Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- iOS alkalmazások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telefunen
őstag
válasz
Sziszifeca #23060 üzenetére
Jó táp az, csak nem egy GTX280-at kell mellé társítani
A "Melyik tápegységet vegyem?" topikból:
FSP-PNR: PNF-nél kisebb hatásfok, nagyobb mértékű melegedés "köszönhetően" a kisebb hűtőbordáknak, kisebb szekunder oldali borda és a primerköri pufferkondenzátor is kisebb. Emiatt hangosabb a PNF modelleknél, mivel a hamarabb felmelegedő bordák miatt már alacsonyabb terhelésen is felszabályoz a ventilátora. Ettől függetlenül ugyanúgy az ajánlott tápok között a helye, minőségi kapcsolástechnikával és alkatrész megválasztással rendelkezik...
...Igazából itt az eltérés, hogy áganként lett gyengébb a CRG (és egyben a PNR is, ami hasonló adatokkal rendelkezik), nem összességében. A PNF ágankénti nagyobb terhelése, az esetleges nagyobb terhelési aszimmetria lehetősége leginkább csak tuningnál mutatkozik be, átlagos konfigurációkban vajmi kevéssé tetten érhető.
Szóval ezért lehetséges, hogy nekem a 350-es PNF elvitt egy hasonló teljesítményű konfigot.
Esetleg próbálj meg variálni a bekötéssel. Az egyik PCIe tápcsatit az egyik ágról, a másikat a másik ágról kösd be.
-
Telefunen
őstag
válasz
Sziszifeca #23056 üzenetére
Fel se merüljön a Tt! Mindössze 1db 12V-os ága van, és az is csak 22A-es. Azért 560W-os, mert az amúgy sem kihasznált 5V-os ágon tol 40A-t, a 3.3V-oson pedig 30-at. Ez kevés, ennél az FSP-d sokkal jobb.
Egyébként a 400-as PNR tudomásom szerint kb. a 350-es PNF-nek felel meg (vagyis a hatásfoka is mindössze 65-70% körül van), szóval erősen határ, de mennie kell.
-
Telefunen
őstag
válasz
Sziszifeca #23049 üzenetére
Csapj le az Enermaxra, mielőtt elviszik! (mondjuk már 5 éves modell az is, de a gyártó rá meri mondani, hogy "high efficiency", szal olyan rossz hatásfoka nem lehet)
a Tt-vel meg ne is foglalkozz.
-
Telefunen
őstag
válasz
Sziszifeca #23041 üzenetére
Az EIST hasznos, de ha nem alapfeszen tuningolsz, akkor úgyis ugrik. Én nem hallottam még, hogy ez segítene, de egy próbát megér.
@23043: Az EIST a proci feszültségét és szorzóját veszi vissza üresben (a C1E csak a szorzót). Sajnos csak alapfeszen működik.
@Butcher-HUN: Nekem vmi. 234W (GTX280) vs. 185W (GTX285) rémlik. Egyébként cicergés alatt szerintem a tekercsek hangját érti a tápban.
-
Telefunen
őstag
válasz
Sziszifeca #23037 üzenetére
Ha már így beleszóltam, akkor annyit még hozzátennék, hogy a 350-es PNF nekem is cicergett load alatt a 2900XT-vel és a B2-es Conroe-2M-el (ami az új tulaja mérései alapján többet evett 7x500-on, mint a mostani Q6600-am, 8x400-on), mégsem lett belőle semmi gondom, azóta is azt a tápot használom (a venti lett csapágyas benne). Szvsz. azt a konfigot, a wolfdale-el el fogja bírni a 400-as 60GLN, ha nem zavar a cicergés, akkor ezért nem muszáj cserélned.
A GTX285 mondjuk kevesebbet eszik, nem?
-
Telefunen
őstag
válasz
Butcher-HUN #23035 üzenetére
szerintem megér a dolog egy tesztet, én arra tippelnék, hogy nem lesz ott semmiféle újraindulás
A te géped pl. többet eszik mint az övé a penryn-el, meg a két modullal (még ha DDR2 is), szal bírni fogja az FSP.
-
Telefunen
őstag
válasz
zed1983 #15981 üzenetére
Szvsz. nincs az a táp határon hajtva.. Az én konfigomat is egy 350W-os PNF hajtja, pedig az enyém valószínűleg jóval többet eszik (E6300@3,5GHz -ez még a jóöreg Conroe 2M, 2900XT@800/900, 4db 1Gb-os RAM 2V-on, 2db Sata hdd, 3db 8-as venti a házban, külső USB-s hang..) Játék futtatásakor a menü és az átvezető videók sokszor okoznak némi ciripelést, de ez talán nem a táp sara.
Egyébként ha nagyon le van terhelve a tápod, akkor terhelés hatására a +12V leesik szépen (nálam pl. egészen 11,7V-ig, ami még belefér a 10%-os hibahatárba, de azért necces). Esetleg indíts egy HWMonitort miközben furmarkot futtatsz, és futtatás után nézd meg a "min" oszlopban található értéket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lightyear - befektetési app
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- World of Tanks - MMO
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Eredeti játékok OFF topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2015 - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest