Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- CES 2026: AI séf a Boschtól
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csongi
üzenetére
Én csínján bánnék a LED-esítéssel, mert a fesz szabot izzós terhelésre találták ki. Ha sokat kivesz a körből eléggé szabadjára engedi a feszültségeket.
hcstuning! A tank volt a fő ok a fényezésnek, ott voltak bizonyos gondok amit zavarták a szemem és így ment át a teljes motor a színcserén. Színkódja YC2
Ez a régi tank, kb minden a régi csak új külsőben. -
Bogyó bá'
nagyúr
-
csongi
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Jut eszembe neked aram problemiad vannak
,ha mar led, akkor miert nem csereled ki a hatso egoket ledesre, ott a feklampaval egyutt lehet sporolni kb 25W ot, ami lehet eleg ahhoz, hogy ne kelljen a lampat lekapcsolgatni.?
A ledes iranyjelzovel is tudsz sporolni meg egy 20ast.
-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Azt hiszem, marad az izzó, nem vagyok meggyőzve...
Vegyél Power LED-et. Igaz, nem olcsó, viszont meggyőző a fényereje.
Pláne, ha a 10W-os izzóhoz hasonlítod. Még a 16W-osat is lekörözi...Az alábbi két illusztrációs képen kell mondanom, melyik-melyik?

VS. 
De azt hiszem, ezt már kérdezted és ki is fejtettem, hogy milyen kéne
neked, csak annyiban maradtunk, hogy az egy picit drága, ha be is fér. -
csongi
veterán
En mostanaban azon agyalok, hogy be szerlek egy valamit es az iarnyjelzot x ido utan automatan vissza venne, mert allandoan kinthagyom

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Köszi Zsolti!
Azt hiszem, marad az izzó, nem vagyok meggyőzve...(#31689) Archer: Az eredeti izzósnál mindenképpen fényesebbet szerettem volna. Gyárilag 10W-osak az izzók, és a gyári búra alá sajnos nem férnek be a 21W-os autós égők, csak a kisebb gömbfejű. Foglalat az ugyanaz. Keveslem a fényét nappal...
-
-
Lefeküdt az akku. Még soha nem volt, hogy nem indult, de ma igen. Éppen tekeri majd nyekk.
Ha már megy akkor megy. Önfenntartó. 
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Hát az SV-n el van dugva azt még nem néztem, de a CiGin niccs.

De itt sincs mindegyiken.huszi.gyb!
Majd kihevered...
-
huszi.gyb
senior tag
Szerelmes lettem. [link]
-
polimorf
tag
-
Archer
őstag
Nekem ülés le, tankidom le (aminek a csavarjait takarják az oldalidomok szóval azokat is bontani), gyújtáselektronikát le (az airboxra van rácsavarozva), valami szonda kábelét lehúzni, tető le 6 vagy 8 csavarral és már ott is a szűrő

Ja és igen, a gyertyákhoz le kell venni a hűtőt

-
canniball
nagyúr
válasz
zsolt19900
üzenetére
Ahha, nem tudtam hogy gázos a dolog. De a többin leginkább nincs ilyen, ez valami spéci cucc?
-
törölt tag
válasz
yodamastah
üzenetére

ugyertettem h a legenda szerint az fzr-nek vannak versenymotoros beutesei szerelhetoseg, stb szempontjabol es akar igaz, akar nem, jol esik ezt hinni
szoval az fzr-em teljesen gyari, utcai papirszurovel. de azt legalabb konnyu cserelni. -
törölt tag
válasz
Daywalker
üzenetére
az fzr versenymotor-szerusegnek keszult, az ezresen leszedem az ulest (kulcs), az ules alatti csavart kitekerem es a tankot fel lehet hajtani (ha eleg perverz vagy es nincs tele benyaval), lehuzod a benzincsovet es az uzemanyag visszajelzot es mehet a buli. ja igen, alapveto hiba telitankolt motort szerelgetni, mar szervizbe is ugy viszem h eppcsak lotyog valami az aljan, annyi eleg barmire (karbiallitas, akarmi).
Tuzi:
kicsit nagykepu a felvezetesed
de magaert a teljesitmenyert maxiriszpekt az oregnek. kb nalam is mindenki gyorsabb palyan pl kukucson meg 250-ekkel is, de en max elismerni tudom az o tudasukat, nem pedig bosszankodni a sajat hianyossagaimon 
-
VFR-hez elég egy 40 centis bot, meg két csavart kitekerni, ülést lepattintani, és hozzá is férsz a légdobozhoz
ott még pár csavar, és kint is van a filter.
Nem kell leszerelni a tankot hozzá, mert egy zsanérszerűségre van felcsavarozva.mod:
Anno a 400-ason le kellett szedni az első sárvédőt, a hűtőt (!), úgy fértél hozzá a gyertyákhoz.
de a váz miatt a két szélsőt még így is orbitális szopás volt cserélni, mert a váz miatt nem fért hozzá sem a kezed, sem a szerszám. Nem beszélve, hogy vagy 15 centi mélyen volt
A másik opció a tank le, légszűrőház le, kábelek szét, stb...
Akkor tértem át az IX gyertyákra, sokszorosával redukálva a szopások számát... -
Mit ér a literes motorod, ha a 20 évvel öregebb lenyom egy 750-essel?

2:28tól hallgassátok azt a hangot -
Bogyó bá'
nagyúr
-
ALI_G
veterán
válasz
Archer
üzenetére
Mondjuk crossmotornal akar minden csapatas utan takaritani kell es ott teljesen jogos az olajos szuro. Egyebkent is joval olcsobb, en is ezen megfontolasbol vettem elozo motorba. 6000enkent vagy evente szezon elejen kellett pucolni. Ez nem tul praktikus egy full idomos gepnel, de gondolj bele. Egy sportmotornal, ahol mar talan van is ertelme (penzugyi okok nem leven) alkalmazni, ott gyorszaras az egesz es 2 perc alatt hozzafer a szerelo.
De meg nekem a gyari allapotban se tartott 5 percnel tovabb, pedig a tank alatt van a szuro.
Szoval a lenyeg hogy mindenki azt hasznal amit akar
-
Integra
titán
cb750, lucky number 8, gyönyörűűűű

-
Archer
őstag
válasz
KoVee84
üzenetére
Papír gyári szerintem a best. Én évente egyszer kifúvatom kompresszorral meg kiporszívózom az airboxból a marék döglött bogarat aztán kész. Biztos nem szarakodnék 3 vagy hány ezer km-enként lebontani ott mindent, mosogatgatni ha nem muszáj. Hallottam van aki olajcserénként cseréli azt is de szerintem felesleges, meg nem is 1-2 ezer Ft úgyhogy anyagilag sem mindegy.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Én ezt úgy oldottam meg hogy lassú tempónál (tényleg lassú, kb. 15-20kmh) a gumistól kigurulva óvatosan addig döntöttem a motort ameddig bírtam, mindkét oldalra felváltva, vagy 2km-en keresztül (kacsáztam). Utána elmentem Orfű-Pécs úton, ez megint nem az a tipikus egyenes szakasz
, szóval volt dönte rendesen, de óvatosan, és lassú tempóval. Értelemszerűen a kigyorsítások is nagyon gyengédek voltak. Nah hazafele már rendes tempóban jöttem, sehol nem csúszott sehova. 
És ez volt 25km-er. maximum.
Persze ha egyenesen mész jórész akkor az oldaláró lehet az több is mint 100km mire lekopik, de ha döntöd ÉSSZEL, rögtön elmegy róla.
-
Daywalker
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Azt szokták mondani a gumisnál, hogy 100 km-ig óvatosan. Ahol érintkezik az aszfalttal, ott lekopik hamar, persze, de az oldalán nem, ott inkább elpárolog (attól, hogy a gumi átmelegszik, ahhoz pedig menni kell vele). Szóval meglepetések inkább döntésnél érhetik eleinte.
-
csongi
veterán
Én meg csináltam egyet magnak, a 15cm2-es papír 4-5ezer + potsa költség, basszák meg
.
És 6ezrenként cserélhetem. -
Integra
titán
-
Daywalker
addikt
válasz
KoVee84
üzenetére
Nincs utángyárott papír olcsóbban? Még az is jobb, mint az ilyen limlom olajos sportszűrők. Ezekkel csak a szarakodás van, takarításhoz meg állandóan szét kell szedni, megy a vacakolás. Papírt meg bedobod és elfelejted. Ha telemegy sincs nagy baj, max 5 lóerővel gyengébb lesz...
-
Daywalker
addikt
válasz
KoVee84
üzenetére
Ahogy persu szokta mondani: minél többször, mert azt nem tudod elég gyakran tisztítani
Egyébként függ attól (is), hogy hol laksz, hol használod.
Egyébként meg ugyanaz vonatkozik rá, mint a szivacsszűrőre. Úgy értem, ugyanazzal moshatod meg olajozhatod. Ha jót akarsz, nem viszed túlzásba, rendes mosogatószerrel kitakarítod...olajozni talán érdemes valami speckó olajjal, mert ezt nem tudod olajba beáztatni olyan jól, szóval fújós megoldás kellhet.
(Egyébként szerintem használd a gyárit...) -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
KoVee84
üzenetére
Hozzá való tisztítóspray illetve olajozó spray kapható. Bár maga a"sportlégszűrő" elég beteg dolog...
-
KoVee84
senior tag
Srácok, K&N sportlégszűrőhöz milyen olajat kell használni a tisztítás során és milyen gyakran?

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
fattyu
üzenetére
Itt nézz szét, szerintem találsz megfelelőt...
szerk: vagy ez esetleg... -
fattyu
veterán
Esetleg tud valaki KICSI mágnese tanktáskát amit motorról levéve öv vagy még inkább combtáskaként lehet hasznosítani.1-2 liter, lapos semmi kéne mindössze de a funkció kifejezetten fontos lenne. keresek keresek de semmi értelmes.
-
-Mike-
addikt

-
ALI_G
veterán
-
csongi
veterán
válasz
Archer
üzenetére

&rew:
"muveltebbeknek philips), a ket imbusz, az a keves kulcs es szigszalag
bar mostanaban a szigszalag kimaradt, de asszem visszarakom. az mindenre jo."
Vagy PZ rendszerű
De a szigszalag az mindent visz, MacGyver is tanúsítja
Fattyu:
Épp ez jutott eszembe, hogy szép napsütés idő majdnem száraz utak, motorra csábító... de nem lehet teljesen kerek azért ilyenkor tekerni, csak hideg van
... erre tessék, az elszántak mégis

-
fattyu
veterán
türelmetleneknek: fűtött kesztyű nélkül ne üljetek motorra...
Azt hittem letöröm a három középső ujjam
Ez nem volt kellemes élmény...
viszont szeretni fogom ezt a cbrt
-
törölt tag
válasz
Archer
üzenetére
en motorozni szinte mindig a hati taskaval megyek, abban pedig ott figyel egy mini szerszamoskeszlet, csak a legfontosabbakkal: csillagcsavarhuzo (tudom tudom: kereszthornyos, vagy muveltebbeknek philips), a ket imbusz, az a keves kulcs es szigszalag
bar mostanaban a szigszalag kimaradt, de asszem visszarakom. az mindenre jo. -
Archer
őstag
válasz
csongi
üzenetére
Jó most itt lehet ragozni a speciális szituációkat, átlag autónál elől van, ott meg csak megtalálja az ember. Nyilván nem arra írtam, hogy minden esetben neki kell állni áramtalanítani előbb az autót, itt most gerincsérülés gyanúja meg sérült üzemanyagtank együttállásáról volt szó (mennyire gyakori ez is, 100-ból 1?). De tényleg hagyjuk is, kár itt ragozni, sose legyen ilyen.
zsolt19900: amúgy általában van nálam 10-es kulcs meg a legkülönfélébb szerszámok a szerszámos ládában a kocsiban
Tudom, mi van ha nem kocsival vagyok? 
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

,ha mar led, akkor miert nem csereled ki a hatso egoket ledesre, ott a feklampaval egyutt lehet sporolni kb 25W ot, ami lehet eleg ahhoz, hogy ne kelljen a lampat lekapcsolgatni.?

Ez már az új fajta zselés csoda. Lassabban működik.

Ha már megy akkor megy. Önfenntartó. 

Ez nem volt kellemes élmény...