Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
válasz
Geresics
üzenetére
olaj, légszűrő, olajszűrő csere kell amúgy is ez nem kérdés
- Fékfolyadék, és telóolaj 2 évente kellene, ha ereszt az első teló akkor kell szimeringet cserélni.
Ezt és a fékfolyadék cserét megejteném egy szervízben, mert a rossebb tudja mikor kapott újat, lehet még a gyári van benne. Meg akkor már ránézetnék a szelephézagokra, és a szinkronra is. Az első teló szétszedése meg nem kezdőknek való, erről Baboss tudna mesélni. A telóolajat úgy tudnád ellenőrizni, hogy szétszeded, de ha már szét van szedve akkor nincs visszaút. szóval inkább szevíz.
- Hátsó rész nyikorgás: himba kiszerelése, tisztítás, és kenőanyaggal feltöltés, zsírzás
-Láncszett karbantartás. Nézd át az írást, aztán a motorod, majd döntsd el, én innét nem tudom.
- Én gyertyát is évente szoktam cserélni, de az 1000Ft/db ár nem is vág hanyatt.
- Üza cső, ha a kora miatt repedeztt akkor cserés
- Fékcső...passz, én csak azért tettem rá fémet, mert a bontott nyergekkel kaptam egy garnitúrát.kormányfűtés, kici occó kínai, leveszed felteszed, készen van.
usb, passzolom, nem vagyok ampervadász, meg a többi enduro specifikus marhaságot is mert fingom sincs róluk
-
Geresics
addikt
Van user manual, és workshop manual is, sőt, még kezelési és karbantartási útmutatóm is van, de még azt sem kezdtem átnézni.
Egyrészt, mert a szakmai angol még nem megy, másrészt, mert sok olyan kérdés merül itt már fel, amire tudok itt választ kapni, harmadrészt, ezt a hozzászólást bekönyvjelzőztem, és ez lesz a listám, hogy miket kell csinálnom, mert fogyatékos vagyok, és elfelejtem különben
Szerk.:
amúgy 660-as, de 650-nek hívják szinte mindenhol...
-
Laca1212
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Szerintem az történt, hogy leállt mert elfogyott a benya, vagy csak user error. Olajnyomás normális, hogy világít ha nem jár a motor. Olaj meg fel volt verve és nem is volt fullra töltve, ezért nem érte el a nívópálcát. Vagy nem jól nézted meg. Leállítás után pár perc elteltével kell szintet nézni(nem azonnal), azt is függőleges motornál.
-
Geresics
addikt
Hali,
a télen nagy karbantartást tervezek a mocin, és még el sem kezdtem utánaolvasni a dolgoknak, rögtön ide írok, hátha megkíméltek pár óra guglitól, meg egy rakás fals infótól!

Kiindulás, hogy 10ekm-el vettem a masinát, akkor rögtön olajcseréltem, és kapott iridiumos gyertyát is. Azóta 16ekm-nél kapott új olajat. Idén majdnem 10ekm-t mentem, így most 25ekm-nél lesz egy "nagyszerviz".
A terveim:
1. olajcsere, MOTUL 5100-ról 7100-ra, olajszűrő csere,
2. légszűrőcsere,
3. fékolajcsere elöl, hátul,
4. hűtővíz csere,
5. szelephézag-ellenőrzés/állítás,
6. teleszkóp-olaj-, és szimering csere elől, (miből tudom, hogy kell-e?)
7. hátsó lengéscsillapító nyikorgás-megszüntetés, (valakinél volt ilyen mostanság - mi is a megoldás?)
8. lánc és fogaskerék cserék, (miből tudom, hogy kell-e?)
9. gyertya ellenőrzése/cseréje
10. benzincső csere (kézikönyv szerint kell),
11. fékcső csere (kézikönyv szerint kell) - érdemes fémre?Extra:
12. Kormányrúd csere gyárira, esetleg kormányfűtés?
13. alubetétes kézvédő
14. USB-töltő szivargyújtóra cserélése (ne legyen önfogyasztása a 12V-5V átalakítás miatt)
15. OFF ROAD lábtartó
16. plexi kiemelése, és GPS/telefon tartó kialakítása
17. első sárvédő 2cm-el magasítása (lakatos munka)
18. ködlámpa beszerzése, felrakásaOlaj- és szűrőcserét már 2x megcsináltam, az nem gond. Hűtővíz cserét gyári leírás alapján gond nélkül meg fogom tudni oldani.
Fékolaj-csere sem lehet gond, viszont a fékcső cserével kapcsolatban már vakon vagyok, akárcsak a benzincső cseréjével kapcsolatban is!
Szelephézag ellenőrzéssel kapcsolatban viszont (még) vakon vagyok - van valami jó leírásotok? (1 henger, 4 szelep). Talán valami workshop manualban keressem majd, de olyanom angolul van, és még nem nyitottam igazán meg...
Első teleszkópnál mit, és hogyan kell ellenőrizni? Ha cserélni kell bármit, akkor honnan tudom, mi a jó nekem?
Hátsó nyikorgás volt mostanában valakinél, és Persu ajánlott is valamit, de épp messze voltam, és részeg, amikor olvastam. Mondhatnám az agyamnak azt a részét már elittam... Ha esetleg egy kulcsszó volna, hogy mire keressek vissza, már azért is hálás lennék...
Fogaskerekek, lánc még gyári. Mit kell nézni? Honnan tudom, hogy cserés-e? Ha cserélem, mire kell figyelni? Mit érdemes nézni, milyet érdemes keresni?
Iridiumos gyertya van benne 15ekm óta. Miből tudom, hogy kell-e vele foglalkoznom?Extra-listával sem lesz gondom szerintem, de ködlámpára ha volna tippetek, hogy milyet érdemes venni, azt megköszönném, mert annyi van belőle, mint égen a csillag!
Köszi mindenkinek, aki legalább megpróbál érdemben hozzászólni!

-
emre
veterán
Lidl, akciós újságba érdemes belenézni.
28-tól akkutöltő, motortakaró kültéri ponyva, láncspray, autoápolási cuccok...... -
freelanced
addikt
Na köszönöm a válaszokat meg a segítséget.
Megnéztem ma az olajat, rendben van, a két érték között van. Férne bele egy kevés de nem kritikus.
Viszont ami aggaszt az az, hogy nem tudom mi lehetett a gond. Mert ma elindult rendesen. Rajtahagytam a szivatót ahogy kell, aztán bemelegedett, vissza alapra, szépen járt a motor. Szóval passz..
-
Gaboman
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Ha szervizben tényleg leellenőrizték az olajszintet és te azóta csak 300 kilométert mentél vele komoly gondoknak kellene lennie hogy ennyire kifogyjon belőle.
Ha a blokkal lenne baj és elette volna akkor azt vetted volna észre a motoron hogy okádja a kék füstöt olyan mennyiségben hogy a mögötted haladó kék ködben ment volna.
Ha valahol kifolyt volna belőle az olaj azt látnod kellene, de ekkora mennyiség nem távozhatna ennyi kilométer alatt kisebb szivárgástól.
Hiszen ha tömítésnél vagy csavarnál folyna annak lenne nyoma, kenné össze vissza a motor aljára, oldalára, főleg menet közben. -
KoVee84
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én sose értem mit ír, már azt hittem bennem van a hiba...
Triumph street triplet vehetek, vagy az ördögtől való? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem vittem nagyítót mikor vettem a motort.
Nem olyan feltűnő, nincs szem előtt. Alig látni vmit a fejidom miatt. Rozsdát nem láttam és nekem ennyi elég volt. A többi hasonló évjáratú meg mind úgy nézett ki, mint ha kint állt volna télen-nyáron. Ez még egész korrekt volt első blikkre.
A szimmering meg imádja a gödröcskéket.
Amíg nem érdes, addig nem eszi meg. Gondolom én. Majd jövőre kiderül igazam volt-e. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Látom ma (is) barátkozós napot tartasz.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Igy van, kezikonyv. Forgasd, amikor csak tudod.
-
freelanced
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Rendben, holnapra lehül akkor megnézem.
Melyik értékek között kell lennie ami még elfogadható? Bár gondolom a kézikönyvben megtalálom.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Az olajos botot torold le ronggyal szarazra, ugy merd. melegen az olaj nem marad meg annyira, nem latszik ugy, mint hidegen.
Akkor megtenned, hogy megnezned a benzincsapot, hogy nyitva van-e, illetve hogy van-e benne benzin?
Nem merek viccelodni, hogy inditsd ujra...
Bogyoba ne rohogj a sarokban, segits mar neki
-
Topiccsendőr
addikt
-
freelanced
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Rendben, kicsit sikerült lehiggadnom.

Na szóval nem igazán volt olajos az olajszintmérő rúd ( Itt is nívópálca? ).
Ugye ablak a GS500-on nincs.
A lényeg annyi, hogy beértem a motor leállt. Így belegondolva nyilvánvaló amit ti is írtok, hogy ha nem megy a motor akkor világít az olaj. Már a mélygarázsban van, holnap tudom megnézni.
Amikor elindult szivatóval a lámpa nem égett ha jól rémlik.
Csak már ment tönkre autóban motor mert nem volt jó a jelző, ezért nem mertem nagyon indítgatni amíg nem bizonyosodom meg az olajról.
Egészen előtte semmi baja nem volt.
Most ez hülyén hangzik, de van rá esély, hogy a benzin fogyott el? Még sosem kerültem ilyen helyzetbe, megmondom őszintén nem tudom milyen, de gondolom előtte rángatnia kellett volna, vagy valami nem? Ilyet nem éreztem, csak simán leállt. Viszont előtte pont egy elég nagy gázt adtam. Lehet, hogy csak a benzin a hunyó és át kéne raknom RES-re? Nem bánnám ha ez a gondja.
Az olajszintmérőn az alső téglalap alakú résznek kellene olajosnak lennie?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Eloszor is nyugodj meg, mert igy semmit nem lehet erteni az egeszbol.
Ha a motor megall, az olajnyomas jelzo lampa felvillan, mert nem megy a motor.
Hogyan allapitottad meg, hogy nincs benne olaj?
Inditozasnal mit csinal az olajlampa?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az bicikli villa volt!

A motor villám úgy néz ki egy-egy golflabdányi felületen, mint a golf labda felülete. 1 mm átmérőjű gödröcskék. De a króm nem pattogzott le. Még.
Erre csodálkoztam rá, hogy hogy tud ide felverődni a kavics?! Hisz a kerék felől sárvédő takarja, szemből meg ezek a pajzsok a villaszár tetején. -
freelanced
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nagyon keveset mentem olajcsere óta. 300 km?
Nem rég lett szervízben ellenőrizve az olajszint.
Én is azt néztem hogy csöpög-e de nem láttam semmit.
A helyzet az, hogy beindul a gép. Az még ad okot reményre? Természetesen ahogy láttam az olajszintet nem az volt az indítottam többet, csak először azt hittem simán leállt. Amikor újraindítottam szivatóval járt rendesen de ha lekapcsoltam róla akkor leállt. Többször nem próbáltam.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Mennyit mentél olajcsere óta?
Mikor ellenőrizted utoljára az olajszintet?
Nem folyhatott el az olajad (nem csöpög alul a leeresztő csavarnál vagy a szűrő környékén)?Ha elfogyott az olaj belőle, akkor első körben a balanszer-tengely csapágyazása szokott kimúlni, utána az összes többi...
Az ECU-val szerelt GS500-ak (2004 utániak...) leszabályoznak úgy 12k körül, de úgysem forgatod addig, mert 9500 fölött nem csinál semmit csak ordít.
szerk: mi az hogy "szinte üres"? Nem ér bele a pálca?

-
freelanced
addikt
Sziasztok !
A helyzet az, hogy jöttem ma hazafele, úgy tűnik úgy maradt egy minimális a szivatóból. Mármint lehet, hogy az még a holtjátéka, mert amikor megfelelően bejárattam a motort visszanyomtam, visszaállt alapjáratra, ebből azt gondoltam minden oké. De otthon vettem észre hogy talán 1, 0,5 centiméternyi rész nem volt visszanyomva.
Na mindegy a lényeg, hogy épp hazaértem mikor a motor leállt, az olajszint felvillant. Aztán olyan fura szaga lett az egésznek. Utána ellenőriztem egy olajat, és szinte üres az egész. Pedig most volt nem olyan rég olajcserén. Hogyan történhetett ilyen? Lehet, hogy valami visszafordíthatatlan történt a motorban, így hogy nem volt olaj?
Nagy a pánik....

A GS500 egyébként leszabályozza már a fordulatot? Vagy ha pirosban van akkor fixen tönkremegy a motor?
Köszönöm előre is !
-
Topiccsendőr
addikt
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nana, ne kombinálj!

A szimmering vásárláskor lett kicseréltetve. Egy hét sem telt el és kinyomta mindkét szimmeringet a teló. Ez szerelési hiba. Második nekifutásra sikerült nekik, azóta problémamentes.
A telószár nem roszdás, csak össze van verve.A többivel egyetértek, de most ebben a konkrét esetben olyan tételről beszélünk, ami nem tétel. Én nem a szarrágás stílusban szerelek. Éppen ellenkezőleg.
Viszont figyelembe kell vennem, hogy mint közlekedési eszköz használom a motort. Ha megoldhatom a dolgot fél nap ráfordítással, akkor nekiugrok magam. Ha nem muszáj nélkülöznöm a motort, akkor nem teszem.
Egy szerviz meg legalább egy napos kiesés, de inkább egy-két hetes, míg felderítik a hibát és beszerzik ami kell. Na meg ha a szerelő épp ki akarja csomagolni a fél motort hogy "szakszerűen szereljen", aminél pörög az óradíj, na ilyenkor valóban indul a szarrágás üzemmód.
Persze benne van, hogy holnap összeakad a lánc és ma még elvihettem volna szervizbe...
Szerencsejáték. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
3. Ha nincs hiba - nem javítunk!

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Nagyonjo erveles, de!
A teloszarad rozsdas volt, amit ki akart cserelni a szerelo, (vagy vizsgabiztos, illetve megjegyezte, hogy ha nem csereled ki, meg fogja huzni a motort) amit te nem kertel. Az a teloszar kuka, ennek ellenere ha megszimeringezed, nem varhato el, hogy tomitsen.
Ha meg rosszul csinaltak meg, visszaviszed gariba, es soha tobbet nem mesz oda.Otthon nyugodtan lehet szerelni. En is ezt teszem, koltseghatekonysagbol (?)... Most belegondolok, leginkabb nem is azert, mert amennyi szerszamot vettem, nem az. Inkabb az, hogy en basszam el, illetve csak egy pelda: senki nem fog egy motort atzsirozni 5000 kmkent, ugy, hogy szetszedi a valto, kuplung, fekkarokat. A szerelo csak oda fog fujni flakonbol zsirt, stb, mert ezt senki nem fizetne ki neki.
Szoval lehet otthon szerelni, de szerelj szakszeruen.
1. Hibafeltaras
2. A hiba elharitasa.Az hogy vesztek ossze-vissza alkatreszeket, ki kuplungot horror aron, ki egy egesz hatso rugostaggal szemezget nagypenzert, ha nyikorog a himbarendszer...
Ez nem koltseghatekony. Ez penz es idoelbaszas. Raadasul vezerlesnel, ami eleg vekony jeg, ha osszeakad.Szoval ne hivatkozz koltseghatekonysagra, csak mondd azt, hogy szerelohoz nem akarod vinni, otthon meg butykolni akarsz talalomra, ha kuka lesz, akkor meg kidobod.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Amikor kétszer viszel el szerelőhöz vmit, mert elsőre elbasszák (rutin művelet, teló szimmering csere), akkor meggondolom mire fizetem ki az 50 fontos óradíjat a szakszervizben. A kisebb, spéci szerszámokat nem igénylő munkákat igenis magam végzem.
A szerelő mint olyan egy bizalmon alapuló szakma. Apám autószerelő, sok sztorija van. De gondolom neked aztán végképp nem kell bemutatni a szakmát.
Szóval én csak a szopós munkákat adom le, amit magam nem tudok megcsinálni még útmutatással se. Lásd kipuff, ahol betörtem két csavart a blokkba.
-
Laraxior
titán
Koszi szepen. Tehat a narancs az valami egyedi krealmany.
Mondjuk nem biztos hogy Kawasaki lesz, olyan 4000EUR korul igy elsore barmelyik ~600-as megteszi. A nagy atlag olyan 2005-2007.
A csizmás kerdesre senki semmit, hát megrendeltem. Majd lesz valami.
Még egy normalis sisak kell, mert az elozo Schuberth már kuka kategoria.
Ha találok valamit majd kerdezek.
Hátha...
-
Horvi
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
Így első körben én itt néztem meg. Itt az látszik, hogy ha megnézed a tank borítást meg a matricákat, hogy a 2005-s 4 színben volt elérhető:
51026A 51026-5023-777 COVER TANK,L.GREEN 1
51026B 51026-5024-725 COVER TANK,M.F.R.TITANIUM 1
51026C 51026-5025-723 COVER TANK,C.P.BLUE 1
51026D 51026-5026-724 COVER TANK,P.M.RED 1Ez szerintem egy jó kiindulási alap lehet a dologhoz. Sőt a főoldalon akár kereshetsz VIN/HIN számra is(Ami talán az alvázszám lehet) és elég sok hirdetésben fel szokták tüntetni.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ezt a hszt a simby ertelmezo keziszotar alapjan a kettes verzioba sorolnam.
Az egyes verzio, amikor mindenki hulye.
A kettes verzio, amikor majdnem baleset tortent, de megsem.
Ezen verziok kozos halmazban vannak a teljesen erthetetlen mondatokbol felepulo hszekkel.
Van meg a harmas verzio, az ugynevezett segelykero, megszolito hsz, amikor rebuszokba bujtatott, beszelgetes kezdemenyezo mondatfoszlanyokat olvashatunk, ez amolyan trojai falo. Vagy egy egercsapdan egy illatos sajtdarab. A gyanutlan aldozat valaszol ra, es elkezdodik egyfajta zuzu petals beszelgetes.De legalabb nem tortent bajod, igy tudsz meg nekunk irni (ugye jol ertelmeztem a mondatokat?)
-
A plusz villogó féklámpához. Tehát lesz rajta kapcsoló is ha nem kell.

Más: nem tudom ti hogy vagytok vele, de nem figyelnek már annyira az autósok. Kevesebbem vagyunk már az utakon. Jött felém a kocsi sávot váltott, mellette mentem szó szerint, én meg korrigálva mentem kifelé a sáv szélre, de jó 10cm magasra gyűrte a forgalom az aszfaltot, soha nem megyek ebben a vájatban. Leugrott róla a motor kis kacsa, de nem volt baj. Tegyük fel bukfenc, akkor egy érdekes eset alakul ki, könnyű testi sértéssel körítve.
Jó lesz azt a szabadon futót megnézni, és leállni az évre. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kézi feszítő amúgy hogy működig? Elkezdtem betekerni, amíg elkussol a lánc?
Olcsó alkatrész. Az se baj, ha melléfogok vele.

Szervizbe vinni, na az nem olcsó. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem mennek nagyon igy vele, mert ha osszeakad, akkor nem kell gondolkodnod, hogy menj-e meg vele vagy sem. Ez a rev match mania...

Meg mielott penzt koltenel!
Deritsd ki mi a baja. Mennyire van kint a feszito, illetve jol mukodik-e a feszito. Ha feszito jol mukodik, vehetsz te barmilyen masikat, ez igy szar.
Dobbenet, hogy hibafeltaras nelkul alkatreszeket rendeltek, ezt fel nem foghatom
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Most fordult át a 40000. Mérföld.

Úgy 6 évre visszamenőleg vannak számláim, nem nyúltak hozzá érdemben fő alkatrészhez. Vagy csak nincs róla papír.
Motorfékre jön ki leginkább, rev match-nél már korábban is megfigyeltem. De van már egy monoton csörgés is 5000 felett.Megrendeltem a kézi feszítőt. Remélem kibírja még a szezont.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
A vezlanc altalaban nem konstans zorog. Vagy inditasnal csorog be, vagy motorfeknel.
Leiras alapjan nem pont vezlancra gondolnek, de innen nem tudhatom.
Hogy meddig birja, az fugg attol, hogy a feszitod szar, vagy a vezlanc van megnyulva. Ertelemszeruen egy nyult vezlancot hiaba feszitesz barmivel.
Amugy japan motoroknal kb 30 e km ig kijon a vezlanc baj, legalabbis a tulnyomo reszukon. Aztan vagy atugrik, vagy nem. -
Teasüti
nagyúr
Egyre zajosabb lesz lassanként a vez. láncom.
Egy hónappal ezelőtt még nem volt ilyen egyértelmű, hogy az zörög. Most már stabilan megjön a zaj olyan 5000 rpm körül és felette.
Ez sürgős szakszerviz, vagy egy kézi láncfeszítővel kibírja még a szezont? Nem igazán szeretnék hozzányúlni a téli leállás előtt. Egy láncfeszítőt talán fel tudok applikálni bontás nélkül. -
Laraxior
titán
2005-2007-es 636-os Ninja letezik gyarilag narancsban?
Hol lehet megnezni hogy milyen szinekkel jottek ki gyarilag a motorok?
(Mondjuk eltunt a hirdetes, valoszinuleg elvittek...
. ) -
fattyu
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
előtte én sem. utlsónak amikor eladtam az autómat szimpatikus kreol emberek vették meg. mivel másnap mentem amugyis átiratni az ujat, le is adtam az adásvételit.
Pár hete kaptam parkolásról felszólítást. mondtam ácsi ácsi.
elküldtem a lepecsételt bevételezett papírt. mondták oké akkor ennyi.
És írták hogy ha nem jelentettem volna le akkor engem pereltek volna be. és mivel nem telhjesítettem volna akötelességem így én lennék felelős. csak fyi
-
veze
őstag
válasz
dugynok
üzenetére
Érdemes a papírokat lerendezni ha eladta az ember..
Én három éve jártam úgy hogy a kocsit eladtam.. Már eleve a vevő nem akarta csak ugy "megvenni" hogy üzembentartói szerződést írjunk..volt rajta majdnem két év érvényes műszaki még. Ebbe nem mentem bele, azért megszületett a szabályos 4 példányos adásvételi. Én lejelentettem ahogy kell, kb 3 hét mulva meg is kaptam a biztosítótól az előre befizetett kötelező időarányos részét.
Majd egyszer két hónap múlva csöngetnek, két rendőr az.
Rendszám szerint emlegették a kocsit , hogy az én nevemen van és belekeveredett valami ügybe..ráadásul nem is az általam ismert "vevő" személyével, hanem egy harmadik személlyel kapcsolatban.. és biztosítása sincs..( amikor lejelentetetm az enyémet szabályosan megszüntették. átiratva sem lett, igy újat sem kötöttek rá)
Mondtam hogy én eladtam, mutattam az adásvételi nálam maradt példányát, az adatokat lemásolták róla, majd visszaadták. Rá egy hónapra én kaptam egy papírt, hogy a gépkocsimat kivonták a forgalomból..( papíron még mindig én voltam a tulajdonos a hatóságok szemében, ?? az én adtaim szerepeltek a forgalmijában, azért nekem küldték meg..
Azóta nincs fejleménye az ügynek, eltelt már egy kis idő , gondolom lezárult..
De olvastam én már olyat hogy biztosítás nélkül jelentős kárt okoztak ilyen járművel , és mivel az új " tulajdonos" aki át sem iratta, nincstelen volt ( papíron) az okozott kárt biztosítás hiányában a forgalmiban (átirás híján) szereplö " tujadonoson" perelte a biztosító, lévén az fizető( behajtható) képes... -
vendingo
veterán
Soha nem jelentettem, ha eladtam egy járművet.
-
kcsa
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Alapvetően addig nincs is gond, amíg a vevő korrekt, és átiratja időben, és nem gyűjt be büntetéseket, amit aztán rád akarnak húzni.
-
Laca1212
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ügyfélkapunk online is be lehet jelenteni az eladás tényét.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
En nem adtam le semmit az okmanyirodaban, iden eladtam a dt 200 asomat. Nem volt idom ilyesmire, meg egy kicsit kijott a burokraciaellenes rebellis belolem, gondoltam megoldjak valahogy, a tobbi nem erdekelt. Megoldottak. Persze a legjobb, ha husz peldanyban mindenkinek ad az ember papirt, csak erdekessegkepp jegyeztem meg.

A megtorlas eddig nem ert el. -
-Mosquito-
őstag
Eladást: 8nap
Vásárlást :15nap
Kell bejelenteni az önkormányzatnál. Ők egyből le is jelentik a biztosítónál,kb max 1hónapon belül vissza is küldi az arányos biztosítási díjat.
Az adásvételi szerződés indigós 4 oldalas. Minden oldalt alá kell írni. 2db a vevőé, 2db a tulajé. Ebből 1db-ot az önkormányzat fog el elvenni. (nálam lemásolták) -
Laca1212
őstag
Persze. Vagy letölteni a megfelelőt .

-
Gaboman
nagyúr
Köszönöm, akkor 4 példányt nyomtatok ki és kijelentem ott is.

-
Pocee
senior tag
Értem,viszont ha valaki a mai helyzetben pénzt utal valakinek előre csak úgy jóhiszemből,akkor az meg is érdemli,bocs,hogy szőrösszívű vagyok,kurvára megérdemli,ugyan úgy a piramisjátékos,mlm(amelyik olyan) rendszeres hülyeségbe belefaragott emberek is...múltkor azzal keresett meg egy ismerősöm! hogy vehetek aranyat papíron...mondom nemáá.
-
Laraxior
titán
Találtam egy Sidi Cobra csizmát ami Goretex-es. 270EUR-ért.
Erről tudtok valamit? Esetleg van valakinek? [link]
-
Gaboman
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ügyes gyerekek!

Bárcsak elkapnák őket! -
tboldi
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ami eggyel több karaktert tartalmaz, mint az itthoni mobiltelefonszámok.

-
Gaboman
nagyúr
KTM SMC 690R, ebben kíváncsi lennék mi a csalóka.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nekem babakek, nem ez

-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
Nah, nyugodtan meg lehet nyugodni, lecserelem a hasznaltan vasarolt sisakomat. Mivel igazi szarrago vagyok ezeknel a marka dolgoknal, es sztm egy hatalmas atkuras ilyen penzekert arulni jo sisakokat, ezert egy 38% al leertekelt sisakot neztem ki, ami termeszetesen soha nem kerult annyiba, amennyit az eredeti arhoz irtak, de mellekes, tenyleg jo aron van, mert szarul nez ki.
Fc moto nal, ha vasaroltok, rakjatok kosarba a termeket, es ne vegyetek meg. Nehany nap mulva jon egy email, hogy adnak tovabbi 5% kedvezmenyt. Es utana tessek vasarolni
-
[link]
[link]
[link]
Gurultam, kis elsős gyerek a piroson átrohant előttem és mindig arra mozdult amerre kerülni akartam, de végül elugrott. Nem ettem meg.
No, de más miatt zavarok. Láttam valamit amit én is felszerelnék. Platni szélébe néhány piros LED ami a feklámpára indul, de nem csak világít. Villog egy ideig, vagy fékezés közben kezd el villogni X másodperccel a fékezés megkezdése után. Elég látványos és figyelem felhívó. Ez is engedélyköteles? -
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
A WFX TECH WP-t hol vetted?
-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Milyen a téli kesztyűd? Tavaly felvettem egy legolcsóbb decathlonos kesztyűt a motoros alá, de az a kesztyű a múlté

-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Koszi szepen a reszleteket. Irodaba jarok robogoval, ott van valtocipo. Igazabol legtobbszor erre kellene, ráadásul tavasszal és ősszel érzem kritikusabbnak amikor már nincs túl meleg, sokszor vizes az út, nagyobb a tömeg az utakon. TCX-et megnézem. Azt láttam, hogy 30 alatt felejtős. Nyáron nagyon meleg? Térdvédő lábszárvédővel beszerzés alatt

Muffot is vennem kell, mert csak nyári kesztyűm van (és a versenykesztyű
) Idén nincs kedvem fázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Vicces képek
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Ajkai ólomkristály
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- 27% - ASUS ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB (90RC0151-B0EAY0) AIO Vízhűtés !
- Acer Nitro 5 - 15,6"FHD IPS 144 Hz - i5 10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S4 FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem olyan feltűnő, nincs szem előtt. Alig látni vmit a fejidom miatt. Rozsdát nem láttam és nekem ennyi elég volt. A többi hasonló évjáratú meg mind úgy nézett ki, mint ha kint állt volna télen-nyáron. Ez még egész korrekt volt első blikkre.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)