- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
schwartz
addikt
Csajoknak van, hogy nem mondok igazat... De kulonben, szoknyad van?
Ha nem, nyugodt lehetsz, me' nem verlek at...
Kb. egy eve volt az a kartyam. Ha jol emlekszem, akkoriban semmilyen szoftveres fesz emelesi lehetoseg nem volt. Forrasztani meg nem alltam neki egy szar tremark teszt miatt... -
schwartz
addikt
800/1600/2530. Ez volt a max Vantage stabil orajel, fesz emeles nelkul. (kulonben fenn van a listan is)
Az XFX GTX285 meg egyszeruen csak annyit birt... -
pisti88+
senior tag
Ahogy Henk is mondja a tuning mindíg szerencse dolga lehet hogy pl egy Galaxy fogja porba alázni a másik fél Evga cuccát, vagy fordítva vagy jön egy xFx és hülyére veri mindkettőt, sajna nemlátunk a karik "lelkébe" mert ha tudnánk mit mennek tolongás, és verekedés lenne a legjobb cuccért
-
AirBooms
addikt
-
rup1u5
nagyúr
....ha vetted volna a fáradtásgot, hogy rendesen elolvasod a hozzászólásaimat ha már ilyen szépen rájuk kerestél akkor azt is látnád, hogy semmi bajom nincs a hőmérsékletekkel a 260-amon! Ami volt az is driver probléma miatt volt, mert folyamatosan 3D módban ment, még akkor is ha csak a desktopot néztem. Hosszas keresgélés után jöttem rá hogy a GTA 4 okozza ezt. De ennek ismét semmi köze a kártyához.
Most már értem miért "szeretnek" téged olyan sokat itt ph-n. A hülyeséged hihetetlen erős meggyöződéssel párosul! Inkább ismerd be hogy nincs tapasztalatod ezekkel a kártyákkal, és hogy semmiféle statisztikát nem tudsz mutatni arról, hogy tömegével döglenének meg, ahelyett hogy nyomod a hülyeséget tovább.Az elöző hsz-ből már nem sikerült kiszerkesztenem a "szerencsétlen"-t, mert lejárt a limit.
Nem volt szándékomban személyeskedni de ekkora maszatolás láttán amit itt művelsz ez bukott ki elsőre. Szóval azért az egy szóért bocs!De a többi véleményem továbbra is áll.
-
rup1u5
nagyúr
Hogy jön ez ide?
Azt se tudod mit beszélsz te szerencsétlen!Nem a tuningolhatóság/nem tuningolhatóság a téma, hanem az hogy riogatod az embereket, hogy szarok az olcsó nyákos 260-ak. Ezzel azt a téves elképzelést táplálod, hogy elromlanak, nem működnek megfelelően, tömegével mondják föl a szolgálatot.
Erről szó sincs! Tökéletesen működnek és ellátják a gyári specifikációban megadott feladatukat!
Fejezd be a csusztatást és ismételten mondom, hogy csak olyan hardverről mondj kritikát amit legalább egyszer birtokoltál és teszteltél is! -
rup1u5
nagyúr
Evga nem igazán az a "tesco gazdaságos" kategória. Nyilván nem lenne rá 10év cseregari ha annyira rövid lenne az élettartama.
Fölösleges riogatnod az embereket ilyen rémhírekkel. Azelött is láttunk már ilye "olcsósítást" és nem kezdtek el tömegesen hullani a kártyák.
Akárhányszor valaki itt azt kérdezi, hogy milyen 260-ast vegyen te megjelensz és linkelgeted ezt a hírt mint valami vészmadár. Szépen kérlek, hogy fejezd be!
Annak tudatában, hogy neked 192-es figyel a gépedben, inkább úgy hat amit csinálsz mintha savanyú lenne a szölő! Nem vet rád tul jó fényt.Inkább ne nyilatkozz arról amiről nincs tapasztalatod. Vagy vegyél egy 216-os 55nm-es kártyát, szedd szét és nézd meg hogy mennyire undorítóan olcsó tákolmány az egész.
-
Laraxior
titán
-
zed1983
őstag
Kipróbáltam ma egy cx400-al és a Crysis-nél hallottam megint azt az éles hangot menüben, de már lehet begolyóztam, mert itt is inkább a cx-ből hallottam, lehet olyan frekvencia tartományban szól, hogy képtelen vagyok megállapítani, hogy honnan ered valójában
A lényeg a lényeg : lehet lecserélem egy GTX275-re
-
Beowulf_78
addikt
Akkor ennyi. Nem táp gond.
Én is az alaplapok fázisaira gyanakodtam egyébként...de pontosan nem lehet kideríteni csak ha ki van véve az alaplap. Visszhangzik a ház, lehetetlen megállapítani honnan jön a tücsök hang.
Már 1 éve tolom a Maximus Formulával, és bár valószínű ez cicereg, a lapnak kutya baja, és atom stabil.
-
chege
aktív tag
azt hiszem két féle GTX260 van 3D fesz terén egyik 1.06V másik 1.12V-t kap, ez alapján változik gondolom a 2D fesz is. Ez is amolyan VID alapján mehet szerintem.
(#15944) Qru - Ha furmarktban bepipálod az Extrem Burning Modot akkor az sem forog, lehet ez a nemforgós az jobban melegít.
-
Qru
MODERÁTOR
Megnéztem. 2D-ben 1,1125V 3D-ben meg 1,1250V. Riva kb jól saccolt (persze ezek szoftveres mérések csak, szóval...).
Viszont a fura, hogy az ebbe beépített "szőrösfánk", nekem egy helyben áll, miközben szerinte van 145FPS-em.
Viszont a gpu-t melegíti szóval mégis csinál vmit.
-
Szép eredmény az biztos, még a "nagyok" (280) között is.
Múltkor elég sokat nyúztam a kártyát, valószínű megtaláltam a végét ezzel a 740/1520/1260-as órajellel. Ha a memóját emelem, akkor fagy, ha a másik kettőt akkor meg szemetel vagy nagyon leesik a gpu pontszám. A procin még bűvölhetnék, de a fenét se érdekli hogy őszinte legyek.
-
Qru
MODERÁTOR
GPU-d jól bírja a nyúzást, enyém 730 felett már nem szeret menni de ugye nekem 216sp-s van, azok kevésbé bírják a tunigot.
Shader órajelen még húzhatnál kicsit, mondjuk sokkal többet nem fog menni, általában 1500-1600 körül van végük.
Procid nagyon jól muzsikál (na ná i7, nem csoda) Nekem 18438 a vége eddig (ezt még 182,08-al mértem anno), proci pontokban van jó 3k előnyöd. Kéne nekem is egy i7 és ott is lennék a nyomodban kb...
-
-
Beowulf_78
addikt
A vitátok szakmaiságához hozzászólva, mert már elég régóta húzodik, a Gainward megoldása egy rakás szar. Miért? Mert iszonyat sokat kísérleteztem VGA léghűtésekkel, elsősorban 8800 GTX-nél. De ez lényegtelen, mert itt most a 2 slot-os gyári hűtést kell összevetni egy moddolt hűtővel. 8800 GTX-nél ez bizonyságot nyert, hogy a gyári hűtés a legalkalmasabb a kártya lehűtésére (ami ref. hűtés lévén olcsóbb is). Én 10k-t költöttem hasonló hűtésre mint ami ezen a Gainward-on van, és lefelé görbült a szám, mivel a tesztek alapján best of the best hűtőt csináltak belőle gyárihoz képest 10-15 fok minusz stb... ehhez képest 2-3 fokkal rosszabb volt a gyárinál. A 2 slot-os ref. hűtők NV kariknál 8800 óta bizton állíthatom hogy a legjobb megoldások közé tartoznak, bármelyik másik alternatíva csak rosszabb. Kivéve a HR-03+-t ami jobban hűtött ventivel, de cserébe elfoglalta az összes PCI aljzatot mert a kártyától 9cm-re állt el ventivel együtt. A markentig dumát, hogy mit írnak egy tesztben meg hagyjuk..nézz át a 295 topikba. Imi ennek lett az áldozata. Potom 7-8k-t bukott, mert annyira hiszékeny volt mint te. Megvette (külföldről rendelte) az EVGA backplate-et a 295-re mert a tesztekben 8-10 fokos javulás volt látható backplate használatával. Majd amikor feltette meglepődve tapasztalta hogy 1 fokot sem javult a hőmérséklet.
De elég ha visszagondolunk a 12k-s Zalman VF1000 mizériára amikor bejött...tesztekben az is nagyon hűssé tette a kártyát, a gyakorlatban meg izzottak tőle, aki megvette, mindenki beszopta.Ennyit a Gainward megoldásáról.
-
schwartz
addikt
Hogy nem lattal sok topicban az lehetseges. De, hogy leugatsz itt mikozben gozod sincs mirol is van szo lenyegeben, megmosolyogtat. Mondhatni tudok egy s mast a GT200-as kartyakrol, ellentetben veled. Te mitol lennel nagyobb szaktekintely mint en?
Egy helyen diplomaztunk? Elotted vedtem meg a Ph.D-met? Gondolom nem. Akkor mi a fasznak nyeljem le a pokroc stilusod?Nem titok, hogy a gyartok mindent elkovetnek, hogy csokkentsek a GT200-as kartyak eloallitasi koltsegeit miutan az NV szabad kezet adott. Nezz mar ra a ket hutesre? Szerinted melyik az olcsobb megoldas? A nyakot miert kellett attervezni? Miert nincs lehetoseg fesz allitasra es ebbol adodoan a power management-re?
-
schwartz
addikt
-
HSM
félisten
Jajjmár... A tesztek.... Felhúzom ezen a ventit, és megfázik a refkari a GS órajelén.... Max akkor lehetne összehasonlítani, ha azonos zajszintet, vagy maximális ventifordulatot állítanál be.... Nézd meg ezt... És mégcsak nem is volt maxon, igaz, így már elég hangos...
(de még épp elviselhatő) De jól meg is volt cibálva... [link] Ja, és ez ráadásul a melegebb, 65nm-es, nem az 55-ös..... (Mondjuk az 55nm-es refire gyengébb hűtő is került.)
(#15052) Zájec: Naja, de azért nemindenkinek van 25cm-es házhűtője a háza oldalán...
Nekem a halkan járatott 12-es már nem elég, hogy elég hamar elfújja a meleget..... Pedig van vagy 6db 12cm-es házhűtőm, igaz, mind alacsony fordulaton, hogy halk legyen a cucc....
-
HSM
félisten
Ja, biztos jól hűt, de én nem vállanám be, hogy befűtsön a házamba.... Ez a nagy baja ezeknek a nem-ref megoldásoknak.... Szép, jól hűt, halk, de "kellemesen" melegít mindent belül.... Olyan 100W-ig ez okés így, de egy 180W+-os kártyára nagyon gyengus elképzelés....
A refi GTX260-amnak csak a memhűtő panelja dobott legalább 5 fokot a csipszet-hőfokomon....
Mondjuk minden más viszont hűvösebb mellette, mint előtte a befelé-is fújó 4850-el... -
HSM
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Assetto Corsa Competizione
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest