- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
válasz
HUN_Sector #59485 üzenetére
Felhasználva az oldalsó venti keretet meg egy kis barkácsolást és simán bele megy egy 240-es aio felülre. Tervben volt, hogy megcsinálom de visszamentem ATX-re.
-
RazoR
veterán
válasz
hegegabi80 #58433 üzenetére
Én is sokat agyaltam, hogy legyen e újra ATX de mivel házcsere után (NR200P->Meshify 2 Mini->O11 Air Mini) adott volt a lehetőség és nagyon jó áron sikerül hozzájutnom a Strixhez megléptem a cserét. Régi vágyam volt egy ilyen lap csak ITX-ben nagyon drága és nem is lehet már kapni 1200-as foglalattal.
-
RazoR
veterán
Szerintetek mi a reális ára egy 2+ év garis Giga Z590i Aorus Ultra ITX lapnak?
-
RazoR
veterán
Létezik olyan ITX ház ami képes fogadni 2-3 3,5" HDD-t és nem horror áron van? HTPC-nek kellene.
-
RazoR
veterán
válasz
sasNAXO #57816 üzenetére
Nekem nem kell bizonygatni, nem is érdekel, mint már írtam, felőlem mindenki azt használ amit akar. Én leírtam a saját tapasztalataimat és a véleményemet. Ha másnak más vált be és mást használ, hajrá. Nekem a Hydro, másnak a Kryo vagy az MX-4/5. Ennyi. Kicsit túl van ez lihegve szerintem. Én nem szándékoztam meggyőzni senkit, hogy a Hydro az isten, nekem az jött be....
-
RazoR
veterán
válasz
PROTRON #57790 üzenetére
Elsősorban XOC-hez van kitalálva nitrogénhez, az extra magas és extra alacsony hőmérsékleten sem változik a hővezetése, nem keményedik ki, nem reped meg. De nyilván ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne használni egy "átlag usernek".
Volt nekem is de gusztustalan az állaga szerintem, szenvedés szétkenni a kupakon.
De ez csak egy vélemyén tecsó...
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #56568 üzenetére
Ja, ezt nem tudtam....
-
RazoR
veterán
Megfordítottam a ventiket, a cpu hűtőn hátulról szív, fent meg mind a kettő kifelé fúj.
Jobbak lettek a hőfokok 3-5 fokkal, proci 58-62, vga max 67. Cserébe értlemét vesztette látvány szempontjából az rgb-s venti... -
RazoR
veterán
NR200P-ben mi lenne a legjobb venti elrendezés?
Jelenleg 2 slim venti van a TUF 3060Ti alatt, 2 venti van a procihűtőn amik hátrafele fújnak, felül az első venti befelé fújja a levegőt a procihűtő elé, a felső hátső venti pedig kifelé fúj.
Stressz teszt alatt proci max 70-72 fok, VGA max 68 fok
Játékok alatt a proci max 65 fok, VGA max 60 fok.
-
RazoR
veterán
Valaki budapesten nem tudna segíteni kideríteni, hogy melyik alkatrészem adta meg magát? 1200-as alaplap és 10th vagy 11th gen proci lenne jó, hogy ki lehessen próbálni a procimat másik lapban meg a lapomat másik procival.
Természetesen nem ingyen kérném.
-
RazoR
veterán
válasz
Qkackca #56175 üzenetére
Bios reset megvolt, semmi
CPU ki, alkoholos tisztítás, semmi (foglalat rendben van)
Memória másik slotba, semmi
Kipróbáltam másik táppal, semmi
Kipróbáltam VGA-val, no Signal ugyanúgyAlaplapra vagy procira tippelek
Jó lenne kipróbálni egy másik procival a lapot, vagy egy másik lapban a procit de az ismerősök között senkinek sincs gépe.
-
RazoR
veterán
Tegnap este még gond nélkül ment a gép, bekapcsolva hagytam, reggel leültem elé és nem adott képet.
Vision D lap, 11600k, 16gb ddr4, minden új, vga nincs a gépben, type-c dp kábellel van rákötve a monitor az alaplapra. Újraindításnál egér, bill ledek alapján nem fagy ki a gép, bekapcsol a monitor viszont no signalt ír. Ötlet? -
RazoR
veterán
válasz
sasNAXO #56127 üzenetére
Nekem sincs semmi gondom vele, sőt.
Szerintem sikerült a kétféle színű ház összevariálásával egy elég dekoratív cuccot összehozni.TT Core V21-ről váltottam ITX-re de nem bántam meg, abban épített víz is volt.
Én ennél lejjebb nem hiszem, hogy megyek méretben, nekem ez így minden szempontból megfelelő. -
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #56119 üzenetére
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #56114 üzenetére
Meg lehet oldani a fenti radi elhelyezést egy kis fémmunkával benne. Annyi, hogy csak slim ventik férnek el így a radin.
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #56046 üzenetére
11600k van benne és nem is tervezem cserélni, 1440p-re vagy esetleg 4k-ra bőven elég lesz szerintem egy 3070 mellé.
Még azt nem tudom, hogy 16 vagy 32GB ram legyen...Próbáltad az OC-t AVX nélkül?
-
RazoR
veterán
Lecseréljem a Vision D-t vagy jó az???
[link] -
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #56001 üzenetére
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55970 üzenetére
AVX-et kapcsold ki, amiatt veszi vissza az órajelet.
Még az MSI lapomnál szívtam ezzel és jó időbe telt, mire rájöttem, hogy miért nem megy 5GHz-en, holott semmi nem indokolta az alacsonyabb órajelet.
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55971 üzenetére
Nyugi SFX táppal sem egyszerű elrendezni a kábeleket. Tegnap elkezdtem összerakni a gépet egy Seasonic táppal és nem kicsit merevek a kábelei, küzdöttem rendese.
Azt meg nem nagyon értem, hogy mi ment félre az ATX 24 pinesnél de a táp oldalán fel van cserélve a két csatlakozó így ahogy gyárilag van nem lehet beledugni, szét kellett szednem a kábeleket 4cm hosszan és csavarni rajta egyet, hogy jó legyen. Vicc.... -
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55965 üzenetére
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55954 üzenetére
A korábbi gépemben az Aorus Ultrában ment 5GHz-et a 11600k, lényegében szinte ugyanaz a két lap, nem tudom mi lehet nálad.
Majd ha összeáll a gép ránézek, hogy nálam hogy alakul az OC.
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55946 üzenetére
Még nem tudom összerakni a gépet, ma lett meg a profi meg a táp, de memóriám még nincs.
Milyen profit mennyire akarsz húzni?
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55903 üzenetére
Értem, csak lehetőségként említettem.
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55894 üzenetére
Ha esetleg hűtőcserén gondolkodsz csak ajánlani tudom az Alpenföhn Dolomit Premium-ot, 6 hőcső 210W TDP. NR200P-be tökéletes, marad kb 0,7mm az üveg oldallap és a hűtő között!
Az Aorus Ultra lappal elfért rajta 2 venti, de a Vision-el csak egy fog szerintem.30k most (januárban 20k-ért vettem, mennyire jó, hogy megtartottam a hűtőt meg a házat is)
-
RazoR
veterán
Van egy átvehető Vision D rendelésem a playit-be, nem kell valakinek?
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55868 üzenetére
Minden lapot megnézek vásárlásnál, főleg a socket-et.
Nekem még idő míg mindent beszerzek hozzá, hogy gép is legyen belőle. -
RazoR
veterán
Megjött a Vision D, élőben sokkal szebb mint vártam.
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #55838 üzenetére
Én januárban raktam össze a Z590i Aorus Ultra + 11600K konfigot és márciusban eladtam, hogy vegyek egy Mac Minit-t, elkezdtem videó vágással foglalkozni és úgy voltam vele, hogy nem kell nekem pc, elég a Mac meg a PS5. Hát most jutottam el oda, hogy újra kéne egy ITX PC. Ezen a hétvégén ami megfordult a fejemben: LGA 1200, 1700, 1151 v2, v1, AM4, nem kell gép, kell gép, Aorus Ultra kell újra, nem adok érte 100k-t, nem kell gép, lga 1200, Aorus, végül jött egy mail, hogy átvehető a lapom úgyhogy lesz gép és Vision D-vel
Úgyhogy fogalmam sincs miről beszélsz...
A 11600k-d engem is érdekelne....
-
RazoR
veterán
Holnap elmegyek a Vision D-ért végül, a hűtőre meg kitalálok valamit. Ennyiért nem fogom otthagyni ha tényleg közel olyan jó lap mint mondjátok.
-
RazoR
veterán
Gondolkodtam rajta, de rohadt nagy az i/o shield mögötti takaró és emiatt nem férne el a procihűtőm 2 ventivel, amihez ragaszkodom, mert csak
A házat, procihűtőt és a ventiket tartottam meg a konfigból csak.Nem tudom, hogy mennyire rugalmasak a bestbájt, pléjitben, hogy esetleg átvételnél rá lehet-e próbálni a hűtőt...
-
RazoR
veterán
Mi a franc történt az alaplap árakkal, az hagyján, hogy nincs sehol z590i lap, de az a pár darab ami van 2x annyiba kerül mint év elején? Euro itt is?
Intel gépet akartam összerakni de 100k alatt szinte nincs is lap, lehet ami lesz belőle. Van ajánlott B550 itt lap? -
RazoR
veterán
válasz
Francia91 #54996 üzenetére
Alpenföhn Dolomit Premium esetleg? Elfér az NR200P-ben az üveg oldallappal is. Igaz csak feketében van, de fehér ventiket lehet rá kapni. 6 hőcső 210W TDP és elfér még egy venti is rajta az NR200P-ben.
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Helyhiány miatt úgy döntöttem, hogy lecserélem az mATX konfigot mini ITX-re.
Sok nézelődés után a fekete NR200P-re esett a választásom.
Ezután elindult a vezérhangya, hogy kicsit tovább kéne gondolni a házat és szerettem volna valami egyedit kitalálni, így indultam el a fekete fehér vonalon. Ehhez szükségem volt egy fehér házra is, a kettőből született meg ez -
RazoR
veterán
válasz
Kiratheonly #54227 üzenetére
Azta@urvap@csa
-
RazoR
veterán
válasz
flashpointer #54224 üzenetére
Nem kicsit széles, mennyi ez 3 és fél slot?
-
RazoR
veterán
Én erre várok. Corsair és CM között gondolkodtam én is, de most, hogy jön Seasonic SFX méretben, tuti azt fogom venni.
Ma jött meg a ház, rendeltem hozzá ATX táp keretet, úgyhogy egyenlőre a mostani ATX táppal fogom összerakni, aztán majd cserélem ha kapható lesz az SGX. -
RazoR
veterán
SGX (2021), SPX (2021)
SGX Gold
SPX PlatinumProducts will arrive in Europe during February and will start to be dispatched as soon as possible. You may want to keep an eye on our resellers in Europe to know when it will be available. Most probably by end of February depending of the country.
-
RazoR
veterán
válasz
FireKeeper #54207 üzenetére
Várj egy kicsit, tegnap leveleztem a Seasonic-al és február végén kezdődik az értékesítése az új SFX tápjaiknak, lesz Gold és Platinum 550-750W-ig.
-
RazoR
veterán
A tápos topikban nem kaptam választ, hátha itt.
SFX méretben melyiket ajánlanátok?
Corsair SF750
CM V750
Silverstone SX750 -
RazoR
veterán
válasz
viperabácsi #54102 üzenetére
Sama Im01 kb NR200 méretű és fogad mATX lapot és ATX/SFX tápot.
-
RazoR
veterán
SFX tápot keresek és fontos lenne a harisnyázott kábelezés, de ahogy nézem a legtöbb tápnak flat kábelei vannak ami küzdős lehet a kis hely miatt. Eddig kb a Corsair SF750 Platinumot találtam ami full harisnyázott. Van esetleg más típus ami ilyen? A tervezett konfighoz indokolatlannak tartom a 750 Platinum tápot.
-
RazoR
veterán
Sliger S620-al van valakinek tapasztalata?
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Akinek van fehér/fekete NR200P segítene annyiban, hogy a TG milyen színű, átlátszó vagy sötétített egy kicsit? Mindkét színnél érdekelne. Köszi!
-
RazoR
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest