- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
mrbig25 #42448 üzenetére
No, azért ez a hír megér egy picivel több figyelmet (és visszakereshetőséget). Tehát közelgő mini-ITX alaplapok, képekkel:
- Asus Strix H370-I
- Asus Strix B360-I
- ASRock H370M-ITX/ac
- ASRock B360M-ITX/ac
- ASRock H310M-ITX/ac
- Gigabyte H370N WiFi -
Mercutio_
félisten
válasz
mrbig25 #42448 üzenetére
Olvasgatom a Raven Ridge topicját és lehet, hogy az akinek pöcc-röff megy nem ír oda , de aki igen az elég sok gonddal szembesül úgy tűnik, vagy csak kívülállóként látszik így?
+ a korábbi hírekkel ellentétben mégse csendes az a gyári coolerEllenben a linken lévő ASRock B360M-ITX/ac ígéretes, ha nem úsznak el az árával.
-
HookR
addikt
válasz
mrbig25 #35511 üzenetére
Itt is elfér, de az LP VGA-s topikban mindenképp ott a helye.
-
imibogyo
veterán
válasz
mrbig25 #34670 üzenetére
Kíváncsi leszek. Tetszettek az eddigi házaid is, de nehezen jön össze fejben a legömbölyített előlappal a szögletes ventinyílás. Én is terveztem az U2-re anno kivágást, hasonló kör alakút, de azért nem ilyet, inkább olyan megoldás lett volna, mint ezen a CoolCube-on...
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
mrbig25 #34554 üzenetére
& (#34556) kisza25
Kössz! A Zalman ZM350-FX-et én is nézegettem, több helyen is írták, hogy halk, na meg vállalható az ára is. Az ATX-SFX konverter szintén előny. A BE QUIET! SFX Power 2 -tel még szemezgetek, nekem szimpatikusabb a márka. Ezt is, meg azt is, hogy kell-e moduláris, majd a pénztárca mondja meg. Talán a Corsair SF450 még bekerül a kalapba.
(#34555) Duracellm...
Eretnekég lenne az előlapja mögött lévő rácsra rakni? Terv szerint egy 120-as venti meg a táp viszi ki majd belőle a meleget (ami gyakran max langyos lesz).
-
válasz
mrbig25 #33959 üzenetére
Ha a tetőlemezre lenne csavarozva, és fölfelé fújna a táp, akkor érteném, de lefele?
Persze próba szerencse, de én továbbra is a vágásra szavazok, ha a hűtési teljesítmény jelentős javítása a cél.(#33957) kisza25
Ha nem hangosodik a táp ventije, akkor miért ne?
A kábelek így kevésbé vannak útban. -
törölt tag
válasz
mrbig25 #33542 üzenetére
A forró-ragasztóval való kitöltés ellenjavallt, nem tud mozogni a hüvely, ezért szétfeszül bedugásnál, rossz lesz a kontaktus. Megmelegszik, és beragasztja magát a csatlakozóba.
A végigforrasztásos, két kábeles nem éppen szabványos, nem tudja a VGA VRM-je hogy mekkora a feszültségesés a kábelen, ezt min +2/4 szállal ki kell egészíteni, külön GND és +12V a táphoz, amin nincs terhelés./Mod percek/
-
-
-
HookR
addikt
válasz
mrbig25 #30258 üzenetére
További említésre érdemes különbség, hogy míg az Asus és MSI H110-es Mini-ITX deszkáján a CPU-foglalat elhelyezkedése a relatíve nagyobb top-flow hűtők közül inkább a szimmetrikus kialakításúaknak kedvez, addig ezen az ASRock-on az aszimmetrikusoknak (például: Thermalright AXP-200 (Muscle)).
-
mrbig25
őstag
válasz
mrbig25 #30212 üzenetére
Asrock H110M-ITX D3 -> hivatalos oldal
DDR3 és a miniPCI-e csatlakozó is vissza lett butítva, mert már nem fogad mSata SSD-t a H170/Z170-es Asrock lapokkal ellentétben. Viszont Intel LAN van, ami dicséretes.A Giga H110-es lapja még várat magára, de az eddigi felhozatalból eddig egyértelműen az MSi a nyerő nekem.
-
törölt tag
válasz
mrbig25 #29772 üzenetére
Nagyon tetszik az összeállítás, a radi bőven kiszolgálja ezt a konfigot.
Porfészek miatt csak alacsony fordulatszám mellett lehet aggódni. nálam 800-as fordulat mellett nem rakott le port a "200"-as ventillátor. Úgy hogy a radi a ház tetején volt, fölfelé fújt a radin keresztül és körbe perforált volt a ház. kellemes 35..38C°-os vízzel pillanat alatt felfűtötte a szobát/lakást -
válasz
mrbig25 #28200 üzenetére
Jah, de a 350W-os Sharkoon-on már van 6pin-es PCIE-csati, míg a többin nincs. Igaz, hogy ez meg 800HUF-fal olcsóbb a 450-es Zalman-nál...
-
kisza25
félisten
válasz
mrbig25 #28062 üzenetére
ezt olvastam:
Az új kártyák - amik érkezéséről a PC Fórum már február elején beszámolt - összesen nyolc variánsban lesznek kaphatók. A belépő szintű modellt az R7 360 és az R7 360X fogják képviselni, amit az R9 370 és az R9 370X, majd az R9 380 és az R9 380X követnek. A sorozat csúcsát az R9 390 és R9 390X modellek képezik majd, amik a GDDR5-nél is gyorsabb HBM memóriával rendelkeznek majd.
Teljesítmény vonatkozásában az új belépő modell, a 360-as kb. az R7 260X-ashoz, míg az 370-es modell az R9 285-öshöz közelítő teljesítményt nyújt majd. A 380-as ezzel szemben gyorsabb lesz a 290-es régi Radeonnál is, az új 390-es lapka pedig a duplachipes Radeon R9 295X2 felé közelítő teljesítményt fog nyújtani már egy-GPU-s felállásban is.A Heise szerint az új kártyákhoz a felhasználók júniusi megjelenésüket követően már 110 dollárért (kb. 32 ezer forintért) hozzá tudnak majd jutni - a 360-as alapmodellért ugyanis ennyit fog kérni az AMD az Egyesült Államokban. A 360X-ért ugyanakkor már másfélszer ennyit: 150 dollárt (43 ezer forintot) kell majd fizetni, a 370-es modell pedig 200 dollárért (57 ezer forintért) lesz kapható.
Az árak igazán a 380-astól felfelelé szaladnak majd el: a 380-as 330 dolláros (95 ezer forintos), a 380X pedig 400 dolláros (115 ezer forintos) árcímkével fog rendelkezni. A 390 és 390X árát az AMD egyelőre nem is merte elárulni, csak azt, hogy azok 700 dollárnál (200 ezer forintnál) is többe kerülnek majd. Mármint az Egyesült Államokban - Magyarországon ugyanis simán lehet kb. 1.4x-es árszorzóval számolni.
-
patomi
őstag
válasz
mrbig25 #26143 üzenetére
Pont azt írják, hogy halk. Az 1100-as venti fordulat nem jelent feltétlenül hangerőt is. Mivel Oroszt csak tanítani próbáltak annak idején, ezért a guglira bíztam a fordítást. De félre ne érts senkit nem akarok meggyőzni semmiről. A Chieftec biztos jobb és csendesebb is.
Betölteni akár 200 W modell legyen nyugodt! SFX teljesítmény 300W 2 működik elég csendes. Intervallumon 200-250 W zajszint kissé megnövekszik, de továbbra is nagyon kényelmes. Több mint 250 W üresjárati fordulatszáma a ventilátor halad a védjegy 2500 fordulat / perc, ami a tápegység már észrevehető a többi rendszer összetevőit. Ebben az esetben a zajszint is lehet szubjektív érzéseket le, mint "közepes".
-
törölt tag
válasz
mrbig25 #25902 üzenetére
Meg kellene érteni hogy az a tápventi nem csak a Tápot hivatott életben tartani, az esetek 90%-ában az az egyetlen ami kiviszi a meleget a házból. Így kénytelen a gyártó a legrosszabb esetre felkészülni és magasan tartani az alap fordulatszámot, hogy ne vigyék vissza a tápjai 90%-át azzal hogy túlmelegszik, vagy idő előtt halnak a kondik.
Másrészt nézd meg hogy egy ilyen kis légnyomást produkáló ventinek milyen szűk helyen kell átpréselnie a levegőt, szerintem aktív hűtés mellett ezek a tápok sosem lesznek gyárilag csendesek.
-
-
válasz
mrbig25 #25748 üzenetére
Talán azért van bennem ez, mert párszor már olvastam a fórumon, hogy valakinek 3 év után behalt a beQuiet tápja, de akkor lehet hogy csak a kirívó esetekkel találkoztam.
FSP300-60GLS van most a gépemben, de a jövőben bővíteni szeretnék, és kell a több kakaó, viszont maradnék az SFX formátumnál. A 350-es Chieftec is jó lenne, de sajna nagyon kevés rajta a csati...
(#25750) mintAdarab
A 6cm-ert kizártnak tartom, a képek alapján olyan 3-4cm-re saccolnám. Persze nem árt egy kis plusz hely, hogy a légáram elvezethesse a hőt a bordákról - már ha ez egyáltalán számít. -
L4D1K
őstag
válasz
mrbig25 #24533 üzenetére
Mondjuk pont jól jönne előre a +2 USB 3
VGA miatt PCI E 3.0 sem lehet rossz gondolom. Anno mintha azt tanácsolták volna nekem, hogy ugyan nem kötelező i5 höz komolyabb chipset, de azért B85 alá nem illik menni.
Alaplapról vezetem ki a digit jelet spdif headerről (most per pill ugyan usb dac van használatban) gondolom a jobb kodek itt előrelépés lehet hangban.
-
válasz
mrbig25 #23647 üzenetére
Tudom, már váltottam: TJ08 -> CM N200 -> CM Elite 120 ...
Szóval egy SG05-öt azért el tudok viselni; ISK600 meg tetszik, de csak minőségben lenne előrelépés, méretben nem.
Egyébként milyenek az előlapi power/reset gombok a 600-ason?
Nekem képről kicsit gagyinak tűnnek, félnék hogy idővel elfáradnak... -
norbalia87
tag
válasz
mrbig25 #22695 üzenetére
Egy egyszeru ftp, file, DLNA(serviio) szervert tervezek epiteni. ill. vpn, kesobbiekben web szerver is fog rajta futni. A lap (meg nem biztos, de tobb mint valoszinu, hogy) egy ilyen lesz.
2 hdd lesz a gepben, kesobbiekben az is bovitve lesz, de nem hinnem, hogy valaha is tobb mint 4 hdd lesz benne.
Meg 4 hdd-vel sem hinnem, hogy valaha is 65w fole menne a fogyasztas. A dell tolton csak azert gondolkoztam, mert ugyebar keznel van es nem kellene ra koltenem semmit.Gondolkoztam ezen a hazon, de ez csak 2 hdd-t fogad a tobbit egy kis hazi barkacsolassal oldanam meg.
-
válasz
mrbig25 #22556 üzenetére
Igazad van, viszont a 250D-vel, és a Prodigy-vel kb. még így is egy méretkategória, és hozzájuk képest azért karcsúbb. Nekem jobban bejön a kialakított hűtés is: elől-hátul 2-2 120mm-es venti, plusz a táp külön szellőzik.
(#22557) Hanok
Jah, csak a házaknak még van egy harmadik dimenziója is, azzal együtt a Solo meg már 42 literesre "hízik", ami azért már egy másik kategória. -
tlac
nagyúr
válasz
mrbig25 #22210 üzenetére
jó tippet adtál, így most két jelölt van:
Antec 520W HCG-520M
Seasonic belső, 80 PLUS BronzeCooler Master 550W V550 RS-550-AMAA-G1
Enhance belső, 80 PLUS Goldegyelőre dönteni nem tudok
(#22211) Mercutio_
Esetleg ha elég a szinten CM G450M is jó lehet.
ennek CWT-s belseje van, talán kicsit gyengébb minőségű, mint a fentiek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Autós topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Eredeti játékok OFF topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drón topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest