Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Szerintem azt a részt ki fogom vágni, hogy ott tudjon szellőzni. Meg az előlapra nem fogok rakni
Hát így oszt' adsz a szarnak egy nagy büdös pofont...
-
Mobildeck
tag
hi, lenne egy noob kérdésem!
fater odaadta a gépét h nézzem meg mi a baja csak nem adott hozzá tápkábelt.
a kérdés egyszerű: bármilyen más tápkábel jó lesz hozzá?
-
PowerBuldog
veterán
válasz
jaja1981
üzenetére
Stackerem van, az oldalán egy nagy ráccsal(Porszűrővel). Szerintem azt a részt ki fogom vágni, hogy ott tudjon szellőzni. Meg az előlapra nem fogok rakni (Az is végig porszűrős rács).
Teteje, alja, jobb oldala, és a bal oldal maradéka lesz szigetelve. Nem tudom, hogy mennyire fog használni.

-
jaja1981
addikt
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Jah.
Jó lesz az, én is szigeteltem egyszer havernál gépet.
Arra figyelj, hogy a belső hőmérséklet nőni fogy, mert nem tud hűlni a gépház felé.
Jól kell szellőztetni.
Ahova nem fér, oda lehet tenni 1cm hungarocelt. Jól le lehet csendesíteni egy gépet vele. -
jaja1981
addikt
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Ez sima hangelnyelő szivacs. Van 5cm és 2 cm vastag.
Nincs előre felragasztva.
Vagy kétoldalú, vagy akril alapú szilopityu, az nem oldja a műanyagot. -
fero02
nagyúr
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Nem találkoztam még olyannal.
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Van egy 350-es FSP tápom és ingadozik benne a feszültség, 12V-os ágon 11.50 és 12.50 között körülbelül. Mi okozhatja ezt a hibát? Milyen alktrészt kellene kicserélnem? -
fero02
nagyúr
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Én a Palmatex-el favorizálok, de mielőtt élesben csinálnád vhol próbáld ki, mert a ragasztó előszeretettel oldja az ilyen szivacsokat.
Én anno a házam aljába 2oldaló ragasztó segítségével rögzítettem. Sztem praktikusabb is, mert ha ki akarod idővel szedni, akkor nem hagy nyomot mivel le lehet takarítani konnyen, szemben a ragaccsal.
-
PowerBuldog
veterán
Valakinek van tapasztalata, hogy hogy/mivel kell az ilyen hangszigetelőt alumíniumra felragasztani? (Még nem vettem meg, lehet, hogy van az alján ragasztó.
) CM Stacker belsejébe lesz. -
mekkora gáz, nem ismerek meg egy ps/2 csatit

köszi srácok
-
sziasztok
tudtok mondani nekem egy helyet, ahol lehet kapni ebbe a csatlakozóba illő "apát"?
ez egy raidsonic icy box külső rack adaptercsatlakozója
-
z0lcs1
csendes tag
Ehhez a Sen-hez nem fogsz kapni semmi gyári cuccot +ba...
vannak olyanok,amikhez gyártanak....ehhez sajna nem ...Mennyi idős a cucc?
A jacket bármelyik jó elektronika műszerész el tudja végezni..Pontosabban akinek van egy vékony forrasztópákája meg hozzá való madzagja...A szivacs meg más tészta....
Lehet venni kéne akkor egy újat,ha már ezek a problémák...(sajna ez ilyen,hiába szól jól....) -
z0lcs1
csendes tag
"a felhasznált kondenzátorok 125 fokos hőmérsékletet is elviselnek, élettartamuk pedig 5000 óra."
Ez nem ugyan az mint amit te írsz...Értelmezd a vesszőket!
Amúgy az az 5000 óra nekem kevésnek tűnik,mert ugye az nincs 1 év folyamatos használat.S itt sok olyan kocka van aki 2év alatt 1évet tuti lenyom a gép előtt ,s akkor vége a kártyának...na mind1 ez csak egy eszmefuttatás már itt a végén... -
Desmond
csendes tag
Sziasztok!
[link]véleményetek róla? befogok tudni férni vele?
-
bolvar
senior tag
üdv
aki esetleg ismer egy olyan lelkes és ügyes embert aki vállal tápmoddingot az dobjon már egy pü-t.persze fizetség fejébe!.részleteket püben!
üdv bolvar -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Itt is megkérdezném ,hozzánemértésem okán.
Tervem a következő: működőképessé tenni egy Pioneer CT-F2121 típusú deck ,kivezérlés jelzőit a pc-m hangkártyájáról hajtva.. Képek ezen a link-en , sajnos erről az egyettlen panelenról van minden vezérelve. (már amenyire én látom)Szerintetek ,megoldható az ötletem ?
Vagy teljessen felejtős egy átlagember számára ? -
dunkel
őstag
Üdv ezermesterek!
Sennheiser HD 515 fülesemet szeretném felújítani - a szivacsot és a jack-dugót kicseréltetni, mert elhasználódtak. Vállal valaki ilyen melót vagy tudtok ajánlani szervizt Bp-en?
-
moha21
veterán
válasz
CounterBoci
üzenetére
engedj le egy cérnát

-
atesss
addikt
Üdv !
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a kondenzátorok esetében megadott "125 C-on 5000 óra élettartam" ez mit is jelent pontosan ? Ennél a kártyánál [link] vetődött fel a kérdés, mert én erősen kétlem, hogy 125 fokon 5000 órát kibírna ez a kondi.
Illetve (a specifikáció szerint) milyen kapacitáscsökkenéssel bírja ezt ki, ekkor lesz 0uF ?
A topicjában is felvetődött a kérdés: [link]Illetve a másik kérdésem kicsit moddingos lenne:
Kaptam egy Compaq EVO D500 SFF használt irodai gépet (régebbi P4 alapú), aminek a házáról több helyen lekopott a festék, meg karcos. Fekete szinű a ház.
Ezeken milyen festék van gyárilag, vagy milyen festékkel érdemes kijavítani, azaz inkább ujrafesteni az egészet ? -
syC
addikt
Helló!
Tudja valaki, hogy hol lehet kapni egyedi bekapcsológombokat a masinához? (Régebben volt comp.mode -on, de most valahogy nemtalálom
)
-
chege
aktív tag
azt szeretném kérdezni, hogy vki csinált-e már itt olyan LCDt amit USBről lehet üzemeltetni?
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Nem a legjobb helyen kérdezem, de nem tudja valaki, hogy mennyi olaj kell egy kompresszorba? -
Rive
veterán
Kétféle jelentését használjuk az elektronikában a 'programozni' szónak. Egyik, hogy egy céláramkört (mikrovezérlő, programozható logika, ROM, estébé) offline (tehát az áramkör rendes üzemén kivül) feltöltünk valami adattartalommal, ami aztán online üzemben elvezérelgeti a cuccot. Másik, amikor pl. egy mikrovezérlő online rendes üzemben belefirkál pl. a programozható tápvezIC lelkivilágába. A második esetben nincs (offline) megmaradó tartalom.
Egy stepper-driverről max. a második lehetőséget tudom elképzelni. Nyugodtan cserélhető.
-
Ez tök jó elgondolás! Én is szívesen építenék 1 ilyet a gépembe!

-
kriszbon
őstag
Sziasztok! Itt is felteszem a kérdést, hátha tud valaki segíteni [link] Megköszönném a segítséget

-
PHM
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Két cellás lítiumakksi + step-up konverter.
Más korrekt megoldást nem tudok hirtelenjében. -
kutyatm
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
olomaksi egy kétkerekü mociból? azok viszonylag kicsik és van energia is bennük? és nem annyira kényesek mint a LiIon aksik..és viszonylag olcson beszerezhetök.
-
TESCO-Zsömle
titán
Nekem stabil 12V-ra van (volna) szükségem, arra könnyebb alapozni. Ugyanez áll rendelkezésre is, ha tölteni akarok. Nincs más.
Elsőre én is Ólomaksira gondoltam, de kicsit aggódok a mérete miatt.Namármost kicsit elmegyek, megszótárazom a számomra idegen szavaidat, aztán hátha okosabb leszek...

-
PHM
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ha 4 cellás (14,4-14,8 V) akkuban gondolkodsz, akkor
olyan töltőt csinálj hozzá, ami legalább 16,8 V-ot tud.
Szünetmentes tápnak én inkább a zselés ólomakkut ajánlom.
Ott arra kell vigyázni, hogy az akku kapocsfeszültsége ne
haladja meg a 13,8-13,9 V-ot.
Ez egy megfelelően beállított stabilizátorral megoldható.
Ezen kívül persze nem árt egy védő elektronika
a mélykisütést megakadályozandó.
Nem tudom pontosan, de kb. 11 V-ig lehet a zselés akkukat kisütni. -
PHM
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A Li-ion akkuk töltő (és védő) elektronikája mindig az akkuba van beépítve.
Részben ezért is olyan drágák.
A lítium cellák töltési végfeszültsége 4,2-4-3 V, kisütni pedig
általában 2,7 V-ig lehet őket.
Ez alapján, ha nem érzékeny a táplálandó elektronika az
alacsony feszültségre, esetleg meg lehet próbálkozni egy
3 cellás lítium akkuval is. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
gelencser26
üzenetére
Hát általában a töltő-rész bene szokott lenni a Li-Ion sussokba, mivel eléggé érzékenyek.
-
gelencser26
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Lehet, hogy tévedek, de szvsz a töltő elektronika a laptopban van...
Nem régen ázott el az egyik ismerősöm laptopjában és nem is olcsó mulatság (13-14 ezer Ft külföldről rendelve)!
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Szeretnék egy szünetmentes tápforrást a gépbe, fényeknek, meg hasonlóknak. Ti mit javasoltok??
Én elsőre Li-Ion Notebook aksira gondoltam. Azokban benne van a tölő-elektronika is, csak meg kell őket tápolni. A gond, hogy azok 14,4V-osak általában, nekem meg 12V kell.
-
kriszbon
őstag
válasz
Pista0001
üzenetére
Nekem 3 p4 tápom van itthol, de mindegyiken van -5v. hogy használja e a lap nem tudom! Az AT tápokon is van ami nekem van! De miért nincs a tiéden -5v.? (leszakadt vagy nem is volt?) Tudom milyen táp az, a héten adtam el egy PIII-at, abban volt ilyen, kemény 145W
de -5 azon is volt! Esetleg még nézz körül a Hardware Book oldalon, ott vannak infók csatikról kábelekről, meg hasonlókról! Sajnos nem igazán tudok segíteni benne, mert ha olyannal indul amin van -5v. akkor lehet az a baj! 
-
Pista0001
addikt
válasz
kriszbon
üzenetére
Két tápos topikba is írtam (mélyvíz és valami baja van a tápomnak...) de semmi válasz, visszagörgetve is csak kérdések. A mélyvizet elkezdtem olvasni az elejétől, de eddig nem túl sok (számomra) hasznos infó volt.
Az P4-es tápokon már többnyire nincs -5V (fehér), hogy miért azt ne kérdezd
. Azt sikerült megtudnom hogy a mai gépeknek már nem kell, esetleg néhány eszköznek lehet rá szüksége (felsoroltak kettőt, de nem jegyeztem meg), azt viszont még nem sikerült kiderítenem hogy a P3-nak kellene-e még.Ez egy igen kis méretű tápegység (12*10*6,5cm). Elég ritka, nehéz beszerezni (egy Foxconn házat nem szeretnék venni csak ezért). Terveim vannak vele, ezért küzdök az életéért

-
kriszbon
őstag
válasz
Pista0001
üzenetére
Szia! Ahogy nézegettem a képet, valaha gondolom ezek a tekercsek is rögzítve voltak! Szoktak hozzá használni műgyantát is vagy hőálló szilikon gumit(szerintem sziloplast is jó) vagy gyúrma szerű akármit is, gyártó függő szokott lenni! Melegedni szoktak, még el is színeződnek a hőtől, vagy még a panel is megbarnul! A trafókkal nem nagyon tudsz mit kezdeni ha azok búgnak nagyon! Gyárilag ezeket vákumszekrényben impregnálják általában! Kitöltik a légréseket a tekercsben és a vasmag lemezelésnél! Hogy miért nem indul róla, azt nem igazán tudnám megmondani! Ha jól tudom akkor az Atx csatin van -5 volt a fehér vezeték ha minden igaz, a fesz. értékek szerintem rendben vannak. A tápos topicban biztos többet tudnak mondani róla! A trafókról és tekercsekről úgy nagy általánosságban írtam le a jelenséget, nem kifejezetten csak a tápra vonatkozóan!

Én mondjuk nem kínlódnák vele ennyit az biztos
-
Pista0001
addikt
válasz
kriszbon
üzenetére
Köszönöm a választ!

Megbirizgáltam a tekercseket és a trafókat, három tekercs elég "laza". Ha kiöntöm műgyantával (epoxigyanta) az jó megoldás? Vagy esetleg kapható hozzá speciális lakk vagy ilyesmi? Menyire melegszenek ezek?
A tápegység belseje (piros:a cserélt kondik, sárga a "laza" tekercsek)
A másik kérdésem az, hogy mi lehet az oka hogy erről a tápról nem indul a tesztgépem (P3 800MHz, ventik pörögnek, de se kép se hang), míg egy másikról igen? Lehet a -5V hiánya (P3 tápon van, ezen nincs)? Multiméterrel kimértem a csatikon a feszültségeket: 3,32V, 5,01V, 12,35V, -12,07V (terhelés: alaplap+proci+RAM). Terhelés nélkül a "3,3V" ugyan annyi volt, a "12V" leesett 11,6-ra, az "5V" fölment 5,2 tájára.
-
-
Pista0001
addikt
válasz
kutyatm
üzenetére
Lefogtam a ventit, nem az. Terhelés nélkül is fennáll a jelenség, és nem cicergés hanem konkrétan búgás/zúgás (nem tudok jobb szót rá). Néhány kondi látványosan púpos volt, azokat cseréltem (olvasni és forrasztani tudok, ugyan olyan kapacitásút/feszültségűt/hőmérséklet tűrésűt raktam bele), a hiba azóta is megvan. Azóta megtudtam hogy egy kondi úgy is lehet rossza ha nem púpos, ezért a hétvégén kicserélem benne az összes kondit, meglátjuk mi lesz az eredmény. Inkább az elméleti oldala érdekelne a dolognak, mert nagyobb javításba szakértelem híján úgysem fognék bele. Arra vagyok kíváncsi hogy mi az összefüggés a hibás kondi és a zúgás közt (melyik alkatrész zúg és miért váltja ki a zúgást a hibás kondi) valamint hogy ha rosszul van impregnálva egy tekercs vagy transzformátor akkor azt hogy lehet megállapítani.
Szerk.: Ja és köszönöm a választ!

-
Pista0001
addikt
Üdv Urak!
Az lenne a kérdésem, hogy ha zúg a tápegység akkor konkrétan mi zúg (általában, leggyakrabban)? Azt olvastam máshol hogy a kiszáradt kondik okozhatják, de mégis hogyan van ez pontosan? Mi lehet még egyéb ok?
Előre is köszi!
-
Pisti25303
csendes tag
Moddingos Mesterek segítsetek!
CM 590-es házamba szeretnék jó teljesítményű, viszonylag halk és kék ledes 12cm-es ventiket. Milyet javasoltok? Van aki hasonlóan ledmániás?
Köszi előre is!
-
Oszkár26
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
a tx gyengébb vagy miért
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
kutyatm
üzenetére
Erről lenne szó. Sajna a bolt már nem üzemel...Flaspoint nagykerbe sincs.
Óvatos akarok lenni, nehogy szétcsesszem a tápom, nem 2Ft, és nagyon nincs kedvem újat venni. Ráadásul, ha normálisan csinálom, akkor bármikor vissza tudom csinálni, így nem lehet gond a gariztatással...
-
kutyatm
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
én csak ilyen szettekhez láttam olyat, külön még nem de attol még biztos van valamerre.
én házilag csavarhuzoval szoktam benyomni a ´tüskéket´ és miután kihuztam szétnyitom egy kicsit szintén csavarhuzoval.rii nincs mit (majd jön a lé a Zalmitól
)Oszkár26 az hogy moduláris az aszt jelenti hogy lecsatlakoztatoak a kábelek pl.: [link]
vagy [link] -
Oszkár26
tag
Hali még új vagyok egy tápnál mit jelent az hogy moduláris
-
TazLeacher
nagyúr
Kisebb problémám akadt. Meglenne minden a "tápmoddinghoz", de sajnos nem kaptam olyan szerszámot, amivel a 24pines tápcsatit normálisan le tudnám szedni. Nem tudja valaki, hogy honnan tuddnék ilyet szerezni? Illetve nincs valakinek kölcsön/eladó?
-
Huku
csendes tag
Sziasztok!
Nos engem egy elég komplex dolog érdekelne, annak ellenére hogy elektronikában kezdő vagyok! Egy olyan elektronika érdekelne amivel mozgatni tudok 680-1750g-ot! (1-max. 2 kg-ot)
Nos a mozgatás vízszintes helyzetből függőlegesig menne, oda-vissza, gombnyomásra. (lerajzoltam)
Az érdekelne hogy az ilyen típusú "emelő" megvalósításához mi kell? milyen motor, elektronika?Válaszokat előre is köszi!
Üdv: Huku
-
Habár ha 650 W-os Corsait tápod van, akkor inkább nem erőltetném azt a kijelentést, hoyg "gyér táp esetén"

Esetleg arra gondoltam, hogy mivel kötötte egy csatlakozóra a neont? Ahogy kijön a tápból a kábel a Neon előtt vagy után mgé vannak alkatrészek kötve? Nálam úgy van elrendezve, hogy a táp egyik kábelére vinyók vannak kötve a másik kábelére si vinyók, a 3. kábelére 1.nek az alaplap mivel arra is kell egy molex meg utáan a optikai meghajtók. A 4. kábelre meg a veltilátorok meg a Neon. Ilyan fontosabb alkatrészt nem kötöttem azért a Neonnal egy kábelre a biztonság kedvéért. Mivel régebben volt olyan gondom hoyg fagyogatott a gépem mert a ventilátort a vinyó elé kötöttem be. Aztán amióta ez így van elrendezve azóta nincs ilyenből gond!

-
Mans20
addikt
Helosztok
Vettem 2 darab revoltec 30 cm es UV neoncsövet és bekapcsoltam a gépet utána a csövet,aztán az egerem kihalt meg a monitor kikapcsolt,most úgy indítottam a gépet hogy be volt kapcsolva a neon alapból és most nem halt össze a rendszer,ez mitől lehetett?Most akkor ezt nem kapcsolgathatom ki-be amikor megy a gép?
-
God MonXter
tag
Sziasztok!
Van egy thermaltake xaser V damier házam.
Tetején ugye van usb kivezetés,csak a kábelei nincsenek meg és ha esetleg van valakinek kapcsolási rajza vagy csak egyszerűen egy csatlakozója,amit letudna nekem fényképezni,azt nagyon megköszönném
-
dani3l
őstag
Hello!
Szeretnék egy 3 ledes fehér világítást applikálni a billentyűzet fölé, hogy este is lássam. Az lenne a kérdés, hogy ehez elég az USB csati 5 voltja, illetve ha igen, akkor hogyan tudom egyszerűen megcsinálni mondjuk egy USB hosszabbítóval?
-
jabá
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni.
Olyan embert keresek aki optikailag segítene rendbe rakni a gépemet,
aki tudja mit, hol kell beszerezni, és segítene is megcsinálni.
A segítséget természetesen Ft-ban honorálnám.
Hasonlóra gondolok.
2-300 000 Ft-t szánok rá. -
MmDorian
őstag
Üdv !
Van egy CM590 házam, és láttam, hogy le szokták festeni a házat full feketére, és ilyesmik, a kérdésem, hogy ezt akármilyen festékszóróval meglehet csinálni ? Illetve milyen árfekvésűek ezek a "tubusok" ?
-
gumimajom
csendes tag
vazz szétnyírtam két venti vezetéket, össze csomóztam őket és vezérelhatő a ventim hehejj!
-
gumimajom
csendes tag
válasz
gelencser26
üzenetére
otthoni töltőnek

-
gelencser26
tag
válasz
gelencser26
üzenetére
Nagynehezen sikerült lefeszítenem a tetejét!
Holnap átforrasztom a végét, aztán összegányolom szigszalaggal! Egynek jó lesz...
-
gelencser26
tag
válasz
CounterBoci
üzenetére
Látszik rajta, hogy nyeklik-nyaklik ott a vezeték, meg a burkolat is sérült!
De pont ott, ahol a töltő gumi védője véget ér.
Terv szerint csak kicsavar, szétpattint, átforraszt és kész a jó töltő...
Gyakorlatilag hagytam a fenébe, teljesen szétroncsolódott.
Szerintem egy atomtámadást is túlélne! -
CounterBoci
senior tag
válasz
gelencser26
üzenetére
És azt honnan tudod h megszakadt a kábel? Fizikai sérülés van? Eddig egyetlen nem működő töltőt szedtem szét, de abban meg volt égve pár dolog.
-
kutyatm
tag
válasz
gelencser26
üzenetére
engedd ki magadbol az állatot!...
és vegyél egy újjat!
és nyugodj bele hogy vannak dolgok amit nem lehet vagy nem érdemes szétszedni, és megjavítani.
de azt azért szeretném tudni hogy miért kell a csavar ha ugyis összeragasztják?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3740
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- HP ProBook 430 G7 Intel core i3-10110U laptop
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Amugy csak ezzel az egy táppal csinálja.

)

de -5 azon is volt! Esetleg még nézz körül a Hardware Book oldalon, ott vannak infók csatikról kábelekről, meg hasonlókról! Sajnos nem igazán tudok segíteni benne, mert ha olyannal indul amin van -5v. akkor lehet az a baj!