- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #66292 üzenetére
Valamelyik topikban, vagy ebben vagy a házi barkács, gányolásban levezettem jóóópár évvel ezelőtt, talán még számítással is igazoltam az ofőd állítását.
Akkoriban mindenki a kéményeffektust szajkózta...
-
-
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu #66233 üzenetére
Igen és nem. Árukereső nem ad MK35DV-t, ha nem talál valahol akár használtan, akár újonnan, akkor bukta, nem fér be a hűtője anélkül.
-
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu #66231 üzenetére
A 01 plussz magas tető legalább 15e, a 03 meg 20+ ugyanúgy. Dizánban még a 03 is elmarad szerintem, a 01 már-már ipari. Ami viszont nem szubjektív, hogy a Silverstone-nak van előlapi USB-je 2 db, a Chieftec párosnak egy sincs, valamint a SIlverstone-ba 3 ventit tehetsz, nem csak 2-t, és a rögzítés is korrektebbnek tűnik. Ha most vennék IGP-s gépnek csinos házat, és nagyobb fajta hűtőt szeretnék bele, inkább a SIlverstone-t választanám.
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #66226 üzenetére
Volt régebben a Chieftec-nél is IX04 néven, de sajnos úgy már nem kapható. Amúgy valami OEM gyártó terméke lehet, láttam az alap házat és az magasított kivitelt is több márkanéven.
Közben eszembe jutott a Silverstone Milo 10. Kb ugyanaz, mint a Chieftec, de nem ugyanaz az OEM, apró különbségek vannak. Pl az is, hogy olyan nagyvonalú a gyártó, hogy alapból adja mindkét tetőt, természetesen a hozzájuk passzoló előlapokkal. Némileg igényesebbnek hat, mint a Chieftec, de gyanítom, drágább is.
-
Pista0001
addikt
válasz
gabyka #66218 üzenetére
Chieftec IX01 vagy 03, nálam nagy kedvencek, 3 is van. Az egyikben Asrock B550M-ITX/ac van 5600g-vel, Thermalright AXP90-X36-tal, pico táppal, nvme ssd-vel.
Most látom, amit Kalacskepu kolléga írt, ha azt a hűtőt akarod hozzá használni, akkor egy MK-35DV nevű kiegészítő is kell, ez egy ~2 centivel magasabb fedél, ezzel bele kell férnie.
-
Pista0001
addikt
válasz
BalageK #66167 üzenetére
Egy fokkal jobb, de nem az igazi. Nézelődök Alin is, de nem találok elfogadható áron megfelelőt.
Kicsit fura amúgy, hogy erre az alaplap méretre nem álltak rá gyártók, pedig régóta nagy a kínálat budget(ebb) szegmensben. A mATX házaknál már inkább a 244×244-hez igazodnak, meg sokszor igen hosszú VGA-hoz.
-
Pista0001
addikt
Mint relatív keményvonalas ITX-es nem gondoltam volna, hogy erre sor kerül, de...
226×185-ös laphoz, vga-hoz és ATX táphoz mi a legkisebb használható ház? Raijintek Metis (Plus?) óta van új a nap alatt? Évek óta téma itt, nem néztem soha jó szemmel, de a sors fintoraként lett* egy ilyen lapom, és szeretném "beházasítani" valahová.
* Vicces sztori, az utcán kidobva láttam meg egy szemétkupacban egy - mint kiderült - Antec mATX házat (nem biztos, de talán DP301M) igen leharcolt állapotban. Ebben volt Asus H310M-K r2.0 lap, i5 9400f proci, 1 db 8 gigás DDR4 2400 modul, passzív LP MSI GT1030, Corsair VS550 táp és Crucial BX480 ssd. Kis gondoskodás után működik, kapott Win 11-et, ha találok megfelelően kicsi házat hozzá, akkor felfejlesztem kicsit, aztán jó lesz valamire.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65754 üzenetére
AMD-nél az extrább az, hogy a gyári rögzítés a 754 óta nem változott (tudtommal). Bár ritka az olyan 3rd party hűtő, ami ezt használja, de azért akad ilyen is.
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #65748 üzenetére
A 68 mm ventivel vagy anélkül értendő? A Thermalright pl a top flow hűtőknél a specifikációban külön a hűtő, külön a venti méreteit adja meg. Ha az csak a hűtő, akkor az AXP200 még alacsonyabb is, szintén 13 mm vastag 140-es ventivel.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65747 üzenetére
Hát, egy amúgy is venticserés hűtőnek nem nagyon lehet baja, de te tudod. El nem ítéllek, én is újonnan veszek (majdnem) mindent. Nyilván a retro kivétel, azt viszont csak nagyon olcsón. Legutóbb 5€-ért vettem pl egy komplett 1155 usdt gépet, 300 Ft-ért külső merevlemezt meg - ez nálam minden idők legdrágább használt vásárlása - 40€-ért GTX970-t. Sajnos vannak dolgok, amiket már csak így lehet beszerezni, és hát a régi időkben volt pár klassz cucc, ami a maiakkal is kompatibilis. Ehhez pl van 115x rögzítés, ami tudtommal kompatibilis az 1200-zal. Mondjuk annó ezt külön kellett megvegyem, akkoriban jött ki az 1156, szóval a korábbi cuccokhoz ez még nem járt. Eredetileg 478, 775 és AMx rögzítés volt csak. Azóta viszont láttam használtan 115x kompatibiliset is.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65745 üzenetére
Használtan egy jó Ninja mini esetleg? 110×110×115 mm, plussz a venti. Vagy 2 venti.
Gyarilag egy 80-as venti járt hozzá, de az újonnan is sz.r volt, viszont járt hozzá 80-as és 92-es ventihez is rögzítődrót szett.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65740 üzenetére
Az SI-100 nem merült fel, ha már eredetileg top flow hűtőt választottál?
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #65732 üzenetére
Még mindig látogatod a Házi barkács, gányolás topikot?
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #65707 üzenetére
Te se lettél a korral "normálisabb"...
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #65694 üzenetére
Egyrészt az igp-k valóban igen jó teljesítményre képesek, és valamilyen szinten megértem a gyártókat, de szerintem is kellenek kis teljesítményű vga-k. Ha nem is annyira, mint a HDxxxx belépő szintek, vagy az azt megelőző korszak SE, LE meg SESE (!) kártyái, de a max 75 watt, max 17 cm hossz szerintem is valós igény LP-ben. Sőt, max 50 watt se lenne rossz néha... Ja, meg ne legyenek szénné butítva!
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #65688 üzenetére
RX6xxx-ből is van lejjebb a 6500-nál, van 6400 és 6300 is.
-
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #65681 üzenetére
Khm... Palit Gtx970 JetStream... Khm...
-
Pista0001
addikt
Nem kell 24/7-ben járatni, elég akkor, ha otthon vagy, és még ébren is pl, vagy csak bekapcsolod, ha épp kell. Hozzáteszem, ha már van, szerintem előbb-utóbb elkezdi mindenki kihasználni.
A külső ház, még inkább dokkoló (nem kell mindegyik lemezhez külön ház) is jó ötlet, azt is használok.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
Boot közben 75 watt fölé nem ment, felállt oprendszerrel 30-50 watt között ingadozott (nem vártam ki, hogy "lehiggadjon" a Win 11, szóval frissítést csekkolt, elküldte, hogy hányszor voltam budin, stb). Néztem aztán 4K youtube-ot, Netflixet, mindkettővel beállt hamar 30-35 wattra, sima net vagy lokális filmlejátszás se lehet több.
A teljes konfig: Pico 160XT plussz kínai 120 wattos kocka, Chieftec IX-03, Asrock B550M-ITX/AC, Ryzen 5 5600G, Thermalright AXP90-X36, 2×16 GB DDR4 3600 cl18, nvme ssd PNY CS1030 250 GB gen3 X4, 2 db kínai 5010-es venti.
AxBattler: Sokkal, köszi!
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65191 üzenetére
Chieftec IX-ben használok 5600G-t mindennemű beállítgatás nélkül, out of the box. A felhasználás főleg film kodiban vagy böngészőben (netflix), ritkábban némi böngészés, youtube. Thermalright AXP90-X36 van a procin, nem zajos, nem meleg.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65151 üzenetére
Szeretne 3,5-es lemezt is használni.
-
Pista0001
addikt
Nálam már bizonyított, egy fillért se sajnálok. ~12 éve van meg, vitt Sandy celeront HD4350-nel (Giga Z77N itx lapban valamiért nem ment az igp, ez volt kéznél), Kabinit éveken át 24/7-ben, most R5 5600G-t.
Továbbra is Chieftec IX01/03 a cél? Sajnos abban oda kell figyelni, ütközhet a paneltáp az alaplappal. Sajnos még a gyári is, ha az alaplapon rossz helyen van valami. Megjegyzem, az IX gyári táppal se tűnik drágábbnak, mint egy IX üresen, plussz ez a panel+kocka.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65062 üzenetére
2 féle TR rögzítés van, a kisebb hűtőké más, mint a nagyobbaké. 2 TR-em van, AXP90-ből X36 és X53, AXP120-X67 és egy AIO. utóbbi 2 rögzítése megegyezik, meg a két AXP90-é is egyforma, de nem kompatibilisek a másik kettővel. Az AXP120 helyére került az AIO, előbbit az x53 helyére akartam felszerelni, de inkább hagytam, mert ki kellett volna szednem hozzá a lapot, hogy a rögzítést lecseréljem rajta, ahhoz meg nem volt kedvem.
Inkább tlacnak szól a válasz, hogy az AXP90-X47-ből ne induljon ki, a Machoé szinte biztosan a másik megoldás.
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #64934 üzenetére
Á, értem.
Hát, lehet, hogy összességében Corsair féle vékonyan harisnyázott kábellel jársz akkor is jobban. Sokkal könnyebben hajlik, a szűk helyen elrendezheted a kábeleit egy sorba, akár valami kábelvezetővel össze is fogathatod a szálakat.
2 B550M-ITX/AC-m van, ugyanez az elrendezés. 2010. óta van egy DFI LanParty MI P55-T36-om is, azon is arrafelé van a csatlakozó. Hasonló érzelmeket vált ki ez is belőlem, mint a tápok lapos kábelei.
Az Asrockhoz megfontolnám egy derékszögű toldó bevetését, ha jól adja ki, elmehet a 8 pin a szélső csatlakozó és az AC között. -
Pista0001
addikt
válasz
AiRLAC #64904 üzenetére
Én sem, de nyugaton is drágultak...
Illetve pontosabban kivezették a kisebbeket. Pl Corsair SF-ből a weboldalon már a 600-asnak sincs ára, nem hogy a 450-nek. A 750-nek még van ára, de az sincs készleten. Az utódszéria meg valami 850 wattnál kezdődik...
A 450-600 wattos kategóriában gyakorlatilag nincs modern, minőségi sfx táp, vehetsz 850 watt felettit 200€ körül, vagy drágábban...
-
Pista0001
addikt
Ja, nekem nem szempont a fehérség, magát a típust egyáltalán nem ismertem.
Egy angol webshopban találtam, úgy tűnik, kb 120€ szallítva a 650-es (a fehér, azt dobta ki a kereső) Franciaországba. Rendes gyártótól az ekkorák már szinte ritkák, ha van is, k.va drága, 150€+... Tavaly (vagy tavalyelőtt?) vettem akciósan SF450-et, sajnos csak 1-et. Nem gondoltam, hogy az lesz, ami lett...
-
Pista0001
addikt
válasz
vtommy #64885 üzenetére
A full réz változatokkal amúgy az a bajom, hogy elég drágák, annyi plusszt árban nekem nem érnek, amit esetlegesen hoznak teljesítményben.
Nekem nagyobb előny, ha az egyéb komponenseket is lehet hűteni kicsit, ebből a szempontból lehet jobb az AXP100. A gyári leírás szerint olyan a ventirögzítés, hogy 120as (tehát akár 120-as rögítési pontú 140-es is?) venti is szerelhető rá, ami a mini-ITX lap elég nagy részét lefedi már, kapna huzatot az m.2 és a memória is. Nem utolsó sorban pedig jó eséllyel beférne a Chieftec IX-be MK-35DV-vel (gyári magasabb fedél).
Most AXP90-X36 van az 5600G-n IX-03-ban, ennél az 22 mm-rel magasabb, ez 15 mm vastag 120-as ventivel 23 mm-re módosulna. Az X36 és a normál fedél között van most kb 5 mm, az MK-35DV 22 mm-rel magasabb, tehát maradna az AXP100-zal még 4 mm, ami bőven jó. Még a végén szereznem kell még eg MK-35DV-t...
Na jó, rágugliztam az AXP100-ra... Európában nincs, aliról 110 usd a réz, simát nem találtam... Mégse kell MK-35DV-t keresnem... Egyelőre...
-
Pista0001
addikt
Annó volt olyan, hogy ahol lyuk volt az alaplapon, ott nem volt hely a házon, és fordítva is...
Amúgy mostanában nem szereltem mATX-et házba. Brand MT és SFF gépem van, amiknek szabványos(nak tűnő) kialakításuk van, de nem szedtem szét egyiket sem. DIY mATX házból bontottam alaplapot, de nem figyeltem ilyen részletekre, a ház ment a kukába, az alaplap a polcra, amúgy kb 15 éve volt dolgom a mérettel.
-
Pista0001
addikt
Volt régen távtartóból talpas változat, biztos manapság is lehet szerezni. 2-3 darabom van eltéve, akár ilyenhez is jó lehet.
A mATX méret minden, csak nem szabványos. A 3 bővítőhelyes kártyák szélessége sem egységes, a 2 slotosoké is széles tartományban mozog, a mélységükről ne is beszéljünk... A furatokból is talán csak az a 4 volt fix, ami a mini-ITX-en is van, a többi össze-vissza volt sokszor, szóval ezek a talpas távtartók többször is kellettek már, ha az alaplap és a ház gyártója nem ugyanúgy gondolta.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #64717 üzenetére
AXP90-ből van X36 is. Néma nem lesz, de azért átlagosabb használattal elmegy. Nálam a filmezős 5600G-n van Chieftec IX-ben.
Magas fedéllel amúgy max X53 férne be az AXP-k közül (pedig van egy AXP120 X67-em, az lenne az igazi), illetve X47 fölé beférne magas fedéllel és a hozzá való hdd tray kiemelővel 2 db 2,5-es ssd/hdd, szerintem akár 12,5-es is, de 9,5-es már biztosan.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #64566 üzenetére
AMD-nél nem is tudom, miből van/volt félmagas, 4060-ból se néztem, ki csinál félmagasat. Annó a 1050ti-ből is talán csak MSI meg Gigabyte volt. A 1050ti érdekes darab volt, félmagasan, 2 kis ventivel is tök vállalható, simán elvan tápcsati nélkül, mégis van egy sanda gyanúm, hogy full magas, 2 slotos, dupla ventis, tápcsatis példányokból adtak el többet. Jól mutatja, mire van igény... Olyan ez is, mint a 4 sata csati... Minek? Ezt a kategóriát nem NAS-nak veszik az emberek, a többség belepattint egy m.2 ssd-t, és ennyi. Ha a többségnek vga-ból is monstrumok kellenek, akkor a gyártók nem fogják törni magukat, hogy kisebbet csináljanak. 15 meg 10 éve is a legtöbben ATX-et vettek, aki spórolni akart, az vett mATX-et, meg most is. Szerintem az ITX bár már nem rétegtermék, még mindig nagyon kis szelet a tortából
Nálam is "nagy" ház van (Jonsbo A4), csak a hátlap kell 2 slotos legyen, a hűtő lehet 3 slotos, akár ~330 hosszú is. Most RX6750XT Phantom Gaming van benne, meg R5 5600... Szerintem ez már így marad, hacsak egy 5700X3D nem kerül jó áron a látókörömbe.
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #64563 üzenetére
Valamit valamiért. Addig még elmegy szerintem a 4070. Vagy körül lehet nézni az AMD-nél, de ott se jobb a helyzet...
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #64561 üzenetére
Ha szerencséd lesz, az 5060(ti?) még ez a mérettartomány lesz, és a 4070-hez képest hoz teljesítményt fogyasztásnövekedés nélkül. Igazából megvannak még a 20-23 centis 2 slotos vga-k, csak egyre lentebb pozícionálva. Szerintem a középkategóriát megtartják ezen a szinten, kb 150 watt max fogyasztással. Ha nem, az lesz igazán szívás.
-
Pista0001
addikt
válasz
Black&White #64442 üzenetére
Hát, szerintem 1 centi kéne a normális teljesítményhez. Szerintem a megoldás a (kompakt)víz. Épített rendszerhez elég szűkös, valami nagyon kompakt pumpa és tartály (leginkább kombinált megoldás) kell, és nagyon jól át kell gondolni az alkatrészek elhelyezését. AIO-hoz találták ki igazából ezt a házat (is).
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #64401 üzenetére
Szétkaptam kicsit a gépet, befér a vga úgy is, hogy a 2. és a 3. slotba kerül, de TG oldallappal nyilván életképtelen. Vented oldallappal nyilván nem főne meg, de a kis távolság miatt gyanítom, hogy igen szélzajos lenne terhelve.
Próbálom átgondolni, mi kell hozzá... 240-es kompakt vízhűtő a processzorra, meg valami 10-15 centinél nem hosszabb gen. 4 riser. A gyári riser sajnos csak 3.0-s, de legalább vagy 20-25 centis, ami ebbe a házba baromi hosszú. A 6650XT-hez jó volt, egyrészt nem limitált a sávszélesség se valószínűleg, másrészt "harmonikára" hajtogatva elfért.
-
Pista0001
addikt
válasz
tippm86 #64405 üzenetére
Nem feltétlenül gondolnám. Jó lenne kipróbálgatni, ha jól emlékszek van is valakinek itt a topikban.
Én nem vagyok híve a "szétlyuggatott" házaknak, a légcsatornaszerű kialakítást pártolom. Nem véletlenül ilyenek a szerverek is. Ezzel Kolinkkel az a baj, hogy csak 2 házventilátora lehet, nem 4, mint a Jonsbo A4-nek. A másik, hogy a táp "hátulja" lefelé van, nem felfelé, mint a Jonsbonak, ez is bekavar.
-
Pista0001
addikt
válasz
barnam_ #64400 üzenetére
Ez a vga ma jött meg, még a 6650XT van benne. Ez sima 2 slotos, így a vga és az oldallap, illetve a vga háta és a TR ventije között is kb 1-1 centi van. Szerintem ez a 6750XT be se férne így, úgyhogy a szellős oldallappal se lennék előrébb, akkor is át kellene helyezni a vga-t.
Korábban át akartam építeni Jonsbo A4-be, de a tápnál elbukott a dolog. A Kolinkban el lehet lenni az sfx-l táppal, a Jonsboban viszont nem tudtam elvezetni a vezetékeket. Több szempontból jobb a Jonsbo elrendezése, de abba pl a 67 mm magas TR szerinte be se ferne, ha igen, akkor se kapna levegőt. A másik oldal is szűkösebbnek tűnik, oda meg a 6750XT nem férne be. A Kolinkban ha egyszerre mindkettő nem is fér el, legalább az egyik megoldható a másik kárára.
-
Pista0001
addikt
válasz
barnam_ #64383 üzenetére
Nálam van TR AXP120-X67 Ryzen 5 5600-on, hát, nem vagyok elájulva tőle. Mondjuk a ház sem a legjobb a szellőzést tekintve, egy Kolink Rocket Heavy.
A másik párhuzam, hogy pont ma jött meg az új vga ehhez a géphez...
Hosszra be fog férni, inkább a vastagság probléma, meg a nagyobb fogyasztás. 2,75 slot vastag, úgyhogy az üveg oldallap miatt nem maradhat a vga a nagyobb procihűtőnek helyet biztosító pozícióban, úgyhogy repül a TR. Van szinte mindenem vízhűtéshez, csak hely nincs. Házon belül legalábbis. Sajnos nem vagyok jól felszerelve, hogy készítsek a radiátoroknak és a pumpának állványt, hogy házon kívül elférjenek, , szóval esélyes, hogy kompakt vízre kell majd váltsak. -
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #64284 üzenetére
Nagyon vad az a tiny, nem tudtam, hogy van lp pci-e-s modell. Régebben(?) a HP-nek voltak MXM-es USDT-i, olyanom van 2 is. A Haswelleshez már szereztem is egy Quadro M2000M-et meg 200 wattos tápot (az igps modellekhez 135 wattos, a dgpu-sokhoz 180 wattos járt), csak vga-ra nem találok normális (áron) hűtőt...
Ha egyszer kész lesz, jó kis (fél)retro játékgép lesz.
-
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #64217 üzenetére
Nem a néma csend a lényeg, úgy értem, hanem az adott konfig potenciáljának kiaknázása. Nyilván egy MoRa+2×D5 rendszerrel emellett néma is lehetne, de ennyire messze nem mennék. Nyilván a kompakt méret is lényeg, azért vett ilyen barebone-t annó a kolléga, szóval 2 darab 240-es valami normális pumpával elég lehet szerintem.
Természetesen nem szeretném más f.szával verni a csalánt, de ebben az esetben mindenképp invesztálni kell. Vagy szétvágni a házat, de az is anyagi veszteség szerintem. Ha ki akarja aknázni a processzor és vga képességeit, akkor le kell tudnia hűteni vagy így, vagy úgy. A speciális alaplap miatt a házcsere magában nem feltétlen járható út.
Ja, a 2-vel jobb vga-t ugyanúgy nem fogja tudni lehűteni ebben a gépben...
-
Pista0001
addikt
válasz
rxmiss #64212 üzenetére
Mini pci-e-be vármit lehet tenni, ha az alaplap támogatja, lehet bifurkálni (a 6600xt amúgy is csak 8×-os), de akkor riseres ház ajánlottabb, stb. A lehetőségek száma végtelen is lehetne, de nem...
Inkább azt mondanám, hogy ha egyéb házba szeretne költözni, alaplapot is kéne cserélni. Ha meg már alaplapot cserél, el lehet gondolkozni a platform cserén, abba meg már csúnya az öreg vga...
Ezért is dobtam fel a vizet. A végén még nem is drágább, tény, hogy a teljesítmény nem nő vele (később cáfolom
), sem a fogyasztás nem csökken, de a cucc (értékét tekintve) fele kb "örökre" szól. Jól megválasztott radiátorral el lehet ereszteni a cpu-t és a gpu-t is, azok hője kikerül a házból, a többit meg már átszellőzteti a táp. A procira nem ügy blokkot találni, a gpu-ra vagy mehet univerzális (HD7870-et használtam úgy), vagy van Bykski full cover.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
Hogy mondjak én is egy garantáltan nem túl gazdaságos megoldást, külső víz... Pumpa tartállyal és radi(k) kint, blokk a procira és a gpu-ra, némi csövezés, és már kész is. Költséges (azért az új alaplap és ház árral így is versenyképes lehet), de a házszellőzésnek csak az egyéb komponensek hőtermelésével kell megküzdeniük, minimális fejlesztéssel (proci esetén jó esetben csak rögzítést kell cserélj, vagy azt sem) továbbvihető későbbi rendszerekre.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Hálózati / IP kamera
- Azonnali fotós kérdések órája
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest