- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
Több, mint jó. [link] A520+3200g+16GB ram szerelt gépet kapott a nagymama. w11 és open office, meg vírusgyalázó paranoidra állítva, azóta nyugi van. (A Thuban 1055t-t megköpködte, hogy lassú.
. Linuxot meg nem akart. Mintha értene a mísql-hez, vagy bármihez is a böngészőn kívül... )
-
2019 körül vettem a procit, az alaplapot meg a videókártyát. Minden más változott, de azok sem azért, mert szükséges beruházások voltak (a háttértárakat kivéve, mert azok kellettek), hanem mert inkább kíváncsi voltam, hogy mit tudnak, jobbak-e az elődöknél? Minimális volt a változás, inkább pénzkidobás.
Sokszor olyan dolgokra adok ki fejlesztés címszóval pénzt, amire nincs is igazából szükségem, de erre csak utólag jövök rá.
Szerk.: még az SFF gépek izgatják a fantáziámat, mert azért csak kevesebb helyet foglalnak, meg jól mutatnak, meg azért nem egy 20-30 kilós full towert kell tologászni jobbra-balra, de nem tudom, hogy akarjak-e még ezzel foglalkozni. Már kezdem unni a szerelgetést meg az alkatrész csereberét is, ahogy írod. Legyen itthon egy stabil gép aztán mennyen, többit lesz*rom. -
PROTRON
addikt
Minden főnöknek vannak rigojái, ezért kapja a főnöki fizetést.
Az hogy nem szereti a pontos adminisztrációt és ágáll ellene, meg az hogy nem akarja lecserélni a 10 éves eszközt amíg szét nem rohad alóla, ez szerintem eléggé általános és amíg ezek a legnagyobb problémák, addig nincs baj.Na igen, az adóleírás már más tészta, amúgy mivel szerencsémre nem kell ilyennel foglalkoznom, a céges eszközök eladását nem is ismerem hogyan lehet könyvelővel eldolgoztatni, szal azzal valóban nem számolok, csak a sima eszközbeszerezési adózási dolgokkal.
Nyilván 10 éves PC esetén ezt nem is lehet eljátszani, csak mondjuk azért érdekelne, amikor a cégnél 2 éven át használt aksis fúró-csavarozót el akarnám kérni otthonra, míg a cég meg vehetne újat.
Amúgy céges vásárlás esetén automatikusan csak 1 év jótállás jár a kereskedői oldalról, egyes szerszámgép gyártók adnak regisztráció ellenében 3-5-10 év garanciákat, de azt meg a központi szervízükon keresztül kell intézni...sajna most a Hiltivel félig meg is jártuk.
Igaz a hostes ügyintéző csaj aranybarna bőrű, hihetetlenül szexi, de annyira nyomulva próbálja eladni a 500k-tól másfél millás gépeket a jelenlegi 200-300k gépeink lecserélésére, hogy nagyon vicces amikor a új gép lefullad az első kanyarnál míg a kollega által használt régi meg vígan viszi amit kell.
Persze a kollégánk lelkesen vesz részt ezeken a "meetingeken" anélkül hogy megemlítené a barátnőjének, de sajna így is sikerült vetetnie felesleges 50 ezres 3db-os fúró szettet kőzethez...persze minőségi fúró, csak épp a különbözet nincs kihasználva, meg főképp az a baj az ilyenekkel hogy ha a kolléga rosszul használja, ugyanúgy eltörik mint a 20 ezres maikat szett. -
Rick4
félisten
Igazából ez úgy volt, hogy a srác beszámolta, és a dobozba csak benézett, csinált pár fotót, és tolta is fel az apróba, szóval elvileg előfordulhat ilyesmi, amikor ez kiderült minden megoldásra nyitott volt, mivel 1 nap gondolkodási határidőt kértem, és ennek leteltével a visszaküldést választottam, kérte a számlaszámot, és utalta pár percen belül az összeget, szóval nem hinném, hogy az átbaxcsira játszott, hiszen így máris bukott 2K-t.
Ennyit tudtam szépíteni rajta önvulkanizáló szalaggal, de mivel a "mester+ elvágta a lemezt a tápkábel csatiig, és nem volt folytonosság, lógott a vga benne...
-
Ispy
nagyúr
Persze, de ha az ember elkezdi tervezgetni, meg számolgatni, akkor hamar rájön, hogy legközelebb inkább kiperkálja az árát, mert annyi szopás van vele. És a végeredmény minősége erősen kétséges. Ha meg az idődet is beleszámolod, bér, adózás stb., akkor simán nem lesz olcsóbb a móka. Persze hobbiprojektnek oké.
-
Belecsaptál, grats hozzá!
Mondjuk jól tetted, hogy anno a lapon nem spóroltál, az a MSI B250I frankó vas. Nekem is inkább arra kellett volna költenem, nem egy fapados deszkára... mindegy ez most már így marad.Beleugrottam jó áron egy EVGA RTX 2060 SC-be, de rájöttem, hogy fölösleges, a 3 slotos borda nagy nekem, és mintha a ventijét is hallani véném (képzelődöm?). Úgyhogy dettó GDDR6-os 1660-ra pályázok, de a Jonsbo C2-be 1 ventiset szeretnék, félpasszív hűtéssel, az meg csak Gigabyte-nál van.
Node 202 jó ebből a szempontból, mehet bele a két ventis VGA.
Most elgondolkodtam egy Metis Plus-on... -
-
-
FireKeeper
nagyúr
sajnos nem, mert a kártyámon a portok úgy vannak egymás mellett, hogy két DP, aztán két HDMI, szóval szerintem a két HDMI egymás mellett akkor se férne el, ha mindkét kábelen 90 fokos csati van. ezért keresnék displayportot, de se kábelt se adaptert nem találtam, csak kínából (1 hónap szállítás) vagy a kábelvilág.hu-n ami meg csak postázni tud.
-
Rick4
félisten
Neeeem, költői kérés volt, legalább annyira, mint hogy az 5x-ös árú kácsa kábelen zöldebb-e a fű.
Gergello: Te törni madzsar..
Nem, szokás szerint a jól bevált
45°C-> 45% ventisebesség,
50°C->55% ventisebesség,
60%->75°C ventisebesség
65°C-> 95% ventisebesség
adatokat állítottam be, és ez áltlaában be is válik, nem meleg, de van lágáramlat6, tehát mindent átmozgat a levegő, hanem melegedne, úgyis mindegy, mekkora hangja van.
Elvileg elég jó.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nézegettem már, de nem tudom. Belőlük kiindulva az. Remélem.
A NH-D9L-t kerülgettem korábban (a top flow hűtők annyira nem csábítanak), csak gyanúsan olyan szereléke van, mint annak, amit frankón benéztem, plusz pcpartpicker is nyenyergett, hogy nem garantál semmit, úgyhogy jobbnak láttam direktben rákérdezni, hátha van a topikban valakinek ilyen lapja. -
-
Rick4
félisten
Persze, nem következik, de gondolom nem a lap, nem az ssd, vagy nema ram lehetett. Szóval kizárásos alapon valami annyit kért, ami alatt egy minőségi 250-es táp elfogyott.
PROTON: Valóban, 2 ezer párszáz forinttal olcsóbb, ekkor nyilván lehet azt választani, én szerintem veletek párhozamosan egy másik problémára (vagy a bizonyításig nevezzük érdekességnek) hívtam fel a figyelmet, semmi más célja nem volt a dolognak, és nem is feltétlenül neked szólt, hanem azoknak, akik esetleg nem olvassák a topicot folyamatosan, vagy erről a gondról sosem hallottak.
Táp kérdésben nem tudom, mi a helyzet, simán lehet5, hogy egy 5Ft-os alkatrész miatt lesz az egyik bronze, a másik gold, szerintem ez nem akkora dolog, hogy sokat érdeme slegyne filózni rajta.
Hűtőről nem tudok nyilatkozni, ha belekeverjük az árát is, vagy befér, vagy jól hűt, vagy olcsó. A háromból kettő mindig választható, melyik kettő legyen?
-
Rick4
félisten
Leírhatom még szokszor, szerintem leírtam már elégszer, csak ez az egy eset volt, de létező dolog. A jelenlegi konfigom egy 250-es chieftec tfx tápos chieftec házba került először, minden frankó volt amíg aida 64-en belül valamelyik (talán a mandel) FPU tesztet el nem indítottam, gyakorlatilag azonnal restart lett belőle, a hibajelenség pontos leírása alapján mindenki a tápegységre tippelt, ami be is jött, mert kapott egy ugyanolyan házat 300-as tápegységgel, és onnantól minden oké.
De jövő héten itt lesz az új gép összes dolga, rakom össze, és majd fogyimérővel letesztelem, ezek, meg az új mit mutat.
Ha nem is karcol bele a 250-be, mindenképp volt valami oka, hogy ezt a rendszert nem bírta el a 250-es táp, tehát közel kellett legyen hozzá. Nyilvánvaló, hogy nem 140W-nál kapcsol le, a mérések után azt is tudni fogjuk, mennyi az annyi, de hogy gondot okoz, az tény. -
PROTRON
addikt
Ha megfigyeled ezek 2 küön mondatban voltak.
Az elsőben válaszoltam a probléma felvetésre. Műszaki eNber vagyok, tudom hogy mindenre IS van megoldás.
A másodikban részben kifejtettem hogy nekem, aki régi eszközeim vannak amiket szeretek és nem cserélném most külön pénzekért az egyébként működő dolgokat, azok esetében bemutattam hogy a 4 port biza kevés lehet átlag józsinak, inkább a 6 az arany középút szerintem.
Meg a c-s pendriveot amit épp valaki kontakt áthoz, tényleg nem fogod tudni a 4 db A-s portba bedugni.
Csak életbeli példákat hoztam átlag felhasználóktól. -
Qkackca
őstag
Az lehet közelebb áll a B-s lapokhoz. Amúgy alapvetően igazad van.
Kell mondjuk 2 ram, 1-2 sata, 1-2 m.2 slot meg mondjuk 4 usb. Ennyivel a felhasználók jó része el lehet.Nézegettem már párszor a méret/kábelek/helykihasználást az alaplapon, főleg ha egy apu-s rendszerről van szó diszkrét vga nélkül, szemre a lap, ház helykihasználás elég rossz.
Gyakorlatilag megy 2 táp kábel, meg a procihűtő kábele a lapra, meg esetleg házhűtő.
Van benne 1-2 ram, m2 esetén még sata adat/táp kábel se kell. Hátulra meg megy az egér-bill-kijelző-esetleg hang-esetleg lan kábel és kész. Ebből a maradék fityegőkből mit lehetne még elhagyniMeg az alaplap harmada olyan felesleges helykitöltőnek érződik, ha nem nagyobb része.
-
Régebben NR200P-t akartam, de az ITX alaplap drága
Minőségi ITX alaplap horror
ITX ház is általában drága (még ez a 100€ kategória ok, de sok az elborul 2-300€)
mATX sokkal olcsóbb
Olcsón közepes minőségű B560 mATX lap amit vettem (Asus Prime B560M-K)
Itt elvetettem az ITX házat mivel vettem egy elég magas procihűtőt, de rájöttem hogy ha leveszem a toronyról a fedőlemezt, csak a 6 hőcső lóg túl a 155mm-en az is csak 156-157, azokat kifúrom a fém oldallapon és kész, beférek az NR200P-be.
Igen, csak az alaplap. Ha fent nem lenne a tápnak az a kábel oda téve, és annyival magasabban lenne az alaplap, be is férne
Pedig k*rvára tetszik ez a házikó, árban is tök oké.
Szerintem direkt csinálják, vegyél drága itx lapot.
Nem tasláltam b560-ból 244-nél alacsonyabbat -
Speed®
titán
Szimplán rosszkor vetted/adtad, ez van, emiatt még nem kell sarkítva a gyártót köpülni..azt bírom csak igazán ebben a témában, mikor azok rinyálnak, akik a kuponos/bundles témával jóárasított cuccaikat eladva nyígnak, hogy mekkora drágaság van. Egyszer fent, egyszer lent..az nyer, aki türelmes
-
PROTRON
addikt
Tudom kétféle ember van, aki hisz, aki nem hisz, meg akinél az igazság.
Én olyan vagyok hogy felfogom a kockázatot és érdekel a probléma, ezért szerelés előtt a műszálas pulcsit ledobom, majd megfogom a PC asztalom fém keretét és érzem a kisülést.
De mielőtt pl a ram modult behelyezném, az előtt közvetlenül megfogom a tápegységet hogy csökkentsem a kockázatot és egyből pozícionálom is a ramot miközben nem csoszogok szőnyegen (parketta van).
De arra már nincs lendületem hogy hozzak krokodil csipeszt, ráaggassam a tápegységre és rézvezetékkel a csuklóm/bokámnál földeljem magam.Amúgy amikor érintésvédelmet mérünk én mindig ránézek a PC-k házára hogy földelést érzékel-e a műszer, de próba feszt nem küldök rá, mert gyengélkedő tápegység miatt elszállhat a gép, az meg akkor kártérítéses történet.
Múltkor voltunk is egy helyszínen, ahol előttünk másik cég mindent rendben talált, mégis egy egész emeleten "zárlatossá" vált az irodák harmada. Nem maradt fent a megszakító, mert egy áramkimaradást követően a hirtelen ingadozva visszatérő áram 2 db számítógépnek szétszedte a tápegységét.
Jelzem brand gépek és államigazgatási szerv. -
Qkackca
őstag
Én olyannal találkoztam mikor kivetted a gépből a rack-et, hdd-t, aztán beraktad az ülésre a kocsihoz, átmentél a haverhoz, aztán mikor ott beraktad a gépbe, akkor nem biztos, hogy azok az adatok voltak rajta aminek lenni kellett volna, olyan szép krikszkrakszos mindenféle, ez volt a jó eset, mert volt olyan is mikor többet nem működött...
-
HUN_Sector
őstag
-
VinoRosso
veterán
Nehezemre esik leszólni, mert látom, hogy komoly munka van benne, amit alapvetően nagyra értékelek,de most tényleg mi a péklapátért kell ilyen tehéntarkára lefújni egy házat (vagy inkább keretet), hogy úgy nézzen ki mint egy telibehányt túrótorta.
Miért van az, hogyha egy VGA 23 centi hosszú, akkor nem 23 centire tervezem azt a szájbavert keretet, de nem is 17 centire, hanem 20-ra, hogy véletlenül se illeszkedjen sehova a ház éle.
Vagy például ha már risert használok egy 90 fokkal elforgatott VGA-hoz, miért nem helyezem azonos oldalra a VGA és az alaplap ventiket, hogy esztétikailag egy jobb látványt tudjak nyújtani.
És ha már egy nyitott házat csinálok, mi a jó Istennek tervezem olyanra a házat, mintha egy élekre lecsupaszított doboz lenne. Ha már ennyire kivágok valamit, akkor hagyom a p....ba az éleket, mert nem a doboz forma amit el akarok érni, amit akarok az egy lap forma. Egyrészt stabilitás szempontjából jobban járok egy dupla-tripla vastag egyenes lemezzel, mint egy nyeklő-nyakló ementáli sajttal, másrészt költséghatékonyabb is elkészíteni a kisebb megmunkálási igény miatt , harmadrészt jobban is néz ki.
Nem tudom egyszerűen felfogni, hogy aki alatt ott van a pénz paripa fegyver, hogyan tud ennyire amatőr hibákat elkövetni a tervezésnél. Ha egyszerűen semmi logikai és esztétikai érzéke, térlátása nincsen, hogyan kerül olyan helyzetbe, hogy legyártson egy ilyen torzszüleményt. Arrafelé komolyan nem volt jobb jelölt erre? -
-
Nirvanus
aktív tag
Új lap, mindennel, rutinból vezető sofőr meg benézett egy forgalmirend-változást.
De volt haszna. Fent a nem gyári hűtő, tiszta a ház, de vesszek meg, ha emlékszem rá, hogy honnan van a Nexus ventim. A 200GE bőven kiszolgál, mSata SSD elég, a mérete a komplett gépnek pedig még mindig fsza. És így is üres.
-
-
hegegabi80
addikt
Méretileg még ez tetszik nekem, mert nem olyan mély és ez is van többféle méretben. Ez akkor ha jól értelmezem jó kapcsoló gombnak.
De amit linkeltél ott ki lehet választani, hogy pillanatnyi érintős vagy reteszelős, azaz magyarul parasztosan két állású nyomógomb.
2.5" sima M3 kell akkor, az van is itthon, de ha jól emlékszem ennek sűrűbb menetesnek kell lennie.
-
hegegabi80
addikt
Persze, hogy akarok, köszi. Ez sokkal jobb is mint a billenős, nem áll ki annyira, meg szebb is. Ezt lehet használni gép bekacsolónak is igaz? Mert akkor úgy fogom rendelni, hogy legyen a kövi ház projecthez is.
Ráadásul látom van több méretben is.
Már csak egy bajom van, nem rendeltem még sose Ali-ról Ebay-ről. Ebben kérnék majd akkor segítséget. Csak mert akkor ki is fúrnám a kapcsoló helyét, ne akkor kelljen már amikor már belepakoltam.
Jah látom ráadásul ledes is a kapcsoló. Végül is ha nem erős a fénye maradhat, de csak szigorúan fehér. Vagy akkor csak sima.kisza25: nem jó megfordítva, mert nem tudom rögzíteni, meg a tápkábel nem a csati végén jön ki, hanem alul meg fölül. Így mindegy hogy áll a hdd. Akkor csak az emelés marad. Azért csavart jó lenne helyben venni valami boltól, ha van, azt már csak nem kéne kínából rendelni.
Pista0001: Na ezt a csavaros megoldást még meglátom, de elég nevetséges, hogy még az is kintről kell rendelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest