-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
Jonsbo C3, U3 hazairol mi a velemenyetek? Massziv kialakitas, strapabiro?
-
F34R
nagyúr
válasz
tooomas #29967 üzenetére
En nem csak azokat ismerem, Cubase-t es Wavelabot hasznaltam, elotte meg Propellerhead Reason-t.
Most mar tobbfele alkalmatos DAW rendszer van amik kevesbe jobbak mint a nagy professzionalisok.Tudom mi az ASIO protokol, ket reteg synth-nel + lead-nel nekem is meghalt az akkori gepem, kesz elmeny volt rajta real time zenet kesziteni.
Elo zene alatt Korg Electribe-re, Drumm Pad-re es szintetizatorokra gondolsz ahhoz tenyleg eleg egy Audacity vagy Cockos Reaper. Nekem csak szimpla Midi billentyuzetem volt meg Szoftveres Virtual Instruments-ek.
-
-
F34R
nagyúr
válasz
hszilard666 #29949 üzenetére
Normalis 4 slotos NAS-t 200k alatt nem kapsz. A legolcsobb lenne bugazni egy hp proliant severt.
SSD-rol jatszanal ?
-
F34R
nagyúr
válasz
hszilard666 #29946 üzenetére
Ezt leginkabb full vizbe epitheted be
-
F34R
nagyúr
válasz
janos666 #29676 üzenetére
Melyik kernel es melyik btrfs verzio?
(#29685) lazydog
ZFS Linuxra nem a legjobb, a BTRFS hasonlo tudassal bir es sokkal jobban integralodik kevesebb hibaval.
Egyebkent gentoo-n a legjobb a ZFS-is ha esetleg erdekel akkor keresd meg gentoo.org foruman kernelOfTruth user-t, vagy muvelodj a zfs on gentoo thread-ben. -
F34R
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #29618 üzenetére
-
F34R
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #29615 üzenetére
Ez nem igeny, ott vannak apron proliant gepek pl nl54,ha megvannak a merevlemezeid akkor mar csak egy operacios rendszert kell radobnod (Freenas, vagy openmediavault-al) tokeletes.
-
F34R
nagyúr
Es benne a fentebb emlitett paneltap, ennyire jo lenne?
-
F34R
nagyúr
A kozeljovoben szeretnek venni egy Asus itx lapot, az a marketing duma ami az oldalukon van mennyire kamu?
KlattyEz a 7000 ora gyakorlatban mit jelent ? mert ha leosztjuk akkor ez nem sok, azonban ha 100% terheles mellett nezzuk akkor igen.
-
F34R
nagyúr
válasz
hszilard666 #24132 üzenetére
Azt vizes blokk nelkul elfelejtheted. Aki nagyon komoly dolgot muvel itx hazban az mind levizezte.
-
F34R
nagyúr
válasz
hszilard666 #24121 üzenetére
Dehogyis egy kisebb toronyhutovel [link]
Nem a kartyaval van a baj hanem a toronyhutovel.
A tobbi silvertone peldual jo lehet amit irtam.
-
F34R
nagyúr
Szamomra a masodik legnemtetszobb mitx haz Lian Li-tol.
-
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #22919 üzenetére
Az utolso mondatra voltam kivancsi, attol hogy meg nem tuningolok, orakon keresztul megy terheles alatt a proci es azert jo lenne a stabil feszultseg.
-
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #22911 üzenetére
pedig en azt hittem hogy msi mindig is jobb-tartosabb lapot keszitett mint asus. modjuk kiarjak az oldalukra hogy ilyen overclock award meg anyam kinja de tappelatas meg nincs rajtuk normalis. Azt joforman tenyleg csak az Asus kapott. Most egy naiv ember aki nem ert a lapokhoz az nem fogja tudni mi neki a jo. az en lapomon sincs rendes digi tapellatas. Az mas kerdes hogy nem tuningolok, de nem csak annak fuggvenyeben pakoltak ra... neked is K nelkuli i7-d van megis megerte ilyen lapot venned ?
-
F34R
nagyúr
nagyjabol jol szamolt. mondjuk en a tapot cserelnem valami korszerubbre.
(#22876) VitaD5
nem hinnem hogy az a konfig amit ma osszeallitasz az 10 evet ki is huzna. Kapasbol a SSD es a HDD nem fog annyit birni, de a lap se biztos attol fugg hogy hajtod.
nalam min 10 orat megy majdnem minden nap a gep. Jo lenne ha ilyen tartosak lennenek az ITX lapok.
-
F34R
nagyúr
válasz
AxBattler #22868 üzenetére
szerintem keveset mondtal. Az APU-k sem fognak annyira gyors utemben fejlodni hogy majd 4000+ mhz-s ramot alabiggyesszenek. Akkor is hiaba a savszel azt is figyelembe kell venni hogy meg egy CPU is helyet foglal mellette es ezert olyan bika ero egyikben sem lesz. Eszrevettem hogy a legujabb jatekok is egyte tobb VRAM-ot es TFLOPS szamitast igenyelnek es ezekkel az APU sajnos nem versenyezhet. Hal istennek idoben kiszaltam es nekem boven eleg az intel igp-je is...
-
F34R
nagyúr
@Szerintem elkezdek egy szép kis összeget felhalmozni. Elvileg 2-3 év múlva egy ezzel a lappal, egy GTX750 Ti kártyával, egy i5-4440 procival, egy SSD+HDD párossal lesz egy mai szemmel komoly közép kategóriás gépem.@
Uhh ez eleg zavaros igy, tehat jelenbe gondolkozol jovoben veszed akkor miert nem 2 ev mulva teszed fel ezt a kerdest ?
-
F34R
nagyúr
válasz
shteer #22657 üzenetére
Vegulis ha csak a hangal van gondod akkor meger egy probat szerintem. A lenyeg hogy olyan ventit nezz ami mar 3,5V-on indul. Pont nezheted azt a Noiseblockert is de ha sokaig akarod megtartani akkor olyat vennek aminek nem kopik ki a csapagyazasa. Pl akar lehet Scythe Gentle Typhoon -t.
-
F34R
nagyúr
válasz
radi8tor #22585 üzenetére
Nem hinnem. Inkabb valami olyan volna jo mint a OC-n a Beastly MITX/MATX cases csak magyarra forditva.
Valami ami megfelel a Small form Factor-nak. Ajanlott lapok Intel es AMD-be azon belul is a kulombozo socketekre, tovabba ugyanigy a hazaknal is. Ez beleferne egy temaba. -
F34R
nagyúr
válasz
Geller72 #18222 üzenetére
tapot megfordithatod ha van a hazon felul szellozo racs ugy lenne a legjobb.
En meg ezt neztem igaz nem olcso es kell hozza egy venti is meg plusszba
ventik kozul pedig ezeket : Noctua NF F12 , Gentle Typhoon ap15 vagy gt 2150, esetleg meg corsair sp120.
utolso kettorol osszehasonlito video [link]
en ha a penz es a hang nem szamit akkor a gt 2150-t vennem.
-
F34R
nagyúr
válasz
shteer #18196 üzenetére
eleg oda egy kissebb borda is egy delta fannal
mas dolog aki jartas mar itx es alaplap temaban (ertsd tobb eve nyuz kis konfigot.) ahhoz lenne ez a kerdesem.
egy illeto gepet elnezve nalam felotlott a kerdes hogy nem sul meg a lap kondija , vrm-je stb ?
a konfig
lap : Intel DH61AG
cpu: i5-3570K
ram: 8gb 1333-as ecc corsair
ssdcz agility 60gb
case: lian li q05ez valami toaster lehet
-
F34R
nagyúr
válasz
#74545408 #18067 üzenetére
milyen vga ? mivel nem nagyon van rendes VRM hutesed ezert monsdjuk egy topflow hutessel lehetne kompenzalni de mivel passzivan akarod igy azt nem ajanlanam. Megahelms egy jo kiindulopont , az is kerdes hogy egyaltalan nem akarsz ventit a hazba ? mert azt tenyleg nem ajanljuk a borda maradhat passzivan de a hatso ventit en bekotnem hagy vigye ki a meleget a hazbol.
-
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #17665 üzenetére
normal hasznalat mellett mondjuk semmi , ugyan ugy mint a h61-es lappal sem voltak szembetuno hatranyok.
overclock ugy sem lesz akkor meg 8.
-
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #17661 üzenetére
-
F34R
nagyúr
válasz
Mattanyahu #17628 üzenetére
Szerintem direkt mert egy keretben van benne es igy legalabb elore befer egy 120-as radi ala kompakt hutsnek.
Ez az Anus lap nem is rosszul teljesit
-
F34R
nagyúr
80mm-es venti van benne eppen ne szamits halkra. haz az nem rosszabb mint hasonlo aru tarsai tappal.
ha zavarni fog a hang akkor csereld le picopsu-ra. (mondjuk az nem lesz epp olcso mulatsag.) esetleg tapventicsere de erre is oda kell figyelni hogy pwm-es es min 3V-nal kezdje el az indulast. -
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #17366 üzenetére
vadaszni kell forumokba (leginkabb kulfoldieken) bios update eseten nem tudom fog e mukodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Óra topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest