- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
válasz
mpierre #65535 üzenetére
A Gigabyte is a hátlapba rögzíti, emiatt pedig nekem is mókolni kellett kicsit, de úgy fest, sikerült megoldani még viszonylag egyszerűen a gyárival. A TR gondolom, a Thermalright. A TG hátlap melyik/milyen?
Én rendesen meghúztam a leszorítót és a hűtőblokk kissé modolt rögzítőjét is, és eddig úgy fest, működik, bár ez még leginkább a BIOS-t jelenti. Nálad pontosan mi volt a probléma? Nem bootolt?
-
rxmiss
tag
válasz
mpierre #65404 üzenetére
nagyon jo kiegeszites az 'altalaban'
es nem csak a hely miatt, hanem a kulonbozo szabvanyos magassagok miatt is:
5 mm, 7 mm, 9.5 mm, 12.5 mm, 15 mm es 19 mm is lehet egy 2.5"-os meghajto.en jartam ugy 1T-s regi 2.5-os vinyoval h nem fert be a rack-be
es volt SAS SSD-bol is szokatlanul magas.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
mpierre #65329 üzenetére
Ami még visszatart, az a pumpahang. Míg mondjuk egy Noctua venti elég csendes tud lenni 500-600 rpm-en, addig a pumpa úgy tudom mindig teker. Vettem egy használt 240-es aio-t csak úgy kipróbálni, alapjáraton nem vészes, de a léghűtés csendesebb azért.
Illetve nekem nincs is akkor teljesítményű alkatrészem ami szükségessé tenné a dolgot. -
echterion
nagyúr
válasz
mpierre #65305 üzenetére
P200a.
Mit mondhatnék, malacom volt.
Egész jól alakulnak a hőfokok is. 4-5 teszt lement, cpu 58 fok, gpu 47 fok maximum. Pumpa 1800-ra állítva. És működik a lapon a temp senzor csati is, a hőmérőm szerint 38 fokos a víz maximuma. Ez mondjuk picit sok sztem, bár a szenzor a pumpa melletti alsó portba van tekerve, lehet, hogy ott melegebb van. Persze nyitott házzal mindez, majd lezárom meg jobban is megküldöm, de most meccset nézek. -
echterion
nagyúr
válasz
mpierre #65269 üzenetére
Kiváncsi vagyok, hogy fog muzsikálni. A legutóbbi projektem sajnos nem lett jó, akárhogy próbálkoztam, túl meleg lett minden bent a kevés hely és az elcseszett légáramlás miatt (egy Aurora R4-et vizeztem), kellene már kis sikerélmény.
Max terhelés amúgy nálam csak teszt erejéig lesz, mert mindig 60 fps korláttal játszom, fsr-rel meg valszeg elég lesz ehhez az 1080 is. De majd meglátjuk, hogy lesz. Van egy hőmérőm, elvileg van a lapon egy két tűs csati hozzá, bízom benne, hogy majd ki tudom valamivel olvasni a hőfokokat. Legutóbb hiába dugtam be az alienware alaplapjába ezt a szenzort, pont lesz*rta a windows. -
-
rxmiss
tag
válasz
mpierre #65070 üzenetére
hacsak nem egy Fractal Design Ridge
szerk: csiga vagyok -
zed1983
őstag
válasz
mpierre #64946 üzenetére
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a Gond?
Megvan az új konfig, de valamiért az újraindítás után nincs kép csak pörögnek a ventik, billentyűzet és egér világít, de ennyi.
Windows11 telepítést nem tudom így befejezni.
B850i Rog
Ryzen 8400F
990 Pro SSD
2x8GB Kingston
Sf750 2024
Rtx 4060
A4 H2OFriss Nem béta BIOS.
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #64934 üzenetére
Á, értem.
Hát, lehet, hogy összességében Corsair féle vékonyan harisnyázott kábellel jársz akkor is jobban. Sokkal könnyebben hajlik, a szűk helyen elrendezheted a kábeleit egy sorba, akár valami kábelvezetővel össze is fogathatod a szálakat.
2 B550M-ITX/AC-m van, ugyanez az elrendezés. 2010. óta van egy DFI LanParty MI P55-T36-om is, azon is arrafelé van a csatlakozó. Hasonló érzelmeket vált ki ez is belőlem, mint a tápok lapos kábelei.
Az Asrockhoz megfontolnám egy derékszögű toldó bevetését, ha jól adja ki, elmehet a 8 pin a szélső csatlakozó és az AC között. -
TurboK0
tag
válasz
mpierre #64863 üzenetére
Nem tudom hogy mostanság hogyan van de aprón régebben szinten minden héten volt 30-40e körül vagy seasonic gold vagy corsair gold/platinum sfx táp. Ha épp nem volt akkor max 1 hét alatt felkerült egy új. Mondjuk legutóbb kb fél éve néztem, azóta már próbáltam seasonic goldot és corsair platinumot is (az utóbbi csak kb. 1%-al volt hatékonyabb, viszont bónusz hogy SFX volt és nem SFX-L, illetve fűzött drótokkal jött ami hihetetlen nagy segítség egy sff házban).
persze ezek mind feketék, de én úgy vagyok vele hogy marhára nem számít, asztal alatt hogy milyen színű a dobozon belül a táp.
emlékeim szerint viszont elég sokáig volt hirdetve egy hófehér Lian Li is. -
HookR
addikt
válasz
mpierre #64863 üzenetére
Hogy milyen áron vannak nem tudom, de ezeket lesd meg:
- Asus ROG Loki SFX-L 850W Platinum White Edition - [link]
- Cooler Master V SFX széria (750/850/1100/1300W) - [link]
- FSP Dagger Pro ATX3.0 (PCIe5.0) 850W White - [link]
- Lian Li SP750 / SP850
- Gamemax GS-650G WH / GS-750G WH / GS-850G WH -
HUN_Sector
őstag
válasz
mpierre #64863 üzenetére
Én 2 éve nem találtam, így elengedtem a dolgot. Azaz lett volna egy prémium kategóriás 50 körül, de a felhasználói tesztek alapján a ventilátora helikopter.
Tényleg a legegyszerűbb, ha veszel egy fehér matt aeroszol sprayt, leszeded a burkolatot (ugrik a gari!) és a fémet lefújod pár rétegben. A fólia lehet megpúposodna a hőhatástól, meg a venti kivágásnál nem lenne szép.
-
Black&White
addikt
válasz
mpierre #64443 üzenetére
Igen, ez egy beforrasztott mobil Ryzen (7840HS), pár mm magas hűtőlapkával.
Átlagos felhasználásnál semennyire nem melegszik, pont ezért mertem megvenni ezt a Jonsbo hűtőt, illetve mert a 66mm-s magassága is jónak tűnt a későbbi házváltás esetére.
Néztem kompakt vizeket is, a LF3 szimpi is volt, de szerintem ott is a határon lettem volna a kiállások miatt.
#Pista0001:
Akkor nézelődök tovább, bár ebben az árkategóriában nem hiszem, hogy jön majd szembe olyan, ami külsőre is ennyire tetszeni fog. -
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
mpierre #64070 üzenetére
Ez vajon milyen lehet?
Mert ez van magyar webshopban is, egész korrekt áron: A3 méretű öntapadós gumilap. 297x420x1 mm -
sasNAXO
aktív tag
válasz
mpierre #64060 üzenetére
Na én két opciót látok, vagy hagyok benne egy csavarhúzónak lyukat, ez nekem nem tetszik, egy lyuk lenne oldalt és szerintem mindig észrevenném
:
Vagy megpróbálom levágni ahogy rajzoltad is:
Nyilván ez utóbbi nem szép szögletes, és még csak 45 fokban sem lehet lecsapni, mert akkor nem jó. De talán ez jobb.
Mondjuk ez most csak gyorsan szemre van belőve, a tolómérőt még nem vettem elő.
A pontos mérés szerintemholnapma* estére marad már...#64059 HUN_Sector:
11mm magas a láb, van 10mm-es M3 csavarom bele, és lefelé keskenyedik az anyag, szerintem bőven fog tartani. Amire én figyelni szoktam még, hogy a falvastagság ilyenkor 3 vagy akár 4 réteg legyen (nyilván legalul, ami a lenti képen fent vannem lesz annyi, csak ahol tud is annyi lenni), azért az úgy nagyon sokat el szokott bírni.
*Szerk.: Ez van amikor amikor az ember egy hsz-t hosszú percekig ír.
-
sasNAXO
aktív tag
-
rxmiss
tag
válasz
mpierre #63840 üzenetére
lelovom a poent, meg akkor is, ha off kicsit: az alaplapomon van tobb slimsas csati, ami tud x8 pcie-t, de felkonfigolhato x4x4-nek is. es ugy szepen megeszi a ket db m.2-t a megfelelo atalakitoval
igazibol sokkal jobb helyuk lenne az alaplapon, csakhogy az orias socket tul sok helyet foglal.
valaha lehet lesz blogbejegyzes v valami belole, mert nyilvan pcie kartyat is bekotottem vele, stb -
HookR
addikt
válasz
mpierre #63835 üzenetére
Én morcos lennék, ha nem lenne rajta alapból legalább 2db SATA csatlakozó (függetlenül attól, hogy M.2-es bővítőkártyával pótolható).
A hátlapi kivezetések közt is van 2db Thunderbolt 4-es USB Type-C csati, ami Thunderbolt eszközökkel 40Gbps-re, míg USB4-gyel 20 Gbps-re képes. -
Vigneau
félisten
válasz
mpierre #63810 üzenetére
A Thermalright SI-100 BLACK miatt sokat lógtam az oldalukon, ott szúrtam ki. Viszont kár, hogy az NB nem csinál PWM verziót. A másik alternatíva a Noctua NF-A6x25 PWM lett volna, csak a színüket én sem szeretem annyira.
Az SI-100 is Amazon beszerzés egy Barátom által, de azok nem mindig olcsók. Sajnos az AliExpress és eBay beszerző forrásom leállt, én pedig nem vagyok expert külföldről vásároló...
-
Vigneau
félisten
válasz
mpierre #63807 üzenetére
Valami hasonló gondolat formálódott bennem is.
Sok alternatívát nem igazán találtam. Amennyiben idővel összejön, akkor majd a Thermalright TL-B6B-nek szavazok bizalmat.
-
Vigneau
félisten
válasz
mpierre #63789 üzenetére
Kb. 0.5-1cm maradt ki az előlapig. A kábeleket szerencsére némi türelemmel szépen el lehetett rendezni. Amint írtam a képek között, végül csak a 2 előlapi USB bánta a beavatkozást. De amennyit használtam őket, nem fognak hiányozni. Minden mást sikerült továbbra is megtartani.
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #63669 üzenetére
Power-PC valószínűleg.
Motorola 68000-zal kezdtek, kb '94-'95-től Power-PC, kb 2006-tól Intel Core, végül Apple Silicon M pár éve.
ATi/AMD vga-t viszont használtak többször is, elég sokszor váltottak a 2 nagy gyártó között, sőt, volt, hogy mindkét gyártó termékei egy időben elérhetőek voltak, az Intel procis időszakban pedig az Intel igp-je is bekerült a repertoárba.
-
A Zéé
addikt
válasz
mpierre #63655 üzenetére
hát a második konfig valóban nem egy erőgép...
Ugye nekem az a baj, hogy alaplappal indul az egész, mert a H110-es jelenlegi max 7. generációst eszik meg. De egyébként szinte biztos, hogy ez lesz a megoldás, hogy az asztali gépem kap felújítást, és a következő 5-6 évre azzal megint megvagyok.
1050Ti, táp és ház marad, a többit meg összerakom. Az lesz a leginkább jövőtálló.Pista0001
hát a megmaradt alkatrészekből lehet, hogy én is valami hasonlót fogok összeberhelni, de hogy minek...Viszont ott van egy komplett gépnyi alkatrész, régi notis ssd-vel együtt.
-
A Zéé
addikt
válasz
mpierre #63650 üzenetére
Az egész onnan indult, hogy azt mondták, hogy BIM szakmérnök akarok lenni.
Jelenleg is használok 1-1 feladatra ArchiCAD 20-at, vagy AutoCAD 17-et. Ezek elmentem akkor is, amikor csak az mostani i3-6100 volt IGP-vel... Emiatt gondoltam, hogy veszek egy Iris Xe-es, vagy erősebb Radeon Vegás laptopot, aztán ha kicsit lassabb is, ezt a 2 félévet kihúzom vele, de nem kell fél milliókért olyan gépet, amit utána nem használok... Kivitelezésben dolgozok, mire hozzánk is leér értelmesen ez az egész BIMesdi, az a gép is elavult lenne...Aztán elküldték a gépigényeket, meg a programokat, aztán jött a fejvakarás. ArchiCAD, Revit, Solibri... Utóbbi sem átalkodik leírni, hogy 12th gen i7 kell az optimális működéshez, de normális gépigény táblázata nincsen.
Viszont ezekből mind a legújabb, oktatási verziókat fogjuk használni, amik elvileg össze tudnak veszni a már gépen lévő nem oktatási verzióval, szóval valószínű a mostani munkakörnyezetet kicsit át kell alakítani.
Így jutottunk el ide. Szart venni nem akarok, de azt se feltétlenül tudom, hogy mi lenne az optimális megoldás -
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #63504 üzenetére
Helyesbítek, mégicsak UNC 6-32 kell legyen!!
Bocsánat a képminőségért, ennyit tud a kaputelefon.Szóval a fekete csavar a gyári, a krómot a csavaros dobozomban találtam, utóbbi biztosan UNC 6-32. Belepróbáltam 3,5-es merevlemezbe, és jó volt. Ezúttal mind a 4 gyárit is belepróbálom, az egyik elakad az elején, a többi belemegy simán. Korábban pont az egy hibásat fogtam ki.
Tolómérőt is vennem kell újat, az öreg Mauser pontatlan, úgy tűnik. A króm csavart is 3,4 mm külső átmérőjűnek mértem.
-
HUN_Sector
őstag
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #63493 üzenetére
9,75 mm a menetes rész hossza, 3,4 mm a menet külső átmérője, kb 2,8 mm a menet magmérete, ha jól mérem.
Továbbra is úgy emlékszek, hogy kis tasakban voltak eredetileg, a tasak az egyik láb mellé volt begyűrve. Unboxing video tuti van yt-on.
Ha a plexilapon kívül adott csavarokat, akkor azoknak kell(ene) lenniük.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #63485 üzenetére
Nekem volt csavar mindkét A4 lábaihoz, kis tasakban voltak asszem az egyik láb mellett.
A 2,5-es lemezeket 20 centis sata kábellel az alaplap felől tök jól be lehet kötni. Nekem inkább az a bajom, hogy csak olyan sata tápkábel jó, aminek a közbülső csatlakozóiba is hátulról csatlakozik a kábel, ilyen nem jó:
A vga tápja nálam se túl elegáns...
Pedig lehet jobban is. Egyrészt az alaplap és a táp között, másrészt a táptakaró alatt, a táp mellett is fel lehet vinni a kábelt, és az alaplap tálca felett átbuktatva bekötni. Ha nincs felül radiátor, akkor ez jó, ha van, akkor meg az alaplap tálca alsó részén van egy nyílás, amin át lehet vezetni, a tálca és a vga között mehet föl. Ez úgy lenne elegáns, ha elférne egy 180 fokos táp adapter, de úgy nézem, nem fér el. A Kolink Rocket Heavy-ben úgy volt sokáig...
Nálam az előlapi usb-k kábelei okoznak inkább gondot, ez inkább már retro gép, csak usb 2.0 van.TR AXP90 X53 van nekem is a procin, de gyári ventivel. Könnyebb dolga van talán a Xeon L3426-tal, majd legközelebb megnézem, hány fokos idle. Nálam 4 venti szellőztet, 3 Arctic F12 (felül és a táp alatt) és egy Arctic P12, sokat segítenek a procihűtőnek és a vga-nak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest