- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
válasz
PoLizei #100303 üzenetére
Köszi, ez a másik kedvencem.
Amúgy nem azt írtam, hogy öreges, csak akiket ismerek, és V motorjuk van (SV, KLV1000), ők 1,5-2x annyi idősek, mint én.
Én is lefelé húzom az átlagot szerintem.Pocee: ennek a felét majdnem értem.Miért szartam volna be?! Mert sikerült ELGÉPELNI 2 betűt telefonról? Nem értem.
Jó, ötszöri elolvasásra értem már, de akkor is hülyeség.
Amúgy ezt mondtam, ha valaki megjegyzi, hogy sokan képtelenek HELYESEN írni (nem ELÍRNI valamit), akkor még az van lenézve, aki megjegyezte.F*ck logic... Lassan már ott is tartunk, hogy a normális/illemtudó/udvarias lesz a gáz?! Jó úton haladunk...
geresics: semmiképp nem akartam belemenni, csak már tényleg zavaró, hogy sokan nem tudnak szinte egyáltalán írni, ahogy ejtik, vagy gondolják, úgy írják, ezért megjegyeztem, hogy mennyi ilyen van.
-
yodamastah
őstag
válasz
PoLizei #91514 üzenetére
Múltkor már linkeltem, így veszik ki a nagy csontokból a velőűr sínt: [link]
Ha hosszabb ideje bent van (évek) akkor tényleg ilyen nehezen jön ki. A dokim mondta hogy volt olya kulcsontosa hogy 20 percig ütötték kifele a vasat úgy, hoyg ketten fogták le a csávót, a harmadik meg ütötte
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
PoLizei #88742 üzenetére
Nekem egy 4 évszakos (nak mondott) Shox göncöm van, ami hálós kabátot és nadrágot jelent, berakható szélálló nájlon + thermo bélésekkel hidegebb időre az nyáron teljesen jó, jól szellőzik mindenütt, de 30 fok fölött már én nem érzem jól magam (kor és rossz vérkeringés
), akkor meg nem szoktam motorra ülni, nekem szerencsére nem kell munkába járáshoz. Berakott bélésekkel (ősszel, télen tavasszal) viszont nagyon sz*r, ebben vagy csak izzadni, vagy fázni lehet... ...szóval utálom.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
PoLizei #85334 üzenetére
Ha a turbora rarakodik a kartelgazon keresztul, hogy iranyotod a femkeramia novekedeset? Meg fog szorulni a turbo egy ido utan.
Ha mukodik a femkeramia novekedes mashol, akkor ket kerdes vetodik fel bennem.
A gyuruhezag csokkenni fog. Ha meghajtod az autot, es nagyobb hoterhelest kap. Netan spurit raksz bele, amitol nagyobb hoterhelest kap a gyuru, a ket vegen osszeer, nem tud hova tagulni es megragad a motor.A masik pedig, hogy ez a femkeramia a hengerfala es a gyurure is megy. Ket azonos fem nem kopaspar. Tribologiailag nagyon elonytelen kett ugyanolyan anyagit egymason jaratni, mert kotesek lepnek fel, amik felgyorsitjak a kopas folyamatat. Ezert vannak ugynevezett kopasparok.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
PoLizei #80850 üzenetére
Altalaban meg egy sornegy karbis motornal is a belso ket hengernek mas a fuvokaja, de a szelephezagot nem tudom miert allitja maskepp. A szelephezag sosem lesz allando amugy sem.
Nyelgazon nem lesz akkora, mint pl motorfekuzemben, tehat ez megint egy jokora termeszetgyogyaszat, mas ertekekre beallitani, amikor a manual nem igy rendelkezik rola.
Amugy en mindig a legnagyobbra allitanam a szelephezagot, mert mindig elfogy. Igy nem kell annyit bsztatni. -
vlevi
nagyúr
válasz
PoLizei #73654 üzenetére
Nekem van egy szivargyújtóba dugható feszültségmérőm. Akkor szereztem be, amikor a kocsiban szarakodott az akksi (mint kiderült, tényleg az akssi volt szar, nem szívta semmi, csak éppen merült magától is). Motoron sincs gond a töltéssel, ezért csak magam megnyugtatására néha bedugom megnézni, mi a helyzet.
Ilyen bonyoult szerkezet:
A kocsi 1-2 tized különbséggel tartja a 14,3-14,5V közti feszültséget, alapjáraton, reflektorral, klímával is. Motoron már azért kell adni egy kis gázt, hogy a jóval kisebb generátor eleget termeljen. -
-
tutis
őstag
válasz
PoLizei #62080 üzenetére
igen, én is így gondolom, de én pl arra gondolok, hogy törzskönyv nélkül kiviheti-e az országból, nem lesz-e gondja, de szerintem nem viheti ki... Természetesen 1-2 napon belül megpróbálom elintézni a törzskönyvet, de a vevő balfaszoskodik, hogy csak 1x szeretne fordulni, bár az Ő érdeke lenne hogy 2x forduljon, de mindegy, Ő tudja..Nekem a lényeg hogy a vételár a kezemben legyen, a többi az Ő rizikója, Ő tudja mit vállal be..
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
PoLizei #58868 üzenetére
Mondjuk a Csótányomon volt (nem lineáris, de következetes, tehát "pontos", igen jól használható) benzinszintmérő, és igencsak rühellem, hogy a GS-en nincs. Igaz, itt viszont van bő 4 liter tartalék, ami 100km-re simán elegendő. A csopit soha az életben nem kellett tartalékra váltanom...
-
shootme2
senior tag
-
stereodead
csendes tag
válasz
PoLizei #57370 üzenetére
Az autón látszik ahol végigkarcoltam, a motoron is sok dolog sérült, illetve látszik ahol a kormány vége és a kuplungkar végigszántotta az aszfaltot. Viszont guminyomok nincsenek, legalábbis nem voltak láthatóak.
Mindenesetre a helyszínelők azt mondták nem kell aggódnom. Nekem büntetlen előéletem van és sosem okoztam balesetet, az autós brigádot pedig jól ismerik a rendőrök, mert a fél család börtönben ül, és a maradék is gyakran tűnik fel a rendőrségen. Ez persze önmagában nem bizonyít semmit, de azért beszédes információ.
-
canniball
nagyúr
válasz
PoLizei #56345 üzenetére
Nem arra gondoltam hogy azt mondtad volna hogy rossz, csak hogy nem száz százalékosan stabil.
Pedig a videók alapján igencsak praktikusnak tűnik.Mosquito34!
Nem is tudtam hogy ilyen kis méretűek is vannak, amit eddig láttam az mind bőven nagyobb volt.
Amúgy az üléstáska amit említettem 5l-es, az kisebb "pakoláshoz" eddig elégnek bizonyult, úgyhogy szerintem innen indul a számtan.V.Stryker!
Egyik ismerősnek van, így ki tudom próbálni, csak ki kell várnom egy közös gurulást vagy hogy megtalálja a biztonsági hevedert (neki idom mögött nem kell, így elkeverte valahova). Ha esetleg egyik sem jönne össze akkor lehet élek az ajánlattal, köszi! -
Anulu79
addikt
válasz
PoLizei #55401 üzenetére
Konkrétan erre, ilyenre gondoltam.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
PoLizei #54586 üzenetére
Nem, kocsiban már hallottam megfőzött főtengelycsapágyat. A szerelő is hümmögött valamit, hogy "kevés olaj lehet benne".
Biztos bagóért számították be valami drága, külföldről behozott motorba, hogy így is megérte nekik megvenni.
(#54585) Doki16: a Honda meg a GS is csak pár napja van fenn (nincs egy hete). Egyébként van benn vagy harminc motor, de kettő-három kivételével mind honosításra vár, azt meg drágán csinálják (40k csak az "ügyintézés" díja, mindent tételesen felírtam)
(#54588) KubanitoS: biztosan nem használ neki, mert nyomaték van dögivel, kenés meg alig.
-
Daywalker
addikt
válasz
PoLizei #54493 üzenetére
Hát emberek (Archer is beleértve), nem tudom ti mit csináltok, de nekem is ilyen összecsavarozott van, és rohadtul nem nyeklik. Hatodik éve használom. Rendesen meg kell húzni azt a csavart, nem kell tőle félni, és utána úgy áll mint a beton. Én is egyedül rakom fel legtöbbször a motort és még nem volt vele soha baj. Nagyon sokan veszik ezt az emelőt és ti vagytok az elsők, akiket hallok problémázni
Szóval nálatok user error van, ez 100%.
r6man123: én anno a lámpát csináltattam meg Thomy Fóliánál kavicsfelverődés elleni fóliával. Jó lett, tart azóta is. A tankot simán megéri bevonni. De láttam egy zx12-t egyszer, ami végig meg volt csinálva átlátszó fóliával.
-
Archer
őstag
válasz
PoLizei #54493 üzenetére
Nekem is volt csavarozott de sz@r is volt. Nyeklett-nyaklott a csavarozásnál, végül összehegesztettem. Ha nem feltétel a könnyű szállíthatóság, én is az egy darabból hajtottat javasolnám, dupla gumi (nem műanyag) kerekekkel. Érdemes egyszer venni egy normálisat, aztán örök. Azt hittem én is, hogy spórolok az olcsóbb gagyival de csak a mérget ettem vele, utána vehettem egy normálisat, akkor már érdemes egyből ott kezdeni.
Amúgy nem a hirdetésben említettet kritizáltam, nem ismerem, csak úgy általánosságban írtam. -
HSM
félisten
válasz
PoLizei #53179 üzenetére
50 rugó? Ugyanmár... Mai árakon a KRESZ vizsga 4600 Ft, a forgalmi vizsga pedig 11000 Ft, plusz amit nyilván az oktató elkér azért az útért. Mondjuk néhány gyakorló órával is beleférne 20 rugóba.
Mondjuk egy sima vezetőnek bőven elég lenne 3-5 évenként.
Szerintem 100X jobb lenne a közlekedés, ha lenne egy ilyen szűrő. Én boldogan fizetnék érte ennyit. Persze, akinek vannak hiányosságai, és csak átpaszírozták egyszer valahogy a vizsgán, annak drágább lenne, de azonak amúgysem kéne vezetniük, míg nem tudnak elfogadhatóan. -
baboss
őstag
válasz
PoLizei #53160 üzenetére
Megvolt a gyertya csere.de nem változott semmi.2500-3000-nél van változás a fordulatszámban ha leveszem a pipát.2500 alatt nincs szikra.Ha leveszem az 1-es hengerről a pipát és a gyertya közelébe tartom akkor 3000 felett éppen hogy van egy kicsi szikra,a többinél szépen áthúz a szikra.Jobb lesz ha szervizbe viszem.
Daywalker
Szárazon raktam vissza.Kiszedem és beolajozom.
PoLizei
Megnéztem a gyertyákat,de egyiknél se látom hogy benzines olajos lenne.Van amelyik fekete kormos és van olyan is ami barna. -
-Mosquito-
őstag
válasz
PoLizei #52804 üzenetére
Térkép. [link]
Blikk. Sofőr " Éppen be akartam fordulni balra a Háros utcáról a Gyöngyszem utcába,kitettem az iranyanyjelzőt,de a mögöttem haladó motoros valószínűleg nem figyelte."
Ennek így kellett volna lennie.. Kiteszem az indexet legalább 30-50m-rel előbb,hogy balra szándékozom kanyarodni. -
Bogyó bá'
nagyúr
-
Burt1793
veterán
válasz
PoLizei #50414 üzenetére
Ezek biztos megrendezett felvételek amúgy. A felvevő miért nem segít inkább?
Az a titok, hogy nem pickup-pal kell vinni a motort és akkor nem kell olyan magasra feltolni a mocit.
És bizony arra is kell gondolni, hogy ha nagy a szög, leér a motor alja.Visszatérve a múltkorira, hogy valaki mondta, hogy van előnye annak, ha magas valaki, na ez az, nekem a motorral a rámpán is leérne a földre a lábam.
Hála a youtube automata továbbléptetőjének megláttam ezt: [link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
PoLizei #49845 üzenetére
Köszi, simán túl vagyok mindenen, sőt többet is végeztem, mint terveztem mára (1 nap szabin vagyok): ügyfélkapu regisztráció, SZJA-bevallás leadása, téli gumi cseréje nyárira, és itt jön az, ami már ON: befizettem 20k jó magyar forintot a Kiskun Autós iskolának. A többit találjátok ki!
(#49856) V.Stryker: az oktató is arra dumált rá. Most egy ilyen szörnyeteggel kell majd tanulnom-vizsgáznom: [link] Félek tőle előre is, mint állat!
Az A2-es tanulógép egy 25kW-ra fojtott GS500 lenne, azzal szerintem könnyebben megbarátkoznék.
-
-
-Mosquito-
őstag
válasz
PoLizei #48005 üzenetére
Képes Motoron volt fent a hirdetés,ezt mondod ugye? [link] Valaki tesztelné?
Feree:
Mindenképpen szólók,vagy egyedül vagy csoportosan fogunk támadni.
Szerencsére csak két csövem van (éljen a V2). Ilyen rövid sárvédős gépeknél mindig szívás lesz a leömlő/k,mert sec perc alatt dzsuvás lesz. Néha lepucolom én is de hetente kéne vakarászni,hogy a szememnek is tetsszen.
-
Something_
őstag
válasz
PoLizei #46990 üzenetére
Amúgy ez sokkal jobban hangzana
Hozd te az alkatrészt! 7000 Ft/óra. Nem tudsz alkatrészt beszerezni? Akkor akciósan 5000 Ft/óráért mi elintézzük helyetted és intézzük a garanciát is!
Rákerestem és a legtöbb szerelő leírta, hogy azért drágább a hozott alkatrész, mert van egy óradíj, ami a szerelők fizetése és van egy rezsi díj, ami az alkatrész árba van belekalkulálva
Szegények.
Oké, gondolom sokan viszik a szar alkatrészt és van vele probléma. De akkor mondják azt, hogy én beszerelem, de ha szart hozol, akkor ha 1 órám van benne hozhatod a másikat, addig pörög a stopper és fizethetsz. De nem ez van, hogy nem akarnak vele szívni, hanem mert éhesek és keresni akarnak az alkatrészen is, nem is keveset :-)
A másik meg, hogy olvastam valamelyik cikkben, hogy Németországban audi szervizben van beépítve kamera és nézheti a tulaj, hogy dolgozik a szerelő. Itt mikor lesz ilyen? Soha
Sőőőt, képesmotoron van egy amerikai (kanadai?) csávó, aki motorszerelő. Be van webkamerázva a műhely, egész nap lehet nézni, ahogy más motorjait szereli
Nem találok most a linket, talán Symbi tudja linkelni.
-
Xaels
félisten
válasz
PoLizei #46738 üzenetére
Én is nézelődök ilyen téren. Ha már Sport Edition akkor legyen olyan. Arany-fekete cuccokat nézegetek mert a motor is olyan szellemiségű gyárilag. A végén igazi Cafés lesz.
Pinlock: én nem bírnám nélküle. Télen a -5 vagy az alatt is pára mentes marad, pedig rendesen belehelem a sisakot olyankor.
-
Daywalker
addikt
válasz
PoLizei #46219 üzenetére
Na jó, persze, egy új motorral mindig fosik az ember bizonyos értelemben véve, már csak azért is, mert "új". Ez teljesen normális. Én is tisztelettel bánva hoztam el, tojtam a provokatív sofőrökre, akik próbáltak már akkor keménykedni. De aki ült motoron (márpedig aki csinált motorjogsit azt nyilván ült) az már tudja, hogy ha nincs hülyére forgatva, akkor nem veszélyes a dolog, legyen az akárhány lóerő. Az, hogy ágaskodik meg csúszkál, vagy nem tudja bevenni a kanyart, az user error, az ész nélküli gázráncigálásból fakad.
Canniball: szerintem a mindenki írja le a ruhája milyen hülyeség, mert nagyjából mindenkinek az a jó ami van. Általánosságra kéne hangsúlyt helyezni, hogy milyen típusú ruha van és az mi ellen véd vagy mi ellen nem, milyen protektorok vannak gyárilag és mit lehet benne cserélni stbstbstb. Ugyanez sisak...nem kell márkára menni, csak általános dolgok.
-
Outlander
addikt
válasz
PoLizei #46038 üzenetére
Esetleg feloldott valamit, ami most eldugult valahol?! Bár kétlem, az a spuri az semmire nem jó kb...
Ha ilyenben gondolkoztok, akkor tudom ajánlani a pro-tec-et ez valóban azt csinálja ami rá van írva. És bőven elég 1-2 évente.
Természetesen itt is érvényes h minél öregebb a motor, annál inkább nem kellene használni.... mert ha nagyon dúrva a trutyi és azt feloldja még lehet belőle baj... itt most az ilyen 90 elött gyártott városi alig pörgetősekre gondolok.
-
Polemius
senior tag
válasz
PoLizei #45716 üzenetére
Pedig ott van minden terméknél a Louis oldalán a mérettáblázat.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest