- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Keresztkérdés:
Házi szervernek legjobb helye a wc-ben lenne, most ne menjünk bele a részletekbe. Ebben az aggaszt, hogy ott általában magas az illatosító koncentráció. Ki tudja az nyírni a gépet? Abból indulok ki, hogy a buborékfújó folyadék a gyerek elemes bubifújó békáját elszublimàlta. Úgy szétmàllott tőle, hogy alig akartam elhinni. Mi van az illatosítókban? -
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Az autómban nem nagyon jön be semmilyen rádió. Másik fejjel sem, viszont ha bedugok egy rézdrótot az antenna helyére rögtön fog mindent, tehát az antennánál van valami. Mi történik, ha egy sima szigetelt vezetékkel használom egy darabig, amíg nem lesz időm szétszedni? Okozhatok vele bármilyen kárt?
-
CounterBoci
senior tag
Sziasztok!
Van egy frekvenciaváltóm: [link]
Komolyabban nem értek a villanyhoz, nekem azért kellett, hogy menjen a három fázisú betonkeverő egy fázisról
Működik, teszi a dolgát, viszont szeretném, ha nem kellene nyúlkálni az elektromos szekrénybe indítás/leállításhoz. Van egy csomó ki-bemenet rajta, ezeket hogyan kell használni, hogy például egy kapcsolóról induljon a motor? Sehon nem találtam leírást erről.
Köszi
-
CounterBoci
senior tag
válasz
Reggie0 #18768 üzenetére
Az általános relékkel mi a baj? Ha tudnám nem kérdezném, ezek vannak itthon innen az ötlet. Utoljára HDMI switchet vettem, az bukás volt. Jól működött, de ha bekapcsoltam egy eszközt, automatikusan annak a képére váltott. Rohadt idegesítő volt. Vagy veszek egy négyáramkörös kapcsolót
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Van itthon két gépem. Egy netezős-htpc és egy gamer. Utóbbit ritkán használom. Van két billem, két egérrel, ami idegesít. Mivel egyszerre nem használom a két gépet, vagy ha mégis akkor a htpc csak mint nas üzemel a "nagynak", arra gondoltam megoldom úgy, hogy egy bill és egérről menjenek, hogy az usb négy erét relékkel egyszerre átkapcsolom egyikről a másikra. Esetleg időkapcsolót közbeiktatva 1-2 sec késleltetésnek. Mennyire életképes elképzelés ez?
-
CounterBoci
senior tag
válasz
LLKobe #17563 üzenetére
Nem átlátszó, viszont a színe választható. Festéssel ellentétben nem réteget képez, hanem diffundál az anyagba. Mintázatnak meg kellene maradni, de függ a rétegvastagságtól is. Érdemes konzultálni a felületkezelővel. Egyébként mi a cél? Mert ha az eredeti állapot megtartása, akkor nem ez a megoldás.
-
CounterBoci
senior tag
válasz
aimernius #17544 üzenetére
Nem a winyó fej mozgását hallod bele véletlenül? Nekem is volt ilyen problémám, ott laptop-keverő-végfokok-hangfalak kombó volt és akkor szűnt meg, ha a laptop földelését elvágtam. Gondolkodtunk itt is, máshol is, földhurok, stb. de ez oldotta meg. Máig nem értem, hogy miért.
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Ennek milyen buktatói lehetnek? Htpchez kellene, de nem akarok hazavágni semmit. Megbízható cucc? Bármelyik jó?
-
CounterBoci
senior tag
válasz
macko20 #17215 üzenetére
A táp [link], ház [link], lejjebb van a szűrőről is kép. A tápban lévő yate loonnak már volt egy kis csapágy hangja is, arctic cooling f12-őt raktam helyette. Komolyabban nem értek a villanyhoz, az érdekelne mi lehet a kritikus része a tápnak melegedés szempontjából, főleg hogy néhol a kondik 1-2mm-re vannak a bordáktól.
-
CounterBoci
senior tag
válasz
flashpointer #17200 üzenetére
Furnér keret, az 5mm vastag és szúnyogháló?
Más:
Van egy Giga tápom, FSP belsős, 460W-os. "Terhelés" alatt iszonyatosan felpörög a ventije, már akartam szólni a mclarennek, hogy jöhetnek szélcsatorna tesztre. Ami feltűnt, hogy jéghideg levegőt fúj kifelé. Mérgemben rákötöttem az előlapi szabályzóra a ventijét és lecsavartam. Egy 50W TDP-s xeon és egy geforce 560Ti nem egetverő terhelés. Kérdésem, hogy mérjek-e benne valahol hőmérsékletet, ha igen hol, vagy elég, ha nem meleg levegő jön ki belőle? Multiméterrel tudok mérni hőfokot, vagy pc-s szenzorral. -
-
CounterBoci
senior tag
válasz
tornas #17024 üzenetére
Erre nem is gondoltam, elvileg ez is teljes értékű usb hosszabbító. Iponnál 343Ft, aztán hamar felismertem a cég tanúsítványán a kínai címet
Sok cuccom jött már onnan ebayről.
Azt nem tudom, hogy befolyásolja-e működésben az ilyen kábeleket a vezeték anyaga, keresztmetszete, csatlakozó anyaga, forrasztások, árnyékolás léte, milyensége, stb. Nem nagy összeg, de feleslegesen nem adom ki rá, ha nem ajánlott. -
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Az usb hosszabító érzékeny a minőségre? Mert van 300 forintért és sokkal többért is. Nekem az a lényeg, hogy stabilan működjön. Nem kell hosszú, így azzal nem lesz probléma.
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Kicseréltük a házban az izzókat ledesre. Minden kapcsoló glimmlámpás. Amelyik lámpát egy vagy két kapcsoló kapcsol, az lekapcsolt állapotban enyhén világít. Ahol három, ott max fényerőn villog. Van más megoldás a glimmlámpák kiiktatásán kívül?
-
CounterBoci
senior tag
válasz
Wind-Storm #14305 üzenetére
megnyomom a power gombot, de csak a speaker helyett villanjon fel. nem szeretem a karácsonyfát, meg a csipogást sem. egyébként házat építek és nem akarok ledet látni az elején.
-
CounterBoci
senior tag
válasz
Wind-Storm #14303 üzenetére
hiába veszek olyan kapcsolót, amihez 12V kell, ha a csipogó pl. 5V-ról megy.
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
a pc speaker hány V-ot kap? világítós kapcsoló lesz powernek és resetnek, egyik HDD működést mutat majd, a másik meg diagnosztika.
-
CounterBoci
senior tag
válasz
mr_ricsi #10781 üzenetére
Például a keverő, a crossover és a laptop be van dugva egy elosztóba. Ezen felül a crossover a kverővel még audio kábellel is össze van kötve, a laptoppal meg usb-n keresztül. Ezeket kellene megbontani? Ezt hogy képzeljem el? Józan paraszti ésszel megszakítom az árnyékolást valahol, és a két végét az elosztó földeléséhez kötöm?
-
CounterBoci
senior tag
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, mi van akkor, ha laptop tápot nem földelt aljzatba dugok. Ugyanis a baj, hogy ha földelve van, akkor a hangrendszer kib@szottul búg, már megőrülök tőle. Lejátszók, keverő, laptop, crossover, végfokok a sorrend. Földhurok sincs, meg már annyit jártam utána, kínlódtam vele hogy hihetetlen. Ez így most talán működik. Ha földelem a noti tápját, akkor a winyó kerregését is belehallani meg minden búgást. Akkor szűnik még meg, ha kihúzom a gépből a tápot. Az meg ugye nem megoldás.
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Help! Régebben is kérdeztem ezt, most azonban rájöttem az okára. Hangfalakban zúgás. A sor úgy kezdődik, hogy laptop, denon dn-mc 6000, crossover, végfokok. Hallani a winyó hangját a hangfalakban. Mihejst kihúzom a laptopot a 220-ból, rögtön elhallgat. Ezzel mit lehet kezdeni?
-
CounterBoci
senior tag
Virágot az öltözőbe kérem
-
CounterBoci
senior tag
válasz
mr_ricsi #10412 üzenetére
Más: ha árnyékoló házban vannak, akkor miért van, hogy ha laptopról játszom hallatszik a winyó kerregése a hangfalakban? Rohadtul zavaró. Külső USB-s hangkártyát használok pedig ilyenkor.
Ugyan ez asztali gépen is. Ha keverő+füles kombó van rettentően felerősíti a zajt. -
CounterBoci
senior tag
válasz
sz_abika #10380 üzenetére
Igen.
Mit akarsz rákötni? Alább az USB porton folyó áramerősségekről szóló szösszenet:
"Power
The USB 1.x and 2.0 specifications provide a 5 V supply on a single wire from which connected USB devices may draw power. The specification provides for no more than 5.25 V and no less than 4.75 V (5 V±5%) between the positive and negative bus power lines. For USB 2.0, the voltage supplied by low-powered hub ports is 4.4–5.25 V.[34]
A unit load is defined as 100 mA in USB 2.0, and was raised to 150 mA in USB 3.0. A maximum of 5 unit loads (500 mA) can be drawn from a port in USB 2.0, which was raised to 6 (900 mA) in USB 3.0. There are two types of devices: low-power and high-power. Low-power devices draw at most 1 unit load, with minimum operating voltage of 4.4 V in USB 2.0, and 4 V in USB 3.0. High-power devices draw the maximum number of unit loads supported by the standard. All devices default as low-power but the device's software may request high-power as long as the power is available on the providing bus.[35]
Some devices like high-speed external disk drives may require more than 500 mA of current[36] and therefore cannot be powered from one USB 2.0 port. Such devices usually come with Y-shaped cable that has two USB connectors to be inserted into a computer. With such a cable a device can draw power from two USB ports simultaneously.[37]
A bus-powered hub is initialized at 1 unit load and transitions to maximum unit loads after hub configuration is obtained. Any device connected to the hub will draw 1 unit load regardless of the current draw of devices connected to other ports of the hub (i.e. one device connected on a four-port hub will only draw 1 unit load despite the fact that all unit loads are being supplied to the hub).[35]
A self-powered hub will supply maximum supported unit loads to any device connected to it. An externally-powered hub (battery or DC converter) may supply maximum unit loads to ports. In addition, the VBUS will supply 1 unit load upstream for communication if parts of the Hub are powered down.[35]
In Battery Charging Specification,[38] new powering modes are added to the USB specification. A host or hub Charging Downstream Port can supply a maximum of 1.5 A when communicating at low-bandwidth or full-bandwidth, a maximum of 900 mA when communicating at high-bandwidth, and as much current as the connector will safely handle when no communication is taking place; USB 2.0 standard-A connectors are rated at 1.5 A by default. A Dedicated Charging Port can supply a maximum of 1.8 A of current at 5.25 V. A portable device can draw up to 1.8 A from a Dedicated Charging Port. The Dedicated Charging Port shorts the D+ and D- pins with a resistance of at most 200 Ω. The short disables data transfer, but allows devices to detect the Dedicated Charging Port and allows very simple, high current chargers to be manufactured. The increased current (faster, 9 W charging) will occur once both the host/hub and devices support the new charging specification."
forrás: [link]
-
CounterBoci
senior tag
Lehet én vagyok tudatlan, de egy PC ventilátor hogy tud rövidzárlatot okozni?
Akik szeretnek kísérletezni, barkácsolni, azon pár emberkének hasznos lehet a veszélyek figyelembe vétele mellett. Nekem is van olyan ventim, ami 5V-ról nem indul. 12V-ról elképesztően hangos, pedig azért vettem azt a típust, mert itt fórumon többen ajánlották, hogy milyen halk.
-
CounterBoci
senior tag
Nekem pedig még sosem volt ezzel a bekötési móddal semmi gondom. Se vargáné, se márkás táppal. Több gépben is üzemel, az enyémben is. 5V-tól nagyobb a légszállítás, viszont még szinte ugyan úgy hangtalan. Egyszerű matek, csak nem szabad rövidrezárni véletlenül sem. 12-5=7. Ennyi feszültség esik a kettő között. Ráadásul erről minden venti elindul, 5V-ról már nem mindegyik.
Akinek pedig probléma, hogyan kössön rá akármit is, egyértelmű, hogy ne is fogjon neki.
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Valaki pro segíthetne. Nagy anomália van nálam. k.rva nagy alapzaja van a hangrendszeremnek. Két top + sub, 2000W Stage Line és 600W Castone végfokok, Castone crossover, Behringer keverő. Mindkét erősítőből ugyan az a zaj jön. Mindent kipróbáltam. Mindenféle kábelt, stb. Amit utoljára megfigyeltem, hogy akkor is csinálja, ha se bemenetre, se kimenetre nincs kötve semmi. Akkor kezdtem gyanakodni a túlfeszvédős elosztóra. Általában ott van a rack mellett. Okozhat az ilyet? Vagy mi okoz ilyet? Olyasmi hang mikor el van tekerve a rádió és csak zúg.
Thx
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
SOS-be kellene valaki, aki tud tekercset készíteni. 12dB/oktáv, 6000Hz keresztezési frekvenciára kell hangváltó, abba kell kettő 0,3mH-is tekercs. Eminence PA hangszóró és max. 250W terhelés. Dupla kónuszú a mélyközép, azért 6kHz. Kiszámoltam papíron képletekkel, meg jópár online kalkulátorral, az érték elvileg jó. De hogy ilyen terheléshez milyen átmérőjű huzal, menetszám, stb. azt nem írják le sehol hogy kell kiszámolni, vagy nem egyértelmű.
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Honnan tudom egy hangváltóról megállapítani, hogy hány ohmos hangszórókhoz készült?
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Nálam is hibásan működik a T-Mobile Pulse töltöttség jelzője, képes 70%-ról egy óra múlva kikapcsolni. Rövidíti az aksi élettartamát, ha minden este rádugom a töltőre? Mert erre kelek reggel és elég gáz hogy nem tudom kikapcsol-e reggelre
-
CounterBoci
senior tag
Nekem vannak ilyen motorjaim ha fero02 nem talál. Anno Technic legóhoz használtam őket meghajtásra, kormányozni, daruzni ...
Sőt, egyszer építettem egy nyerges vontatót, amire ha 3kg-os súlyzót ráraktam még ment. Persze ledes lámpákkal, és egy érzékelővel hogy az asztal szélén megálljon. Akinek gyereke van, vagy maga is gyerek
és efféle ambíciói vannak, nagyon pro megoldás régi csörgőórát szétkapni és bármilyen áttétel megoldható vele.
-
CounterBoci
senior tag
-
CounterBoci
senior tag
TDA1517. Táp annyira nem zavar, jó neki a gyári is, igaz kicsit melegszik. Inkább a telefon okozta mizériával van baj. Hiába keresem akárhogy nem találok még csak leírást se hogy miért zavarja. Pl. Castone CPA200-hoz akár milyen közel is rakhatom a telefont, semmi hatással nincs rá. Esetleg az lehet baj, hogy a potit szalagkábellel kivezettem a nyákról? De fémházban az se okozhat problémát elvileg.
-
CounterBoci
senior tag
válasz
jaja1981 #8645 üzenetére
Nem is egyszer próbáltam normális tápra kötni ezeket a kis erősítőket, de mindig búgás lett a vége. Anno meg is találtam az okát, hogy más táppal miért hajlamosak búgni, de már nem emlékszem. Kondit mindig raknak bele, de erre a célra messze nem lesz maximális teljesítményen használva.
Itt most az lenne a lényeg, hogy ha megszólal a telefon ne hallják a szomszédban is. Mert még olyan sz.gép hangfallal nem találkoztam, ami nem érzékeny a mobilokra.
-
CounterBoci
senior tag
Akkor elmondom mire kell. Költségkímélés céljából a digitális végfokom akarom egy ilyen kis sz.gép hangfal erősítőjével meghajtani. Persze az erősítő került a fémdobozba, és árnyékolt kábeleket használtam.
Sokkal olcsóbb mint megépíteni. Max. 2000 forintért van egy előerősítőnk, TDA IC-vel, tápot nem kell építeni, mert benne van az is.
Vagy az számít, hogy rács, vagy csak lemez? -
CounterBoci
senior tag
Külső persze. Próbáltam hogy beraktam tápegység dobozába, de nem segített
Faraday kalitka kilőve, már ha ez annak számított. Magát az elméletet sem nem tudom, hogy mitől van maga a jelenség?
Valami trükk van, mert a liftekből is lehet telefonálni, hiába van lemezzel burkolva.
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Villámkérdés: hogy lehet megszüntetni a pc-s hangszóróknál, hogy ne kezdjenek éktelen nyekergésbe, ha mobiltelefon megcsörren a közelükben?
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Egy kis gyorssegély kellene: van egy Castone CPA 200 erősítőm ami hirtelen leállt egy buliban. Amit én értek hozzá biztosítékok rendben vannak, égésnyom sehol, tápfeszeket kimértem azok rendben vannak. A relé nem húz be, és nem ad áramot a végfokoknak szerintem. Ezt hogy tudom leellenőrizni? Vagy mit nézzek még meg? Jöhet privátban is vagy MSN-en ha valaki tud segíteni
Illetve Egerben ha valaki megnézné az lenne a legjobb, kifizetném.
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Csináltam 7 méteres USB kábelt, egy 5 méteres és egy 2 méteres hosszabbítót dugtam össze, és tökéletesen működik a Canon ip3000 vele. Gondoltam megosztom, mert nálam működik.
-
CounterBoci
senior tag
válasz
gelencser26 #7396 üzenetére
És azt honnan tudod h megszakadt a kábel? Fizikai sérülés van? Eddig egyetlen nem működő töltőt szedtem szét, de abban meg volt égve pár dolog.
-
CounterBoci
senior tag
HI
Csengőt kéne öregeknek felszerelnem, sima hagyományost. 12V-os, hiába mondtam hogy elemről két évig is elmegy, nekik 220-ról kell. Kérdésem mennyi áramot vesz fel egy ilyen csengő, mekkora teljesítményű adapter kell hozzá?
Mer' mittudomén kinek az olcsó kínai dingdong két hétig bírjaúgyhogy nem lehet őket meggyőzni, 220 kell.
-
CounterBoci
senior tag
válasz
Vasinger! #7254 üzenetére
1. nálam asszony gépében mivel nem szempont a tuning, mindent a lap szabályoz. az halk. de szerintem ezt elhanyagolhatjuk
2. silentblade-em nekem is van, az kiesett mivel 12V-ról is 0 a hangja
.
3. két áramkörös kétállású kapcsoló, a ventiket kettesével lehet úgy rákötni hogy vagy sorbakötve 6-6V-on, vagy mindkettő 12V-on menjen.
vagy egyesével 5V vagy 12V, ahoz elég egyáramkörös kapcsoló. párszáz forint.4. mivel a procidnak kivan nyomva a szeme, azt a ventit én nem szabályoznám le. de ha nagyon akarod bízd a lapra, az ingyen van.
5. marad a vga. bios módosítás a venti fordulatokra.
-
CounterBoci
senior tag
Hi!
Ilyen fehér gumiszerű valami kéne, ami az smd-ket fedi a bordán a mag körül:
[link]
(a képet Nyugdíjas albumjából loptam) -
CounterBoci
senior tag
Kellene egy jó hosszú sata kábel, gondoltam összedrótozok kettőt. De rá van írva, hogy mennyi az ellenállása a kábelnek, így inkább kérdezek előtte: működik ha összetoldok két sata kábelt?
-
CounterBoci
senior tag
válasz
MarioAna #7226 üzenetére
Legegyszerűbb a dekopírfűrész, én azzal csináltam. Utána reszelővel szépen ki lehet igazítani. TV dekopír van 3-4k-ért, és még sokmindenre lehet utána használni. (gyengébbek kedvéért TV = Tesco Value
)
Fúrógépbe hiába fogsz vágókorongot, annak kicsi a fordulata hozzá. Olcsó még a levegővel működő csiszoló, de nemhiszem hogy akkor kompresszor is lenne otthon. -
CounterBoci
senior tag
Nem lehet, hogy a tápellátásban van a hiba? Ha nagyon fülelek különböző zajokat is lehet hallani, de mielőtt még írtam volna az ufo magazinnak
rájöttem, hogy a winyó kerregését hallani bele.
-
CounterBoci
senior tag
Tovább kellene fejleszteni a cuccot, mert van egy kis búgása. Erősítővel nem volt, de fülessel + számítógép tápjára kötve van. Nem zavaró nagyon, csak csöndben hallani
Nincs valami egyszerű megoldás búgás ellen? -
CounterBoci
senior tag
Köszönöm Uraim
Videót is csináljak?
Erősítőnél jól működött, ugye ott szerepe is volt, hogy ne legyen túlvezérelve a végfok. Itt már csak csecse, kidobni nem akartam. Vagyis a kivez. jelző csecse, de a gép jelén erősíteni kellett valahogy.
Próbálkoztam már én nyák maratás, erősítő építgetéssel is, de még nem működött egyik sem. Sőt, led-es kivezérlés jelzőnél szétdurrant egy led, az majdnem meg is vakított
Számomra ez a legköltséghatékonyabb.
-
CounterBoci
senior tag
Mivel komolyabb ismereteim nincsenek, így nem tudok high-end előerősítőt csinálni, meg nem is akarok sokat költeni rá. Saját szakterületemen én is maximalista vagyok, elektronikában egyenlőre ennyire futja
Ez már a 2. otthona az áramkörnek, előtte egy szintén általam készített, nevezzük "gány
"-nak előerősítőben működött, mert kevés volt a sz.gép jele az erősítőmnek.
egy-egy diódát alapból kellett a két oldalnak, mert akkor egyhelyben állt a műszer. bekapcsoláskori lökés ellen akkor kipróbálok egy kondit, de akkor nem fog késve reagálni?
-
CounterBoci
senior tag
az ok, hogy nem értek hozzá, de senki se úgy született, hogy mindent tud.
ebből van beépítve a sztereo kivitel: [link]
a hangfalból csak az erősítő része van beépítve. az alaplapi hangkari nem hajtja meg rendesen a sony fülesemet, egyrészt azt hajtja, meg akkor már kötöttem rá egy kivezérlésjelzőt. a kivezérlésjelző előtt van egy dióda, nemtudom milyen, amilyen először a kezembe került.
jól működik, csak bekapcsoláskor kattan egy nagyot a végálláson, elég nagy lökést kap. kipróbálom a kondit.holnap csinálok képeket úgy világosabb lesz.
-
CounterBoci
senior tag
Kérdésem a gurukhoz: Analóg kivezérlésjelzőt építek a gépem elejére. Megvettem a legolcsóbb 1k-s sz.gép hangfalat amit találtam, az hajtja meg, szerencsére 12V kell neki, azzal nincs baj. De bekapcsoláskor kiakad a műszer, kap egy jó nagy "löketet". Tennék rá egy nagyobb kondit az nem lenne ugye káros a tápomnak?
-
CounterBoci
senior tag
Üdv.
Mennyire lehet egy usb kábelt meghosszabbítani? Kb. 15 méterre kellene elvezetni egy webkamerát.
-
CounterBoci
senior tag
Üdv.
Olyan távolságmérő kellene, amivel tudom kútban a vízmélységet mérni
-
CounterBoci
senior tag
hi all
a speaker milyen jelet kap? hány volt pl.
mert idegesít a hangos sípolgatás, ezért lehúztam az alaplapról. de viszont jó lenne látni is néha. arra gondoltam led-et kötök rá, ahhoz viszont tudom kellene ezt. -
CounterBoci
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #5695 üzenetére
van igazságod benne, csak az a baj nem értek hozzá. tápot még tudnék építeni hozzá, de ha nem működne valami oknál fogva nem tudnám mit kezdjek vele. csináltam már tdaxxxx ic-vel előerősítőt, de nem szólalt meg -> kuka. uaa180-al kivezérlésjelzőt, annál szétrobbant az egyik led, majd kiverte a szemem
és ez? [link]
-
CounterBoci
senior tag
az 1-2k-s noname pc hangszórók erősítője milyen általában? gondolok az átviteli tartományra. mert előerősítőnek használnám mosfet végfok elé, és sokkal könnyebb lenne egy ilyenből kiszerelni, mint építeni.
-
CounterBoci
senior tag
hi
[link]
hogy lehet egy sub erősítő kétcsatornás? de még ha az is, nem tudja valaki, hogy lehet-e hídba kötni? abszolút nem találok sehol róla infót. -
CounterBoci
senior tag
hi
hangszórós kérdés: recsegett a dld acoustic 1000w-os mélyem. szétszedtem, kiesztergáltam a légrést nagyobbra. az ok, hogy romlott a hatásfok. de a tekercs kurvára melegszik, mennyivel nő a terheltsége így? az ellenállás ha mozgatom a membránt se esik le, az sem lehet baj.
-
CounterBoci
senior tag
üdv.
makett megvilágítást tervezek.
napelemmel akarom, 2,4V 72mA-es 2k huf, ez két-három sima ledet elbír.
-puffernek alkalmas a tölthető elem akku, vagy kondenzátort használjak?
-úgy emlékszem nem kell napsütés, elég ha világos van, és termel áramot, de nem vagyok már biztos benne? -
CounterBoci
senior tag
hi.
nem éppen it, de elektronikai kérdés.
riasztó rendszert építek, ami úgy néz ki, hogy pir szenzoros mozgásjelzők kapcsolnak egy relét, és az egy szirénát.
ez a mozgásjelző:
[link]
ott van, hogy kimeneti jel 0,5s. ez a reakcióidőt jelenti? mert ha igen akkor ez jó, mert amíg mozgást érzékel behúzva tartja a relét.
de ha a kimenő jel időtartamát jelenti, akkor nem jó a reléhez. -
CounterBoci
senior tag
csak hogy jól gondolkodom-e:
egy normál izzó 50ft, 100w fogyasztással. ugyanez led technológiával 5000ft, 2w fogyasztással.
akkor egységnyi 1kw-ot a normál 10 óra alatt fogyaszt el, a ledes pediglen 500 óra alatt.
az egyszerűség kedvéért legyen 1kw ára 50ft, akkor elvileg a normál izzó 10 óra alatt elfogyaszt 50 ft-ot, a ledes pedig csak 1ft-ot. ez így helyes? -
CounterBoci
senior tag
azért csináltam előerősítőt, mert a sz.gép, dvd, tv jelei túl gyengék voltak neki. kisebb hangerőn csak a bemenő jel torzulást jelzi, a maximum felé közeledve már a kimenő jelre is jelzi, akkor már hallani is.
szerintem még az is lehet, hogy a kis számítógép hangfal erősítőjének (amit átalakítottam előerősítőnek) az átviteli karakterisztikája nem ilyen célra van kitalálva, annak a kis sz.r hangszórónak amit hajt mindegy hogy szól. -
CounterBoci
senior tag
üdv.
miért van az, hogy az előerősítőm kivez. jelzője normális értéket mutat, a középmagas erősítőmnek sincs semmi baja, a suberősítő meg magasabb hangerőn folyton torz bemenő jelet jelez? aktív szűrő kellene elé?
(előerősítő úgy néz ki, hogy egy genius hangfal erősítő egysége bedobozolva, analóg kivezérlés jelzővel, ki- bemenetekkel, stb... 1k-ból megvolt készen az erősítő panel így, míg ha kínlódok vele jóval több) -
CounterBoci
senior tag
hi.
rendeltem luxeon star ledet, minden tiszta, csak az nem, hogy 2x3 csatlakozó van rajta. 3 pozitív és 3 nulla. nem látom, hogy össze vannak-e kötve, vagyis elég-e egy-egy csatlakozóra tápot adni, vagy mindháromra kell.
egy csatlakozóval elég szép fénye van. nem akarom elrontani mert drága volt, valaki nem tudja, hogy kell-e a többire is tápot adni?
csak ajánlani tudom, végre okosan van kialakítva a lencseforma, szépen szórja a fényt, és k.rva erős. papír szerint nem szabad közvetlenül belenézni, mert szemkárosodást okozhat. -
CounterBoci
senior tag
hi
az utp kábelnek van vmi extra tulajdonsága, gondolok itt pl. alacsony ellenállásra, árnyékolás, stb...
mert wlan helyett jobb lenne vezetékes háló itthon, és át kellene menni a plafonon egy fűtéscső mellett, ahol egy barkácsolt vékony erekből összerakott kábel elférne, de a gyáriak nem. lehetséges? -
CounterBoci
senior tag
Ezt most nem értem. Analóg kijelzőm van, ami ugyan az mint egy voltmérő, csak db-es skálával. És úgy kellene beállítanom, hogy az legyen a maximum állás, ami felett a végfok már torzít. Beállíthatnám hallás után is, de az elég kokkerós. Az tény, hogy szakmai hátterem nemsok van, én így gondolom el.
Vagy különböző frekvenciákon ugyan az a feszültség mást jelent egy ilyen műszerben? Elvileg nem, mert egyenirányítva kerül a jel a kijelzőre, különben meg se mozduona.
[Szerkesztve] -
CounterBoci
senior tag
Hi.
Előerősítőt építek, már csak a kivezérlésjelzőt kéne kalibrálnom, namost ahány végfok, annyiféle bemeneti jelszintet írnak. De én anno úgy tanultam ha jól emlékszem, hogy 1V legyen a kivezérlésjelző max. állása. Jól emlékszem? -
CounterBoci
senior tag
Hi.
Valahol láttam, hogy ha nagyfeszültségű távvezetéket valami lehetetlen helyen kéne elvezetni, akkor mikrohullámok útján hidalják át a dolgot. Tud erről valaki valamit? A problémám az, hogy a szobámban van tv, dvd, 2 erősítő, hangfalak, számítógép stb... tehát hatalmas kábeldzsungel van. Ha valamiért szét kell szednem fél napig tart mindent visszakötöznöm. Nem lehetne a hangfalak jeleit továbbítani vezeték nélkül? -
CounterBoci
senior tag
hi.
valaki tudna valami egyszerű távvezérlőt, ami egy szervo motort kapcsolna ki-be, meg irányt váltana? potiforgatáshoz lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robot fűnyírók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore café
- Formula-1
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged