- Google Pixel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Megpróbálhatod. Kérdés hány kiló vagy? Én a 100 kilómmal nem próbáltam meg ezt a manővert. Sokat gondolkodtam én is az újravásárláson, de végül áttértem ATX vonalra. Mondjuk itt is passzív maradt a konfig. Hamarosan pedig jön egy passzív 750Ti is.
Szóval itt az ITX topikban már csak amolyan visszajáró lélek vagyok.
(#30397) canniball: így van. És tényleg az a legjobb az egészben, hogy mechanikus. Nagyon jó rajta gépelni, játszani. Bár mióta megszületett a gyerek (és pár hónap múlva a következő is), azóta szerintem két Mahjong körön kívül nem játszottam semmit sem.
-
imibogyo
veterán
Nagyon masszívak hála fix, egybecsavarozott konstrukciónak. Az egyik leghalkabb házam volt, egészen addig amíg át nem tértem teljesen passzív gépekre. Bár nekem csak az U2-vel van tapasztalatom, de a többiről is ezt olvastam.
-
TibChee
tag
FreeNAS + XBMC futna rajta. Legakábbis egyelőre ezek tűnnek a céljaimnak (NAS + HTPC) megfelelőnek.
Lassan időszerű lesz a mostani vasat lecserélni, így lényegében lesz egy "felesleges" i5-3570K-m, meg 2x 8 GB DDR3-as RAM-om (illetve egy ASRock z77-Extreme4 alaplap, de valami kompakt gépet szánnék a fenti célokra), amik bőven elegendőek lennének, csak egy alaplap kellene. Amit kinéztem házat, abba mini-ITX megy csak bele.
Különösebb extrák nem kellenek, csak a szokásos (LAN, hangkártya - optikai kimenet nem lenne rossz, de nélküle is jó -, DVI/HDMI kimenet).
Erre mit ajánlanál? Mondjuk ahogy én nézegettem, eleve nincs már nagy választék az LGA-1155-ös ITX lapok között...
-
tooomas
csendes tag
A jelenlegi hangkártyám a mai csodabogarakkal ellentétben hardware jószág mind effektek mind midi terén.
A nem teljes daw részét igazándiból nem értem .
Nem csak ableton és fruit vagy sonar létezik.
Persze ezek jók meg minden de nem élő zenélésre .
Nekem nem ennyire giccses és nem ennyire zabagép szoftvereim vannak , ezek inkább studiószoftverek.
A szoftverek futtatásához nem is annyira kell gép hanem egy jóminőségű vsti behívásakor és azzal való játék közbeni terhelődések miatt kell egy erősebb cucc ami nem akar összeroskadni tőle.
Értsd : midi kiséret kiszerkesztve megy a szekvenszerből plussz a szóló hangszerekből esetleg kettő vagy három behívatva és ezek váltogatva úgy hogy közben a gép terhelődik az asio protokol miatt hogy ne legyen késés.
Jelenleg az atommal már a második hangszer behívásakor kezd érezhető lenni a proci vége és ha túlfeszítem a húrt nála akkor recsegve lehal az egész. -
TibChee
tag
Igen, mindenképpen mini-ITX kellene. A használttól sem zárkózom el.
És mennyiért lenne lehetséges?
A célom egy NAS/HTPC gép építése lenne.
Másik opció szerintem egy olcsó AM1-es konfig lenne, mondjuk egy ASRock AM1B-ITX + Athlon 5150 kevesebb, mint 20k újonnan. Mondjuk a proci az lényegesen gyengébb, viszont jólval kevesebbet is fogyaszt, ami 7/24-es üzemben nem egy hátrány.
Kérdés, hogy egy FreeNAS + XBMC kombóhoz mit szólna? -
hszilard666
veterán
Volt itthon NAS om, 5HDD vel, 0-24 ben ment egy bitfenix prodigyben, nem volt hangos, szerettem, csak eladtam a benne lévő cuccokat, már csak a HDD-k és a ház van meg. Vagyis csak a ház már nem a legjobb állapotban, át van moddolva MATX re, szóval ezt már bacchatom. De el is hesegettem az ITX es gondolatokat, mert z77 es itx lapok elég ritkák már, meg ha vannak akkor a VRM sem valami bika rajtuk, és ITX ben nem lehet annyira tunongolni főleg egy LP coolerrel.
Szóval raven helyett xigmatek aquila lesz, külső phobya 1080 nal és az össze sHDD vel, aztán 3x akkora mint a raven és ezt is fel tudom majd pattintani az asztalra.SSD-n a rendszer van, (60giga kingston) a nagyobb SSD-k a melós gépemben vannak, abba sajnos kell, azt nem fogom kiműteni
-
janos666
nagyúr
4.2.3-gentoo és btrfs-progs v4.2
Biztos nem Btrfs gikszer, mert a scrub után elindítottam SmartMonTools-al egy offline/long öntesztet és az is elakadt olvasási hibával, ebbe pedig még a kernel sem bakizhat bele, mert a HDD saját vezérlője végzi az öntesztet. Vagyis szinte biztos, hogy a HDD a bibis. Még esetleg talán a táp, vagy tápkábel/csatlakozó lehetne, de nem olyan hibának tűnik (egyértelmű lesz, ha még egyszer lefuttatom az öntesztet és pont ugyan annál a szektornál száll el). -
törölt tag
Ha van lehetőség telerakni a memóriát és leállítani a hdd-t, amíg le nem jártak a betárolt számok, akkor szabad, de ha folyamatosan pörög, a nem erre való "noti" hdd, akkor nem vagyunk előrébb.
Volt egy kamera képeket felvevő rendszer, amibe egy asztali 3,5"-os hdd-t tettek és 24 órában ment, hűtéssel nem volt gond, de a lemez motor csapágyazása olyan szinten kikopott hogy kotyogott a lemez 3 év után.
-
gigollo
tag
köszi a válaszokat!
Attól féltem, hogy ha rádugom a pumpát case fanra ahogy ajánlják, maxon fogja pörgetni az alaplap, és hangos lesz. De közben rájöttem hogy biosba betudom szabályozni. A ventit ráteszem a CPU ra amit magától szabályoz az alaplap. Ha mégsem lehetne leszabályozni biosba a case fanra dugott pumpát, veszek egy ventillátor szabályzót ráteszem, és letekerem a feszt.Ezt sikerült most kimatekolni
-
törölt tag
"valami noti hdd-t írt... aztnem ilyen terhelésre tervezték pl "minden baja lesz" az OS-nek ha a lejátszó 10-másodpercenként olvasna róla, de 8sec-enként kirakja a parkolóvillára a fejet.
Másrészt egy ilyen berendezésnek vendéglátós körökben csak útban van, bárhova rakhatod. Nincs becsülete, se nem takarítják se nem vigyáznak hogy ne vágják neki a rekeszt stb.Megelőztek
-
kisza25
félisten
60eFt vs 100eFt szerinted
amúgy végül ez lesz, ha már egyszer belefér a mini-itx kuckómba -
tlac
nagyúr
hát nem fáznak az biztos
külön a procit vagy a gpu-t terhelve ok
ha mindkettő használva van, akkor eléggé fel tud melegedni a ház teteje hátulja, de még épp ez is elmegy, ilyenkor inkább a vinyót szoktam félteni, mert az nem kap semmi friss levegőt és a forróság odáig is eljut -
burny
aktív tag
Ha már víz akkor ne felejtsük el: EVGA Hadron Hydro
És a hozzá készített vízhűtő szett -
Goose-T
veterán
-
VitaD5
tag
Mert szeretek tervezni, de inkább motivációs gyakorlatnak nevezném: Ha valamiért küzdhetek, akkor még a legnagyobb
talp paraszt Tesco főnökprobléma se jelenthet akadályt. És az, hogy nem ismerem a 2 év múlva kinéző magyar piacot, bátorság.(#22815) Pista0001: Na látod, sokat kell még tanulnom.
A DAC eszembe se jutott, pedig mennyire praktikus! Ez esetben rászálok a fentebb ajánlott MSI Z87I-re.
-
Ez elég jó megoldásnak tűnik, főleg amit a #6-os hozzászóló dobott be:
"I snipped the end off one of the extension leads, and also snipped the 2 pin header off the stock fan. I then used a terminal block to join the two leads together and voila.. the blacksilent pro now has a two pin header connection. The actual fan is untouched so can be used as a standard PWM fan in the future if required, only the extension lead was modified."
Tetszett, ahogyan az összekötést megoldotta egy sima csokival!(#22657) shteer
Ha nekem sikerülne jó áron beszereznem egy ilyen darabot, tuti megpróbálkoznék a fenti eljárással, kerül amibe kerül - nagyon tuti kis táp ez a Silverstone!Legközelebb meg vegyél 4k-ért egy sfx FSP-t jaja1981-től!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hosszabb távra, igen. Párom gépe lenne. Rájött, hogy túl nagy a LianLi ház
110-es jól néz ki, de full silver kéne belőle. Még a végén gyártatok egyet aluból. Nem nagy cucc, kell bele 4 csavarnak hely, egy szellőzőrács és egy kapcsoló az elejére.
cain69: Nem
, de minek legyen akkora ház, ha nem lesz benne VGA és HDD. Van a hálózaton egy 8TB-os NAS.
-
Stehe
aktív tag
Köszi!
A konfigot akkor belőttem, a házon viszont még gondolkodom... Thermaltake element házzal van valakinek tapasztalat? Pl. táp hangossága, minőségére gondolok... Ez PFC-s táp lehet? Ill. hasonló méretkategóriában (1 dvd író, 1 3,5"-os vinyó, 1ssd beférjen) van "ajánlott" vétel?
Ill. ITX-es alaplapoknál látom, hogy néhány esetben van egy PS-2es castlakozó az alaplap hátulján, melynek fele zöld, másik fele lila színű. Ez arra van, hogy van Egeret v. billentyűzetet köthetek rá, de mindkettőt nem?
-
Stehe
aktív tag
Köszi a választ!
Akkor a Dvd író + pata vinyó + ssd mellé simán befér a proci gyári hűtője? A ház 200Wos tápegysége el fogja bírni nyáron, max terhelés mellett is? Mert igaz nincs benne erős VGA, de nekem a 200W gyengécskének tűnik... Ill. ház terén van jobb, esetleg kisebb bevált termék?
-
viperabácsi
addikt
akkor inkább ez a lap legyen?
A másik kérdésre mit gondolsz?
-
MontyCrew
senior tag
tudom persze, nem kevés áramot vesz fel és ezt a kis méret miatt nagyon nehéz vagy lehetelten megoldani. Bár lehetne 1-2 fullos lap, csak vízhűtésre és akkor máris baba lenne
De nem bánkódom, utóbbi időben eléggé nagy lett a választék. Már nem is tuningolok így egy nonk ivy i5 is simán elég, vgara meg pár mhzt kötelező ráhúzni
Most azon töröm a fejem, hogy rakjak e a prodigy házba egy kis egyedi vízhűtést, pár alkatrészem lenne is hozzá a dobozaimban... Alacsony fogyi miatt nem is kellenének akkora brutális nagy hőleadók így hzon belül szépen meg lehetne oldani. Csak a tápom kábeleit lehetne vlahogy eldugni, mert egy nem modus CX 430 V2 teszi szolgálatát nálam. Régen modnjuk minél nagyobb tápokra hajtottam, most meg épp az ellenkezője az egész. Nagyon sok hardvert kipróbáltam és midnig egy baromi régi csúnya gépházba volt beszórva, aztán jött, hogy kicsit csinosítgassunk és eljutottam oda, hogy a hardver nem érdekel, legyen egy kis középkategória, de a gép az nézzen ki valahogy
Itx meg a kihívás miatt, de nem bántam meg, jó móka
Jah és sorry, nem tudom, hogy jön ez a 2011 hez
-
sb
veterán
Igen, erősebb cpu-ban az Intel, de az IGP meg gyengébb. És a net is tele flasshel, egyebekkel...
Plussz netezni a cpu sem kell annyira, ez a -10-15% sem érezhető.Egyébként valóban nagyon határeset a két konfig. Nem tudatos volt a csere, csak jó áron jutottam az AMD-hez... utána pedig 1-2 apróság is efelé hajtotta a dolgot, amit leírtam. Ol. a ventivezérlés hiánya az Intelen, hogy a Ninja nem fért rá az Intelre, AMD-n van USB3, ár, stb...
Szóval sok kis apróság döntött az amúgy majdnem ugyanolyan konfigok között.
Eladó az Intel konfig, de őszintén szólva nehezen adom.Az is egy nagyon használható kis low-budget gép volt. Egy G2120-szal pl. még lentebb menne a fogyasztás, talán abban is kicsit jobb az IGP és 15-20%-kal gyengébb a cpu.
Egyébként a fogyasztás így alakul:
i3 (stock): idle 23W, MPC-HC (DXVA): 30W, Prime 59W
a6 (uv): idle 24W, MPC-HC (DXVA): 31W, Prime 63W -
Mattanyahu
tag
amikkel én játszom, arra bőven jó
a catia meg egy tíz éves vason is szépen elfut
a vicc az, hogy kezdem nagynak érezni az mx-31et. dvga nem kell (ahogy 42 hdd se), apuhoz meg elég egy combos paneltáp
de a hűtésen tényleg sokat gondolkoztam (egyelőre richlanddel); azokból a hűtőkből, amik beférnek (alpenföhn silvretta, noctua nh-l9a, xigmatek ld963) kell megtalálni a legjobb kompromisszumot -
pils00
tag
Nekem bő fél éve bírja.
CPU fan: Cm tx3 evo gyári venti 92mm + coolink swif2 120p hátra
CHA fan: coolink swif2 120p elől + Bitfenix 120mm felül a prodigy-ben._________________
Oppá, ezt eggyel feljebb szántam.
-
CBool
tag
Ne tessék csúfolni, nem is olyan.
-
xtevo
őstag
Megmondom őszintén sikerült jóáron hozzájutnom egy 60 GB Force GT ssd-hez, mivel már fogytán volt a hely az enyémen, így előttem lebegett a RAID0 lehetősége, de ehhez h77-re tuti kellett volna váltanom (b75-nél nincs raid), de közben beleszerettem a Cooler Master N200 házba, és eladtam a AsRock B75M-ITX lapot + CM 120 házat, vettem helyette egy AsRock H77 PRO4-M lapot és az N200-at, ami óóóóriási csalódás volt számomra, 1 éjszakát bírt, utána vittem is vissza, a webshop nagy örömére...
Ha valakit érdekel, szívesen leírom, de erősen offtopic, ez is.
Ezután jött a mostani ház, amit tegnap raktam össze: Fractal Design Define Mini, mindig is nagy FD rajongó voltam, sokáig Node304-et szerettem volna, de egyáltalán nem bántam meg, nagyon jó, sok szolgáltatással, jól is szerelhető, és kegyetlen szép.Szóval effektíve gondom nem volt a CM120-al, csak elkapott a gépszíj...
Ősöknek felajánlottam, hogy átszerelem a gépüket ebbe, de Nekik a Codegen MX31 jobban tetszik.
-
SQX_Barto
addikt
Mondjuk (szerintem) a választhatóság lenne a legjobb, ha kivehető lenne a keret, nem pedig oda szegecselve, mint az elődnél, moddingok nagy része azzal kezdődött, hogy kidobták a HDD keretet a francba...
Utána meg előlapnak valami rácsot raktak, mert az eredeti eléggé szarul szellőzőtt (tesztekben olvastam csak)
Az oldalon ott van alul, hogy Seidon, aztán elolvastam, mi minden van benne, ütős kis konfig. Alul van bent egy HDD is.
Ha a végtermék nem változna ehhez képest vagy nem hátrányára, akkor lehet ez lenne nekem a megfelelő.
Csak a lábak helyére kell valami jobb megoldást találni... -
SQX_Barto
addikt
Nem, Riser kártyával be tudod másképp dugni a VGA-t, pl fektetve, vagy akár bedugva az alaplap alá.
Szerintem is biztos veszít vele a sebességből, de hátha valaki tud többet is mondani a "szerintem"-nél
Pl ez az De van olyan is, ami egy áramköri lapka és 90 fokban elforgatja a VGA-t (vagy bármi PCIx-est amit rádugsz)Igazad van radi8tor1, ott is rákeresek, hátha ott van valami konkrétum.
-
TomiLi
addikt
Hát igen - sokat vajúdtam nagyon sokat. Már előtte, más konfigot is összeraktam, de nagyon nem illett a képbe a 265mm hosszú vga, egy ITX lapon... (Nekem)
Az alplappal baromi mázlim volt, mert 50k-ba fájt. Már ez is egy fog húzás, de ahogy berendeltem, rögtön 65-re ugrott az ára
A vga, az induláshoz képest - elég hamar - egy ~10-essel olcsóbb lett, de így is 111k volt....Így sajnos tolódik a projektem, mert a procira egyelőre nincs keret, de majd idővel az is egy combosabb lesz. (most i3-asom van ideiglenesen, egy i5@3570K a terv)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Google Pixel topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- alza vélemények - tapasztalatok
- Le Mans Ultimate
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged