Hirdetés
- CES 2026: Egyik füleden be, a másikon ki
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
- Garmin topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
ollé,hatezer
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jasszer
üzenetére
én meg 400as inazumán,meg 500as GSen (34lora folytva) valamint első joggsinál 250es ETZvel.(2 lépésben csináltam jogsit,ahogy korban lehetett)
hát hogy megútáltam a 400as kategóriát.pörög mint állat,ereje semmi. bezzeg a GSre milyen élmény volt felülni utána.3ezernél szűk fordulóban kitette a seggét

-
Uher
aktív tag
Zxre lett volna, de akkor nem lesz. vagy még nem tudom

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Egyébként tézénél általában skippeljük a bejáratást, mert pályán egyszerűen nem tudod megállni

Aztán baja egy szál sem
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Na valahol itt rejtőzik az igazság, #5982-ben hasonlókat írtam

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Hát én nemtom. Nekem ez olyan, mint amikor az új telefonokhoz régen adták azt a fénymásolatot, hogy 16 órás akkuformatálás (
) meg ilyenek. Soha nem csináltam ilyesmit. Soha nem viselkedett másként az akkum. Bejáratni meg úgy kell, hogy kínzod is, csak hagyod lehűlni. Tehát bejáratásnál is a teljes fordulatszám tartományt kell használnod, csak nem olyan gyakran, mint a már bekopottnál. Bár ezek már be vannak koptatva, úgyhogy tényleg a maradék fémrészecskék miatt kell aggódni.
A klasszik bejáratásnál meg hiba azt gondolni, hogy az alacsony fordulatszám jót tesz, ugyanis a csak kis fordulatszámon bejáratott motoroknál egy váll alakul ki a hengerben, mivel nem megy fel annyira a gyűrű és a dugó, mint magas fordulatszámon. Ezért az így bejáratott motorok ellustulnak. Szóval ilyenkor mivan? He?
Az aranyközépút megint a nyerő. -
Stalker-2572
veterán
-
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Jó hát, csak gondoltam, hogy úgy még maradna is pénzed, ruhára, kesztyűre, mittudoménmire.
-
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Nekem mindegy

Amikor tudom, hogy mennyivel jobb a motor, ha be van járatva (volt már új vas a seggem alatt), és tudom milyen a szétgyilkolt ugyanolyan motor, akkor én inkább bejáratom.
Ráadásul minden okos szerelő azt mondja, hogy be kell. Mert bizony össze kell kopnia, és egy 600as ugyanolyan motor között 5-7le különbség is előfordul, a megbízhatóságról nem beszélve.De ne kezdjük el megint
Aki bejáratós, az úgyis be fogja, aki meg nem, az nem.
Szabad világ
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Jah. voltunk, mint alább írtam. Nekem ismerősöm Laci, meg egy ismerősöm ismerőse is, és jó sokan elmentünk motort nézni az ismerősömnek.

Vidd magaddal, mert nagyon jól kiszúr mindent. Hangról felsorolja a lehetséges hibákat. Döbbenet
Természetesen neked pénzért, de megéri nagyon. -
F1DO
senior tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Eladó Suzuki SV 1000 S, motorváltás miatt, állítólag nagyon rendbenlévő gép, hitelátvállalással is - 06-30-293-6711
Asszem pár hónapja 1,3 millió volt még az ára.(Honda CBR 1000 RR-t vett a gazdája és most attól van elájulva, azért adja el az SV-t)
-
Stalker-2572
veterán
Vagy nem

Szerintem: első olajcseréig (aminek jobb esetben az első héten meg kell történnie) tartózkodni kell a nagyon magas és alacsony fordulattól, szépen elő kell melegíteni (mint egyébként is) és kész. Ezzel kimegy a motorból a "gyári kosz". Ez már nem egy Lada, ahol várni kéne, mire összekopik a dolgok
-
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Olvass kicsit vissza, linkeltem bejáratós linket, hogy miért is kell, és hogyan is kell.
Igaz, autóra vonatkozik, de motorra is ugyanúgy érvényes. -
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Mé nem veszel egy normális VFR-t? Vagy CBR-F-et? Vagy CBF-et? Vagy 954-et? Vagy 600RR-t?
-
Stalker-2572
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Új motorokat már a gyárban bejáratják. Szinte teljesen mindegy mit csinálsz velük miután megvetted. Élő bizonyíték, hogy rengeteg féle "bejáratási módszer van" és egyik sem sokkal rosszabb a másiknál.
Mátra: nagy dolog, ott sem lehet kihuzatni. Nem egy 1000-es képet szokás tíltásig húzni. -
qpakcovboy
őstag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Mátrába járnak vele, meg a ringre és valószínű hogy az első 10000 Km-es parkettán lett bejáratva.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Ha jól állapotú és olaj volt cserélve benne, akkor mi a gond? Mi az, hogy gyilkolja?

-
qpakcovboy
őstag
Tudna valaki segíteni, SV1000S ügyben? votlam hétvégén megnézni egyet, ami nagyon tetszett de egy ismerősöm ismeri az eladót és azt mondja tőle nem venne motort, mert eléggé gyilkolják. Szóval lehet elálok tőle. a lényeg, hogy 1,4-ért keresek megbízható jó állapotú gépet lécci segítsetek (hasznaltauto.hu-n nincs egy aktuális sem)

-
Stalker-2572
veterán
válasz
jasszer
üzenetére
Én A-s jogsira be sem jártam elméletre
Vizsgán kérdezik: ki az aki még nem látott ilyen érintőképernyős tesztet? ...egyedül én tettem fel a kezem
aztán simán átmentem. Gyakorlati oktatáson meg soha semmit nem magyaráztak. Rutin: mész a többiek után; város: fordul balra jobbra. Ennyi! 
ALI_G úgyis csak a könyvet mondanák el... olvasni meg mindenki tud
Elsősegély oktatás ugyanilyen volt: "tudjátok a mentők számát". Meg pár nagyon alap dolgot elmondtak.
Vizsgán: csávó kihúzza a nyílt törést...
"Na hát mondjon valamit...mik lehetnek a panaszok?" "
......
há' fáj!!"

-
ALI_G
veterán
válasz
üzenetére
ejj, van ilyen egyáltalán?!
Békéscsabán barátnőm olyan sulban volt, hogy intenzív autósuli. Ez azt jelentette, hogy a kressz-re csak annyit csináltak magyarázat nélkül elkezdték azt a párszáz oldalas könyvet és kizárólag a kérdéseket oldották meg...Szerintetek mennyire tanították meg? -
jasszer
őstag
válasz
üzenetére
Én itt csináltam. Az elméletet ledarálták, majdnem megdöglöttünk az unalomtól (bár ez a "B" kategóriánál is így volt egy másik suliban), a gyakorlati oktató egy elég laza srác, nálam erős négyest kapna, pozitívum h az idősebb oktatókkal ellentétben nem idegbeteg. GS 500, meg 250-es Marauder közül lehet választani, én az utóbbival nyomtam, tökéletes tanulómoci sztem. (fullos A-ra is lehet menni vele, az egyik úgy van vizsgáztatva)
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Votlatok vasárnap motort nézni Lacival? Neked ismerősöd és azért ment el veled, vagy jópénzért vállal ilyet? Mert ha igen akkor pénteken én is vinném magammal

-
törölt tag
Holgyeim/Uraim!
hova merjem beadni Paromat motorosiskolaba?
javasoljatok hasznalhatot, ahol meg is tanitjak kicsit gurulni. az elmelet/rutin lehetne 3.ker v 11.ker kornyeken.koszi
-
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
az en blokkomnak is vege van
mar ugy megszoktam
-
Topiccsendőr
addikt
Nem javaslom. Nálam volt kb 38 000 km benne, az utánam a második tulajdonosnál kb + 15-20 000 km volt benne, és tuti hogy visszatekerték mielőtt én vettem volna.
Szóval lassan vége lesz annak a blokknak. Bár csoda, hogy eddig bírja.
Sztm egyedül én foglalkoztam ezzel a motorral, ahogy elnézem estek -keltek vele, megkapta a magáét. -
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nehogy meg a vegen megvegyem

-
Stalker-2572
veterán
-
törölt tag
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
futas!
plitvice.hu -
[lAyCsI]
addikt
válasz
zsoltee10
üzenetére
biztos hogy többet fogyasztana, viszont nagyságrendekkel jobban menne...
majd 2. motornak
én próbáltam, és hihetetlenül nyomatékos, fincsi kis darab, bár sztem a régebbi
jobban nézett ki
viszont a hátsógumi tekintetében uolyan torkos mint az elődje,
dehát valamit valamiért...Plitvicáról meg tárgyalhatunk sztem simán
-
ALI_G
veterán
nézem ezt a a motorépítő maszlagságot (nem az OC, de az is hasonló). Annyira silány motorokat csinálnak, hogy csak na.
Mind hosszú és alacsony, ergo használhatatlan kiállítási darab.
szutyok banda mind harley bkokkot használ,ami persze makacsul nem indulnak be
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
lehet nagypályás volt így lehúzni, főleg hogy nem is mentem vele...
haver véleményét mondtam akinek ez a szakmája viszont van sok viszonyítási alapja...
bár lehet csak azért húzta le, mert azzal törte össze magát a Mátrában
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Stalker-2572
üzenetére
nekem meg egyik sem
csak egy vélemény volt, a választás a tiéd
-
törölt tag
válasz
SzalaiG
üzenetére
mar mindenki leirta: biiirka. egyenes uton felhuzni vegig a vasat nagy cucc..
es ennyit a sebessegmerojerol is. nyilvan nem csal felfele...Uher: egy Katana-ra lesz?
arra mehet.mod: jah, jo ido, irany a termeszet. kint voltunk egy haromesfeloras turan Tahitotfalubol a sziget eszaki csucske fele. gyonyoru volt!
jah, loval
-
bajnokpityu
félisten
ha nem vadulsz,sebesség nem tecc,akkor miért lenne nagy a 600as?a 400asok meg a 600asok majdnem csak furatban különböznek.hiába voltak jobb minőségűek a belpacosok,de mára 90%hulladék.én csak EU ban is forgalmazott gépet vennék.
mindenesetre nem én vásárolok,nem én dolgom,csak tanács,vélemény,amit nem kell megfogadni. -
Mawyx
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Egy 600as már túl nagy lenne, a 125ösök meg kis darálók. A teljesen burkolt sportos gépek tetszenek. Nem hajtanám szét, a sebességet nem nagyon birom, autóval se vadulok.
-
bajnokpityu
félisten
nincs 1 éve,h megvettem a 600as CBRt,és nem volt 50rugó az átirás,minimális biztositással sem.köbcentitől nem nagyon függ(csak asszem eredetvizsga,ez meg nem veszélyes)
amug muszály ezeket a szarokat nézni? miért nem inkább GS500,GSXF jóval későbbi példány?ezek mind kisköbcentis japcsi konténeres jószágok,ráadásul átalában sportosak.
gatyádat ráköltöd..én is zizit akartam F2es előtt,de 30megnézett mindegyikének péppé volt menve a blokkja.5 éve ennek. -
bajnokpityu
félisten
válasz
jasszer
üzenetére
ebben az évszázadban készült japcsi sportmotorok szinte mind a főtengely fordulatszámából számol sebességet,és gyárilag 5-10%ot csalnak felfele.amost áttételmódositással ment pl a ghost rider is.haverom állitása szerint,neki is K1es ezres gixere volt/van,PCvel,komplett rendszerrel,szal kb azzal,ami GRnek volt(szelep és minimális tömités váltotatáson kivül),hogy nem volt képes annyira gyorsitani,még közelében se az övé.padon az is kinyomta a 160 lovat amugy.
és akkor még mindig van az egyszerű bárki által megvehető sebesség kompenzátor. -50+50%ban módositható vele az óra sebessége.
-
Mawyx
őstag
-
Uher
aktív tag
Jó estét!
Egy ilyen matricát mekkora bün felragasztani a motorra? Nemkem tetszene is meg nem is.

-
Milyen olaja és szűrőt vegyek a 93-as 750-es Gixerbe? Persze ha megveszem...
-
jasszer
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem mentem még 299 km/h-val, de mintha irreálisan lassan közeledne minden az út mentén. 11e-nél akadt ki a fordulatszámmérő kb., még gyorsulnia is kellett...

-
válasz
Stalker-2572
üzenetére
"önmagamat alig tudom megfogni..."
-
Vajda0506
csendes tag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
ahogy mondod én crossozok... bár még amatőr vok(1éve ültem először cr-en), de elszántság és bátorság van, ugyhogy 5 stift azt szevasz!

drz- azok jók... endurozásra tökéletes! -
zsoltee10
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ugye, hogy 2 henger a király...

-
Topiccsendőr
addikt
Nah, nézegettünk ma motorokat. Háát észnél kell lenni az fix. TL 1000S. Sikerült olyanokat, amik nem voltak visszatekerve. 30 000 km. Az egyiknek a blokkja fossá volt szedve. Teljesen. A lengővilla csavarja HIDEGVÁGÓVAL megbontva. Mer nem volt egy 36-os dugókulcsa a parasztnak. Nézzük a hátsó kerékcsapágyat. kb 1 cm-ert kotyog oldalra az egész kerék. Eladótól kérdezzük:
- Nem vetted észre? Amikor fordítod rá az ívre elmegy segge?
- Áhhh, egy ezresnél?
- Miért lett megbontva az egész blokk? És miért ilyen popejes a kuplung?
- Mer TL betegség a csúszó kuplung. De nem lamella. Beraktunk alátétet, hogy jobb legyen.Az isten barma...
30 000-nél nem lamella, ááhhh, nem kell azt kicserélni.No comment. Ott is hagytuk. És kifogtunk egy bontatlan blokkos, 29 000km-es TL-t kisebb áron. Bazz, makulátlan állapot. Hihetetlen... Nagyon jó dög, mentem vele egy karikát. V2 az isten, komolyan mondom...

-
Chieftec
őstag
Kint voltam ma, talalkoztam egy 600 v 1000 es Kawaval, orultun kegymasnak.

-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jópofa. A seggére meg ráírták kanjival, hogy 2-5-0 R

-
Zolee_70
senior tag
Ezt felejtsd el!
A sisak esetében az elsődleges szempont a biztonság, ebből adódóan pedig a pontos illeszkedés a fejedre. Ha "lötyög" rajtad, egy bukás esetén a fejed nekicsapódik a bukó falának....
és ez kellemtlen lehet adott esetben. Ha igazán fontos neked a fejed, vegyél új sisakot jó méretben.
Ezt mindenképp olvasd el!
Remélem segítettem.... -
Bazsika22
tag
Sziasztok!!!
Tapasztalatokra lenne szükségem.
Egy kisebb városi és balatonra lejárós motoron gondolkodom.
Honda CBF-250-re esett a választásom a fogyasztás és az olcsó fenntartás miatt.Amire igazán kíváncsi lennék,hogy olyan 100km es utazót bírja e rendesen és emellett a fogyasztásra.
Vannak valakinek ilyen tapasztalatai?Válszotokat előre is köszönöm.
Üdv -
SzalaiG
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ráadásul lakott területen....

-
Mawyx
őstag
Tudja vki, hogy a bukósisakok mérete hogy van? Úgy értem, hogy van egy adott héjméret és szivaccsal alakul ki a végleges méret, vagy a különböző sisakméretekhez különböző héjméret társul?
Csak mert van egy Caberg J1 felnyitható sisakom, nagyon tetszik és kellemes emlék kötődik hozzá, de nagyon nagy rám, de nem szeretném eladni. 55-ös S-es fejem van, ez meg L-es 59-60-as. Gondoltam kaphatna plussz szivacsozást vagy vmi
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
kár volt ennek jogsit adni...
a 299et azért sejted mekkora kamu,ugye? -
jasszer
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Aranyos kis sámli. Nagy fíling lehet, de sztem 100km alatt megpusztulnék rajta.
(vagy kiverné a fogamat a tanksapka az első kátyún) -
SzalaiG
addikt
Honda CBR1000RR - 299km/h közuton.... Normális?
-
Chieftec
őstag
Nah megneztem az NSRt es ujra megtapasztaltam, mekkora gyoker juthatnak motorhoz.
teloi folynak -> be lett fujva szilikonnal
tank rohad, az alja pedig szet volt vagva majd visszahegesztve -> elozo tulaj beleejtette az arany gyurujet
idombol 2-3 centis darabok hianyoznak + mely csuszasnyomok -> eldolt stenderrol
2 kulon kulcs -> Gyarilag ilyen hahaOlyanokat mar meg se emlitek, hogy 10-15 alkatresz hianyzott a motorral, de a gyoker meg a km orat se tudta ugy visszaporgetni, hogy a festek ne jojjon le a csavar korul 3 centis korzetben.
Szanalom a kobon!!! Allitom az orszag legszarabb nsr je pedig 2002 es, enyem szalon allapotu ehhez kepest.
-
Topiccsendőr
addikt
Bazz, ez a ZXR elpusztíthatatlan...
[link]
mod: az enyém volt sok évvel ezelőtt, én hoztam renbe, azóta sztm egy fityinget senki. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Hmm... Kamazzal menni bevásárlóközpontba, és parkolni vele...
-
Topiccsendőr
addikt
Igazán szép café racer, valós km óra állással

300 000km -
Stalker-2572
veterán
No comment Nagyon ügyes

-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
vennem ként uj láncszettet,mert igencsak végállásban van a láncom.
ebayen van egy 3ezret futott RK o gyürüs.olyan 12rugo körül megállna.
kinek van tapasztalata,vagy megbizhato forrású véleménye,h mit érdemes?
még sosem kellett vennem a motorra.
nem érdekel teljesitményveszteség, csak élettartam,és sprézési gyakoriság.
gondolom RK DID a tuti. -
ALI_G
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
hát ilyenkor 2 utcánál ne menjen meszebb az ember. Észre se veszed és már nem hogy nem süt a nap, de már sötét van

A mai nap csak arra volt jó, hogy aki akarta, megtudta takarítgatni a mocit. Bár aki trehány volt tél előtt és dzsuvásan rakta el, az most se vette elő letakarítani
Én is csak a láncot takarítottam, de erre kikéne találni már valami jobbat minthogy ecsettel végig megyek rajta.Valami olyan teknőt kéne alumíniumból barkácsolni ami a lánckeréknél egy pár cm-es szakaszon beleérinti a brigecioilba a láncot és a lánckereket, nekem meg csak forgatni kelljen a kereket és "magától" lemossa a dzsuvát.
számítógép házat moddoltam már, akkor barkácsolok egy ilyet magamnak és 19,9 €-s áron fogom terjeszteni
-
bajnokpityu
félisten
bp-n nagy hévvel indultam haza szolnokra,h motorozok majd fajinat.3 baleset,és egy lemerült aksi(a garázs távja) miatt ugy elhuzodott az indulás,h elgondolkodtam.meg megláttam,h tiszta so minden a környéken. ez aztán végképp eltántoritott,h elinduljak.ugyhogy megsimogtattam,és visszatakartam.
-
ALI_G
veterán
Vehh, végül csak nekiveselkedtem és fémig takarítottam a láncot. Volt majdnem egy óra a felnivel együtt brigecioillal. Aztán beröffentettem, 3-ra gázzal be is indult, bemelegedett, duruzsolt, kerültem vele kettőt az udvarban és most a házában szárad
Remélem éjjel nem nagyon lesz fagy. holnap meg befújom spray-vel és aludhat tovább 
-
Vajda0506
csendes tag
Sziasztok! benéztem, és elszontyolodtam
, itt senkinek sincs crossmocija
, vagy csak átsiklottam egy crossmocó neve felett!?! 
-
ALI_G
veterán
itt meg fúj a szél
az előbb ki akartam tolni még ebéd előtt, de meggondoltam magam. Hideg van hiába süt a nap. -
zsoltee10
addikt
Hejhó itt 15 fok van.
Sajna minden tiszta trutymó, azért a motort nem veszem elő. 
Majd ha felszárad. -
Itt a meleg! Aki teheti szaladjon egy kört

Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gumi és felni topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Netgate XG-7100-1U 8GB pfSense+ - VPN - Profi tűzfal -10Gbe- Rackbe szerelhető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nekem két szezon 30000km.

) meg ilyenek. Soha nem csináltam ilyesmit. Soha nem viselkedett másként az akkum. Bejáratni meg úgy kell, hogy kínzod is, csak hagyod lehűlni. Tehát bejáratásnál is a teljes fordulatszám tartományt kell használnod, csak nem olyan gyakran, mint a már bekopottnál. Bár ezek már be vannak koptatva, úgyhogy tényleg a maradék fémrészecskék miatt kell aggódni.
) és nem is lett gyorsabb, erősebb mint másnak (sőt

és ez kellemtlen lehet adott esetben. Ha igazán fontos neked a fejed, vegyél új sisakot jó méretben.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, itt senkinek sincs crossmocija
, vagy csak átsiklottam egy crossmocó neve felett!?!