- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonDennis
senior tag
Úgy gondolom elfér, aki NZXT H1-ben gondolkodik, és mellé RTX 3000 szériát szeretne nekik egy hasznos doc.
Btw mini itx buildbe ez a mostani széria elég necces lesz.
-
-
DonDennis
senior tag
válasz
hoffman_ #49579 üzenetére
Hát küszöbön azért túlzás nem? Idén talán jön év végén a befejező AM4-es Ryzen4 majd 2021-ben az AM5, de azért az elég sok idő még, szóval ha az ember akar akkor szerintem váltson aztán max eladja és kb. ha szereti és kitudja használni akkor az a 30-50.000Ft bukó amivel eladja nem is számít. Bár ez az egész nagyban függ a covid és eu árfolyamtól, mert pl. én használom már 2,5 hónapja az új konfigomat de +25.000-be vagyok mert annyit drágultak az komponensek azóta...
-
DonDennis
senior tag
"meg a riser-es megoldás sem szimpatikus"
Ha berak az ember hátra két 140mm eres kifelé szívó ventit akkor pont jó az a riser és a dual chamber dizájn mivel nem fűti egymást a cpu és a gpu, én mondjuk mindig is riseres gépeket raktam össze nekem bejön, ha nem a tradicionális helyen van, én szebbnek találom.
"én megvettem volna már az M1-et, de nehéz beszerezni, alapból drága és erre még rájön a vám, áfa, szállítás is"
Hát egy ilyen kvázi manufakturális ház mint ami egy m1, vagy dice case sose lesz olcsó, de viszont ha valaki akarja akkor simán meglehet venni, vagy ebayen keresni(ez olaszból jön pl.), na meg M1 már nem is tudom kb. 7 éves ház közbe sok verzioval de ha csak a V5-től számolom akkor is már 3-4 éves termékről beszélünk ennyi idő alatt lehet találni azért jó dealt. Nyilván a kellemetlenségekkel mint a behozatallal járó plusz költség azzal számolni kell, ha hivatalos oldalról veszi az ember de ha ezt nem tudja lenyelni az ember akkor igazából annyira úgy se akarja azt a házat, legalább is nekem ez a véleményem. Vettem anno Radikult distrot amire a vám és áfa kb. a distro árának fele volt, de nem izgatott mert tetszett kellet és brutál minőségű. -
DonDennis
senior tag
Egyet értek, meg azért nem tudom én nekem volt épített vizes gépem o11-be, ami nem kicsi ház de azért pl. 3db radival meg d5 meg társai ott is szűkös tudott lenni, na most ezt belepréselni egy kicsi házba fuu hát nem tudom nem hiányzik. Azért is tetszik a H1, hogy minden adott ki van találva működik és tényleg max fél óra a ház szerelése a nulláról, viszont amit már sokszor mondtam jelenleg szerint csak annak alternatíva akinek semmi nincs már mini itxhez mert, ha már van táp hűtő stb. akkor onnan megdrágul nagyon.
Illetve amúgy sokan elfelejtik, hogy H1-be igen magas léghűtő is befér ha kiveszi az ember az AIO-t, ami azért nem hátrány. -
DonDennis
senior tag
Nem rossz és árban azért elég jó, főleg akinek van már mini itx rendszere és csak át kell pakolni a dolgokat.
Viszont azért egy ilyen nagyobb gyártótól mint a Cooler Master azért picit profibb kivitelezést vártam volna. Semmi egyedi nincs a házba ami nem gáz ha jól lopnak, de ha már látott az ember ncase m1-et élőben akkor ez a ház pont annyival nagyobb ami már feltűnő és zavaró tud lenni valamint kamu, de ez a ház úgy se azoknak van akik m1-et akartak venni mert azok valószínűleg már rég megvették. De ennek a háznak a belső kábelrendezés hiánya az valami igazán brutál, tudom sok embert nem zavar mert lecsukja a ház oldalát bekapcsol a ventibe-be nem lóg bele egy kábel se nem cicereg miatta oké zsír megvagyok. De engem szörnyen kiborít ha minden csak így össze vissza van kötegelve és tömködve ide oda.
Én tartom a véleményem ezért is vettem anno NZXT H1-et, hogy aki most szeretett bele az mini itx világba annak az a legjobb alternatíva (minden egy helyen előző hozzászólásaimba kiszámoltam ha semmid nincs egy mini itx házhoz akkor H1-el kb. ingyen kapod a házat), egyedi külső, gyakorlatilag nem látsz kábelt a gépben, jól néz ki és nem tudom ebben még nincs tapasztalatom de asztal hely menedzselés szempontjából a felfelé építkező kis alapterületű ház szerintem sokkal szerencsésebb mint egy alacsonyabb de hosszabb és szélesebb.
Egy biztos nekünk felhasználóknak csak jót tesz ha a nagy gyártók is be szálnak a versenybe. -
DonDennis
senior tag
válasz
bigdaddy3 #49402 üzenetére
Sajnos legtöbb helyen hiánycikk, Angliába a legtöbb helyen csak aug végére ígérik, de ki tudja a covid felerősödése miatt hova fog ez még csúszni. Nekem szerencsém volt és redditen találtam még anno egy német céget aki kapott 30db fehéret és gyorsan lecsaptam rá kb. 1 hónapja, de az a készlet is kevesebb mint 24 óra alatt fogyott el.
AP: Köszi
-
DonDennis
senior tag
Én terveztem, majd lézervágás és lézergravírozás, majd utána hátulról lemaszkoltam a füstfekete 3mm-es akril lapot és lefújtam matt feketére ott ahol gyárilag is fekete az üveg, így elölről ugyan úgy csillog az akril mint a gyári, és ahol pedig nem kell ott ugyan úgy nem látszik át mint a gyári, ahol pedig kell ott ugyan úgy átlátszik cserébe lyuggatott, és van airflow. Szeretek babrálni a gépekkel
szeretem ha egyedi és ha még funkcionális is akkor win-win.
-
DonDennis
senior tag
Majd fogok tenni hátra az NZXT H1 hátoldalára két darab 140mm ventit ami kiszívja a házból a meleget, csak várok rá pár méretben pontos csavart, addig is viszont elkészült egy próba előlap, ugyan olyan füstfekete mint a gyári csak ez pont akkora lyukakkal van lyukasztva mint az oldal és a hátlap. Majd megnézem a hátsó ventikkel+gyári előlappal és hátsó ventik+új előlappal mint tudnak hőfokban, és ha nincs nagy eltérés akkor hagyom a gyárit ha nagyobb az eltérés akkor lehet megy az új előlap.
Most még csak oda próbálta hátsó ventik nélkül, de így is cpu -2fok gpu -6fok. -
DonDennis
senior tag
válasz
hoffman_ #49380 üzenetére
Hát nem tudom, fura lett az a hűtő mert oké erős de emiatt adná magát, hogy X570 vagy z370/z470 mini itx re rakja az ember, de azoknál kapásból nem fér el a lapok 60%-ban. Vagy az vrm borda vagy az m2 ssd vagy akár mind kettő útba van pl az ASUS lapoknál, és akkor még ott a túlnyúlás miatti ram probléma és a riser kábel. Fura szerzet lett, tetszik és szép, de lehetett volna kicsit jobb a tervezés.
-
DonDennis
senior tag
válasz
hoffman_ #49356 üzenetére
Igen ez érdekes, mert nekem is van a házamon front usb c (NZXT H1) de a lap nem tudja, (még nem zavar) ROG Strix X570-I Gaming, ezért is szerettem volna ha egyből kapható a B550 de nekem ez megjelenés utáni csúszás és készlet hiány nem fért bele és 25.000 Ft al volt drágább az x570 mint a b550 azzal meg úgy voltam bele fér még, amúgy se lett volna elég az USB a b550-en (3db WTF?!) az ilyen elosztók híve meg nem vagyok.
-
DonDennis
senior tag
Szia pumpának és nem hallom, pedig előtte volt épített vizes gépem volt nálam d5 meg ddc 3.1 és 3.2 is, de ez halk. A táp idle hangtalan lenne, csak 3 napja van csak amd-gépem és még ezekkel a tüskékkel szívok de ahogy olvasom a topicot az új emberek 99%-a, mivel néha netzés alatt is felboostol 4.4-re és 1.4+ voltra ami mellett felszöknek a idle hőfokok 45-59 fok közé és ilyenkor persze beindul a táp és a radi venti is...
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok akkor végre betudok köszönni ebbe a topicba is mert most már mini itx házikóval és setupal üzemelek. Az eddigi házam egy lian li o11-volt az se volt nagy de imádom ezt a kicsi NZXT H1-et.
A ház topicjába írtam róla egy első napos kis észrevétel csomagot már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest