- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#16939776 #42133 üzenetére
a hűtő backplatje a felfogatás környékén ilyen foam-szerű szivaccsal van fedve, elég jól tömörödik erőhatásra, és megnöveli annak felületét. szerintem nem lesz gond, de majd elgondolkozok rajta. ezt a részét a deszkának már nem akartam bántani, de ha a tápcserénél nem tudom a kábeleket kitépkedni a helyéről anélkül, hogy le ne kellene szedni a hűtőt/deszkát, akkor berakom a hűtő backplateje és a lap közé a bracket backplatet.
köszi a tippet!
-
na akkor az én nas+lejátszó hibridem, olyan 70%os állapotban:
ház: fractal design node304
táp: thermal master 450W (ezt majd lecseréljük valami (fél)modulárra)
ssd: plextor mp8e
proci: i3-6100
alaplap: asrock fatal1ty z170-itx/ac
ram: samu 8gb 2400 ddr4
hdd: 2x wd 6.0tb (majd bővítjük ezt is)
hűtő: scythe big shuriken rev.b.
os: ubuntu serverahogy látjátok, az nvme ssd és a deszka kiadna akár egy jó gaming gép alapot is, de megvan a saját története ennek is, buktatókkal. (filóztam sokáig bga deszkán (valami gemini lake) is, de végül letettem róla.)
bukó#1: túl nagy választék nem volt a hdmi2.0 csatlakozós itx deszkák közül. a legtöbb sata csatlakozóval az asrock fatal1ty gaming deszkáit szállítja, így lett a két jelölt az asrock fatal1ty z170-itx/ac és z270-itx/ac. a z170 lett meg vateráról.
bukó#1.1: szép dolog a 6 darab SATA3 slot, de ebből kettő megeszik az m.2, amennyiben sata3 típusú m.2 ssd-t teszel bele. így került nvme ssd egy nasba.
bukó#1.2: jelenleg egy hd-ready plazmát hajt a gép, és a deszka vagy 1024*768 felbontással indítja az uefi cmost, vagy fhdvel. szóval ha valamit ott állítgatnom kell, húzhatok neki egy kábelt a monitoromhoz.
bukó#2: az eredetileg betervezett rev.a macho hűtő ugyan belefért, viszont a vinyók csatlakozói már nem. jött helyette a big shuriken.
bukó#3: ugyan nem írja a guide, de a big shurikenhez le kell szedni a deszkáról a proci bracketet is. valamint a guide által mutatott ábrához képest fordítva kell összeszerelni. először rácsavarozod a bordára a két szárnyat, alulról, aztán rárakod a távtartót, majd ezt félretéve a deszkára alulról felszúrod a hűtőhöz adott blackplate-et a 4 hosszú csavarral, és rögzíted őket a deszka proci felőli oldalán a gumialátétekkel. aztán berakod a procit a foglalatba, megvajazod, és óvatosan (mert már nincs keret, szóval kiesik) ráteszed a hűtőt, úgy, hogy a távtartók beleálljanak a hosszú csavatokba. itt pedig fogod az egészet, oldalára/fejtetőre állítod, és meghúzod a csavarokat. a proci felragadt a bordára, és mivel nem tartja a keret, ha a borda elmozdul, a proci is vele jön, és frankón el lehet törni/görbíteni a lábakat, szóval végig enyhén rá kell nyomni az alaplapra. és ezt azért kell így, mert csak a backplate csavarjait tudod meghúzni.szoftveres résszel voltak a nagyobb szívások. először amikor kiderült, hogy a szájb@kúrt ubuntu inkább leginkább úgy szeret települni, ha net is rá van téve. az aktuális stabil ubuntu desktop egy szájbab@szott konfig fileban elraktározza, hogy csak a wireless hálózat legyen managelhető, valamint vmiért lerohad a telepítése, ha a network manager éppen nem fut. én meg néztem, hogy ha létrehozok egy konfig filet, amiben managelhetőnek mondom a wired networkot, akkor miért nem hajlandó csinálni, és egyáltalán, ha már be van állítva neki az /etc/init.d/interfaces-ben, hogy dhcp, akkor miért nem húz ip-t. na és persze a gnome betöltése le szokott rohadni az uid1000es felhasználó betöltése közben.
egy idő után persze elöntötte a sz@r az agyamat, és inkább újraraktam az ubuntut, ezúttal húztam hozzá kábelt a routertől, szóval nettel + a fenti buktatókra figyelve.
a szopóroller következő állomása az volt, amikor felcsatoltam rá a vinyókat, és megpróbáltam felmountolni. hát nem ment. mármint kézzel.wrong fs type, bad option, bad superblock
. az ubuntu simán felrakta. viszont volt egy csomó partíció a vinyókon. minden 6 gigás vinyón volt 1-1 250megás, 2-2 ~2 gigás, és 1-1 kb. 5.5gigás partíció. igen, a 6 gigás vinyón volt 10 gigányi partíció.
ezek a vinyók ugyanis a nasomban (asustor as-202te) voltak eddig, és az az istencsapása egyenként egy egylemezes raid1 tömböt hozott létre rajtuk, ergo nem a /dev/sdx-et kellett mountolni, hanem a virtuális partíciókat, azaz a /dev/mdx-et. ezt a természetellenes állapotot nem hagyhattam fent, így némi (...) internetes segítség, mdadm, superblock leírtás, partíció kezdőszektor eltolás után végre hagyományosan is mountolható a két vinyón lévő 5.5gb-s partíció, azt meg majd valamikor máshogy megcsinálom, hogy rendbe rakom, hogy ne látszódjon az a gb 4 giga szabad hely a hulladék partíciók leírtása után.
a gnome screensaverjére már elfogyott minden türelmem, és inkább leírtottam a vérbe, nem volt türelmem azt is belefaragni.todo:
- partíciós tábla;
- samba finomkonfigurálás;
- ftp szerver;
- wol;
- tápcsere, és kábelezés véglegesítése. -
istván király intelmei imre hercegnek 2017:
teleszkópos mágnes nélkül neki se álljatok gépet szerelni...
pláne itxet. -
válasz
mpierre #40706 üzenetére
- A vízhűtéses vga egy slotot foglal
ezzel még lehetnek problémáid. egy random vga alapjában véve kétslotos, és nem mindegyikhez kapni olyan slot-előlapot, amelyik ebből egysorosat csinál. emiatt pl. alapból kizárt az összes olyan kártya, amelyik a gyárból két sorban lévő videokimenetekkel jön. mostanában inkább a dvi-jokat rakják ki az emeletre.
rugalmasabb lesz a ház, ha oda eleve két sort raksz. -
node304be milyen hűtőt javasoltok? azért itt kérdezem, mert a hűtős szaktopicban csak lp-ket ajánlanak, de itt talán van mással is tapasztalat. alapvetően tetszik, hogy Patice rátette azt a böszme nagy brocken bordát, de szeretnék olyan megoldást, ahol a vinyók felől még egy venti lenne rajta. az oka, hogy az eredetileg tervezett j4205 helyett sikerült újítanom egy fatal1ty z170et occsóér.
ötletek? aprón jelenleg fellelhető tételek előnyben.
-
válasz
megema #40522 üzenetére
leheccséges. a prociban nem voltam biztos, hogy elég lesz a pentium, vagy kell-e i3, de a megcélzott feature szettet kizárólag az asrock fatal1ty z170/270 hozza jelenleg, ami 6100/7100 i3mal együtt kb. 2x annyiba fájna.
de aztán megnéztem, hogy az asustor mivel szereli a médialejátszós nasait, és elég kell, hogy legyen a penya. -
tervezek megpróbálkozni egy node304+j4205re alapuló nas+alap htpc kombóval. nasként kb. egyetlen dolga lenne, hogy néha róla akarok majd filmet nézni/zenét hallgatni.
mondjuk ubuntu szerver alapokon.
ötlet/ellenvetés? -
reg ecc nem jó, unbuffered ecc kell bele. [link]
2 slotod van a memóriának, 2x4gb és 2x8gb játszik.a gen10ben amd opteron x3000 szériás apu van/lesz, digitális videokimenettel, és 8gb unbuffered ddr4 az alapfelszereltsége, meg van 2xdisplayport 1.2 kimenete. 383 fontért listázzák a dell oldalán.
-
nézted már, mennyire drága az unbuffered ecc ram, amivel ez a kicsike működik? a 4gb-s verziót még megkapod most 65ért az emagtól, de amit már 8gb-vel szerelnek (freenasnak kell legalább ennyi) az 115, az ajánlott 16gb meg 135.
nézegettem én is sokat, úgy, hogy betoltam volna rá egy 1050ti-t, vagy hasonlót kodi miatt, de egy épített géppel még úgy is jobban járok, hogy rohadt drágán számolom a saját óradíjamat.
-
asus rog strix x370-i gaming +
asus rog strix b350-i gaming.
spec nincs, kép nincs. talán két hét múlva majd lesz (soon ™). -
offba teszem, mert fék, mint állat. de akkor is...
-
ezt most csak így itthagyom...
-
-
válasz
VitaD5 #22781 üzenetére
ha tuningolni akarsz, akkor érdemes egyáltalán z-szériás lapot venni. akkor viszont fain kis méregzsákot lehet faragni egy ilyen deszkára épült gépből, az ek gyárt hozzá fullcover blokkot. a hangkeltő részéről nem tudok sokat mondani, az én 2.1 bögreszettemen ugyanúgy szól kb. minden.
@Duracellm...: pár hónapja van ilyenem, nem találkoztam még mikrolaggal.
-
válasz
Grave_444 #22274 üzenetére
915F. a táp a ház elejében van (F mint front), ergo elférnek bármilyen batár hűtő is, cserébe nincsen hdd bracket, mert a táp került a helyére, és elfér egy végtelen hosszú vga is. a képen nem látszik jól, de a táp mellett még bőven van hely 1 vganak, tehát egymás után beférne kettő a képen lévő 280x dc2tből.
-
-
végülis összeszedtem minden bátorságom, és vettem este egy scytche kotetsut. 30fok idle. terhelés alatt még nem néztem, most másolgatok.
-
jóféle
tegnap este én is klubtag lettem egy cm stacker 915f-fel. képeket még nem rakok fel, mert eléggé ótvar a kábelezés, jelentős átalakítások várhatók e téren, lehet érkezik egy cooler, ha a gyári nem bír a 4790-nel (vagy én vagyok a fakezű, és nem raktam fel jól a coolert, vagy normális a 50 fokos idle biosban?!), és biztosan ki lesz cserélve 2 vinyó egy nagyobbra. -
válasz
#16939776 #22003 üzenetére
http://www.anandtech.com/show/8080/asus-launches-new-z97-and-fm2-rog-motherboards-impact-formula-and-crossblade-ranger
The new features include M.2 x4 as part of mPCIe Combo IV, which given the nature of the Impact and the array of extra features I would assume, like the Extreme6, this comes from the CPU. That would mean the PCIe 3.0 slot would reduce to x8, but as shown on the Extreme6 review, for single card gaming at 1080p, gaming frame rates reduce by sub-1%.
-
válasz
hszilard666 #21748 üzenetére
-
válasz
TomiLi #21636 üzenetére
a foglalat ugyanaz. a vezérlők használnak más protokolt. az egyik a sata3 protokolját, másik pedig a pci expressét. asusék írtak róla egy guide-ot.
M.2 connector can plug in both PCI-Express-based and SATA-based SSDs, but is generally PCI-Express-based only. This is important because, as we explained above, SATA and PCI-Express protocols are not inter-compatible. The only way to confirm compatibility between your motherboard M.2 slot and your M.2 SSD is to read the respective product specifications first: if they match PCI-Express-to-PCI-Express or SATA-to-SATA, you’re good to go!
m.2 pci-e ssd-t szólóban még én sem, csak vezérlőkártyával. itt a ph-n is írtak már róla cikket.
-
válasz
TomiLi #21627 üzenetére
azoknál kisebbek. jóval.
a bal oldali az msata, a jobb oldalit meg kitalálod.valamint van belőle pci-express protokolt használó is, ami pl. asusék maximus szériás deszkáin található mpic-e kártyába dugható fel, és a sata3 6 Gbpse helyett 10Gbps sávszélt használ. viszont ez nem kompatibilis a sata3at használó ssd-vel, annak ellenére, hogy mindkettő m.2 fizikai csatlakozót használ.
a dolog szépséghibája, hogy még nem láttam olyat, hogy vezérlő nélkül is adnának ilyesmit. -
[ Módosította: radi8tor ]
-
válasz
Illusion1010 #20870 üzenetére
i3-4330?
-
válasz
Illusion1010 #20863 üzenetére
annak az i5 2500k-nek a tdp-je az intel szerint majdnem 20W-tal több, mint az általad belinkelt cikkben található i7-é. 150W-nál tartasz nettó.
-
válasz
Illusion1010 #20856 üzenetére
ha én akarnék monitor hátára kötözött gépet, akkor az nem tuninggép lenne, ergo 2500k és z77 kiesett. a hdd-t külső egységként, usb-n, vagy esatán csatlakoztatnám, és külső tápot próbálnék használni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen videókártyát?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ashes of Creation (MMO)
- PlayStation 5
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest