap vagy a memóriák is? -
Butcher-HUN
senior tag
-
Butcher-HUN
senior tag
Bulitt Még soha nem vettem le a burkolatott. Annyira azért nem értek hozzá ebből kifolyólag nem is igazán merem
Kivettem az oldalsó ventit most pár fokkal jobb a helyzet. Azért azt olvastam hogy ezek igazán tudnak melegedni mondjuk játék alatt 60% szoktam belőni a ventit és 72°C-nál eddig nem volt melegebb a kártya így tavasz ( enyhébb időben )
Pipó Afterburnerben nem csak a GPU-feszt lehet lejebb állítani? Ha jól emlékszem akkor bios variálással a VRM-nek is lejebb lehet állítani a feszültségét. Bevallom annyira azért nem értek hozzá és nem szeretném a kártyát off-ra tenni
Amúgy eddig azért nem vettem vissza a feszt mivel ha volt egy gépigényesebb játék akkor felhúztam a kártyát ezekre az értékekre 700/1458/1215 és oda az alap freki elég volt stabil volt a kártya a ventinek meg belődtem 80% és nem melegedett annyira
Ha lejebb viszem a feszt kb hány fokkal lesz hűvőssebb a kártya? A fogyasztás nem érdekel.
-
Butcher-HUN
senior tag
Sziasztok! A hétvégén géptakarítás volt sűrített levegővel. Kifújtam a port egy referencia GTX280-ból. Szerintetek normális az hogy alap órajelen 602/1296/1107 40% venti sebességnél a GPU 65°C
Jó szellőző házban van elől 12cm venti oldalt 8cm venti hátul 12cm venti és ugye ott van még a táp is. Kicsit parázok mert ha az emlékezetem nem csal 50~55°C nem szokott több lenni idle-ben 40%-os ventivel. Energiatakarékosság a driverban Adaptívra van állítva és Windows 7-ban az energiaséma kiegyensúlyozottra van állítva. Döglődne a hűtő vagy a kártya?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
ZetorGumi #23739 üzenetére
Üdv! Ebben a kérdésben nem tudok neked segíteni nem volt még GTX295 vga-m. Annyit viszont tudok róluk hogy felér egy kazánnal és rengeteget fogyaszt. Ha vizet dobsz alá az már más gondolom jobban lehet így hűteni viszont a fogyasztás még mindig kérdéses. Persze ez az én véleményem. GTX2xx széria felett sajnos el járt az idő. Miért nem nézel egy jó árasított GTX470 vagy 480-at? Persze megértem ha nagyon jó áron tudnál hozzá jutni a GTX295-höz. Találtam youtube-on neked egy videót remélem segít.
<<<[link]>>>
-
Butcher-HUN
senior tag
Üdv! Nézd meg másik vga-val hogy produkálja e a hibát? Nézd meg azt is hogy rendesen és stabilan benne van a PCI-E slotban a kártya. Aztán nézd meg azt is hogy a monitor kábel nem e sérült. Bár én memória hibára gyanakodok, de hát ha... Ha garanciális akkor azonnal vidd vissza boltba! Memória javításra van egy eljárás kvázi ki kell süti újból a kártyát sütőben. Itt fent a PH-n láttam videót egy 8800 GTS-ről ha minden igaz. Keress rá hát ha megtalálod. Az igazság az hogy sajnos ezek a kártyák mára megöregedtek. Erő ugyan van még bennük csak hát az idő vasfoga beléjük harapott már rendesen.
-
Butcher-HUN
senior tag
Szerintem 18A minimum kell neki. Nekem egy Chieftec GPS 450A ( 450W ) tápon van
12V ágon tudja a 18A és elég neki. Hozzá kell még azt is tennem hogy egy 4 magos 3,4GHz-re húzott proci is van mellette. Ami tény hogy terhelés alatt szépen megjön a tápnak az ereje ergo eléggé a határon mozog. -
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Kalos7 #23596 üzenetére
Nem kicsit van vga limited
Ehhez a procihoz egy GTX560Ti dukálna igazán. Ha rám hallgatsz nem veszel GTX280
Ha már használt piacot nézel akkor inkább egy húzott GTX460 1GB verziót. Hosszú távon jobban jársz. Ráadásul 1080p-nél már nem igen kell élsimítás azt nyugodtan ki is kapcsolhatod. GTX460-nal High-on egész jól menne a BF 3. Így a jövőben érkező játékokkal is megbirkózna ha nem is Ultra, de High beállításokon biztos. GTX280-as kártyák garanciája kb most fog lejárni ( 3 év ) és én tuti nem reszkíroznám meg így garancia nélkül, mert ha behal akkor nem tudsz senkihez sem fordulni. Jó gondolt meg.
-
Butcher-HUN
senior tag
Én mondjuk KMPlayert használok a legújabbat + a legújabb nV driver whql semmi kodec és visz mindent no problemo.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23345 üzenetére
Program setting alatt pontosan MIT ertesz? Hol talalhato windowson belul?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23345 üzenetére
Program setting alatt pontosan MIT ertesz? Hol talalhato windowson belul?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Forza.VIDI #23336 üzenetére
Ez van sajnos " öreg " kártyák és idővel sajnos jön a baj.
-
Butcher-HUN
senior tag
Addig oké csak hogy Aida64 azt írja hogy a VDDC nek adja a + feszt amit megnéztem GPU-z és ott 5db VDDC van és mind az ötnek külön hőmérséklet ergo józan paraszti ésszel azok a VRM-ek mivel a GPU nem lehet XD. Na most ennek a feszültségét emelte és mutatta nekem az Aida64. Ötlet?
-
Butcher-HUN
senior tag
MSI Afterburnerben van ilyen hogy ' Core Votage ( mV ) itt pontosan minek lehet adni feszt? A GPU nak vagy a VRM-eknek ?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23315 üzenetére
Én MSI Afterburnert. Látom hasonló tápunk van. Nekem GPS450 A 450W neked is GPS A van?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23313 üzenetére
Én már rájöttem mi a probléma! Most már jó ideje használom a GTX280-at rengeteg drivert kipróbáltam rengeteg fórumtárssal beszéltem így nálam a következő van. El kell fogadnom hogy nem egy tuningos példányom van. a ref órajelek 602/1296/1107 minimális tuningot bír csak e fölött egy kis idő múlva le vált 3D órajelekre 648/1406/1161. Ezt tökéletesen viszi nem hibázik. A tápomat megkérdetem többször is azt írták itt fórumon hogy elég bőven neki és még marad is benne kakaó. Ezt csak úgy lehetne kideríteni ha másik nagyobb tápot tennék alá. Mivel a másik elméletem az az hogy talán a táp miatt van hogy nem kap elég kakaót egy idő után a kártya. Hőmérsékleteket monitoroztam folyamatosan és Crysis 2 alatt több óra játék után a max GPU hőmérséklet 82°C volt a VRM 68~70°C PCB 70°C. 80% fordulaton használom és fülessel játszok így nem érdekel a hangja. Én most a 266.58 WHQL drivert használom és minden oké vele.
-
Butcher-HUN
senior tag
Toljad neki!
-
Butcher-HUN
senior tag
-
Butcher-HUN
senior tag
Szerintetek gtx280 hoz melyik a legstabilabb driver ami viszi a legujabb jatekokat is? Pl: DAO2?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23199 üzenetére
Re! Sem driverben se máshol nem állítottam Super Sampingre. Csak a progiban fel toltam mindent maxra aztán adjál neki hadd szóljon. Amiket kaptam értékeket igen alacsonyak de talán ez a Super Samplingtől volt nem tom. De a legjobb nem tom mi ez a Super és Multi sampling
-
Butcher-HUN
senior tag
Mind kettőtök részéről impressziv a teszt! Látszik hogy a friss architektúra jobban muzsikál a friss teszt programmal mint az én régim. Olvastam sok teszt környezetben hogy léphetnek föl anomáliák mint amit ruph1us kolléga is írt hogy míg a tesztben más fps-t kapott addig az Afterburner-ben mást mutatott. Ezt igazából csak azt tudná megmondani aki a két programot írta mégis hogy mér. Félre ne értsetek nem magamat akarom nyugtatni hogy nem kell váltani GTX280-ról hiszen köztudott és evidens hogy az új architektúra mindig jobb és fejlettebb és általában később szokott beérni mikor már tényleg tudnak hozzájuk írni programokat. Váltani szeretnék mindenféleképpen és én a GTX560 Ti felé húz a szívem, de még számításba jött a GTX470/480-is. Hát majd kiderül mennyiért tudom el lőni a kártyámat és mennyi lesz a + keret. Így a végére készültem még egy Benchmarkkal Call of Juarez DirectX 10 Benchmark
--->[link]<--- -
Butcher-HUN
senior tag
egy valami még mindig nem tiszta ez a HDAO és HBAO melyiket használja az ember? Mire jó? stb...
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Speed® #23179 üzenetére
A processzorom az adatlapomon feltüntetett órajelen fut és a vga-t is tuningoltam ennél a tesztnél! 670/1460/2400. Így kaptam meg az eredményeket. Az igaz hogy jobban fut a Call of Pripyat mint a Clear Sky viszont nekem a Pripyat grafikája sokkal szegényesebbnek tűnik mint a Clear Sky-é. Értem ez alatt hogy nincs az a fákon át szűrődő fény effektus, és a textúra is csúnyább szerintem. Megnéznék azért egy olyan videót amiben látszik a DX10 és DX11 közti különbség.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23168 üzenetére
Feltettem a Stalker Clear Sky-t. A jövőben majd váltok FullHD-ra addig is ez van 1280x1024. Ezért is tettem fel minden maxra szűrőket is. A játék DX10-ben futott. Fraps-al néztem ami köztudott hogy egy kicsit vissza vesz az fps számból! De így is meg van a 30fps stabilan nem megy alá! Max fps amit elértem így 38 volt. Talán proci limites vagyok nem tom Athlon II X4 3,40Ghz. De azért meg nézném mondjuk 1680x1050 gondolom azért gyorsulna a kártya vagy nem?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23168 üzenetére
Melyik Stalker? Mert pl nagy különbség van a clear sky és call of pryipyat között! Mind a kettőt dx10 ben futtattam anno és sokkal csúnyább volt a Call of Pryipyat! Nem voltak meg azok a fény árnyék effektek vagy a nap sugarak mint a Clear Sky-ban. Meg pl fogalmam sincs mi az a HDAO és HBAO! Jó lenne ha valaki végre el magyarázná magyarul mert angolul nekem érthetetlen pedig vágom nem kicsit! DX11 tényleg parasztvakítás! Annyi történt hogy ki kellett hozni az új kártyákat mivel meg szakadt a GT200-as széria ez által az történt hogy csík széllességet váltottak, kisebb fogyasztás, és meg növelték a stream processzorok számát ( CUDA magok ). De mindjárt feldobom a ClearSky-t és megnézem hogy teljesít ezen a kártyán mert anno 9600GT néztem.
-
Butcher-HUN
senior tag
Komolyan olvasom a véleményeket pro és kontra és már teljesen össze zavarodtam
Most akkor érdemes váltani nekem GTX460 ra vagy várjak és ha le megy a GTX560 ára akkor majd arra? Tudom hogy akkor már 20.000Ft környékén lesz az én kártyám, de addigra talán a GTX560 is súrolja majd a 35.000~40.000Ft-os lélek határt.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Speed® #23151 üzenetére
Értem és köszönöm hogy megosztottad velem! Ha jól emlékszem neked GTX260 volt ezek szerint te is váltottál nem? Szívem szerint én GTX560-ra váltanék csak sajnos nekem még nagyon drága és remélem hogy a nyárra már normalizálódni fognak az árak. Akkor a GTX460 nyugodtan vessem el? Ha igen akkor leveszem az apróról a GTX280. De tudod amitől a legjobban félek hogy mire megtudnám venni az 560 addira már a 280 ért nem fogok kapni rendes árat
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23143 üzenetére
Én is fel tettem az apróra a GTX280-asomat meg látjuk el viszik e. Bár azért az is el gondolkodtató hogy GTX280 és GTX460 között sebesség különbség nincs csak technológiai a DX11. Jó a GTX460 mellet szól az hogy kisebb, kevesebbet fogyaszt, nem melegszik stb. De azért lássuk be GTX460 DX11 alatt bizony el vérzik látván a teszteket. Tuning pontenciál van benne de az is véges és nem hoz annyit. Szerintem GTX560 Ti-re érdemes váltani az az igazi méltó utódja a GTX280 szerintem
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23087 üzenetére
Nem semmi teljesítmény az már biztos! GTX560 tényleg annak érdemes venni aki FullHD ban játszik. Egyenlőre ez nálam még nem lehetséges mert monitort is kellene váltanom és utána jöhetne az új kártya. Egyenlőre élvezem a Geforce 9600GT utáni nagy sebesség különbséget és egyenlőre nem foglalkozom a DX11 mizériával. Rengeteg teszt készült itt is és más portálokon de senki nem tudta eddig megmutatni a DX10 vs. DX11 különbséget.
AVP3, Dirt2, Metro 2033, egyedül a Lost Planet 2 ben látszik valami szembetűnő a bogarak kinézete megváltozik egy kicsit mikor be van kapcsolva a Tessalation, meg a Tom Clancy' Hawk 2 ben a hegyek domborulatában látszik egy kicsit. Egyenlőre én azt látom hogy nagyon nehéz át ültetni játékokba ezeket a technológiai újításokat. Nem beszélve arról ha DX11 alatt játszunk radikálisan leesik az fps. Sokak panaszkodtak főleg az említett két FPS játéknál. Vegyük csak nyugodtan példának a Crysis-t híre sem volt még a DX11-nek vagy a tesszalációnak és még mindig top grafika 2011-ben. Saját vélemény de sokkal szebb mint a Metro 2033 vagy az AVP3. Ami tény az hogy az új GPU-k a régi játékokból sokkal több fps tudnak kipréselni mint a régebbiek ez nem vitás. Viszont ahogy rá engedjük a DX11+tesszalációt új játékok alatt egyszerűen ki fogy a szufla és ráadásul nem kapunk + látványt.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23083 üzenetére
gratula!
azért kíváncsi lennék egy tesztre a két kártya közti sebesség különbségre már csak azért is mert én is gondolkodom GTX560Ti-ben. Majdnem vettem egy GTX470 de szerencsére néztem teszteket azért majdnem egy szinten van a két kártya mondjuk annyi hogy a GTX470 ugye DX11.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23064 üzenetére
Megkérdeztem a boltot ahol vettem a tápot és pont az a tag volt bent aki ajánlotta ezt a típust. Na most ő el magyarázta hogy egy 450W-os chieftec-el hajt egy GTX 570 és egy I7-es konfigot tuningal. Ennek a tápnak bőven elégnek kell lennie! Az én gépem maximális fogyasztása úgy 380W úgyhogy bőven beleférek a 450W-ba. 12V-os ágon tudja a 20A. Győzöm hangsúlyozni hogy támogatja a 32nm-es erős 12V ágon a Turbo Boost Mode-ot tehát a nevében is benne van hogy bírja a tuningot a táp. A kondenzátorokról csak annyit amik az alaplapon vannak azok Japán szilárd fém kondenzátorok vannak amire a gyártó a Gigabyte 50,000 órát ír de eleve 2 vagy 3 év a garancia
tehát ha tönkre menne idő előtt akkor vissza viszem és csere. Én nem téged sem magamat akarom meggyőzni hanem maguk a tények amik mellettük szólnak hogy nincs ok az aggodalomra.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23060 üzenetére
ez most melyik táp is volt pontosan?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23056 üzenetére
Sziszifeca kollégának igaz van én is látod hirtelen a teljesítmény néztem nem azt hogy mit tud maga a táp. FSP vagy Enermax.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23052 üzenetére
Kolléga! " táp " topikban teljesen más véleményen voltak többen. Én pont ezzel a kérdésemmel fordultam hozzájuk hogy úgy érzem kevés "headroom" marad a tápban. De többen megnyugtattak hogy ez normális főleg ennél a szériánál. Húzva van a konfigom és már rá engedtem mindent stress programot egy idődben és nem volt probléma
Ez a táp már támogatja a 32nm-es procikat erős 12V ág Turbo Boost mode-ban. Tehát simán lehet vele tuningolni. OCCT/supply stress test---> 1 órát nyúzta a tápot úgy pörgött mint ha fel akart volna szállni igaz
mikor végzett a tesztel kis diagramokkal mutatja hogy minek mennyi feszt/ampert adott a táp. Minden a normál értéken volt se kevesebbet se többet nem adott.
Ha meg elszállna amit nem hiszek ott van a garancia és tele van egy csomó védelemmel.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23049 üzenetére
Ha e kettő tápban gondolkozol akkor inkább a Thermaltake. Szerintem a tuningot jobban fogja bírni mint az Enermax. De ha no tuning akkor Enermax is bőven megfelel. Annyit tudni kell hogy régebben nagyon jó tápokat csináltak mára azért van egy kettő széria ami hagy kívánni valót maga után de összességében jó hírnévben áll táp területen.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23046 üzenetére
az enyém sem kapott minősítést ez a röhej és még is minden rendben van. KB 2000HUF differencia van a GPS és a CTG között ami már 80Gold minősítést kapott. Természetesen 450W-ról beszélünk. De itt sok minden közrejátszik. Milyen elosztót használ az ember természetesen itt is törekedni kell a minőségre én speciel Belkin-t használok erre a célra. Túlfesz védő~ingadozás elleni védelem stb... táp kábel én most azt használom amit adtak a táphoz. Előző konfigom 2 magos rendszer volt egy FSP 400W táp ott pl megfigyeltem vékonyabb volt a kábel ami most van 1,5x vastagabb. Vissza térve minősítés: nem mérvadóak mivel ugye ezek az új tápokra centifikálódnak. De kérem szépen mi van a kicsivel régebbi modelleknél főleg a nagyon jó minőségű delta belsővel rendelkezőkkel? Lehet hogy nincs annyi csati meg harisnya rajtuk de megállják a helyüket + van közöttük amik jobbak és stabilabbak mint a mostani tápok. Természetesen szerelhetőség a gyengéjük.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23044 üzenetére
én meg nem is hallottam még erről az EIST-ről gondolom ez csak Intel platformon van?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23041 üzenetére
Én csak ismételni tudom önmagam illetve tapasztalatomat. De amúgy " cicergés " alatt mégis mit értesz?
PL: nálam terheletlenül semmi hangja nincs a tápnak csak a vinyót lehet hallani ahogy végzi az írás/olvasás-t. Viszont terhelésnél felgyorsul a venti ez tény és " hangos " a táp de engem nem zavar mivel fülessel játszok.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23037 üzenetére
" De mivel nagyon cicereg az FSP, vagyis terhelődik a táp ezért akarok feljebb menni legalább 500W körülre." Még jó hogy hangosodik a táp terhelés alatt ez a dolga. Emeli a venti fordulat számát akkor lenne a gáz ha nem ezt csinálná. Nálam is ugyan ez van ha el kezdek játszani egy idő után a táp begyorsít ez nem azt jelenti hogy kevés a tápom. Ráadásul az én tápom egy 4 magos procit ami húzva van és egy GTX280 OC szolgál ki. Chieftec-nél nem össze keverendő a GPS450 A és a GPS450 AA! A GPS450 A már támogatja a 32nm erős 12V Turbo Mode-ban.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23032 üzenetére
elhiheted nekem FSP 400 ha rá engedtél volna egy furmarkot+prime95 ' smallFFT ' + OCC tuning supply power test újra indult volna , de lehet hogy már az utóbbit nem is kellett volna ráengedni. Furmark értsük már meg hogy vgra-van hőmérséklet figyelésre jó nem stress tesztre. Amúgy érdekes mert nekem Chieftec GPS450 A ( 450W ) van és semmi gond. Ha Chieftec írtam neked hogy a GPS vagy a CTG válaszd. Most hogy veszel 550W ott is oda kell figyelni a belsőre és arra hogy 12V- ágon mennyi ampert ad le. Nem a Watt a lényeg hanem hogy mi van a tápom belül. Az én tápom 20A képes leadni 12V ágon ami bőven elég. Ja és figyelni kell hogy azon az ágon más ne nagyon legyen pl: vinyó, vagy optica ne legyen rá kötve mert túlterhelheti.
-
Butcher-HUN
senior tag
Hát azért nem olyan vének ezek a kártyák
én is egy GTX280 nyúzok és eddig minden játék megy tökéletesen kivétel a Metro 2033 de az a játék annyira szarul van optimalizálva mint a Crysis szval nekem ez nem mérvadó soha sem volt. Teszteltem GTX460 768MB és sok helyen alul maradt a GTX280 tól de volt ahol egy kicsivel volt csak fürgébb de max ilyen 4fps
. A jövőben tervben van egy GTX560 Ti. Ha le megy baráti szintre az ára akkor vételezek egyet és ezt el küldöm nyugdíjba, de addig használom és meglátjuk mit fog teljesíteni Crysis 2 alatt.
Ja és driver ügyileg tényleg a legjobb a 179.45 whql 'rup1u5' kollégától kaptam az infot anno nálam speciel be vált a driver
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23011 üzenetére
azért azt tudni kellene mégis milyen Chieftec és milyen FSP mert ez így elég tág fogalom...PL: én egy Chieftec GPS450 A ( 450W ) használok és elég neki. De azért tudni kellene hány db vinyót használsz mert ezek is megdobhatják a fogyasztást. Ha chieftec-ben gondolkozol ott van még a CTG széria illetve amit én említettem
-
Butcher-HUN
senior tag
hát azért a GTX 280 van még bőven szufla! Azért megnyugtattam magam. Nézegettem a képeket is DX10 VS. DX11 hát látványos különbség nincs. Egyedül tényleg a Uniengine Haven-ben van a Tesselation be van kapcsolva. Hát ennyi lenne a DX11 tesszaláció amivel megnövelik a tárgyak domborulatát stb... És még sebességbeli különbség sincs mert van ahol a DX11 lassabb mint a DX10
-
Butcher-HUN
senior tag
Ime az adatok valaki tud rá ésszerű magyarázatot?
http://kepfeltoltes.hu/view/110113/535686186N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/110113/4846081092_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Uniengine:
http://kepfeltoltes.hu/view/110113/9466980383_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Butcher-HUN
senior tag
Ismeritek híres Unigine vga tesztelő progit? Na most én lefutattam a Haven-t igaz Tessalation OFF mivel azt nem támogatja viszont DX11 ben indult a teszt minden fullra raktam. De hát kérdem magamtól hogy a GTX 280 DX10 et támogat nem? Megnéztem Aida64 el írja hogy CUDA támogatás meg OpenCL stb és ott a support között ki volt pipálva hogy DX11 api. Most akkor mi is van?
A GTX 280 támogatja a DX11 et vagy sem?
-
Butcher-HUN
senior tag
Mától ' tag ' vagyok
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
The Lord #22900 üzenetére
Én abból tudok ki indulni hogy egy Chieftec GPS450 A (450W) tápom van. Egy GTX 280 van benne és simán viszi tuninggal. Ha ez elviszi a tieddel sem lesz gond. Én a helyedben ha tudja az alaplapod 4 magosat vennék már csak a jövőre is gondolva. Az E8400 kihajtaná tuti meg ha kapna tuningot akkor meg egyértelmű de a jövő a többszálúságé.
-
Butcher-HUN
senior tag
A két kártya között mi a különbség? Sebesség? Néztem a GTX 295: Texture Fill Rate (billion/sec) 92.2
A GTX 580: Texture Fill Rate (billion/sec) 49.4
jó tudom GTX 580 több a Cuda mag és DX11 de akkor is gyorsabb a GTX 295 Textúra számításban nem kicsit!
Nem véletlen vettem GTX 280 meg volt az oka tudtommal majdnem a legerősebb egy gpu-s dx10 es kártya. Egy sebességen említik a GTX 460 hol az győz hogy a GTX 280 de azért azt nem szabad elfelejteni hogy a 460 egy középkategóriás kártya + dx11 ben kifogy a szufla belőle més mire tényleg használni is fogják a dx11 et a játékok a térképen sem lesz.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #22869 üzenetére
most 2d ben elvileg a GPU: 301Mhz megy és AIDA64 Extreme Edition szerint a következő hőmérséklet van terhelés nélkül 2D ben.
GPU: 49°C
GPU Memória: 41°C
GPU Környezete: 43°C
GPU VRM: 45°Cez mind referencia hűtővel + ventilátor sebessége 40%
a kérdés az megbízható e az AIDA64 illetve hogy jók ez az értékeim?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Butcher-HUN #22865 üzenetére
Mondjuk annyi észrevételem van hogy én MSI Afterburnerer tuningoltam anno a Geforce 9600GT-t. GTX280 nál engedi ugyan a ventilátor szabályozást de ha beállítóm az órajeleket és apply semmi ugyan azt írja hogy 602Mhz megy a diagrammon ahol mutatja a hőfokot is gpu használat, viszont ahol meg húzni kell a csúszkákat ott azt mutatja amire állítottam. Láttam hogy aktíválni is lehet a feszültség szabályzót ahoz nem merek hozzá nyúlni mert annyira nem értek hozzá. Milyen progival lehet húzni fesz emelés nélkül az órajeleket+ tudja a progi a manuális venti szabályozást is. Köszi előre is!
-
Butcher-HUN
senior tag
Referencia hűtős GTX 280 van. Az normális hogy nincs terhelve a kártya és forró? Most van ilyen típusú kártyám először csak aggódok mi lesz ha játszok majd?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Laraxior #22854 üzenetére
köszönöm mindenkinek a választ! Hát majd meglátjuk milyen lesz a leányzó fekvése. Max lemondok a tuningról. 1280x1024 ben reméljük nem kell húzni a GTX 280 meg hát azért ez a kártya azért brutál
életem első ilyen nagy kártyája. Tudom vannak már DX11 stb de elég jó áron jutottam hozzá alig volt használva 1 hetet. Szval az én igényeimet kifogja elégíteni és igaz lemondok a DX11 ről ami szerintem gyerekcipőben jár még. A lapom úgy is tudja a 6 magot és a ddr3 is még egy darabig marad videokarit meg lehet majd venni ha ebből végképp kifogy a craft.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #22851 üzenetére
értem. De az üzletben ezt illetve egy Corsair CX430 ajánlottak. A nagyobbat választottam a biztonság kedvéért. Meg a keretbe ez a táp fért bele. Itt a topikban illetve a másik milyen tápot vegyek topikban is azt írták hogy a 450W os elég lesz mivel az össz rendszer fogyasztásom ugy 366 W lesz.
Gigabyte MA770T-UD3
AMD ATHLON II X4 640
4GB CORSAIR DOMINATOR 1666 DDR3
300GB WD RAPTOR 10000RPM.
OPTICA
GEFORCE GTX 280.
ez jött ki ugy 366W ra tehát a fent említett ' headroom ' meglenne.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Laraxior #22847 üzenetére
ez a táp fért bele a keretbe. Ráadásul PC boltban nézte meg hozzáértő hogy elég lesz és azt mondta hogy ez a táp elvileg 80+ os. De tényleg itt is ahány ember annyi féle válasz. Tudom hogy csak segíteni akarsz de egyszerűen már össze vagyok zavarodva. Amúgy mi az a molex?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali processzoros kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Formula-1 humoros
- Formula-1
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest