- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
Nagyon kijöttem a rutinból, de csereérett lett az otthoni 9 éves Skylake Pentium konfig.
Ez volt eddig és teljesítményre most is megfelel (édesanyám még használja a Core 2 Duo Thinkpad T500-amat is
):
Pentium G4400, Asrock H110M-ITX, 2x4GB 2133MHz DDR4, 2x2,5" SATA, Thermaltake Core V1, FSP Hexa+ 400W
Van valami random nyűgje, de nincs se időm, se alkatrészem tesztelgetni. Emiatt nem tartanék meg semmit, így aztán a házhoz sem ragaszkodnék.
Win11, plusz minél modernebb platform igénnyel ez jó lehet?
Asrock Deskmini X600
Ryzen 3 Pro 8300G
5000MHz körüli 2x8GB DDR5 sodimm
500GB PCIe 4.0 M.2
Jonsbo HP-400S hűtő -
dugo_
veterán
válasz
hegegabi80 #64694 üzenetére
Állítsd át Magyarországra a célországot és forintra a devizát.
-
dugo_
veterán
válasz
Pista0001 #63933 üzenetére
Persze, az autó. Csak az álmok meg a valósággal kapcsolatban említettem.
Azért gyorsan bele lehet unni ebbe az alkatrész csere-berébe. Vagy csak én kapok bele mindig valami másba, ami fontosabb lesz. A gép meg ellátja a feladatokat azóta is.
8 év alatt ennyi történt:
G4560 -> i5-6500
1050Ti -> RX480 4GB -> 1030 -> 1660 Super
8GB -> 16GB2015-ben vettem egy 2010-es gyártású Thinkpad T500-at (2008-as hardver), 5 éve édesanyámnál van második gépnek, pár éve kezdte kevésnek érezni.
-
dugo_
veterán
válasz
flashpointer #63929 üzenetére
Én is azt hittem, hogy majd jól lekövetem a piacot, 2-3 évente teljes csere, aztán mindjárt 8 éves lesz a konfig, amiben a 7th gen Pentium "frissült" egy 6th gen i5-re.
Após ugyanígy volt az autóval, amit végül 20 évesen megkaptunk.
-
dugo_
veterán
-
dugo_
veterán
válasz
Vismajor01 #60964 üzenetére
Nem ugyanakkorák, csak rosszak az adatok:
https://www.jonsbo.com/en/products/TK12.0White.html
https://www.jonsbo.com/en/products/TK22.0White.html -
dugo_
veterán
válasz
HUN_Sector #60931 üzenetére
Nem néztem végig egyesével, de úgy néz ki, a Zentől kezdve ezek az FP5, FP6, FP7, FP7r2 BGA socketet használják, szóval forrasztottak.
-
dugo_
veterán
válasz
Pista0001 #60547 üzenetére
Valamit nagyon szétcsesztek az Alis keresőben, nekem sem talál semmit. Talán egy fokkal jobb a mobilapp, illetve ha egy releváns találatod már van, akkor az alján a hasonló ajánlatok között már lehet szemezgetni. Meg még működik a google keresés is a site:aliexpress.com utótaggal.
-
dugo_
veterán
válasz
viperabácsi #60111 üzenetére
Jaja. Munkában már jópár alkatrészt nyomtattatunk és orbitális árú ajánlatok repkednek sokkal kisebb, egyszerűbb darabokra.
-
dugo_
veterán
válasz
viperabácsi #60109 üzenetére
Hülyeséget írtam.
Mindkettő cad fájl, a drágább több alkatrészt tartalmaz. -
dugo_
veterán
válasz
PROTRON #60048 üzenetére
Ha egy PC házon van 50x50-es kiosztású furat, milyen VESA megoldást alkalmaznátok monitor hátán (amin 100x100-as furat kiosztás van), adapter lapként ami bármikor bontható?
Nem találtam gyári megoldást. Talán a legegyszerűbb egy lézervágott 2 vagy 3mm-es lemez 50 és 100-as furatképpel. Az 50-esbe mehet M4-es anya-anya távtartó (pl. 10mm), a lemez oldaláról süllyesztett csavarral, hogy síkoljon a monitor hátlapján, ez a házhoz rögzül (ezt csak az alaplap kiszedése után lehet bontani), a nagyobb furatképbe rövid távtartó esetén előre befűzött hatlapfejű csavar mehet, onnantól oldalról hozzá lehet férni villáskulccsal.
-
dugo_
veterán
válasz
HUN_Sector #58997 üzenetére
Utóbbi, ez csak maga a blokk. A többit össze tudod legózni: https://www.thermaltake.com/products/custom-liquid-cooling.html
-
dugo_
veterán
-
dugo_
veterán
válasz
AxBattler #57922 üzenetére
És szerinted, szerintetek ez reális ár érte?
A saját hirdetéseimet levettem, mert se a Metisre, se a V6-ra még csak érdeklődő sem volt, a végén már 17k-ért sem. Pedig az előbbi konkrétan sosem látott konfigot (kétszer volt elővéve a gyári dobozából fényképezésre), a V6 az előző tulajnál igen, de egy csavarnyom sincs rajta.Az elfogadom, hogy kimentek a divatból, de fillérekért meg nincs kedvem kiszórni.
-
dugo_
veterán
válasz
HUN_Sector #57868 üzenetére
Igen, de nem mindegy, hogy ebből a 120W összteljesítményből mennyi a max. a 12V-os ágon.
-
dugo_
veterán
válasz
flashpointer #57537 üzenetére
-
dugo_
veterán
-
dugo_
veterán
-
dugo_
veterán
válasz
nihil41 #56360 üzenetére
A hossza nem, mert valószínűleg elmenne x1 sávszélen is, jóval lassabban. A nagyobb baj, hogy a lapon x1-es PCIe hátrafele zárt, meg kéne vágni, hogy be tudd rakni a kártyát. Ez óvatosan kivitelezhető, kérdés, hogy ekkora sávszél csökkenéssel van-e értelme.
Vagy valami M.2 PCIe átalakító működhetne, ha ki van húzva rá 4 sáv, de abban nem vagyok otthon. Volt már szerintem téma a topikban.
-
dugo_
veterán
válasz
AxBattler #55744 üzenetére
Na, hétvégén hirtelen felindulásból felcsaptam az aprót, i5-6500* + 1660 Super lett a vége...
Egy bios modos i5-8400 még nagyon izgatja a fantáziám, de nincs eszköz/tudás a lap feltámasztására, ha valami balul sülne el.*A 6600 kifogyott, 7500/7600 nem is volt.
(a keresési feltételeimmel)
Eddig se nagyon porosodott a Node 202, de most aztán tényleg csillog-villog, ha már muszájból szét lett borítva.
A 1030 után végre nem diavetítés a Cyperpunk.
-
dugo_
veterán
válasz
makoss #56244 üzenetére
Szerintem vásárolj olyan helyen, ahol nem akarnak hülyére venni. Ezerből egyszer bele lehet futni memória inkompatibilitásba, főleg az adott platform korai hardvereinél, de semmi nem utal arra, hogy a linkelt memória ne működne a gépben. Az Intel oldalán nincs fent konkrét lista, spec szerint pedig ez megfelel. Ha te leszel az az ezerből egy, akkor még ott van a 14 napos elállás, vedd online rendelve...
-
dugo_
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #56201 üzenetére
Mert a HDS alapvetően egy merevlemezekhez készített program, HDD-knél ez lehet valóban magas érték...
Nekem így néz ki a 4 éves MX500, Node 202-ben az alaplap mögött:
A max akkor került bele, amikor zsír újan átklónoztam rá a rendszert. Mondjuk szerintem elromlott a szenzora, amióta fixálódott ez az 56°C-os érték...
-
dugo_
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #56199 üzenetére
Én aggódnék, hogy megfázik.
Ezek nagyon alacsony (tök jó) hőfokok egy SSD-nek.
-
dugo_
veterán
válasz
FireKeeper #56080 üzenetére
Szilícium.
-
dugo_
veterán
válasz
imibogyo #55742 üzenetére
Dettó.
'19-ben akartam az eddigi G4560-RX580 kombót GT1030-cal lebutítva befogni HTPC-nek és céges áfa-mentes bulival új gépet építeni magamnak. A kártyacsere megtörtént (35k-ért eladva az RX580-at, 3 hónappal az VGA árrobbanás előtt...
), a céges okosságot pedig beszántotta az új COO, így két szék közé esve azóta is a lassan 6 éves 7. gen Pentiumon kuporgok.
-
dugo_
veterán
-
-
dugo_
veterán
válasz
FireKeeper #53652 üzenetére
Ezek között nem találsz megfelelőt?
https://ipon.hu/shop/csoport/szamitogep-tartozek-szoftver/kabel/708?214=6721&511=1 -
dugo_
veterán
válasz
Synthwave #53188 üzenetére
Saját listájuk nem megbízható?
https://ncc.noctua.at/motherboards/model/ASRock-Fatal1ty-B450-Gaming-ITX-ac-4116 -
dugo_
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #51955 üzenetére
Nem meglepő módon az ATX.
A full size ATX board is 12 inches wide by 9.6 inches deep (305mm x 244mm).
Az megint más kérdés, hogy miért nincs egységesen kifejezve... width x depth, lenght x height, lenght x width.
Flex?
Belevaló hardver?
Annyit vásárolgatsz össze-vissza, hogy ennyi energiával már kompatibilis dolgokat is össze lehetne állítani.
-
dugo_
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #51952 üzenetére
Szabvány szerint a hosszméret az I/O panellel párhuzamos, a szélesség pedig a bővítőhelyekkel.
-
dugo_
veterán
-
dugo_
veterán
válasz
gordonfreemN #51403 üzenetére
Arra nagy hirtelen nem tudok mit írni, de húgomnak 2 hét alatt megjött januárban a kínai műszempillája.
Én is csodálkoztam.
-
dugo_
veterán
válasz
gordonfreemN #51395 üzenetére
Innen vettem anno 12-eset, az tök jó volt minőségre, méretpontosságra:
[link] -
dugo_
veterán
válasz
Crabface #51331 üzenetére
Hát ja, de azért '19 őszén ezt nehéz lett volna előre megjósolni.
Speed(R)
Nem én adtam olcsón, a piac árazta be erre a szintre. És nem is vettem drágán, a mindenkori minimálár +3k volt.
Kvardlipot
Eddig még nem jött levél az Alzáról, hogy bárki leadta volna gariztatni azóta...
-
dugo_
veterán
válasz
PROTRON #50625 üzenetére
Van olyan lap, ami nem kér ismert procit (vagy egyáltalán procit) és egyből tudsz pendrive-ról update-elni, de a többség nem ilyen. Pláne egy mezei H110-es lap nem lesz ilyen. Ez egy olyan feature, amit minden gyártó nagybetűvel hirdet, mert ritka.
És hogy Ő az elmúlt hónapban több alaplapnál is kipróbálta próba szerencse alapon és elindultak.
Nyilván ha a legdörzsöltebb kofáktól vásárolsz, akkor a csillagokat is lehazudják neked az égről...
Meg hogyan tudom ránézésre megállapítani?
Alaplap dobozán, vagy magán a bios chipen szokott matrica lenni a verziószámmal. Ha nincs nyoma, akkor a legelső release-t kell feltételezni és nem lesz fejfájás belőle.
Kell venni valami G3900/G4400-at fillérekért a frissítés erejéig, aztán továbbadod. Vagy bemész egy szervizbe és ~2k körül megcsinálják. Vagy feldobod a lakhelyed szerinti lokál topikba és egy sörért megcsinálja a legközelebbi tag, aki 6. genen ragadt.
-
dugo_
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Goddess of Victory:Nikke
- Xbox Series X|S
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest