- De mennyi az annyi?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Jézuskát is megelőzi a Dimensity 8400
- Fényképen a Poco F7
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Insta360 One X4 - mindegy, hogyan fogod
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Curtain
senior tag
Az új szériát nem fogják olcsóbban adni mint a jelenleg boltokban lévő 7000-est. Nem véletlenül megy egyre feljebb a 7800xt ára most. Ne legyen igazam de szerintem kizárt hogy a 8800xt olcsóbban nyisson mint az akkori aktuális 7800xt ára.
[ Szerkesztve ]
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
jimpo
senior tag
AMD reportedly discontinues Radeon RX 7900 GRE - VideoCardz.com
Egyébként az RX 7800 XT NITRO -nak is van ára és benne van a TOP 2-ben.
Még megjelenéskor is olcsóbb volt mint most... Mondjuk csak azért tudom, mert én akkor rendeltem.
Mindenesetre... Majd a friss generáció olcsóbb lesz...A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem nagyon értettem ezeket az ingame hotspot hőfokokat, nálam konstans 85-90 körül ment.. aztán lőttem be fps limitet.. God of war esetén 60-75 fps közé megfogva, cirka 15-20 fokkal hűvösebb a kártya, azonos OC profil mellett..
uwqhd felbontás.. ha 175 hz-n van, ami a csövön kifér, akkor azért forr szépen, és el tud menni 300-315W-ig simán a 7800XT )
Véleményem szubjektív...
-
senior tag
-
SirRasor
addikt
válasz hackeeeee #9642 üzenetére
Nekem 8600G van, előtte 7600X volt, mindkettőnél állítottam egy 80 °C temp limitet, így nekem 8 mennyit kajál be, úgyse lesz gond. Ráadásul mivel nincs egyéb korlát, 1 mag mindig maxra tud boostolni, de általában több is.
Ez is egy olyan dolog, hogy több jó megközelítés is van a probléma kezelésére[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz SirRasor #9641 üzenetére
Jah persze, én azért nem parázom túl a 9600x hőmérsékletét sem, arról nem beszélve, hogy 110w-n megfogva még simán élhető a hőfok.. minimális teljesítményvesztés mellett (pár %). Persze valszeg zárványos xar a cpu, de nem tudok vele mit kezdeni.. Ha elengedem 142w-ig, akkor sem kapcsol le meg semmi.. ergo akár úgy is mehetne.. Ez van.
Véleményem szubjektív...
-
SirRasor
addikt
válasz Curtain #9639 üzenetére
trololo Ezt annyira fölösleges volt beírnod.
Amúgy meg:
Istvan2020 nem lényeg. Általában azok írnak ilyet, akiknek régi intelük volt és az új Ryzenek rapid hőtermelését nézik.
Majd ha rájönnek, hogy ez a ~10 nm-nél kisebb csíkszélesség miatt van és pontosan ugyanúgy érinti az intelt is, mint kb. mindenkit (VGA-kat is! - hujuj, jön az RDNA4 a maga 4nm-ével!), akkor csodálkoznak nagyot.
Egyszerűen túl pici a felület ahhoz, hogy hatékonyan lehessen elvezetni róla heatpipe-okkal a hőt. Még vízzel se nagyon!Make Love not war!
-
BogyóBP
addikt
válasz Curtain #9637 üzenetére
Engedd el.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz Curtain #9635 üzenetére
Félre reagálod csak most megy a ryzen buzulás főleg hogy kijött a legujabb vaskalyhajuk aztán minden fórum azzal van tele hogy milyen szuper jó
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz Curtain #9631 üzenetére
Miért Intel procival nem jó a kártya? Én pl egy i5 12600kf el hajtom a bottleneck calculator szerint még akár 4k ra is elég lenne én csak qhd ba tolom de ott a legtöbb játékban elég. Nyilván ami jól optimalizált.
-
tusi_
addikt
Aki feltette az uj drivert es 2 monitort hasznal:
Nalatok is berugja allandoan a masodik monitort? Amikor szimezek, atteszem a kepet a rigen levo monitorra ( win + P ) es szaguldozok.
Amiota feltettem az uj drivert, azota rendszeresen bekapcsolja a masodik, elmeletben inaktiv monitort es ilyenkor jon egy bazi bagy lag a jatekban
24.8.1 el nem volt ez.eat, sleep, play, replay
-
Curtain
senior tag
válasz SirRasor #9628 üzenetére
Jön a karácsony és az új széria lassan. Az utóbbi miatt emelkedik jelentősen. A ryzen prociknál ugyanez volt/van. Aki 7000-es radeont akar venni annak most ajánlott mert olcsóbb már nem lesz, az új széria meg még drágább. Főleg az elején.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz NdrewSunix #9627 üzenetére
Hat, Radnarököt neztem, ott 5-10% kozotti, bar ez nem egy eget rengeto oc, gpu megy tobbet is, csak ott mar melege van 2700/2800-on is ment, de majd még tesztelgetem.
a min emeles amnyit segit, hogy kevesbe esik be az orajel terheles hatasara. Anno a 6900xt-nel is igy csinaltam gondoltam megnezem, itt is segit.
kicsit dejavu, bar ott kicsit maskepp csinaltuk anno
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
SirRasor
addikt
AI-val generáltatott karácsonyi RX 7800 XT
Egyébként most 1 hét alatt mitől drágultak meg a VGA-k? Nitro+ 7800 XT 250k alatt nincs
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
senior tag
-
addikt
-
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kicsit meghajtottam végre a 7800Xt-t, egész kellemes csalódás a 3080 után.
1050mv-ig oké, alatta fagy. Vram OC-t alapból elvileg meddig lehet? Mennyi van benne? Mennyivel melegebb a vram oc mellett?
Nem mintha így nem lenne jó god of war mellett 275W, próbáltam kitolni a a tdp-t, egyszer ment el 285w-ig, de ott nem is evett többet, így nem tolom ki jobban, felesleges..
Véleményem szubjektív...
-
Floyd80
addikt
válasz apollo12 #9620 üzenetére
Ezek játékon kívüli fagyások voltak?
Mert nálam is voltak nyár óta, naponta többször, most lekopogom nincsenek. Semmi diag nem adott ki hibát, a vga-ra gyanakodtam, főleg hosszabb böngészés után fagyott ki, mikor mondjuk elindult volna egy videó. Olyan mintha idle-ben ragadt volna vagy valami ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
BogyóBP
addikt
válasz Floyd80 #9615 üzenetére
Szomorú
-
Floyd80
addikt
válasz NdrewSunix #9613 üzenetére
Szépen eltűnt a boltokból.
-
mmdms
addikt
válasz Floyd80 #9609 üzenetére
Igen ez megvan, ehhez a 2060-hoz én is akartam krakent venni, de gigabyte, sajna ez is egyedi nyákos, így nem passzolt rá. (Érdekes az itthon kallódó hd7850-nek tök ugyanez a nyákja, és a hűtése is.) Egy Auras Fridge hűtőre fúrtam új furatokat, ez tök kussba lehűtötte egy 14-es ventivel, ha 145wattra korlátoztam. Felette sajna dryout, akármilyen ventivel fújtam.
[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
senior tag
-
BogyóBP
addikt
válasz Floyd80 #9603 üzenetére
Esetemben nagy bunkó fejü (ez a kézzel csavarható csavar amiket az oldallapok kézzel való rögzitéséhez használnak legtöbbször ) vannak azokat érdekesen fognám át egy ilyennel mikor még enélkül is nehéz belecsavarni.
Nemtudom hol lehet kapni ezt a risert de tetszik a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
válasz NdrewSunix #9610 üzenetére
Ennek nagy előnye, hogy előre, hátra, jobbra, balra mozgatható. Ha pl. csak két slotos a kártya, akkor elég jól el lehet húzni az alaplaptól. Itt a korábbi kártyámon is látszik, hogy a tartó elejéig, meg azon túl is ki lehetne húzni, persze nem kell az oldallapig.
Kivétel: a baloldali kézzel kitekerhető csavar (nagyon nem is kell bele), meg a kábelek lehúzása, a + riser kábel és ki is lehet szedni a sínjén keresztül, a tartó hátlapja persze rajta marad a kártyán, de az is pikk-pakk leszedhető..
Amit írsz, hogy benyúlni a slotig, előbb kihúzni a tartót és akkor könnyen be lehet nyúlni.
-
senior tag
válasz Floyd80 #9607 üzenetére
Nézegettem én is, de nem vettem még. Pont az volt a gondolatom, hogy nehezebb lehet kivenni belőle a kártyát, mint a sima alaplapi foglalatból, mert nem látom milyen messze van az alaplaptól a riser, azaz mennyi hely marad a kettő között.
Be lehet nyúlni könnyen az alaplap és a riser közé, majd lenyomni hátulról a kioldót a jobb alsó sarokban?
( Ezt lehet nem érthetően írtam le. ) -
Floyd80
addikt
Az NZXT próbálkozott ezzel az univerzális kerettel, amíg kb. hasonló NYÁK-okra építettek a gyártók, meg kb. egy sornyi VRM volt, a memóriák se melegedtek annyira, addig működött is, kb. az RTX 20-as sorozatig, de már annyiféle cucc van a kártyákon, több helyen a VRM, a GPU közvetelen közelét telepakolják, hogy ne férjen oda az AIO sehogy se.
-
mmdms
addikt
válasz Floyd80 #9606 üzenetére
Hűtésgyártó cég lennék terveznék a legkelendőbb karik nyákjához egy hűtést ami minden fontosat hidegen tart a nyákon, és egyben keretet biztosít a már forgalomba lévő cpu aio-im felfogatására. Ekkora fogyasztású kártyák és ilyen méretű hűtők korába kihagyott ziccer.
-
Floyd80
addikt
válasz MasterDeeJay #9605 üzenetére
Meg a baloldalt én eggyel feljebb csavartam volna fel, ahogy először is próbálta.
Nálam anno ennyire lógott, már riser-rel használom azóta, a tartót a jobb szélén teljesen fel kell tolni és akkor kicsit ki lehet egyensúlyozni, de tény, hogy nem a legjobb.
De lehet 7800XT-hez elég, az fél kilóval könnyebb.
-
-
Floyd80
addikt
válasz BogyóBP #9601 üzenetére
Installing the SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Graphics Card Supporter | Top3Tech
HOW TO: Install a SAPPHIRE NITRO+ Graphics Card
A semminél azért jobb a gyári tartó, lehet azért a csavarral játszani, hogy normálisan álljon, ha hajlékonyabb is a ház. Csak vigyázni kell ne karcolja össze a VGA elejét, én fekete szigszalagot tettem az éleire.
Vagy verticalba rakod egy ilyennel:
-
BogyóBP
addikt
válasz xtremist #9596 üzenetére
A gyári bracket amit kaptam hozzá elég lehet?? [link] Bár ezt nemtudom pontosan hogy kell berakni, gondolom a VGA behelyezése után kell rácsavarozni, de az se pontosan világos melyik a helyes pozició, gondolom a pizitiv hajlás se jó.
-
Vigneau
félisten
Hacsak nincs apróbetűs rész a gyártói oldalon, ami kizárja a garanciális ügyintézésből. Még ha nem is mellékelt hozzá kiegészítőt, akkor is adhat ezen a téren mattot a felhasználónak. A fogyasztóvédelmi eljárás meg már egy másik történet...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
tusi_
addikt
válasz xtremist #9596 üzenetére
Kivancsi lennek, mit mond egy gyarto, ha visszakuldi valaki gariba a kartyajat, mert elrepedt a nyak. Erre mit mond a gyarto? Nem rendeltetes szeru hasznalat?? Ha nem mellekeltek barmilyen kitamasztot sem, akkor hogy lehetne ez nem rendeltetes szeru hasznalat.
A user csak beepitette es hasznalta ugy, ahogy a manualban irjak.[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
Alogonomus
őstag
válasz BogyóBP #9595 üzenetére
A GPU Sag nem probléma, csak az egyre méretesebb kártyákból következő kockázat, amit viszont kezelni lehet a kártya kialakítási és beépítési módjától függően merevítővel vagy alátámasztással.
Példával élve: A GPU Sag olyan, mint az egyre drágábban javítható autók esete, a kártya megtámasztása pedig olyan, mint a casco, ami adott esetben megment az anyagi csődtől. Lehet, hogy fölöslegesen költöttél rá, de valamennyit érdemes a nyugodt alvás érdekében a biztonságra is költeni. -
xtremist
senior tag
válasz BogyóBP #9595 üzenetére
Nézd meg a videóit ahogy a repedt pcb-ket meg sérült bga-kat javítja, és elmondja vagy 500-szor hogy a nehéz vga-kat támaszd alá vagy építsd be függőlegesen.
"A pcie slot tartja" az ugye megvan hogy nem teher viselésére találták ki, ahogy a konnektorba dugott vezetékre sem lógatunk fel egy tv-t vagy mosógépet.
Amikor az alaplapi slotok gyakorlati megvalósítását kitalálták, egy bővítő kártya volt 50g, és még a vízszintes beépítésű alaplap volt az általános, és azóta nem sikerült még alapjaiban felülvizsgálni a dolgot a megváltozott paraméterek fényében.[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Már megint a GPU Sag a téma. Ekkora nagy probléma ez a dolog vagy mi? Nálam pl ki se vitelezhető a riser mert csak két kivágás van a ház oldalán és a kártya pedig 3 slotos. Biztos nem ok nélkül tervezte a sapphire 3 slotra. Ha jól láttam fut benne egy merevitő is végig ami nem engedi a nyákot elhajolni. Az aljátol a tetejéig fém plate veszi körbe, onnan már a pcie slot tartja illetve a PCIe en lévő kis pöcök amibe bekattan. Megfogok nézni egy videót erről a témáról mostmár.
-
Érdekes a tuning, gyakorlatilag gpu órajelhez nem kell nyúlnom magától felhúzza. Az eredeti valami 2800 vagy mennyi. Gondolom ha kézzel állítom akkor feljebb is tud menni.
Driverben beállítottam tesztnek 1050mv-ot +15% power limitet és fast timinget a ramoknál de minden órajelet hagytam gyárin, fan-t sem állítottam.
7900xt Nitro[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz SirRasor #9591 üzenetére
Lényegtelen, úgy is platformot váltok először.
Bár az X3D marad a jövőben is... Meg az RX 7800 XT egyenlőre, ahogy a 1080p felbontás is.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
SirRasor
addikt
válasz raziel01 #9583 üzenetére
Igen, RT-ben jobb lesz, de kinek elég ez váltáshoz?
Leakek szerint akkora lesz a különbség, mint a 6800 XT és a 7800 XT között. Azaz 7800 XT-ről teljesítmény/fogyasztás arányban eszetlenség lesz váltani. 7900-ról meg a vram+nyers erő miatt...[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Curtain
senior tag
Aki esetleg most akar 7800xt-t venni itt egész jó áron van most az Xfx Merc.
-
addikt
válasz raziel01 #9583 üzenetére
Persze simán lehet, ezt nem is vitatom, de úgy látom, hogy ha jó áron hozzájutott az ember, akkor megérte megvenni, egy időre levan a gond
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Speedy007
őstag
válasz MasterDeeJay #9578 üzenetére
Vagy vertikálisan helyezed el a kártyát én is így használom persze nem minden ház támogatja vagy vannak olyan videókártya tartók bár ezt csak gigabyte és a lian li esetán láttam de nem tartom kizártnak hogy van ilyen forgalomba amit az alaplap mellé fölé lehet rögzíteni és "belülről" tartja a kártyát. Én nálam is az első 7900XT Nitro-nál a gyári kártya tartót használtam de rohadtul tud sérülni roncsolódni. A második 7900XT Nitro-nál a házhoz kapott videókártya tartót használtam már inkább
-
Vigneau
félisten
válasz Scarletiel #9582 üzenetére
Ebben egyetértünk. Jómagam is az alsóbb szegmensből választottam az aktuális VGA-im.
-
egera24
csendes tag
Hálás vagyok a fórumozóknak nagyon. A hetekben tervezek összerakni egy setupot sapphire pulse 7800xt-vel (gigabyte aorus elite ax v2 alaplappal).
Az utolsó GPU-m egy hd 7780 volt, ott nem kellett ilyesmi még. És ha nem olvasom a fórumot, akkor lehet szomorú lettem volna pár hónap múlva
Szóval köszönöm
-
raziel01
veterán
válasz Tyler Durden #9577 üzenetére
Mondjuk azt mondják, hogy a 8800 XT jobb lesz, mint a 7900 XTX de majd látjuk.
-
Scarletiel
senior tag
válasz Vigneau #9581 üzenetére
Tulajdonképpen (személyes véleményem) az emberek 85%-ának teljesen értelmetlen is a csúcs kártyát megvenni milliom pénzért.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Vigneau
félisten
válasz Tyler Durden #9577 üzenetére
A csúcs GPU-t elengedte az AMD a soron következő szériában.
-
senior tag
válasz BogyóBP #9574 üzenetére
Nem spórolják ki, egyes gyártók már adnak a nagyobb kártyák mellé valamit, általában nem túl jó minőségű tartókat - mint pl Asrock Taichi, Powercolor Red Devil - , hogy a látszata meglegyen legalább.
Normális tartót tudsz magadnak 3D nyomtatni (itt az enyém [kép] ), nyomtattatni, vagy akár színes-szagos darabokat venni.Régen is voltak ilyen nehéz kártyák, és szépen el is fogytak a piacról rejtélyes meghibásodások miatt.
BogyóBP #9579
Ha nekem lefelé van kivezetve a tápkábel, akkor nekem meg felfelé nyomja a kártyát, vagy mi itt a logika? -
BogyóBP
addikt
Szerintem meg a vastag kábeleid tolják lefelé. Nem?
-
válasz Aljasvip #9573 üzenetére
Megnéztem elég keményen ki tud mozogni a vége, konkrétan 2mm-ert lógott és kb 5-6mm-re lehetett kézzel fel le mozgatni.
Most vágtam egy egy kemény habszerű anyagból tartót (tesla kártya tartója volt), így nincs lógás azaz a gépház aljától egyforma távolságra van a kártya eleje és vége a szélső pontokon mérve (ez nálam 76mm).
Majd egy hónap múlva rámérek újra hogy megy-e össze ez a tömör valami.
Ja jut eszembe a BGA-val kapcsolatban a Nitro kártyákon ragasztottak, gondolom pont a nehéz hűtő miatt.
-
addikt
Most nézem, tényleg a 8800XT lesz a teteje az AMD vonalnak és kimarad az eddig csak pletykaként ismert top tier XTX a 8-as szériából?
Egyre inkább megerősítenek abban, hogy nagyon jó döntés volt a 7900XTX-t behúzni."It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
BogyóBP
addikt
válasz Aljasvip #9573 üzenetére
Akkor miért sporolják ki ezt az alkatrészt?
-
senior tag
válasz MasterDeeJay #9563 üzenetére
Hiába van rajta a merevítő. Ha a kártya a lehetséges 5 irányból (4 oldalt és alul) csak 1,5...2 oldalt van tartva, akkor a PCB fog hajolni, amit a BGA-k nem nagyon szeretnek. (PCI slot se ér végig a kártya mellett)
Régen volt valóban olyan, hogy a backplate-hez van csavarozva egy fém tartó, de 30cm hosszon akkora az erőkar, hogy elhúzza kicsit a gépházat, ami a tápcsati végi saroknál már centis lehajlás lehet. A PCB hajlik, a BGA imádja...
(hasonlóan, ha nem sikerül a derékszög az ajtó keretben, akkor a végeken már szép rés adódik ki)Ha csak 600Ft egy VGA tartó, vagy maradt otthon egy szett LEGO, akkor dobj alá valamit. Rosszabb nem lehet tőle a helyzet.
-
BogyóBP
addikt
válasz MasterDeeJay #9561 üzenetére
Butaság hogy a ház anyagátol bármi is függene, már a 30k-s kategoriában is van olyan ház ami elég erős ahhoz hogy ne görbitse el az alaplapot. Pl a fractal desing focus 2 G egy elég jó massziv szerkezet de vannak nála drágábbak is amik már pl nem olyan masszivak. Szóval vegyes nagyon a szortiment.
mmdms : Nem tudom pontosan hogy sikerült összehozni ezt a be quiet háznál főleg úgy hogy azok annyira nem rossz házak, lehet rosszul van benne a lap bár azt is kétlem mert elvileg van benne pozicionáló bütyök. A gond valami más lesz, bár én is néztem hogy vannak házak amikbe úgy néz ki mintha a vga ferdén lenne benne de ez inkább gyártáshiba mint pontatlanság nem ettől fog elrepedni a VGA. Ha a lap max nem pontosan van benne jó pozicióban és általában erre figyelek és ezért nem is értem miért nem 2 pozicionáló tartót raknak bele a házakba (1 az általános ez is a függőleges beszerelős buzulás miatt van csak holott teljesen más funkciója kéne hogy legyen). Nemtudom hogy nem fért bele a HDMI kábel a VGA ba vagy mi akadályozhatta, sose találkoztam még ilyen gonddal.ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz MasterDeeJay #9566 üzenetére
A "nagyoknál" most is van olyan kártya aminél van, vagy ha nem akkor a backplate tart..
De a gond a hátul lévő súly.. a 4090 pl. bármennyire is volt merev, masszív, lógott a foglalatban..
Véleményem szubjektív...
-
PuMbA
titán
válasz kopidoo #9567 üzenetére
Jól látod, FSR esetén még a 2.1 is jobb képminőséget ad a 3-nál a Cyberpunk 2077-ben FSR 3 helyett FSR 2.1 + driverből AFMF2 messze jobb végeredményt ad, mint a játékbeli FSR 3 Frame Generation.
DLSS messze a legjobb képminőségű felskálázó, a natívtól sokszor megkülönböztethetetlen, aztán közel követi az XeSS és az FSR jelenleg tök utolsó. Az RX8000-res sorozattal érkező már a DLSS-hez és XeSS-hez hasonlóan AI-t használó FSR 4 valószínűleg egy minőségi szintet fog képviselni a konkurenciával.
xtremist: Ratchet & Clank-ben is borzasztó az FSR 3.1. XeSS-sel kellett végigjátszanom az AMD VGA-mon Köszönhetjük az Intel-nek, hogy egyáltalán lehetővé teszi, hogy AMD-n használjuk.
[ Szerkesztve ]
-
kopidoo
senior tag
válasz MasterDeeJay #9566 üzenetére
Sziasztok,
azt figyeltem meg, hogy a CP2077-ben az XeSS jobb képet és teljesítményt ad mint az FSR3. Én csinálok valamit rosszul, vagy ez tényleg így van? Meg tudátok nézni?
A minőségnél pl. a sűrűbb növényzet FSR-nél remeg/vibrál, a rendőrautókon körben a LED mátrix kijelzőn nem olvasható a futó szöveg. XeSS-sel ezek nem tapasztalhatók. -
Régebben nagyobb kártyákon volt végig egy fém merevítő (pl 20éve quadro fx1300) Most ezen a 7900xt-n is látom egy elég masszív plateként.
Rosszul tervezetre az olyanokra gondolok ahol a hűtő kevésbé van vagy egyáltalán nincs megtámogatva a slotok felől, rosszabb esetben csak a PCB fogja végig.
Gyári vizesem volt azzal meg voltam elégedve (radeon pro duo) -
mmdms
addikt
Ez a csavarodik a slotba a haz miatt a karik, tok jogos felvetes. BQ pure base 500-am van, ebbe biza jatszanom kellett az alaplap lehuzasakor h picit alacsonyabb pozicioba legyen mert a hdmibe nem tudtam a vga ba betolnia csatit, kitakarta a haz lamellazata. Es ha az egesz el van csuszva az biza csavarni fogja.
-
jimpo
senior tag
válasz MasterDeeJay #9563 üzenetére
"rosszul tervezett kártyáké"
Ez relatív.Nagy teljesítményű, nagy fogyasztású kártya nagy és nehéz léghűtéssel jár.
Persze lehet kissebb kártyát pl.: GT 1030-at venni, ott nem problémás a vetemedés. PCB vezetősáv repedés és vagy csatlakozó törés. Mondjuk nem kevés kompromisszumot kell kötni, már ami a grafikus teljesítményt illeti.Vagy lehet vizezni, de nem a gyári "játék" vizezett kártyákra kell gondolni.
Igaz kis moddingal az is lehet jó.
Mondjuk ettől függetlenül ott is elcsavarhatják a csövek a kártyát... Meg egy normális blokk sem 100 grammos.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
válasz xtremist #9562 üzenetére
Végülis kitámasztom, de érzésre olyan hogy igen keveset lóg, elég masszív.
Arra akarok rájönni hogy ez a kártyatörés/vetemedés nem-e a mai házak baja vagy a rosszul tervezett kártyáké.
Régen is volt vetemedés de a procihűtők miatt a lapoknál. Persze furcsa mert arra régen ATX/EATX szabvány kínált megoldást azaz a hűtőt nem a laphoz kellett rögzíteni hanem a gépházhoz (LGA771 tipikusan ilyen), ma meg már nincs szabvány helye a procislotnak sem és pont nem ott vannak a furatok ahol a gépház procirögzítő furata. Arról nem is beszélve hogy nincs szabvány távtartó sem a gépházaknál.[ Szerkesztve ]
-
xtremist
senior tag
Mindet alá kell támasztani akár lóg akár nem. 0 költséggel megelőzhetsz egy óriási problémát.
-
7900xt nitronál is kellene használni támasztékot? Mert ahogy nézem a hűtéshez van rögzítve a slothátlap meg ugye rá is fekszik rendesen 3 slottal. A hozzá adott keretet nem bírtam felrakni, meg a hozzá adott csavarok is nem tudom miből vannak de elnyalódtak a gépház menetén.
Magyarán ha nem gyenge anyagú a gépház (értsd 90 kilómmal ugrálhatok rajta) akkor is érdemes valami támasztás adni neki? Pcie slot az is erősített a lapon.
Volt nálam pár mai gépház és azokra nem mernék ráálni és azokon csavarodtak a slotok is. Nagyon meg vagyok lőve ha majd egyszer gépházat veszek mi az ami kellően erős és nem százezres kategória. 1mm acél a mostaninak anyaga (Chieftec 1E0-500A-CT04 [link] )
Felső csavar nélküli rögzítőt nem használom, azt kivettem de a belső fényes fémlapos valami az benne van.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz hackeeeee #9559 üzenetére
Nem lóg. Direkt néztem. A riser esetemben kiesik mert 3 slotos a kártya kapaszkodása.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz BogyóBP #9494 üzenetére
Ez egy ingoványos terep, főként úgy, ha nincs tartó a kártyához gyárilag.
Nekem ezért van riser-ben.
De amúgy egyszerű maga a teszt, ha benne van a slotban, és "lóg" a kártya hátulja, akkor érdemes alá holdert tenni.
De pl. nekem itt volt a 3080 12GB AMP, és annak nem lógott a hátulja, pedig a 7800XT-nél nehezebb volt.
Véleményem szubjektív...
-
BogyóBP
addikt
válasz SirRasor #9498 üzenetére
Nekem is elég stabilan áll a kártya a foglalatban. Ha valami baja lenne véletlen idő közben kidobom belőle de remélem nem fog bekövetkezni.
-
Viper26
nagyúr
Másnál is van olyan, ha az AFMF2 aktív, akkor a Chill nem fogja meg az FPS-t?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Curtain
senior tag
válasz raziel01 #9553 üzenetére
Most lenne lehetőségem jó áron hozzájutni egy biztos előéletű, makulátlan 7800xt-hez ismerősömtől. Igazából csak ez miatt gondolkodtam el az esetleges váltáson, más okom nincs rá. De valószínűleg marad a 6800.
[ Szerkesztve ]
-
mvkly
senior tag
1 éves PTM7950 + 20körös SpeedWay. Szerintem korrekt.
-
villamos
őstag
válasz Feri1984 #9539 üzenetére
Azért azok a pletykák, amiről én hallottam eléggé optimisták, ha ezek tényleg igazak (4080 raszter teljesítmény, 4070Ti rt telj.) akkor ez az új termék egy kisebbfajta csoda lesz...
persze ha lesz belőle egy pofásan kinéző PG verzió, felőlem jöhet...[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Curtain
senior tag
Hát lehet igazatok van és inkább meg kéne várnom az új szériát. Viszont a kisördög bennem van hogy ha az új széria esetleg mégsem lesz olyan jó áron (forint árfolyam stb), közben a 7800xt ára kilő akkor mit vegyek. A 6800-am tavasszal vettem 150-ért, most ugyanaz 200-ba kerül. Sajnos nem lehet kiszámítani hogy egyik napról a másikra hogy változnak az árak. Az ész érvek az mellett szólnak hogy ne váltsak most, viszont így lehet a két szék közé esnék.
-
Feri1984
tag
válasz NyalokAA #9542 üzenetére
Scalperekben igazat adok.Viszont ps5pro 800dollár/euro áron jött.Ami akkori forintban 320k volt.
Mo boltokban meg 330k ért lehetett venni.
Ha meg tényleg tarolni akarnak akkor max 400eurót képzelek el.De majd meglátjuk.Jelenleg 7800XT 208k itthon.Ennél olcsóbban kell adniuk.Kérdés persze a készlet nagysága és a scalperek érdeklődese.
[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz NyalokAA #9544 üzenetére
Nem véletlen linkeltünk teszteket. +15-20% a különbség. Ami kb annyi, hogy 1-2 komolyabb effektet leveszel Highról mediumra és ugyan ott vagy.
Engem biztos zavarna ha most beleugranék és fél év múlva meg lehet jó áron tudnék venni frissebb kártyát kisebb fogyasztással plusz erősebb Raytracinggel.
Az is kérdés, hogy a 7800 XT az ismerős által lenne full garival?[ Szerkesztve ]
-
NyalokAA
aktív tag
Ezt csak ő tudja de a 7800xt +50ezerért jelenleg jó vételnek számít a 6800-ról. Az , hogy neki megéri e az az ő preferenciája , de a játékélmény biztosan jobb lesz. Főleg , ha nagyobb felbontáson játszik esetleg
[ Szerkesztve ]
-
NyalokAA
aktív tag
"nagyon agresszív árazást" akarnak
Az ilyet azért szeressük mert ez azt jelenti amcsiba lesz 400-500 dollár mire ideér az árfolyam korrekció biztosítások , vám , adó , dollár-euró konverzió után meg is indul majd 300 alsó hangon 270-280 magasságában. +mire a scalperek kielégítik magukat lesz március-április ..
Én adnék 50 ezerért egy próbát a 7800xt-nek azzal a procival jó párost alkotnának tavaszig biztosan -
SirRasor
addikt
válasz raziel01 #9540 üzenetére
Teljesen igazad van az értékekkel kapcsolatban, de akkor is jobban szeretem a "tiszta" teszteket: RX 6800 vs RX 7800 XT
Amúgy az MSI-s szopatás miatt megutáltam a kártyát és amúgy sincs időm játszani, úgyhogy most tettem fel hwapróra A napi móka miatt az edzési idő úgy kitolódott este, hogy teljesen belemászik a játszós időmbe Válasszak sport és játék között, hát akkor inkább a mozgás. 2 héttel ezelőtt még ment kb. felesben, most már nem és még csak nem is várható fél éven belül a változás.
Utána majd megnézek egy 8800 XT-t.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
raziel01
veterán
Ha tényleg ilyen 200k körül jönne akkor az elég jó lehet.
SirRasor: nem azt mondom, hogy megjelenés környékén nem szoktak lenni kamu tesztek 1-2 de egy évvel a megjelenés után már semmi értelme nem lenne.
Kb azokat a számokat hozza amiket eddig is tudtunk. Tavaly én is a 6800 vs 7800 XT között vaciláltam. Végül a 7800 XT lett, mert sikerült venni alza felbontottban 200 alatt. -
Feri1984
tag
-
Curtain
senior tag
Közben megnéztem jópár tesztet és azok alapján a 7800xt kb 20-30fps-el tud többet mint a 6800. Játék függő. Lehet hogy tényleg nem lenne értelme cserélnem most.
-
-
raziel01
veterán
válasz Curtain #9533 üzenetére
Számomra inkább az lenne a kérdés, hogy mi az oka, hogy a váltáson gondolkozol?
6800-ról nem hoz annyit egy 7800 XT.
Talán 120-130 körül el tudod adni és arra még egy 100 ezret rá kell dobni.
[link] Jó indulattal kb egy 18-20% nagyon max. 50% alatt felesleges váltani.
Egyébként elég volna a 600W-os táp. Én 650W-ossal használom.
Ilyen procihoz megvárnám a jövőre érkező VGA-kat.[ Szerkesztve ]
-
Curtain
senior tag
Sziasztok! Egy 7800xt-hez elég egy 600w-os táp? Jelenleg 6800-at használok, ezt gond nélkül viszi. Pontos konfig az adatlapomon.
-
M.T.
senior tag
válasz MasterDeeJay #9530 üzenetére
Nekem ez így jó lett remélhetőleg nálad is siker meg ha nem is 1 nagy drop a feszültségben.
-
mmdms
addikt
-
-
válasz Aljasvip #9527 üzenetére
Nem kioktatás, modern Amd kártyám vega56 a legújabb. Totál nem ismerem az az utániakat.
Nvidiánál (előző 3080) meg igazán a superposition extreme elég szokott lenni undervolthoz bár az máshogy működik tuning terén.
Gyári TDP-t elérte szerintem. 365w 1.024v. Az eredmény elvileg jó. Órajelek gondolom jók.
Az adrenalinnál egyedi OC nál a fesz maxra 1100mv-ra van alapból állítva.
Van valami occt toolom még tesztelni.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz MasterDeeJay #9523 üzenetére
Oh, sorry, azt nem tudtam, hogy nálad alacsonyabb az alap fesz. Azt hittem ezek a kártyák is el vannak eresztve 1,15...1,2V környékére.
Kérlek ne vedd kioktatásnak, amit írok:
Amikor azt írod, hogy "Superposition alatt nem éri el az 1050-et sem soha", az az én tapasztalatom szerint azt jelenti, hogy egy másik limitbe ütközik a kártya, és nem is tudja magát kifutni.
A legvalószínűbb, hogy fogyasztás oldalról van fojtva, hogy teljesítményben ne érjen a felette lévőhöz túl közel - de ezen a driver-ben lehet segíteni.A másik lehetőség, hogy túl nagy terhelés van a kártyán az egyes tesztekben, így a max órajel + feszültség kombót el se tudja érni.
A procikhoz hasonlóan az új AMD-k - nV oldalról sajnos nincs tapasztalatom - úgy igazítják az órajelet, hogy mindenféle terhelésre a lehető legtöbbet préselje ki magából a GPU, de közben ne főzze meg magát. Emiatt közel sem biztos, hogy egy Superposition-stabil beállítás egy TimeSpy alatt, vagy bármi másik játék alatt jó lesz, mert másképp terheli a funkciós blokkokat. (hasonlóan egy FT32 vs AVX512 teszthez)Ha kérdeznéd, hogyan tovább:
Ha csak UV a cél, akkor nagy hibát nem követtél el, valószínűleg a 60FPS korlát miatt sose leszel a közelébe, de ha egyszer mégis, akkor ne bántsd szegény billentyűzetet...Szvsz érdemesebb inkább az órajel vagy fogyasztás limit oldalról bekorlátozni a kártyát. Egy túlzásba vitt UV-val, ha véletlenül egyszer szüksége lenne a kártyának egy nagyobb órajel lépcső megugrásához, akkor jön majd egy CTD (crash to Desktop).
AMD oldalon a tuning (UV+OC) azzal kezdődik, hogy kitolod a fogyasztás limitet amennyire csak engedi, és ott kezded el az UV-t. A memória órajel és időzítés változtatás meg általában egy go/nogo, elég hamar kiderül majd a tesztek alatt, hogy bírja-e.
Írtam korábban egy UV+OC "dokumentációt" a 6800-hoz, hogy ne csak levegőbe beszéljek.
RX6xxx topik/14965 -
addikt
-
kopidoo
senior tag
-
-
senior tag
Nálam 1080mV is ment benchmark-hoz (#1630), de játék alatt mindig crash-elt, így feljebb vettem 1090-re, majd 1100-ra, majd 1120-ra... Néha 1-2 óra játék után ezzel is eldobta magát.
Én végül hagytam a fenébe az egész UV+OC témát és gyárin használom a 7900XTX-et. Nincs nekem energiám ezzel szívni, ha bekapcsolom a PC-t akkor működjön 100% és kész. -
senior tag
válasz MasterDeeJay #9519 üzenetére
A 60Hz limit miatt még jóhogy megy a további UV, a kártya szinte unatkozik, ahogy látom.
A baj akkor lesz ha egyszer megszalad az FPS és összeborul a rendszer, pl egy játék menüben mielőtt beállítod a korlátot.
(FPS limitet a játékban érdemes beállítani, mert ugyanez az AMD driver-ben nagyobb frame késést okoz, V-sync szintén no-no.)A fesz csökkentéssel eltolod a teljes fesz-órajel görbét, így a túlzott UV-val vissza fogod fojtani a kártyát. Ezt lehet sose vennéd észre, ha nem futsz bele egy olyan hirtelen terhelésbe aminél elpukkan az AMD driver.
Azt esetleg megnézheted, hogy minden beállítást gyári értéken hagyva mennyire futja ki magát a kártya a benchmark-okban, és összehasonlítod ezt az UV-s eredménnyel.
Ha elengednéd az FPS-t, akkor szinte kizárt, hogy 1050mV alá tudnál menni. Nem volt még itt a fórumban olyan csoda példány.
-
Beállítottam a 7900xt-n 1100v helyett 1050mv-ot. Eddig minden stabil amivel játszom de az is igaz hogy 1100mv-ot gyárilag nem érte el tesztek alatt sem.
Mi a következő lépés? Toljam fel az órajelet mondjuk 2800-ra?
Bár most csak stalkerezek ami pont nem hajtja meg, fullhd natív (skálazás off mert úgy ocsmány) epic/high/med vegyesen, framegen on bár 60fps fixálva így nagyrészt 100-150w-on fut valami 750mv-al ventik meg szinte állnak.
Igen ablakban mert mást is csinálok az esetek 90%ban.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Cirka 2 óra Ragnarök után..
kb ugyan úgy fut mint a 12GB-s 3080-nal ment.. csak ahhoz képest h az alulfeszelve ment 300w-n ez gy 250-270W. TDp-t nem toltam ki.
Lentebb nem nagyon akaródzik menni a fesz.. kb ez az alja.
Az lemaradt a képről, az átlag 0.924V volt
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
senior tag
válasz SirRasor #9500 üzenetére
LEGO is jó a célnak, ha van kéznél.
Finoman lehet állítani a magasságát, kreatív színekkel, és egyedi tartó rész kialakítható a tetején.xtremist #9499
Huh, azt a PCI slot pöcköt ne is mondd... Én a harmadik alkalommal eltörtem a fülét és alig bírtam kinyitni.
Amikor sikerült végre kiszedni a vízhűtéses rendszert, inkább finoman leszedtem a foglalatról, minthogy újra szenvedni kelljen vele.[ Szerkesztve ]
-
FireFox1996
őstag
Van jelentőssége, hogy melyik Display port-ba dugom a kábelt? 3 van rajta, RX 7800 XT.
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
PuMbA
titán
válasz Feri1984 #9511 üzenetére
Ez a videó már 1 éves. A videót készítő, azaz Ancient Gameplays leírta 3 hete kommentben, hogy az esetek többségében a probléma meg lett oldva és hogy NVIDIA-val is néha előfordul ilyen probléma:
"the issue was solved for most scenarios, even NVIDIA has issues with this in some cases"
Ha időrendi sorrendbe rakod a kommenteket, akkor az eleje fele megtalálod. Szóval a döntés a tiéd, hogy NVIDIA-nál maradsz vagy nem
[ Szerkesztve ]
-
Feri1984
tag
Én csak arra emlékszek,hogy kb. 2 hétig szenvedtem vele aztán aprón 1:1ben cseréltem egy 3080ra.
Félre értés ne essék,jelenleg 7600X procim van és nagyon de nagyon elégedett vagyok vele.
De most még tovább kutatva látom hogy a 7000-es szériával is gond volt e téren.
yt-on 1 év ezelőtti videó is foglalkozik vele [link] .A gond csak az,hogy jelenleg egy 4K-s tv használok monitorként és nem tudom hogy reagálna szoftver ha előjön a probléma és próbálnám javítani.Nem tudom hogy azóta ez lett-e javítva szoftveresen.( ezt is megtaláltam,nem lett! )
Csak 2 órám ment rá de megérte,elengedtem.
Felesleges volt ide jönnöm ,csak gondoltam hamarabb kapok itt választ.Bocs ha zavartam. -
PuMbA
titán
válasz Feri1984 #9509 üzenetére
És az oldalon található másik megoldást nem próbáltad ki anno? Odaírta, hogy 120Hz-en már nem pörgette a RAM-okat Windows asztalon az is bőven megteszi.
Én is 120Hz-en használom a 165Hz-es monitorom Windows alatt, például azon egyszerű okok miatt, hogy YouTube-on a 24 és 60 fps-es videók is így pont vajsimák lesznek. (120/5=24, 120/60=2)
[ Szerkesztve ]
-
Feri1984
tag
Ezt találtam,nekem is ez volt a probléma:
[link]
Szóval 144Hz-es freesync monitorral a 6800XT max órajelen pörgette a ramokat,ettől volt magas a hőfok terhelés nélkül is.A linken lévő megoldás nálam nem vált be mert feketeképernyő fogadott. -
Feri1984
tag
Tisztában vagyok a 100 is lehet de a jelenlegi kártyám hőfokait nézve azért szerintem jelentős a különbség.Azért is írtam le őket.
A kérdésem még mindig az,hogy ez a "maxon tekerem a ramokat" dolog fenn áll-e még a radeonoknál?
Vagy csak anno nálam volt valami gikszer a hűtéssel vagy szofveresen volt a gond,vagy a radeonok ilyen melegek?[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Feri1984 #9506 üzenetére
"A gondom akkor kezdődött mikor láttam,hogy 30%-ra állított ventik mellett netezés közben 44 fok volt a kártya,memory hot spot pedig valami 65fok.Nekem ez nem tetszet és sok fórumot átbújtam a megoldásért."
Ez nem gond műszaki oldalról nézve, mert így tervezték meg a mérnökök a kártyát. Teljesen normális hőfokok A Hotspot 100 fokig simán elmehet gond nélkül bármilyen terhelés mellett, akkor is sok-sok évig fog működni a kártya. A gond a minél nagyobb hőingás, tehát problémásabb, ha egy kártya 30 és 80 fok között változik, mintha 60 és 80 között változna.
[ Szerkesztve ]
-
Feri1984
tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Elkezdtek jönni a 8800XT leakek és gondolkozom hogy váltok majd rá.
Viszont volt rossz tapasztalatom a readon vonalon anno,aminek a vége geforce-ra váltás lett.
Nem "háborút" akarok kezdeni,tanács kellene!
Nos.Megjelenéskor anno vettem egy alap radeon hűtésű 6800XT-t.
A gondom akkor kezdődött mikor láttam,hogy 30%-ra állított ventik mellett netezés közben 44 fok volt a kártya,memory hot spot pedig valami 65fok.Nekem ez nem tetszet és sok fórumot átbújtam a megoldásért.
Valahol azt találtam,hogy FreeSync monitor használata esetén jön elő a "bug" mert maxon tekeri a ramokat a kártya.Az ott leírt tanácsokat követve ( a radeon szofver monitor beállítási között kellett állítgatni de én folyamat fekete képernyőt kaptam és semmi más nem segített csak a kártya kivétele és újra gépbe helyezése.Persze nem vátozott semmi.
Tehát a kérdéseim :
Valaki tapaszt ilyet saját kártyánál?
Ha elterjedt probléma mi a neve és a megoldás?
Vagy egyáltalán a 7000 szériánál megjelent-e ez a dolog?
Vagy csak a friss szoftver hibája volt és azóta semmi?
Köszönöm a válaszokat!Tudom valaki nem foglalkozik a hőfokokkal de nekem fontos.
Jelenlegi kártyámnál netezés közben:
30% ventik/gpu 31fok/memória 34/hot spot 40[ Szerkesztve ]
-
mmdms
addikt
válasz MasterDeeJay #9502 üzenetére
Ez a vram tök érdekes kérdés, én vr ban szimulátorozok, ahol pikkpakk eléred a vram határát, és valami nem kóser a két gyártó között. Nv-vel sokkal kevesebb vram is elég ugyanolyan beállításokkal, szűmszerűsítem saját tapasztalattal:
adott játék adott beállításokkal 7900xtvel 2750x2750-as felbontáson 18,5-19 GB-vramot megevett, nagy pályákon kicsit többet is. (a vr overlay kiírja a vram használatot, ezt pont így lőttem be) Eladtam, volt itthon egy 2060, evvel 2050x2050-es felbontáson csontugyanavval a grafikai profillal belefér 6 GB-ba. Hogy?? Nem csökkent annyival a pixelek száma mint a két kártya között a 14 GB vram difi.ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz MasterDeeJay #9502 üzenetére
Hát, 1440p-ben megpakolta emlékeim szerint.. De ha nem is az a CoD biztosan, de ott sem volt shutter.
Véleményem szubjektív...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz MasterDeeJay #9492 üzenetére
Lagot nem tapasztaltam 12GB-s 3080-nal, na de majd meglátjuk, ma este tesztelem 7800-al.
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest