Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
denko
senior tag
Sziasztok!
Most csináltam meg az A1 re a kreszt, de kiderült hogy az autós sulinak 1 oktatója van, és ő nem vállal órákat sem munka előtt sem utána sem hétvégén. (Facepalm) . Van valakinek tapasztalata esetleg hogy Budaörsi viragpiacon van-e olyan oktató aki akàr hétvégén tud órát adni vagy este?
Köszönöm -
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ebben viszont van szó a benzinesről is. Én úgy értettem canniball kommentjét, hogy a hideg motort nem erőlteti alacsony fordulatról. Szerintem ez összehangban van a linkelt cikkel.
Vagy rosszul értem? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azért az 1-2% nyomaték- és teljesítménynövekedésért cserébe igen macerás és költséges lehet gyártani. Ugyanekkora növekedést más módszerrel valószínűleg jóval költséghatékonyabban el lehet érni.....
-
Topiccsendőr
addikt
Ujabb erdekesseg a tudomany es technika vilagabol

Meg jonehany eve megfordult a gondolat a fejemben, hogy ha a golflabda csupan a mintazata miatt messzebb repul, mint egy sima feluletu labda, miert nem tudjuk ezt felhasznalni egy szivocsonel? Es ha felhasznalnank, mennyit nyernenk vele?
Nos valaszt kaptam a kerdesemre.
Raadasul adatokkal! Ezeket altalaban titkolni szoktak, es instagramon csak ugy kirakja?
Orok hala: -
z123456789
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
Köszi.

Qualitat autosiskola...de még mindig nem hívtak, hogy mikor mehetnék vezetni.
Őket elfelejtem egy jó időre, és ajánlani sem fogom senkinek. Haveromnak, még a KRESZ vizsga napján adtak időpontot vezetésre egy másik sulinál, másnap ment vezetni, és már kapta is a vizsga időpontokat.
De hát...azt hittem ha itt van ismerős, akkor ez egy jó suli. Már látom, hogy nem. Meglátszik hogy ilyen hülye fricc neve van.
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"de ha alacsony fordulaton mesz, hideg olajjal, ahol nem rangat, semmi baja nem lesz tole"
Ezt próbálom én is elérni hidegen, rángatási küszöb felett + 6-700 rpm a biztonság kedvéért kis gázzal. Attól baja nem lehet. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Nem, nem annyira. Ezert jegyeztem meg, hogy ugyanezt nem tudod sztereotipizalni benzinesre, plane motorkerekparra.
Nagyobb a suritesi vegnyomasa a dizelnek, es ott is akkor art, ha a felsorolt problemak fennallnak. Termeszetesen el kell indulni, de ha alacsony fordulaton mesz, hideg olajjal, ahol nem rangat, semmi baja nem lesz tole. -
Geresics
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
érdekes, nekem még úgy tanították, hogy benzin motor hidegen alacsony fordulaton. Ha van turbo, akkor viszont ezt felejtsem el, hogy vegyen fel elég olajat a kenéshez...

-
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tök mindegy, nyíróerő egy benzinüzemű motornál is pontosan annyira gyilkos, mint egy dieselnél.
Hideg motornál hülység erőltetni a kis fordulatot, el kell indulni és használni, nem is értem h nem jött ez le. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Votma, es szamunkra teljesen hasznalhatatlan.
Javareszt dizel motorrol szol, aminek az olajat felhigitotta a dizelolaj, es meg az olajpumpa is meg van kopva. -
HSM
félisten
válasz
Tarill
üzenetére
Nekem a k8-ason mióta beállították a szinkront és a gázállás jeladót, 2000-től szépen használható. Mondjuk nyilván lesz rezonancia, ha így rányitod a nagyobb gázt, de mondjuk forgalomban vegetálni tökéletesen megfelel. Bő 2-3000 rpm között teljesen jól el lehet vele lenni sík úton, ha nem sietsz.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Tarill
üzenetére
Az SV650 sokkal jobban használható, én 3000 fordulat alatt azt sem használtam.
Teljesen tökéletes a 100/5000 fordulaton, onnan már nyugodtan húzhatsz neki teli gázt is, megvan a fordulat hozzá.
A 1000 V2 túrasportok pl: VTR1000F vagy SV1000-nek hosszú az áttétele, nekik nagyon alacsony a fordulatszámtartomány még 100 tempónál, így alacsonyabb sebességfokozatban kell használnod. -
-
freelanced
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, szerintem abszolút zajosan járt, bár akkor tudok majd bővebben válaszolni ha már nálam lesz a gép. A szervíz, hogy miért nem vette észre mikor anno elvittem jó kérdés. Red hot...
Az a baj nekem viszont nem volt releváns tapasztalatom, ezért lehet, hogy simán nem tűnt fel.
-
veze
őstag
mértem zajszintet ilyennel [link]
fél méterre , 45 fokos szögben a kipufogo végéhez mérten, 2/3 névleges fordulaton 102-103 dB ( na jó, 104 is volt kicsit )
ez most sok vagy pont jó?
lehet, a műszer nincs olyan pontos mint amit a NASA használ, de valahol érzem hogy nem sokat tévedhet
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Se milyen harc nincs itt, meg birkó sincs, csak nem szeretem ha olyan ember mondja mit hogy csináljak akinek a tapasztalata hogy is fogalmazzak minimális.
Én is tudom mivel hogy lehet menni, hogy kell használni, főleg azokkal a motorokkal amik a tulajdonomban voltak, vagy próbáltam.
Azért van némi rálátásom a V2, sor4, sor2, 3 henger, 1 hengeres motorokkal kapcsolatban, mivel volt szerencsém hozzájuk, van összehasonlítási alapom, mi mit szeret, milyen tartományban hogy viselkedik. -
Gaboman
nagyúr
120 km/h-val lehet vele menni, ha komolyat akarsz előzni váltani kell, egy V2 1000 nem szereti az alacsony fordulaton való közlekedést, kész, ennyi!
De azért arra had kérjelek ne te oszd az észt hogyan kell használni normálisan a motorkerékpárokat.
És itt fejezzük is be a témát.
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Azon gondlkoztál-e valaha, hogy miért van a motoron a hatodikon kívül még 5 másik sebességfokozat, amiből egy ezresen általában legalább 4 alkalmas 120km/h-s közlekedésre?

Teszem azt, ha prüszköl 6.-ban 120 alatt, akkor miért nem hagyod mondjuk negyedikben, ahol se prüszkölés se semmi, és még meg is mozdul, ha gázt adsz? Slusszpoén, felfelé is megspóroltál két váltást, és majd amikor fékezni kell is megspóroltál újabb kettőt.

-
tboldi
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
Gratula!

Egyébként helyileg hol csinálod?
-
Gaboman
nagyúr
Na most, senki nem a power előzésekről beszélt itt 120 tempónál, hanem mit is írtam, ez az a tartomány ahonnan a motor ment 6.ban, ez alatt nem is szeretett lenni mivel csak prüszkölt, csapkodott.
Egy Sor4 1000 teljesen más, az már 60 km/h-nál is 6.ban elgurul mivel sokkal egyenletesebb a járása, nem azt mondom hogy onnan kell előzni és nyélgázon menni vele.
De mindenféle probléma nélkül elgurulna ha az ember akarná.
Egy nagy cm3 SM-nél 120 km/h-nál sehová nem kell váltogatni, ott már akkora erő van jelen, szinte nyomatékcsúcson van a motor, ezért van az hogy csak gáz kell, váltani szinte felesleges. -
BoB
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor már ki is ugorhatna, az is jó

-
Ferdzsoo
addikt
Azért én egy superduke 1290-et is kirpóbálnék ha össze akarnám magam fosatni.
Ugyanannyit megy mint a Vfr-em sőt 15nm -el több meg 80 kilóval könnyebb... lol.
De különben tudom ajánlani az endúrózást is bármilyen 250ccm feletti géppel, az első nagyobb kő amire rávágtázol meg az első nyomvájú ami megvezet garantáltan befosat...
-
BoB
veterán
-
Pocee
senior tag
Még egy új yamaha vmax-t kellene kipróbálni,első ránézésre lehet hogy jó élménymotornak,kellő tartalékkal,de közúton még nem is láttam.
-
HSM
félisten
A "nem akarok váltogatni" az Sv650-el is működik. Kb. 60-tól 200-ig elvan 6.-ban, szval sanszosan egy ezres is valahogy boldogula mutatvánnyal. De ha sietni akarunk, akkor igenis ott a váltó, ne legyünk már lusták párszor lenyomni... (És ha már lustaság, felfelé milliót váltani nem voltunk lusták?
)(#90454) geresics: Haha... Ő vett is!

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egy idevágó Moldova Gy. idézet:
Régóta kéri az öreg gazda a környéken dolgozó mezőgazdasági pilótát, hogy egyszer már vigye fel repülni magával. A pilóta végül megsokallja:
– Na, jól van, üljön be, András bácsi. Majd igyekszem, hogy ne felejtse el ezt az utat.
A gazda beül, a pilóta fenn a levegőben rögtön csinál egy meredek figurát, András bácsi bólint:
– Hát igen, erre gondoltam.
A pilóta „dugóhúzóba” viszi a gépet, aztán hirtelen felkapja, az utas alatt forró lesz az ülés, de ő csak derűsen legyint:
– Hát igen, erre is gondoltam.
A pilóta »leborít«, vagyis fejjel lefelé fordítja a gépet, az öreg megköszörüli a torkát, de csak annyit mond:
– Hát azért erre nem gondoltam volna!
Leérnek a földre, a pilóta nem állja meg szó nélkül:
– Ugyan már, András bácsi, mire mondta azt, hogy gondoltam és hogy nem gondoltam?
– Hát arra, ugye, számítottam, hogy bepisálok, arra is, hogy összecsinálom magam, de hogy mindez a nyakamba folyik, arra nem gondoltam volna.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Belegondolva lehet csak valami k.rva jó hullámvasútra kéne felülni.

geresics: Kicsit videójátékos, de nem rossz egyáltalán.

-
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem tudom, azért kérdeztem, hogy esetleg az nem alternatíva-e? Még soha nem próbáltam v4-et.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
Mondjuk egy V2 1000 sem olyan nagyon baráti 3000-3500 alatt, ott csak csapkod meg egyenletlen a járása.
A V2 1000 Hondám 120-től kezdett el menni 6.ban alatta nyögvenyelős volt a mutatvány.De egy sportmotoron amúgy sem kellemes az élet 150-160 alatt, mivel ott még tartanod kell magad a motoron, az említett kilométernél meg a szél is tart már ha nem búj be a plexi mögé. -
Gaboman
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
Nem!
Nem csak a blokkról van itt szó, hanem a súlyról is, a kanyarsebességről, a féktávokról, ezek mind jobban élvezhetőek egy SM gépen utcai körülmények között.
Egy kanyargós részen, élesebb kanyarokban, féktávoknál sokkal gyorsabb vagy vele.
Én saját bőrömön tapasztaltam már meg párszor mit is tud, az élmény sokkal de sokkal nagyobb. -
Gaboman
nagyúr
Azt kell eldöntenie hogy mit is szeretne valójában, a GSXR, R1 nagy tempónál nyújtanak élvezetet, egy SM lassabb tempónál, igaz nem mennek 200 fölött de amit alatta művelnek az fenomenális.
Ahogy írod is aki igazán perverz az egy 500 2T, ahhoz tudás is kell rendesen még SM szettel is.GSXR tulaja elmondja szépen milyen is vezetni a kölcsönbe kapott 500 2T Hondát.
Öröm hallgatni és nézni ahogy élvezi mit is tud egy ilyen motor. -
Orbb
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
ezt akartam írni, horror áron kell 2felni, akár gyári, és akkor csak kerék ki, be.
amúgy meg ja, azt mondják olyan 10 000 fut el a TKC 80, vegyesbe.(60 40)ja igen, és tapadás.
amit én közúton (ki)motorozok, azt a K60 is bőven tudja, sőt., de ezt mondtam is Neked.
TKC hasonló, lehet dönteni, csak a bütyök miatt a határon "táncol"egy picit a segge a motornak. -
Pocee
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Vagy üzemórás 450es négyütem,vagy 250 kétütem,de ha valaki nagyon perverz 500 kétütem.homokon persze.kövön nehéz olyan motort csinálni,hogy gyors is legyen meg szakítson is,azért a r1 gsxr1000 még 200nál felvehető kerékre,oké hogy nem nyomatékból,de ha megcsinálja csak nem gyenge...nehogy már a nagy átlagnak ez kevés legyen.
Szerk: ha meg áttételezünk megint csak kerekezés lesz a vége.a hülye embernek semmi nem elég már

Múltkor vittek az új RS6os audival nem tudom valami 580 lóerő de úgy szálltam ki hogy ennyi?100ig ment az nagyot de utána semmi élmény nem volt,bár lehet a kényelem elviszi a durvaságot -
demars
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Igen, tőle vettem.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
demars
üzenetére
Alul szerintem ez sem combos. Es se nyomatekgorbe, se valtoattetel adat nincs, szoval nem tudunk rola semmit, csak hogy 310 el megy.
Ahogy neztem, az rsv4 1 ese kb 100 ig van, az joval baratibb, mint a mostani 150. Szerintem az erezhetoen nagyobbat tol meg akkor is, ha ugyanannyi nyomatek all rendelkezesre.
De Gabomannak van igaza, es egy supermoto lenne az igazi jo valasztas

-
Geresics
addikt
Kicsit láthatóbbá tettem a Shark Explore-R sisakom!

-
veze
őstag
válasz
imrufo
üzenetére
Elvileg a Gore tex ből készült bármit a varrásnál lezárnak ( le kell zárni) valami müanyag kötéssel, mert ott tud nedvesség alászivárogni.
Egy kesztyűnél ezt igényesen folytonossági hiány nélkül nyilván macerásabb megcsinálni, mint egy kabátnál, ahol többnyire hosszú egyenes varrások vannak, nem 3centis kanyarok a varrásban. Lehet itt vérzik el a dolog annál ami beázik -
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azért kell neked ez!

Itt nem kell várni a fordulatra, alapfordulatról nyújtja ez a Funbike, nagy tempó sem kell az élvezetes motorozáshoz!
-
demars
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
+ V.Stryker
-
imrufo
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Akkor Te így jártál. Biztos ez is olyan dolog, mint a törhetetlen pohár. Az olcsóbb könnyebben törik, a drágább nehezebben.

Én csak azt tudom, hogy az enyém még sosem ázott át. Még akkor sem, mikor 10 évvel ezelőtt volt egy Sportmotor.hu buli Hévízen, és csak annyira volt szar idő, hogy kb negyven emberből én mentem egyedül motorral.
Mindegy, most hogy kiderült, hogy vagy jó vagy nem, mindenki azt vesz amit akar.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Sajnos le kell attetelezni meg az ezredest is. Egyszeruen elkurjak a nyomatekot a rettento hosszu egyes fokozattal. En pl sirva fakadtam az R1 nel, meg a gsxr 1000 nel is, hogy kb 100 al kell menned 1 ben, ahhoz, hogy olyan fordulatszamon legyel, hogy nyuljon a karod. Szoval teljesen aterzem a problemat. Nekem egy 180-200 lovas motor 5000 tol kerekezzen nyelgazra.
de nem? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
0.03-0.08 kozott kell lennie.
Ha 0.25 volt, akkor nagyon zajosan jart, azt tenyleg lehet hallani, a vasarlas elotti szemlen erdekes, hogy nem tunt fel, de ez meg mindig jobb, mintha nem lenne hezag, es allandoan nyitva lett volna a szelep, ugyanis azt talan megerzed, mivel kompressziocsokkenessel jar, sot meg a szelepnek, dugattyunak is karos lehet. Nem ugy, mint a nagy szelephezag.
Egyebkent dohc motornal a szelephezag nem no, ha sosem allitod, hanem csokken. Itt nem tudom, miert nott. Erdekes dolog... -
Teasüti
nagyúr
válasz
imrufo
üzenetére
Mindegy, a lényeg hogy GoreTex-es legyen a kesztyű, akkor bírja az esőt, havat, mindent.
Aha, persze. Csak a mesékben.
Van egy Richa City Gtx téli kesztyűm. Volt a nyáron egy hűvős esős etap, vmi laza 4 órát mentem szakadó esőben.
Úgy az első fél órában még kitartott, utána szép fokozatosan ronggyá ázott. Haza érve néhány deci vizet azért kicsavartam belőle. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
RAiN91
üzenetére
Az volt hátul. Kb. 10000km-t bírt. Tapadása nem volt kiemelkedő. Bordázata miatt 160 felett rázott. Az árkülö bözet nem indokolta, hogy újra mellete döntsek. Inkább Pilot Road 2.
Más : Mivel fosathatnám be magam kicsit szerintetek? Busát kergettem 200 felett 3-4gben, ment, de nem éreztem, hogy leszakítaná a karom. Kicsit beszarnék... GSX-R? Tényleg nem akarok nagyképű lenni, csak kiprobalnek vapamit, amit nem mernék huzni teljesen.
Legalább gondolat szinten. 
-
imrufo
tag
válasz
baboss
üzenetére
A motorozás nekem csak hobbi, ezért kifejezetten sosem motorozok télen. +5 foknál van meghúzva a határ.

Mondjuk egyszer beleszaladtam a Mátrában egy 2-3 fokba
Ehhez vettem még régen (kb 10 éve) ezt:[link] a kesztyűt, pont jó. De a mínuszokra kevés lenne. Viszont soha nem ázott be, pedig kapta az ívet rendesen párszor. Mindegy, a lényeg hogy GoreTex-es legyen a kesztyű, akkor bírja az esőt, havat, mindent. -
demars
addikt
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Nankang Sportiac WF2 van valakinek, mit tudtok róla mondani? (kérem csak olyan írjon akinek van vele tapasztalata, és nem fikázza alapból a név miatt)
-
demars
addikt
válasz
baboss
üzenetére
Én ezt használom minden bőr cuccomra. Bőr ruhát, csizmát, kesztyűt, nyereg táskát, utcai bőr kabátot mindet ezzel kezelem. Nem csúszik, nem ragad igaz kesztyűt óvatosan kenem.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gitáros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400F / 16GB DDR4 / RTX 3050 / 512GB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)