- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzoltann
aktív tag
Nem tudom láttátok-e. Linus Metalfish S5 configot épit. (bar ez mar micro atx oops)
[link] -
kzoltann
aktív tag
Március 28as rendelés után megérkezett a postára aliexpress K55 ház
Én már kicsit feladtam.
Teszek fel majd képeket a K39 és Dan A4 mellett. -
kzoltann
aktív tag
válasz
kzoltann #49146 üzenetére
Közel 1 honapja nem hasznaltam a mini itx gépem akkor szallt el a Corsair SF600-m. Még mindig szervizben várja az iteletet (a tipus szam alapjan csereprogram eligible táp) hogy elmondják tényleg rossz.
Ma reggel érkezett egy SF750 kiprobaltam a gépet hálisten a táp elcsattanás semmit nem vitt el magával. Minden rendben van.
Azert ez nagy megnyugvás. -
kzoltann
aktív tag
válasz
hegegabi80 #49149 üzenetére
Be sem volt kapcsolva, siman csak be volt dugva. Ültem a nappaliban nagy villanás és csattanás. Biztositekot is leütötte azon az oldalon.
#49148 adam: basszus beleesik 1953...
Köszi, visszaküldöm nekik akkor. (vagy vigyem vissza gariban?) -
kzoltann
aktív tag
Mai friss story, dolgozok (szerencsére a laptopomon).
Hatalmas villanas és csattanas a gépem felöl. Tápom (corsair sf600 plat) jo esellyel eldurrant be nem kapcsolt helyzetben.
Ugyhogy most mehet az imadkozas hogy minden mas tulelte... -
kzoltann
aktív tag
válasz
hegegabi80 #49056 üzenetére
En lehet adnek a helyedben egy 52-53t a gpunak ha komolyabb kartyat szeretnel valaha. (megha ez a cpu huto karara is tortenik)
Dan caseben 45 a max es most gpu valasztasnal elegge bekorlatozott. Hardverapro hirdetesek kozul 2070super es 5700xt-nel nagy reszuk kiesett emiatt. -
kzoltann
aktív tag
válasz
hegegabi80 #48975 üzenetére
Itt a [link]
nalam hever most kihasznalatlanul egy 500as noctua fanmoddal. -
kzoltann
aktív tag
válasz
Mclovin #48967 üzenetére
Nem tudom hogy szerelted fel a noctuat, de én megforditottam az irányt a gyárihoz képest (tehát befelé sziv a bordán keresztül és fuj a cpu/alaplap felé). Nálam 3-4 fokot jelentett és más tesztelőknél is ilyen eredményt hozott.
De ha teszel rá egy lightosabb undervoltot akkor elég jol beall a homerseklet nem szitetikus tesztekben 65 (inkább 60) fok alá. -
kzoltann
aktív tag
Nekem Corsair SF600 platinummal van szenelyes tapasztalatom. Ryzen 3600/x570 es GTX1070 mellett alig porog fel a venti, az esetek tobbsegeben nem is megy.
Evga es Silverstonerol olvastam meg jokat.
-
kzoltann
aktív tag
Most olvastam, hogy B450 es X470 mar nem fogja tamogatni a Zen 3 procikat.
Örülök, hogy rászántam magam anno az X570 gigabyte lapra. -
kzoltann
aktív tag
válasz
Qkackca #48832 üzenetére
Nekem K39 volt, K55 van uton (mar valszeg csak eladasra mert vettem Dan Case A4-t). Vekonyabb/hajlos lap, de osszesegeben teljes oke az arkategoriaban. A tervezes is teljes jo. Nem volt nagy gondom a K39 szerelessel pedig picike az is. A nagyobb lyukak miatt a szellozese is nagyon jo volt. (Jobb mint az A4-nek)
-
kzoltann
aktív tag
válasz
shteer #48780 üzenetére
Sikerult bekoltoztetnem az alaplap ala egy noctuat, gondolkodok még hogy a tap ala berakjam a black ridgerol leszedett ventit.
Mennyit hozott hogy az ott van? Mivel a tapban a venti nem nagyon kapcsol be (nem eszik annyit a gép igy undervolt mellett) ezert gondolkodtam, hogy kellene ala venti ami azert kifujja a meleget.
-
kzoltann
aktív tag
-
kzoltann
aktív tag
válasz
robcsekwow #48756 üzenetére
Szerintem böven. 92mm Asetek 645 is elbirja ezt akkor a 120as is jo lesz.
-
kzoltann
aktív tag
válasz
hegegabi80 #48754 üzenetére
A valasz a kerdesre a hulye voltam nem probaltam
Mondanam h kiprobalom de en nem szedem szet a hazikot. -
kzoltann
aktív tag
válasz
Mclovin #48735 üzenetére
Az a baj nekem arra is figyelni kell, hogy 2 slotba beférjen és rá tudjam zárni a házat. Szoval amiket felsoroltal annak nagy része mar nem jo.
A másik hogy 130k > felmegyek 150k akkor már lehet elgondolkodnék hogy felmenjek 165-170kra egy 2070superért... És igazabol nincs teljesitmény többlet tulzottan. -
kzoltann
aktív tag
Amugy A4, igy akarok 1080ti-t. De kicsit tanacstalan vagyok, hogy zotac mini, esetleg normal hosszusagu blower vagy valami dupla tripla fanos legyen. Mit ajanlanatok?
-
kzoltann
aktív tag
válasz
kzoltann #48453 üzenetére
Kis ház / Flex ATX hangerotol megszabadulas project vol3. (Mivel amugy is érkezik a K55 kellett egy SFX táp)
Igy ugy gondoltam megprobalom kicsit a táphalkitast ujraértelmezni. Corsair SF600 platinum lett a nyertes. Mivel modularis igazabol utazasnal siman csak kipattintom a kábeleket és bedobom mellé a táskába .
Mások egy hdplex mellé vesznek orias kockat, én ugy voltam vele hogy ha kijön a höforras és a modularis kabeleket kivezetem ugyanolyan jo megoldas. (Csak olcsobb és jobb a teljesitmeny).
Ez lett a végeredmény: -
kzoltann
aktív tag
válasz
Archttila #48681 üzenetére
Low profile ram befér a black ridge ala, de ha 12-es ventit akarsz az csak VLP RAM-mal fog elférni..
Mivel a normal csavarfuratokon is még pont utkozott a heatsinkkel a 92mm Noctua ventit két ultravékony fekete hoallo ziptie-al erositettem fel. (kicsit sufni megoldas de oké és birja a hőt, amugy sem megy a procim 55-57fok fölé)
Amugy pont holnap érkezik majd nekem is az SF600 platinum igazabol arra jutottam hogy kiszedem a Flexatx tapot és a kabeleket kivezetem a haz moge igy egy fokkal csendesebb sfx tap fogja majd hajtani a mini hazat (erzesre majdnem ugyanaz mintha hdplex - powerbrick combo lenne), de csendesebb lesz a 2x4cm Noctua ventis szörnyemnél. -
kzoltann
aktív tag
Berendeltem végül egy k55 házat (aluminium side panelekkel).
Most a kis 4-4.5 literes K39 van, ha sokkal sokkal nagyobbnak érzem (tehát megbukik a hátizsák teszten) a K55-t akkor nem költözök át bele.SFX Táp kérdés, mit ajánlanátok (ryzen 3600, x570 lap, 1080ti-re cserelnem a vga-t 1070-rol)?
Amiket néztem
Corsair SF600 Gold - kb 45k
Corsair SF600 Platinum - 140-150eur (50k+)
EVGA 650 GM - 35-37k
Ára miatt az EVGA felé hajlok. Tesztek alapján azt irtak, hogy azt vedd az SF600 gold és EVGA közül ami locally neked olcsobb. -
kzoltann
aktív tag
Mikor pár hete irtam, hogy 1U Flex ATX FSP 500W tápban, Noctua 40x10-re cserélném a ventit irtatok, hogy kevés lesz.
Tesztelgettem az eredeti ventivel de az valami pokoli hangos volt.
Teszteltem utan az 1 darab Noctua ventivel, tényleg érezhetoen jobban melegedett a táp, de azt hiszem meglett a megoldás.
2db 40x10 az eredeti 15mm vastag helyett fuj kifele, és kicsit bentebb toltam a tápot (alulrol rözitettem igy a hátlap helyett) és a kijarathoz raktam még egy masikat ami még sziv ki. (PWM elosztoval ugyanazt a fan curve-t kapjak alaplaprol)
Hangban sokkal halkabb mint a gyári szerverventi, melegedésben meg nagyon hasonlo igy a táp érintésre. (2 ora 3d mark ment le) -
kzoltann
aktív tag
válasz
KaiotEch #48432 üzenetére
En tegnap jatszottam undervoltinggal. Black ridge noctua ventivel befele fujasra allitva.
R5 3600, alapbeallitas (kb 1.4v es 85w-re ment fel 4000 mhz korul) 79-80 fokra ment fel 5-6 kor cinebenchben.
1.15v / 62w 4000-n allt meg vegul ott cinebench 64-65fok (es javult a score 100pontot), gtaban 54-56fok lett. -
kzoltann
aktív tag
-
kzoltann
aktív tag
válasz
Iginotus #48407 üzenetére
Ha x570 lapot szeretnel es black ridge-t akkor csak a gigabyte. Asus es Asrocknal is utkozik a huto az io shieldbe. (vagy leszeded ami eleg cink egy 90ezres lapnal)
Szerintem ebben a meretben a 3600 melle eleg amugy a b450. (irom ugy hogy en megvettem az x570-t a 3600 melle)
Meg egy noctua 9x14t vennek a black ridgere ha belefer, joval halkabb. -
kzoltann
aktív tag
válasz
hegegabi80 #48250 üzenetére
Asztalon osszerakva minden mukodott szerencsere. Biosba latszott a memoria, ssd, windows install eszlelte az ssd-t. (nem akartam osszeszenvedni elsore a kis hazba majd azutan mindent szetszedni ha valami nem jo.)
Mai lepesek a noctua venti belerakasa a minitapba es a gepbe beszereles.Hazhoz link: [link]
-
kzoltann
aktív tag
En meg uj vagyok itt, de nekem holnap koltozik be gigabyte x570/r5 3600 es gtx1070 K39 ali 4 literes hazba.
Ma meg csak osszeraktam mindent hazon kivul hogy megy-e.
Fsp 500W tapban meg cserelnem kell ventit a kis noctuara. -
kzoltann
aktív tag
válasz
hegegabi80 #48184 üzenetére
Elvileg rámegy, de lehet kell hozzá ez a spéci rogzito szet.
[link] -
kzoltann
aktív tag
válasz
AxBattler #48158 üzenetére
Nekem héten érkezik K39 itx ház (szerintem a velka 3 annak a rebrandelése) és FSP500W táp (Enhance 600W-t is rendeltem de szerintem az SFFTek srác egy ideig nem fog még szállítani főleg a mostani Kinai virus miatt)
Pont ezt a noctua modot akartam megcsinálni, de kiváncsi leszek milyen lesz nélküle.
(R5 3600, GTX1070-t kell majd hajtania) -
kzoltann
aktív tag
válasz
lionskull #47957 üzenetére
1u flex atx psu,
Itt találtam a legjobb kinalatot eu-ban: https://www.overtek.co.uk/collections/flex-atx-1u-psu
ja most latom hogy kisebb kell akkor semmi. Akkor kb cska a hdplex van már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest