- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Illusion1010
senior tag
Na végre, valami pozitív vélemény
Köszönöm
Igen azt tudom, hátul lesznek majd madzagok, de próbálok 10cm körüli HDMI kábelt keresgélni, lehetőleg 90 fokkal elforgatottat. Valamint azt hiszem lesz 77W TDP körüli procim is. (i5 3570)
Köszönöm a linkeket, utána olvasgatok rendesen
(#20885) tlac
Nah, ez lesz az, valami hasonlót szeretnék én is
-
Illusion1010
senior tag
válasz
Goose-T #20866 üzenetére
Ez igaz, elsiklottam felette....
Létezik olyan proci, ami teljesítményben összemérhető a 2500k-val alacsonyabb fogyasztással? Tuning nem kell, ez sem volt húzva soha. Esetleg haswell is szóba jöhet, csak meg akartam spórolni az alaplap cserét....Ilyen tápra gondoltam elsősorban: [link] [link]
Bár az igaz, hogy sosem halottam még a hangját...
-
Illusion1010
senior tag
Ok, köszönöm a válaszokat
Jelenleg egy SG05-ben a fentebb említett gép, csak a VGA HD7850 2GB.
A GTX750ti elvileg 60-70 wattot fogyaszt, miközben alig gyengébb egy picit mint a HD7850.
Itt a tesztben a teljes rendszer terhelve 132 wattot evett. És az egy i7. [link]A HDD mint külső egység kizárt, az egész ötlet lényege, hogy ne legyen semmilyen fölösleges kábel és doboz. Ha a vinyó súlya kritikus, inkább kiváltanám 2db 2,5"-osra.
Az integrált APU biztosan nagyon gyenge lenne nekem....
Lehet, hogy inkább a Steambox-hoz hasonló házat kellene csináltani, és egyszerűen beállítani a monitor mögé
-
Illusion1010
senior tag
Üdv!
Azt tervezem, hogy a monitor hátuljára építek egy kis gépet, ami játékra is alkalmas.
Monitor: LG 25UM65 [link]
Lap: Gigabyte Z77N [link]
Proci: Intel i5 2500k
VGA: Nvidia GTX750 Ti1 Seagate 3TB-os vinyó és egy 128GB-os SSD van (lesz) a rendszerben.
Mivel képtelenség az elképzeléseimnek megfelelő házat találni, úgy gondolom egy perforált lemezre felfogatnám az alkatrészeket, azt pedig a monitor VESA pontjaira.
A videókártyát egy hosszú riser-rel megtudnám fordítani, úgy hogy a ventilátorok hátrafelé nézzenek.
A kérdés a tápellátás. Eleinte FlexATX tápot akartam a méretei miatt, de esetleg egy ilyen combosabb laptop táp talán elbírná a cuccot.
Mi a véleményetek? Életképes lehet a dolog, vagy mivel fog elbukni? A hosszú riser kábel nem fog bekavarni a VGA működésébe?
Csak szemléltetés képpen
Nem találtam FlexATX táp modellt.
-
Illusion1010
senior tag
Ilyen jellegű/kiépítésű házzal találkozott már valaki?
Tehát az a lényeg, hogy a VGA fektetve legyen a lap mellett. -
Illusion1010
senior tag
válasz
Shadowman360 #8568 üzenetére
Ez már túl nagy? [link]
-
Illusion1010
senior tag
válasz
Shadowman360 #8560 üzenetére
Kár hogy nem egy hónappal ezelőtt történt ez
Én meg 26ért vettem. -
Illusion1010
senior tag
-
Illusion1010
senior tag
válasz
ulfwerenar #8352 üzenetére
Ez így elég szokatlanul hangzik. Arra gondoltál, hogy egy monitornak, illetve a pc-nek sem tesz jót az állandó mozgatás, szállítás, kisebb-nagyobb ütődések ami az utazás során érheti?
Szerintem is a laptop lenne a megfelelő választás.Esetleg, meg lehetne próbálni a koffert házként átépíteni, így nincsenek kötöttségek a házat illetően.
-
Illusion1010
senior tag
A mai naptól én is a mini ITX felhasználók táborát erősítem
A következő géppel :
Lap: ZOTAC Intel LGA 1155 H67 Mini-ITX WiFi
CPU: Intel Core i5 2500
RAM: 2x4GB Hynix 1333 DDR3
Ház: Silverstone SST-SG05B
VGA: Sapphire 5850 XtremeA táp 300wattos, egyelőre jól bírja a megpróbáltatásokat. Halk marad minden hűtő játék közben is. Egyedül a vinyó hangja zavar, de hamarosan kerül bele egy SSD.
A Silverstone ház minőségében nagyot csalódtam
Bár nem egy csúcs kategóriás termék, de azért szégyellheti magát ez a cég hogy ehhez a nevét adja. A lemezek vékonykák, a széleik élesek, néhol sorjásak. -
Illusion1010
senior tag
Üdv!
mini ITX méretű játék gépet szeretnék építeni. Tudnátok megfelelő házat ajánlani? + CPU hűtő is jó lenne, a lehető legnagyobb teljesítményű ami ilyen kicsiben létezik.
i7 860 proci lesz benne, GTX460 VGA, ATX táp.
2db 2,5" hely kellene (SSD+500GB HDD) optikai drive hely lényegtelen.
Az ára azért jó lenne ha földi maradna, találtam megfelelő Silverstone cuccot, de holmi 40k lenne (bár SFX táppal együtt) azért ez egy picit sok nekem
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest