- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #65922 üzenetére
Pöttömke. Fél liternyi az egész. Kb.
-
mpierre
veterán
Lili októberre hozza a DAN B4-et, gondolom olyasmi megoldással, mint az A4 H2O-t.
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65818 üzenetére
Iróniát kellene itt sejtenem....????
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65788 üzenetére
A VGA általában kap zsugorfóliát, de az se mindig. Matrica az minden vga-mon volt eddig. A használtaknál max a nyoma, vagy elvágva volt még.
-
mpierre
veterán
Minden külön-külön volt csomagolva. (Pl.: B650m pro rs)
Szerk.: A papíranyag az persze nem. Kívülről nincs zsugorfóliázva a doboz. Ilyet még egyik gyártónál se láttam.
Szerk.2: A doboz nem, de a deszkáé igen.. Az X299 Taichi Xe az más tészta. Ott a doboz is le volt ragasztva.
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #65726 üzenetére
Ahogy flashpointer írja. Ez kívánja az fc blokkot.
Picit magasabb vízhőfokkal teljesen vállalható lenne custom vizes itx rendszerbe. Egyedül a plasztikok miatt kell figyelni a vízhőt, hogy ne menjen 60°C fölé. Kb 280W nyélen terhelve mindent. Mondjuk nem futtatnék rajta occt táptesztet.
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65707 üzenetére
Flex?
dugo_: Na pill. Homályos a monitorom az "én ........., ezért...." között. Biztos csak a időleges zavar az erőben.
Még le is pucoltam a moncsit, de nem lett olvashatóbb.
Pista0001: A kor előrehaladtával nem feltétlen változik bármi is.
-
mpierre
veterán
Több, mint jó. [link] A520+3200g+16GB ram szerelt gépet kapott a nagymama. w11 és open office, meg vírusgyalázó paranoidra állítva, azóta nyugi van. (A Thuban 1055t-t megköpködte, hogy lassú.
. Linuxot meg nem akart. Mintha értene a mísql-hez, vagy bármihez is a böngészőn kívül... )
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #65646 üzenetére
Na ez pl talán pont beférne a ddc + flt80-hoz tartó csövek mellé (172mm vs ~170mm
). De a pci-e slotok felőli dudort nem értem. Kb minden alaplapi cucc útban lenne egy zsúfolt mitx deszkán, hogy bekerüljön a kari a helyére.
Az mi lehet, az?
Na, nem mintha gondom lenne az A2000 12GB-tal. Most már akár hangoskodhat is van pót kopter. De hát ez ápgréditisz... 'csába már télleg.
-
mpierre
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #65568 üzenetére
A C7 is egész jó kis hűtő. 120-as ventiadaterrel egy még alapon lévő 8700g-t normális hőfokon tart. Ezek alapján akár lehet 100+W-ra is jó ez a vapor chamber... vga-kon mintha bevált volna...de talán ott van még más vajákolás is.
-
mpierre
veterán
válasz
Oliverda #65536 üzenetére
a másik a Thermal Grizzly.
Szerk.: Off.
-
mpierre
veterán
válasz
Oliverda #65534 üzenetére
Bonyolultabb lett a megoldás, de a Cryorig c7 indokolta és azt nem akartam cserélni. Talán túl makacs vagyok...
- Az asrock a hátlapba rögzíti a leszorítót, amit a C7 miatt dobni kellett.
- Tehát ment a hátlap és a leszorító.
- Lett TG hátlap, meg TR "anti bending" leszorító.Hiba lehetőségek:
- AM5 leszorítót túlhúzod, hogy biztosan fogjon a hátlapban.
- A procihűtőt húzod túl, hogy az is megfelelően rögzüljön a hátlapban.Voilá.
-
mpierre
veterán
válasz
rxmiss #65406 üzenetére
Yepp!
Szerencsére 7 mm-es lépcsőben kellett stack-elnem a fiam gépében. De valamennyi keresgetéssel fix, hogy találni a többi méretlépcsőre is megoldást, akarom mondani modellt.
Külön kedvencem a 3,5-es hdd-khez való stack-elő "csoda". Még 120 kopter fogadására is felkészítették. Megfelelő anyagból nyomtatva, vagy némi segítséggel vibráció pipa, a hűtés dettó. Ez azért itx-nél nem feltétlen értelmezhető a méret miatt. -
mpierre
veterán
Ahova 1db 2,5-es ssd/hdd elfér oda kettő is: [link] (...általában...)
-
mpierre
veterán
válasz
viperabácsi #65362 üzenetére
2011v3 procis topikban megfordult pár fura nevű lap. Ahogy elnéztem nem volt velük eget rengető probléma. Rendeltetésszerűen működtek.
Ezen tapasztalatokból kiindulva nem hiszem, hogy egy ilyen lappal gond lenne. -
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65336 üzenetére
Touché.
-
-
mpierre
veterán
válasz
sasNAXO #65327 üzenetére
Érthető. Az első lépés a nehéz. Aztán az elvezetendő hő mennyisége egy ponton túl nehezen kezelhető csak léghűtéssel.
Az első 0,9 - 1,0kg-os procihűtőnél éreztem azt, hogy eddig és ne tovább. Amúgyí nincs para előre kevert folyadék kell és ha ki is folyik, csak fel kell szárítani és minden mehet tovább. (Évente, 2 évente érdemes folyadékot cserélni.) -
mpierre
veterán
válasz
viperabácsi #65271 üzenetére
IS 55 nem játszik? Az pár hete volt honi boltokban.
-
mpierre
veterán
válasz
echterion #65268 üzenetére
3×120 slim visz a hátán egy 5700x + 6600xt-t egy spc60-nal keringetve. Játék alatt, nyáron, tetőtérben benéz a 42-45°C vízhőfok.
A proci 65W (kb), mint nálad, de a vga 20W-tal kevesebbet kér delejből (160 vs 180). Az a 45 mm vtg 2×120 kb ott lesz (ha épp nem jobb minimálisan), mint a 30 mm vtg 3×120-as. Az a plusz 20W max terhelés, játék alatt lesz érdekes...
Szerk: A D5-t nem tekintve, mert az kikergeti a vizet a rendszerből. Legalább áramlás lesz, az kb hozhat 1-2-3°C-t vízhőben. -
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #65164 üzenetére
TPU is lehozta... Majd jönnek az ES "kiszivárgott" tesztek.
-
mpierre
veterán
válasz
flashpointer #65131 üzenetére
Ha a TRUE-hoz kapott 120-as ventiből indulok ki, akkor sokáig. Még ma is működik, egy Prolimatech Meghalems-n.
-
mpierre
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #65107 üzenetére
Simán lehet... Ez bármelyik aftermarket megoldással előfordulhat.
-
mpierre
veterán
válasz
Paxker315 #65098 üzenetére
Ennél is ügyesen oldották meg a SAM rögzítését.
Spórolósan. Tehát minden olyan hűtő felejtős, ami M4-es menettel rendelkezik és kell hozzá a hátlap is. Valami egzotikus UNC-s menetű jöhet csak szóba.
Vaaagy:
A Thermal Grizzly gondolt arra, ha véletlen nem a backplatebe rögzülhetnek a SAM csavarjai: [link]
Sőt tovább gondolták a dolgot és van M4 menetes backplate is: [link] ha véletlen M4 menetes a hűtő rögzítése. -
-
mpierre
veterán
válasz
hegegabi80 #65006 üzenetére
El kellene bírnia vele. Gold sf450 visz 6600xt + 5700x + custom víz + 3 hdd + rakat usb biz-b@sz gépet.
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #64937 üzenetére
A headset nagymamának meg nem hiányzik. Vanik kis Filipsz őőőőősrégi hangoskodó, az elég neki.
Na de az alaplapi tálca kivágásában az alaplap mögött pont elfért az eps 8 pin toldó csatija és minimális színkavalkáddal megoldódott a rövid kábel esete. Remélem azért a 2 db szürkés noctua még el fog férni a plafonon.
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #64932 üzenetére
Corsair-esen lapos. Mert a BeQuiet 450 W-os ilyen kábellel van szerelve a 24 pin kivételével. Egyelőre pont az Akyga jön, mert nincs lapos. Nagymama meg éppen már nem tud várni...
Pista0001: Nem jön be.
Mindössze az Ophion 7L alaplapi tálcája megett nincs épp túl sok hely. Tán fél canti.
Ehhez már kell a lapos kábelezés.
Szerk.: Ja! És pont ott található az Asrock a520m itx/ac-n a 8 pin eps, ahol a táp 230 V-os kábele kívánkozik éppen rögzülni. Tehát még az is helyet vesz el. (Kép bal felső sarka körül.)
-
mpierre
veterán
Ez az Ophion 7L némileg az őrületbe kerget, de ebben benne van a fix kábelezésű táp is. Ja és tojok a színekre.
Kb.
Amúgy hol kapható lapos kábeles EPS 8pin hosszabbító? Kis hazánkban találkozott már valaki ilyennel? Sima (sárga-fekete átlátszó dugaszos), harisnyázott (fekete dugaszos) van. -
mpierre
veterán
válasz
TurboK0 #64895 üzenetére
Itx. Ez asztalon lesz, mint a pink gépecske, nem az asztal alatt. Árdzsibí nem lesz, így megnézem, hogy mutat a Bequiet sfx power 3-mal az Ophion 7l.
De már kialakult a dizájn, már csak be kell szerezgetni szép lassan.
Amúgy HA-ról én is pukkantottam már corsair sfx 450-et. Eddig vagy 2-3-at. Sőt a htpc-be is HA-s táp lakik.
-
-
-
mpierre
veterán
Tényleg se égen, se földön nem kapni értelmes áron fehér - vagy ez olyan nagy elvárás
- SFX tápot? A végén fóliázok egy feketét, fehérre, vagy szürkére.
-
mpierre
veterán
Na kivágtam az A380-at és be is került az RTX A2000 12GB. Hogy ez milyen pöttöm egy kari. De legalább 30-38% (tovább még nem tudtam hergelni még szőrősfánkkal sem) között csendes a blower hűtés.
ECC-t érdemes bekapcsolni rajta? Böngészős gép, nem játékra termett.
-
mpierre
veterán
válasz
Black&White #64456 üzenetére
Milyen hőfokon megy a 7840HS?
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #64445 üzenetére
Tiszta sor, de a ház beszerzése előtt már megvolt az x53.
Nem cseréltem le végül.
-
mpierre
veterán
válasz
Black&White #64442 üzenetére
Pár infó, ha még nem futottál bele: [link]
A TR AXP90-X53 + 120-as 3d nyomtatott felfogató + 25 mm vtg kopter ~65-66mm-re jön ki. Én már a fennmaradó 5-6mm miatt is aggódtam. A fentiekben linkeltből látszik, hogy nem reménytelen az a 5-6mm, de lehetne jobb is. Azért az AXP90-X53 ennél potensebb hűtő.
Az az alulap mit keres ott? Beforrasztott a proci?
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #64355 üzenetére
"Nem ezt a homokfutót keresik...."
Biztos, hogy akarsz te ilyesmit otthonra?
-
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #64128 üzenetére
Ez így van.
-
mpierre
veterán
válasz
sff-cucc #64120 üzenetére
Vga-ként - már ha nincs játékra való igény - megfelelő, de azért vannak gondjai a sztorinak. Gyaníthatóan driver, bár voltak olyan olvasmányaim is, ahol a hardveres megvalósítás - gyártótól függően - szenved problémáktól. Már ha igény a 10 bit és két gép van kötve a monitorra kvm switch nélkül, mint nálam. [link]
Pista0001: A TPU-nál található vga sorrendet szerint az RX 6400 alatt teljesít, de van benne AV1.
-
mpierre
veterán
válasz
sasNAXO #64066 üzenetére
Igen, ez így tetszetős. Szerintem jó lett. Valami vékony gumilapot ráragasztani rá (öntapadós létezik?) és zéró vibrációt ad át az asztalnak és ha belebököd a pendrive-t akkor sem tolod el a gépet. Ilyet keresek most az A4H2O talpaira. Az öntapadós 0,8-as filclap nem nyert.
-
mpierre
veterán
válasz
sasNAXO #64061 üzenetére
A második verzió - ha mondhatom úgy - esztétikailag jobbnak tűnik.
A szögletesség alatt a kúpos megoldást és a határozottabb éleket értem. Ez a kb 15-30° közötti megközelítés is marad a szögletesség jegyében. Szerintem.
Határozottan tetszik ez a ház.
Így most akkor a vezérhangyám őrlődhet, hogy NCase legyen, vagy az A4H2O kapjon az elejére egy egyedi pumpa-res combót, amibe beugrik egy D5. Máris értelmesebb méretű (nem csak 170mm-ig) vga is befér a házba.
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #64059 üzenetére
Ja hogy a két lik, akkor a belülről érkező csavar furata akar lenni? (Ez a "furat" szó a 3D nyomtatás esetén olyan esetlen megfogalmazás...) Aha. Akkor sarkot kéne lecsapni. Elég szögletes a kialakítása, így talán valami olyan megközelítést keresnék, ami marad a "szögletesség" bűvkörében.
De a negyed körcikk is kialakítható úgy, hogy pofás legyen a végeredmény és akkor a belső oldalon sem kell bűvészkedni, ellensúlyozandó a kivágást.
Szerk.: Ezeket az anyagokat nem ismerem annyira. Pedig már csináltattam pár dolgot én is... Inkább a nyomatot készítőre bízom, miután leírom, hogy mire is kellene.
-
mpierre
veterán
Elkészült a mitx barát, halk hűtésű - itt még passzív
- Arc A380 @ Zalman vf900. [link]
Azóta rájöttem, hogy nem sikerült megfelelően eltalálni a 4 pines csatit, így passzívban vitte a vga a vf900. Azóta ez a hiba orvosolódott. Idle 31°C gpu és 36°C vram fut, szalad.
-
mpierre
veterán
válasz
FireKeeper #63848 üzenetére
Teljesen jogos.
De már mégis, az igazi gémer nem adja alább.
Hanok: Valóban, az sokat javított ezen a kérdésen és már 5800X3D se volt erőtlen ezen a téren. De vga még mindig marad, mint kérdés. Egyre többet puszilnak be delejből, hogy meglegyen az eye candy.
rxmiss: Biztos voltam benne, hogy lehet valamit varázsolni ezen a téren is. De ehhez nem értek. Nekem ez nem plug&play.
-
mpierre
veterán
válasz
FireKeeper #63842 üzenetére
Gémer mini gép. Ez még mindig nehezen összeegyeztethető. Ahhoz kell bivaly proci + b@szó vga. A'meg sok elvezetendő hővel jár....
-
mpierre
veterán
A sata szerintem is érthető elvárás. Egy 4 terrás m2 nem épp olcsó mulatság. Ugyanakkor az is tény, hogy itx gépbe max egy db 2,5-es 1 terrás kerül nálam, ha nem melóra van a gép.
Azért a gép mögött turkálni, mire találok egy usb-c dugaszt... Vagy lehet usb hub-ot rakni az asztalra.
Minden azon múlik, hogy kinek, mi a fontos. -
mpierre
veterán
válasz
Vigneau #63808 üzenetére
Nem is tudtam, hogy a TR csinál kis ventiekt is. Mondjuk sose néztem rá...
Emiatt csak a Noiseblocker BlackSilentPro 60mm (PR-2)-höz volt szerencsém. Csak 3 pines van belőle, de 5V körülről indul a forgás.
Szerk.: Ha van még plusz 8 mm hely: Thermalright Assassin King 90 A Silver Soul 110-t még sose láttam idehaza.
-
mpierre
veterán
válasz
sasNAXO #63793 üzenetére
Pedig mekkora királyság az a kilógó megoldás. A nagy gépnél ezzel nyertem helyet a radi mögé rakott tartály+pump kombónak, meg a hdd-knek és a teljes táp kábeleinek.
Amikor az Xpenology lakott ilyen házban, akkor is jó volt, mert a matx táp jobban elfért és a passzív proci kapott levegőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Revolut
- Hálózati / IP kamera
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest