- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt_64
senior tag
i3-4330 TDP = 54w
j5040 TDP = 10w
meg egy ventillátoros táp meg pluszba videókártya...
végigjátszottam és kalkuláltam a lehetőségeket, ez az alaplap nem olcsó, de ha ki akarsz hozni hasonló teljesítmény, akkor más is kerül ennyibe. most új alkatrészekről beszélek.
A szupercsendes htpc sajnos sok pénzbe kerül...DUPLY: ha a huf nem gyengélkedne ..... egyébként ott az elődje a j5005 az kb 43-44 Khuf
gyors kalkuláció alaplap 50 háztáp 20 ram(8GB) 18 = 88Khuf
-
Csokilama
tag
Előre 3,5 vinyo nem fér, előlapot közel se tudod visszapattintani.
3,5 egyedül a tápra és vele szembe az oldalsó tartokeretre fér.(#50017) mpierre
Radi fentre csak kívülről fér. Hátul a vertikális videokartya slotnal be lehet vinni a csövet 14-15mm a lyuk, szóval egy 13mm-es nevetve 16mm neccesen. Inkább a rögzítés a nehezebb, de ha nincs nagyon mozgatja rarakva, esetleg kis 2 oldalas ragasztóval megoldható. -
hoffman_
nagyúr
hm, ez egy egész kellemes tipp, tegnap nem találtam. köszi szépen. az komoly azért, hogy 2006-ban 30 rupajka volt, az szép summa volt érte...
Qkackca:
Silverstone néha el tud ugrani az árakkal csúnyán... azért attól még nagyon szeretjük. az SG13 is egy kellemes ár/érték házikó, illetve készülök akasztani majd egy PI02-t, bár az ár/értékben kevésbé lesz pazar : )
-
mpierre
veterán
Antec Fusion Remote van. Az kb ugyanez, csak van hozzá imon táv + kijelző. Alapból 2 hdd fér bele, de az 5,25 helyére kényelmesen még egy, ha nem melegedősek, akkor ide is kettő, illetve itx lappal még 2 db élére állítva egy plusz keretben.
Illetve a későbbi modelleken van egy plusz 2,5-es hely is ssd-nek.Szerk.: Off inkább, mert ez már mATX.
-
törölt tag
Az embereknek akik eljutottak odáig, hogy (disz)like-oltak a videót csak a 1,5%-ának maradt erről az egészről rossz benyomása, szóval mi, mint ennek a halmaznak lehetséges két(három) eleme nem számítunk annyira ennek a videónak a megítélésében.
Én ezzel az egésszel pont azt emelném ki, hogy ez a trógerség lehet egy tudatos dolog, ha véletlen igazam van és ettől is megy a szekér, akkor ezek igen is komolyan gondolt dolgok, és nem trógeriségből kerülnek oda a képre.(#49778) Speed(R): így van, és akkor még a meleg levegő sem a lábára áramolna. De ha csak maradunk a 40mm-es ventilátoroknál, és a külön csatornázásnál, akkor a cpu-ra 4 a gpu-ra 8db ventilátor légszállítása elég lett volna félgázon tartva. Ez 12db, nem negyven.
Én először azt hittem, hogy csinál egy zárt házat amin belül körbe keringeti a levegőt, aminek a hőleadó felületét a két basszom felületű alu lemez képezi... na azt én is érdekesnek találtam volna. -
DonDennis
senior tag
"meg a riser-es megoldás sem szimpatikus"
Ha berak az ember hátra két 140mm eres kifelé szívó ventit akkor pont jó az a riser és a dual chamber dizájn mivel nem fűti egymást a cpu és a gpu, én mondjuk mindig is riseres gépeket raktam össze nekem bejön, ha nem a tradicionális helyen van, én szebbnek találom.
"én megvettem volna már az M1-et, de nehéz beszerezni, alapból drága és erre még rájön a vám, áfa, szállítás is"
Hát egy ilyen kvázi manufakturális ház mint ami egy m1, vagy dice case sose lesz olcsó, de viszont ha valaki akarja akkor simán meglehet venni, vagy ebayen keresni(ez olaszból jön pl.), na meg M1 már nem is tudom kb. 7 éves ház közbe sok verzioval de ha csak a V5-től számolom akkor is már 3-4 éves termékről beszélünk ennyi idő alatt lehet találni azért jó dealt. Nyilván a kellemetlenségekkel mint a behozatallal járó plusz költség azzal számolni kell, ha hivatalos oldalról veszi az ember de ha ezt nem tudja lenyelni az ember akkor igazából annyira úgy se akarja azt a házat, legalább is nekem ez a véleményem. Vettem anno Radikult distrot amire a vám és áfa kb. a distro árának fele volt, de nem izgatott mert tetszett kellet és brutál minőségű. -
DonDennis
senior tag
Nem rossz és árban azért elég jó, főleg akinek van már mini itx rendszere és csak át kell pakolni a dolgokat.
Viszont azért egy ilyen nagyobb gyártótól mint a Cooler Master azért picit profibb kivitelezést vártam volna. Semmi egyedi nincs a házba ami nem gáz ha jól lopnak, de ha már látott az ember ncase m1-et élőben akkor ez a ház pont annyival nagyobb ami már feltűnő és zavaró tud lenni valamint kamu, de ez a ház úgy se azoknak van akik m1-et akartak venni mert azok valószínűleg már rég megvették. De ennek a háznak a belső kábelrendezés hiánya az valami igazán brutál, tudom sok embert nem zavar mert lecsukja a ház oldalát bekapcsol a ventibe-be nem lóg bele egy kábel se nem cicereg miatta oké zsír megvagyok. De engem szörnyen kiborít ha minden csak így össze vissza van kötegelve és tömködve ide oda.
Én tartom a véleményem ezért is vettem anno NZXT H1-et, hogy aki most szeretett bele az mini itx világba annak az a legjobb alternatíva (minden egy helyen előző hozzászólásaimba kiszámoltam ha semmid nincs egy mini itx házhoz akkor H1-el kb. ingyen kapod a házat), egyedi külső, gyakorlatilag nem látsz kábelt a gépben, jól néz ki és nem tudom ebben még nincs tapasztalatom de asztal hely menedzselés szempontjából a felfelé építkező kis alapterületű ház szerintem sokkal szerencsésebb mint egy alacsonyabb de hosszabb és szélesebb.
Egy biztos nekünk felhasználóknak csak jót tesz ha a nagy gyártók is be szálnak a versenybe. -
Goose-T
veterán
Ferritgyűrű a neve, de az csak az áramhálózaton érkező nagyfrekvenciás zavarokat szűri ki. A levegőben terjedő zavarokat csak a földelt fémház árnyékolja le, ezért nem túl jó ötlet plexiből és fábol házat készíteni. A mobiltelefon különösen nagy energiájú elektromágneses hullámokat kelt, hiszen azoknak el kell érnie a néha több kilométerre lévő bázisállomásig. Ha egy ilyen nagy energiájú impulzus háborítatlanul eléri a számítógépet, akkor ott komoly zavarokat tud okozni, ugyanis áramot indukál az áramkörökben. Ezért tiltják régebbi repülőgépeken a mobiltelefonok használatát, mert azokon még nincs a nagy energiájú elektromágneses hullámok ellen leárnyékolva a rendszer.
Szerk.: most nézem, hogy a reset és power kábelekről írtál, az valóban védhet egy keveset (legalábbis a reset ellen).
-
Pista0001
addikt
Azért ezek nem alternatívái egy NUC-nak, főleg nem egy i3-asnak. Létezik (asztali) Bay-Trail-es NUC is, illetve több gyártónak is vannak mini gépei ezzel a platformmal. Ezek 200€ körül vannak, sok esetben memóriával és némi háttértárral együtt. Valószínűnek tartom, hogy a kb háromszoros árat megérik, ha általános felhasználásra szánja az ember.
-
Aethel
aktív tag
USB2 nem probléma, a dokkoló is csak 2-es. Torrentre úgyis valami öreg vinyó kerülne bele.
Vajon mennyit ehetnek? Nagyon tetszik hogy ennyire kompakt és olcsó
vlevi: Pont az a problémám hogy ha én építem meg, táppal, mindennel együtt a végére majdnem triplája lesz :/ de kétségkívül jobb. Ez a kínai csoda viszont költséghatékony, ami most fontos
sajnos -
imibogyo
veterán
Igazad van. Rosszul és túl erősen fogalmaztam. Nem rossz a hangja, sőt "elég jó". De mivel minden relatív (és én a Gigabyte hangjával állítottam szembe vásárlási mérlegelés szempontjából, amivel szemben szinte mindenben alulmarad (ami mérhető)), így a tesztekben emlegetett "average", "little better, than "good enough" és társait "szarnak" értékeltem az éjszakai agyammal..
Egyik teszt. We would have been truly surprised if the results had shown the I-Plus higher in the charts...
Itt egy másik.
És itt egy harmadik is. In the Z97I Plus we found the audio experience to be a little better than most of the “good enough” systems that are out there. It is still not going to win any awards, but for an SFF board the audio is quite good.....
Too bad it only has a ALC892 soundchip without headphone amp.....Nekem az a tapasztalatom, hogy egy bizonyos minőségű hangrendszer felett már érezhetőek ezek a különbségek egy rosszabb lap és egy jobb között. És nekem nagyon nem ugyanazt sugallják, mint például azok amiket a Gigabyte-ról írtak:
With great on-board audio backed up by by Creative's SoundBlaster X-Fi MB3 Software Suite...
The Killer networking is a nice addition, along with the improved audio features...
That area includes built in rear audio amplifier (600Ohm), Realtek ALC1150 (115dB SNR) 7.1 audio processor and Japanese Nichicon audio capacitors.....(#24518) AxBattler:
Most nincs money venni akármit is. De egyébként folyamatban van: -
Pista0001
addikt
tudtommal minden Inteles alaplapon a külső hangchipet drótozzák be, mert az Intel IGP-ben nincs hangprocesszor. Feltételezem, hogy valójában mindkét drivernek rendben kell lennie, ha HDMI-n hangot szeretnénk. Én egy Intel NUC-t használok, aminek az az érdekessége, hogy nincs benne hangprocesszor, mivel nincs analóg hangkimenete. Az Intel VGA driverbe van beépítve az Intel HDA driver, ami a hangért felel, gyakorlatilag a digitális hangot egy az egyben kiküldi a HDMI-n, aztám ami fogadja, az majd megoldja. Win alatt nincs is vele gond, mert arra ad ki az Intel drivert, de Linuxra csak a közösségi van, azzal meg hol jó, hol nem jó. Többnyire nem jó.
-
sanki85
csendes tag
-
törölt tag
jobb szellőzéshez nagyobb térfogatáram kell keresztül a házon. Ha kiveszed a 92mm-est csak grillsütőt csinálsz belőle.
A gép aljában levő 1 db 120-as ventilátorodnak kellene biztosítani ugyan akkora légszállítást, mint a GPU(beterhelve) +92mm venti igénye. Mivel az input elenyésző és a gpu-n van a legerősebb venti így kb.: a 92mm-eset teljesen lefogja légáramlás szempontjából.Szerintem:
Legalább 2 cm-es lábak kellenének a ház alá. Alján levő venti melletti szabad rácsokat eltakarni, hogy a vga és hátsó szellőző felé lehessen kényszeríteni a levegőt. Az alsó ventit addig tolni, amíg ugyanolyanok/jobbak nem lesznek a hőmérsékletek felrakott oldallappal mint levettel. Ha zavar a perforáción keletkező zaj, akkor azt eltávolítani a venti elöl.UI.: cpu hőtermelését legjobban alul-feszeléssel lehet csökkenteni, ha szerencséd van a cpu-val és a lapod is elég stabil hozzá, akkor 10C°-ot le tudsz faragni vele.
-
törölt tag
Arra voltam kíváncsi mennyire fűt be a felső részt. Köszönöm hogy megnézted!
Lehet hogy kicsivel nagyobb bemeneti levegővel kisebb fordulatszámra gyorsul a GPU ventilátora.(#23502) Mercutio_ :300W körüli, moduláris seasonic-ot én nem ismerek, az x400-at meg nem merem ajánlani, pedig nagyon kedvezőnek tűnik a 110 USD-s ár : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817151097 (bocs de nem működik a link gomb)
-
törölt tag
Beterhelt GPU-val (GPU caps wiever->FUR rendering) mennyire fűti fel a cpu-t és környékét?
Pasztás procit nem nagyon fogsz tudni kergetni ilyen körülmények között, azért nem lehet olyan rossz a 4/4,4-es alapfelállás sem.
(#23486) Mercutio_ : 50%-os kiterhelésnél a legjobb a hátsásfokuk, az az 520-asnál->260W a 620->310W (250 és 300W-os paneltáp ellenfeleként), én nem látom értelmét ezeknél kisebb teljesítményűt venni, dVGA mellé.
-
Jojo5
őstag
Igazából, a beszámítás miatt gondolkodtam el rajta, mert amúgy meg nem vagyok nagy Gamer már, szóval az über erős konfig nem kellene
Valamint az A30-on gondolkodom még, hogy jó döntés-e mert az alap tervem Node 304 lett volna, de mint mondtam a fő cél a hangtalan keveset fogyasztó erős konfig
-
mrbig25
őstag
Jah, igen.
Valahol jól jön a Seasonic G sorozat moduláris csatlakozóinak az elhelyezése (pl. FD Node 304), itt viszont valóban hátrány.
Ha még nincs meg a táp, akkor esetleg elgondolkodhatsz a CoolerMaster VS szérián is. Moduláris, 80plus gold, minőségi Enhance belső és mindössze 14cm mély. -
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
"ezt viszont nem értem, nem látok méretbeli különbésget a sima és a rev A között, mire írtad ezt?"
A kollégának, akinek írtam sima Macho Rev.A hűtője van, ami 162mm magas. Arra írtam, hogy cserélje le egy Macho 120-ra, mert ez csak 150mm magas. Szóval nem Macho 120 és Macho 120 Rev.A-ról volt szó...hanem sima Macho és Macho 120-ról...remélem így már érthető. -
törölt tag
Legalább 35-40CFM levegőre van szüksége a vga-nak terhelt(@85C°) állapotban.
+táp +szellőztető venti légszállítása.
Elég bika venti kell, ami behúzza ezt a mennyiséget azon a perforáción.
A 92mm-es ventit is kergetni kell valamennyire, mert a vga-d a meleg egy részét a bracket mellett engedi el.Készülj fel hogy dolgozni kell a házon, legalább a ventiket akadályozó sűrű szitát ki kell nyesni.
-
anytime
őstag
Parancsolj.
Rosszul irtam feljebb, 22-ig. -
vlevi
nagyúr
"igazából ha nem ultra pici ház, akkor az ssd-t szinte úgy is bárhova be lehet hajítani"
Hát, még akkor is, ha ultrapici a ház, és rendesen nem fér bele. Mert az SSD-ben nincs mozgó alkatrész, nem melegszik, érzéketlen egy csomó külső körülményre, szóval akár himbálódzhat is a ház oldalán.
De már az mSata is elég apró szerintem, a végén olyan pöttöm alkatrészeket fognak gyártani, hogy nem informatikus, hanem órásmester fogja összerakni a gépeketÉn az Asu VivoPC-n lepődtem meg, 190 x 190 x 56,2 mm méretű apróság, de találtak benne helyet 3.5"-s vinyónak.
-
storm4
aktív tag
Aki,ügyes az ügyes ( Mercutio_)
-
HeavyToys
senior tag
Közben itt van nálam egy J1900-as Celeron SOC-val szerelt alaplap.
Aida CPU Queen alatt 18008 Pont. Csak viszonyítás képen: Phenom X4 9500 - 16094 Pont
A10 7850K 19397 Pont. Szerintem ezek nagyon jó értékek. CPU Photowoxx-ben a Core 2 Extreme QX9650-et több mint ezer ponttal (5291-4183) veri.Szóval emiatt írtam csak, hogy szerintem ott a lapossal lehetett valami gond, mert CPU erőben szerintem nagyon jól sikerült ez a SOC, GPU-ban kéne még mellé egy GCN és jó is lenne
Bocsi a késlekedésért, csak most kerültem úgy gép elé, hogy meg tudjam pontosan nézni.
-
shteer
titán
-
Oliverda
titán
Nem, mert sajnos nem létezik olyan félmagas PCIe slotos hangkártya amin van HDMI.
Mondjuk az is egy lehetőség, hogy riserrel kivezetem a kártyát, bár az nem túl elegáns.
viperabácsi: Sehogy, mert nem VGA menne bele.
Duracellm: A CFI nem tetszik, mert túl nagy, a Morex-nél pedig szvsz jobb a Casetronic C292.
A Streacom FC8 Evo baromi jó (lenne), de ugye ott csak LP hely van, pedig simán van olyan magas (magasabb mint a C292), hogy felül elférne benne fektetve egy normál magas kártya.
-
Honkydoo
őstag
Igen, ezen is gondolkodtam. Csak akkor a nas-os programoknak nincs szép webes felülete.
Bár lehet nem is kell.&rew:
Na igen, én a hálózati sebesség csökkenéstől tartok a legjobban. Én is arra jutottam, hogy memóriából sok kell bele.Lehet a router os marad végül, mert azzal meg tudok oldani mindent.
Tudnátok ajánlani egy megbízható linux (lehetőleg debian) alapú router os-t, ami könnyen bővíthető?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Subaru topik
- Windows 7
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest