Hirdetés
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocee
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
KöszikeeTudásom kiegészítésére...
A vezérlés nem csak bordás szíjnál autóban tud átugrani?
Úgy tudtam a láncost lehet tologatni,ill motorban nem ismerek szíjas vezérlésűt.
Megint más:ha valakinek gyenge az akksija cserélje már ki,és vegyük le a gyújtást, amúgy ezt oktatják tréningen?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Mondjuk Teasutinek annyiban igaza van, hogy gyors fejszamolas alapjan - ami egyaltalan nem allja meg a helyet, de valami tampotot ad, ha felszorozzuk a tizszeresere az aramot, ami az esetunkben tobb is volt, kijon kevesebb, mint 2 ora.
Tehat valszeg kevesebb, mint masfel ora alatt lemegy vilagitassal 10,5 re, ahol mar semmi nem mukodik. Egy vadonatuj, koprra toltott akku, amit nem koszorultek elotte szivatoval melegben, es visszatoltottek egy hosszu motorozas alkalmaval... -
Geresics
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Én is úgy tudom, hogy a gyújtáskapcsolóval
kellillik lekapcsolni, de olyan régen mondta valami "nagytudású" (akinek valamiért el is hittem), hogy már nem emlékszem a lényegre, csak arra, hogy ne a vészkapcsolót használjam ha nincs vész...Szerk.: lehet, hogy a gyári kiskönyvben van leírva?

-
Moleman
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
Á, így már értem, hülyebiztosságra mentek. De tényleg jobb lenne, ha csak járó motornál kapcsolódna.
A DRL jó ötlet, én rajta is vagyok, de rossz volt a PWM modulátor, amit rendeltem (a távolságihoz).
Így csúszik a projekt.(#88252) Bogyó bá'
Miért ellenjavallott a vészleállító? A vezetéstechnikai tréningen pont azt sulykolták, hogy azzal állítsuk le, mert erre van kitalálva, szikramentes kapcsoló. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Szerintem Suzuki-nál tudsz rendelni, egy telefont megér. Ne is cseréld le gagyira őket, a GS-nek "kell" a nehéz gyári végsúly!
szerk: azt viszont továbbra sem értem, hogy ha a gyújtáskapcsolóval állítottad le, hogyan kerül rá ismét a gyújtás (így a világítás is)?

-
freelanced
addikt
Köszönöm a tippeket majd lehet hogy beszerzek egy ilyet. Bar tenyleg majd jobban figyelek csak nem szoktam meg még.
A kérdésem még az hogy lekaptam a lógó kormányvégsúlyokat,belul szet volt menve a gumi. Viszont maga a végsúly hibátlan. Tudom csak a gumit pótolni szerintetek? Nem akarok ra valami gagyi vegsulyt.
Lerendeltem végül egy Abus Granit Extreme 59-es láncot eleg bizalomgerjesztő persze egyedul nem lesz eleg de nem tunik rossznak.
Bogyó
Bevallom az én hulyeségembol mert noha a vészleállítót nem használom de ahogy lekanyarodtam gyorsan csak lehajtottam oldalra es ugye az alapbol kilovi sebességben.
Amúgy a kormány néha tenyleg eleg bizonytalan. Ennyire érzékeny erre ez a gép?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
De ha egyszer beinditottad, es kill switch el lekapcsoltad, a jobb motorok ugyanugy fenthagyjak a lampat.
Nem ertem a hisztit ezzel kapcsolatban
Emlekeim szerint 11 Ah akkuja van. Az osszes fogyaszto hasra kb 6-7 A t sziv. Ez az akku 0.55A al 20 ora alatt merul 10,5V ra. Durvan szamolva. Ezekkel a szamokkal all az, hogy ne legyel hulye. Vagy vegyel bele egy ketszerolyan nehez es ketszerakkora akkut. Vagy litiumot szazezrekert. Teljesen feles rugozni ezen. A medvenek sem ugrasz neki puszta kezzel, csakmert biztos megcsinalta a termeszet hulyebiztosra. Vannak dolgok, amikre figyelni kell. Ne fureszeljuk mar a fingot. -
tboldi
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Még jobb motorokon meg már DRL van.

-
tboldi
nagyúr
válasz
Moleman
üzenetére
Nem értem, hogy a Suzuki miért spórolta le a világításkapcsolót.
Nem csak a Suzuki, egy ideje már egyik márkánál sincs. Mivel motoron kötelező a világítás nappal is, így nem felejti el a kedves user felkapcsolni, de azt is el tudom képzelni, hogy törvényi háttere is van annak, hogy nincs kapcsoló.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szerintem - és ez tényleg csak az én szerény véleményem - ha nem bír ki a jármű villamos rendszere töltés nélkül egy kis időt, akkor az probléma.
Na ne röhögtess, hogy 10 perc állás után bekapcsolt fogyasztókkal nem indítható a jármű és ez üzemszerűen így megfelelő...
Akkor ne is használjak másodlagos fogyasztókat a járművön, mert üzemképtelenné válik a gép? Vicc.
Mi lesz vele télen?
Alapból nem lesz indítható egy hideg éjszaka után.
(Én pl. decemberben raktam le a gépet, mert tartok a jegesedéstől. De februárban már vissza is tudtam ülni rá, ahogy elmúltak a talajmenti fagyok.) -
Moleman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Hogy le tudd kapcsolni a lámpát, ajánlok egy ilyet. Akár a gyári vezetékek bántalmazása nélkül is beköthető, ha veszel egy plusz H4-es csatlakozót, és a kettő között bontod a tompított ágat vele.
(Nem értem, hogy a Suzuki miért spórolta le a világításkapcsolót.) -
dellfanboy
őstag
válasz
Teasers
üzenetére
a sharp teszt törésteszt, és abban elég profi, viszont vedd figyelembe hogy a fejed formája lehet más mint a többi embernek, ergo ha felpróbálod az mds bukót és nem kényelmes szerintem nézz más bukó után mert hosszú távon meg fogsz örülni mert nyom/zajos ergo kevesebbet fogsz a motorozásra gondolni nagyobb a balesetveszély blabla..
én 5 csillagos caberget cseréltem 4 csillagos sharkra ami sokkal halkabb komfortosabb hiába a töréstesztje 1-el rosszabb és drágább is volt az én személyes preferenciámnak megérte.textil kabátért egy forintot nem adnék nemhogy 29990-et én maradnék a bőrnél.perforált és ha tavasznál/ősznél fázok felveszem rá az esődzsekit (jó kis100% műanyag/poliészter
). -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Grillo
üzenetére
De igen: rutinpályán utáltam, kint a forgalomban viszont nagyon tetszett.
"A kormányzás szinte magától elfordul, de nem elég nagy mértékben. Lépésben rutinozáskor, lassú forgolódáskor szűk a kormányszög, az ütközők nem engedik eléggé elfordítani a Gladius szarvát. Rutinosabbak tán észre se veszik, de aki még bizonytalan, az például megforduláskor gyakrabban teszi majd le a lábát.
Alapállapot környékén picit a gázreakciós is darabos - igaz, ez már tényleg jelentéktelen, alig észrevehető probléma. Hirtelen ugrik, ránt egyet a Gladius, amikor finoman rátekerjük vagy hirtelen elzárjuk a gázt."
-
Teasers
tag
Sziasztok. Pár hete kértem itt segítséget,kaptam is.
Viszont van még pár dolog amiben döntésképtelen vagyok.
Bukósisak a téma, anno említettem, hogy most minél olcsóbban ki akarok jönni, de az adott keretből a lehető legjobbat kihozni.
Mi a véleményetek a Sharp tesztről?
Azért kérdezem, mert találtam ezt a sisakot, ami a teszten 4 csillagot ért el. Érdemes lehet kezdésnek?Milyen hátrányai vannak? Lehet bízni ebben a tesztben?
Valamint ez a Mugen kabát megfelelne kezdésnek? Akciós, elég jó árban van.
Köszönöm.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
55 Wh +helyzetjelző ha megeszi az akkut 10 perc állásban (nyár közepén pláne), akkor ki kell dobni a pcsába. Szerintem.
-
HSM
félisten
válasz
AllTheBest
üzenetére
Igen, kb. ezt írtam én is.

-
tboldi
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Ezt én is most vettem észre, csak már lejárt a szerk. idő. Erre is rá fogok kérdezni.
Igazából az első 1517 km-éről nem tudok semmit, én a Red Barontól vettem hitelre és üzembentartó voltam a lejártáig (2017. április), amikor is visszavették, hogy ne kelljen ténylegesen a nevemre íratni. Végül ki lett vonva a forgalomból.
-
tboldi
nagyúr

Jópofák, hogy megduplázták a km-t. Az automata váltóról már nem is beszélve.

Ebből levonták a roncs értékét (kb. 200k Ft-ot), majd hozzáadták a ruha/felszerelés bediktált árának a felét a számlák hiányában, így jött ki az 1.178.000 Ft. A legtöbb cuccról megtaláltam a számlát, holnap elpostázom a kárrendezőmnek a fizetési meghagyással együtt, és megírom neki, hogy kérjen egy új értékelést is feleannyi km-rel.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mert az én motorom hibátlan, így hibajelenségekkel nem szoktam találkozni...

-
emre
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
mert nem hagyod szóhoz jutni

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Nem veszed eszre, de kit erdekel, nincs motorokra semmilyen kornyezetvedelmi meres.
Elmeletileg ha eszreveszed, az azt jelenti, hogy osszeesik a robbanastol, akkor kisebb lesz a keresztmetszete, es fojtani tud. Nagyon ritka, hogy ilyen tortenek, meg a szociautoknal is, amit sokszor tologatnak... Szerintem -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Ne aggódj egy dekát se szerintem.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szabályozatlan katalizátor PAIR-systemmel (szekunderlevegős sz*rságok) kombinálva 2004-től. Viszont lett fojtószelep-helyzet érzékelő, és változó előgyújtás.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Katalizator: 2004 -->
-
freelanced
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Rajta mert sajnos nem lehet lekapcsolni, bár a sulis motoron valahogy le lehetett kapcsolni de itt nem tálaltam ilyet.
Még sosem állítottam le visszaállítóval, mindig kulccsal állítom le.
Nem számítottam hirtelen erre de legközelebb figyelni fogok.
Ja értem. Ebben nincs katalizátor nem?
Mindenesetre remélem nem lesz baja a betolás miatt majd legközelebb igyekszem elkerülni az ilyesmit. Mentem vele egy jó 60km-ert remélhetőleg már jó lesz az önindító.
-
Topiccsendőr
addikt
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Gyújtáson állandóan rajta van - nincs kapcsolója.
-
emre
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Asszem a katalizátoros gépeket nem szokás betolni, mert a kéménybe kerülő üzemanyag belobbanása kinyírhatja az elektromos ketyeréket, vagy valami ilyesmi hogy szakszerű legyek.

Meg nem tudom mi igaz belőle, de egy falumbeli a 80-as évekbeli mitsubishi td hidraulikus reteszelésű váltóját nyomta szét sikeresen mikor megpróbálták behúzni.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Vilagitas rajta volt legalabb a tiz percig?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Mivel állítottad le mikor megálltál? Szokjál le a piros vészleállítóról, mindig slusszkulccsal lődd le.
-
kcsa
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
azóta akarok choinorit venni, de - szerintem - beteg áron mennek, így nem éri meg. Csak úgy beraknám a garázsba. Elfér

-
Topiccsendőr
addikt
Raadasul a kobajker irt rola cikket, miutan megcsinaltuk a haverommal. A muanyag veztengelyen azert beszartam

-
freelanced
addikt
Üdv !
Na megérkeztem. Megoldottam végül.
Jó kis kaland volt. Már otthon indult, poccre indult a motor de aztan leállt. Utana rahuztam egy kis szivatot,majd visszavettem de újra leállt. Aztán végül elindult de valahogy sosem tudom belőni az alapjaratot rendesen. Vagy melegen túl magas vagy hidegen túl alacsony.
No mindegy elindultam aztan kb 10 perce mentem mikor megcsipte a gigám egy darázs. Félreálltam megnézni hogy nem maradt-e a kabátban vagy ilyesmi. Én hülye azon nem gondolkodtam el hogy le kellene venni a gyújtást. Kb 5 perc után tovább akartam indulni de hiába önindítóztam körbe sem fordult csak kerregett az aksinál.
Aztán kerestem a berúgókart egy öt percig

Végül betoltam ugy hogy uresben toltam aztan kuplung be kettes es ráengedtem. Harmadikra sikerült. Jol leizzadtam. De jó érzés volt mikor beroffent. Remélem ez nem tett neki rosszat, mert mintha a karburatoros kocsiknal lenne valami hogy nem szabad betolni.
Azert köszönöm a segítséget.
-
V.Stryker
nagyúr
Valaki felhomályosítana, hogy a dudát hogy kéne beállítani? Kicsit olyan izé volt a hangja, gondoltam kicsit húzok a csavaron az elején. na ott elment a hangja, azóta levettem, hátul is tekergettem a kiscsavart, az első csavart de egyszerűen nincs hangja. Néha kicsit nyekken, de aztán semmi. Van ennek valami trükkje?
-
Tarill
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Most menet közbeállt le vagy állás után nem tudsz indítani?
-
válasz
freelanced
üzenetére
Talán nem tud meghúzni az önindító relé mert halott az akku? Vagy nem volt töltésed és lemerült, de akkor hiába tologatod is? CSak kérdezek.
Ha menet közben állt meg akkor utóbbi kérdést tenném fel magamnak. Nem kell töltés visszajelző, minek az, egyik okoska mondta itt.
-
Tarill
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
4. 5.- be be kéne tolni vagy autóról meg kéne próbálni bikázni valaki csak tud segíteni. Hol vagy?
-
emre
veterán
Tedd be az oldalt google fordítóba nem túl szépen dolgozik, de értelmezhető.
-
freelanced
addikt
Srácok. Lerohadtam a GS500-al az út szélén. Az aksi csak kerreg ha oninditozok. Meghalt volna? El lehet inditani valahogy a gepet?
-
Pocee
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nem is tudtam,hogy komoly motorokat is szerelsz

szelephézagot néznék,egy rohadt japán blogot találtam,ha minden igaz 0,05-0,07 mm között kell lennie,csak szeretném magam megerősíteni,mert ezen két számot leszámítva minden japánul volt írva,és még annyira nem megy a japán nyelv,ha őszinte akarok lenni
-
Pocee
senior tag
Szevasztoook! Van valakinek robbantott ábra,service manualja suzuki choi nori-hoz?
-
polimorf
tag
válasz
Grillo
üzenetére
Az volt a szerencsém, hogy a bambi mikor kiugrott az útra elém és meglátott megijedt
és vissza akart szaladni de a két hátsó lába megcsúszott az aszfalton ezért seggre ült, és én épp ülve találtam el a valagát a motorom jobb első villa végévél. Tehát nem állt. Akkorát ütöttem a fenekén, hogy rögtön megpördült, és a feje nekicsapódott a combomnak. A tükörben azt még láttam, hogy szegényke az aszfalton fekve pörögve csúszott utánam. Aztán már csak azzal voltam elfoglalva, hogy meg tudjak állni, mert azért nem kicsit ütött a kormányon. A manővert megoldottam a saját sávomon belül. Szerencsém is volt persze. -
-
Grillo
őstag
válasz
polimorf
üzenetére
És felfért hátra? Vagy volt asszony is? Akkor legalább az egyik combja a csomagtartóba?
Kollégáék csaptak el szarvast 2 éve a Bakonyban, eltűnt a Transporter eleje, de szerencsére nekik nem lett bajuk.
Azt még látták eljövetelkor, hogy a vadász épp kanyarintotta a combot a rendőrnek
-
Tarill
őstag
Lightos slagos mosás után ha kisvizet kapott a lánc kell vele valamit csinálni? Direkt kerültem azt a részt plusz kompresszorral is kifujattam messziről, 50km-el ezelőtt fújtam le kis víz miattnem kell újra nem?
-
canniball
nagyúr
-
vendingo
veterán
Végre megtaláltam a következő kesztyűm .Nem volt méretembe, ezért rendeltettem nagyobbat az üzletbe.
Kész kálvária volt ez a vásárlás. 1 hete voltam louisba, meg bike expertbe. Próbáltam 20-30 kesztyűt, de vagy formára/színre nem tetszettek, vagy csak kényelmetlenek voltak.A legnagyobb gond az volt, hogy olcsón szerettem volna megúszni, 20k volt a kezdő keret, de az összes 20k körüli kényelmetlen volt a mostani ~35 ezres kengurubőrös után. Hiába emeltem a keretet 35-40 ezerre, így se találtam normálisat, csak túlárazott heldeket, vagy scifibe illő sportkesztyűket.
Elmentem egy helyi üzletbe és találtam 2 szinte ugyanolyan kesztyűt, az egyik marhabőr volt (20k), a másik kenguru és kecske(33k).
Végül a drágábbikat rendeltem, mert köröket ver kényelembe akármelyik olcsóbb kesztyűre.Sokszor megy itt a vita, hogy a 10 ezres is jó, de szerintem azok rohadt merevek, gagyibb kidolgozásúak, kényelmetlenebbek, mint a drágább társaik. Céljukat az olcsóbbak is betudják tölteni, de nem mindegy, mibe rohad az ember keze egy 5-10-20 órás motorozás alatt.
Amúgy megint supersport kesztyűt vettem túrázni, ez volt a legszellősebb, legjobban protektorozott, legkényelmesebb. Kicsit fosok, mert kisujj, gyűrűs ujj össze van varrva, de szerintem nem lesz gond.
A vízállóságával viszont komoly gondok lesznek, mert perforált, tele van szellőzőkkel. Esős időre veszek valami egyszerűbb kesztyűt, vagy megragasztom a mostani lyukasat, illetve van egy komoly esőkre való kesztyűhuzatom.Jövőre kabát, gatya, csizma vétel lesz. Ez egy húzósabb kiadásnak ígérkezik. Nem ártana egy dualsport sisak, meg egy enduro szerelés se.
-
TommyGun
őstag
Lassan eljön az ideje a bukóm cseréjének, AGV és GIVI bukója van valakinek? Milyen minőséget képviselnek ezek? Igazából Nolan vagy Grexet akarok venni (80-90 körül szánok ré) csak érdekelne hogy a Givi bukóban is jónak számít vagy erős közepes? Tudom hogy Rossi is AGVvel ment de ez a 80-90 ezer környéki ár ez már vajh minőséget is takar? (shoxba gondoltam elugrok megnézni őket, mondjuk ha nincs rajtuk homologizáló biztos hogy kiesnek)
-
baboss
őstag
-
V.Stryker
nagyúr
Hogy lehet google maps-ból kml fájlt kinyerni? olvastam,hogy a my maps-ra át kell menni és ott lehet, de ott meg rohadtúl nem lehet útvonalat tervezni, autópályát kivenni. Vagy a google mapson tervezettet át tudom tenni a my mapsre valahogy?

-
baboss
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Benne vagyok, legalább letesztelem a giroszkópos kamerát és a lábpihentetőt amit az este fabrikáltam.

Ha megvan az útvonal, akkor linkeld és megbeszéljük hol találkozunk.
Keresem azt a hozzászólásodat ahol az a térkép program van amivel GPS re lehet menteni a tervezett útvonalat. Újra lett rakva az op és nem mentettem el. -
tonyi
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de felteszem.
Nevemre(üzembentartó és tulajdonos egyszemélyben) tudok iratni egy 125 ccm-es vagy annál nagyobb motort úgy, hogy még csak B kategóriás jogosítványom van? -
V.Stryker
nagyúr
Valakinek nincs elmentve egy Budapest környéki motoros karika az Üvegtigris felé?
-
zgospel
őstag
-
Geresics
addikt
Féltudományos, enyhén marketingszagú, mégis hasznos cikk az üzemanyagokról a vezess.hu oldalán:
Átverés vagy tényleg jobbak a drágább üzemanyagok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Milyen légkondit a lakásba?
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB Burgundy Karcmentes állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszikee![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Így csúszik a projekt.

és vissza akart szaladni de a két hátsó lába megcsúszott az aszfalton ezért seggre ült, és én épp ülve találtam el a valagát a motorom jobb első villa végévél. Tehát nem állt. Akkorát ütöttem a fenekén, hogy rögtön megpördült, és a feje nekicsapódott a combomnak. A tükörben azt még láttam, hogy szegényke az aszfalton fekve pörögve csúszott utánam. Aztán már csak azzal voltam elfoglalva, hogy meg tudjak állni, mert azért nem kicsit ütött a kormányon. A manővert megoldottam a saját sávomon belül. Szerencsém is volt persze.