- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
válasz
flashpointer #65627 üzenetére
Igen, az a hűtés egy rossz vicc. Hatékonyabb lett volna, ha a kis nyamvadt venti helyett tisztességesen lamellálják azt az alumíniumdarabot.
Közben rendeltem egy másik passzív hűtőt. Jövő héten kiderül, hogy fel tudom-e szerelni.
-
Oliverda
titán
válasz
viperabácsi #65584 üzenetére
X870I. Micsodát nem listáz?
-
Oliverda
titán
válasz
TurboK0 #65578 üzenetére
Lehetne még sorolni, hogy melyik herélt vagy részben frissített chipből nem adtak ki desktop tokozásút. Elég világosan látható, hogy milyen stratégia mentén dolgoznak: mindegyik Zen iterációval megjelent egy széria.
“A Medusa Point még nagyon messze van.”
A következő, innen az országból is látható napfogyatkozás pedig még sokkal messzebb. -
Oliverda
titán
válasz
HUN_Sector #65570 üzenetére
Szerintem mindkettő az, csak az egyik festett.
-
Oliverda
titán
válasz
HUN_Sector #65554 üzenetére
AMD-s G proci mellé Intel VGA? Blaszfémia!
Én épp azért vettem IGP-s procit, mert kiszolgálja az igényeket. És mivel ezen a lapon már van USB4, lehet rá külső GPU-t dugni, ha éppen valamikor szükség lenne rá. A Half Life RTX miatt még az is lehet, hogy ideiglenesen meglépem valamikor.
-
Oliverda
titán
válasz
flashpointer #65540 üzenetére
Kb. 23-24mm, ennél pontosabbat nem tudok most mérni.
-
Oliverda
titán
válasz
viperabácsi #65542 üzenetére
Miért lenne? A Strix Point és a Medusa Point is DDR5 (lesz), így semmilyen technikai akadálya nem lenne a kompatibilitásnak. A Strix Halo-hoz LPDDR5X kell, amiből nem létezik modulos verzió, csak forrasztott.
flashpointer: Megnézem, ha otthon leszek.
-
Oliverda
titán
válasz
flashpointer #65538 üzenetére
Már amennyiben a gyári, kis nyamvadt zajgenerátorral megspékelt alukocka lecserélése annak számít. Az a vicc, hogy még rendesen lamellázva sincs a mini ventilátor alatt.
mpierre: Ahh, pedig Conductonaut Extreme-mel kentem újra a kupak alatt a procit.
-
Oliverda
titán
válasz
mpierre #65535 üzenetére
A Gigabyte is a hátlapba rögzíti, emiatt pedig nekem is mókolni kellett kicsit, de úgy fest, sikerült megoldani még viszonylag egyszerűen a gyárival. A TR gondolom, a Thermalright. A TG hátlap melyik/milyen?
Én rendesen meghúztam a leszorítót és a hűtőblokk kissé modolt rögzítőjét is, és eddig úgy fest, működik, bár ez még leginkább a BIOS-t jelenti. Nálad pontosan mi volt a probléma? Nem bootolt?
-
Oliverda
titán
Nem belépő a klubba, mert már lassan 8 éve benne vagyok, szépen csendben.
-
Oliverda
titán
válasz
gordonfreemN #51365 üzenetére
Erről a képről nehéz kivenni, de szerintem ezen is a négyes van, csak nem látszanak az első hely furatai.
Szerintem jól megcsináltad, illetve örülök, hogy jó helyre került a ház.
-
Oliverda
titán
válasz
gordonfreemN #51362 üzenetére
Anno én is kb. ilyesmire gondoltam, de szakember híján végül elmaradt az átalakítás. Lehetett volna annyi eszük a tajvani tervezőknek, hogy négy helyett három meghajtósra tervezik azt a keretet.
-
Oliverda
titán
AM4 Thin Mini-ITX lap Renoir támogatással, de Európába sajnos nem jön, legalábbis hivatalosan.
-
Oliverda
titán
válasz
AxBattler #49531 üzenetére
Most már megvárom az Akasa Maxwell Prót. Annyira eszeveszetten azért nem sürgős.
-
-
Oliverda
titán
válasz
Tibiajax #49501 üzenetére
Ha bezárod a bordát a házba, akkor biztosan. Ezért kell az ilyeneket passzív házzal összerakni. A Streacom FC8 Alpha 100%-os terhelés mellett 79 fokon tud tartani egy 65 wattos procit.
-
Oliverda
titán
válasz
#16939776 #49496 üzenetére
Nem volt alatta más, csak egy kevés por a lamellák között. Legutóbb novemberben takarítottam. A beteg zörgése alapján nem mondnám meg, hogy folyadékcsapágyas.
AxBattler: Nem gondolnám, hogy ebbe a környezetbe valami ipari ventilátor kellene. Passzív borda helyett pedig inkább passzív házban gondolkozom. A napokban meglebegtetett Akasa Maxwell Pro épp jó lehet, bár egy fotón kívül más infó még nincs róla.
Seep: Köszi, írok majd nekik.
-
Oliverda
titán
A picsába is, avagy miért fogok visszaállni a full passzív konfigra minél hamarabb. Szinte napra pontosan 3 évet bírt ki az NF-A9x14 napi átlag 9-10 órás üzemmel nagyjából félgázon. Kiábrándító.
-
Oliverda
titán
Gigabyte B550I AORUS Pro AX Review
The Gigabyte B550I AORUS Pro AX is available for US$179.99.
Némileg barátságosabb ár hasonló feature setért. -
Oliverda
titán
válasz
flashpointer #49117 üzenetére
A többi modellen szerencsére nincs. Az MSI-t amúgy is érdemes kerülni szvsz.
-
Oliverda
titán
válasz
#16939776 #49108 üzenetére
AMD-nél tudtommal nem lehet leszabályozni a turbó fogyasztási keretét, csak az alap TDP-t, de nem is nyúlnék majd hozzá, ha a hűtés bírja. Az pedig nem akkora tragédia, hogy nehéz a külső táp. Nem fogom hetente magammal cipelni, illetve az a 800 gramm sem annyira vészes, hogy nagy ritkán ne lehessen elmozdítani.
Az &rew által javasolt belső AC-DC-t pedig inkább kerülném, hogy a táp disszipációjából minél kevesebb "ürüljön" a házba.
-
Oliverda
titán
válasz
#25954560 #49102 üzenetére
65 wattos proci lesz a konfigban, viszont turbóval ezek már a többszörösét is simán bekajálják 10-30 másodperc erejéig. Plusz két SSD, memória, apróságok. Inkább biztosra mennék, ezért gondolkozok 200 watt körüli tápban.
Azokra a 150-es slim tápokra viszont ránézek, ha linkelsz vagy mondasz pontos típusszámot.
-
Oliverda
titán
A 200-as HDPLEX-nél van most jobb nano/pico PSU a piacon?
-
Oliverda
titán
ID-COOLING Releases IS-47K 47mm Low Profile CPU Cooler
A képek és a specifikációk alapján szimpatikus. -
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
válasz
flashpointer #45809 üzenetére
Akkor keress rá az Aliexpressen, oda mutat a link.
-
Oliverda
titán
Ha valakit érdekel, az IS-30 cooler rendelhető innen.
-
Oliverda
titán
ID Cooling Unveils IS-30 Low-Profile 30-mm Cooler for 100 Watt CPUs
Elég hangos lehet egy 100 wattos procival...
-
Oliverda
titán
Ígéretesnek tűnik.
-
Oliverda
titán
válasz
Archttila #39771 üzenetére
"and will hopefully support existing motherboards through BIOS updates"
A Haswell-Broadwell váltásnál sem volt foglalatcsere, mégsem mentek a régi lapokban a Broadwellek, mert az Intel chipsethez kötötte a BIOS-támogatást, hogy minden új proci mellé el tudjunk még adni egy PCH-t is.
-
Oliverda
titán
válasz
kisza25 #39589 üzenetére
Az (ITX-es) integráltak többségénél szerintem jobb, de a legnagyobb előnye az amire utaltam: nem többé kell szívni alaplapcserénél a hangkártyával.
Amúgy én Thinkpadhez vettem egyet, mert azon ugye luxus a digitális kimenet. Fél év alatt semmit gond nem volt vele. Kollégám a zajos alaplapi analóg hang miatt vett ugyanilyen, azt mondja fejhallgatóval ég és föld a különbség.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
Látott már valaki ilyen (vagy hasonló) M.2 -> PCIe x1 adapter olcsóbban? ~40 dodó plusz szállítás kicsit elszállt ár egy ilyen egyszerű passzív cuccért.
-
Oliverda
titán
válasz
AxBattler #37336 üzenetére
Ez alapján mennie kell, de majd kipróbálom, ha odakerülök.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged