- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gyufaaa #18384 üzenetére
Ez egy másik topikba való de:
Talán a legegyszerűbben úgy tudnám szemléltetni, hogy a Shader órajel a GPU "belső" órajele a GPU clock meg a "külső".
Alap esetben a "külső" és a "belső" órajel között egy fix szorzó van ezért változik a "belső" akkor is ha csak a "külsőt" változtatod. Ha a link gombot kikapcsolod szabadon állíthatóvá válik a "belső" órajel. Általában olyan 1500MHz ig szokták bírni ezek a GT200-magok stabilan. Igazán nagy gyorsulást fps-ben nem fog hozni, mert eleve magas órajelen jár. Pontosabban nem ez a szűk keresztmetszet, hanem a ram órajele és a gpu "külső" órajele. A ram, lévén hogy GDDR3-as olyan 2100-2200-ig szokott stabil lenni de ha szerencsés vagy 2300-2400-es órajel is elérhető.Stabilitás tesztre Furmark, 3DMark ha nem vagy a szintetikus tesztek híve akkor meg egyszerűen játsszál. Ha nem fagy ki, nem kockásodik/esik szét a kép és nem is sül meg a gpu akkor hajrá.
85-90fok még belefér, bár inkább növeld a venti fordulatszámát ha már 85 közelében jársz.
-
Ediva8
tag
válasz
Gyufaaa #18356 üzenetére
Nekem ugyanilyen ventivel van egy GTX 260-om. Szerintem nincs gond a hűtéssel.Alapon olyan 42-45 fokos,persze szépen visszaveszi az órajeleket 2D-be.Másokkal ellentétben nekem ezzel sincs gondom.Tökéletesen vált 2D és 3D között, játékok után is.Én jelenleg a 191.07 drivert használom.Játékok alatt sem megy a 75 fok fölé.Furmarkba tesztelve is 85 C-nél megállt. A ventiket alapjáraton kb 40%-on pörgeti,így hangjuk szinte alig van,játékok alatt sem sokkal hangosabb,nekem még nem volt zavaró egyszer sem,igaz én még nem tuningoltam,mert alapon OC verziós.A házam viszont jól szellőzik,elől és hátul is van házventim.Összességében én eddig megvagyok vele elégedve,és a 450-e Chieftec tápom tényleg röhögve elviszi a VGA -t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest