Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- CES 2026: AI séf a Boschtól
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
PoLizei
aktív tag
Olyan motorokra építenek a tulajok gyakrabban voltmérőt, amelyikeken gyakran száll el a feszszabályzó. Azért mikor az nekiáll 15V felett tölteni, az akksi se biztos, hogy sokáig húzza + az egyéb elektronika
-
vendingo
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Tényleg nem bántásból mondom, de én túráim során egy motoron se láttam ilyen kütyüt, pedig egy nagy külföldi út során bőven lenne értelme, mégse használ ilyet senki.
Ártani nem árt, használd egészséggel, remélem soha nem lesz rá szükséged éles helyzetben!
Nekem még benzin szint mutatóm sincs, vagyis van csak rossz. Lenyomtam 10 ezer km-et külföldön úgy, hogy csak akkor jelez a műszer, ha 1 liter van a tankban ami szinte semmire nem elég.
Szerencsére eddig mindig megúsztam, egyszer volt necces szitu, amikor benzingőzzel jutottam el a kútig
Az albán túrára mindenképpen megcsináltatom.
Akit érdekel, annak közlöm, hogy a korábban belinkelt ALBÁN TÚRÁRA már csak 1 üres hely van!
Mizsala és én megyünk
-
válasz
üzenetére
Egy egyszerű példa ami megeshet velem: "döngetek" Galgamácsa magasságában és látom, hogy nem tölt. Akkor szépen megállok motor leállít és GSP felcsap: Merre lehet a leghamarabb hazajutni vagy hol találok valami segítséget, esetleg boltot vagy bármit. Semmi mást nem jelent csak megtett Km-eket. Jobb előbb látni mint mikor már leállt a motor.
-
Néha úgy érzem, hogy ha én csinálok valamit az soha senkinek nem jó. Hát tudjátok mit? **** meg!

-
DigitXT
félisten
-
fattyu
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
fenét
sepillanat alatt megszokod. Elsőre én is meghökkentem. Kétszer kellett tartalékra kapcsolnom mindössze kényszerű megállással 
van egy viszonylag állandó vezeteési stílusa az embernek- ( nálad meg főleg mert viszonylag üvegen használod mindig a kevés paci miatt ) egyszer megnzéed meddig jutsz utána azzal lehet számolni.Én is egyféleképp vezetek. 7.5re jött ki a kawa akárhol voltam mert kb ugyanazt kapta. azzal tudtam hol fogy el a tartalékra. előtte kicsivel kút. ennyi.DigitXT: erre akartam utalni. hogy a benzinszint ami azért hasznos, motorok tankméretéből adódóan sűrűbben kellő infó lehetne de meg lehet lenni nélküle simán. Hogy mennyi van az akksiban meg mennyit tölt a generátor... hát szerintem fölösleges, meg főleg utólag gányolni rá...
&rew: arra gondoltam én csak hogy milyen sűrűn döglik be a generátor?
Meg ugye az akksiknak is években mérjük. És ritkán pusztul el sepillanat alatt minden előjel nélkül. Na csak ennyit akartam én és kiváncsi vagyok mi vezette rá
benzinszintjelzőt mókolni megérteném, bár mint ítam fentebb lehet létezni nélküle bőven.Namindegy
Beszípkík
-
törölt tag
válasz
fattyu
üzenetére
nem annyira gyakori. es ha tapasztaltabb vagy, meginkabb elkerulhetok. lassuk be, igazibol a fordszammerore sincs utcan tul nagy szukseg.
viszont ha szeretsz gepeszkedni es boldogit a tudat h van informaciod a tolto/akkufeszrol is, akkor jol jon.
kicsit olyasmi, mint kocsiban pl az olajnyomas-mero. igazibol tulzottan nagy szukseg nincs ra, megegy muszer, ami megnyugtat h minden rendben, illetve latod ha meg tenyleg hideg a motor (vizhomero bekaphatja).es olyan szep keken vilagit

de hatha a kollega elarulja h neki mi volt a celja vele.
azonkivul h unatkozott![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DigitXT
félisten
válasz
fattyu
üzenetére
Hát ööö... Most pont beletrafáltál, mert benzinszintmérő sincs a GS-en...
De lehet hozzá venni mindenféle jópofa kínai csodát - csak jeladó is kéne
hozzá, ahhoz meg meg kéne fúrni a tankot, hogy belefaragd: nem triviális.Egyébként a jeladók elég egyszerű szerkezetek, szóval egy kis mókolás,
és az akkufesz visszajelzőből máris üzemanyagszint visszajelző lehet.
-
Ferdzsoo
addikt
Nem látjátok a lényeget. Mennyivel egyszerűbb már töltésvisszajelzővel csajozni mint annélkül.

Gonoszkodás off.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
[link]
Full vízhatlan, főleg miután hátul a bekötés hőre lágyuló ragasztóba van eltemetve.
Az a kapcsoló sima 3 állású semmiség. Azért nem csak ON-OFF mert ez sokkal könnyebben billen át mint a két állású. Régi számítógépházamból van. Nem vízhatlan, de nem érdekel, meg ez nem egetverő gond. HA beázik max nem lehet kikapcsolni, de úr isten akkor kap másikat. -
csongi
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Elso gondolat.
Egyetertek
, annyit javitok, nem ugyan ugy gyorsul.Masodik gondolat.
Egyet ertek. Xl a farkam es nem tudok l et csinalni beloe kisebb gumival.

A kepen lathato elhelyezes valoban max nagyobb fenyerot biztosit, semmi tobbet. Ami szurkuletben, de kozelrol nappal is kiveri a biztositekot mivel vakit. Mas iranybol vagy szogbol nem lesz lathatobb a motor.Korabban linkeltem az enyemen hogy van felteve. Az Lt- re is szeles pontot talatunk, es egybol erezheto lett a merete. Volt szerencsem Goldwingal is egyutt gurulni. Karacsonfa budos nagy meret. Latva az autosok reakcipjat, es ismerve a gondolatmenetuket. Tiszteltek, ennel nem teljesen ugy gondoljak, hogy megvedi oket a kaszltni. Mas kerdes, hogy idiotak, de ez van, ez az atlag.
Harmadik gondolat.
Azert a sport gepet irtam, mert nem volt kedvem felsorolni az osszes " keskeny" motort.
De sport motoron nagyon nehez szeles pontot talani.Negyedik gondolat
Nalam alapertelemezett a fejlampatol leheto legnagyobb tavolsagra tenni, vagy a legszelesebb pontjara.
Mivel a szabaly nem pontos meg, es atgondolatlan, de legalabb a hasznalhato valtozas iranyaba mutat, ezert remelem jo lesz a vegen. Ha ugy kell a fenyeket hasznalni mint az autoknal akkor semmi ertelme.
A kodfenyszoro hasznalhato motoron, annak megvannak az eloirasi, hova lehet szerelni. Remelem esszeruen atgondoljak es ugy alkotnak szabalyt. -
Daywalker
addikt
válasz
csongi
üzenetére
"csak éppen nem ugyan annyival megy"
Jó, csak annyit érts meg, hogy ennek 0 köze van a sebességhez. Ha szabályokat betartva közlekedsz, akkor mindegy, hogy milyen erős a motor, azt a 125 is meg a gold wing is tudja."De ha több fény forrás van, akkor jobban lehet érzékelni"
De nincs több fényforrás, mert vagy a nappali ég vagy a tompított - szabály szerint (helyzetjelző meg gyertya, szart se ér). Max ha több van és ezeket nagyon távol rakod egymástól, akkor van több, de ez az átlag motoron kb. lehetetlen - pont azokon a motorokon, amire te azt mondod, hogy nagyobbnak látszódjanak. Hogy értsd: ha neked átlagos méretű farkad van, arra hiába húzol xl-es gumit, nem lesz tőle XL-es
...remélem érted a párhuzamot. De lásd a fenti képen, ott is középen van, felette még két méretes lámpa...user error. Erősebb fény? Talán...ez az egyetlen ami mellette szólhat, de távolról az is számít, hogy mekkora a fényforrás, mert még biciklisnek hisznek azzal a két kis folttal vagy LED-sorral
Közelről meg az autós idegeire mész, ugyanúgy mintha refit használnál (ha már autós fejjel gondolkodásnál tartunk)."Mondom ez sport gépnél nem mérvadó, mert erőből megoldható"
Hagyjuk már ezt az ostobaságot, hogy sportgép. Egy chopper, cruiser, nagyobb túra, sőt SM is ugyanide sorolható, ezek mind tudnak baromi dinamikusan haladni, ráadásul többségük kis fordulaton is jól pörög...sőt.Tehát, annak van értelme, hogy két nagyobb fényforrás vagy füzér kellően nagy távolságban egymástól világít (egyes motorokon ilyen, meg az autóknál többnyire), igen, ezek használnak, de minden más haszna megkérdőjelezhető. Na de hagyjuk. Ha neked kell a karácsonyfa, akkor használd

-
TechArtist
aktív tag
válasz
canniball
üzenetére
Nem értek hozzá, egyszerűen csak tetszik, olyan, mint egy motor.
Ha egyszer lesz mocim, (remélhetőleg a nem túl távoli jövőben) akkor valami hasonló külsejűt szeretnék. Pont ilyet gondolom nem találnék Mo.-n, de talán a környező országokban sem. /Persze hozatni biztos lehet./ -
canniball
nagyúr
válasz
TechArtist
üzenetére
A gyönyörűséges kategóriába.

-
csongi
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Autós szemmel nézd. Egy batár motort jobban tisztelnek. Miért? Már elhangzott. Szemből egy fényforrásból nehezebb a méretét megállapítani valaminek. De ha több fény forrás van, akkor jobban lehet érzékelni. ebből adódóan tudatalatti berögződés, nagy méret, gyorsan mehet. Egy 600-as vagy egy 125 ös szemből ugyan akkora, csak éppen nem ugyan annyival megy. Viszont egy Goldwing elég batár ahhoz,hogy jobban észre vehető legyen, de ehhez a karácsonyfa kivilágítás kell, ha csak a fejlámpa égne, azt sem látnák nagynak.
És ez általános, kevesen vannak a forgalomban olyanok, akik gondolkoznak is.
De van más tapasztalat is. Utolérem az autóst. Mielőtt nem volt fent a két ledsor kevesebben néztek a tükörbe, és húzódtak lejeb, most jobban próbálnak helyet adni, akár a lámpánál is, mert látja, hogy nem egy keskeny motor van mögötte. Persze ez %-an csak egy pár %, de érezhető, és ha kevés is, de ennyivel nőt, hogy ne csak lásson, hanem érzékeljen is. Mondom ez sport gépnél nem mérvadó, mert erőből megoldható, mire felfogná mi történik körülötte, a motoros már rég nincs ott. De nekem, jól jön, mert még ha kevesebb idő is kell egy előzéshez mint egy autónak, mégsem tudom végre hajtani annyi idő alatt, mint egy sport gép. És kell, hogy könnyebben észre vegyen.
TechArtist
súnyán írom ,mert ha helyesen írom akkor tapsikolós smájli lesz belőle 
Krjúzer -
-Mosquito-
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Látni látszani.. Ha ezzel meg lehet úszni egy karambolt vagy egy szituációt mert LÁT téged az a hülye,akkor már megérte,ha meg nem akkor vihetsz magaddal sarki fényt is akkor is el fog csapni. Szerintem.. Kíváncsi leszek amikor elkezdődik a szezon milyen trükköket fognak bedobni az autósok.
-
Daywalker
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Továbbra sem látok benne rációt ettől még. Ha mögöttem jön egy kamion teljesen mindegy hogy van kivilágítva, nem fog befolyásolni
Attól h egy lámpa meg két kisebb világít, a sok ökör ugyanúgy nem fogja tudni mi az...sőt, azért mert világít mint a karácsonyfa nem biztos, hogy gyors - de ha nem gyors is, akkor meg nem mindegy, hogy robogó vagy egy nagy batár bmw? Szóval nem értem az indoklást ilyen szempontból. -
csongi
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Reszben igazad van. Viszont ha van lehetoseg egy testesebb , szelesebb motorra feltenni azert a merete a motornak hobban erzekelheto. Pl k1200 lt. A fejlampa hasznalataval konnyen robogo meretunek lathato akar tukorban is. Es a tapasztalat az, hogy egy nagyobb dogot jobban tisztelnek az autosok. Egy sport motoron sajnos ezt nehez elerni
. En az aprilian erzem , hogy jobban ervenyesulok igy hogy a motor szelesseget is latja , erzekeli. -
-
Gyönyörű napunk volt ma nemde? Néztem ki az iskolapadból és fortyogtam. Sötétedésre haza is estem.
-
Daywalker
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Azt nem értem, miért van ezért minden motoros megindulva? Nappali menetfény elvileg nem használható tompítottal együtt, vagy tévedek? A motorra meg kötelező a tompított éjjel és nappal egyaránt. Akkor mi a kérdés? Értem én, hogy más irányban világít, meg koncentráltabb fényt ad, de szerintem ez nem old meg semmit két kis pöcs fény, ami messziről ugyanúgy nem fogja kisütni a figyelmetlenek szemét - főleg nem a kínai univerzális hulladékok, amiket majd mindenki úgy szerel fel, ahogy sikerült, szóval lehet, hogy még annyit sem ér, mint a tompított - mert hogy nem fogják megvenni a hellát sok papírért, azt most borítékolhatjuk. Aki 300-zal közlekedik nappal, azt ez sem fogja megvédeni, sem pedig azt, aki elfelejti felkapcsolni, mint most a tompítottat is elfelejtik sokan.
Tehát a kérdésem: lemaradtam valamiről, ami miatt ez olyan marha fontos? -
Bogyó bá'
nagyúr
Friss infó nappali menetfény használatáról, az Index motoros fórumából: [link]
-
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Szerintem is szép

bontottat nem akarok venni, mert az nekem is van
Igaz nekem a z olajos része is elég lenne, mivel a rugónak semmi baja. -
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Szerinted, szerintetek, ez milyen lehet? YSS
-
-Mosquito-
őstag
válasz
csongi
üzenetére
Azt hiszem a Beverly 500-as jó lehet hozzá,akciósan valami 55eft volt hmmm kb 5éve (Grafikus vette anno). Az a baj,hogy az Aprliához valami 110eFt a két teleszkóp. Bontott lényegesen olcsóbb,viszont amiből kiszedik az is lefutotta az élete nagy részét,így bármikor el tudja fosni magát. Próbálkozni lehet,hátha akad jó használt ez még mindig olcsóbb mint egy új. Nyugi a 650-es Burginak is kuka ha ereszt,görbült,szorul a teleszkóp na az tényleg javíthatatlan.
-
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Akorul mondta nekem is /db. De ki is fizettem volna. Nah mindegy ez mar igy alakult, nezek valamit ebayen hatha talalok valamit.
-
Archer
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert Hondánál többen is írták, hogy 50-55e km körül javítani kellett a hátsó tellót, máshol is így van-e.
fattyu: ne beszéljen fél órákat a semmiről de legalább egy minimális kapcsolattartás elvárható lenne mindenkitől ha már egyszer ebből akarnak megélni. Ne nekem kelljen már telefonálgatni, hogy most akkor mi van. Pláne ha már kész az adott munka, neki is nyűg, mert foglalja a helyet, áll benne a pénze stb. szóval érteni sem értem.
-
csongi
veterán
Inni rendesen kell

Sracok: Nem azert irtem le mert nem jo szerelo, csak nekem nem ugy sult el ahogy en elkepzeltem. De ettol lehet jo szerelo, lehet csak olyan gondja volt van ami miatt csak most volt ilyen. Az aprilias fiuk javasoltak, es nem hinnem hogy rosszat akarnanak. Ez most igy sult el ez van
.
Meg lesz idom vele vacakolni, most a foliazas es az uj motoros ruham projektje lekot, a gatlo mukodik ugy ahogy, ettol megy a vas, majd megoldodik ez is
-
Daywalker
addikt
válasz
Archer
üzenetére
Szerintem ebben a motorban meg sosem volt a hatsoval foglalkozva. Fos a csillapitas betekerve is...szoval esedekes. Kozuton nem erezni igazan de palyan pumpal, himbilimbizik. Egy jo nagy szopas volt kiszedni, mert nem tudtam fellogatni. Ketten emeltuk hatul, asszony es muter kozos erovel kibuktattak es betettek a fat.

Csongi: eegen, szanalmasak. Erdemes ezt komoly emberre bbizni nem az oolcsojanosokra.
-
Archer
őstag
válasz
csongi
üzenetére
"Ha én nem keresem, hogy megkapta e a teleszkópokat, ugyan fel nem hívott volna." - hány ilyen van, én mostanában szinte csak ilyenekbe futottam bele és akkor jön a sírás, hogy milyen nehéz a vállalkozóknak. Ilyen hozzáállással ne is várjanak mást.
SymbianOS: akkor nem szóltam, azt hittem csak a hideg miatt.
-
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Vissza is küldte szépen a szerelő. Kérdeztem, tőle ez most akkor jó? Hát nem tudja mert nincs neki gyári adata ehhez a típushoz. Gépben, szerinte nem működött rosszul. Akkor mihez képest nem működött rosszul? Kérdezte mi a baj? Mondtam neki, hogy szerintem felüt a gátló. Jah az nem olyan nagy baj, akkor rossz ha ring és nem lesz kemény. és, hogy ezt nem lehet szétszedni. Igaz nem egyforma kettő, és a felső tartományban sem egyformán ereszti vissza.
De amúgy nincs baj vele...
Szurtyogó hangot hallat. Itt kipróbáltuk, felkeményedik, az apró csillapítások alatt, és nehezen áll vissza alap helyzetbe, és nekem ehhez nem kellett gép.
De lehet én nem értek hozzá
Nekem az jött le, hogy nem volt kedve vele foglalkozni, és eléggé érdekes egy vállalkozó, telefonon olyan érzésem volt, mintha nyűg lenne neki. Ha én nem keresem, hogy megkapta e a teleszkópokat, ugyan fel nem hívott volna. Hát ő nem igazán olvas e-maileket. Rendben van, megértem, de akkor ha már kerestem vagy 4* legalább a számom mentse már el ugyan
Szóval nálam átkerült a kerülöm kategóriába. Nem sírok és nem panaszkodom, ennek már két hete is van, hogy vissza ért a gátlóm. Csak hogy így rákérdeztél, gondom leírom
De hát nem azt mondtam neki, hogy kímélje a tárcám, igaz megkérdeztem kb mekkora összeggel számolhatok.
Daywalker: Egybe préselt hátsó teleszkóp. Nyűgös valóban szétszedni.
-
fattyu
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Érdekes dolog ez. Nagyon jó motor volt. DE
Nem cserélném el a mostanira az a helyzet. Ugyanannyi power van a mostaniban de másfélszer annyi köbcmből, kevesebbet forog. Vagyis tovább él... Nyomatékosabb.
Magyarországkompatibilisabb a futóműve.
Az injektort hiányolom egyedül azóta is.
Szerk: a hetes ninjáról hiányzik az a széles fejidom. Nem fagyott volna jégtömbbé a kezem mult héten...
-
Azon filózom mikortól érdemes kihozni a fűtött részből. Most minden gurulás macera mert be van építve hátra. Ha meg kihozom végleg akkor éri az időjárás hiába van garázsba, de nem fűtött. Az akkuról nem is beszélve... Annak annyi lesz kint. Nem jó ez az átmenti időszak.
Legalább tankolni nem kell még bele. A decemberi 17l-t használom. Benne van a tartósító is.Grillo! Azt mondod? Végülis elnézve a 2013-at... Vizsgára is hamarosan el kell cipelni. Merek fogadni, hogy akkor esik le a legnagyobb hó.
-
vlevi
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
"Hó végén"
En majd akkor, ha mar eltunt :-) -
-
canniball
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Ezek szerint én eddig csak unmoderneket láttam.

SymbianOS!
Itt is (relatíve) meleg van, az eső sem szakad de szemerkél, az út meg már tiszta szutyok.Daywalker!
Akkor legalább nincs miért mérgelődnöd. Csak siess az összerakással, nehogy beessen a jó idő te meg ott állj motor nélkül!Mosquito34!
Jaja...de én addig sem akarok várni.
-
csongi
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Igen tudom!
De én is úgy emlékszem hogy a töltés rendben van,csak gyárilag gyengécske. De mindegy csak újra beszéltünk róla, ennyi
Nekem is szét szedve a vas, a hátsó telók nem rég jöttek vissza, sajnos nem javítható, de a szerlő szerint gépbe elfogadható értékeket produkált.SymbianOS: Erre találták ki a stb kockát, egyébként sem engedek rá 14,5 Voltot a 12Voltos ledekre.
vacs. Ha azt bezavarta fordított polaritással, és forró volt és szagos, akkor kuka!
Legalább 2 A-el tölt, így egy kis 10-an A-es akssit az ennyi idő alatt gajra vág.
De ha kihűlt, merítsd le és próbáld meg újra tölteni, lehet pár hétig még megy. -
Ez az új gumi nagyon jó. Alapból úgy indult, hogy a csempén a régivel tudtam húzni a motort, ezzel nem, mintha leragadt volna a motor. Sokkal később is csúszik meg. Az üres szakaszokon ide oda döntögettem. A teljes felület olyan 70% már használva van. A maradék nem az én terepem és nem is lesz.
Itt 12 fok van most jön az eső, felétek? Még a nap is kisütött.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A H-n van vagy még ott sincs? Vagy ott pilács van? Vagy semmi?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

súnyán írom ,mert ha helyesen írom akkor tapsikolós smájli lesz belőle