-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
duo
addikt
válasz
Chaser #52042 üzenetére
nálam most a cryorig c7 CU bordán egy NOISEBLOCKER NB-eLoop B12-P (2000 rpm 77cfm, 2,240 mm/H2O)
teljesen jól teljesít, viszont a házhűtőimet (2 db 120mm noctua slim chromax) arctic 120 slimre cseréltem. és meglepő módon halkabb és ugyanazt a teljesítményt nyújtja. (talán fél fok volt a javára, nem számottevő)
kiváncsi vagyok ennél fogva, hogy ha a bordára is arcticot tennék (p12)
jelentene e valamit.1800rpm, a cfm kevesebb, 56 kb a nyomás meg kb ugyanaz. (2,2 mm/H2O) silent módban biosban beállítva mindkettő 700 körül forog...
P14-em van, de az tényleg ágyúval verébre, nem beszélve arról hogy jó nagy a motorja sokat kitakar a bordából. gondolom az nem jó. -
imibogyo
veterán
válasz
Chaser #52033 üzenetére
Persze nem hiába építettem éveken át gépeket, sokszor egyedi igények alapján. De jó ideje "lenyugodtam". Ezt az egyedi ITX kuckót még meg szeretném csinálni, aztán annyi. Hagyok teret az újabb generációknak is az alkotásra.
Rick4: persze úgy is lehetne, sőt volt is úgy régebben, de igazából még passzívan is minden az 55-70 fokos tartományban mozog még játék alatt is (ezért is szeretem például az eleve passzív üzemre tervezett VGA-t, mert örül a plusz hűtésnek, mint minden, de ha muszáj nélküle is elvan). Őszinte leszek nem is tudom miért alakítottam ki végül a kapcsolós megoldást, de biztosan meg volt az oka.
-
imibogyo
veterán
válasz
Chaser #52027 üzenetére
Van egy komolyabbnak mondható "nagy gépem" (i7 4970k + GTX 1060), így ITX vonalon én annyira nem vágyom nagyon komoly teljesítményre. A mostani konfigon is bőven fut a moddolt Skyrim, Project Cars 2, Satisfactory stb. FHD-ban, szóval nekem ilyesmi teljesítmény ITX vonalon alapvetően elég.
"eleve jó hűtőt/hűtésű vga-t kell venni" ezért használok most is KalmX-et és valószínűleg a következő is az lesz, egy plusz ventivel. Nekem is egy 800 rpm-es Flex van rajta, meg a procin is (kapcsolható mind a kettő), így megvan a teljes némaság is ha mondjuk csak netezek, filmezek stb., de a terhelés alatti hűvösség is adott, még mindig nagyon csendesen. De sokszor be sem kapcsolom a ventiket, mert egyszerűen elfelejtem. Mondjuk nem ijedek meg egy kis moddingtól sem, régebben sok utólagos (alapvetően Arctic) hűtést applikáltam VGA-ra, meg cseréltem ki a tápegységekben a ventiket csendesebbekre stb., szóval a szereléstől nem jövök zavarba.
#52028 vtomi2: hogy miért 180? Röviden, mert csak.
Egyrészt ilyen ventikből volt anno egy halommal elfekvőben így ezekhez készült a terv, másrészt úgy voltam vele, hogy az a 2-2 cm alapterület növelés is számít a ház térfogatában (majd 3 liter egyébként 18-ről 20 cm-re növelni az oldaléleket 35 cm magasság esetén). De végülis most már vannak 120-as ventijeim is elfekvőben, szóval nem nagy szám áttervezni azokhoz a házat (főleg egy ilyen kezdetleges tervet). Az átfújást pedig azért gondoltam célravezetőbbnek az átszívással ellentétben, mert sokkal több turbulencia keletkezik ezáltal az alkatrészeken (plusz persze hang is, tudom) és így (szerintem!) a VRM stb.-ről is jobban le lenne tolva a hő komoly terhelés alatt. Viszont amikor meg passzív üzemben használom a gépet akkor a venti nem lenne "útban" a felfelé távozó meleg levegőnek, lehetne az egész ház teteje mondjuk nagy lyukú méhsejtrács. Ha szívna a venti, akkor attól is félnék (lehet tök alaptalanul), hogy talán jobban kialakulhatnának "levegőáramlás nélküli" részek, alkatrészek körüli meleg levegő megrekedések, mert a fújt levegőt erősebbnek gondolom, mint a szívottat. De ezt még sosem teszteltem, csak nekem így tűnt logikusnak. Mondjátok ha butaság.
Szóval nem a kéményeffektus miatt tettem alulra a ventit. Ezzel egyébként pont kísérleteztem jó pár évvel ezelőtt "füst-tesztekkel". Természetesen az átszellőztetett tér alakjától, formájától nagyban függ a dolog, de akár már egy darab lassú fordulatú, de jól elhelyezett ventivel is lehet "lefelé tolni" a meleg levegőt (és a tesztben felizzított ellenállással termeltem a hőt, szóval tényleg meleg volt
). Ebben a kis házban, zárt oldalfalakkal (lényegében egy csőről beszélünk), akár alul is lehetne a "kiszellőzés" a 180-as, vagy a 4 darab 120-as venti egyszerűen áttolná rajta a levegőt bármilyen irányban. Szóval nem ilyen céllal terveztem alulra a ventit, tényleg csak egyszerűen úgy tűnt logikusnak a vegyes használatot (passzív-aktív) tekintve.
-
vtomi2
őstag
válasz
Chaser #52029 üzenetére
Engem nem zavar az 50-60 fok, nem fog gyorsabban megdögleni a szilikon mint 20-30-on. Mondjuk 80 fölé már nem engedném. Egy jobb hűtésű kártyára 120x25-ös ventik brutálisak nekem a 1070 egy arctic mono + egy 120-as venti 5-600 rpm-en némán ment max oc-n 55-60 fokon.
Burkolatot meg bonthatod, akkor ugrik a gari, ha bizonyírsák, hogy azért ment tönkre, mert eltávolítottad a burkolatot (ami lehetetlen feladat szerintem), megemlegeted a fogyasztóvédelmet, meg pár paragrafust, és megoldják
-
Qkackca
őstag
válasz
Chaser #51983 üzenetére
Megnézted amit linkeltem?
Mert nem feltétlen rossz amit gondolsz, csak nem arról van szó, szerintem.
Gondolom Álló helyzetben, mikor felfelé van a kanyar ott megragad közeg és nem tud optimálisan lejutni a leszállóágban, gyakorlatilag bukod a hőleadó rész jelentős részét, szerintem, de majd aki (jobban) ért hozza megaszongya a tutit.
-
törölt tag
válasz
Chaser #51959 üzenetére
Akkor nem teljesen egyről beszéltünk. A platinum-hoz tényleg jár a szálanként harisnyázott kábel, de a gold/régebbeik még a lapos kábellel vannak megáldva.
Az én szememben a corsair sosem volt prémium táp márka, pont az ilyen olcsó-jános húzásaik miatt. Nem fogom leírni, hogy mi volt a hx1000 belsejében.
-
törölt tag
válasz
Chaser #51950 üzenetére
Arról van szó, hogy az egymás mellett lévő vezetékek szigetelése össze van dolgozva egymással, így ez csak 1 síkon engedi magát hajlítani, de ekkor meg a kapcsolat miatt egyszerre n db vezetéket kell rávenni, hogy a benne lévő réz szálak elcsúszanak egymáson. Ahhoz hogy egy tetszőleges másik irányba induljon el, meg kell tengelyében csavarni, azt meg nem hagyja, mert az összekötés miatt nem csúsznak el egymáson a szigetelések, visszarúg, stb.
Nekem volt ilyen kötegem, talán HX1000-hez, mivel fiatal voltam és veszélyesen éltem, szétbontottam egymástól a szálakat és kábelkötözővel összerendeztem, úgy már kezelhetőnek bizonyult.
-
-
-
-
PROTRON
addikt
válasz
Chaser #51897 üzenetére
Köszi, megfeledkeztem arról a típusról. Először standard mini-itxben kezdtem gondolkodni, de ha másnak sincs ötlete, akkor valszeg marad a deskmini...rendes nuc-ok elég drágák.
Bakker, ha ezt korábban megtalálom: 2,7liter 1080 MXM GTX Deskmini [link]
Már majdnem megvan a cél, erőlködés nélkül. -
Rick4
félisten
válasz
Chaser #51853 üzenetére
Értettem elsőre is, ezért is írtam, utánanéztem, nem nagyon találni meghalt pico psu-t. Nekem tökéletesen megfelel, mindaddig, amíg mások, mondjuk a magyar emberek 95%-a nem használ túlfeszvédős szünetmentest, és egy villámcsapás, vagy annak másodlagos hatása pillanatok alatt kivégezheti minden otthoni elektromos eszközüket, plusz nincs minden helyiségben füst, co tűz érzékelő, oltórendszer, addig én sem aggódom a 10$-os tápocskám miatt!
LC powerről meg csak annyit, hogy itt egy pár régi, sok éves számla egy pár paneltápos LC power házról, a számla kiállítása után néhány nappal össze lett rakva mindegyik gép, a nagyja már rég alaplap- proci, vinyócserét kapott, de a ház, meg benne a táp, illetve az adapter nonstop megy azóta is, köszöni szépen, jól van mind.
Majd ha lesz időm, aggódok miattuk!
-
Rick4
félisten
válasz
Chaser #51851 üzenetére
Nálam 1-2 évig maradnak meg a dolgok, kivéve pár pótolhatatlan elemet, újonnan garival idekerül, garisan, 1-2 hónappal a lejárat előtt elkerül innen. Pont ezek az lc power házak a kivételek, ezek annyira bejöttek, hogy mindig maradtak. A tápok meghalhatnak, meghalhat ott a 40 ezer forintos 1KW-os is, de nekem soha nem halt meg semmi, és soha nem ment tönkre semmi, sőt, mielőtt ezeket megvettem, keresgéltem is utána, seho se találtam megdöglős picopsu-t, szóval félni nem félek, mindig van tartalék gép, ha meg kakukk, megrendelem a másikat, és másnap összerakom.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
Chaser #51834 üzenetére
Nem mértem, de az optimális helyre tettem, mivel a benti hűtő 10mm magass ventije lényegesen kevesebb levegőt szállít, és annak is egy részét belülről szívja (mivel alacsonyabb, mint a max magasság, csak jut oda meleg levegő is), így jóval hűvösebb a gépház- alaplap- ssd- proci kompletten, hiszen a nyílás felől csak szobahőmérsékletű levegő áramlik be, a másik felén meg ki, nincs odabent örvény, és meleg levegő megrekedés.
-
válasz
Chaser #51789 üzenetére
Nekem úgy tűnt, hogy szimplán csavarozható az ASRock által adott hűtő.
Supports AMD AM4 CPU Cooler (Max. Height ≦ 46mm)
Overall Dimension: 93×101×45mm (L×W×H)#51790 HookR
Szerintem neki az integrált táp miatt lehet fontos a thin lap.Ahogy nézem, már iPon-on is berendelhető az X300, 2 év garival, szóval ha vki kompakt AM4 rendszert rakna össze, annak ennyi pénzért szerintem nagyon megéri, nincs sok versenytársa.
-
bil
tag
válasz
Chaser #51786 üzenetére
Az ARM desktop eljövetelét én már elég régóta várom. Egyelőre az rPI4 az egyetlen olcsó alternatíva, ami sajnos az a Qualcomm és Apple megoldásokhoz teljesítményben úgy viszonyul, ahogy az ára. Plusz jó lenne belőlük a jövőben mini-ITX verzió, hogy normálisan be lehessen építeni.
Ha beindul tényleg a desktop ARM történet, akkor talán az AMD-nek is lesz megoldása a Zen miatt félretett K12 személyében, meglátjuk.
A celeronokat tényleg nem javaslom, bár gyanítom a Tremont már életképes lenne, csak azokból szintén nem találni tényleges terméket. -
bil
tag
válasz
Chaser #51784 üzenetére
Köszi hogy helyretettétek a fejemben a dolgokat! Tényleg, x86 vonalon akkor nem esélyes a dolog. Nyilván tudnának a gyártók csinálni ilyet direktben, de valszeg az én igényeim - egy relatíve reszponzív netezős/letöltős passzív ITX-es gép - nagyon nem tömeg-igények, ezért nem fognak ilyeneket gyártani. Már a jelenlegi Asus Prime N4000T-m koncepcióját sem értem, hogy az kiknek készült. Én örülök, hogy van, de nem látom azt a piaci rést, ahova kell. Rajtam kívül.
-
bil
tag
válasz
Chaser #51781 üzenetére
Kösz a helyesbítést és az infókat!
Amikor azt írtam, hogy passzívan, akkor természetesen a linkelt thin mini-ITX-es házban elférő passzív hűtésre gondoltam. Normál asztali CPU-val kapcsolatban akkor jól sejtettem, hogy ilyen körülmények között nem lehet passzívan hűteni. Itt csak ezek a nagyon kiherélt CPU-k hűthetők, mint pl. az N4000.
Meg kell várnom akkor a következő raspberry PI-ket, mert a 4-es már összehasonlítható teljesítményt nyújt a jelenlegi N4000-rel. -
-
PROTRON
addikt
válasz
Chaser #51695 üzenetére
Szerintem félreértetted a kollégát, nem üzembiztos munkahelyi gépet akar, ahova fontos a 10 éves garanciával ellátott felsőbb kategóriás tápegység. Nem csak azok között van csendesebb megoldás.
Mondjuk jó lenne látni hogy H81-en belül pontosan melyik alaplapról van szó gyártói linkkel, egyrészről hogy milyen EPS csatlakozó van, másrészről a méretét milyen házba fér, egyébként meg teljesen okés az eredeti elképzelése a pico-psuval.
Én HA-ról 5-ért vettem használt 120w-os téglatápot és most látok szintén 5-ért használt pico-psu-t(igaz akyga 120w-os, max még jobban körbe kell nézi).
Még 5-10K használt gépház...még az is lehet hogy a 30k-ba beleférne egy ram csere hogy biztosan dual channelbe menjen, hisz IGP-t tervez használni és nehogy valamikor szaggasson a tecső...
Amúgy HA-n van fent teljes konfig 33-ért, ránézésre azt tudja amit a kolléga is ír és 60-as picoval van, mivel passzív integrált procis. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Chaser #51699 üzenetére
annyi kiegészítés az SF széráihoz, hogy MINDENKINEK az van, elképesztő befutót csinált vele a Corsair, ennél fogva, a nagy számok törvéyne alapján valóban több hibásról is olvasni. a hibaszázalék számok ugyankkor valószínűleg ezzel együtt is nagyon jók. volt egy gyári hibás széria, a Corsair, mielőtt hivatalosan kiderült, lekommunikálta és visszahívta, ingyen vállalta a postát a visszaküldéshez.
nem kell félteni őket, ők is nagy multi és profitorientált, de az SF szériás tápok nem véletlenül toplistások.
az SGX ettől még egy remek táp, csak SFX-L, az nem mindenkinek jó. én is arról váltottam az SF600PT-re. Silverstone tud még hasonlót papíron, de azzal kevés a tapasztalat.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51701 üzenetére
20mm, aminek lehet létjogosultsága egy kis gép esetén hely szempontjából, hűtés tekiintetében ezt nem emelném ki. Talán a kisebb ventit ki lehetne, de 92-es venti -6 dB egy 120-ashoz képest?
Légáramban úgy kell gondolkodni, hogy a passzívhoz képest ha egy légy fingik egyet az alkatrészekre/bordákra már az több nagyságrendi javulás, utána már csak kisebb lépések lesznek. Szerintem mindegy, hogy 30 vagy 60CFM, de mind1.
Az alkatrészek tekintetében pedig ha elfogadjuk ha nem, a kondenzátorok a gyenge pont (pm-ben beszélhetünk róla ha érdekel) a többi csak rizsa vagy gyártási hiba. Most, hogy japán-e a kondi vagy sem, azt én nem emeltem ki, nem is emelném továbbra sem. Ha az elna silmic mond neked valamit, akkor még erről is tudnék mesélni, terveztem/építettem egy USB-s DAC-ot és nagyon ráfáztam
De attól még amit ráírnak, azt tudnia kell.A kábelek tényleg FOS, a szó legszorosabb értelmében, de túlélhető. Egyébként az a gond vele, hogy ezek mint a szalagkábel, egymáshoz vannak öntve az egyes erek és emiatt merev. Ha szétszedné a user, akkor nyerne rugalmasságot, csak akkor meg szanaszét fognak állni az egyes erek->csúnya lesz a kábel. De ezt a pontos én is lehúzom.
Ne érts félre, én is majdnem seasonic-ot vettem mert olvastam tőled, de a tápajánlós topikban corsairre voksoltak. Szerintem kicsi a különbség.
Amivel vigyázni kell ezeknél a modulárisoknál, hogy nem szabad túl erősen megnyomkodni az aljzatoknál ahogy becsatlakozol. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51699 üzenetére
Ez korrekt, köszi.
"a cél minél olcsóbb"
Akkor a corsair (GOLD) lenne a nyerő, az az olcsóbb ugye.
Tehát a corsair olcsóbb, jobb a hatásfoka (elenyésző), csendesebb a ventillátora, de csak 100W-ig passzív. Net/film közben amúgy kevés PC lépi át a 100W-ot.
Épp egy tesztet néztem és ami nagy különbség volt az valóban a hangjaAzt mondod, hogy ára van a passzív működésnek? De akkor miért van, hogy a seasonic 150W-ig passzív és 10év gart ad, emez meg 100W-ig és csak 7évet?
Szerintem is logikus amit mondasz, csak ezekkel az adatokkal nem cseng egybe, mindkettőbe 105fokos kondenzátorok stb.
Na mind1, ha valakit érdekelnek a részletesebb adatok:
[link]
[link] -
PROTRON
addikt
válasz
Chaser #51681 üzenetére
Gondolom továbbra is passzív hűtéssel tervezed megoldani, ahogy fanlessguy.
-
PROTRON
addikt
válasz
Chaser #51656 üzenetére
Az árnyékolás és a földelés kérdésesek ahogy a kollega is említette.
Árnyékolást megúszhatod azzal hogy kicsivel messzebb rakod a tápegységet, mivel az eleve saját házában azaz ketrecében van.
Annyi hogy a vezetékek, pl a 230-as maga körül mágneses teret csinál, így azokat is úgy kell elvezetni hogy legyen távolság, nekem egyszer a 230-as monitor tápkábel miatt se az egér se a bill nem ment, mivel túl szorosra kötegeltem össze őket az asztal alatt.
Az még akkor érdekes, amikor a wifi+bt modul vezetékezését igazgatod, már ha lesz.A földeléssel kapcsolatban elvileg a 24 pines alaplapi kábel is tartalmaz gnd szálakat, de azért jobb lenne a táp egyik rögzítő csavarját valami fémes anyagba csavarni, ami hátulról érintkezik az egyik alaplapi tartó csavarral.
Meg persze arra azért figyelni kell hogy el is kell bírnia a súlyát az alkatrészeknek, tehát hogy ne legyen túl vékony a faanyag. [link]
-
Pete55555
addikt
válasz
Chaser #51656 üzenetére
Semmi akadálya. Én is csináltam már, 8-as rétegelt lemezből. Még a tápot sem kötöttem össze az alaplapi tálcával, pedig az ajánlott, földelés miatt. (táp házát, az alaplapi tálcával)
Házi barkács topikban sokszor felmerült már ilyen téma, imibogyo-nak több háza is készült fából. -
Nixon18
senior tag
-
Nixon18
senior tag
válasz
Chaser #51625 üzenetére
Lemértem és 2,54 mm van jelenleg a Hyperx Fury bordája és az LP bordája között.
Sajnos megfordítani nem tudom a hűtőt. mert az Asus Strix H270i Gaming VRM-je felett még talán elférne, de akkor ki kell vennem a node 304-ből a hátsó hűtőt. ami za egyetlen normális méretű hűtő a házban.
De ha beteszem a GTX1080-at, ami kifele fogja fújni a meleg levegőt, a táp elve lefele tolja és rácsos polcon van a gép. Akkor lehet, hogy a hátsó venti nem is kellene...
Bár az most tudatosult - pár év után -, hogy a shadow rock LP ugye felfelé tolja a levegőt, viszont ott nincs rács csak oldalt, kb a hűtőborda magasságában. -
PROTRON
addikt
válasz
Chaser #51594 üzenetére
A mire gondolhatott a költő versenyben nekem az a tippem hogy azért tolták még fél centivel kijjebb a hűtő hosszát, mert nem feltételezték hogy 2,7 literes házba akarnád rakni.
Tehát hogy nem fogod akkora házba rakni, amiben ebbe az irányba az alaplap 17cm hosszán felül csak 1-1 mm légrés van a falig. -
hegegabi80
addikt
válasz
Chaser #51556 üzenetére
Nekem is pont ez a giga b450 aorus itx lapom van, de nekem semmi gond nincs vele.
cw nincs és a vrm-el se nagyon van gond. 60 fok bőven jó többi korábbi lapjaimon is ennyi volt kb. Az m.2 ssd is 50 fok körül mozog most gyári hűtővel, de valóban nem a legjobb megoldás, de szerintem az alaplap másik oldalán se lenne jobb az m.2 csati.
Azért itx lapon elég nehéz megoldni hogy minden jó legyen.
nekem intelbe volt s2h lapom, és az is pöpec volt. árban valóban a legjobb matx-ben -
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51586 üzenetére
Ha kirpóbálod legalább, utánna elfogadom ha nem tetszik
Egyebként annyi pénzért tényleg érdemes meghallgatni az arctic p12-t is.Én is érzékeny vagyok a zajokra, de tettem ellene egy 10m-es dp kábellel arrebktöztem
Ettől függetlemül igyekszem a legjobb alkatreszeket belepakolni. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51584 üzenetére
Te tudod, én csak elmondtam a veleményem.
Ventik: bocs, nem volt egyertelmű, hogy kinek a véleménye.
Bár ez a több ventiből egy jó, ez bármelyik gyártóval megeshet, ettől semmiképp sem különleges a scythe. Persze nem is rossz, de nekem nem is kiemelkedő.
Volt már scythe hűtőm (meg alpenföhn stb), ventim is külön, igen tényleg jó, de ha megendedhető, akkor én tuti a noctuát javasolnám.
Aztán mindenki azt vesz ami neki tetszik
Csak akkor kár kérdezni, ha tudod mit akarsz. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51582 üzenetére
S az aki említi a búgó hangot, az mond is olyat, ami jobb nála
Na igen... szóval nem
A te döntésed, nekem fájna a szívem ha dobnom kéne. Ami még tűrhető az az arctic p sorozat.
Nyilván az összehasonlításnak akkor van értelme, ha nem siklócsapágyassal hasonlítod, mert azok ugyan a legcsendesebbek, de élettartam meg gatya. Sört a borral
Szóval megvan az ára igen, de prémium is. Szerintem.Nem mondom, lehetett volna jobb is az a Giga itx lap, de nem a világ vége. Sok olyan dolgot tud, amit másik lap nem. Hogy fontos-e a BT5 meg a 3 kijelzőkimenet. Van akinek igen, másnak a sok fázisnem feltétel, vagy nem baj ha a vrm 65C is lehet egy 2700X-el.
Amúgy lehet van valami abban a mit mondasz, mert én azzal kezdtem mikor megérkezett, hogy VRM borda le és ellenőriz a megfelelő felfekvést. Lehet ügyesebben összeraktam mint a gyári melós vagy gép. De már mindegy.
Szóval nem azt akarom mondani, hogy nem tetted jól a cserét, mindenképp jól tetted, csak nekem a 60ropi egy alaplapért már fájó kategória (de kinek mi, ez ilyen). MSI B450i gamin max-ra repültem át, tökéletesnek ezt a lapot sem mondanám.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51579 üzenetére
Nekem noctua van, azt a ventit ha egyszer megpörgeted, többet le nem cseréled, bármilyen színe van. De van feketében is, keress rá. Szerintem a noctua hűtők hanem a legjobbak, sokat rugóztam ezen én is.
Értem, hogy az LLC-hez nem kellett a másik lapodnál nyúlni, de lehet több fázis volt rajta, akkor meg persze nem esik úgy be a fesz. Vagy alkatrészeken is múlik, lényegében ha nagy fesz esik az azt jelenti, hogy valahol kicsi a keresztmetszet és a nagy áram nagy feszt ejt rajta (vagy nagyon el van cseszve a vrm, de ilyet nem feltételezünk).
Mindenesetre nálam 50fokot esetleg prime95re haladta meg a VRM, de már halványodnak az emlékek.Ha tippelnem kéne, nálad volt valami gebasz a VRM-mel, a guru3D-s tesztben is egy 2700X-el 60fokot épp hogy meghaladja stressz tesztekkel.
IDS coolingról olvastam itt talán vagy a melyik hűtőt vegyek-ben, le lett húzva, én nem gondolkodnék benne.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51573 üzenetére
Érdekesen olvasom írásod. Az alaplap ajánlóba is sźénné alázzák a giga ezen lapját, pedig szerintem simán vállalható.
Persze igyekezni kell jól belőni ha lehet. Én a dropot a turbo LLC-vel nagyon lecsökkentettem, kb 0.005-0.01közé lehetett szorítani ami már jó.
MSI b450i gaming plux max-ban 10 fokkal melegebb az M.2 ssd. Gigában 39 volt max egy A2000.
VRM deltát nem néztem, de a giga egy 3350-et 4,05GHz-en 1,35V-on egy noctua nh-l9x65-el 31-65C közt tartott prime95 közben.
A vrm úgy idle 40-load 60fok közt tartózkodott szerintem az teljesen jó.A ház egy ss milo06 2x8cm-es venti 1000-2000 közt.
Cicergés nálam akkor volt, ha tuningoltam. CPUnál kevésbé, igp-nél meg borzalmas. Ha nem volt tuning akkor csend volt.Amúgy jók az elhelyezések a lapon, elől van az m.2 + hűtés, 3 kijelzőkimenet, van hang a hdmi porton akkor is ha a dp port daisy chainel, bt5, 3600 ram támogatás, normális hűtés a vrm-en, usb3.2, jó hangcsip, coax audio kivezetve a lapon, egyedül a biosa kesze-kusza ami nem tetszett, de a venti profilozás teljesen oké.
Én kicsit bánom, hogy cseréltem msi b450i-re. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Chaser #51570 üzenetére
nekem két esetem volt, egy visszáru, hibátlanul, meg az SF600 javításom most, utóbbi genyós volt. a topicja nagyon megosztó, ha szummázni kéne, akkor az elmúlt egy évben eltört náluk is valami, mennek lefelé ezerrel. ügyetlen üfsz, két hetes kurzus után nem tudják azt sem, hogy hol dolgoznak sajna. nem javították a tápom egy hónapig, reklamáltam, hogy kéne vissza, jóvá akarták írni. ez azért volt probléma, mert egyrészt volt nekik 5db új, másrészt 40e helyett 62e volt és be akarták nyeletni velem a 20e buktát. két nap alatt sikerült átverekednem, hogy no-no. végül kaptam (új) cseretápot, de nem volt triviális.
-
Mclovin
senior tag
válasz
Chaser #51571 üzenetére
Nekem tűrhető volt egy R5 3600-al, játék alatt 70 alatt volt a VRM egy 9 literes házban, úgy, hogy 2db 80-as venti húzta ki onnan a meleget + Alpenföhn Atlas volt még felette. SSD meg olyan 50 alatt volt éppen. Tényleg nem nagy eresztés, de azért 6 magos rizsákat viszi szépen.
-
Qkackca
őstag
válasz
Chaser #51556 üzenetére
Az nvme shield tényleg béna, inkább hőpajzs mint hőelvezető. Bár a Samsung 981-el már megáll 50 foknál nálam, NH-D9L hűtő van felette/mellette
Cw vagy nincs nálam, vagy nem vagyok rá érzékeny, nem tűnt még fel eddig.
Vrm hűtés, hát az esélyes hogy igazad van, de te azért többnyire minimális szellőzéssel ügyködsz, igaz szabadon állva, de 60 fok az mióta gáz? Bőven vannak lapok/beállítások 110 fok körül is
Azt esetleg meg tudod nézni hogy nálad működik-e a cTDP? Met én belőttem az enyémet 55 watt/amperre (rég jártam arra), de mintha nem alkalmazná. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Chaser #51558 üzenetére
B550-en overkill VRM van ezekhez a CPU-khoz, az én MSI Gaming Edge ITX-em kiröhögi a 3600-at, 40° pár fok fölött még sose láttam a chipsetet. én csak ajánlani tudom.
a random reboot meg szintén nem csóri lap hibája volt. szerencsétlen Louqe nagyon korrektül küldött egy csere riser-t, potom 100usd, ezzel is csinálja lol. static discharge. mert hogy az van sajna. az elején megmondtam, ehh. így egyben érzékenyebb rá a cumó, mint a korábbiak, szívás.
-
PROTRON
addikt
válasz
Chaser #51019 üzenetére
MEA culpa, valóban az egy One S, nem is írtam hogy teljesítették a feladatot, hanem hogy hozzák az adalékot hozzá. Egyébként meg akkor még nem ért le az ebédhez ivott kávé.
És azért írtam ki a tényleges méretet, mert olyan nagy vonalú voltam korábban hogy a 2,699 litert lefele kerekítettem Neked 2,6-ra, de most hogy volt energiám alaposabban megnézni azt az adatlapot és amennyit varrónősködsz, muszáj voltam az "elhanyagolható" részleteket valósághoz pontosítani.
Mint például hogy lehet a Te játékaid alatt csak 75 w-ot mértél egy nem tudom milyen típusú és épp ezért ismeretlen pontatlanságú mérővel, de tény hogy a benne lévő tápegység 165w-ra van méretezve a 1440p 60+fpshez.
Amúgy érdemes lenne rámérni hőmérővel egy valódi tripla A teljesítmény igényű, full beállításon futtatott játék alatt arra hogy a rácsozáson milyen hőmérsékletű levegő áramlik ki és hogy 10 centi közelről mekkora a hangerő ha már állítólag néma, akkor ott is annak kell lennie.
Mert hogy az a venti ott pull out elhelyezésen van, ez az egyik oka annak hogy kevésbé hallatszódik a felhasználó felé.Szóval mi a cím ahova majd kéred a számlát? A compulab valszeg nem fogja olcsón mérni a csökkentett méretű airtop 3 házat, de ha megírom nekik hogy kinek az orra alá kell majd dörgölni biztos hajlanak majd a bizniszre, egyedi gyártásban.
Jah és még annyit hogy szó sem volt arról hogy csak 15 cm mély lehet a cucc, csak a maximális befoglaló méretről, tekintettel arra hogy 17x17-es a mini itx.
18x29-es oldallappal számolva marad 5,1 cm magasságra...és még kényelmes 0,0375 liter lazaság. -
törölt tag
válasz
Chaser #51019 üzenetére
a 4l az mar az elszabadult ero maga
igaz kulso kockaval, de s4 mini classic-ban nekem ryzen1700 lakott 32G memoriaval, egy gigabyte 1080-nal es 800-as ssd-vel.
a masikban pedig egy xeon gold 6130, 64G memoria, rx460 slim es egy 6x10G halokartya. turbo nelkul viszonylag csendes. ceges egylegterben tokeletes, ahol az allando zaj nagyreszt elnyomja. -
imibogyo
veterán
válasz
Chaser #51005 üzenetére
Egy egyszerű CNC marógép lesz ez majd. Az MDF vázas verzió is jól működött, de nem volt elég merev, ezért egyrészt nagyon kicsi előtolással tudott csak dolgozni, másrészt a rezgés miatt nem lett szép a felület alu esetén (fával teljesen jó volt, bár lassú, mondjuk ezek még az első vágásai voltak itt még abszolút csak tanultam, hogy mi merre hány méter (most is itt tartok egyébként
)). Úgy gondolom, hogy az alu profilok miatt lett annyival merevebb a váz (simán rá tudok erre a vázra állni a 100 kilómmal), hogy ésszerű keretek között tudok majd aluval is dolgozni. Otthoni körülmények között a lézer/víz elérhetetlen kategória fémmegmunkáláshoz. A 40W-os lézeremmel pedig szintén kivitelezhetetlen.
-
imibogyo
veterán
válasz
Chaser #51000 üzenetére
Annak idején én is vágtam a házra elegendő szellőző rostélyt. A tetőszellőző nélkül elég meleg lett a házban még dVGA nélkül is.
PROTRON: köszönöm. Volt már pár agymenésem, és jópár PH tagnak is "készítettem" már házat. Ha az ITX képek látható CNC marómat végre sikerül eladnom, akkor befejezem az új gépemet, amivel már alumínium is megmunkálható lesz (ezzel is próbáltam, de nem az igazi, bár az is igaz, hogy sohasem lett 100%-ra befejezve). Na ha ez sikerül, akkor lesznek majd csak igazán komoly gépek, van jó pár tervem talonban, igazából elég régóta, mert jó ideje nem csináltam már semmit sem PC témakörben, nagyon más dolgokkal kötöm le magam...
-
PROTRON
addikt
válasz
Chaser #50987 üzenetére
Azt a Velka 3-as konfigot csak azért írtam hogy lásd, mindenféle céltudatos komoly modding nélkül, pusztán piaci alkatrészekkel is el lehet érni azt a teljesítményt.
Meg mert más mini-itx konfigot építőknek haszns.
A fogyasztás az egyedüli kérdés már csak és kizárólag amihez tényleg össze kéne építeni, de mondom azt már óradíjban kérem.
Az Airtop 3 mint alapanyagra még mindig nem reagáltál pedig ott a link, szóval most már én is lezárom. Ha nem akarod elérni a célt akkor nem akarod, Te döntésed. -
PROTRON
addikt
válasz
Chaser #50985 üzenetére
Nézd a 3,6 literes Velkase Velka 3 házikóba simán összeraktak 3700X-et rtx 2060 minivel mindenféle erőlködés nélkül. [link]
De látom a compulab-ig nem jutottál el, mert az biztosítja hogy cpuban 100w TDP-ig jó legyél, ott meg már bőven levered a series S-t is, mondjuk ahhoz hogy ne melegedjen fel az oldallap tényleg kelleni fog ventilátor.
A CW-t azért nem hallod, mert olyan helyen jelentkezik amit megfelelően körbeépítettek...ezt más is megtudja csinálni.
Ahogy mondani szokták tedd vagy ne tedd, de sose próbáld...na ezért nem jutottál el a célig. -
törölt tag
válasz
Chaser #50982 üzenetére
Bilibe lóg a kezed.
Csak még időben el kell engedni a csendet VGA mellett, sokkal kevésbé idegesítő a duruzsolás enyhe szélzajjal, mint a víí-víí-víí-khhhhh-nyí-nyí-nyí" magában.
Én is voltam fiatal, kergettem is a CW-t meg a minél halkabb hűtést, (ezért ástam bele magam kelleténél jobban a tápellátás témába) aztán kiderült, hogy a léghűtés, ha megfelelő tónusra légáramra van belőve, egyáltalán nem zavar, sőt hatékonyan elfedi a CW-t is, és így már egyik sem zavar. Amúgy meg sima vesszőfutás a passzív gépbe VGA-t rakni, mert 99,99% hogy halható tartományba eső és változó erősségű CW fogja átszakítani a síri csöndet.
Szóval én is nagyon akartam ilyet, de még kellő időben visszafordultam a szakadék széléről.
-
törölt tag
válasz
Chaser #50979 üzenetére
Igen, nekünk ebből annyi lesz a hasznunk, hogy javarészt nem tudod majd kihasználni, ezért a hőtermelés növekedésé nem lesz általános probléma. Akik amúgy is kitapossák ezeknek a lelkét, azok most is meg megveszik a folyadék hűtést rá, hogy 50C° alatt maradjon, így nem fogja őket felkészületlenül érni a dolog.
Én abban bízok, hogy meg tudom oldani kulturált méretekben (~mITX), egy hagyományos 250W-os kártya "passzív" hűtését házszellőzéssel, azért az egyért, hogy ekkora kaliberű VGA-ra ne kelljen közvetlenül ventilátort csavarozni.
-
törölt tag
válasz
Chaser #50977 üzenetére
Nem olyan régen olvastam valahol, hogy a Vapo chamber technológia ott tart, hogy 1cm2 felületről 450-500W teljesítményt tud átvinni és bármekkora felülületen szétteríteni úgy, hogy közben a hőfelvevő felület széle és közepe között sincs egy teljes °C-nyi eltérés. Kérdés hogy mennyivel olcsóbb hagyományos Heatpipe-al meg ragasztott réztömbökkel indítani. Csak sejtem hogy lehet kína szerte pár gép, amivel ezeket a "hagyományos" hűtőket tudják összeállítani, és nem akarják ezeket még szeméttelepre kihordani még úgy 50 évig, addig ez marad kommersz berendezésekhez. Idővel jönnek olyan GPU-k, amik másodpercenként 60x5ms-re kapcsolnak be és ezzel a 33%-os kitöltési tényezővel csinál átlag 350W hőt, akkor majd megyünk szépen bele ebbe is. Valahova fejlődni kell.
-
törölt tag
válasz
Chaser #50975 üzenetére
Ha megfigyeled a passzív hűtések vastag lamellával és nagy térközökkel dolgoznak, a vastag lamella a ballaszt, a nagy térköz meg a levegő áramlását segíti köztük. Aktív hűtésnél sem lehet alacsony fordulatnál nagyon lecsökkenteni a térközöket, mert nem fog a ventilátor akkora nyomást létrehozni hogy áthajtsa köztük a levegőt, ezért nem skálázóik egy bizonyos sűrűség után felfelé a teljesítmény vagy lefelé az "RPM", csak nagy nyomású, nagy fordulatú ventilátorokkal lehet(ne) átszellőztetni ezeket. Pl.: Ha egy batár 3 ventilátoros VGA-t megcsinálnák teljes felülettel vapo chamber-esre, és 20-30W hűtő teljesítménnyel megküldenének oldalról egy ilyet, majd egy 1KW-ig el lehetne vonni hőt 1Kg alatti bordával.
Akinek ilyen elvárásai vannak az optimalizálja a környezetet, ne sírjon a ház és az VGA elhelyezés orientációja miatt.
Meg lehet azt oldani.
-
törölt tag
válasz
Chaser #50970 üzenetére
Passzív hűtések min.: 0,5 °C/W hőellenállást képesek prezentálni, ez azt jelenti, hogy 100W-nál 50°C-os DeltaT-t adnak. Ami 35 °C-os környezeti hőmérsékletnél - ez a PC-nél a "Worst-case"- , 35+50=85°C-os lesz a hűtés talpa. Onnan a félvezető réteg felé is van hőellenállás, legyen mondjuk 0,2°C/W és hipp-hopp meg is van a 105°C.
150W teljesítményt is képes lehet elvezetni, rövidebb időszakokra anélkül hogy a csip elérje a kritikus hőmérsékletét, ennek az a föltétele, hogy ballasztot kell elhelyezni a hőforrástól távol, pl meg kell növelni a hőleadófelület tömegét, hőkapacitását és gondoskodni kell arról, hogy a terhelés szakaszos legyen.
"régen" amíg nem volt a GPU-nak Boost clock-ja, addig a terhelés egyenetlensége megengedte, hogy egy ilyen 100W-os passzív rendszerrel éppen életben lehessen tartani egy 150W-os GPU-t.
Maiakba be van építve a mechanizmus ami a hűtés kapacitást folyamatosan kihasználni igyekszik, így nem nagy esély van arra, hogy ebben a teljesítmény kategóriában passzív kártyát készítsen valamelyik gyártó, vagy te bios módosítással, csúcs teljesítmény vesztés nélkül, megvalósíts egy ilyet.Amúgy az összes régi "passzívá tett" kártyának az volt a baja, hogy az mechanikailag egy ~200-250g-os rézdarabra volt méretezve, ami központosan volt rögzítve, és szabadon billeghetett, hő tágulhatott bármelyik irányba a GPU-n. Erre valaki kitalálta, hogy aszimmetrikusan hatalmas erőkarral tegyünk 3x annyi fémet és csavarozzuk rá rugók nélkül a pcb-re, mert az asszimetria+erőkar miatt azokkal úgy sem lenne megfelelő a felfekvés.
A GPU alatt a forrasztások a szélein mondták, hogy reccs-ropp-jajj!. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #50966 üzenetére
emellett konzolra valóban fejlesztenek, míg pc-re esetek többségében csak összehánynak valami portot, ami sokkal erősebb hw-t igényel emiatt -
Nem mondom, tartalmasabbak a fejlesztések, de azért az "összehánynak valamit" konzoloknál is túl gyakran előfordul.
nem tudod azt a teljesítményt pc-ből összehozni ilyen feltételek mellett, valami hibázni fog
Nem értem ezen miért rugózunk, a konzolon meg nem tudsz internet bankolni, szöveget szerkeszteni, befizetni a csekkeket vagy programozni, szimulálni stb.
A PC sokkal többszínű. Természetes, hogy ezt nem úszod meg annyiból, mintha csak játszani lehetne rajta.
Ez a 4650 ez jó cucc? Használtan mennyi az áruk?
-
PROTRON
addikt
válasz
Chaser #50957 üzenetére
Hohó...arról volt szó hogy kihívás lesz, ez így már semmi.
De komolyan. Előzőleg nem olvastam utána, de pl az hogy csak 4Tflops a GPU teljesítménye és hogy összesen 10GB fedélzeti memória meg van osztva...ezek alapján már túl könnyű, rangon aluli.
Pláne hogy nem figyeltem a kezedet és csaltál, ugyanis a 27*15*6,35 cm hivatalos méretek a valóságban 2,6 litert eredményez.A 1660S az többet tud optimalizálva annál mint amit a xbox hivatalosan megad, tehát egy passzív 1650, vagy annak valamelyik variánsa lehet a valódi ellenfél.
Akik ténylegesen tesztelték náluk meghaladta a 75W falból kivett fogyasztást a full terhelésen járatott konfig, a marketing ismét nem hatotta meg a villamos energiát.
Egyébként mini itx konfig mellé a még simán beleférhet hogy
beépítem a tégla tápot a házba. A kinézetről korábban egy mukkot sem írtál mint követelmény. De ha nagyon van ideje az embernek még szép is lehet.
Mert csak hogy tisztázzuk, onnantól kezdve hogy 75w alatti a gpu, már bőven elég egy laptop tégla táp is...Apropó ha önmagában a 2 litert nézzük, bármelyik komolyabb, tehát valódi "gamer" laptop lepipálja teljesítményben az xbos series S-t, már pedig az általad támasztott kritérium árban csak annyi volt hogy idézem: "PC -ben végtelen pénzből sem lehet összerakni"...ha egy ilyen gamer laptopot beleépítek egyed házba, az onnantól Pc-nek minősül, úgy hogy a hőleadás az InWin megoldásához és az xboxéhoz hasonlóan a házon keresztül passzívan történik simán megoldható...
BTW pont a feladatkiírásnak megfelelő mobil munkaállomást építek, csak külső táppal, tehát annyival kisebb lesz a végeredmény. :p
Bocs az offtopic vitáért srácok... -
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #50959 üzenetére
Így van, dedikált egységekben lehet vagy jó gondolkozni.
Aki meg a kompakt irányba mozdul az csak a pc irányába tud.
Aki a pc irányába mozdul, azt tudja kihozni belőle amit lehet. Többet nem
De van egy olyan aspektus, hogy ha 3400G-t sikerül összehozni, akkor egy warzone szódával elmegy evileg.
(És nekem pont erre van szükségem)
Mert a pc számomra inkább iskola + kevés munka.
Mod.: meg zene és home cinema!!!
Ezt kihagyni, nem vagyok itt lélekben -
PROTRON
addikt
válasz
Chaser #50955 üzenetére
Challenge accepted.
Viccet félretéve a konzolok esetén azért tudnak kicsik lenni, mert célgépek, az alaplapra integrálva a cpu és a gpu is, központilag tervezett hűtőegységgel.Na most a 2 liter, az 2 tejes doboz...mellettem van a thin-mini itx alaplapom 17x17 cm és igazából jelenleg alacsonyabb mint egy tejes doboz
Ha nagyon akarom lehet kapni 90 fokkal elfogató PCIex16 "risert"...innentől kezdve már csak annyi a gond hogy a VGA belóg a processzor fölé, tehát már csak egy megfelelően elhőcsövezett proci hűtő kell az m.2 ssd mellé és meg is van magasságra is a matematikailag 2 literen belüli térfogat.
Már fentebb linkelték a legújabb mini-itx alaplapokat, szal nem megoldhatatlan, persze külső táp kell hozzá, de amennyire tudom konzoloknál is külső tápok vannak. -
flashpointer
őstag
válasz
Chaser #50941 üzenetére
detto. Nemreg beneveztem az egyik legnagyobb hutos 3060ti-ra (3 slotos, Gainward phoenix) hogy majd gyarilag milyen nema lesz. 30 centis es a pcb kicsit hosszabb a felenel (ez is szempont volt a hutes miatt) Na most oke hogy felpassziv de mukodes kozben nagyon nem hozza a szamomra kivant zajszintet (pedig 30%os ventikkel 70 fokos) ugyhogy igy nem maradhat: Mar keszul hozza a lefogato a Morhpeus bordahoz csak mivel referencia pcb eleg trukkos, egyelore meg csak prototipus van : )
Ja meg ezek utan csak gagyi hutesu kartyat veszek mert ugyis megy ra a custom megoldas. -
Crabface
senior tag
-
Panthera
őstag
válasz
Chaser #50911 üzenetére
Most egy microATX konfigot használok (zenére), tűrhető a kinézete és aránylag halk. Itt megvan az az előny, hogy cserélhetem a tápokat és a hűtéseket (van elég alkatrészem is ehhez), amíg elégedett nem leszek vele. A kocka ITX dobozokkal egyáltalán nem lennék előrébb, ugyanakkora helyet foglalnak szinte. Néztem az Aerocool CS-101 típust (ennél többet nem költenék hirtelen a házra), ez már elég lapos, de miért 43 cm a mélysége?
A TFX tápok is ilyen "bénák" szerinted? Nekem is van némi ellenérzésem a kisebb tápokkal szemben. Persze mindenből van jobb, de azért jobban bele is kell nyúlni a zsebbe.#50912 cinemazealot:
A mai napon már volt szerencsém, találkoztam az "egyedi"házaddal. De a lényeg hogy halk.
-
válasz
Chaser #50843 üzenetére
Sajnos talán meg is oldódik a dolog, mert utána nézve, és az én monitoromat is figyelembe véve Displayport 1.3 vagy 1.4 kellene minimum, és a legtöbb mini pc-n meg 1.2-es van, amin nem megy át a 144Hz, ekkora felbontáson. Szóval máris atomra leszűkült a kör, ha egyáltalán lehet itthon ilyet kapni, amin jobb DP kimenet van.
-
wd.taz
aktív tag
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Chaser #50814 üzenetére
jaja, ez egy jó kis móka. a Noctua L12 Ghost kiadás alatt a Ballistix LP kombóval 15mm slim ventivel nagyjából -0.01mm van. mondhatjuk, hogy befér
ui.: a random rebootjaimnak nem ez az oka, ez csak egy hete megy így, sajnos
szerk.: a gyári B9-hez képest hangban és teljesítményben is előrelépés az A12x15 venti, ha esetleg valaki gondolkodik hasonlóban, mindenképp javaslom.
kaptam is hozzá a Noctuától ingyen lefogatót, mikor írásban érdeklődtem, hogy lehet-e venni. a gond csak az, hogy a customer service-es hölgy nem biztos, hogy képben volt, mivel az L12S-hez készült verzió jött, ami nem jó, marad a befőttesgumi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Quadro FX 570 eladó
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest