- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
Pista0001 #14660 üzenetére
Sajnos az alaplap ventivezérlése a botrányos kategória, nagyon túlhajtja őket. SW-vel alakítható, de nem ez a cél, van potis vezérlő is, de a hűtő radin szeretném ha hőfok függő lenne a venti inkább (mivel nem csak én használom). ...és OS független, nem csak Windows-t használok, bár biztosan van linuxos progi az alaplapi ventik vezérlésére.
-
And
veterán
válasz
Pista0001 #14592 üzenetére
Tudomásom szerint a belső kapcsolása ezeknek a fogyasztásmérőknek mindössze annyi, hogy a két fő pólus közül az egyik közvetlenül a mérést biztosító aljzatba van kötve (természetesen a külső védővezető szintén), a másik pedig majdnem ugyanígy, egy nagyon kis értékű söntellenálláson keresztül, amelyen a készülék az árammérést végzi. Vagyis az, hogy a fogyasztásmérőre csatlakoztatott mérendő készülék működik-e, lényegében nem befolyásolja a mérőben lévő elem, vagy akár a belső áramkörök működőképessége: amíg ez a sönt vagy a másik pólus fix átvezetése nem szakad meg, a csatlakoztatott (mérendő) gépnek mennie kell.
"Ha 2000 W-os a hajszárítóm akkor pontosan is mér"
Erről könnyű megbizonyosodni, ugyanis rá szokták írni a készülék házára a maximális teljesítményfelvételt. -
And
veterán
válasz
Pista0001 #14590 üzenetére
Magához a fogyasztás vagy teljesítmény pillanatnyi méréséhez szerintem nem is kell az elem. Mindössze a valósidejű óra, és egyéb beállított paraméterek tárolásához (pl. díjzóna átváltási ideje, Ft/kWh, összesített energiaszámláló, stb.) van rá szükség addig, amíg az eszköz nincs hálózatra csatlakoztatva. Az enyém leírása amúgy említi, hogy az aljzatból kihúzva jóval hamarabb lemerül benne az elem, mintha kapna hálózati táplálást.
Mod.: Ja, a lényeg, ami kimaradt: ezekben az olcsó 2-3 ezer forintos fogyasztásmérőkben nincs hálózati trafó, tehát a belső áramkörök a hálózattól nincsenek galvanikusan elválasztva. Vagyis valójában a földhöz képest hálózati potenciál mérhető az elem környékén is, ezért nagyon szerencsétlen (kifejezetten életveszélyes) dolog volna ezt kívülről megtáplálni. Nem véletlen, hogy ezeken a típusokon az elemfedél úgy van kiképezve, hogy lehetőleg hálózatra csatlakoztatott állapotban ne lehessen kinyitni, alul helyezkedik el, illetve még egy csavarral is biztosítják, Meg rá is írják, hogy használat közben nem szabad az elem fedelét nyitni. -
kriszbon
őstag
válasz
Pista0001 #7439 üzenetére
Nekem 3 p4 tápom van itthol, de mindegyiken van -5v. hogy használja e a lap nem tudom! Az AT tápokon is van ami nekem van! De miért nincs a tiéden -5v.? (leszakadt vagy nem is volt?) Tudom milyen táp az, a héten adtam el egy PIII-at, abban volt ilyen, kemény 145W
de -5 azon is volt! Esetleg még nézz körül a Hardware Book oldalon, ott vannak infók csatikról kábelekről, meg hasonlókról! Sajnos nem igazán tudok segíteni benne, mert ha olyannal indul amin van -5v. akkor lehet az a baj!
-
kriszbon
őstag
válasz
Pista0001 #7437 üzenetére
Szia! Ahogy nézegettem a képet, valaha gondolom ezek a tekercsek is rögzítve voltak! Szoktak hozzá használni műgyantát is vagy hőálló szilikon gumit(szerintem sziloplast is jó) vagy gyúrma szerű akármit is, gyártó függő szokott lenni! Melegedni szoktak, még el is színeződnek a hőtől, vagy még a panel is megbarnul! A trafókkal nem nagyon tudsz mit kezdeni ha azok búgnak nagyon! Gyárilag ezeket vákumszekrényben impregnálják általában! Kitöltik a légréseket a tekercsben és a vasmag lemezelésnél! Hogy miért nem indul róla, azt nem igazán tudnám megmondani! Ha jól tudom akkor az Atx csatin van -5 volt a fehér vezeték ha minden igaz, a fesz. értékek szerintem rendben vannak. A tápos topicban biztos többet tudnak mondani róla! A trafókról és tekercsekről úgy nagy általánosságban írtam le a jelenséget, nem kifejezetten csak a tápra vonatkozóan!
Én mondjuk nem kínlódnák vele ennyit az biztos -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest