Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Yettel topik
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
Aktív témák
-
Kezd "kikristályosodni" a motorvásárlás. Kb 400K lesz rá. Ezért nem kapok tisztességes speed mocit. Sztem maradok a CB,GS szériánál olyan 500ccm körül. De remélem kifogok egy 400-as VFR-t

-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
neb@ssz... ilyen is van?
hamegnagyon, tépőfólia
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
sztem mert beleszerettél
ilyenkor meg ugye mit számít a sz@ros pénz
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
erről beszélek itten,
nekem marhára bejön a design, havernak volt Ti-tech-e, aszonta nemrossz
bukó végül is, csak hogy a plexi tartómehanizmusa törött el neki, és ez valami
gyenge pont az AGV-ken... de elvileg van ismerettség, szal ha eltörik talán kicserélnék...
hát nemtom télleg... lehet elkoccolok rápróbálok... monggyuk az anno 50 ropis műnyajag Nolanomnál szvsz csak jobb lehet... -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
átkúrja... de ha hozzáértő ember keze álta kúrja át, akár sokkal jobb is lehet,
meg belőheted saját csuklód szerint is, melyik fordulatszámtartományban hogy muzsikáljon a vas... de mindenképp szaki kell hozzá, mert nagyon el lehet toszni vele az üzemanyagellétást az tuti -
Zolee_70
senior tag
Akit érdekel:
Elhatároztuk, hogy megalakítjuk a Magyarországi HONDA CBF Motoros Egyesületet. Alakuló közgyűlés 2008. január 04.-én, csatlakozni a [link] en lehet.
Széles utat!
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tudod mi a gáz?
Amikor a kurva kamionok miatti nyomvájusodott útra tévedsz, és olyat aquaplanningol alattad a motor, hogyha kisebb lenne a nyomvájú (ami persze egyik méterről a másikra keletkezett) akkor kiszállna alólad a motor, de köszönhetően, hogy legalább 15 centi mély, így a két pereme nem engedi elkúszni a hátsó gumit.Ennél már csak auótban jobb a helyzet, amikor úgy beterít a kamion az álltala okozott nyomvájúval, hog 3-5 másodpercig (!) semmit nem látsz.
Ezt főleg Z6os metzellerrel tapasztaltam, aminek ugye tömör a közepe.
Rohadt élvezetes
mod: viszont az eső jó, mert leáznak a bogarak a motorról, kabátról, bukóról. Sose tudom megmosni olyan tisztára a bukót, mint ahogy az eső képes rá

-
Topiccsendőr
addikt
hááát, sztm ne menj esőben.
De inkább az a gázos, amikor az autók kerekeiről felcsapódik a plexidre a dzsuvás víz, attól nem lehet látni, az esővíztől meg még igen. Egyébként lehet kapni ilyen plexitörlős kesztyűt a Louis ban, elég vicces, a mutatóujjra van applikálva egy ujjhosznyi ablaktörlőgumi 
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
wow, létezik ilyen plexi?
Vagy ez is olyan mint ha búvárkodsz? Mielőtt felveszed a szemüveget még szárazon bele kell köpni, szét kell oszlatni, majd felvenni. Akkor nem párásodik be 20 méteren se, pedig 10 fokkal van hidegebb mint fent
Na ez is így működik? 
A másik viszont amire kíváncsi lennék, hogy van kocsira olyan, saját szememmel tapasztaltam belülről, hogy be kell fújni a szélvédőt valami vegyi anyaggal, fogalmam sincs hogy működik, de amikor esett az eső, nem kellett törölni a szélvédőt, mert ahogy mentünk 100-zal, szépen felfojt kis apró cseppekben és tökéletesen ki lehetett látni, pedig nem kis vacak eső volt. Valami 4000 Ft egy szélvédő és évente egyszer kell. Az ürge akié a kocsi, amiben ültem, azt mondta 3 éve nem használta az ablak törlőt és elhiszem, mert tényleg nagyon zsír volt.
Amire kíváncsi lennék, az az hogy vajon a plexit megeszi ez az anyag? Esőben milyen jól jönne, ha nem a kezemmel kellene letakarítsam fél percenként, és akkor még nem is esik rendesen. -
Topiccsendőr
addikt
Visszatérve a HJC párnázottságára, valószínűleg méretbeli különbségekből adódik, de még így is fogja a fejet. A Suomy valahogy jobban eltalálta az én fejemet. Mindenesetre a HJC nagyon könnyű, és tényleg nem értem miért vettem ilyen k... drágán sisakot

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Nekem csak a Suomy Spec 1 R-el van tapasztalatom, már több, mint két éves, vagy három? Nem is tudom. Elkezdett bolyhosodni a bélés, ami természetes, ezen kívűl semmi baja nincs. Nagyon jó a párnázottsága, még ennyi idő után is rendesen a fejemen van, de legyen is jó 120 000 -ért. Legalábbis annó annyiért vettem. Az antifog réteg a legjobb rajta, soha nem párásodik. Vagy háromszor mostam ki a bélését, de tök jó minden. Szerencsére nincs agyondizájnolva, meg nincs rajta semmi szárny, biszbasz, amitől nem tudsz belenézni a tükörbe 100 felett, meg nem tudod elfordítani a fejed. A sisak olasz. És jó.
A HJC sisak viszont nem annyira stabilan párnázott, viszont 1/4-edébe került, és okos dolgok vannak rajta, pl az állnál egy réteg ami nem engedi fel a szélzajt, így sokkal csendesebb a Suomynál, illetve ez is üvegszálas, és antifog-os plexis. Annyira nem preferálom a nagyondrága sisakokat manapság, mert nem 1/4-ed minőséget kapsz 1/4-ed árért. Ezt a Suomyt is a Biaggi replika fényezésért vettem meg ennek nem tudtam ellenállni. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Karbisnál elméletileg lehetséges, hogy árt neki, mert alacsony fordulaton rengeteg benyát kap, és még az olajfilmet is elnyalhatja, mert nem tud elégni, de injektorosnál nem hinném, hogy van ilyen. Karbisnál annyira be kell dúsulnia, nyomatékszegény használatnál, mintha szivatót húznál, olyan meg nem hinném hogy előfordul... Birnia kell, ez biztos.
-
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Használd úgy sokat, és úgy jársz mint haverom. "50el tötymörgünk városban 6ikban, és ha gyorsítani akarunk, akkor nyélre húzzúk a motort"
Azért nem szabad (legalábbis az okosok ezt mondják) mert a hirtelen terhelés-növekedéshez nincs meg a megfelelő olajzás, és félnedves csúszófelületek alakulhatnak ki. Valamint a sok benzinből eredő energiát nem tudja teljes egészében a hátsó kerékre továbbítani a blokk.
Nem tudom, nekem is furcsa, de több helyről is hallottam már ezt.
Hangsúlyozom, alacsony fordulatszámról beszélünk (2-4ezer) -
ALI_G
veterán
[lAyCsI], neked milyen vasad is van?
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
képről juteszembe!
valakinek volt már tapasztalata AGV bukóval?
anno kinéztem egy szépet és most le is van értékelve...
szal elgondolkodtam... haverok mondtaák hogy jappánt vegyek,
viszont az XR1000-es 110k, amennyi pénzem kb sosem lesz bukóra... szal most dilemmázom... de csaknem olyan szarok az olasz bukók mint az olasz verdák, vagyde
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
pówerkommander kellet volna neked nem gyári surrogó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nekem tökre hiányzott a szép öblös hangorkán

-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
és a kompatibilitás?
-
minden nap tanul az ember valamit.

-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
az utana van

sportmotor (idomok, fenyek, kiallo alkatreszek) -> naked (fenyek, kiallo alkatreszek) -> streetfighter (fenyek) -> ?

-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
az csak közép tartomány. Egyébként sose ültem sport motoron, csak elképzelésem van, viszont a hornet 4000-nél is már szépen húz, asszony lerepülne ha nem kapaszkodna.
persze ez ha nagyon akarom akkor inkább túra-sport lehet idom nélkül (vagy mi a naked?) -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
jogos.Sornégyes sportmorotban van egyáltalán "nyomaték"? Mert egy V2ben van, de egy Sor4ben. Hááááááát...
-
Jójó...
Én csak jót akarok ^^
Bár a lényeget lehagytam. Kis sebességnél nagy fokozatban. Tehát városban ne menj 6dikban 50nel, és ne húzz nyél gázt. Ezt akartam leírni
-
Topiccsendőr
addikt
Na azért állat nem vagyok, bemelegíteni mindig be szoktam.
Ilyen áldozatok árán nekem inkább fuldokoljon a motor, mert botrányosan viselkedik. Nézegettem a gyári légszűrőt, az már alapból sport, ennél könnyebben úgy engedhet át szűrő levegőt, ha a port is átengedi.
Az meg nekem nem kell. Szóval jobbkézzel balváll felett eldobom a francba az egészet. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szép

Ha könnyebben kap a motor levegőt, az nem baj. Kevesebb energia megy el a szívásra.
Irídium gyertyával lehet még észrevehető eredményeket elérni. 4000 alatt pedig ne nagyon húzz teli gázt, főleg hidegen ne, mert hidd el, hogy árt a blokknak. Melegen is. Erőlködik miatta, ezálltal vibráció, egyenetlen égés az égéstérben. Árt a vasnak hidd el. Ez nem dízel
mod: dehogynem csesztetnek

-
Topiccsendőr
addikt
ő róla lenne szó
-
Topiccsendőr
addikt
Neem, dehogy árt. Nem 2000-nél húzom neki, de ha annyinál húznám, az sem probléma, ez veszi, mint a szélvész Az a baj, hogy a karakterisztikáját úgy agyonvágta a motornak, hogy pályán biztos jó lenne, vagy még ott sem, mert ne rángasson már egy lassú kanyar közepén könyörgöm! Szóval azt a hülyegyereket nem értem, aki belerakja a parasztvakítós sportlégszűrőt egy olyan motorba, ami figyeli a hőmérsékletet, a légszűrőházban az aktuális nyomást, a fojtószelep állást, lambda szondát és ez alapján fecskendez be. És akkor jön a hülyegyerek aki belerak egy sportlégszűrőt és tulajdonképpen mindent agyonvág. Mert ha sport akkor már jó minden.
Ez a kis Termignoni meg limited edition gyári, tehát villanymotor is, ha belerakom a fojtócsövet, ha kiveszem akkor meg.. hmmm fincsi nagyon.Ja télleg Tüzi! Te ne is szóljá', te BM-es vagy, téged nem csesztetnek

így könnyű
Engem felhajtott rendszám miatt visszafordítottak. Ha rossz napjuk van... Hallottam én már kipufogós sztorit is.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Alacsony fordulaton ne nyiss nyélgázt, mert árt a blokknak, és különbenis a sportdobokról beszélünk, nem a gyári villanymotordobokról

Határőr meg át fog engedni, csak nem az átkelőnél kell tiltásra húzni a vasat, és gumit égetni

-
Topiccsendőr
addikt
dede, én megéreztem.
Alcsonyabb fordulaton egy bizonyos fodulatszámnál csőgáz ráadásánál rángatott, mert jobban öblítette a hengert. Utána lett állítva a CO, de nem az igazi továbbra sem. Gyújtáson nem nagyon kell változtatni, csak a befecskendezésen. Különbség van dobok között. Van az ordítós, meg az EU normás. Ez a Termignoni EU normás, ugyanis van egy kis fojtócsöve amit ha berakok, átengednek a kötekedő határőrök más országokba is
, és nem csesztetnek a jardok. Azonkívűl ez a dob van az R46-on, tehát ez már bevált és ami a legfontosabb, hogy gyári. -
Arata foreva

Aprokavics is jó rendszereket csinál, bizonyítja ezt az, hogy Nihon-ban a gyári Hondák is ilyen rendszerrel mennek versenyezni.
Yoshimura az olyan... Yoshimurás. Ha majd látsz 600rr-t RS5 sliponnal, akkor megtudod milyen
Remus is jó, LeoVince is. TwoBorthers is.Szerintem tök mindegy melyiket teszed fel. Amelyiknek a hangja bejön, mert nem hiszem, hogy 100lóerőnél nagyon érezni fogod 1 lóerő jelenlétét, vagy hiányát.
Ha dobot cserélsz, illik szűrőt is, meg ha injektoros a vas akkor elméletben illik hozzáhangolni az elektronikát, meg a gyújtást, mivel szabadabban mennek a gázok ki a rendszerből, megváltozik az áramlási jellemzőjük.
De ezt sem fogod megérezni utcán. Dob, meg szűrő. Ennyi. -
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
gondolom hornyetre nem megy fel.
Mennyiért vetted? Fel is rakattad már?
azabaj, hogy hornetre nem gyárt senki annyira odavaló (eszétikailag) dobot.
Amúgy dob analfa béta vagyok, csak az acrapovichot ismerem. Kicsit okítsatok. -
jasszer
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kűdd rá az MZ-re.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Topiccsendőr
addikt
Megvettem a Termignoni dobot bibibíí

Meg a gyári légszűrőt, úgyhogy ha valakinek van egy sornégy hasszázasa akkor feleslegessé vált egy Martin dob, karbon, monnyuk harmincé. Karcmentes. Csak nekem nagyon hangos, nagyon nyitott.
Na?
Senkinek?
-
Azért az idomsérültről nekem más fogalom van a fejemben... [link]
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
neeeeeeeeee...
(ostoba buta kamumegrendezett manipuláló reklám)
-
szumoo
senior tag
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
egész gyors volt

-
lemaradt a "h" a shinto-ból, szorri
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Bushido meg csak a szamurájokra vonatkozik. Átlag emberre nem. Főleg, hogy van amelyik reggel elmegy katolikus templomba, délben Sintoistába, este meg Buddhához imádkozik.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ha külföldről, akkor ja :S
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azért a 10 lóerőért feláldozni a megbízhatóságot?
Szerintem elég barom felfogás, de ám legyen..."XY-t fogok venni, mert abban 1.29 lóerővel több van" Grat. Arról nem beszélve, hogy utána meg körbemotorozom a 400assal, amikor meg megállunk nem hiszi el, hogy ebben csak 62-63lóerő van
500ezer vs 2milla
(még én sem motorozom ki ezt, közel sem. részben a kocka gumi miatt, részben, mert farmerban nincs kedvem borulni.)
Ekkora idiótizmust
-
ALI_G
veterán
válasz
rebel56
üzenetére
ezért 60 eurót se adnék, nem hogy 600-at
a hátsó gumi cafatokban, még a fémszál is kilóg belőle. Az a sárgás-barna dolog meg rozsda lenne? ez 10 évet állt kint mielőtt lefényképezték volna. 
Nagyobb sport motorokat egy mezőberényi ismerősöm hoz be németből, meg USA-ból, ált. kis esztétikai sérülteket, egész jó áron.
-
rebel56
tag
Magánimporttal kapcsolatban van valakinek tapasztalata, hogy honnan érdemes behozni, hol érdemes nézelődni? Jövőre vennénk barátnőmnek egy 50-es endurót, de ahogy az itteni használtmotoros oldalakon körülnéztem, a fiatalok irreálisan (nem az új árhoz, hanem összességében) drágák, a régebbiek közt meg nem nagyon találni elfogadható állapotút. Meg akkor már jó lenne egy nagyobb enduró is, nekem. Enyhén sérülttől sem zárkóznék el, de azért nem ilyenre gondolok.

-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
megvesztegettek?

-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére

-
Topiccsendőr
addikt
Megkaptam a pénzemet 5 hónap után, jeeeeeee
-
Kris91
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi, így már világos! -
Topiccsendőr
addikt
Magánszemélytől vennétek, aki behozta valahonnan, mert nincs rajta rendszám.
Ahhoz, hogy legyen rendszáma nagyon sok papír kell. Először is egy papír, hogy ki van vonva a forgalomból a származási országban. Egy papír, hogy nincs körözés alatt, egy papír, hogy befizetted a regadót, egy eredetvizsga, meg műszaki. -
Kris91
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szia! Ezt most nem értem. Mind a kettő használt motor lenne, tehát nem boltból vennénk (azoknál láttam hogy x ft a moci + reg. adó). Akkor is kell reg. adó?

-
ALI_G
veterán
Talma könyvet látta már valaki?
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
hát én már hallottam fordítva is, hogy mi nyúltuk le a yamaha-t.
De láttam oylan moto GP-s futamot, vagy fene tudja akkor minek nevezték (mittomén spectrum vagy valamelyiken), hogy dzsaltak, ürge megnyerte a futamot, és volt egy szakasz ahol nem volt kamera a pályán, ő meg kiált, nem látta senki, motor eltűnt...szépen eladta a levezető körében a technikát. -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
követkető hsz-ban a válasz

-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
közben hallottam mástól is felőle,
nagyon dícsérték... nővérem lehet hozzá fogja vinni a vasat -
Topiccsendőr
addikt
Azon gondolkodtam, hogy ugye ott van náluk a Bushido és hogyan egyeztetik össze a sunyiságot a vaskalapos-mocsoknagy büszkeséggel meg a szamurájosdival

Engem nem is a Kanji idegesít, az érdekel annyira, hogy jó sok-sok idő múlva meg tudjam tanulni, csak ez a nagyon hierarchikus társadalom, vagy nem is tudom. Ez mindenhol megvan, de ott aztán... el sem titkolják, inkabb arra épül minden érintkezés. -
Topiccsendőr
addikt
-
degu
senior tag
A p-21-es verte az osszes japan mocit!
Csak jott egy ...dontes...NEM kell motor!Esztergapad kell!
Na most gondoljatok bele...
Mit ertett Kadar a motorsporthoz?
Vagy valami hulye allat burokrata ugy dontott,hogy a csepeli motorfejlesztes NEM szolgalja a szocializmus ugyet!
A magyarok ebben spielerek
Iszonyuan okosak..de mindent mesterien el tudnak baszni!
Tetller Ede..mi lett belole... -
A Japánok fegyvere az iszonyatos újítási, és alkalmazkodási képességük.
Minden szart összeloptak a világból (szó szerint), majd leültek az asztalhoz, és addig faragják, amíg sokkal jobb lesz, mint annak, aki kitalálta.Ebben rejlik a japánok ereje, és ebből következik a minőség is. Ami nem tökéletes náluk sem, de szinte mindig jobb mint a konkurenseké.
Az a bajom mostmár velük, hogy kezdenek ráállni a pénzharácsolásra... Legalábbis én így látom. Szutyok 14 éves japán 400asom még mindig megy. Szerintem 14 év múlva nem lesz (visszatekert órával is) 60ezret mutató 600rr.
De erre is kifognak találni valamit, ezért japánok... és ezért van ott a helyem. Csak azok a kurva kanjik ölnek meg agyilag
A japók nem sok mindent találtak ki eddig. Csak a meglévő technikát pofozzák fel.
Pl: fogaskerék vezérlést is asszem hogy az MvAugusta csinálta meg elsőként, de nehéz volt, meg törött, japánok ellopták, és nolám lett meggyilkolhatatlan VFR.
Vagy ott az összkerekes (rally)autók esete, amit meg ugye az audi vezetett be, és tett sorozatgyártásba quattro néven. Ezt is ellopták, majd az összes komoly (rally)autójukba ezt tették utána. Milyen meglepő, mindegyik sokkal jobb mint az, aki elsőnek kitalálta
Sunyik ám a japánok. Nemkicsit. De valamit csak jól csinálnak, ha a világon lévő 700ezer összeszerelő robotból 480ezer náluk van, megalapozva a legjelentősebb gazdaságot ezen a tyúkszaros sárgolyón.
-
Kris91
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mennyibe kerül a 125ccm-es és a 350ccm-es motorok rendszámoztatása? Googleban utánanéztem, de nem találtam érdemleges választ.
Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Anime filmek és sorozatok
- E-roller topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Apple MacBook
- World of Warships
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- ASUS RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X DUAL EVO OC Eladó!
- Acer Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- AMD A6-5400 félkonfig (FM2) - Alaplap, CPU, RAM, SSD, hűtő
- 27% - AOC C24G2AE Monitor! / 1920x1080 / 165Hz / 1ms / FreeSync
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)