- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kvazár
őstag
válasz
Daemon09 #9328 üzenetére
Ha a tápba belenézel, akkor mindent normálisnak látsz? Alap esetben én akkor is a tápra gyanakodnék, hogy nem bírja a terhelést. Ki kéne egy másikkal is próbálni azt a hardver környezetet. Ha akkor is ingadozik, vagy kimegy a bizti a másik tápban, akkor meg tuti a hardver hiba.
-
Kvazár
őstag
válasz
Daemon09 #9312 üzenetére
Hát első körben próbáld meg a tápot lecserélni.
De kipróbálhatod azt, hogy minden fogyasztó nélkül bekapcsolod és ha akkor is ingadozik, akkor a táp kuka.
Ezt úgy tudod megtenni, hogy az alaplapi csati zöld vezetékét (power on) valamelyik feketével (GND) összekötöd.
Erre lehet kapni külön kis dugót ami ezt megteszi, de én csak simán gémkapoccsal kötöm össze, és szigetelő szalaggal leragasztom, hogy nem zárjak semmi mást rövidre és ne essen ki. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Daemon09 #7086 üzenetére
A logaritmikus potenciométer az emberi fül speciális, nem lineáris hangerő érzékelési görbéje miatt kell. Ezzel a potméterrel érhető el, hogy ha kétszer nagyobb szögelfordulást állítasz be, akkor a hangerőérzet is duplázódik. Mivel aszimmetrikus, nem mindegy hogy kötöd be. Erre majd figyelj.
HGyu
-
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Daemon09 #6996 üzenetére
A Tükör mint olyan nem átlátszó egyik oldaláról sem még háttérvilágítással sem. Az az üveg tud ilyen "vallatós" tükörként viselkedni amelyik egyik oldala be van vonva egy fóliával ami erőesen fényvisszaverő egyik irányból. Persze csak addig működik amíg sötétebb van a megfigyelő oldalon... ( régi filmes poén hogy bejön valaki és elkapcsolja a villanyt azon az oldalon ahol az áldozat/tanu éppen rábök a tettesre... és ilyenkor bukkó van mert átlátszó lesz az üveg ) Ugyan igy működik a kocsik fóliázása is...
-
-
-
didyman
őstag
válasz
Daemon09 #5665 üzenetére
Ezeknek a sz...szoniknak előszeretettel válik kontaktossá a váz-panel kapcsolata, meg kapnak kis mozgatás hatására is forrasztörést. A gerjedés szinte biztos (kérdés, hogy a gerjedés során az áram hol folyhat el, mert ha hangszóró ép marad, akkor nem a hangszórókon). Szét kell csavarozni-összerakni az egészet. Olykor egy 100nF-os kondi az alaplemez, vagy bármi más előfok földpontja és a váz közé a megoldás. Ha ezektől nem oldódik meg, akkor komolyabb szerviz szükséges neki. panellel bánj óvatosan, nagyon törékeny.
-
-
törölt tag
válasz
Daemon09 #5665 üzenetére
Elképzelhető, hogy nagyfrekvenciás gerjedésed lehet, olyankor is előfordul ez a jelenség.
Esetleg, az egyik kimenő tranyó munkapontja elmászott, és a védelem ezért lép közbe. Sajnos ahhoz, hogy ezt megállapíthasd, kell egy oszcilloszkóp és egy digitműszer is hozzá.
Első körben, csak tesztelném, hogy hangfalak nélkül is eljátszák-e ezt a dolgot, majd utána csak az egyik, ill. a másik csatornát terhelném, hogy melyik miatt kapcsol le a védelem. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Daemon09 #5669 üzenetére
Nekem nem kapcsolt...
Túlmelegedésre nem tudok mit mondani. Nem kéne hogy legyen. Gyárilag méretezik a bordákat és ált. jóra csinálják. Ha vmiért túlmelegszik, az ritkán a hűtés hibája. Én a helyedben belekukkantanék. Ha tudsz dobj egy képet a beléről. (Minnél nagyobb felbontás + élesebb, annál jobb!!)
-
draff
aktív tag
válasz
Daemon09 #5078 üzenetére
Na még egy elkékült fazon ....
nekem csak az alaplapon világit egy piros /de lehet hogy sárga/ led dióda, ami többnyire azt jelzi, hogy a tápról áramot kap, vagyis a táp be van kapcsolva.
Le se szarom hogy világít vagy sem, no meg a házban belül van - tehát kivülről eccerűen nem is látom!
Tök mindegy hogy mit csinál. Én inkább a monitort nézem nem a belső világítási trükköket. -
válasz
Daemon09 #5015 üzenetére
Igen, van kijelzős vezérlőm is. A neve: TávIR LCD_USB és ITT vettem.
Szinte biztos vagyok benne, hogy alkatrészeket is árul a srác, mivel Ő maga építi a vezérlőket. Viszont azt hiszem, nekem usb-com átalakító chippel van megoldva a dolog.
De keresd meg az oldal tulaját, nagy bubus, csak tud ajánlani valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- Nintendo Switch 2
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- VR topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest