-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
Köszönöm ismét, akkor metis lesz.
-
Polllen
nagyúr
Köszönöm a válaszokat!
A metis pluszban amúgy a hátsó venti befúj, a fenti pedig ki vagy fordítva a jobb? Mivel ez a legkisebb, ez tetszik a legjobban.
-
Polllen
nagyúr
Üdv!
Úgy néz ki, hogy újra visszalépek itx-re, ehhez keresnék egy jól szellőző nem túl nagy házat, amibe ezt bele tudom rakni:
- itx lap
- G4560
- GT 1030 (nem biztos, hogy LP lesz és egyelőre R7 250X van)
- ATX táp
- 1 db 3,5" HDD
- 1 db SSDAmiket találtam 15k-ig: (használt árak)
CM elite 130
Metis
Phenom
ProdigySzerintetek melyik felelne meg a legjobban nekem? Van más alternatíva? Ahogy olvasgattam az alap metis-t nyugodtan kiejthetem, mert nem nagyon fog ott szellőzni semmi. Moddolni nem szeretnék, csak összerakni és használni.
-
Polllen
nagyúr
válasz
AxBattler #33023 üzenetére
A fogyasztást még soha sem néztem, a 300W-s sfx táppal eddig nem volt gond.
A hőmérsékletet otthon majd megnézem, de gyári hűtő van rajta és a QS-101 ház egy 15 cm magas polcra van betéve. Játék alatt (bf4, d3 multi) a vga és cpu hűtő is felpörög, de amúgy nincs hangjuk.
-
Polllen
nagyúr
válasz
energy4ever #32981 üzenetére
1-2 GB-t betolhatsz ramdisk-nek. Még mindig gyorsabb, mint az SSD és gépkikapcsoláskor le lehet menteni lemezre a tartalmát.
-
Polllen
nagyúr
válasz
PeterPH #26575 üzenetére
Akkor itx méret alatt nem tudok ilyen gépet. Régiekből pl. Az Asrock PV530-n van mindkettő (via procis), brazos-ból meg atom-ból nem láttam olyat, amin van soros és párhuzamos is. Inkább csak olyat, amint párhuzamos van, de a mellé jó lehet egy pci bővítőkártya is gondolom.
-
Polllen
nagyúr
válasz
AxBattler #26521 üzenetére
Hali,
korábban létezett DDR5-s itthon is kapható, csak baromi nehéz találni. Az A4team-nél láttam még nyáron, csak a 20k+s ár eltántorított tőle. Inkább használtan vettem egy lp zotac GTX 750-t.
Amúgy szerintem ott ahol használhatóak a kártyák, nem sok előnye van a DDR5-nek, ahogy a 2GB RAM-nak sem.
-
Polllen
nagyúr
válasz
viperabácsi #26388 üzenetére
Lehet nem a bolt a hibás, hanem a nagyker. De ezt csak egy bennfentes tudná megmondani. Viszont valóban gáz...
-
-
Polllen
nagyúr
válasz
viperabácsi #25584 üzenetére
De olyankor a nagy gép sem jár csúcson, a fogyasztásbeli különbség meg kb. az extra ház és extra itx gép.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Pista0001 #25534 üzenetére
Ahogy a kolléga is írta, próbáld ki, nézz utána. Hw támogatással egy fullhd tartalom meg se kottyan neki, böngészésre és filmnézésre ezek az új atomok bőven elegek.
Az átlag embernek nincs szüksége i3-ra az tuti. Nem mintha be tudná állítani, hogy a levelező kliens 5 percenként frissítsen (az átlag a weben nézi) vagy futtatna 30 torrentet egyszerre. De ez parttalan vita.
Van ezekről a soc-król teszt, mindenki nézzen utána és a szükséges teljesítmény meg rendelkezésre álló pénzmag alapján döntsön.
shteer
Teljes értékű win 8.1, tabon újra lehetett húzni és itt lényegében ugyanarról van szó, uh valszeg megoldható. Én pl. mondjuk ha vennék ilyet (most nagy gép van a nappaliban, így nem teszem), túrnám is le a win-t és menne fel egy egyszerű linux disztró.Itthon sajnos még nem láttam.
-
Polllen
nagyúr
Nem tudja valaki, hogy egy Scythe Big Shuriken 2 rev. B mellett / alatt milyen magas RAM fér el?
-
Polllen
nagyúr
válasz
flashpointer #24775 üzenetére
Magasság miatt jó ötlet lehet. Pl. 10 cm magas házaknál.
-
Polllen
nagyúr
válasz
viperabácsi #24683 üzenetére
Szerintem ilyen amd vga nincs.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Cickánykoma #24286 üzenetére
Mondjuk olyan, hogy Intel Celeron G3220 nincs. A G3220-s pentium és L1150-s a proci foglalata.
-
Polllen
nagyúr
válasz
flashpointer #24078 üzenetére
Paneltáp után az sfx fsp táp égbekiáltóan hangosnak tűnt. Aztán eltelt pár hét és megszoktam.
-
Polllen
nagyúr
válasz
flashpointer #23811 üzenetére
Attól kellene függnie, de egy kabini-t hajtott 1 3,5"-s vinyóval. Nem mértem, de terhelve 40W lehet.
-
Polllen
nagyúr
válasz
AxBattler #23807 üzenetére
Hááát ilyen fsp táp volt az sg05-s házamban és nem volt halk. Alapon még igen, de ami zavart, hogy terhelésre hangos lett, majd utána már nem volt képes visszahűlni, amikor már nem volt terhelve. Persze lehet, hogy már venti csere érett volt, mert az előző tulaj szerint ment rendesen.
-
Polllen
nagyúr
Hali,
korábban szó volt az Aerocool QS-101 házról, info hiányában bevállaltam egyet, mivel kellett egy fekvő mATX ház, ami nem méreg drága, van usb 3.0 és nem magasabb 15 cm-nél.
Mellette egy ML06B viskó
A ház váza masszív, viszont a felső és alsó leszerelhető lap és az alaplap tálca elég rugalmas. Az élek szépen eldolgozottak, van hozzá egy rakás csavar. Anyaghiba vagy pontatlan illesztéssel nem találkoztam.
Sajnos költözés közben valami baja lett a paneltápomnak
így a sokk hatására bepróbáltam a házba egy ATX tápot (csak SFX-re van felkészítve) és a puhább anyagoknak köszönhetően be is fogadta a ház. Fedlapot is fel lehet rakni, bár a 3,5"-s vinyót nem az eredeti tervek szerint raktam be. Gyári furatokat használtam, ezért van lejjebb és lóg bele az mATX lap helyére. Új furatokkal szépen pozicionálható.
A táp egy régi noname vésztartalék, uh most meg is vagyok lőve, hogy rakjak bele egy normális ATX tápot, ami így is elfér, de a szellőzés nem lesz a legjobb, kicsit moddolni kellene az alaplap tálcán, mert a ventilátor elől ki fog takarni 2-3 cm-t vagy vegyek bele egy Seasonic 350W-s SFX tápot. A keret max 15k erre.
Ki mit gondol?
Ami kimaradt: A gyári venti 3-pines, szépen szabályozható 200-1800 RPM között, 800-tól hallom, 1000 felett meg már zavar, uh be is lőttem 600 RPM-re. Hőmérsékletet egyelőre nem írnék, mert ez a táp 1 óra után már meleg levegőt fúj magából és csak fűti a házat.
Gyári pozícióban a 3,5"-s vinyó és az odd/hdd keret közötti távolság:
Már csak valami jó paszta kell közé! -
Polllen
nagyúr
válasz
flashpointer #23667 üzenetére
Egy ilyen odd keret jól jönne, kár, hogy amiket eddig találtam, mint annyiba kerültek, mintha vettem volna egy normál méretű dvd írót...
-
Polllen
nagyúr
válasz
AxBattler #23600 üzenetére
SG05-ben elől lehet egy 12 cm-s venti, de a hdd/odd beépítő keret 1/3-t felül eltakarja, plusz betáp kábel is valahogy eljut a lapra.
Én úgy használtam, hogy a táp kintről szívta be a levegőt, ha lefordítottam és befűtött a kabini, elkezdett hangos lenni.
De ebben a házban azért szoktak sokkal erősebb konfigot is hajtani, dual slot vga-val, azokkal sem szokott gond lenni.
Ez az elgondolás érdekes: szemből befúj, cpu a tápba, az meg ki. Addig, amíg nem 50-60 fokos levegőt fúj a tápba olyan nagy baj nem lehet.
Nekem amúgy az SG05 annyira nem jött be. Ha most kellene ilyen ház előbb nézegetném a 120-130-t vagy egy fractal-t.(normál atx táppal)
Szerk.: Úgy viszont jó móka, ha normál atx tápot teszel bele előre, ami a gyári 12 cm-s helyén szívja be a levegőt. Logout-n van is róla anyag.
Amúgy miért váltanál?
-
Polllen
nagyúr
válasz
AxBattler #23595 üzenetére
A por ellen tuti jó, a 12 mm távolságról nem nyilatkoztam szándékosan, mert - sztem - se így se úgy nem jó, hacsak oldalról nem fújatsz be friss levegőt.
SG05-nél cpu hütő meg táp között nagyobb hely lehetett, de ha nem ment az első venti, szépen melegedett még a kabini is.
-
Polllen
nagyúr
válasz
hypno skate #23580 üzenetére
Háromból kettő több háznál is megvan. Akár olcsóbban is. Legtöbbször az usb 3.0 hiányzik. A slim odd hiánya nem annyira para, ha van usb, mert max szerzek hozzá egy külső házat. Méretben ugyanott leszek.
-
Polllen
nagyúr
válasz
hypno skate #23578 üzenetére
Ezt mások is használják kabini-vel, uh elfér, viszont tuti usb 3.0?
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
tudnátok ajánlani minimalista kinézetű házat, amiben van slim odd, usb 3.0 és esetleg paneltáp? Jó lenne, ha a cpu felett nem lenne semmi. Olyasmire gondolok, mint pl. a chieftec bt-02b-u3, de lehet kisebb is. (meg ugye ebbe sfx táp van)
-
Polllen
nagyúr
válasz
hypno skate #23558 üzenetére
Ha találsz itthon 12V-s 160-200W-s tápot a panel/picopsu-hoz légyszi oszd majd meg itt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest