- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Honkydoo
őstag
válasz
szabi__memo #36011 üzenetére
Szerintem a fenti kapcsolásból az derül ki, hogy 3. pin-t mindegy, hogy bekötöd e vagy sem, az csak át van vezetve.
De javítson ki valaki, ha tévedek.
-
Honkydoo
őstag
válasz
radi8tor #32704 üzenetére
Igen arra biztos.
De nekem pont azért tetszik, mert ha 10 év múlva elterjedtebb lesz a gigabites net és olcsóbb lesz a 10 gigabites switch akkor egy bika otthoni mindenes servernek kiváló. Az ne tévesszen meg, hogy kevés a sata csatlakozója ott van rajta egy 16x-es pci-e slot. -
Honkydoo
őstag
válasz
Honkydoo #32239 üzenetére
Nah, lőttem pár képet.
Sok a házban a kábel és pici a hely, meg én sem vagyok nagy fotós, szóval ne számítsatok nagy kompozíciókra.Eddig csak random módjára dugtam össze a raid kártya kábeleit a hátlappal. De mivel tervezem monitorozni, hogy melyik lemez "hogy van" ezért nem árt, ha tudom melyiket kell cserélni.
Mivel más nem volt itthon, színes kábel kötözőkkel jelöltem a sorrendet, ahogy az egyik képen látjátok. -
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
A home server nas projektem befejeződött.
Már ami a hardvert illeti. Maga a végleges konfig egyébként:
Alaplap: Supermicro MBD-X7SPA-H-D525-O
Ram: 2x 2GB Samsung
Raid: LSI MegaRaid SAS 8408E + BBU
HDD: 4db WD Green
Ház: SILVERSTONE SST-DS380B
Táp: Chieftec 350W SFX 8cm 85+
Ventik: 2db Noctua NF-S12A FLX, 1db Noctua NF-S12A PWMLehetett volna olcsóbb, gyorsabb vagy egészen más a konfig, de nekem így felelt meg a leginkább.
Nagyon elégedett vagyok vele! Terhelve is stabil, mint a beton, és alig fűt.
Szoftveres oldalon vannak még megoldandó problémák, de majd idővel..A házon a gyári porszűrők viszik a pálmát, plusz hogy a táp teljesen külön "csatornán" van. Nem szívja/fújja a levegőt a belső térbe.
Itt írtam róla pár szót.
-
Honkydoo
őstag
válasz
#16939776 #31839 üzenetére
Jelenleg egy ECS KBN-I/2100 AMD E1 lapot használok.
Ezen az egyik mini pci-e-t kivezettem és abba van beledugva egy hálókártya.Ez a megoldás több szempontból sem jó:
- a hálókártya mögötti "kivezető kábel" miatt nem fér be a házba az egyik ventilátor
- nekem vastag riserem van ilyen, ami nem fér el házban az alaplap és a táp mellett, vékonyabb riserrel meg valamiért nem működik a kártyaA fenti problémákat egy dtx lap vagy az általad említett lapok valamelyike simán megoldaná.
Most, hogy jobban belegondolok dtx helyett itx a legjobb választás, mivel így az itx lapba kerülő raid kártyára valami normális hűtést tudok rakni. -
Honkydoo
őstag
válasz
#16939776 #31830 üzenetére
Köszi!
Ez a Zotac lap nagyon jó!
Pont azért kérdeztem meg, mert én is láttam, hogy ami igazán nekem való, az a server lap.
De annyit nem szeretnék rákölteni.Meg nekem kell a wifi + elég a 1x-es PCI-e. Otthoni környezetbe tényleg csak az a feltétel, hogy bele tudjak rakni nagyobb kártyát is, nem feltétlenül kell a nagyobb sávszélesség.
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Léteznek még mini-DTX lapok?
(integrált cpu-val)
vagy
Létezik olyan itx lap emberi áron, ami:
- integrált cpu-s
- van rajta 2 db lan csati
- van rajta olyan pci-e csati amibe 1x-nél nagyobb kártyát is bele lehet tenni
- van rajta hely a wifi-nekTudom sokat akarok, de eladnám a jelenlegi alaplapomat, és szeretnék egy olyat ami ki tudja váltani.
-
Honkydoo
őstag
Így van. Én ezért gondolkodom a vízen.
Tudom őrült ötlet, meg egyáltalán nem éri meg sok ember számára. De az jutott eszembe, hogy a víz amúgy sem éri meg, mind1 mit hűtünk vele.
Tényleg gondolkodom rajta, de több pont is van ami visszatart.
Biztos hogy ki akarok adni erre ennyit?
Ha nem férnek el a cuccok el tudom e őket adni?
Vajon ráfér e a kártyára a hőátadó rész?Az előnye pedig, hogy lesz egy vízhűtéses NAS-om, ami egyedi és nekem tetszik.
Igazából az lesz a legjobb, ha majd minden összeállt utána gondolkodom ezen.
Ráérek vele bőven.
Meg ha nagyon akarnék barkácsolni, hőcsővel is kivezethetném a meleget onnan. De ahhoz kellene fúrni faragni.
-
Honkydoo
őstag
Elégedett vagyok vele, szépen teszi a dolgát. De engem is az zavar hogy nagyon melegszik rajta a vezérlő. Ami egy klimatizált server teremben nem gond, talán még egy lakásban sem télen vagy ősszel vagy tavasszal. Nyáron viszont a 40 fokban meg kell valahogy oldanom a hűtését.
A vízhűtéssel egy bajom van. (Najo kettő.) Nagyon drága és a hőleadó rész nem is biztos, hogy befér a két kártya közé.Szerk.:
Ha mégis elhatározom magam a vízhűtés mellet, a következőket néztem ki:
Swiftech MCR140-X Drive
XSPC RayStorm GPUA probléma ezekkel, hogy mindegyikről csak sejtem, hogy elfér a házban.
-
Honkydoo
őstag
válasz
IIIstIII #30642 üzenetére
Jó ez a vízhűtés!
Én a raid kártára akarok majd valami hasonlót, csak ott az a baj, hogy egyrészt faragni kell, hogy rámenjen, másrészt nem is biztos, hogy befér, mert mellette van még egy kártya.
Pedig nem ártana rá valami, mert nagyon melegszik és ráadásul most még szellőtlenebb helyen lesz az új házban mint eddig.
Szerk.: Azt meg tudnád mondani nekem, hogy a pumpa milyen magas?Egyébkét, ha már így felhoztam a témát az akkut is fel kellene újítani benne, nem tud valaki valami helyet ahol ezzel foglalkoznak? (A váci úton kívül)
-
Honkydoo
őstag
Engem az lepett meg, hogy a dobozán rajta van, hogy 6 év garanciát vállal rá a gyártó. Persze Magyarországon nem tudom ki vállal rá ennyit, gondolom senki, de attól még tetszett.
Jó pár évvel ezelőtt olvastam először erről a márkáról itt, akkor is meg voltak vele elégedve a vásárlók, ahogy látom most is ajánlják.Egyébként most vettem először ilyen márkát. Majd beszámolok, hogy milyen ha összeállt a NAS.
-
Honkydoo
őstag
sati:
Grat a ventikhez!Én is így voltam vele ahogy te. Egyszer kell megvenni őket, ezért cseréltem le az összes ventit a házban erre a márkára.
A színük szerintem se a legszebb, de az biztos, hogy "egyedi, erre a márkára jellemző szín".Egyébként én úgyse fogom őket látni, mert benn vannak a házban. Ha teszik a dolgukat (halkan!) akkor részemről nincs probléma.
A csomagolás szerintem is nagyon ott van! Mondjuk ha már ennyit költ rájuk az ember, akkor kapjunk is valamit a pénzünkért nemde?imibogyo:
A fekete ház elég baba!Egyébként már csak a tápra várok. A kiszemelt egy Chieftec SFX-250VS de sajna csak külföldön kapható.
-
Honkydoo
őstag
válasz
#16939776 #30553 üzenetére
Köszi!
A morex csati jó kérdés, őszintén szólva nem gondolkodtam még ezen. Ha tippelnem kellene akkor össze vannak párosítva, szerintem így logikus, de majd megnézem.
Levegő:
A HDD tartó keret oldalán vannak ilyen hosszúkás "lyukak" gondolom azon keresztül.
Az oldalsó ventilátorokon jön be a levegő és a hátsón megy ki. Aztán persze meglátjuk hogy a valóságban milyen. -
Honkydoo
őstag
Sokan megtették már, én is beállok a sorba. Jó volt nézni kinek a konfigja hogy fejlődik de nem gondoltam volna, hogy egyszer én is posztolni fogok itt. (Semmi rosszindulat, csupán szerénység.)
Új házba költözik a NAS-om.Nem tartozott az olcsó beruházások közé. A táp még hátra van. A ház megvan és a ventik is benne. Amennyit rá költöttem erre, abból már lehetett volna venni egy brand gépet is. De ez van, ha az embernek van egy hobbija.
Ha van rá igény a komplett költözésről is csinálok képeket.
-
Honkydoo
őstag
Ezt most találtam. Biztos baromi drága, de cserébe gondolom tartós is.
-
Honkydoo
őstag
Mind1, nekem is megvan a perverzióm, úgy látszik másnak is.
Szerk.: Egyébként jah, pont én nem csinálok ilyet, pedig állandóan a NAS-omat reszelem.
Nah nem offolok tovább.
-
Honkydoo
őstag
Mi a frásznak futtat valaki több 100 torrentet?
Biztos menő meg minden, de miért jobb mintha valaki 50-et futtat? -
Honkydoo
őstag
válasz
flashpointer #27989 üzenetére
Ez nem valami Atomos lap??
Nekem is volt hasonló, én is passzivá tettem, igaz nem így hanem egy zalmann chipset hűtővel.
Betettem egy atx házba és kész a hangtalan pc. Lusta voltam bekötni a power ledet egy ideig, ennek hatására többször elfelejtettem kikapcsolni. -
Honkydoo
őstag
válasz
RoryBreaker #23073 üzenetére
Amennyire én tudom kompatibilisek egymással.
http://www.tweak.dk/images/2009/review/996/tweak_dk_Zotac_Mini-ITX_vs_Micro_ATX_vs_ATX.png
-
Honkydoo
őstag
Nézegettem a PicoUPS-120-ATV szünetmentest, és pár kérdés felmerült bennem:
- milyen akkumulátor kell hozzá?
- megoldható valahogy, ha átkapcsol akkumulátor módba, a gép érzékelje?Róla van szó egyébként: http://www.mini-box.com/picoUPS-120-12V-DC-micro-UPS-battery-backup?sc=8&category=980
-
Honkydoo
őstag
válasz
spidersoft #22736 üzenetére
Csak egy 5let, de léteznek riserek, ha más megoldás nincs.
-
Honkydoo
őstag
válasz
#16939776 #22731 üzenetére
Nekem van 120W-os Pico PSU-m.
Néztem a raid kártya fogyasztását, ha jól emlékszem kb. 16W-ot írt a manual.
Ha 4-nél több HDD-nél már biztos váltanék laptop HDD-re a méret és a fogyasztás miatt. Ha jól kalkuláltam egy laptop HDD max 5W-ot eszik. Max 8 db lenne benne az 40W.
Tehát akkor: 30W + 16W + 40W = 86W
Az AC-DC konverterem 100W-os tehát ha jól gondolom még van benne tartalék. -
Honkydoo
őstag
válasz
#16939776 #22729 üzenetére
Köszönöm a választ!
A hűtésen még gondolkodom. Kell egy ház venti, kell egy az APU-ra, és kell egy a kártyára..
Eszembe jutott még a vízhűtés. De nyilván ez itt nem játszik, mert nem olcsó és gondolom figyelni is kell rá.Szerk.: A szünetmentesre tudnál egy példa linket adni ha nem gond?
-
-
Honkydoo
őstag
-
Honkydoo
őstag
válasz
norbalia87 #22696 üzenetére
Ha laptop HDD-ket teszel bele, 1db 5,25-ös helyen elfér az összes. Ha ügyes vagy szerintem ezt is meg lehet oldani házi barkácsolással. Ha pedig profi megoldást szeretnél, léteznek erre beépítő keretek is. (igaz nem olcsón.)
-
Honkydoo
őstag
Egy raid kártya kerülne bele.
Nyitott x4 is elég lehet.Van ilyen itthon?
-
Honkydoo
őstag
Ehh, az én nagy bánatom az, hogy nem lehet itthon olyan integrált cpu-s itx lapot kapni, amin van egy mini pci-e port + legalább egy pci-e x8-as port..
Szerk.: Ja és lehetőleg ne 30k legyen..
-
Honkydoo
őstag
Nagyon köszönöm a választ!
Igazából arra voltam kíváncsi, hogy mennyi az a határ ameddig megéri elmenni, ha magam készítem.
Szerintem ki tudok jönni max 10e Ft-ból, e fölött már megéri elgondolkodni a vásárláson.
Mondjuk a tervezéssel töltött munkaóra az nincs benne a 10k-ban, de időm több van mint pénzem.Szerk.: Egyébként az iStarUSA S-35 nagyon bejövős.
-
Honkydoo
őstag
Üdv!
Létezik olyan mini-itx ház aminek 3db 5.25-ös helye van?
Lehetőleg kicsi legyen és olcsó. Ne baj, ha nincs ilyen, de hátha.. -
Honkydoo
őstag
-
Honkydoo
őstag
-
Honkydoo
őstag
válasz
radi8tor #21564 üzenetére
Oh, ezt meg én nem tudtam.
Olcsóság: Na igen, a garancia jó dolog. Valóban ez a legnagyobb hátránya az e-bayes termékeknek.
Én úgy voltam vele, hogy bevállaltam, mert ugyanannyiba jött ki e-bayen egy új, mint hardveraprón egy használt, és arra sem volt gari már.De tény, hogy benne van a pakliban, a bukás lehetősége.
-
Honkydoo
őstag
Talán pont ebben a fórum témában volt róla szó, hogy milyen hűtők mennek az olyan lapokra mint ez. Már nem emlékszem, de hátha más igen..
Szerk.: Beugrott, hogy már én is nézegettem hasonló alaplapokat.. Talán itt tudsz rendelni, de kis mennyiségben biztos nem lesz olcsó..
-
Honkydoo
őstag
Köszönöm... Ez a szó jutott eszembe, mert úgy néz ki összeállt az új NAS hardver szinten.
Tudom, hogy ez a sok bejegyzés nem nekem szólt, de bekattant, hogy miért ne építhetnék én is egy amd Kabini apu-ból nast... Főleg radi8tor1 hozzászólása segített, amiben leírta, hogy nem érdemes brazost venni.Leírom, hátha valakinek jól jön:
Alaplap: ASROCK AM1H-ITX 16k
APU: AMD Athlon 5150 12k
RAM: valami olcsó és jó (?)
RAID kártya: HP Smart Array P400 512MB 16k
Hálókártya: IBM NETXTREME II 1000 6kÁtjáróként is fog működni a kicsike, a hálókártyát pedig egy riserrel kötöm hozzá a laphoz (min pci-e).
radi8tor1:
-
Honkydoo
őstag
válasz
Patice #21361 üzenetére
Üdv,
Én a saját építésű nasomant egy hardveres raid kártyával (3ware 9500s-4lp) használom nagy megelégedéssel. 3 lemez van raid 5-ben. Tervezek alaplapot cserélni, és ezzel valszeg a kártya is cserélve lesz erre. Ha belefér a keretbe, érdemes meggondolni, mert nagyon kényelmes a hardveres raid, és már nem is olyan drága mint régen.
-
Honkydoo
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ!
Még az jutott eszembe, hogy vannak cégek akik mondjuk Angliából hazahozzák nekem a csomagot.
1 Megrendelem amazon-on a csomagot Angliába, a szállítást végző cég telephelyére.
2. A szállítást végző cég, elhozza nekem a csomagot Budapestre.Így elméletileg nincs áfa, "csak" szállítási költség.. Ez talán azért is jó, mert ezt a lapot az amazon nem szállítja Magyarországra.
-
Honkydoo
őstag
-
Honkydoo
őstag
válasz
Honkydoo #21204 üzenetére
Na végül sikerült találni: ECS KBN-I/2100,ECS KBN-I/5200
Az lenne a kérdésem, ha külföldről rendelek akkor ezekre rájön a vám + az áfa ugye?
Newegg-ről més sosem rendeltem, azt sem tudom, hogy tudok e..
-
Honkydoo
őstag
válasz
Mercutio_ #21203 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Én egy RAID kártyát raknék a 16x-es slotba. 8x-es is elég, mert akkora a kártya, de gondolom az még ritkább, ezért írtam a 16x-et.
A mini pci-e csatoló a plusz gigabites hálókártyának kell. Mielőtt még írnád, hogy van olyan lap amin 2 db gigabites hálókártya van, én ki akarok próbálni, egy olyan hálókártyát ami tud tcp gyorsítást, és hogy a gyorsítás mennyit könnyít a cpu-n. A kártyán pci-e 4x van, de szerintem nem használja ki, mivel léteznek olyan típusú kártyák is ebből a szériából, amiken 4db ethernet port van nem 1db.Olyan lapot találtam jó áron, amin vagy 1db 16x-es csatoló van, vagy 1db pci-e 1x és 1db half mini pci-e. Gondolom az általad említett probléma miatt van így.. Jobban örülnék ha a RAID kártyát nem egy 1x slotba kellene tenni, de ha csak így tudom megoldani akkor marad az..
Szerk.:
Létezik olyan lap amit szeretnék, csak aranyárban.
Ha esetleg van 5let, hogy hogyan tudom megszerezni olcsóbban annak is örülnék. -
Honkydoo
őstag
Üdv,
Létezik olyan itx alaplap integrált CPU-val, amin pci-e 16x van, és van mellette egy mini pci-e csatlakozó is? (lehetőleg teljes méretű)
Ja és ne aranyárban legyen (max 30k) -
Honkydoo
őstag
Üdv,
Nem tud valaki adni egy leírást, hogy egy 14cm-es ventin pontosan hol helyezkednek el a csavarhelyek?
-
Honkydoo
őstag
Őszintén szólva nem tudom.
Nekem ezt ajánlották, mert régen nekem is ilyen laptop töltőhöz hasonló tápegységem volt, de 2-3 év után elment tönkre.. Ismerek pár szakit, ők azt mondták, hogy ezek ritkábban mennek gajra. Az igazat megvallva egyelőre nem volt gond vele, remélem nem is lesz..
Egy psu-t hajtok meg vele, eddig nem panaszkodott. -
Honkydoo
őstag
válasz
#75912448 #20528 üzenetére
Vannak ipari tápegységek is. Én egy 12V-os tápegységet használok.. Már kb 4 hónapja megy 0-24-ben és semmi baja. Egy bajuk van ezeknek a túláramot nem szeretik. Tehát érdemes picit felül becsülni a táp teljesítményét. (Mondjuk az én configom átlagosan 40W-ot eszik, tehát egy 100W-os táp bőven elég)
Szerintem létezik ezekből 19V-os verzió is, ha olyanra lenne szükséged. -
Honkydoo
őstag
válasz
radi8tor #20180 üzenetére
Mondtad, hogy BD lejátszó nem játszik, de gondoltam belinkelek egy boltot, hogy több lehetőséged legyen választani.
De én innen vettem egy felvevőt, amiben van DVB-C/T tuner + CI és DLNA-ról játszom le vele a filmeket.
iso-t pont nem játszik le az enyém de mkv-ket simán viszi.Ja és 3D-képes is!
-
Honkydoo
őstag
válasz
sirdond #19836 üzenetére
Grat hozzá!
Lennének kérdéseim:
- A cpu ha jól tudom passzív, mennyire melegszik?
- A másik, talán fontosabb kérdés, hogy mennyivel tudsz másolni hdd-ről egy másikra a sata porton, illetve gigabit hálózaton keresztül?Az utolsót csak azért kérdezem, mert nem szeretném eldobni a raid kártyámat, és a pci port átviteli sebessége gyakorlatban 100MByte/s, kíváncsi vagyok ebből mennyit vesz le a CPU, ha egyáltalán levesz valamit... Atomnál pl felezte ezt az értéket, igaz ez a cpu jóval erősebb mint egy atom.
-
Honkydoo
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor szerintem marad ez a lap.
Otthoni felhasználásra kell, semmi extra..
-
Honkydoo
őstag
Erről a lapról mik a vélemények?
Látva az előttem szólókat, kissé elbizonytalanodtam a vásárlást illetően.
A feltételek:
- Passzív legyen
- Legyen rajta pci port (tudom nagy dolog de ha tudja a 66Mhz-es órajelet az még jobb)
- fogyasszon keveset
- itx lap legyen
- ja és ne legyen túl dárga..Szerintetek?
-
Honkydoo
őstag
válasz
Sir Psycho #19628 üzenetére
A jetway lap nagyon tetszik nekem. Csak kár hogy nem olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest