-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65754 üzenetére
AMD-nél az extrább az, hogy a gyári rögzítés a 754 óta nem változott (tudtommal). Bár ritka az olyan 3rd party hűtő, ami ezt használja, de azért akad ilyen is.
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #65748 üzenetére
A 68 mm ventivel vagy anélkül értendő? A Thermalright pl a top flow hűtőknél a specifikációban külön a hűtő, külön a venti méreteit adja meg. Ha az csak a hűtő, akkor az AXP200 még alacsonyabb is, szintén 13 mm vastag 140-es ventivel.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65747 üzenetére
Hát, egy amúgy is venticserés hűtőnek nem nagyon lehet baja, de te tudod. El nem ítéllek, én is újonnan veszek (majdnem) mindent. Nyilván a retro kivétel, azt viszont csak nagyon olcsón. Legutóbb 5€-ért vettem pl egy komplett 1155 usdt gépet, 300 Ft-ért külső merevlemezt meg - ez nálam minden idők legdrágább használt vásárlása - 40€-ért GTX970-t. Sajnos vannak dolgok, amiket már csak így lehet beszerezni, és hát a régi időkben volt pár klassz cucc, ami a maiakkal is kompatibilis. Ehhez pl van 115x rögzítés, ami tudtommal kompatibilis az 1200-zal. Mondjuk annó ezt külön kellett megvegyem, akkoriban jött ki az 1156, szóval a korábbi cuccokhoz ez még nem járt. Eredetileg 478, 775 és AMx rögzítés volt csak. Azóta viszont láttam használtan 115x kompatibiliset is.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65745 üzenetére
Használtan egy jó Ninja mini esetleg? 110×110×115 mm, plussz a venti. Vagy 2 venti.
Gyarilag egy 80-as venti járt hozzá, de az újonnan is sz.r volt, viszont járt hozzá 80-as és 92-es ventihez is rögzítődrót szett.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65740 üzenetére
Az SI-100 nem merült fel, ha már eredetileg top flow hűtőt választottál?
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #65732 üzenetére
Még mindig látogatod a Házi barkács, gányolás topikot?
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #65707 üzenetére
Te se lettél a korral "normálisabb"...
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #65694 üzenetére
Egyrészt az igp-k valóban igen jó teljesítményre képesek, és valamilyen szinten megértem a gyártókat, de szerintem is kellenek kis teljesítményű vga-k. Ha nem is annyira, mint a HDxxxx belépő szintek, vagy az azt megelőző korszak SE, LE meg SESE (!) kártyái, de a max 75 watt, max 17 cm hossz szerintem is valós igény LP-ben. Sőt, max 50 watt se lenne rossz néha... Ja, meg ne legyenek szénné butítva!
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #65688 üzenetére
RX6xxx-ből is van lejjebb a 6500-nál, van 6400 és 6300 is.
-
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #65681 üzenetére
Khm... Palit Gtx970 JetStream... Khm...
-
Pista0001
addikt
Nem kell 24/7-ben járatni, elég akkor, ha otthon vagy, és még ébren is pl, vagy csak bekapcsolod, ha épp kell. Hozzáteszem, ha már van, szerintem előbb-utóbb elkezdi mindenki kihasználni.
A külső ház, még inkább dokkoló (nem kell mindegyik lemezhez külön ház) is jó ötlet, azt is használok.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
Boot közben 75 watt fölé nem ment, felállt oprendszerrel 30-50 watt között ingadozott (nem vártam ki, hogy "lehiggadjon" a Win 11, szóval frissítést csekkolt, elküldte, hogy hányszor voltam budin, stb). Néztem aztán 4K youtube-ot, Netflixet, mindkettővel beállt hamar 30-35 wattra, sima net vagy lokális filmlejátszás se lehet több.
A teljes konfig: Pico 160XT plussz kínai 120 wattos kocka, Chieftec IX-03, Asrock B550M-ITX/AC, Ryzen 5 5600G, Thermalright AXP90-X36, 2×16 GB DDR4 3600 cl18, nvme ssd PNY CS1030 250 GB gen3 X4, 2 db kínai 5010-es venti.
AxBattler: Sokkal, köszi!
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65191 üzenetére
Chieftec IX-ben használok 5600G-t mindennemű beállítgatás nélkül, out of the box. A felhasználás főleg film kodiban vagy böngészőben (netflix), ritkábban némi böngészés, youtube. Thermalright AXP90-X36 van a procin, nem zajos, nem meleg.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65151 üzenetére
Szeretne 3,5-es lemezt is használni.
-
Pista0001
addikt
Nálam már bizonyított, egy fillért se sajnálok. ~12 éve van meg, vitt Sandy celeront HD4350-nel (Giga Z77N itx lapban valamiért nem ment az igp, ez volt kéznél), Kabinit éveken át 24/7-ben, most R5 5600G-t.
Továbbra is Chieftec IX01/03 a cél? Sajnos abban oda kell figyelni, ütközhet a paneltáp az alaplappal. Sajnos még a gyári is, ha az alaplapon rossz helyen van valami. Megjegyzem, az IX gyári táppal se tűnik drágábbnak, mint egy IX üresen, plussz ez a panel+kocka.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65062 üzenetére
2 féle TR rögzítés van, a kisebb hűtőké más, mint a nagyobbaké. 2 TR-em van, AXP90-ből X36 és X53, AXP120-X67 és egy AIO. utóbbi 2 rögzítése megegyezik, meg a két AXP90-é is egyforma, de nem kompatibilisek a másik kettővel. Az AXP120 helyére került az AIO, előbbit az x53 helyére akartam felszerelni, de inkább hagytam, mert ki kellett volna szednem hozzá a lapot, hogy a rögzítést lecseréljem rajta, ahhoz meg nem volt kedvem.
Inkább tlacnak szól a válasz, hogy az AXP90-X47-ből ne induljon ki, a Machoé szinte biztosan a másik megoldás.
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #64934 üzenetére
Á, értem.
Hát, lehet, hogy összességében Corsair féle vékonyan harisnyázott kábellel jársz akkor is jobban. Sokkal könnyebben hajlik, a szűk helyen elrendezheted a kábeleit egy sorba, akár valami kábelvezetővel össze is fogathatod a szálakat.
2 B550M-ITX/AC-m van, ugyanez az elrendezés. 2010. óta van egy DFI LanParty MI P55-T36-om is, azon is arrafelé van a csatlakozó. Hasonló érzelmeket vált ki ez is belőlem, mint a tápok lapos kábelei.
Az Asrockhoz megfontolnám egy derékszögű toldó bevetését, ha jól adja ki, elmehet a 8 pin a szélső csatlakozó és az AC között. -
Pista0001
addikt
válasz
AiRLAC #64904 üzenetére
Én sem, de nyugaton is drágultak...
Illetve pontosabban kivezették a kisebbeket. Pl Corsair SF-ből a weboldalon már a 600-asnak sincs ára, nem hogy a 450-nek. A 750-nek még van ára, de az sincs készleten. Az utódszéria meg valami 850 wattnál kezdődik...
A 450-600 wattos kategóriában gyakorlatilag nincs modern, minőségi sfx táp, vehetsz 850 watt felettit 200€ körül, vagy drágábban...
-
Pista0001
addikt
Ja, nekem nem szempont a fehérség, magát a típust egyáltalán nem ismertem.
Egy angol webshopban találtam, úgy tűnik, kb 120€ szallítva a 650-es (a fehér, azt dobta ki a kereső) Franciaországba. Rendes gyártótól az ekkorák már szinte ritkák, ha van is, k.va drága, 150€+... Tavaly (vagy tavalyelőtt?) vettem akciósan SF450-et, sajnos csak 1-et. Nem gondoltam, hogy az lesz, ami lett...
-
Pista0001
addikt
válasz
vtommy #64885 üzenetére
A full réz változatokkal amúgy az a bajom, hogy elég drágák, annyi plusszt árban nekem nem érnek, amit esetlegesen hoznak teljesítményben.
Nekem nagyobb előny, ha az egyéb komponenseket is lehet hűteni kicsit, ebből a szempontból lehet jobb az AXP100. A gyári leírás szerint olyan a ventirögzítés, hogy 120as (tehát akár 120-as rögítési pontú 140-es is?) venti is szerelhető rá, ami a mini-ITX lap elég nagy részét lefedi már, kapna huzatot az m.2 és a memória is. Nem utolsó sorban pedig jó eséllyel beférne a Chieftec IX-be MK-35DV-vel (gyári magasabb fedél).
Most AXP90-X36 van az 5600G-n IX-03-ban, ennél az 22 mm-rel magasabb, ez 15 mm vastag 120-as ventivel 23 mm-re módosulna. Az X36 és a normál fedél között van most kb 5 mm, az MK-35DV 22 mm-rel magasabb, tehát maradna az AXP100-zal még 4 mm, ami bőven jó. Még a végén szereznem kell még eg MK-35DV-t...
Na jó, rágugliztam az AXP100-ra... Európában nincs, aliról 110 usd a réz, simát nem találtam... Mégse kell MK-35DV-t keresnem... Egyelőre...
-
Pista0001
addikt
Annó volt olyan, hogy ahol lyuk volt az alaplapon, ott nem volt hely a házon, és fordítva is...
Amúgy mostanában nem szereltem mATX-et házba. Brand MT és SFF gépem van, amiknek szabványos(nak tűnő) kialakításuk van, de nem szedtem szét egyiket sem. DIY mATX házból bontottam alaplapot, de nem figyeltem ilyen részletekre, a ház ment a kukába, az alaplap a polcra, amúgy kb 15 éve volt dolgom a mérettel.
-
Pista0001
addikt
Volt régen távtartóból talpas változat, biztos manapság is lehet szerezni. 2-3 darabom van eltéve, akár ilyenhez is jó lehet.
A mATX méret minden, csak nem szabványos. A 3 bővítőhelyes kártyák szélessége sem egységes, a 2 slotosoké is széles tartományban mozog, a mélységükről ne is beszéljünk... A furatokból is talán csak az a 4 volt fix, ami a mini-ITX-en is van, a többi össze-vissza volt sokszor, szóval ezek a talpas távtartók többször is kellettek már, ha az alaplap és a ház gyártója nem ugyanúgy gondolta.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #64717 üzenetére
AXP90-ből van X36 is. Néma nem lesz, de azért átlagosabb használattal elmegy. Nálam a filmezős 5600G-n van Chieftec IX-ben.
Magas fedéllel amúgy max X53 férne be az AXP-k közül (pedig van egy AXP120 X67-em, az lenne az igazi), illetve X47 fölé beférne magas fedéllel és a hozzá való hdd tray kiemelővel 2 db 2,5-es ssd/hdd, szerintem akár 12,5-es is, de 9,5-es már biztosan.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #64566 üzenetére
AMD-nél nem is tudom, miből van/volt félmagas, 4060-ból se néztem, ki csinál félmagasat. Annó a 1050ti-ből is talán csak MSI meg Gigabyte volt. A 1050ti érdekes darab volt, félmagasan, 2 kis ventivel is tök vállalható, simán elvan tápcsati nélkül, mégis van egy sanda gyanúm, hogy full magas, 2 slotos, dupla ventis, tápcsatis példányokból adtak el többet. Jól mutatja, mire van igény... Olyan ez is, mint a 4 sata csati... Minek? Ezt a kategóriát nem NAS-nak veszik az emberek, a többség belepattint egy m.2 ssd-t, és ennyi. Ha a többségnek vga-ból is monstrumok kellenek, akkor a gyártók nem fogják törni magukat, hogy kisebbet csináljanak. 15 meg 10 éve is a legtöbben ATX-et vettek, aki spórolni akart, az vett mATX-et, meg most is. Szerintem az ITX bár már nem rétegtermék, még mindig nagyon kis szelet a tortából
Nálam is "nagy" ház van (Jonsbo A4), csak a hátlap kell 2 slotos legyen, a hűtő lehet 3 slotos, akár ~330 hosszú is. Most RX6750XT Phantom Gaming van benne, meg R5 5600... Szerintem ez már így marad, hacsak egy 5700X3D nem kerül jó áron a látókörömbe.
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #64563 üzenetére
Valamit valamiért. Addig még elmegy szerintem a 4070. Vagy körül lehet nézni az AMD-nél, de ott se jobb a helyzet...
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #64561 üzenetére
Ha szerencséd lesz, az 5060(ti?) még ez a mérettartomány lesz, és a 4070-hez képest hoz teljesítményt fogyasztásnövekedés nélkül. Igazából megvannak még a 20-23 centis 2 slotos vga-k, csak egyre lentebb pozícionálva. Szerintem a középkategóriát megtartják ezen a szinten, kb 150 watt max fogyasztással. Ha nem, az lesz igazán szívás.
-
Pista0001
addikt
válasz
Black&White #64442 üzenetére
Hát, szerintem 1 centi kéne a normális teljesítményhez. Szerintem a megoldás a (kompakt)víz. Épített rendszerhez elég szűkös, valami nagyon kompakt pumpa és tartály (leginkább kombinált megoldás) kell, és nagyon jól át kell gondolni az alkatrészek elhelyezését. AIO-hoz találták ki igazából ezt a házat (is).
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #64401 üzenetére
Szétkaptam kicsit a gépet, befér a vga úgy is, hogy a 2. és a 3. slotba kerül, de TG oldallappal nyilván életképtelen. Vented oldallappal nyilván nem főne meg, de a kis távolság miatt gyanítom, hogy igen szélzajos lenne terhelve.
Próbálom átgondolni, mi kell hozzá... 240-es kompakt vízhűtő a processzorra, meg valami 10-15 centinél nem hosszabb gen. 4 riser. A gyári riser sajnos csak 3.0-s, de legalább vagy 20-25 centis, ami ebbe a házba baromi hosszú. A 6650XT-hez jó volt, egyrészt nem limitált a sávszélesség se valószínűleg, másrészt "harmonikára" hajtogatva elfért.
-
Pista0001
addikt
válasz
tippm86 #64405 üzenetére
Nem feltétlenül gondolnám. Jó lenne kipróbálgatni, ha jól emlékszek van is valakinek itt a topikban.
Én nem vagyok híve a "szétlyuggatott" házaknak, a légcsatornaszerű kialakítást pártolom. Nem véletlenül ilyenek a szerverek is. Ezzel Kolinkkel az a baj, hogy csak 2 házventilátora lehet, nem 4, mint a Jonsbo A4-nek. A másik, hogy a táp "hátulja" lefelé van, nem felfelé, mint a Jonsbonak, ez is bekavar.
-
Pista0001
addikt
válasz
barnam_ #64400 üzenetére
Ez a vga ma jött meg, még a 6650XT van benne. Ez sima 2 slotos, így a vga és az oldallap, illetve a vga háta és a TR ventije között is kb 1-1 centi van. Szerintem ez a 6750XT be se férne így, úgyhogy a szellős oldallappal se lennék előrébb, akkor is át kellene helyezni a vga-t.
Korábban át akartam építeni Jonsbo A4-be, de a tápnál elbukott a dolog. A Kolinkban el lehet lenni az sfx-l táppal, a Jonsboban viszont nem tudtam elvezetni a vezetékeket. Több szempontból jobb a Jonsbo elrendezése, de abba pl a 67 mm magas TR szerinte be se ferne, ha igen, akkor se kapna levegőt. A másik oldal is szűkösebbnek tűnik, oda meg a 6750XT nem férne be. A Kolinkban ha egyszerre mindkettő nem is fér el, legalább az egyik megoldható a másik kárára.
-
Pista0001
addikt
válasz
barnam_ #64383 üzenetére
Nálam van TR AXP120-X67 Ryzen 5 5600-on, hát, nem vagyok elájulva tőle. Mondjuk a ház sem a legjobb a szellőzést tekintve, egy Kolink Rocket Heavy.
A másik párhuzam, hogy pont ma jött meg az új vga ehhez a géphez...
Hosszra be fog férni, inkább a vastagság probléma, meg a nagyobb fogyasztás. 2,75 slot vastag, úgyhogy az üveg oldallap miatt nem maradhat a vga a nagyobb procihűtőnek helyet biztosító pozícióban, úgyhogy repül a TR. Van szinte mindenem vízhűtéshez, csak hely nincs. Házon belül legalábbis. Sajnos nem vagyok jól felszerelve, hogy készítsek a radiátoroknak és a pumpának állványt, hogy házon kívül elférjenek, , szóval esélyes, hogy kompakt vízre kell majd váltsak. -
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #64284 üzenetére
Nagyon vad az a tiny, nem tudtam, hogy van lp pci-e-s modell. Régebben(?) a HP-nek voltak MXM-es USDT-i, olyanom van 2 is. A Haswelleshez már szereztem is egy Quadro M2000M-et meg 200 wattos tápot (az igps modellekhez 135 wattos, a dgpu-sokhoz 180 wattos járt), csak vga-ra nem találok normális (áron) hűtőt...
Ha egyszer kész lesz, jó kis (fél)retro játékgép lesz.
-
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #64217 üzenetére
Nem a néma csend a lényeg, úgy értem, hanem az adott konfig potenciáljának kiaknázása. Nyilván egy MoRa+2×D5 rendszerrel emellett néma is lehetne, de ennyire messze nem mennék. Nyilván a kompakt méret is lényeg, azért vett ilyen barebone-t annó a kolléga, szóval 2 darab 240-es valami normális pumpával elég lehet szerintem.
Természetesen nem szeretném más f.szával verni a csalánt, de ebben az esetben mindenképp invesztálni kell. Vagy szétvágni a házat, de az is anyagi veszteség szerintem. Ha ki akarja aknázni a processzor és vga képességeit, akkor le kell tudnia hűteni vagy így, vagy úgy. A speciális alaplap miatt a házcsere magában nem feltétlen járható út.
Ja, a 2-vel jobb vga-t ugyanúgy nem fogja tudni lehűteni ebben a gépben...
-
Pista0001
addikt
válasz
rxmiss #64212 üzenetére
Mini pci-e-be vármit lehet tenni, ha az alaplap támogatja, lehet bifurkálni (a 6600xt amúgy is csak 8×-os), de akkor riseres ház ajánlottabb, stb. A lehetőségek száma végtelen is lehetne, de nem...
Inkább azt mondanám, hogy ha egyéb házba szeretne költözni, alaplapot is kéne cserélni. Ha meg már alaplapot cserél, el lehet gondolkozni a platform cserén, abba meg már csúnya az öreg vga...
Ezért is dobtam fel a vizet. A végén még nem is drágább, tény, hogy a teljesítmény nem nő vele (később cáfolom
), sem a fogyasztás nem csökken, de a cucc (értékét tekintve) fele kb "örökre" szól. Jól megválasztott radiátorral el lehet ereszteni a cpu-t és a gpu-t is, azok hője kikerül a házból, a többit meg már átszellőzteti a táp. A procira nem ügy blokkot találni, a gpu-ra vagy mehet univerzális (HD7870-et használtam úgy), vagy van Bykski full cover.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
Hogy mondjak én is egy garantáltan nem túl gazdaságos megoldást, külső víz... Pumpa tartállyal és radi(k) kint, blokk a procira és a gpu-ra, némi csövezés, és már kész is. Költséges (azért az új alaplap és ház árral így is versenyképes lehet), de a házszellőzésnek csak az egyéb komponensek hőtermelésével kell megküzdeniük, minimális fejlesztéssel (proci esetén jó esetben csak rögzítést kell cserélj, vagy azt sem) továbbvihető későbbi rendszerekre.
-
-
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #64011 üzenetére
A 2010-es ModTech Hall-ra készítettem egy házat, ami ugyanez az elrendezés volt, csak ehhez képest balra 90°-kal elfordítva. Meg nem volt fabetét, az alsó rekesz eleje alumínium volt, itt volt a bekapcsoló, a slim dvd nyílása, ezeken kívül alul volt egy sfx-l táp és előtte keresztben egy 3,5-es merevlemez, oldalt pdig egy 4×20 karakteres lcd kijelző. A felső rész 3 oldalról és felülről plexi borítású volt, hátul volt 2 80-as venti. A procin Ninja Mini volt külön venti nélkül.
-
Pista0001
addikt
válasz
Vigneau #63809 üzenetére
Ha annyi helyet fel tudsz szabadítani, Scythe Ninja Minit keress aprón. Passzív hűtésre optimalizált, ha a házban van áramlás, akkor jobb esetben nem is kell rá venti, rosszabb esetben csak nagyobb terhelésen kell bekapcsoljon. 2 ventilátorhoz való rögzítődrót jár hozzá, 1 80-ashoz és egy 92-eshez. Gyárilag 1 darab 80-as ventit adtak mellé.
Ha szerencséd van, és megvan minden tartozéka, akkor AMD fronton szerintem tuti jó mindenre is, mert a 754-gyel behozott gyári keretet használja, ami ugyan sokat változott idővel (754/939 2 csavaros, AM2-től 4 csavaros, AM4-től már nem keret, 2 darabból áll, stb), de karmok mérete és pozíciója szerintem nem változott. Ha a processzor magassága változott, ahhoz hozzá lehet állítani, mert 3 fokozatban állítható a leszorító erő.
Intel fronton rosszabb a helyzet. Itt is a gyári rendszereket használja, a gyári csomag 478-ra és 775-re jó, külön lehetett venni olyat, amin a műanyag pöckök elcsúsztathatóak, így 775-ön kívül 115x és 1366 kompatibilis is, illetve talán volt külön 2011-hez való is, de 1200 és 1700 szerintem már nem jött ki a régi Ninkákhoz, az újabbakra meg nem biztos, hogy ugyanúgy kell a rögzítést felszerelni.
"Ős" Ninjám volt, egy rev B-m, meg a Mini, utóbbi megvan még mindig. Szerencsém volt, bár használtan vettem, megvolt minden tartozéka, és az 115x/1366 rögzítés is kapható volt még.
-
Pista0001
addikt
Szuper gép volt ez anno, sőt, az alaplap messze komolyabb, mint amit a funkció indokolna. Én is kísérleteztem Sempron feloldással, de sajnos nem jött össze. Egy Asrock, majd egy MSI lapban is próbálkoztam, úgyhogy biztos hibás volt a proci második magja. Egy ismerősöm vette meg félkonfigként, sokat Diablozott még rajta aztán.
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #63669 üzenetére
Power-PC valószínűleg.
Motorola 68000-zal kezdtek, kb '94-'95-től Power-PC, kb 2006-tól Intel Core, végül Apple Silicon M pár éve.
ATi/AMD vga-t viszont használtak többször is, elég sokszor váltottak a 2 nagy gyártó között, sőt, volt, hogy mindkét gyártó termékei egy időben elérhetőek voltak, az Intel procis időszakban pedig az Intel igp-je is bekerült a repertoárba.
-
Pista0001
addikt
Lassan célegyenesbe ér egy "félretro" "gamer" projektem, ha a szín elméletet nézzük, az is alkalmas kell legyen a feladatra (ami feketén-fehéren le van írva, annak megfelel
). 100€ alatt meg fog állni a bekerülési költség, és jó, ha fele akkora lesz, mint a Metised.
HP ProDesk 800 G1 USDT
I5-4570S
2×4 GB ram (ha találok jó áron 2×8 gigát, akkor upgrade lesz, de igazából nem szükséges)
Nvidia Quadro M2000M 4 GB MXM modul (Geforce 960M-nek felel meg, vagy desktop 750ti-nek dupla memóriával)
240+480 GB SSD
180 W táp (külső)A táp a héten megjön, ha igaz, az MXM modul hűtését kell még megoldanom.
Kerestem információt, hogy megeszi-e a Xeonokat, esetleg még azzal lehetne erősíteni. Mondjuk egy E3-1285/1286L-v3 jó lenne...
sasNAXO: még első genes SFX Pover 350-em van, gari után kicsivel feladta. Végül találtam egy púpos kondit, kicseréltem, most jó... Komoly gépet azért nem szívesen bízok rá.
-
Pista0001
addikt
Ezek a gépigényeg s.gget törölni se jók. A core i ajánlás generáció nélkül mi? Egy 1st gen i5 kanyarban sincs valószínűleg egy 12th gen i3-hoz, mégis szerintük az egyik jó, másik nem. Belépőnek i5/R5, közepesnek továbbra is i5, de AMD-ből már R7. Miért is? Illetve a Ryzeneknél is nézhetnék lassan a generációt architektúrát illetően az ötödiknél járunk....
Az intel kb Haswell utáni munkásságát nem ismerem, úgyhogy jó szívvel nem tudok ajánlani. Feldobnám viszont a használtpiac csekkolását. Esetleg ár/érték arányban jobb lehet egy 8. generációs i5/i7 (nem K, nem a legmagasabb órajelű) hozzávaló lappal, rammal, vagy akár csak a meglevő lapba tenni 6. (7.?) generációs i5-öt (vagy i7-et) és szerezni 2×8 (2×16?) giga ramot.
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #63628 üzenetére
Az AXP90-X36 szerintem tökéletes ehhez a házhoz. Másrészt a 2 50-es venti erősen ajánlott bármilyen konfighoz. A gyári tápjára volt korábban is panasz, valakinek az egyik kondi ütközött az alaplap egyik alkatrészével.
Dapro: Chieftec IX-be szerelt alaplapra majdnem feltettem egy Scythe Ninja Minit, de végül megjött időben a Thermalright.
louigi69: ahogy sasNAXO írta, törekedj a "sima" SFX tápra, egyszerűbb vele az élet. Vannak házak, amikben az SFX-L is elfér papíron, de a kábelezést már nem lehet megoldani, vagy csak nagyon macerásan, kompromisszumokkal. Ilyen pl a Jonsbo A4 is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Hardcore café
- Google Pixel topik
- Netfone
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest