-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Alulról súrolva a topik-idegenség határát, egy x86-os win10-es tenyér-PC: LattePanda
Egy 4GB/32GB eMMC-s -végső gyártásba nem került- cuccról néztem egy rövid kis tesztet, de még az egérkurzor is erősen lagolt. Hogy most ez a gyártó által trehányúl felhányt win10-nek köszönhető, vagy a proci throttlingolta magát közel nullára, az nem derült ki végül.
A támogatás összegét elnézve, igen komoly igény mutatkozik az ilyen apró plattformok iránt (is). Elég sokat eladtak, így biztosan lesz komolyabb teszt is a közeljövőben. -
törölt tag
válasz
cinemazealot #33566 üzenetére
Ha teszel elé sorosan néhány Si diódát, azzal be tudod lőni, hogy 18V alatt maradjon a picoUPS bemenete egy pár volttal magasabb feszű tápegységnél is.
(mondjuk a P2500 8A-es -kapható lomexben is: 16-04-23- mint relatíve nagyáramú, hengeres kivitel, de akár graetz-hídból is kiindulhatsz, az mindjárt "duplát ér" fesz.esés tekintetében (20A-es: 20-01-17) ) -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #32266 üzenetére
A H67, H77 körüli időkben meglehetősen nagy volt a választék; de most csak front-USB3 nélkülieket látok, és az is elég szegényes. A webshopozáson már túl vagyok. Azért is kérdeztem be ide, hátha kifelejtettem vmit, ti meg egyből vágjátok
más:
Ez a deszka ( ASROCK H110M-DGS ) elbír majd akár egy i7-est is? Egyelőre egy g4400-ra van keret, de később tennék bele egy renderelésre való procit. Húzva nem lesz... -
törölt tag
Lehet, akkor nem erőltetem a thin vonalat. Egyszerűen 2016 idusán nem vagyok hajlandó front-USB3.0 nélküli deszkát venni 40k körül. Mondjuk nem is kell, mert nincs
Külföldi webshopokban nagyritkán feltűnik 1-1 db, de ott sem tartják folyamatosan. Nálam úgy fest, hogy ezt a szegmenst egy az egyben felveszi az AIO ipar. Talán a PIO vonallal nagyobb szerencséje lesz a végfelhasználóknak..."külföldi oldalakon lassan időszerű a felbukkanásuk"
Pont ugyanez volt/van a normális felszereltségű thin-ITX deszkákkal is. Szvsz azt a párszáz darabot, amit legyártottak nullszériában a kiállításokra, azt árulták ki.Az a biostaros dupla PCI-E-es PIO lap elég vonzó! Talán a megnyírbált csatlakozóba szánják a hangkarit, merthogy annak mindegy (?)
Az elrendezést tekintve -ha iparági összefogást készülsz indukálni- egy támogatód már mindenképp van.", mATX-esként hivatkoznak rájuk. Például ASRock-nál nézelődj."
Köszi, ezzel futok még egy kört! -
törölt tag
Köszönöm a részletes listát!
Egyelőre egyiket sem találom az általános webáruházakban (ipon, pcx; aqua épp nem elérhető). De sajna a nyugat-EU-sokban sem."Az Asrock B150M-HDS-nél ügyelj a nyákméretre"
Igen, láttam, hogy nemnormális méretei vannak, de szeretme a kihívásokat
Igazából egy oldalra nézős PCI-E-szes deszkát vennék ez helyett, de azok még a kanyarban sincsenek.Egyébként ez a két-PCI-E-es elrendezés létezik az eggyel előbbi intel proc-foglalatra is?
-
törölt tag
Urak,
két kérdésben tudnátok segíteni?
A,
Van-e ma Mo.-on forgalomban thin-ITX deszka, amin van előlapi USB3 és kb 40k-körül megáll? (1151 vagy 1150)B,
Egy ilyen ASROCK B150M-HDS deszkával jól működik-e e G4400-as CPU, illeve később elbír-e majd egy 4 magos i5-tel (húzva nem lesz) -
törölt tag
A tesztedből kiindulva és feltételezve hogy a 750ti kb 30%-kal gyorsabb, talán be fog férni stabilan a 84W-os tápkeretbe. Főleg, hogy nálam csak PCI-E x1-esen lesz etetve - nálad gondolom x16-on pörög - talán még az is besegít a regulázásba. Remélhetőleg induláskor nem "veri le a biztit", utána meg már majd csak eldöcög vhogy...
szerk: Inventor OpenGL-t használ?
Ha később egy 2600k társaságában szeretném használni, milyen használt ITX deszkát ajánlanátok hozzá? WiFi, meg egyéb nyalánkságok nem kellenek, de minimális OC-t azért engednék rá. A tápkeret vhol 180W körüli a tervek szerint. RAM-ból is bőven jó az 1600MHz (
)
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28876 üzenetére
Köszi!
Ez a 10-20%-ra csökkentett clock értékek nekem nagyon impozánsak! Be is lehet ezeket "szögelni", vagy alkalmasint öntevékenyen feljebb emeli a kártya?
Ennyire minimumra csavarva a frekiket elindulnak rajta az alkalmazásaid? Mondjuk engem jobban érdekelne valami gépésztervező, mint a játékokA többiektől elnézést az off-ért!
-
törölt tag
válasz
#16939776 #28824 üzenetére
+imibogyo,
Köszi mindkettőtöknek! Csak meg akartam nyugodni, hogy nem futok lukra totálisan és esetleg valami drága aktív doboz közbeiktatásával tudok csak másmilyen digit-bemenetű monitort rádugni. DVI-os 20" körülit elég sokat lehet venni a használtpiacon, régi darabok, normális árban vannak. Az analóg bemenetűt még 640x480-ra is csak nagy duzzogva, max egy install erejéig tudom elviselni
-
törölt tag
válasz
#16939776 #28822 üzenetére
valami nagyon hasonlót néztem ki, csak ennek kevesebb a tüskéje. De gondolom ezen nem megy majd a hang (amit amúgy sem használnék)
-
törölt tag
-
törölt tag
Deszkán lévő HDMI kimenet mivé alakítható át passzív kábellel büntetlenül? Max 1920x1200-ig használnám; bár első körben valami kisebb felbontású, régebbi, tán DVI-os, esetleg DisplayPortos monitort tolnék rá, ha ez technikailag megoldható
-
törölt tag
Ha az első részét etázsba préselt fülekkel oldod meg (ami mondjuk ragasztva van a nagy oldallaphoz), akkor a frontlemezbe lukasztott slotokba szépen bele tud ülni és az 5-10 fokos elfordulást is tudja kezelni. A rezgést megszüntetni meg pl emc spring strip -ből kitermelt alkatrésszel lehet, ami a fülecset feszíti neki az alaplapban lévő slotnak. (vezető ragasztóval még az EMC kérdésed is megoldottnak tekinthető)
Kisszériás gyártáshoz nekem ez jött ki a legnormálisabbra, igaz a járulékos költsége sem elhanyagolható. pl a ragasztósablonok külön legyártásaAlulnézetben a furnérban lévő furatok eléggé a szélén vannak, könnyen kiszakad egy-egy réteg. És most nem az orosz nyír rétegeltről van szó, hanem jól átimpregnált egzótákról. Talán, ha a rétegek ragasztásakor tocsog a gyantában az egész, akkor a többség túléli a megmunkálást, de az megint nem lesz olcsó. Bár a későbbi vetemedést is csak így tudod majd szinten belül tartani, tapasztalataim szerint...
-
törölt tag
#28796) Duracellm...:
Pedig esküdni mertem volna, hogy offban írtam, de így akkor érthető.HookR:
Nem a deformáció miatt, hanem a le/átmágnesezés miatt. De ekkora távolságból inkább ionágyú kellene, hogy ez bekövetkezzen. Egyébként a sajtolt burkolólemeze a HDD-knek legtöbbször mu-metal névre hallgató anyagból van, ami kifejezette mágneses árnyékolásra van kitalálva
De szerintem amit először mondtál, illetve mások kiegészítették, az sokkal jobb és gyárthatóbb is; nevesül: elöl fülekkel akaszkodik be, hátul meg valami vinklivel és ugyanitt csavarral rögzíted, hogy ne csússzon vissza.Szerintem a lemezgörbítés nem a legelegánsabb. Legalábbis nálam még hengerítéskor sem lett elfogadható a végeredmény, de lehet hogy csak rosszul választottam alapanyagot
szerk:
Ha egyébként valahova tudsz tenni gumigyűrűt, akkor oda akár "emc gasket" valamit is rakhatsz, az eloxot meg lokálisan egy öntapis sablonon át kihomokfúvatod és akkor még gyári is lesz/marad a kinézete. Persze ez is el fog oxidálni idővel, de legalább nem egyből "rossz". -
törölt tag
Ha ki akarod hegyezni EMC ügyileg, akkor nem nagyon úszod meg a felület vezetővé tételét (mondjuk Zinc Chromate, mint legkézenfekvőbb bevonat ilyenkor az aluminiumon) plusz valamiféle EMC gasket használatát sem. De gondolom nem military/lab alkalmazás a cél, így a helyedben nem foglalkoznék vele sokat.
Ha a technológiád engedi, sajtolj bele rozsdamentes menetes csapot utólag, hogy legalább a galvanikus kapcsolat fenntartható legyen egy(-néhány) ponton a rendszerföld felé az oldallemez vonatkozásában (Az M3-as csavarral való összehuzatás nem mindig töri át az oxidréteget, pláne ha eloxáltatod és nem a természet végzi a felületkikészítést)A mágnes nem fogja rombolni a HDD korongon tárolt adatokat, túl messze van tőle. A fejmozgatató motor mágneseire is csak talán ezrelékben mérhető a hatása. A floppyk meg már végleg kihaltak, szerencsére
-
törölt tag
válasz
#16939776 #28755 üzenetére
köszi a linket, ezt át fogom olvasni!
Csak szemezgetésképpen:
"The interesting thing here however is that the default TDP limit for GTX 750 Ti is actually set to 38.5W inside the BIOS and the minimum of 78% you can go down to is equal to just 30W TDP and as we’ve mentioned Nvidia is talking about 60W TDP for these cards. "A lapomnak is utánanézek (bár szinte biztos hogy igazad van a 25W-tal PCI-ex csatira vonatkozólag), de talán a bios tweekkel beférhetek a limit alá a gyakorlatban.
szerk:
AxBattler
Ez messze nem a fölös pénzről szól. Akkor vennék egy quadrot és problem solved
Viszont egy 730-ast már biztoan nem raknék át egy későbbi konfigba, meg tudtommal az nem is maxwell, amit meg igényel(ne) a 3DSmax.
Szal utánanézek tüzetesebben ennek a 750ti fojtásnak... -
törölt tag
válasz
flashpointer #28751 üzenetére
leginkább ezért erősködök a 750ti mellett, mert tervek szerint később átrámolódik majd egy i3-as (esetleg i5-ös) konfigba. Ott is szigorúan munkára, nem játékra.
Ilyen fogy.korlátozásra melyik márkánál nézzek körül? Vagy melyiket egyáltalán ne, mert ált. buta a setup felülete?AxBattler:
750ti passzívból (de lehet ventis is) most melyik a nyerő, amit esetleg throttlingolni is lehet hogy beférjek a pico-ba? Inkább kihagyom az egyik drive-ot a konfigból. (Prociból is a 3150 a preferált a 6W-ja miatt, így talán befér a komplett deszka 15W, max 20W-ba 1db SO-DIMM-mel)Szerk:
Egyébként a 730-as kb egálban van a jelenlegi 5670-es "munkakártyámmal". Nem mondom hogy acélos, de a 64MB-os mobil geforce-ot az M740-es kis dothannal (másik munkagépem)azért kenterbe veri.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #28739 üzenetére
+ varmi2 és HookR,
GT730: Azt gondoltam 750(sima) alatt már csak dísznek vannak kártyák. Viszont a 25-35W-jával még értelmesen beleférnék a Pico120-asba. Az AMD APU-kat valamiért nem favorizálom, ne kérdezzétek miért
750ti és 730 közt durván 3-4x-es számítási kapacitás különbség van. Asszem marad egy 730-as, egyelőre, mert a 740-es is kb a 750-esnek a fogyasztását hozza, így esetleg megsütném a Pico-t.#26848) HookR
Ennél kicsit bonyásabb összeállítást is megnyitnék vele, ahol belső alkatrészek is részletezve vannak.Szerk:
730-asnál nagyon gáz a DDR3? Passzivban csak ilyet látok iponban -
törölt tag
Urak,
n3150 vagy j1900 mellé van értelme 650ti/750ti kártyát beszuszakolni? Egyáltalán elboldogulnak ezek a dVGA-k a rövid PCI-ex sínnel? Ha igen, akkor egy 120-as picoPSU mennyire határeset hozzá? (egy SSD ill. egy 2.5-es HDD lenne mellé)
Néha szerkesztgetnék velük alkatrészeket solid edge illetve 3DSmax-szal, ezért kellene csak a plusz kártya, illetve visszafogottabb összeállításokat. Pl a 1037-es pl önmagában elég hamar elvérzik. Ugyan a fentebbi két proci sem egy erőgép, de cserébe keveset eszik és integrált
Elvileg a 3150-es a preferált, mert van neki több mint egy USB3-as portja, így ki tudom használni a frontpanel USB3-as csatlakozóit is. -
törölt tag
válasz
#16939776 #28462 üzenetére
Valszeg kétfelé kell így csapnom a haladási irányt. Egy ilyen, egy olyan...
Pedig de szép is lett volna egyféle deszkával megoldani az egészetFentiek figyelembevételével a sima ITX egy q1900-as lenne LTP-vel; a thin verzió meg lehet hogy nem is onboard procis lesz, hanem inkább 1150-es. (vagy 1155-ös)
Jól tudom, hogy az utóbbinál a proci-hűtés mint "oldalra", mind "hátrafelé" szerelhető? -
törölt tag
Urak,
Intel DN2800MTE thin mini-ITX deszkán kívül van valami ami erősebb (onboard) procival van szerelve és van rajta LPT port? Na nem mintha a linkelt példány beszerezhető lenne, de hátha. Az sem baj ha passzív a hűtése, de ebből végülis tudok engedni...
-
törölt tag
válasz
AxBattler #25751 üzenetére
szerintem nem lehet huszonegynéhány milinél magasabb. Ha azt veszem, hogy a hátlapi csatik max 16mm-esek lehetnek, akkor szemre ennyi jön ki.
De mégis kéne tudnom pontosan, mert eléggé alacsony lett a doboz amibe kerülne és kérdéses, hogy befér-e a nagyvinyó alá, vagy csak a szokásos noti-HDD.
Az átszellőzés oldalról lesz megoldva, így az sem dráma, ha épp hozzáér a tetőhöz a borda, legalább az aktív hőátadó részen nagyobb lesz az áramlási sebesség... -
törölt tag
Urak,
Akinek van ASROCK Q1900TM-ITX deszkája, megmérné, hogy milyen magas a legmagasabb alkatrész rajta a PCB-hez képest? Gondolom a hűtőborda áll ki a legjobban. Csak kevés infót találtam erről, amit mégis, az hülyeségnek tűnik (6cm) egy thin-ITX-hez -
törölt tag
GCLF2-höz van esetleg vkinek eladó hátlapja?
-
törölt tag
köszi mindkettőtöknek! Nem tudtam megnézni a videót, azért volt ez az értetlen kérdés...
-
törölt tag
válasz
zed1983 #25551 üzenetére
ahhoz képest, hogy széles bementi fesztartománnyal bír, elég jó áron van. Ugyan csak egy kis, ezeréves ITX-et kötöttem rá (pentium-M 1.7GHz), egy 2.5"-es HDD-vel, de gond nélkül ment a 19V-os adapterről.
Viszont ATX12V-ot átalakítóval kell rápasszítani, hogy induljon a deszka...
-
törölt tag
válasz
radi8tor #25054 üzenetére
Valóban nem.
Amit rendeltem tápot, arról meg nem merem közvetlenül etetni se a P4/12V-os részt, sem egyéb perifériákat (HDD/ODD).
Sajna nem voltam körültekintő és már csak csomagbontáskor derült ki, hogy ez egy LED-ekhez való "tégla". Ott meg nem annyira igény a precíz 12VDC, sem a zajszűrés -
törölt tag
válasz
radi8tor #25042 üzenetére
közben néztem egy tesztet, ahol nem javallt a 12V-os tégla konkrétan ehhez a wide inputos picoPSU-hoz (120-WI-25 ).
Asszem mégis levágom a tápon lévő dugót és kap egy pico-kompatibilis csatit. Az acer-ért nem adok ezeöccá pénzt, amire még jön a posta, plusz egy csomó PCB barkácsolás. -
törölt tag
válasz
viperabácsi #25039 üzenetére
Eddig én is eljutottam
A kérdés arra irányult volna, hogy hol árulnak ilyet, illetve van-e készen, vagy mindenképp forrasztóst kell vegyek (sajna eddig csak panelba valót találtam, ami nekem a legrosszabb megoldás adná)
radi8tor1:
"Nem minden pico wide inputos, pont ezért kérdeztem."
és nálad rámegy egy standard 19V-os acer töltő? Az enyémre nem. A PICO-n sokkal inkább egy általános alljzat van. (most nem mérem meg, de a kommersz "barrel"-ekre hajaz leginkább) -
törölt tag
Lehet hogy volt már, de ACER töltőhöz van valami adapter, amivel a kábelvég levágása/cseréje nélkül rá tudom dugni valahogy a pico-PSU-ra? (vagy bármi másra, mert a pico-n már tudom cserélni a végződést)
-
törölt tag
HDD:
köszi mindenkinek a választ!vlevi:
sőt, az egyik közkedvelt tipus, nemcsak hogy függőlegesen fogadja a HDD-t, de még szögben is dönti... -
törölt tag
válasz
shteer #24951 üzenetére
igazából nem is (csak) a helyszín a lényeg, ugyanis ahogy most méricskélem, a kábelnek elég hosszúnak kéne lennie. A deszkától az első (slave) csati jelenleg 28cm-re van, de ez rövid. Úgy emlékszem, lézteznek ebből hoszabb verziók is, nekem olyanra lenne szükségem.
Ilyenkor jön rá az ember, hogy mennyivel egyszerűbb a SATA -
törölt tag
értem. csak furcsálottam, hogy miért mindjárt az alaplaphoz legközelebb lévő részen van kicsípve, miért nem az első periféria csatl. után.
Egyébként ha a SLAVE pata csatlakozót dugtam a deszkára ás a két végére a HDD/ODD kombót, akkor is ment most gond nélkül. Nem tudom, mi volt a múltkor a problémája; csak kábelhibára tudok gondolni...shteer
köszi! -
törölt tag
állítgattam én már ezen mindent, nem az volt a gond...
Igazából nem szenvednék ilyen foszilis leletekkel, csak sajnálom kidobni.
Viszont érdemben költeni sem szeretnék rájuk (pl SATA vinyó, vagy ODD), mert szinte a legkisebb befeketetés is megsokszorozná a jelenlegi értéküket -
törölt tag
válasz
Patice #24934 üzenetére
Sorry, nem fogalmaztam egyértelműen. Nem a csatlakozón lévő key-re gondoltam, hanem magából a sz.kábelből van kicsípve gyárilag egy 2-3mm-es darab.
Régebben valamiért nem ment együtt a slim-ODD és a vinyó, mikor egyszerre voltak a kábelen. (GCLF2 deszkán csak egy PATA csati van) Most ahogy tüzetesebben néztem, kiderült, hogy a réz kilóg egy másik helyen a szigetelés alól. Valszeg a múltkor is ez okozta a problémát, azért kerülhetett szatyorba a projekt.
Persze cserekábelem nincs...
Merjem így használni, vagy kinyírhatja a PATA-s vinyó fájlrendszerét? (most éppen megy egyébként, oprendszer bootol a HDD-ről, és az ODD-ről is elindul a HiRens...) -
törölt tag
Urak,
Épp élesztem az egyik régi "géphalmazomat" (merthogy szatyorban volt eddig...)
A PATA kábelnél egy kicsit elakadtam. Ahol hiányzik az egyik ér a sz.kábelből, az a része megy az alaplap felé, ugye? -
törölt tag
IS25-os low profile CPU hűtőt látott valaki raktáron mostanság? (vagy valami hasonlót, ami ebben az ársávban van (~4k) és megáll 30mm környékén). Most i3-hoz kell, később i5-höz
-
törölt tag
válasz
imibogyo #24616 üzenetére
"már most máshogy csinálnék, pedig még be sem fejeztem"
Erre mondta egy üzemvezető ismerősöm, hogy mindig az első ötlet a legjobb (mert az legalább elkészül, és nem nyírja ki a sok okoskodás)
Sajna keveseknek adatik meg, hogy a hobbyja legyen a főfoglalkozása, ami még jól is fizet. Fusiba meg az készül ami tud, és nem az amit leginkább szeretnénkszerk:
Azt az ALU-slim tornyot befejezted végülis, ami a doksik közt van? -
törölt tag
válasz
imibogyo #24597 üzenetére
viperabácsi: köszi, ebből azt szűröm le, hogy csak az absz. csúcskategóriában vannak három slotos hátlappal kártyák
--
imibogyo:
Asszem én megmaradok a 2 slotos verziónál, plusz némi hely, hogy kapjon levegőt a venti, ha az oldallap teljesen zárt.felületkezelés:
meg lehet próbálni a kemény faolajokat, vagy az oldott méhviaszt. Szép sárgás árnyalatot adnak és könnyen felújítható, ha megkopik, megkarcolódik. Sőt, még az ikeás behandla is jól teljesít, és nem is büdös, meg van egészen kis kiszerelésben is! -
törölt tag
válasz
viperabácsi #24472 üzenetére
egy kerület/utca esetleg?
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #24470 üzenetére
(ez melyik bontó volt?)
-
törölt tag
válasz
#16939776 #24320 üzenetére
Gondolod, hogy probléma lehet belőle? Sokszor a VLC-t sem nyitom a szükségesnél nagyobbra, mert 360-as felbontású YT videót nézek rajta. De nagyobb anyagokat is van, hogy a natívnál kisebb "módban" nézem, mert kell a hely a képernyőn másra.
Bár, történetesen ha csak audiolejátszásra használnám, azzal is ki tudnék egyezni; a lényeg, hogy nem akarok külső kijelzőt ahhoz, hogy lássam a könyvtárstruktúrát, amikor navigálok benne. -
törölt tag
válasz
fogtunder #24316 üzenetére
Ahogy Mercutio_ is írja, egy szimpla médialejátszó géphez kellene. Van pár régi motyóm (ITX alaplap VGA porttal, RAM, PATA HD-k), azokat építeném be adott méretű helyre. Kidobni sajnálnám őket. Esetleg idővel kapnának a házikóba egy kis végfokot is, bemenetválasztót, VU-métert, stb. Viszont monitort nem akarok mellé, amúgy sem férek el az asztalon; egy 15"-esnek sem lenne már hely. Az érintőképernyő jó lenne, de amiket linkeltem, azokban sincs ilyen.
Pista0001:
Igen, drága és sokára jön meg
Valamint esélyem sincs mechanikailag kipróbálni, hogy tényleg befér-e az adott helyre -
törölt tag
válasz
Pista0001 #24314 üzenetére
Egy éve elég sokat láttam, iponban is volt bő féltucat csupasz deszka. Mindegy, csak meglepett...
Keresek az egyik ITX lapomhoz vmi ilyesmi, 5.6in-nél nem nagyobb kijelzőt, aminek van VGA bemenete. Találtam még egy 5.7in-est (ami épp belemenne ahova szánom), de azt meg nem tudnám mivel meghajtani.
Van esetleg öletetek beszerzési forrásra 5in környékén, lehetőleg az EU-ban? -
törölt tag
Urak,
Az NUC kihalófélre lett ítélve (vagy megmarad OEM építőelemnek)? Régebben még volt német ebayen, vagy akár iponban is 30-40k környékén elég sok tipus, de pl az utóbbi helyen már csak egy bő 70k-s deszka van. Neten is inkább komplett konfigok vannak, elvétve akad csak alaplap, pláne az olcsóbb kategóriában.
Azt gondoltam, együtt fog haladni a mITX-szel...
Sőt, thin-ITX-ből is mintha csökkenne a felhozatal -
törölt tag
ebbe a CHIEFTEC BT-04B 350W-be szalagkábellel megy a videókari, vagy az alaplap van annyira fent?
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #23170 üzenetére
Csak a korosodó 5670-esemet szeretném lecserélni, valami "maibb" kártyára. Játék nincs, a programok meg úgy-ahogy elmentek ezen az alsó-középk. cuccon is. Viszont jó lenne az építendő újabb gépbe egy másik kártya, ami lehetőleg low profile, érezhetően nagyobb teljesítményt ad és kevesebbet eszik. Egy sima 660-as, vagy sima 750-es értelmes választás lehet?
-
törölt tag
válasz
shteer #22115 üzenetére
mondjuk nekem
Mercutio_:
szerintem még egyet sem adtam el, még a 40-es maxtor is megvanBár igazatok van, hogy értelmesebb eladni őket és kicsit hozzátéve garis/gyorsabb/nagyobb vinyó(k)ra váltani
De ezektől függetlenül a csak 2 front USB3.0 mellett leginkább az bosszant, hogy azt a kevés csatit is jól egymásra zsúfolják, így a legtöbb esetben meg is felezik a valós csatl.számot
-
törölt tag
ITX deszkák közül van olyan, aminél 2db 19 pines USB3.0 header van? (4db front panel USB3.0)
-
törölt tag
Urak,
A négymagos Q1900 meg fog jelenni thin-ITX verzióban is? -
törölt tag
válasz
imibogyo #21579 üzenetére
Nálam egy legolcsóbb, árnyékolatlan dolgozott, igaz csak egy 5670-est kellett kiszolgálnia; az talán nem volt a határon járatva és ezért nem okozott problémát.
A MB fölé visszafordítós fix PCI-E risernek van ennél is magasabb verziója? Bár elég sok hűtő elfér a 49mm alatt -légbeömlővel csatornával együtt is- de még egy 20-30mm jól jönne pluszban.
-
törölt tag
Szerintetek az mennyire gáz, ha egy külső eszköz közbeiktatásával oldom meg a staggered spin-up-ot? SATA-n elvileg többé kevésbé hotswap minden, így ha a rendszer fixen megy az "első" satás eszközre, akkor onnét kb tökmindegy, hogy a többi HDD (ODD?) mikor kap tápot. Vagy ez nem ilyen egyszerű?
-
törölt tag
"egyenáramú trafó"
ez a kifejezés vetexik a fluxuskondenzátorralÉrtem én, hogy step-up/down konverter van benne, de tudja felfelé konvertálásnál is a maximumot, nemcsak step-down üzemmódban? Egyáltalán, a rövid PCI-e sinnek mennyi kraftot kell tudnia hivatalosan? Mert gondolom a 75W csak a x16-ra vonatkozik (
)
radi8tor1:
Értem, köszi! Azt gondoltam, a laptoptápok sokszínűsége miatt ekkora az átfogása... -
törölt tag
válasz
rover45 #20310 üzenetére
éreztem, hogy valami ilyesmi lesz!
Ennek a SATA tápcsatiján, illetve a PCI-e sinen megjelenik, a +12V is, ugye, függetlenül attól, ha csak +10V-ról etetném a DC csatlakozón át a deszkát? (bár a PDF mintha leengedte volna akár 8V-ig is, de a PDF-ben lévő német oldal már 10V-tól írja)
-
törölt tag
válasz
totya694 #20075 üzenetére
Nekem speciel tisztult a szabványról a képem (ettől még lehet, hogy totál téves a levont következtetés)
Meg ugye ezt nem a wiki specifikálta, az odaírkálók is vmilyen standarból ollózták ki. Aztán utólag lehet vitatkozni az értelmezéseken, de akkor legalább van mihez képest.
Talán betéved ide egy szakmabeli és megmondja a frankót. -
törölt tag
HookR és Duracellm...(#20070):
Jobban végiggondolva, lehet hogy Duracellm-nek van igaza, és ahol kifejezette írja a deszka speckója, hogy mehet bele x16 VGA, oda slotonként elbírja a 75W-ot.
Csak végeztem egy gyors számolást és az a 6,25A (75W/12V) elvezethető egy 20mm széles, 0.5oz/ft^2 (aka 18micron) vastag trackken ha megengedek 10°C-os emelkedést a belső layeren. Ebből egy bő 20cm hosszú vezetősávon ilyenkor 0,066V fog esni. Szal technikailag hihetőnek tűnik akár több dedikált PCI-E x16 port egyenként 75W-tal való ellátása.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #20062 üzenetére
én úgytudom, hogy szabványosan az összes PCI-E slot kaphat az alaplapi csatikon át össz. max 75W-ot. Aztán, hogy ezt a kártyák közt hogy osztod el, az más kérdés. Pont nemrég volt itt a PH-n egy nvidia kari, ami 55W-os TDP-vel bír, és pont ezért nem kapott járulékos tápcsatit.
Vagy én nézek be valamit?szerk:
megtaláltam a cikket, ezt írja:
"A GeForce GTX 750 az NVIDIA hivatalos adatai alapján 55 wattos TDP fogyasztással rendelkezik, aminek hála a kártyán nincs PCI Express tápcsatlakozó"Duracellm...:
"They can use up to 75 W"
Ez arra vonatkozik, hogy az összes slot együtt mindöszesen, vagy fejenként? -
törölt tag
válasz
#16939776 #20006 üzenetére
Áramlástechnikailag miért éri be kisebb távolsággal a mókuskerekes (gondolom ez a radial fan), mint a normál/axial ventillátor?
Az a helyzet, hogy egy 2 slotos kártyának max 1 slot+ pár mm helye lesz szívni, de ezt mindenképp ki szeretném egészíteni opcionális perforációval. E méretkorláton túl már nem mennék, mert akkor lötyögnének az alkatrészek a házikóban -
törölt tag
válasz
#16939776 #20000 üzenetére
"(gondolom házat tervezel)"
Igen, de ez már nem tudom hanyadik. Az előzőek nem tetszettek többek közt a nehézkes gyártástechnológia okán, így mentek a hasonszőrüek mellé
3 slotosra tervezem, bár ekkor már csak pár mm marad a kártya és az oldalfal közt. Majd a perforáción át lélegzik- Jellemzően úgyis 2 slotos kártyákat tesz ITX-be a jónép, de vannak néhányan, akik preferálják a directCU-t, az meg (általában?) 3 slotos.HookR:
Akkor ez a 280 eléggé általánosnak vehető manapság. Köszi neked is! -
törölt tag
válasz
mrbig25 #19997 üzenetére
Köszi a megerősítést, én is 11" hosszról olvastam mint egyfajta normál maximum, bár a combosabb példányoknál is inkább a 9-10" az elterjedtebb.
Némelyiknek ebből a hosszméretből áll még ki hátrafelé pluszban a tápcsatija, ugye?
shteer:
Ennek ha jól látom parallel és felelé álló tápcsatijai vannak. Ez általános? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
shteer #19993 üzenetére
a topikban csak említve lett, de a Zanyaoldalon tegnap cikkeztek róla
-
törölt tag
Mondjuk csak egyet mértem meg, így az nem tekinthető reprezentatív mintának, de örülök, hogy másnál is ez a helyzet.
A gyári intel hűtőm meg 45mm alatt van kicsivel. (proci tetejétől a hűtő legmagasabb pontjáig). Bár ez nálam annyira nem kritikus, mert amúgy is hagyok e felett még luftot, nem szeretném lefojtani a hűtést.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #19792 üzenetére
az ebayes párdolláros CF to SATA cuccok nagyon hurkák?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest