Hirdetés
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Honor Magic V2 - origami
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
Első körben mindenképpen érdemes kipróbálni valamelyik másik teljes hosszúságú alaplapi PCI-E sínbe áttenni a kártyát, mert hátha a legfelső PCI-E sín hibásodott meg. Második ötletem, hogy bármilyen korábbi kártyával kipróbálnám, hogy azzal ad-e képet, mert akkor a kártya a ludas. Bármilyen kártya jó erre a célra, csak PCI-E csatlakozós legyen.
Ha mélyebb beavatkozásra is vállalkozol, akkor második opcióként meg lehet próbálni a CMOS adatait a jumper segítségével visszaállítani alapállapotba, mert talán a BIOS-on belüli beállítások zavarodtak kicsit össze, és ezzel visszaáll minden a gyári alapállapotba. Persze ezután újra be kell állítani mindent, ami korábban át lett állítva a gyári beállításhoz képest.
-
Cona
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémán van, hogy a gép nem akar elindulni.
D6 errot ír.
Valami ötlet?
Asus rog strix x299 alaplapom van. -
Swaggering78
kezdő
Nem is értem miért nem dobta valaki még ide. Megjelent az fsr multi framegen x6 dlss enabler mod!
[link] -
Laca333
tag
Egy kis érdekesség

-
speed3456
aktív tag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Kifagy az egész, csak az újraindítás segít.
#12288 jimpo néztem már de nem igazán vettem észre különbséget. Ha leveszem a grafikát akkor kb a felét használja a 8GB ramnak és akkor is kifagy. FF7 Rebirthnél és SMB 3D- nél is. De említhetném a Serious Sam 4-et is. Folytattam azt a mentést amit a 1080Ti nál abbahagytam és bamm, random fagyás.
ui.: Levettem a feszt,a mhz-t és az áramfelvételi korlátot. Azóta 2 óra játék is megvolt és nem fagyott szóval... remény
-
BogyóBP
veterán
válasz
speed3456
üzenetére
Az az érzésem hogy egy egy OEM gép kártyája volt ami egy ACER gép lehetett..Valószinüleg az lehet itt is hogy a kártya nem tudja az előírtakat pl kevesebb a VRAM ja mint a vele egy nevü többi gyártó kártyája vagy más az orajele is, esetleg lehet az energia igénye is. Nem írtad a fagyás jellegét. Megáll a kép, leáll a gép, szétesik (artifact)?
-
jimpo
senior tag
válasz
speed3456
üzenetére
Intel® PresentMon, vagy más monitorozó szoftverrel is rá lehet nézni játék közben.
Nem tudom mennyire memória igényes a cucc, illetve mennyire pakolja tele ahogy múlik a játékidő.
A 8Gb VRAM mellett a PCIe 3.0 is foghat a minimumok minimumán, bár a CPU is... -
speed3456
aktív tag
válasz
apollo12
üzenetére
Nem garis, használtan vettem kb 1 éve. Pontosan akkor született meg a fiam is szóval mostanában lett időm játszani. Akkor is teszteltem, ugye régebbi játékok alatt nincs gond, csak amik tényleg kihasználják a karit. Mint az FF7 Rebirth például. Mondom most neki esek és tessék...
-
Alogonomus
őstag
Teljes Windows újratelepítés előtt még egy AMD Cleanup Utility futtatást mindenképpen érdemes lehet megpróbálni, mert a sok hónapja egymásra frissülő driver verziók össze tudnak egymással akadni. A letakarítás után újratelepített Adrenalin esetleg megoldhatja a problémát.
-
speed3456
aktív tag
válasz
apollo12
üzenetére
Win újratelepítés megvolt, sajna az ismeretségi körömben csak gyengébb konfigok vannak.
Miután újraindítom a gépet akkor a radeon szoftverre írja hogy súlyos hiba miatt leállt.
Most levettem a feszültségből 10mV-ot és 2650Mhz re lehúztam a GPU-t. Így 1 óra játék ment vele.
-
speed3456
aktív tag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Köszönöm a választ, tényleg nem írtam a próbalkozásokat.
Melegedés: max 70 fokig megy a kártya, minden más hűs. Proci max 65fok
2900Mhz a gyári érték a GPU nak, 2550 ig próbáltam visszavenni. Ugyanúgy fagyás.
A feszültséggel még nem játszottam Adrenalinon belül. Azt megpróbálom.Igaz a táp már kb 5 éves, de nem gondolnám hogy azzal lenne a baj. A 1080TI is evett nem keveset, az minden gond nélkül ment.
-
válasz
speed3456
üzenetére
Manapság nagyon ritka az olyan eset, hogy "nem fut jól ezen/azon kártyán", inkább a teljesítménye lehet nem elégséges - ez pedig szubjektív.
Mivel semmi mást nem írtál, hogy mit próbáltál eddig probléma keresésben, a 4 leggyakoribb hibát javaslom először kizárni:
- túlmelegedés: gépház oldallap leszed, hőfokokat nézed
- rossz RAM tuning: irány az alap órajel
- gyengye/öreg tápegység (7-10 év alatt száradnak ki a kondik)
- instabil VGA: -20% frekvencia vagy power limit-ből fogod vissza, kezdésnek. Ha így gond nélkül megy, akkor 99% megvan a probléma, ami garanciás eset lehet.De az is lehet, hogy ez a VGA már kipréseli a CPU-ból az utolsó elfelejtett teljesítmény morzsákat, és az hal ebbe bele. (degradálódás - elvégre öreg vas már)
-
speed3456
aktív tag
Sziasztok. Van egy Predator RX7600 OC-m. Amióta megvan csak szívok vele. 1080TI-ról váltottam, FF7 Rebirth miatt mert az már a 1080 on nem indult. A neten azt írták hogy a játék nem fut faszán a 7600-on, de kiderült hogy minden játék ami kicsit is kihasználja a kártyát az meg is akasztja. Konkrétan lefagy a gép. Nem egy erőmű, de amire nekem kell arra elég. Megjelent a Super Meat Boy 3D. Na mondom majd az. Van hogy 10 perc, van hogy 30 perc után fagyás.
Valaki találkozott hasonlóval? Vagy csak én nyúltam bele egy szar kártyába?
I7 7700
16GB DDR4
ASUS Prime Z270-a
EVGA 850BQFULL HD felbontáson játszom.
-
apollo12
veterán
válasz
BogyóBP
üzenetére
Mért volt merész húzás
, garancia már nincs, egy zégert kellet ki patintani és már szét is szedhető volt, csapágy meg volt a csapágy boltba 6e ft 6db csapágy.
Legrosszabb esetbe újat rendeltem volna de most hangtalanok.Sapphirt nem akartam akkoriba mert nekem nagy volt itx konfighoz, 4 éve nyuzom ezt a kártyát és még bontatlan és csak 20fokos delta van gpu és a hotspot között.
Ha majd lesz egyszer 9070xt nél erösebb AMD kártya akkor is csak XFX vennék
, sajnos nem egy Sapphire Nitrot kellet újra pasztáznom elszált hotspot miatt
-
apollo12
veterán
XFX 7900XTX hangos (csapágyas) ventilátor javitása, 3x8x4 csapágyak cserélyével elcsöndesültek
-
BogyóBP
veterán
Sziasztok. Van egy Sapphire Nitro+ 7800XT kártyám és ennek van igazából olyan portja ami úgynevezett primary? Vagy minden DisplayPORT ugyanazt a jelet ugyanúgy küldi ki?
-
M.T.
senior tag
-
M.T.
senior tag
-
Swaggering78
kezdő
válasz
Alogonomus
üzenetére
Nekem avg 259 fps jött össze és 9054 a score.
High preset. -
Norb79
addikt
A referencia kártya mentségére szóljon, hogy nálam kb impulzus vásárlás volt a konfig, és utólag lettem okos, hogy milyen hibákat követtem el, ami rombolja a végeredményem:
- sima X670es lapot vettem, nem E-st, azaz nincs PCIE5.0 slotom, csak 4.0x16-os
- a PCIE4.0 se 16os valójában, mert túl sok M2es SSD van az alaplapon, ilyenkor felezi, szóval valójában csak PCIE4.0x8 amivel hajtom az XTX-et
- ramot is random választottam, ami olcsó volt, szóval csak 6000CL36osak
- ráadásul a ddr4 tapasztalatokból indultam ki, szóval 2 db 2*16os kitet vettem, és ddr5nél meg pont a 2*32 lenne a jobbNyilván a fentiek maximum 1 frémet vonnak le a végeredményből, de azért a történelmi hitelességhez hozzátartozik, hogy ha előre vagyok okos, és nem utólag, akkor picit jobb lehetne az eredmény referencia kártyával is.
Sima ultrát egyszerűbb volt beállítani, mint egyesével pont ugyanolyanra állítani, plusz az ott ha jól látom 1600p, széles monitor, azt nem is tudom nekem feldobta e, mint választható felbontás. Talán igen, mert 4k monitorra ráfér, de ha mondjuk Alogo-nak 1440p monitora van, akkor neki nem, és akkor nincs mit összehasonlítani.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Norb79
üzenetére
Tényleg ez lehetett akkor a rejtély megoldása. Most ránéztem, és ki van kapcsolva a scaling mode nálam. A ma reggeli mérésed fps grafikonjának a vonalvezetése is jobban hasonlít már az én fps vonalamhoz, ami logikus is, hiszen lényegében csak a dupla annyi memória a különbség a két gép között.
-
Norb79
addikt
válasz
Alogonomus
üzenetére
Van olyan opció, hogy scaling mode, ami nekem be volt kapcsolva, hogy az 1440p képet upscalelje 4k-ra, a monitorhoz, azt is kikapcsolva ezt kapom. [kép]
Szóval 2 éve valószínűleg nálad se volt kikapcsolva, azért volt 94 frém, annak a párja az én 89em, és kikapcsolva nálad 79, nálam 73. Vagyis ~5-8%-ot hoz a 355 watt helyett a 420 watt, ami valóban nem 1-2%, de nem is annyi amennyivel több wattot eszik.
-
Norb79
addikt
válasz
Alogonomus
üzenetére
Erre én is figyeltem, hogy TAA legyen.

-
Alogonomus
őstag
-
Norb79
addikt
válasz
Alogonomus
üzenetére
Hátő. Nekem X-es lapom van, ahol a túl sok M2 SSD egy idő után felezi a pcie sávokat, szóval erősen aggódtam, hogy ez esetleg félreviszi majd a tesztet, bár elméletileg annak is 1-2%ot kéne jelentenie, de végül ez lett a referenciakártyával nálam [kép]
Pontban jóval kevesebb (5287), frémben viszont jóval több (89).F12 a képernyőmentés az ubisoft kliensben és a steamen is amúgy, nekem azzal sikerült fotózni.
-
Norb79
addikt
válasz
Alogonomus
üzenetére
Most értem haza, rányomtam a letöltésre, azt mondja 45 perc, szóval hamarosan, de azért nem túl hamarosan.

-
Alogonomus
őstag
válasz
Alogonomus
üzenetére
Hát nem volt már fönt, de feltelepítettem, mert érdekelt, hogy hogyan viszonyul a referencia 7900XTX-hez a teljesítmény. Érdekes eredmény született, mert most "csak" átlag 79 fps-t mért, viszont a 2024 augusztusi 5559-es pontszám helyett most 6732 pontot ért az a 79 fps. Talán a kiegészítővel érkezett egy grafikai fejlesztés is, és azért ér most határozottan többet ez a 79 fps.
Jó nehéz volt kiszedni a képi értékelést, mert a Print Screen automatikusan leküldte a tálcára a játékot, de végül felvettem videóként a monitor képét, és a megállított videóból már ki lehetett vágni az eredményt. Már azon voltam, hogy lefotózom telefonnal a monitor képét, ha máshogy nem megy.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Norb79
üzenetére
Szerintem már régóta nincs fönt az Avatar a gépemen, de ha mégis fent lenne még, mert nem volt útban, megpróbálok én is mérni egy frisset ultra és unobtanium szinten.
Szerintem mértem anno mindkét szinten, de gondolom a Prohardver szerverének a gondja azt a képemet benyelte, mert most nem találtam meg a feltöltött képeim között. -
Norb79
addikt
válasz
Alogonomus
üzenetére
Ennyivel másabb lenne az AMD és az nvidia gyakorlata? Nvidia esetén az egészet kvázi egyben kapják a gyártók, nyák, vram, chip, azért se volt mérhető eltérés a különböző 4090esek esetén, most a ram armageddon kapcsán merült fel, hogy az talán kitörési pont lehet, ha vramot ezentúl nem küld az nvidia, hanem mindenki oldja meg ahogy akarja (meg ahogy tudja).
Mindegy, este megnézem enyém mit mutat a 94hez képest. -
Alogonomus
őstag
1-2 %-nál biztosan többet profitálnak az adott generáció prémiumkártyái abból, hogy speciálisan válogatott "golden sample" chip kerül rájuk, és valószínűleg a VRAM is felső polcos, meg a "drágábbik kosárból" választják hozzájuk a PCB meg a VRM és az egyéb hozzávalókat is.
-
Norb79
addikt
válasz
Alogonomus
üzenetére
Ubisoftos Avatar játék beépített benchmarkja 1440p@ultra? Na azt megnézem este akkor én is, nekem is 7800x3D van úgyis.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Norb79
üzenetére
Passz.
Az egyedüli amit viszonyításként be tudok dobni, az a régi Avatar benchmark, amit kíváncsiságból anno lefuttattam a kártyához kapott játékban. A TPU szerint az ő 7900 XTX kártyájuk ultra beállítással teljesített átlag 72 fps-t, az én kártyám 94-et. De mivel az én eredményem csak a fix benchmark lefuttatásából származik, így nem teljesen hasonlítható össze egy az egyben. -
válasz
Norb79
üzenetére
1-2% FPS többlet, ahogy mondod.
A csúcs kártyáknál a sweet spot valahol mindig a gyári spec 70-80%-ánál van, és ezen felül egyre laposodik a plusz kakaóval' nyerhető teljesítmény görbe.RX6800-ast anno kimértem, mert kíváncsi voltam. Saját UV+OC tapasztalatom itt: RX6xxx topik/14965
-
Norb79
addikt
válasz
Alogonomus
üzenetére
De frémben mit jelent ez? 1-2% fps többletet?
Nekem referencia 7900XTX van, ahogy te mondod “alap”.4090es esetén láttam konkrét tesztet, és ott az egyes verziók konkrét játékok alatt 1%on belül voltak, akárhogy volt csavarva gyárilag a watt meg a hz.
-
Alogonomus
őstag
Mindegyik gyárilag túlhúzott kártyára igaz, hogy nem gyorsul annyit a sebessége, amennyit a fogyasztása nőtt, viszont a gyárilag jelentősebben túlhúzott kártyák általában minőségibb összetevőkből is készülnek, ezért is tud például az alap 7900 XTX 355 W mellett up to 2500 MHz-es értékéhez képest a Nitro+ 420 W-ból már gyárilag is up to 2680 MHz-et elérni, de valójában a szerencsésebbek kártyája default beállításokkal is meghaladhatja a 3000 MHz-et. Visszakorlátozott frekvencia esetén pedig talán a 355 W-ba is belefér a TBP, de frekvenciában továbbra is eléri a 2700-2800 MHz-et.
-
Én tegnap direkt megnéztem, mert az RX6800-at még power-ből fojtottam anno, de nálam (Asrock Taichi 7900XTX) csak 10%-ot lehet mínuszba húzni a skálát. (régebben mintha +/-20% lett volna...)
Ez a kisebb teljesítmény igényű játékoknál sajnos nem fogja megoldani a gondot.
A freki lehúzás annyira buta megoldás, hogy mindig működnie kell.
-
PuMbA
titán
válasz
Alogonomus
üzenetére
Igaz, bár kérdéses, hogy mennyi sebességet hoz 355W-on felül a kártya
A TechPowerUp szerint a Nitro inkább csak elfűti azt a plusz 70W-ot, minthogy kézzel fogható előnyt kapj: [link]
Ezért eszetlen a gyártóktól az architektúra határán túl csavarni szegény GPU-t.2-3% plusz teljesítményért egyáltalán nem éri meg 20% többlet fogyasztás. Emiatt van mégis értelme a power limit korlátoznásnak, főleg nyáron, amikor nem kell tovább fűteni a szobát.
-
Alogonomus
őstag
A legbiztosabb a frekvencia leszabályozása, mert úgy biztosan nem megy 3000 MHz fölé. A többi megoldás csak áttételesen korlátozza be a frekvencia lehetséges maximumát, viszont egy számításigényesebb helyzetben akár a frekvenciát szükségtelenül is bekorlátozhatja.
Az újabb játékok esetén, amikor a sugárkövetés is maximumon pörög, meg nagyon részletes modellekkel kell számolnia, meg akármilyen egyéb funkciókat is ellát még a 7900 XTX GPU-ja, akkor azért nem nyújtózkodik 3000 MHz környékéig, csak a 2700-2800 MHz-es régióban üzemel, de a teljes 400 W-ot úgy is elhasználja. Csökkentett Power Limit esetén a még biztonságos 2800 MHz sem lenne meg neki az új látványos játékokban. -
PuMbA
titán
válasz
Alogonomus
üzenetére
Most látom, hogy a Nitro 7900XTX 420W-ot szív be az AMD által javasolt 355W helyett. Eszetlen megoldás
Ez esetben csak le kell venni a Power Limitet az AMD Software-ben és akkor nem fog 3000MHz fölé menni. -
Alogonomus
őstag
Egyes állítások szerint pont a custom gyártók tesztkártyáinál felbukkanó 3000 MHz fölött előforduló instabilitás miatt nem készült végül RX 7000-es az RTX 4090 ellen.
Nálam is jelentkezik ugyanez a gond, és tényleg csak az megoldás rá, hogy amelyik játék összeomlik a GPU tartósabban 3000 MHz fölé csúszása miatt, annál a játéknál be kell korlátozni mondjuk 2800 MHz értékre a GPU frekvenciáját. Szerencsére inkább csak régebbi játékoknál jelent ez nálam gondot. A kártyát jobban megterhelő játékok esetén nem száll el a GPU frekvenciája, így a játék sem omlik össze. Amelyik játékok pedig összeomlanak az időnkénti 3000+ MHz miatt, azokban a játékokban bőven elég a 2800 MHz is a megbízható 144 fps eléréséhez, és legfeljebb a nagyon pörgős szituációkban beesik 120 fps-ig az érték.
Az fps bekorlátozása általában nem elég, mert attól még a GPU frekvenciája felpöröghet, amikor az 1% low beesne a beállított fps limit alá, és a GPU kénytelen bevetni a teljes arzenálját.
-
válasz
lukacsger
üzenetére
Én úgy szabályozom, hogy a global profilban a max frequency-t 60%-ra lehúzom.

Próbáltam játékonként is profilozni, de nem mindig ismeri fel jól, szóval ezért a global-t állítom.
Régi játékokhoz ez a 60% is sok.Fortnite-hoz nem értek. Nincs a játékban FPS (frame) limit, az AMD driver-ben nem tudod az FPS-t leszabályozni, vagy legvégső esetben V-Sync?
-
lukacsger
csendes tag
Ilyen mikor minden alapon megy és nem ugrik 3000 fole majd fagy le. Bios kapcsoló közepső állásban.

-
lukacsger
csendes tag
Memória expo szerint megy 6000 Mhz-en gyári beállitásokkal. Proci teljesen gyári 7800X3D. A kárgyát Alzárol vettem 2 éve kicsomagoltként. Én nem nyultam azóta hozzá.
Mindig amdcleanuputility-vel torlom a drivereket és teszem fel az ujat. Tuning nincs az adrenalinban de igy megy fel 3000 Mhz felé sajnos. -
lukacsger
csendes tag
Sziasztok. Adott 7900xtx nitro+. A bajom még mindig, hogy Fortinte-ban tultolja a frekvenciát. Minden alapon 2850 Mhz gyári beállitassal fut jatek kozben. A baj, hogy néha belugrik 3000 Mhz felé és kifagy. Ha leveszem Adrenailinban max 2800-ra akkor sokáig egész jó, de néha igy is el el szál. A Bios kapcsoló középen van ugye ez a csendes állás,de igy is ugyanúgy elszál 3000 fölé. Van olyan állása a bois kapcsolónak ahol nem megy a gyári max 2600 fölé? Vagy más ötlet? Vegyem még 2800 Mhz alá a max limitet?
Az uj 26.xxx driverrel pedig katasztrófa már a Fortnite menujében kifagy, ez egy vicc szerintem. Vagy csak nekem ilyen?
-
PuMbA
titán
válasz
TurulKagan
üzenetére
DDU nem javít ezem, felesleges használni
Bőven elég, ha driver telepítéskor kérsz egy beállítások alaphelyzetbe állítását és akkor minden visszaáll az Adrenalinban. Milyen driver van fent egyébként most? 26.2.2? -
TurulKagan
újonc
Az lehet kizárná a tápproblémát is, mert akkor nem kellene 400w fogyasztania (mármint 360w átlagosan)
A driver sem 100% az biztos. Most is, nem csináltam semmit, belépek az adneralinba, ahogy belép kidob az asztalra.
Utána mentem star menu, amd, és akkor belépett.
de néha, nem is kevés alkalommal szokott, hogy fogja magát a driver és kilép. van, amikor játék közben is, és akkor csak a windows+ctr+shit+b kombóra lehet újra használni.
És ez win11 install előtt, után, többszöri DDU törlés, driver telepítés után is fennáll. -
PuMbA
titán
válasz
heavygrip
üzenetére
Sok népszerű játék sokat profitál belőle: megtáltosodik a Cyberpunk 2077, de egy AC Valhalla is, illetve az RDR2 sem egy népszerűtlen játék
Nem tudok okot mondani, hogy miért hagyna ott az ember ekkora teljesítményt úgy, hogy a kártyája valójában tudná.TurulKagan: Ja, ezek a tesztek ugye nem változó terhelések, hanem folyamatos, tehát ezekben nem fog kijönni. Próbáld ki, hogy az AMD Software-ben leveszed -15%kal a VGA-d power limitjét.
-
TurulKagan
újonc
Nincs semmi tuning, minden alaphelyzetben volt.
Teszteltem a VGA-t is, Cinebench 2026 GPU tesztben. Furmarkban, OCCT-vel, itt nem volt gond. Csak az a két esetben grafikai beállításnál. Gyanakodnék a win11 update miatt is, de tegnap meg ahogy írtam, Alan Wake II játékban omlott össze a driver/GPU, de csak egy bizonyos ponton.
nagyon hajlok a tápra, hogy lehet az a ludas. -
heavygrip
senior tag
válasz
TurulKagan
üzenetére
Eseménynaplóban volt egy kritikus hiba, hibanaplód Kernel-Power 41
Smart Acces Memory bavan kapcsolva BIOS-ba?
Nekem onnantól kezdve mikor aktiváltam a BIOS-ba olyat produkált a gép induláskor hogy kicsivel később jött be a Windows ( tovább volt fekete képernyő, hiába túl jutott a boot-on).
Nem tulajdonítottam neki nagy problémát mert alapvetően nem volt semmi baj játékok közben. Több órát végig játszottam CP2077-el, Doom TDA -nál, Robotzsaru stb stb. Semmi az égegyatta világon.
Aztán valamikor - eltelt vagy 2-3 hónap - rá néztem az esemény naplóra és minden egyes indítás után volt egy Kernel Power 41 hiba...vagy 10 perc volt mire rá jöttem hogy a SAM-ot lehet ki kéne kapcsolni
azóta sincs semmi ilyen anomália.Csak egy ötlet volt.
-
TurulKagan
újonc
Üdv. ez kicsit hosszú lesz.
Adott a konfigom
MSI B650 MAG Tomahawk Wifi
2x16gb kingston fury beast 6000mT CL36
FSP 850W Hydro K Pro 850 tápegység OEM (Hydro K Pro 850 OEM)
Ryzen 5 7600x + artic Liquid freezer III 360 hűtés
Sapphire Pulse 7900xtx
Nos.
Azzal kezdődött, hogy tegnap Alan Wake II elején, ahogy elindul a játék, egy ponton, ahogy odaértem, folyton kifagyott a gép. Feketeképernyő, majd kidobott az asztalra, hogy
"The game crashed due to a graphics card (GPU) fault and will now exit. Your progress from the last checkpoint has been saved. Please restart the game to continue from the last checkpoint. If you're running into GPU crashes often, try the following: 1. Update your GPU driver to the newest available one. 2. Disable any over/underclocking applied to your GPU. 3. Close any programs that might be using GPU memory. If the problem persists, please report the issue through the Epic Games Player Support page for Alan Wake 2."
De folyton csak kifejezetten egy ponton dobott ki.Mai nap.
Volt egy windows 11 frissítés, KB5077241. Utána az amd adneralin, nem mutatta a CPU értékeit, csak 0 volt minden. A GPU cuccokat, mind hostpot, vram, kihasználtság, stb mutatta, csak a CPU-t nem.Biztonságos indítás. (net ki)
DDU-val törlés
Restart
Chipset driver install
Restart
Amd driver install
Restart
Most néha jó, néha nem.Na de.
Ma meg kétszer is újraindul a gép. Egyszer, Doom The Dark Ages, mikor 1440p-ről felbontást állítottam 4k-ra, aztán később, amikor CoD Black Ops 7 játékban, a meccs legvégén annyit állítottam, hogy kikapcsoltam a Xess Native felskálázást, és átaludtam Fidelity Cas-ra. lazán restarolta magát. De nem tudom miért.
A hőmérsékletekkel nincs probléma. Nagy terhelés közben
• Gpu 60-65
• Hotspot 80-85
• Vram 70-80
• CPU 65
Lenyomtam egy OCCT Vram tesztet, aztán egy OCCT power tesztet, de semmi gond nem volt. Kétszer is a furmarkot, akkor sem volt probléma.
Eseménynaplóban volt egy kritikus hiba, hibanaplód Kernel-Power 41
Valaki valami ötlet? -
ScomComputer
veterán
-
Megint egy jóhír, az AMD meg elmehet a búsba..
OptiScaler NEW VERSION called "v0.9.0-pre10 Test Build" brings FSR4 to vulkan.
The new changelog states:
Added Vulkan w/Dx12 support – FSR4 VK w/Dx12, FSR 2.1 VK w/Dx12 -
Kolbi_30
őstag
Lecsereltem a 7900xt-t egy 9070xt pulsera. Nem nagyon erzem a kulonbseget. Naggyabol azonos fogyasztasuk van, 5-10 fps a 9070xt javara.(4k felbontason)
-
Használj optiscalert, AMD szégyene, hogy unofficial verzióban megvan, hivatalosban meg szarnak az egészre.
De közben borsódzik a hátam a "the AI company"-tól is, az Intel meg nagyon le van maradva...szóval meglátom hogy 27-28-ban mire váltok.
Nagyon nem látom, hogy nekünk felhasználóknak lenne jóság, de ne legyen igazam. Ha marad a ram mizéria, akkor befagy ez a drágán lehet venni középszar kártyákat. Aki még időben elcsípett mondjuk zöld oldalról 5070Ti-t azt jól járt, illetve aki vett 9070XT-t. Ez utóbbi még nem olyan durván, mint az nvidiás vonal, de árban szintén emelkedik. -
D013
aktív tag
válasz
Henker2
üzenetére
Én is mint 7800XT tulaj gondolkodtam 9070/XT-n, de arra jutottam hogy kivárok egy generációt. Remélem legalább az FSR4 butább verzióját azért megkapom még. Nagyon rég óta AMD-t erősítem, idestova 16 éve de mostanság nem tetszik ahogy a Radeonnal bánnak. De közben borsódzik a hátam a "the AI company"-tól is, az Intel meg nagyon le van maradva...szóval meglátom hogy 27-28-ban mire váltok.
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
Elbúcsúzok a topiktól. Igaz sokat nem szóltam hozzá, ami köszönhető a NITRO+ 7800XT-nek.
Semmi bajom nem volt a kártyával, amíg nálam volt. Most már az új tulaját boldogítja.
Nagyobb monitorra váltottam, és inkább úgy voltam vele, hogy akkor egy erősebb VGA sem fog ártani.
Beruháztam egy
XFX Radeon RX 9070 XT Mercury OC Gaming Edition kártyába.
Majd kiderül, hogy muzsikál. -
Swaggering78
kezdő
Na működik a mai naptól rdna3-al is az FSR-MULTI framegen x4! Oblivion remasterbe beltéren 3xx fps felett ad, kültéren 2xx fps körül szaladgál. Nincs ghosting és képhiba!

-
mateo91
tag
válasz
HEAHEA
üzenetére
Szia köszi a válaszod, jelenleg most stabilan úgy üzemel hogy az órajel meg feszültség vissza van véve 10%-al valamint az áramfelvétel korlát -5%-on van. Azon gondolkodom lehet a tápegység a ludas ebből kifolyólag, 600w-os fsp hyper k pro.
Bár fura hogy 1,5 év után lett kevés mondjuk a tápegység már vagy 4 éve meg van. -
HEAHEA
aktív tag
válasz
mateo91
üzenetére
"Ismét előjött a hiba,..." átérzem bosszúságod , benne voltam én is. Visszagondolva, volt ilyen nálam is hogy fekete képernyő,de pc meg ment.
"Én abszolut nem értem mi a fene van, létezik hogy hardveres hiba van?" Az a "legszebb" az egészben hogy az is lehetséges.
Lehet az lenne a legjobb, ha bevinnéd valahova kivizsgáltatni.
Egy éve raktam össze a konfigot, ami működött is év végéig kb. BF.-korcseréltem le a monitort, rá egy hónapra jöttek a gubancok.
Javasolták próbáljam ki másik vga-val, táppal, de ezt elmaradt. Win 11 újratelepítés, DDU futattása is volt.
Olvastam Reddit-et, YT. videók alapján : régebbi driver felrakása, vga alacsonyabb órajel, energiatakarékos mód kikapcsolása, integrált vga kikapcsolása, mert az is bezavarhat, meg 1000 más dolgot olvastam mi lehet +-ba.
Teszteltem RAM-okat, VGA-át. Semmi. Volt, hogy pár napig jó volt, aztán megint előjöttek, amiket korábban írtam.
Nem vagyok az a tuningolós buherálós típus. Ha jött valami frissítés azt telepítettem és használtam a rendszert.
Szerintem valami szoftveres baj lehet nálad is, valami "ütközés", beállítás dolog.
Néztem Redditen ezt a "fekete képernyős" dolgot. Volt aki olyat írt, hogy a DDU-t ha normál módbat futtata,akkor oldódott meg , előtte csökkentett módban futtatva meg nem.Többnyire a Forza 5-tel játszom, de annál előjött az, hogy szaggatva töltött be, vagy elindítva csak az "asztalon" a kertes kép megjelent és semmi tovább. Azt írták frissítsek a legújabb driverre. Megcsináltam DDU használatával, de semmi. .. A játék újratelepítése után jó lett.... egy darabig aztán újból ugyanez a hiba. Akkor már nem akartam újratelepíteni az egész játékot. DDU megint, de ezután beleraktam az új VGA-t egy 5070 Ti-t. Driver feltelepít és elindítom a Forza-t és ment. Nem értem mi volt a baj.
Na, de a sztorihoz hozzátartozik, hogy napokra rá meg olyat csinált a pc bekapcsolás után, bejelentkezést követően magától újraindult. Mi a
.
Olvasgatás megint.... csináltam egy olyat, hogy a BIOS-ban visszábbvettem a RAM órajelet eggyel. Azóta nem tapasztalok problémákat.
Esetleg RAM beállítás is lehet. Azt nézted? Ilyet is írtak "fekete képernyőre". expo/xmp beálltási hiba. -
mateo91
tag
válasz
Alogonomus
üzenetére
tiszta minden, erre oda figyelek
-
Alogonomus
őstag
válasz
mateo91
üzenetére
Nekem ezt akkor csinálta a régi kártyám, meg a jelenlegim is, amikor a monitorkivezetéshez közel gondolom összegyűlik némi por a pajzs mögött, és attól túlmelegszik valamelyik ott elhelyezkedő chip, ami a monitor számára a szükséges DisplayPort vagy HDMI adatátviteli szabvány szerinti formára alakítja a képi információt. Fél-egy évente ilyenkor átfújom levegővel a kártya pajzshoz közeli részét, és megjavul a helyzet újabb sok hónapra.
-
mateo91
tag
Ismét előjött a hiba, fekete képernyő, háttérben megy minden.
Viszont most csak játék közben, már előtte vagy 30perccel ment a gép és jó volt minden.
Én abszolut nem értem mi a fene van, létezik hogy hardveres hiba van? -
Johnny001
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
+1
-
-
heavygrip
senior tag
Uhh,ennyire rossz lenne a friss driver??.
Nekem júniusi,amikor megvettem a kártyát,eddig semmi probléma vele, kopp kopp
Okvasgatva korábban ezért nem frissítettem, úgyis régi játékokkal játszom zömében. -
fejesg2
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
+1
-
-
mateo91
tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nagyon bosszanto, majd 200ezres vga es ilyenekkel kell szenvedni. Nalam ugy is elment a kep hogy nem futott jatek csak siman volt maganak a gep, nulla terheles mellett is elment a kep.
-
mateo91
tag
válasz
HEAHEA
üzenetére
Semmi erdemlegest nem tudtam kiolvasni. Amugy nalam is november kornyeken jelentkezett.
Mar mindent lefrissitettem a redditet kiolvastam 3x 🤣 vegul a bios frissites meg a 25.2.1. driver kombo utan lett stabil. Ezt az ido tullepest kezdte el nekem is a napokban azert frissitettem aztan jott megint a fekete kepernyo…. viszont most ismet a regi driverrel mukodik. Mar nvidiakat nezegetek csak ne lenne minden rohadt draga…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
- GAMING PC! i7-13700F / RX 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 4 i7 / 16GB / Prémium ultrabook Jó áron! Érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.