- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robcsekwow
tag
Hali.
A 1151 v2 socketes lapok attól még viszik a 7. Genes procikat? Ugye a 1151 kifutó szériája
-
robcsekwow
tag
Sziasztok. Másik házba raknám át a cuccost vizhűtés végett. I5 7500-at kiszolgálná NZXT Kraken M22 RL vagy egyel nagyobb kellene?
-
robcsekwow
tag
Hello. Tudom, nem épp témába vágó, de nem találtam topicot. Laptop felújitás és moddingolás közben felmerült a touchpad eltérő szine. Esetleg nem tudtok róla, hogzan festhető? Már ha festhető...
-
robcsekwow
tag
Az egyébként megoldható, hogy az aura kikapcsoljon és be megadott időbe? Mint az éjszakai mód pl.?
rover45
Am köszi -
robcsekwow
tag
Most barátnőmnek tervezek összerakni egy kissebb gépet, az alapötlet most a youtube-er TheVR videójából van koppintva
De sajnos ő annyira nem rugazkodik el az alap dolgoktól a modding fele -
robcsekwow
tag
válasz
cinemazealot #43898 üzenetére
Igen, onnan meritettem az ihletet, hogy miket lehet kihozni belőle. Alap ötlet abból a projektből van, de átalakításokkal, saját ötletekkel, mégpedig pico psu paneltáphoz csináltam tartó panelt, csak ki kell venni az SFX tápot és bele a panelt. Nem kapott plusz alaplap rögzítőket, mert a gyári lap furatai szabványosak. Felülre kapott két 6 centis ventit ami kifele vezeti a levegőt. 12 centis venti van oldalt, ami telibe fújja a lapot, a műanyag oldalpanel alatti aluból nagyobb darab lett kivágva, nem csak a venti mérete. Tápnál alul új furatok vannak.
A gyári hangszórót kivettem, de meg akarom oldani, hogy ez az alaplap is tudja vezérelni.Kb ennyi, a festés szimpla festékboltban kapható fényes festékszóró spray cuccos 3 réteg matt lakkal.
Olyan kérdésem lenne még, ha leveszem a cpu hűtőt leveszem a bordáról és az oldalsó venti hűti, a 40-43 fok a procinál még elfogadható? Igy 33-35 fokos ha nyomja pluszba a kis venti is. Csak igy színte zajtalan a gép
-
robcsekwow
tag
Igy már tiszta minden, köszönöm.
Esetleg tudtok olyan deszkát, ami hdmi felszerelt wifi vevővel és még AM4 foglalatos is?PCX-en rákerestem mini ITX és micro ATX kivitelben és egy találat, az sem túl meggyőző... ha esetleg az Asus-nak vagy MSI-nek lenne, azt tudnám értékelni
-
robcsekwow
tag
válasz
robcsekwow #41974 üzenetére
A 2400 5-ös
De honnan tudom a táblázatból, hogy van-e benne IGP?
Vagy jelen esetben külön kell értelmezni az APU-CPU dolgot? -
robcsekwow
tag
Sziasztok. Sokat gondolkodtam intel vagy amd procin, hozzá nyilván olyan deszka. Talán az AMD oldalára állok a húzható órajel kapcsán. Viszont nem vagyok biztos egy dologban. Ryzen 5-öt gondoltam, de irták a leirásban, hogy nincs integrált VGA. Videókártyára később ruháznék be, de ez most azt jelentené, hogy alaplapi HDMI csatlakozóval nem használható, csak videókártyával? Esetleg én vagyok a hülye és mint az Intel, ez is használható integrálttal?
-
robcsekwow
tag
Sziasztok! Szeretnék összerakni egy konzol méretű gépet, lap már megvan: GIGABYTE GA-B250N Phoenix-WIFI , ramnak: Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB), de házat még nem találtam neki. Mit tudnátok ajánlani?
-
robcsekwow
tag
...esetleg még FX-6300 procira gondoltam
-
robcsekwow
tag
Sziasztok! Most kezdek majd bele egy projectbe, tudnátok segíteni, milyen alaplapot lenne érdemes nézni? I5-öt tervezek bele, wifi az mindenképp fontos szempont és emberi áron azért xd
-
robcsekwow
tag
válasz
#16939776 #28912 üzenetére
A teszben, amit feljebb linkeltem, működött a dolog, egy gyengébb 12-es hűtővel a gép oldalán. Igaz, nem ez a konfig volt alá pakolva, de nem hiszem, hogy ennek sokkal nagyobb lenne a hőtermelése. Plussz az oldalpanel alakja miatt nem hiszem, hogy sokat lehetne sakkozni a hűtő helyével, nem beszélve a kinézetről, a későbbi összhatásról.
-
robcsekwow
tag
válasz
#16939776 #28904 üzenetére
A hely szűke miatt én is ezt a megoldást választottam először, venni egy ventit és lecsupaszítani a bordát. A borda is 3 centi lehet maximum.
A karonos megoldás alatt arra gondolsz, hogy a házventit nem a fekete külső panelra rögzítem, hanem az alatta lévő alu lemezre, ami ki lett vágva?
-
robcsekwow
tag
Asus P5KPL-AM SE laphoz kell
Bocs, telón vagyok, nem tudok linkelni, de tudod, a google a barátod -
robcsekwow
tag
Sziasztok! Tudtok ajánlani Socket 775-ös lapkára valami nagyon alacsony hűtőt? Esetleg passzív is lehet, ha dícsérik! :-)
-
robcsekwow
tag
Srácok!
Én kb. fél éve vettem nagy boldogan egy SATA2 mobil racket nagy HDD-hez, laptoppal lett üzemeltetve.
Mostanra építettem egy mITX gépet, csak kár, hogy a HDD-nek nincsen túl sok hely, így meg lehetne oldani, hogy USB-s rack HDD-n legyen a rendszer? -
robcsekwow
tag
válasz
flashpointer #23316 üzenetére
Köszönöm, nekem is eszembe jutott egy pillanat erejéig, hogy letöröm a venti lábait a keretről, de úgy gondoltam, inkább szakikat kérdezek
-
robcsekwow
tag
Szevasztok!
Kinéztem magamnak régi alaplapomra ezt a hűtőt, nagyon jó, minden, már csak egy probléma van, az, hogy a venti nélkül csak a bordát kéne felhelyezni az alaplapra.
Valakinek van valami okos ötlete? -
robcsekwow
tag
Srácok!
Olyanra van lehetőség, hogy két hassonló tudású alaplapnak megcserélem a passzív chipset hűtőjét? -
robcsekwow
tag
Srácok!
Tudna valaki nekem olyan aktív topicot mondani ami a hangszórókkal és kábeleikkel foglalkozik? -
robcsekwow
tag
válasz
rover45 #23119 üzenetére
Ez idáig szép és jó, de 1: Kell az ODD, a másik oldala meg a 12cm hűtőé. 2: majd ha egyszer veszek sSD-t, akkor oké, de most nem aktuális, amúgyis ebben a házban az alaplap 180°-al el van forgatva, gondoltam én arra is, hogy ez amit ajánlottak, elfektetve a ház aljába, de nem jó, mert nem kapna a hűtője friss levegőt, a gépbe meg szélzaj keletkezne.
-
robcsekwow
tag
válasz
rover45 #23116 üzenetére
Öhm...
Ez a linken Zodo barátom
cikke van, én rakok bele ODD-t, paneltápot használok és az ő tápja helyén van a HDD.
Elfelejtettem: ASUS P8H61-I R2.0 alaplaphoz lessz.
Egy másik: tud valaki egész olcsón Socket 1155 foglalathoz hűtőbordát venti nélkül, ami lehetőleg tömör, szóval nem mint az Intel gyári kűtői, hogy tényleg csak bordákból áll, hanem ehhez hassonló, de ez se tökéletes, ennél is zártabbra gondoltam.
-
robcsekwow
tag
válasz
rover45 #23116 üzenetére
Öhm...
Ez a linken Zodo barátom
cikke van, én rakok bele ODD-t, paneltápot használok és az ő tápja helyén van a HDD.
Elfelejtettem: ASUS P8H61-I R2.0 alaplaphoz lessz.
Egy másik: tud valaki egész olcsón Socket 1155 foglalathoz hűtőbordát venti nélkül, ami lehetőleg tömör, szóval nem mint az Intel gyári kűtői, hogy tényleg csak bordákból áll, hanem ehhez hassonló, de ez se tökéletes, ennél is zártabbra gondoltam
[ Módosította: radi8tor ]
-
robcsekwow
tag
válasz
#16939776 #23114 üzenetére
Nem igazán értek ehhez a részhez, azért is kérdezek, hátha valaki hozzáértő el tud látni hasznos segítséggel.
Eredeti elképzelés szerint van egy dobozka, amiben van a kártya meg az elektronika, van 1 vagy 2 kábel ami meg fut a gépházba, aztán cakumpak!A gép elég keskeny koncepció, így emiatt kell külső megoldást eszközölni.
-
robcsekwow
tag
válasz
#16939776 #23090 üzenetére
Igen, a házikó 5*-os választás volt
Amit linkeltél pci reiser az nagyon szimpatikus jószág, egy bajom van vele, hogy nem ér el a gépig a 12V-os ág, szóval akkor kell valami külön tápegység csak neki, így meg nagyobb házat kell akkor építeni, amihez kedvem nincs sok.
Valami olyan megoldás kellene, aminél egy kábel futna ki a házból, a kártyához, amin "megy az info" is meg a tápellátása is. -
robcsekwow
tag
Egy "SATA7" megnevezésű kábel kompaktibilis ezzel a Samsung SN-208FB/BEBE OEM fekete DVD íróval?
-
robcsekwow
tag
Szevasztok!
Nekem van egy ASUS P8H61-I R2.0 lapom, és az ideális processzoron gondolkodom. Ahogy néztem, az Intel-féle G3... ketyegőket már nem támogatja az ASUS ezen terméke, csak a G2...-eseket. Pedig egy Pentium G3420-at terveztem alá, ahogy tájékozódtam, egy pentiumos gamer proci, ez után csak az i5 - i7 jön feljebb.
Egyszóval megéri tilosban játszani? Megéri kockáztatni, hogy egy újabb technológiával készült processzort rak az ember egy csöppet régebbi lapra? Nem lessz összeveszés a vége, vagy komolyabb, nem baj,, nem baj, hogy nem teljesen kompaktibilizálnak egymással?
-
robcsekwow
tag
Szevasztok! Mély fagyos érzést keltő kék LED sort/LED szallagot, milyen helyeken lehet vásárolni, milyen tipusúakat ajánlotok ?
-
robcsekwow
tag
válasz
rover45 #22758 üzenetére
Nem nyúl hozzá a vinyóhoz, mivel a ház aljába a táp helyén lesz, direkt amiatt lett kivágva a belső oldalpanel, hogy a 12cm-s házhűtő szépen hűtse az alaplapot és ugye az egész házat.
Lesz benne egy
-ASUS P8H61-I R2.0 alaplap
-Intel Pentium G2130 + gyári hűtőt terveztem rá, nagyon dícsérikUgye a ház elég keskeny, hogyha nem is figyeljük a házventit, a procié a bordán elég magasan lesz.
Emiatt aggódom, hogy összevesznek, az meg nem biztos hogy a házventi a bordát is rendesen hűtené... -
robcsekwow
tag
Sziasztok!
Szerintetek, ha van egy Copmaq ipaq desktop gépem, amit csöppet átalakítok, a processzor bordára rakjak ventit, ha ilyen kiosztásban van a szerkezet oldalpanele?
Képesek párhuzamosan pörögni, vagy felejtős a dupla hűtő? -
robcsekwow
tag
Tudtok nekem olyan CPU hűtőt (Socket LGA1155) ajánlani aminek a magassága 5centi alatt van, példa: Xilence COO XPCPU.I200, de ereje is ott van egy szűk házban, ugye egy Intel Pentium G2130 proci fölé menne. A gyárijáról mit tudtok?
-
robcsekwow
tag
válasz
rover45 #22577 üzenetére
Esetleg i3-as procival? Intel Core i3-3250? Sata Hdd+Sata odd-t kell táplálnia
-
robcsekwow
tag
válasz
rover45 #22573 üzenetére
A laphoz egy Intel Pentium G2130 procit néztem.
-
robcsekwow
tag
Szerintetek egy Asus P8H61-I R2.0 laphoz, PSU120W paneltáppal 60W /90W /120W -os adaptert kell venni?
-
robcsekwow
tag
válasz
flashpointer #22540 üzenetére
Sufnituning alatt mit értesz? A lefogatót kell megszabni?
-
robcsekwow
tag
Szevasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, egy ilyen CPU hűtő (LGA775 foglalatú papíron ), használható 1155-s foglalatra?
-
-
robcsekwow
tag
Szevasztok! Én nemrég vettem egy Compaq ipaq desktop pc házat, szerintetek milyen mini ITX lapot vegyek bele ha mondjuk GTA SA-t legaláb medium grafikán lehessen tolni, Socket LGA1155-s foglalattal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Revolut
- Óra topik
- További aktív témák...
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- 115.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged