- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
válasz
God MonXter #8598 üzenetére
-
14adam
addikt
válasz
God MonXter #8598 üzenetére
Zöldet valamelyik feketével
-
moha21
veterán
válasz
God MonXter #8397 üzenetére
a Hdd-ben léptetőmotor van. Bővebben itt:[link]
-
Shono
aktív tag
válasz
God MonXter #8395 üzenetére
Hány darab csatlakozási pont van a motoron? Ha csak kettő akkor, csak megfelelő egyen feszt kell neki adni. (gondolom12V, pl kocsi aksi? nem használt táp...) Ha több, akkor ki kéne mérni (multiméter), hogy melyik mit csinál.
Esetleg a motor volt hibás? -
PHM
addikt
válasz
God MonXter #7867 üzenetére
Ez esetben vedd úgy, hogy nem szóltam.
Csak kicsit megijedtem, mikor utána számoltam a teljesítménynek. -
PHM
addikt
válasz
God MonXter #7864 üzenetére
Meglehet, hogy kibírják a 17V-ot a ventik,
de az élettartamuk biztosan lerövidül.
17V-on egy venti a névleges teljesítményének pont a
kétszeresét veszi fel.
Ez magasabb fordulatszámmal, és nagyobb melegedéssel jár.
(+ még ott van a gyorsabb kopás és a nagyobb zaj ugye.)
Na most: az, hogy egy régebbi, esetleg jelentősen túlméretezett
ventilátor tartósan működött a névlegesnél magasabb feszen,
nem jelenti azt, hogy egy mai is ezt fogja tenni.
A helyedben óvatosan bánnék a ventik túlhajtásával.
Lehet, hogy jobban jársz 1-2 plusz légkavaró beépítésével.
Amúgy miért van szükség a túlhajtásra? -
PHM
addikt
válasz
God MonXter #7862 üzenetére
A -5V megy a negatívra, a +12V pedig a pozitívra.
De nem fog így tönkremenni a ventid? -
dany27
őstag
válasz
God MonXter #3127 üzenetére
ok ok majd holnap lefotozóm csak most nics kedvem lemászni a pincébe érte!
-
Bali1991
tag
válasz
God MonXter #3101 üzenetére
Igen kicsike csavarhúzo is jó ha belefér. Monxter megjött a levél?
-
God MonXter
tag
válasz
God MonXter #3083 üzenetére
elfogyott az összes led!
már ne kérjetek,mert nem tudok többet adni,esetleg még van 5db ilyen tégla alakú led,ami pirosan világít...
-
GG888
senior tag
válasz
God MonXter #3080 üzenetére
szintén privi
-
Bali1991
tag
válasz
God MonXter #3077 üzenetére
Hello! Nekem olyan 5 piros és 5 zöld kellene. A sárga az citromsárga igaz? Tőlem oké, ha tőled is, akkor a többit majd priviben vagy msnen. THX!!!!
-
kolnay
senior tag
válasz
God MonXter #3075 üzenetére
Nem is kell olyan sok!
A válaszboríték az milyen? -
kolnay
senior tag
válasz
God MonXter #3073 üzenetére
Szia!
egy pár led nekem is kéne.
nekem nem tudnál adni belőle?
kifizetném!
mod:de persze bali-é az elsőbbség!!!
[Szerkesztve] -
Ferdzsoo
addikt
válasz
God MonXter #2712 üzenetére
de ha olyan hosszú az injekcióstű pöcke és pont olyan vastag is akkor lenyomja kétoldalt a pöcköket akkor ha megtolod a fecsi végét pik pakk már ki is esett...
-
GiXXXer
tag
válasz
God MonXter #2700 üzenetére
Szerinted számítógép tápra kötném? Meg vagy te huzatva?
Akksitöltő, egy 21W-os izzó, és egy multiméter lenne a próbaalap...
De kísérletezgetni nem fogok, én adtam egy ötletet, aminek a kivitelezésében nem vagyok teljesen biztos... csak ír majd valaki valami okosat... -
GiXXXer
tag
válasz
God MonXter #2698 üzenetére
Modding és elektronika... Az én kérdésem,és az az alapján létrejött vita maximlisan a témához kapcsolódik, nem?
És a fő téma:
A kondira én is gondoltam, egy puffert elé, de akkor hogy kapcsolom be a gépet?Valami olyasmi kéne, hogy bekapcsoláskor egy ellenálláson keresztül töltödjön fel a kondi...
A megvalósításhoz elvileg egy nagyobbacska tranzisztor (vagy kettő), egy jól megválasztott kondi, meg néhány ellenállás kellene... Valahogy úgy képzeltem el, hogy a kondit egy sorbakötött ellenállással tölteném fel, a tranzisztor pedig a tápfesz megléte/nemléte alapján kapcsolná az invertert hálózati táplálásra, illetve a kondira...
A kivitelezéshez lenne szükségem segítségre, bár ez szvsz sokaknak jó lenne... Meg persze igazolni, hogy ez így működhet, és persze hogy miből ca. mekkorát válasszak...
Előre is thx a helpet! -
And
veterán
válasz
God MonXter #2696 üzenetére
Nem azt írtam, hogy a trafó nem tud megcsapni (merthogy képes rá), csak azt, hogy ha azután ért áramütés, hogy nem volt külső tápforrás a rendszerben, akkor abban lehetsz biztos, hogy nem a transzformátor volt az, ami statikusan tárolta közben az energiát. Fizikatanár ide vagy oda.. A trafó akkor csapkod, ha mondjuk a vasmagban hirtelen megszűnik az áram, összeomlik a mágneses tér (mert pl. kikapcsolod a tápot), és a gyors áramváltozás indukál benne egy szép nagy feszültségű impulzust. Ezért tud rázni egy pár voltos szekunder feszültségű hálózati trafó is, ha a primert jól megmarkolod, és a szekunderére meg odaérintgetsz egy elemet. A lényeg: a trafó is tárol energiát, de az elvész, ha a mágneses tér megszűnik benne (amit pedig a saját árama hoz létre). A kapacitás viszont elektromos teret hoz létre, és ha a fegyverzetek szigetelése jó (vagy nem sütöd ki a kondenzátort), az jó sokáig meg is maradhat.
-
And
veterán
válasz
God MonXter #2694 üzenetére
Hogy nem a trafó volt, abban biztos lehetsz. Bár ezt a tanár is elmondhatta volna.
Az eredeti témához: valszeg egy sima fénycsőinverter elé hiába is pakolnál be egy rakás nagy kapacitású kondenzátort, nem érnéd el vele az elhalványodást. Ha egy izzó lenne a terhelés, akkor igen (tényleg bazinagy kapacitás kellene, és valóban megrántaná a tápot bekapcsoláskor). Csakhogy az inverter meg a fénycső nem túl lineáris eszközök, ezért ha szépen lassan csökkentenéd az inverter tápfeszültségét - ahogy a kisüléskor a kapacitás is tenné -, szvsz. az inverter v. a cső működése hirtelen szűnne meg, nem fokozatosan. -
.DLL
veterán
válasz
God MonXter #2692 üzenetére
A trafóban nincs már semmi kakaó kikapcsolás után, de amiért mégis szól mondjuk a nappalinkban lévő jókis Videoton Aida erdősítő az a tápegysége puffer-kondijának köszönhető (asszem 4700 vagy 2x4700 uF)
Ehhez a fénycsöves megoldáashoz is egy jónagy kondi kéne, az tárolja az energiát, de van egy baja a gépben: a gép indításakor úgymond rövidre zárná a tápot egy kis ideig a kondi, és ez nem tesz jót.
Már kezd összeállni a megoldás, még írok róla... -
GiXXXer
tag
válasz
God MonXter #2690 üzenetére
THX... Kicsit sok lenne, meg nem is igazán tudnám hova rakni...
Leginkább egy egyszerű kapcsolás érdekelne, mondjuk egy tranyó és egy kondi, némi ellenállással fűszerezve... Régen tanultam már, akkor is csak a por ragadt rám, tehát hiányosak az ismereteim..
Ami kellene: mondjuk rábiggyesztek 4 neont, és amikor megszakad a tápáram, 5-10 mp alatt aludnának el a cuccok...
Help! -
válasz
God MonXter #2683 üzenetére
Meg arra, hogy ha kiszeded a csatiból az érintkezőket és összecelluxozod, hogy könyebben belemenjen a harisnyába, akkor majd ne felejtsd el a művelet után mindet szétszedni és visszatenni a csatiba. Én kb 5 perc alatt kiizzadtam 5 liter vizet, mikor észrevettem, hogy miért nem indul a gép.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
God MonXter #2678 üzenetére
Nézd meg jobban.
2 méret van a vastagabból a 1.5m-es és a vékonyabból a 3m-es.
Lehet hogy két méret van feltüntetve, de hidd el én már rendeltem tőlük sokszor, és két méret van a 3/8-as meg az 1/4-es.
Márcsak azért is mert nézd meg, hiába van ott két fajta méret nem tudod kiválasztani melyiket kéred
Lehet hogy a másik két méretet is lehet kapni valahol máshol de náluk tutta nem.
Töbször rendeltem 1,5 és 3 m-est is, és mindíg a 3/8-ast vagy az 1/4-est hozták. -
REDeath
őstag
válasz
God MonXter #2677 üzenetére
És a zsugorcső nélkül nem is lehet? meg hogy a csatlakozókat muszály leszedni? vagy azokat könnyű le és feltenni? mert ahogy néztem egy egész szett az 4 ropi míg a 3 méter sima, az 900 Ft
nekem ez sokat számít, tehát ha zsugorcső nélkül is megoldható, pl celluxxal akor az jó lenne mert az a plusz 3 ezer az nekem számít.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
God MonXter #2674 üzenetére
Igazból a hátulján úgy van hogy 1/8 meg 1/4 asszem.
Most dobtam ki a zacsiját.
De iagzából csak két méret van szóval a kisebbel csináltam. Nem a felessel. -
trassher
addikt
válasz
God MonXter #2668 üzenetére
akkor elégnek kell lennie. mert a legvékonyabb kell majd a fénycső kábeleire abból meg a tápra szinte semmi se kell.
-
trassher
addikt
válasz
God MonXter #2666 üzenetére
hát ha nem óriás tápod van mihez 20 külön kábel van akkor simán elég kell hogy legyen
-
trassher
addikt
válasz
God MonXter #2654 üzenetére
hát ha egyszerre fog világítani a 3 kék meg az 1 UV akkor szvzs semmi sem fog láccani a kábelekből mert az UV fény mnagyon gyenge, csak sötétben van élvezhető fénye. régen amúgy nekem is az alaplap mellett volt az UV-m és jól világított a kábeleknek de most kettő van az oldallapon pont úgy hogy nem lácanak de mindent bevilágítanak.
-
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2636 üzenetére
Vidd el üvegeshez, az a biztos, amúgy meg gyémántfúróval, vagy talán vídiással is
De folyamatosan hűteni kell
Ja és természetesen állványon, kézzel felejtős a fúrása
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
válasz
God MonXter #2635 üzenetére
Hmmm, mivel átépítjük a házunkat előfordul hogy járok tüzépre, de ez a ásványgyapjú(lefordítva) nem tudom hogy mi.
Azért tapizni nem akarom, barátnémat szívesebben tapizom -
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2633 üzenetére
akkor nemtudom, hogy mi, viszont akkro lehet, hogy jó hangszigetelésre is (a hőszigetelés mellett
)
-
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2630 üzenetére
Izolit a becsületes neve, porlik, üvegszálból van, nemjó kézzel hozzányulkálni mert a kezedbe áll aztán vakarózhatsz, vastag, és rendesen hőszigetel. Én olyat még véletlen sem tennék a gépbe
-
Calibos
addikt
válasz
God MonXter #2626 üzenetére
Én most ezt a jó öreg, nehéz, Chieftech 601 házammal teszem, pedig anno 34K-ért vettem
-
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2623 üzenetére
a 3,3 volt az narancs, az 5 volt az piros, a 12 volt meg sárga. Föld a fekete. Ezek a lényegesebbek. De az ellenálláshoz más is kell még, hogy a táp stabilan adja le a feszt, ezt itt: [link] kérdezd meg, hogy mit hogyan
-
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2621 üzenetére
-
MooN00
aktív tag
válasz
God MonXter #2615 üzenetére
Úgy tudom, hogy a revoltech nem megbízható alkatrészeket gyárt. legalább is neon-ból.
majd holnap kiderül milyen van. thx a segítséget. -
trassher
addikt
válasz
God MonXter #2604 üzenetére
persze. nemsokára megyek fel aztán megkérdezem neked
szek.: megkérdeztem, ha írnak választ szólok.
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2595 üzenetére
jah, de nem mindegy, hogy milyen méretű, a linkelt topikban benne van az infó az első 30 hsz-ben
-
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2590 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2587 üzenetére
Nem tudok, sry
Az én baromságaim: [link] -
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2584 üzenetére
fénycsöveknél a harmadik oldalon van olyan, thx.
-
God MonXter
tag
válasz
God MonXter #2584 üzenetére
a 3.oldalon a ccfl fénycsöveknél van a hangérzékelős is!
de egyszerűbb,ha szét kapod a hangfalat és ami a mélynyomóba megy kábel azt rákötöd az inverterre is!nekem anno(mikor nem volt még modding MO-n)autó fényszórót tettem rá!
de vannak ugyanitt fénycsővezérlők amik hangérzékenyek! 6k-ba fájna neked!
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2582 üzenetére
Jah, hangérzékeny. De ha nem tudom a nevét akkor mégis mire keressek?
Ahogy dübörög a mély, úgy pulzál
-
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2580 üzenetére
jó, nem mindenhol van ilyen plazmadolog.
Más:
Kék neondolog, ami mélyre villog annak mi a neve hol lehet kapni és mennyibe fáj? -
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2578 üzenetére
és szerinted az 2 fillér?
Meg találni is kéne hozzá olyat, aki elvállalja -
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2572 üzenetére
bármi nekidőlhet, csoda, hogy az én gépem még egyben van. Pakoltuk át a szobát, egy méter magasról lebillent egy szekrény (2 van egymáson) a parkettába ütött a sarka egy mélyesédt és az éle pont ráborult a parafára, még szerencse, hogy éppen csak érte a gépet és hogy nem morzsolta le róla
-
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2563 üzenetére
Ja és ha megnyomja valamivel akkor meg beszakad, ott van a luk
-
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2561 üzenetére
és úgy lehet eltüntetni ha síkba van hozva, mert ha nincs síkban, akkor nincs eltüntetve
-
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2556 üzenetére
nem fogja tudni síkba lapítani szvsz
-
Móci
addikt
válasz
God MonXter #2554 üzenetére
Próbáltam ezt azt, fémlapot még nem. Könyvekkel kicsit lapítgattam kézzel, eccer rá is álltam, de nagyon jól bírja a rohadék.
Ha lenne a másik oldalra való lap, az lenne a legtisztább. De nincs. -
NorDezs
senior tag
válasz
God MonXter #2551 üzenetére
Köszi mind a kettőtöknek
-
God MonXter
tag
válasz
God MonXter #2545 üzenetére
itt a kép ami segíthet!
[link]
[Szerkesztve] -
FireKeeper
nagyúr
válasz
God MonXter #2545 üzenetére
segíteni fog a jó szellőzésben, de azért nagy csodát ne várj
bár szerintem érdemes.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
God MonXter #2543 üzenetére
ja bocs
én így hámoztam ki
sztem úgy lenne a legjobb hogy az össze egy irányba fúj, kifelé a ház hátulján (vagyis ami hátul van az inkább szív kifelé a házból) és a procihűtő meg a ház hátulja felé ''köpi ki'' a meleget.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
God MonXter #2541 üzenetére
jól értem hogy egy procihűtőn 3 külömböző méretű venti van, és nem egy irányba fújnak????
-
Nightdragon
tag
válasz
God MonXter #2508 üzenetére
A revoltec a legjobb mindenben! ahol lehet azt válaszd!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest