Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Magyarországon is élesedett a Pixel 9 műholdas segélyhívója
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatta a Pixel 9a-t a Google, ennyibe kerül itthon
- Hosszú bejegyzésben érvel a Nothing az UFS 2.2 mellett
- Google Pixel topik
- Magisk
- Jövő héten jelenik meg a Poco F7 széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pug
veterán
Akkor mar talan inkabb az altalad citalt AC Shadows-t dobjuk be, mint az nV techdemo cimenek szamito Cyberpunkot, esetleg
De leginkabb tovabbra is azert tobb cim atlagat erdemes nezni, persze mindenki izlese szerint mazsolazzon csak a csokrok kozott. Konluzional tovabbra se tudok mast mondani, 7900XT/XTX-rol null ertelme van valtani. -
PuMbA
titán
Ezek az AVG-ek azért nem mondják el a teljes képet
Minél régebbi egy motor, azaz csak bika raszterra épül, annál kisebb a 9070 előnye. De minél újabb és már van RT meg bármi más, ahogy a jövőben minden ilyen lesz, legújabban pl. az AC Shadows.... itt épp a sima 9070 220W-ból veri a 350W-os 7900XTX-et:
-
HaZsolt
őstag
válasz
hackeeeee #11480 üzenetére
nem néztem be ugye? Azt írja, hogy cooling system is enhanced by a nickel-plated copper vapor chamber that serves both the GPU and DDR modules
-
HaZsolt
őstag
RX 7800 XT esetén, az XFX háza táján mi a helyzet a Magnetic Air vs a Merc-el kapcsolatosan? A magnetic sikerült jobban (jobb hűtés) vagy a Merc? Mennyi a difi a 7800XT csúcsa a Sapphire NITRO + kártyához képest a Magnetic-el?
-
Nem tom én arról váltottam 7900XT TUF-9070 TUF
Raszter +10% különbség van
RT +20-25%
+FSR4Nekem 25e került a váltás, ennyit szerintem megért.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ggbuffon1897 #11464 üzenetére
A 7900xt is meg tud lenno 280-290w-bol minimalis lassulassal
-
Pug
veterán
válasz
Johnny001 #11460 üzenetére
Köszönöm, láttam anno
Nekem is ez volt tervben mint következő lépés, csak hát tegnap éjjel és ma reggel jutottam el oda, hogy meg is tudtam valósítani. Mivel...
Szét kellett robbantanom hozzá a vizet, plusz kellett itthonra:
- paszta, mert elfogyott
- AM4-es léghűtőPlusz idő, mert olyan szinten zsúfolt most az élet, hogy az csuhaj....
-
Johnny001
senior tag
Hali!
Ez volt az utolsó ötletem és lám sikerült! Sajnos nem Neked küldtem, hanem hackeeeee-nek.
"Nekem is sikerült ilyen manőver a régi szép időkben, most már elszaladt a technika, tényleg nincs több őtletem. Esetleg átrakhatná másik slotba az elflasheltet és a tartalék mehetne az eredeti helyére
, de itt már tényleg végem.
Üdv." 11437 hszÜdv.: Zsolt
-
mmdms
addikt
válasz
ScomComputer #11455 üzenetére
Hol a 9070xt rt elonye a xtxhez kepest?
-
ScomComputer
veterán
Atomfall..... Asura Engine ...VIDEO
-
Pug
veterán
Nah egy kis helyzet jelentés.
Megjött a CH341A, amit nem sikerült működésre bírnom eddig (majd ha egyszer nagyon sok szabad időm lesz akkor talán
).
A PCI-E slot sorrend határozza meg a deszkán a VGA inicializáláis sorrendet (kár, hogy bios-ban ez már manapság nem állítható
).
Szétkaptam full-ra a vizet, szereztem egy eldobható CPU léghűtést, a kártyára visszament a gyár ref hűtés.
A második 16-os PCI-E-be került át a kártya, egyesbe a kis eldobható GTS220-as, így nem akadt el a boot-nál a 7900XT-sel.
Így már újra látta WIN alatt az AMDvbflash a kártyát (hiszen a boot során tudta inicializálni a bios), újra rá eresztettem ugyan úgy a saját magából elsőre kimentett bios-t (ugyan azt, ami az első írásnál okozta a problémát), write lepörgött, hiba nélkül üzemel újra a kártya. Oh yeah...Továbbra se értem BTW, hogy az első írásnál mitől hasalt el, az elmúlt ~25 évnyi PC-s pályafutásom alatt eddig csak úgy tudtam (minidg csak ideiglenesen szerencsére) téglázni VGA-t, ha nem megfelelő bios-t lőttem rá, jó bios papíron sikeres írása után még nálam VGA nem térdelt le.. egészen eddig
Egy szó, mint 100, szerencsére nem kukáztam ~300K-t
-
tomgabor
senior tag
Most nézem, hogy eléggé megszaporodtak a felbontott kártyák az Alzánál, 7900XTX/XT és 7800XT. Ennyit visszaküldenek?
-
gaben88
őstag
válasz
ScomComputer #11439 üzenetére
Ez most amúgy RTX mod, tehát only zöld GPU vagy ray tracing mod és lehet próbálkozni piros kártyával is?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hát, nekem nem sikerült játszhatóvá tennem.
Talán 5-10 fps.
-
Iramirez
aktív tag
válasz
Bakker a min i5-8600...
megy az idő nah' -
ScomComputer
veterán
Megjelent...tőccsétek..mehet a teszt !
Half-Life 2 RTX -
-
SirRasor
addikt
válasz
ggbuffon1897 #11431 üzenetére
Mivel FSR3-al jobban terheli a kártyát, mint nélküle, ha natív AA módra van állítva.
KCD2 grafikai beállításait piszkálva tűnt fel, hogy FSR nélkül 83W, FSR-rel meg 90+. Hát ezt meg hogy? Ja mert FSR natív AA módban megy, nem Quality/egyébben.
Tsusimanál nem ugyanez a helyzet? -
Iramirez
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #11430 üzenetére
ehez a kérdéshez csatlakozok
-
ggbuffon1897
őstag
Tud esetleg vki Nitro+ 7800xt re vmi jo uv settingset?
Egyet lelestem reddit userrol, szep es jo volt, lefutott nem egy timespy teszt, kb 5-6% gyorsulas, de 40perc AC3 remastered utan osszeomlott mint a ropi. Ami fura mert a jatek fix 63fpsre van lockolva tehat nincs igazan csucsra jaratva a cucc alatta megis eldobta.
-
Iramirez
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #11406 üzenetére
Nálam ugyanez a kártya ugyanez a hotspot hfok.. szintén egy hetes kártya
-
válasz
Alogonomus #11416 üzenetére
Ilyeneket dob..
-
-
Srácok tapasztaltatok olyat xtx nitróval hogy C2077 alatt folyamatosan kilép vga driver hibaüzenettel?
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Floyd80 #11409 üzenetére
Igazabol itt nem a gyarto volt a hulye hanem en. Mar raktam be ezt a sapphire felet nem is egyszer, csak valahogy elfelejtettem h nem pontosan paszentosan derekszogben kellene rasimulnia, mert a vege allandoan leljebb ficcen. Igazi user error.
Csak duhito, mert egyreszt en sokszor adok veszek es szeretek esztetikailag is vigyazni a dolgaimra (meg a dobozara is), masreszt nyilvan nem 2 ft a termek. Na meg a tudat.
De mivel en nem normal helyzetben tartom majd elfelejtem mert ugysem latszik.
Egyebkent a haz temara igen, egy FD mini silenttel setaltam bele a csapdaba (7700xt nitrojaval erdekes modon abban sem volt baj) aztan jott a pofaraeses mikor a 7800 bekerult. Jott is a hazcsere (h5 flow) de abban sem volt oke, ezert mondom h vmi a kartyaval lehetett. Legalabbis most tenyleg nem produkal ilyen anomaliakat, pedig minden uaz korulotte.
Nekem mondjuk 2x14 van elol, 1 12es hatul, meg ugye ez a sréhes budinyilashoz hasonloban van 12es, mind be quiet pwm, mert a gyarikkal itt sem voltam kibekulve.
-
Floyd80
addikt
válasz
ggbuffon1897 #11408 üzenetére
Ebbe a karcolásba én is belefutottam, akkor rögtön raktam a tartó élére szigszalagot. Ezt a holdert valami korábbi szériából dobták bele, foglalkozhattak volna ezzel is egy kicsit, a 7900-et, ami majdnem 2 kg, nem is igazán lehetett egyenesbe hozni vele, de most vertical tartóval használom.
A kártya értékei ha jók, ha rosszak, a meleget valahogy ki kell vinni a házból, ezeknek a monstrum, meg +300W-t is leadó kártyáknak szerintem kell a hely, a H7 Flow is ami volt nekem, még abban is megállt a meleg, a radiátort a tetején felfűtötte a felszálló levegő a VGA-ról, a procin volt emiatt +10-15 fok is, előre téve meg a bejövő levegőt vette el a radiátor. A mostani H9-ben oldalt a radiátor nem zavar semmit levegő-ügyileg, a VGA alulról kap fújást, felül meg kihúzza három venti (amíg a macska rá nem fekszik, mert ingyen szauna neki).
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Floyd80 #11407 üzenetére
Sztem a korabbival volt valami ne oke, oke h nyar volt (22Cos volt a lakas klimaval) de hangos is volt, nalam ezeket az rpm szamokat egyaltalan nem hozta, sot gyakorlatilag szetfutott maga korul mindent (m2, ramok ilyen 65C ig masztak) (most szepen max. 45-46C)
Ez poccre hozza a tpu-s ertekeket mindenfele buheralas nelkul.
Mondjuk esztetikailag sikerult rogton kart csinalnom benne, ezt a rohadt tartot eggyel feljebbi slotnal kezdtem el rogziteni igy paszentosan simult a kartya elejere, mire rajottem h vmi fura, addigra jol lekapta a festeket hutoresz elejerol ket apro reszen. Mar most idegesit a tudat, megha tudom h nincs hatassal semmire sot nem is nagyon venni eszre. De nem szoktam ilyen balfék lenni.
-
Floyd80
addikt
válasz
ggbuffon1897 #11406 üzenetére
Ez a második Nitróm (7900XT), az első RGB hibás volt, de annak nagyon jó hotspot deltája volt 10 fok körül, a mostaninak meg 15-20 között.
Az a hotspot jónak tűnik, esetleg a kettes BIOS-t is használhatod, nem sok teljesítményt vesz el, viszont még hűvösebb lesz. Illetve a fix ventinek vagyok a híve, a Nitrónál szerintem 1300-1400 körül is csak a szélzaj ha hallatszik (nekem földön van a gép) és szerintem annyi bőven elég neki, kb. 300W-s fogyasztásnál is megáll 60 fokon 1200-1300-as fix fordulaton.
-
ggbuffon1897
őstag
a mostani árak miatt sikerült újonnan jóáron vennem egy 7800XT Nitro+-t.
tavaly már volt ilyen kártyám (nálam gyorsan megy a cserebere
) de alig vártam h eladjam, mert stock rohadtul melegedett és a gyári ventivezérléssel se voltam kibékülve (1600-1800rpmeken ment).
a mostaninál ugyanúgy magas a HS (88C környéke) de a ventik simán megállnak 1200rpm környékén.
Ennyire nagy a szórás ezeknél a kártyáknál kategórián / típuson belül is? Mert gyanítom h a korábbival valami nem volt kerek.
-
HantekDSO
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ukrajnai háború
- Riasztó topik
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Óra topik
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Formula alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest