-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qkackca
őstag
válasz
flashpointer #56452 üzenetére
Hosszabbító kábel már van: [link]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
flashpointer #56452 üzenetére
értelmesen nem. én nem rizikóznám meg amíg nem tudsz szerezni egy 90 fokos adaptert.
-
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #56345 üzenetére
Az teljesen más sztori, én szerencsére csak txt fájlokat generálok, és egy ügyfél anyaga nálam a 4.5 KB méretet feszegeti, a hosszabbak is beleférnek 16KB-ba, nincs ilyen gondom, de azért is kérdeztem rá a vélt otthoni körülményekre..
Akkora méretben viszont más egy raid rendszert tartani, hiszen a backup sem megoldható már.
-
Doom
aktív tag
válasz
flashpointer #56331 üzenetére
Köszönöm, ez az Asus valóban érdekes lehet. Az IM-1 kevésbé, akkor inkább megveszem az NR200-at.
56332 tlac: láttam egy videot, ahol a fickó belepróbálta ezt a hűtőt. A tetején a kiszögellések hozzáértek az oldalpanelhez, ezt inkább nem kockáztatnám. Ezek miatt egyébként elég nehéz is lemérni a pontos magasságát.
Lehet, benézek a házas topikba is, hátha ott van több tapasztalat ezekkel.
-
Crabface
senior tag
válasz
flashpointer #56239 üzenetére
Igen, nekem ilyen riser van a Dan A4-SFX-ben is. És a K39-ben is gyárilag ez volt, ADT.
-
Ribi
nagyúr
válasz
flashpointer #56229 üzenetére
-
válasz
flashpointer #56115 üzenetére
Az tényleg szép, viszont nincs 5.25"-os fiókja, és nosztalgiázóknak kevésbé vonzó.
-
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #56016 üzenetére
Szabványok vannak, szerintem ez is pont olyan, mint amikor az io panel pont belemegy a ház hátuljába, vagy a tápcsatiba passzol a 24 pines dugasz.
-
válasz
flashpointer #56016 üzenetére
Nem sokon múlt.
-
KaqXar19
tag
válasz
flashpointer #56011 üzenetére
riserrel XFX 6900XT black belemegy (triple slot). lehet nelkule is, nem neztem.
de igy alatta elfer 2 slim venti szivni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #56013 üzenetére
Igen, ezt már írtad, hogy abba nem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #56011 üzenetére
Egy komoly hűtésnél nem a ventilátorok száma a lényeg.
Pont a Noctua is 2 ventis, szóval..
Azért a normál vga és a 4090 nem említhető egy lapon.
Nekem terhelve max 1500rpm körüli érték elfogadott a kártyánál különben.
Most cpu 60fok ~1000rpm, case fanok ~600rpm, kártya max 67. -
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #56009 üzenetére
Mint írtam normál vga. Szerinted a 3,5 slot 34cm normál?
Akármelyik kártyára is gondolsz 100%, hogy létezik belőle kisebb, mondjuk 28-30cm körül.Egyébként az én házam térfogatra kisebb, amiről írtam. [link]
Mivel szemmel láthatóan baromi sok így is a holt tér ezt az utódot néztem ki. [link]
Egy az egyben átépítem csak a jelenlegi konfigom 12,5 literbe.
Hűtési teljesítmény romlásra egyáltalán nem számítok, viszont -5 liter.
Hozzáteszem a Jonsbo V9-el nincs teljesen igazam, mert gyárilag nincs lefogató ATX tápnak, korábban sokat írtam róla, viszont a T8 Plus-ban van erre lehetőség.A CM NR200-ban több kompromisszumot kéne kötni, kezdve az SFX/SFX-L táppal és cserébe nekem nem nyújtana semmi többet csak még több felesleges teret.
Korábban több ITX házam is volt, Silverstone SG05, Raijintek Metis Plus, FD Node 304, Cooltek/Jonsbo U2. Ezek egyike sem felelt meg minden elvárásnak a fenti kettővel ellentétben.
-
Pakmara
őstag
válasz
flashpointer #55764 üzenetére
Persze jogos, de ez alapján az itx (csak hogy legyen minimális topic relevancia) is felesleges. Leteszed oda a gépet ahol hely van atx méretben aztán jöhetnek a kábelek
.
T J: Rég elfőne passzívan.
-
mpierre
veterán
válasz
flashpointer #55757 üzenetére
Amikor az EK kijött a blokkal nézegettem is, hogy csúcskari, irdatlan fogyasztással itx házba.
Csak hőleadóból kellene neki egy 360-as 45 mm vtg, kb deltaT 10-15°C-ra. Az pedig már nem itx méret. Mo-ra külsővel abszolválható lenne, csak az olyan mehhh... (Kis ház lóg a b@szott nagy radin.
)
-
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #55720 üzenetére
Igazából vízhűtéses VGA-t szerepeltetnek a weblapon a prospektusban és az elülső venti lentre helyezéséhez egy csatornát vájtak az alsó lap elejébe, így ez a 3 slot VGA mélység ennek a szellőzésnek szól...
BTW kb 1 cm légrés marad a tápegység felett ha ventilátoros hűtésed van, amellé ha csak 2,5 slot akkor meg lehet úszni a dolgot. -
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #55720 üzenetére
"ha meg nem kell normalis vga akkor minek ekkora haz."
Remélem, te is érzed, hogy ez nem valid negatívum, nyilván nem vesz ilyet, akinek nem kell
Hogy az elejéhez is hozzászóljak, sok kártya érkezik 2,5 slot széles hűtéssel
-
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #55493 üzenetére
Tehát várjon azokra, amiket ugyan holnap bemutatnak, de majd valamikor jövő év elején kezdenek a boltokba szivárogni, várhatóan extra drága áron?
Haragszol rá?Rosszabb tanács nem volt?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
flashpointer #55493 üzenetére
Rendben köszi,addig biztosan tudok várni.
-
Garfield.37
tag
válasz
flashpointer #55338 üzenetére
A cuccok nagy része már meg van :
- Alaplap : AsRock B550 Phantom Gaming-ITX/ax
- Proci : AMD AMD Ryzen 5 PRO 4650G
- 2x8 Gb ramIgazából már csak egy jó kis ház kellene.
Jelenleg van egy [Phanteks Enthoo Evolv ITX TG RGB (PH-ES215PTG)] házam, ezt szeretném kisebbre cserélni.De ha minden kötél szakad akkor az is megoldás lehet hogy beépítem a nagy gép házába, és akkor lesz két gép egy házban.
Ház : [Phanteks Enthoo Evolv X RGB Tempered Glass (PH-ES518XTG)] van hozzá egy ilyen tápom is amit a két gépes rendszerekhez találtak ki : [Phanteks Revolt X 1000W Platinum Modular (PH-P1000PS) ] -
Garfield.37
tag
válasz
flashpointer #55330 üzenetére
Szia!
Mert nem szeretnék sfx tápot vásárolni, mert nagyon drága.
-
Pakmara
őstag
válasz
flashpointer #55114 üzenetére
Igen van, most épp ennek a résznek a kialakításával küzdök. Az alap ötlet az volt, hogy az acél palást ráfordul a hatlapra és ott el lesz vágva a szélen, de a hajlítás miatt meg kellett hagynom hosszan, így most majdnem össszeér a két oldal. Alaplapi portok, ill. táp szellőzés miatt viszont nem maradhat így. Majd teszek fel képet ha érdekes, hogy jobban érthető legyen.
-
Francia91
veterán
válasz
flashpointer #55010 üzenetére
A CNC maráson látszik, hogy egyedi cucc
Kiszerkeszti, CAM-mel pedig gondolom rittyentett rá egy programot -
shteer
titán
válasz
flashpointer #55010 üzenetére
fusizva mindegy
-
Speed®
titán
válasz
flashpointer #55003 üzenetére
CW táp miatt elég ritka eset..az VGAbaj.
-
wassermann
addikt
válasz
flashpointer #54998 üzenetére
Ez csak akkor érdekes, ha Zenelejátszó PC-t építesz analóg kimenettel ...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #54305 üzenetére
a Sapphire ház nekem túl csicsa, főleg az orra, de a videókaris tipp értékes, köszi mindenképp. néztem anno pár tesztet, egész jól sikerült ez a collab. nekem is így néz ki az EVGA 1070Ti kb 2db A12x15-el csak harmad ilyen vékony, meg kicsit melegebb hehe.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #54283 üzenetére
nagyon korrekt : )
egy Noctua kedvelőnek, aki szereti a színeit - mint én - ez nagyon működik.
3070-et hogy vadásztad le? -
Seep
senior tag
válasz
Gratula hozza, azt a VGA-t nagyon irigylem. Gyonyoru lett. Nekem meg van forditva es fent van a VGA, egy morpheussal. Szinten a Mindfactoryrol jott.
-
hszilard666
veterán
válasz
Nagyon király lett, gratu!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Nagyon állat lett.
-
Mclovin
senior tag
válasz
Brutális lett, gyönyörű build!
Honnan rendelted a házat?
-
válasz
Grats hozzá, jó kis gazdaságos ház... az a noctuás VGA meg brutális!
++Megfordithato teljesen oylan modon hogy a VGA legyen fent
Ez eddig nem is tűnt föl, de nagyon jó lehetőség, bár szerintem én tuti az eredeti orientációval használnám... biztos sokat nézegettem a Metist és a Styxet. -
hszilard666
veterán
válasz
flashpointer #54254 üzenetére
Megértem, szépek a fehér gépek! Sok szerencsét a projekthez, tűkön ülve várjuk az eredményt! Biztos vagyok benne hogy gyönyörű lesz!
dirtymylo:
Bölcs, a piros fekete kombó mindig betalál!Pár éve voltak ROG Matrix VGA-k szvsz azok a legszebbek ebben a színkombinációban. Anno gyilkoltam volna egy 780Ti Matrix Platinumért!
-
viperabácsi
addikt
válasz
flashpointer #54224 üzenetére
Tegyél képet fel , ha belefaragtad. Ha ez bele megy akkor nekem is van remény az MATX B550 M Mortar wifi lapra.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Tesztek alapján is állat a hűtés.
Alulra be fog férni a venti alá vagy felesleges? -
Seep
senior tag
válasz
IM1 pocket-ba reszeles nelkul belefer.
-
hszilard666
veterán
válasz
Nagyon brutál méretre!
Imádom a noctua színvilágát szuperül passzol az ezüst színnel. Gyönyörű konfig lesz! Milyen színű NR200 be teszed a gépet?
-
Crabface
senior tag
válasz
NR200-ba pontjólesz
-
RazoR
veterán
válasz
Nem kicsit széles, mennyi ez 3 és fél slot?
-
perecKING
senior tag
válasz
flashpointer #53808 üzenetére
Ha mar beszall valaki a vizbe akkor olyan hardvert kell venni hogy ne legyen olyan nagy vagy ne is legyen.
En ezert nem vettem silvesrtone sfx-l 1000w tapot mert azt irtak ciripel mint a .....
Ugyan ez okokbol(is) vettem ezt a kartyat mert ennek szinte nem lehet hallaninolyan rajta a blokk. Aminigy van az minimalis. Qnno a gtx 980-an nak nagyobb volt legen -
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #53794 üzenetére
A kolléga csak simán nem bízott a random gyártókban, merthogy nem tudni milyen a minőség ellenőrzés, nehogy zárlatos alkatrészt kapjon vagy idővel zárlatossá váljon, a többi már részletkérdés.
#53793 Fred23
ilyet is találtam még: [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #53790 üzenetére
Nekem is van ilyen, mert lenyomta a kábel a gépház üveg oldalát, elkezdett elengedni a gyári ragasztás..
[link]
Képet valóban nem raktam fel róla.Vásárláskor arra kell figyelni ne lefele álljon a csatlakozó, nem is értem azt hogyan lehetne használni.
-
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #53790 üzenetére
Az egyik kolléga nem rég keresett ilyet az SLI konfigjához, csak nem merte bevállalni mondván noname gyártók termékeitől retteg és nem kockáztatja a VGA-kat.
Nem értettem egyet vele, de nem nekem kellett. -
törölt tag
válasz
flashpointer #52638 üzenetére
Nekem az élem fordult jobbra, attól hogy beláttam: 2-300A-nyi terhelés ugrálásokhoz nincs az a VRM, ami nem nyikkan meg kínzás közben. És koncepcionálisan csináltam kellemes szélzajt keltő légáramot, ami mellett a 300-500Fps zaja annyira nem volt zavaró, hogy el tudtam rajta aludni. (ment éjszaka a két VGA-n a heaven bencs, azzal fűtöttem a lakást télen)
-
törölt tag
válasz
flashpointer #52631 üzenetére
Szerintem érdemesebb lenne magát az okát megszüntetni, mint körbefalazni a kártyát hangelnyelő/szigetelő anyaggal.
Megoldás lehet-e az, hogy kiteszteled mennyi frame/sec nél kezd el észrevehető mértékű lenni, és arra az értékre limitálod-be a képkockák számát?
Illetve ez gondolom csak menüben probléma, játék közben kellően alacsony a frame szám és így a füled által könnyen érzékelhető magasságú hangot nem ad ki a kártya?Amúgy a ventilátorok a légáramlás (alacsony <<20Hz frekvenciás intenzív zaj,) miatt nagyon jól csökkentik az érthetőségét ezeknek a hangoknak, ha emelsz a ventilátorok min. fordulatszámán azok a szélzajukkal igazán jól elmaszkolják a sípolást. Gyakorlati tapasztalat.
-
Qkackca
őstag
válasz
flashpointer #52570 üzenetére
-
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #52570 üzenetére
EVGA-nak van olyanja ami a vga mellett elvezeti vizszintben, jobb lenne ha inkább beraknál a beépítési környeztről fotót hátha tudunk ütletelni.
-
tlac
nagyúr
válasz
flashpointer #52502 üzenetére
-
tlac
nagyúr
válasz
flashpointer #52500 üzenetére
ez a lemez már nem fért be?
mivel ide is lehet tenni a vinyót (én egy ventit szereltem oda) -
hszilard666
veterán
válasz
flashpointer #52197 üzenetére
Igazad van, az lenne a smart megoldás, de sajnos mincs semmilyen coolerem.
meg jobban belegondolva nem is akarok költeni rá.
lehet belenyesek a házba.
-
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #52092 üzenetére
Abban teljesen igazad van hogy HA én a maximális kivehető terhelésre akarnám méretezni, akkor buknám a projektet. De a procim hivatalosan csak 35W TDP-vel ("T" jelű!) bír, ez meg szintén papíron 65W TDP-re van méretezve az eredeti elrendezésben és nyomással.
Tudom a cpu-z nem teljes értékű teszt, de nem videó renderelés ennek a gépnek a feladata.
CPU-Z stress alatt, úgy hogy 45 fok szögben rá döntöttem az egyik oldalára egy 12 centis FRACTAL házhűtő ventit 450 RPM-el(!!44!4!), úgy sem melegedett 60 fok-ra a proci.
Pedig még nincs is lezárt légcsatorna, ami irányította volna, ahogy a végleges venti sem került még kiválasztásra.#52090Duracellm...
Köszi hogy vetted a fáradtságot és leírtad, tényleg nem volt még érkezésem visszaolvasni a topicban.
Akkor még se én képzelem be a problémát, ahogyan az is igaz hogy az első hónapban nem jelentkezett, csak miután átmozgattam a gépet másik asztalra.
Az is probléma hogy a vacak csipset borda is baromira meleg ha odateszem a kezem, szal annak a hőjét is kezelni kell.Szóval a ráküldött friss levegő átmeneti jelleggel, tüneti kezelésként csökkenti az eredendő hatást, de az érintkezést kell igazából kezelnem.
Pl nem 2.5 belső átmérőjű csatit, hanem a hivatalos 2.1-est használom hozzá.Mint a példa mutatja ezzel is működött, csak problémát okoztam magamnak...
Hozzá tartozik hogy ráírtam az alaplap gyártóra, elsőre az én csatimmal szerelt de másik tápegységet ajánlottak, majd második körben küldték el a csati tényleges műszaki rajzát és azon szerepelt a 2.1-es.Továbbá már elkezdődött egy fajta degradáció, ezzel vagy sikerül szembemenni, vagy nem.
-
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #51271 üzenetére
Mivel ez csak egy kísérleti projekt, így a meglévő alkatrészeket használnám.
A jelenleg meglévő alaplapom pedig ilyen DC dugaljas, x4-es PCIe slottal. Alapvetően egy kisebb teljesítményű VGA-t gond nélkül ellát, de a projekt keretében valszeg egy erősebb, legalább extra 75w-ot igénylő egység kerülne bele. -
Chaser
legenda
válasz
flashpointer #50945 üzenetére
3070 phoenix volt nálam
normál gépben az brutál halk kategória
csend b_ziknak meg üvölt ( :
ha gyárilag halk vga-t akarsz leginkább gaming x
bár átálltak nagyon a 3 ventis vonalra, de 3060 non-ti már két ventis, csak sajnos eltűnt a tömeg és így a hűtés is "megcsappant", de akár még jó is lehet
és a titkos tipp, némi tdp limit csökkentés
teljesítményben nem nagy veszteség van, de fogyasztás/hőfok és így a szükséges venti rpm annál nagyobbat esik -
Panthera
őstag
válasz
flashpointer #50945 üzenetére
A képeken ez a custom megoldásod? Mi a típusa?
-
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #50642 üzenetére
nyugtasd meg kérlek a nagyérdeműt hogy a "most akarom kipróbálni" időbe csak belefért hogy flexelés előtt kiszedted a konfigot nehogy 1-2 forgács rövidre zárja.
-
törölt tag
válasz
flashpointer #50637 üzenetére
Nem rossz, megy a ház anyaghoz a keret színe.
Az a titka, hogy hozzá kell szorítani valamihez, különben berezeg a lemez. Ugrál rajta, nem vezethető szépen a flex, valamint ha nem vezeted el a keletkező hőt felmelegszik és leég a vékony lemezről a festék. -
shteer
titán
válasz
flashpointer #50637 üzenetére
aztak....
mehet a házibarkács gányolás topikba
-
Seep
senior tag
válasz
flashpointer #50632 üzenetére
igen, jol latod.
-
tlac
nagyúr
válasz
flashpointer #49890 üzenetére
nem lesz a tripofóbiások kedvence
-
cinemazealot
addikt
válasz
flashpointer #49890 üzenetére
Óóóó!
-
Qkackca
őstag
válasz
flashpointer #49883 üzenetére
Arra kíváncsi leszek, nekem Xigmatek Eris van, ugyanez a váz
-
Qkackca
őstag
válasz
flashpointer #49881 üzenetére
És tényleg
Ez mi, Rajintek Morpheus vagy hogy is hívják azt a vga hűtőt? -
duo
addikt
válasz
flashpointer #49410 üzenetére
nézegettem tutira a táp. másik konnektorban gyakolratilag alig hallható. a hangkártya usbjét- a tápcsatlakozótól legtávolabb dugtam be. mikor a legközelebbibe akkor megint cicergett. halkabban mint mikor egy elosztóban volt minden de elég mérges voltam.
no mindegy vadászok egy jobb tápot. mintha a hpnek lenne ilyen keskeny csatlakozós cucca. 15K körül.
kérdés 65W vagy 90W legyen?
6500T, egy 2,5 SSD még jön egy M2 SSD és van benne 32Gb RAM. diszkrét VGA értelemszerűen nincs. nagy fogyasztásról nem beszélhetünk.és mégegy kérdés. ugye a T-s prociknál nem éri meg kikapcsolni a turbo-t? melegedésben nem jelent semmit cserébe akad tőle a rendszer. -> legalábbis még tavaly. lehet hogy ugyanebben a topikban mintha ilyesmit olvastam volna. most nem találtam meg.
-
törölt tag
válasz
flashpointer #49336 üzenetére
Szia!
Erre a feladatra egy védő tokba szerelt tablet egyszerűbb-olcsóbb megoldás lesz, feltéve hogy nem kell hozzá a Win10.
A finom por ellen védett, passzív mini pc, ezzel tudással mint amit szeretnél 600-1000 euro körül van, porvédelem nélkül 300 körül. Nem hinném, hogy ennyit megérne bárkinek is a net+youtube funkció.
-
Vertigo18
addikt
válasz
flashpointer #49244 üzenetére
Nem, dehogyis! Hol mondtam én ilyet?
-
Oliverda
titán
válasz
flashpointer #49117 üzenetére
A többi modellen szerencsére nincs. Az MSI-t amúgy is érdemes kerülni szvsz.
-
Doom
aktív tag
válasz
flashpointer #46348 üzenetére
Köszi a tapasztalati beszámolót. Milyen házad van, amiben ezt produkálja?
-
törölt tag
válasz
flashpointer #46346 üzenetére
ami a jo benne hogy ha oylan lap+huto+beallitas van alatta akkor joval a nevleges teljesitmenye fole megy ( de ezt mindenhol leirtak,) meg nem volt idom megmerni de 90w-ot siman betol, hutot is igy erdemes meretezni ra.
Lehet állítani a CPU cél fogyasztását/TDP-t biosban, vagy ne ennyire kifinomult dologra gondoljunk?
75 fok volt a max ugy hogy csak siman egy alkalmazassal leterheltem, szerintem olyan 70% volt az osszes magon egyszerre kb,
A hűtő talpa is, VRM is kéznek langyos/meleg, vagy a ventilátor fordulatszám emelkedésen kívül nem utal semmi arra, hogy ennyire igyekezne a CPU?
-
válasz
flashpointer #46326 üzenetére
Grats!
Bár elsőre azt hittem, APU van a képen... -
törölt tag
válasz
Zup!
-
Janby
tag
válasz
HajráMD
Meg ITX,meg ilyenek...
-
HookR
addikt
válasz
flashpointer #45971 üzenetére
Ráadásul nekem gyanús, hogy azon is ugyanúgy 2db venti van, mint a Mini-DTX-es változaton.
Ezen a képen ott vigyorog két méretesebb borda a PCI-E x16 sín és a procifoglalat között (a megemelt M.2 slot alatt), és mintha egy ugyanolyan lekerekített sarkú venti is lenne mögöttük (a hátlapi csatlakozók felé), mint amilyen feljebb is van a fehér ROG Strix felirat alatt.Reméljük, hogy félpasszívak és csak nagy terhelés esetén kapcsolnak be!
-
fasyrt
őstag
válasz
flashpointer #45809 üzenetére
+Oliverda:
a kollega is Nemetorszagbol. HU szallitasra valtva mar bejön. -
válasz
Szerintem nektek letiltja valami addon vagy valami access restriction a routerben.
-
Oliverda
titán
válasz
Akkor keress rá az Aliexpressen, oda mutat a link.
-
Seep
senior tag
válasz
flashpointer #45788 üzenetére
Corsair
-
Archttila
veterán
válasz
flashpointer #43172 üzenetére
Én még nem láttam sehol.
-
válasz
flashpointer #42227 üzenetére
Manapság olvasom gyakrabban a topikot, és tényleg nagyon sok ember akar passzív gépet.
Viszont nekem speciel az a tapasztalatom, hogy még az 5400-as WD Purple búgó hangja is sokkal erősebb, mint mondjuk egy Intel gyári hűtő, normális tápegység, házventi, és a videokártya együtt.
Én csinálok valamit rosszul? -
törölt tag
válasz
flashpointer #41549 üzenetére
Az megvan, hogy a radiátor feletti részen kívül sehol máshol nincs rajta perforáció, csak amit az IO csatlakozók körül hagytak, a dugók kiszélesedő részének
Ez olyan gyönyörű.
-
kisza25
félisten
válasz
flashpointer #41062 üzenetére
múltkor már tettem egy kis kitérőt, mert akkor meg házat nem találtam ami tetszene és megfelelne, de akkor is visszatértem, abban nem volt semmi kihívás
mondjuk annyira az sem volt nagy -
válasz
flashpointer #33846 üzenetére
Igen, közben megtaláltam a hsz-eidet, és hasonló konfig menne benne: 35W CPU + GTX750Ti, szóval úgy 100W lenne a teljes fogyasztás. Még a terhelés alatti hang sem zavarna, ha hatásos lenne a hűtés, ill. cserélném azonnal egy Scythe, vagy hasonló 40mm-es ventire.
[+ előre kéne usb3.0-as csati.]Néztem Flex tápokat, de ekkora méretben nem volt egy sem.
Seasonic SS-250SU tök jó lenne, ha beleférne, a kábelei is rendben vannak. -
törölt tag
válasz
flashpointer #33610 üzenetére
Ha végigköveted a sávot, kiderül hogy mi okozta a zárlatot.
Képek alapján, a PCI-express port felé viszi a +12V-ot, az atx csatlakozótól, de nem esküdnék meg rá.
Ha volt valami fogyasztó a PCI-express portban, azt már ne próbáld ki más alaplapban.
De nélküle, még illene indulnia ennek a lapnak...ha nem égett össze a PCI-express port is. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
flashpointer #33610 üzenetére
Az szép, ha garanciális az alaplap, akkor szerintem vidd vissza.
Tápnak amúgy a CPU-ATX része működik még? Esetleg akkor tud túlterhelődni az alaplapi áramkör, ha nem kap megfelelő táplálást a CPU.
-
HookR
addikt
válasz
flashpointer #30132 üzenetére
és shteer, sati, mrbig25: Leginkább SFX-L tápok tetszenének, ám az áruk már annál kevésbé. Ár/megjelenés alapján a Zalman ZM350-FX és a SilverStone ST30SF tűnik szimpatikusnak. Köszönöm az ajánlásokat!
-
HookR
addikt
válasz
flashpointer #30029 üzenetére
Ami az előlapi szellőzést illeti, találó az elnevezés.
-
kisza25
félisten
válasz
flashpointer #30029 üzenetére
biztos azért változtattak, mert elég bután tud kinézni elöl a 200mm porkarika, amúgy oldallapok is kaptak porszűrőt, tetszik
-
vis.p
aktív tag
válasz
flashpointer #29463 üzenetére
Nem baj azért köszönöm.
A memória frekit kellett volna még lejjebb venni.
Auto-ról Manual-ra és beállítani egy alacsonyabb frekit, mivel a megemelt bclk azt is befolyásolja.
Nem gondolnám, hogy +100mhz-ért bármilyen feszültséget állítani kellene.
De ki tudja.... -
vis.p
aktív tag
válasz
flashpointer #29461 üzenetére
Nem tudom. Az igaz, hogy az m.2 nvme ssd-k nagyon melegszenek. Alap 50-55fok, terhelve akár 90fok is lehet. Szerintem befér minden házba. Egyébként ez az egyik indok amiért megvárom inkább a maximus impact-ot.
Sikerült az i7-6700-el a bclk tuning? -
Goose-T
veterán
válasz
flashpointer #29359 üzenetére
Pedig lett volna kisméretű mATX ház is a csodálatos SFX-350BS táppal, és akkor nem kellett volna egy dög nagy házat megvenned.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
flashpointer #29355 üzenetére
Én azt várom mikor fedezik már fel hogy a vinyóhelyek végére lehetne rakni egy műanyag panelt a kábelek és a vinyó közé, hogy ki/beszereléskor ne kelljen mindkét oldalt lebontani. Gyakorlatilag egy hotswap keret. Biztos megdobná vagy 100 Ft-tal a ház árát, ezért nem fér bele egy 50-100k-s ház árába. :S
-
HookR
addikt
válasz
flashpointer #29359 üzenetére
Árgépen már felbukkantak a következő modellek:
- ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/AC
- ASRock Z170M-ITC/AC
- ASRock H170M-ITX/DL
- Asus H170I-Plus D3
- Gigabyte GA-Z170N-WiFi
- Gigabyte GA-H170N-WiFi -
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #29355 üzenetére
Gondolom a ház csak átmeneti?.
-
imibogyo
veterán
válasz
flashpointer #28887 üzenetére
Az semmi, de még egy 750Ti-vel is elbírt mellette.
-
Giovanny
őstag
válasz
flashpointer #28892 üzenetére
Király....akkor keresek tovább
-
törölt tag
válasz
flashpointer #28751 üzenetére
leginkább ezért erősködök a 750ti mellett, mert tervek szerint később átrámolódik majd egy i3-as (esetleg i5-ös) konfigba. Ott is szigorúan munkára, nem játékra.
Ilyen fogy.korlátozásra melyik márkánál nézzek körül? Vagy melyiket egyáltalán ne, mert ált. buta a setup felülete?AxBattler:
750ti passzívból (de lehet ventis is) most melyik a nyerő, amit esetleg throttlingolni is lehet hogy beférjek a pico-ba? Inkább kihagyom az egyik drive-ot a konfigból. (Prociból is a 3150 a preferált a 6W-ja miatt, így talán befér a komplett deszka 15W, max 20W-ba 1db SO-DIMM-mel)Szerk:
Egyébként a 730-as kb egálban van a jelenlegi 5670-es "munkakártyámmal". Nem mondom hogy acélos, de a 64MB-os mobil geforce-ot az M740-es kis dothannal (másik munkagépem)azért kenterbe veri.
-
HookR
addikt
válasz
flashpointer #28699 üzenetére
Az ilyen dupla tornyos kialakításban ez még kompaktnak is számít. 92mm-es ventilátor, 125mm-es magasság 105mm-es szélesség.
(#28700) patomi: Az aktuális
spam-jéb...hírlevelében szerepelt, véletlenül akadt meg rajta a szemem. -
Müszi
senior tag
válasz
flashpointer #28649 üzenetére
Dehumidifier (párátlanító) funkciót találtam csak benne. Az ki van kapcsolva.
-
Kickass
őstag
válasz
flashpointer #28543 üzenetére
Akkor marad a javasolt MSI H81I
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Giovanny
őstag
válasz
flashpointer #28230 üzenetére
Lehet,de ahogy fent is említve volt,hogy ez már a microATX méretű ITX ház lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest