- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung SmartTag2 teszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
#22145024 #32370 üzenetére
De, jó lenne. Ezért is várom a kért szövegrészt.
Mercutio_ Ja, én is azt szeretném, ha kiderülne, most mi van, de ha egyszer a névleges fogyasztású eszközökkel jó (elfogadható) értéket mutat, ( ne nevezzük valósnak addig, amíg nincs konkrét ellenőrző eszköz) a fogyasztásmérő, akkor az én esetemben nem ezt tenné? Vitatkozni nem vitatkoztam én senkivel, leírtam, mit mértem, egyelőre ezek még tények. Meg kellene valahogy cáfolni, amire még én magam is lehetőséget biztosítok.
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #32260 üzenetére
"Igazából egy oldalra nézős PCI-E-szes deszkát vennék ez helyett, de azok még a kanyarban sincsenek."
Ezeknek például már van hivatalos oldaluk, ami az álmoskönyv szerint jó előjel a polcokon való megjelenésre nézve:
- ASRock H110M-PIO
- ASRock B150M-PIO
- Biostar Hi-Fi B85 PIO (Vegyük észre, hogy ezen a szokásos helyen is ott figyel a fizikailag x16-os, ám sávszélességét tekintve erősen korlátozott foglalat. Szerintem ebbe az irányba kellene szabványosítani a formátumot, mert így a megdöntött VGA mellett LP bővítőkártya is alkalmazható egy laposabb házban. Na meg a 6db SATA csatlakozó is ott vigyorog.Már csak az M.2 foglalat hiányzik.)
Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy milyen gyári megoldás kompatibilis velük? Mert ez azért erősen behatárolja, hogy milyen kereskedelmi csatornákon keresztül lesznek elérhetőek. Ha a magyar viszonteladók nem is fogják rögtön hegyekbe halmozni, külföldi oldalakon lassan időszerű a felbukkanásuk.
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #28877 üzenetére
Ha ez segít, meglestem milyen GPU load-ot mutat a GPU-Z a HD7750-re, ha Inventorban az ITX-Box v7.2 modelljét hagyom magától pörögni, illetve ha őrült módjára cibálom az egérrel és csak egy összemosódott gombolyagot vélek belelátni. Illetve mindez hogyan alakul a különböző megjelenítési módok esetén:
Shaded - 21% / 43%
Shaded with edges - 25% / 45%
Wireframe with hidden edge - 35% (nagyrészt, de néha ez is produkált 0-t és 78-at is) / 0-77%És ez utóbbi esetben látványosan akadozott az összeállítás, ráadásul bár mind a 4 CPU mag terhelve volt, messze nem 100%-on. Mindebből én arra következtetek, hogy a szűk keresztmetszet a CPU és GPU közti adatáramlás sebessége (még inkább a késleltetése).
Persze ez nem mérvadó más programra nézve.
-
kisza25
félisten
-
imibogyo
veterán
válasz
#22145024 #28823 üzenetére
Ilyesmi kábelt használtam én is egy időben (DVI (meg kell néznem otthon nem tudom pontosan melyik fajta, talán DVI-I Single Link) -> HDMI). Nem volt vele bajom és nem vettem észre minőségbeli különbséget, amikor lecseréltem HDMI-HDMI kábelre.
(#28824) Duracellm...: mármint, hogy jobb minőségű kábellel szerinted jobban kijött volna a különbség? Lehet, mondjuk még az is hogy egy jó szemű ember ezen két kábel között is észrevenné a különbséget. Sajnos az én látásommal ez nem sikerült, ezért nem is költöttem rá túl nagy összeget, mert "felesleges".
-
törölt tag
válasz
#22145024 #28823 üzenetére
Azért annyi, mert csak azokat a tüskéket használja Single link módban(pin8 az kakukktojás).
Van a lapon analóg kimenet, szerintem onnan is ki lehet hozni ha kellene...(#28825) imibogyo: mert mindkettőnél ugyan olyan virsli a kábel, a csatlakozók között.
Az elébb írtam hogy a single link 3 csatornája megy át rajta.ez megoldódott. -
törölt tag
válasz
#22145024 #28821 üzenetére
Nem tudom 100%-ra mondani hogy képminőség terén ugyan azt tudja mintha DVI-DVI kábellel. Mert nincs vele tapasztalatom. Nekem a DVI-DVI valahogy élesebb mint a HDMI-HDMI, mondjuk nem 20K-s kábelekkel próbáltam. De minőség kompromisszumokkal jó lehet a deszkádhoz.
Kapni lehet ilyen kábelt/átalakítót pl.:[link] -
válasz
#22145024 #28754 üzenetére
Ismétlem: egy 6W-os CPU szvsz az életben nem hajt ki egy 55W TDP-s VGA-t.
De ha ennyi fölös pénzed van, akkor...
Zotac GTX750 Zone Edition 1GB DDR5
Palit VGA GTX750 2GB GDDR5 KalmX
Esetleg...
XFX Radeon R7 250 Passive Core Edition 1GB DDR5 -
törölt tag
válasz
#22145024 #28750 üzenetére
750-nek még a G2030 is kevés [link]
Ahogy flashpointer írja, ha megoldható írsz rá custom biost alacsonyabb órajelekkel/feszültségekkel, később vissza-táltosíthatod. Amúgy ha nem hajtja ki a cpu nem kell félni hogy tartósan max TDP körül járna a kártya.
Azt viszont jó lenne tudni, hogy mekkora teljesítményt képes a lapod a pci-expres csatlakozón keresztül leadni. Mert van, hogy 25W-ra van bekorlátozva, az n3150 sanszos hogy ilyen.
Persze ha külön táplálható riseren keresztül oldod meg, akkor nem számít."Ilyen fogy.korlátozásra melyik márkánál nézzek körül?"->[link]
-
varmi2
nagyúr
válasz
#22145024 #28738 üzenetére
A 120W pico psu-k 12V ága max 72W -al terhelhető, amiket néztem. 12V-os ágon nem adnak le 120W-t. És a gép minden komponense ezt a 12V ágat terheli, a cpu, chipset, ssd, hdd, vga.Ha a cpu mondjuk 10W-s, akkor számolj még pár wattot a chipsetnek, szintén párat a hhd+ssd-nek, lassan ott tartunk, hogy eddig 20W, mi maradt a dedikált vga-nak? A múködéshez már kevés watt. Illetve ezek a pico psu-k nem arra vannak tervezve, hogy max terhelésen mennyenek állandóan.
-
válasz
#22145024 #28738 üzenetére
Inkább egy (passzív?) R7 250-et, vagy GT 730-at tennék mellé, azzal tuti elboldogul. Persze csak ha a munka miatt feltétlenül kell, mivel játékra elég kevés ez a két VGA, és ár/érték arányuk sem kiemelkedő...
Esetleg megfontolnék helyette egy Kabini rendszert, szintén passzív CPU-hűtővel. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#22145024 #25759 üzenetére
Ha gyártani akarnék, akkor formfactors.org oldalon kezdeném a keresést, ahol ott van a szabvány: 11-15 oldalak
-
Patice
nagyúr
válasz
#22145024 #24946 üzenetére
Csak azt hittem, hogy megoldódott a dolog, de akkor nem. Az ajánlatom áll. KÖKI metróvégállomáson meló után oda tudom adni.
(Azért a biztonság kedvéért leellenőrzöm majd otthon, hogy tényleg megvan-e még az a kábelem.
)
Dec. 19-ig dolgozom. Addig vagyok elérhető Pesten.
-
imibogyo
veterán
válasz
#22145024 #24594 üzenetére
Igen. Más modjaimban is mindig ezt használom, mert nem zavaró a fénye (tényleg halvány), viszont nagyon meg tudja dobni az összhatást.
A 3 slot úgy alakult ki, hogy az előző kártyám is egy 3 slotos 7970 volt és a jövőben is várhatóak ilyen kártyák. Ha meg mégis csak 2 slotos lenne (vagy vízhűtéssel 1), akkor meg marad hely a kártyának "levegőzni".
Ehhez még persze hozzájön az is, hogy 3 slotos elrendezésnél sem fog megfulladni, mert ugye egyrészt még így is marad egy kis hely a fedlapig, másrészt felülre még tervezek majd nyílásokat marni. De az most nem fért bele időbe....
-
viperabácsi
addikt
-
fogtunder
nagyúr
válasz
#22145024 #24319 üzenetére
ami először eszembe jutott, hogy kocsiba 2 DINes fejegység helyére media center, nekem HTPC-nek az a felbontás kissé gyér lenne, de attól szép a világ, hogy nem vagyunk egyformák. én is utálom amúgy kidobni a régi cuccokat, csak nálam andriodos telók gyűlnek, szigorúan olyanok, amelyiknek valamilyen funkciója nem működik
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#22145024 #21594 üzenetére
Ez nem így van. Nézd csak meg a bitcoin bányászó rig-eket. 5 VGA, mind szalagkábellel bekötve.
Ezeken speciel még árnyékolás sincs. -
imibogyo
veterán
válasz
#22145024 #21590 üzenetére
Igen, ahogy nő a kártyák sávszéligénye úgy lesz egyre több szalagkábeles riser kuka. Nekem a 7970-et már csak kettő bírta úgy, ahogy. A második kérdésedre nem tudok válaszolni. Ha ezt találtad legmagasabbnak, akkor ez az.
Ami nálam volt fix riser az a másik oldalra volt kivezetve.
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #20073 üzenetére
Szögezzük le, nem tudom kizárni a lehetőségét, hogy Duracellm...-nek van igaza. Arra igyekeztem rávilágítani, hogy az eddig látott infókból nem feltétlenül következik, hogy egy adott alaplapon minden 'teljes értékű' x16 PCIe sín képes lenne egyidejűleg leadni 75W-ot. Nyitott vagyok az ezt alátámasztó forrásra, csak eddig ilyet még nem láttam.
Arra ellenben láttunk utalást, hogy nagy fogyasztású és így kiegészítő tápcsatlakozóval amúgy is felvértezett PCIe kártya működhet üzemszerűen akkor is, ha a PCIe sínből csak 25W-ra számíthat.(#20074) Seep: NCASE M1, ám a beszerzéséhez egy kisebb csoda, és fájóan sok pénz szükségeltetik.
Reálisabb, ha inkább ezek közül választod valamelyiket.(#20079) totya694: Az SG05-be a táp helye miatt igazán komoly léghűtő nem fér el, ellenben kompakt, szimpla radis vízhűtés igen, ami ilyen helyzetben jó alternatíva a toronyhűtők helyett. Független attól, hogy mennyire indokolja a processzor a vízhűtést.
(#20080) djnice: Talán ez tekinthető a 'legújabbnak' (Nem mernék rá megesküdni): Zotac Z68-ITX WiFi Supreme x16-os PCIe sín helyett egy x4-es sín és egy GT430-as GPU van rábiggyesztve a nyákra. Nem mindennapi megoldás. Nagy előnye, hogy LGA1155-ös a foglalat.
(#20083) anytime: "Q: Will the M1 be available to buy some other way than through participating in the production campaign?
A: We have no plans at this time to make the M1 available beyond the crowdfunding campaign."
A hazai forgalmazása eddig is a nullához konvergált. Még ha az eszmei szerzők fel is vállalnának még egy sorozatot, azt vélhetően eztán sem hivatalos kereskedői csatornákon értékesítenék.
Eljátszva a gondolattal: Ahhoz, hogy mégis felkerüljön hazai polcokra, szvsz a Lian Li-nek kellene a szárnyai alá venni és saját modellként gyártani, forgalmazni.
Pillanatnyilag a legreálisabb esélyed a beszerzésére, ha folyamatosan fürkészed a netet, hátha akad valaki, aki megválna az övétől. Eleinte volt is ebay-en 2db, drágábban, mint a hivatalos ár.(#20086) rover45: Talán leginkább ezeket érdemes szemügyre venni: #15452
-
válasz
#22145024 #20076 üzenetére
Én csak ipari szakmunkás vagyok
Csak 1 példa.A PC tápoknál azt írják,hogy pl. az 12V1-es ágon 20A a 12V2-es ágon meg 25A-t tud a táp és a PSU belsejében meg az összes 12V-os vezeték 1 csomópontba van kötve.
A neten is csak 1-2 PC táp kapcsolási rajz kering nem,hogy egy komplett alaplap-é vagy procié.
A két proci gyártó sem tudott egy egységes szabványba megállapodni a TPD tekintetében. -
válasz
#22145024 #20073 üzenetére
Én már a mai világban nem is merek fizikai számításokat végezni hisz a gyártók egészen más fizikát használnak annak érdekében,hogy a fogyasztói társadalomra még nagyobb mennyiségben tudják rásózni a sok hitvány terméket.
Első ként az Asus alaplapjainál találkoztam ilyen "átverésekkel" amikor pl a CPU supportba olyan procikat is felsorolt amiket képtelen volt az alaplap kezelni.Körül írhatja a PCIe 16x Rev 3.0 slot 75W-os terhelhetőségét is a wiki pedia vagy akár mi más úgy is akkor fog kiderülni az igazság amikor a VGA-dat bele dugod és elindítod a gépet.
Így is számtalan téves fogalom van a hardverek körül és ezért nem is érdemes a billentyűzetet "koptatni" -
törölt tag
válasz
#22145024 #20004 üzenetére
Azt ajánlanám állj rá egy fajta hűtésű(mókuskerekes/ventilátoros) VGA 100%-os kiszolgálására, mint csinálj egy univerzális házat, amiben egyik sem érzi jól magát teljesen. Mindkettő más-más (hűtés) elrendezésben ad optimális zajt, jó hőmérsékleteket.
(#20005) Grave444: Mégis milyen "normális" VGA-t akarsz belerakni itx házba??
-
-
törölt tag
válasz
#22145024 #19996 üzenetére
NV 267mm-el dolgozik egy ideje, piros oldalon 280mm körüli a R9-290.
Ezekre figyelj (gondolom házat tervezel):
-a kártya és az oldalfal között maradjon legalább 20mm ha mókuskerekes a hűtő, hagyományos ventilátorosnál 40mm min.
-kártya lapról lelógó vége alatt is legyen szabad hely.
-kártya élén álljon vízszintesen/ függőlegesen.
-a vga takarólemeze és a hátső/felső venti között ne nagyon legyen rés ahol vissza tudja szívni a meleget a házba, befúvó venti légszállítása legyen nagyobb mint a hátsó és VGA légszállítása együtt. -
shteer
titán
válasz
#22145024 #19996 üzenetére
ez is belefér a 300-ba
-
mrbig25
őstag
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #19933 üzenetére
Igen, Rick4 mérése is arra utal, hogy a gyakorlatban a 7,5mm-hez van közelebb. Aztán a hűtő specifikált magassága is max 46mm. Nem lenne meglepő, ha annál is néhány tizeddel inkább alá lőnék be a méretet. Na meg az alaplap nyákja is hajlik valamennyit a hűtő lefogatása miatt rétegszámtól, vastagságtól és a leszorítóerőtől függően. Nem csoda, ha a ráhagyással számolt 54mm a mérésnél végül 53mm-re jön ki.
Mindenesetre házméretezésnél továbbra is 8mm-rel fogok számolni.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
#22145024 #19772 üzenetére
Leginkább konkrét alaplap függő.
Ami nálam járt Gigabyte GA-B75TN az Dell 19,5V-os külső táppal volt etetve, és a gyártó FAQ-jában azt írták, hogy tartományon belül bármivel etethető. Kérdés persze van-e olyan táp amin a 19V-os tápok csatija van, de kisebb feszt ad le, mert ugye adott méretű csatit fogad csak a lap.Alaplapon van s-ata tápcsati, azokat az eszközöket arról tudod etetni, 1 proci és 1 házventi szabvány csatival a lapra köthető, ezen felül gondolom barkács, meg úgy vannak vele thinITX-nél nem lesz több venti akkora méretben
-
Geller72
veterán
válasz
#22145024 #17177 üzenetére
A "gigának" (is) az integrált AMD-s lapja sztem elég tűrhető. Jobb vétel sokkal, mint egy atom mondjuk. Egy ssd-vel elég gyors is. A grafikai része meg über. Halk is. A venti sem gagyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali játékos kérdések órája
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged